Základní škola Budišov příspěvková organizace Budišov 221 Jablíčkové pečení (soubor receptů na jablkové moučníky z Budišova a okolí)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní škola Budišov příspěvková organizace Budišov 221 Jablíčkové pečení (soubor receptů na jablkové moučníky z Budišova a okolí)"

Transkript

1 Základní škola Budišov příspěvková organizace Budišov 221 Jablíčkové pečení (soubor receptů na jablkové moučníky z Budišova a okolí) Perspektiva II aneb učíme se s projekty

2 1. Štrůdl tažený 1 ztužený tuk 40dkg hladké mouky 8 lžic vody 2 lžíce octa 2 vejce sůl Vypracujeme těsto a necháme asi 2 hodiny odpočinout. Poté rozdělíme na tři části, z každé části vyválíme tenký plát těsta, na který dáme nastrouhaná jablka, která osladíme a posypeme skořicí. Plát těsta stočíme do role, potřeme vajíčkem a dáme péct asi na 175 stupňů. Babiččin štrůdl 600g hladké mouky 3 vejce 200g rozpuštěného vlahého másla 1 prášek do pečiva špetka soli 1 lžíce octa 7 lžic vlažné vody Náplň: strouhanka strouhaná jablka skořicový cukr případně rozinky nebo ořechy V míse promícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Přidáme všechno ostatní a zamícháme. Na vále vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na tři části. Každou rozválíme na tenký plát, lehce posypeme prosátou strouhankou, poklademe nastrouhanými jablky a posypeme skořicovým cukrem. Můžeme přidat rozinky nebo sekané či mleté ořechy a zavineme. Upečeme dorůžova (všechny tři záviny se vlezou na plech)

3 Jablkový závin s práškem do pečiva 2. 6 g tuku 40 g práškového cukru 1 vejce 300 g hladké mouky ⅛l mléka 1 prášek do pečiva Suroviny zpracujeme na vále v hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout. Vyválíme 2 placky, posypeme strouhankou, jablky, cukrem a skořicí. Kraje přehneme dovnitř a srolujeme. Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut na 180 C. Závin ze šlehačky 1 šlehačka trochu soli hladká mouka podle potřeby Vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Rozválíme a naplníme strouhankou, jablky, cukrem, skořicí, ořechy, rozinkami a stočíme. Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 180 C. Závin z droždí nekynutý 400 g hladké mouky droždí jako vlašský ořech špetka soli 1 vejce 125 g sádla ⅛l mléka Vypracujeme těsto, rozdělíme na dva díly a naplníme jablky, cukrem, strouhankou, skořicí. Srolujme a dáme na plech vyložený pečícím papírem, Záviny potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme.

4 3. Závin z piva 600 g hladké mouky 1 láhev piva 1 kostka 100 tuku jablka, strouhanka, cukr, skořice Vypracujeme těsto a necháme asi 15 minut odpočinout pod nahřátým kastrolem. Z uvedeného množství vytvoříme 6 nohavic závinu. Pečme asi 40 minut na 180 C. Závin z piva II. 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek piva 1 Hera jablka, strouhanka, cukr, skořice Vypracujeme těsto, necháme odpočinout a vytvoříme závin jako v předešlém receptu. Pivní štrúdl III. Na těsto: 250 g hladké mouky 125 g hery nebo stelly špetka soli 100 ml světlého piva Na náplň: 500 g jablek 15 ks dětských piškotů 2 vanilkové cukry 1,5 lžičky skořice rozinky vlašské ořechy cukr krystal dle chuti Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na plátky. Přidáme nastrouhané piškoty, cukry, skořici, rozinky, na malé kousky nakrájené ořechy a promícháme. Dle chuti můžeme jablka ještě přisladit dalším vanilkovým cukrem nebo krystalem. Z mouky, tuku, piva a špetky soli si připravíme těsto, které rozdělíme na 2 díly a ty na vále vyválíme natenko. Na okraj každého plátu těsta dáme ½ ochucených jablek a srolujeme do štrúdlu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 C dorůžova. Hotový štrúdl pocukrujeme.

5 4. Netažený jablečný závin Těsto: 300 g hladké mouky 150 g másla nebo Hery špetka soli 2 PL octa 150 ml mléka Jablková náplň: 1 kg strouhaných jablek (čistá váha) 1 bal Vanilinového cukru Dr. Oetker 1 bal Skořicového cukru Dr. Oetker 5 PL strouhanky 3 PL cukru Na potření: 1 vejce Do prosáté mouky přidáme tuk, sůl, ocet a mléko. Vypracujeme těsto tak, aby bylo lesklé a vláčné. Těsto necháme 1/2 hodiny odležet. Odležené těsto rozdělíme na 2 bochníky. Každý rozválíme na pomoučněném válu na tenký plát. Každý plát posypeme postupně strouhankou, strouhanými jablky, cukrem, vanilinovým cukrem a skořicovým cukrem. Pláty stočíme, přeložíme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě C po dobu cca min. Jablečný závin křehké těsto (listové) vejce na potření moučkový cukr na posypání Na náplň: 1kg jablek 80g strouhanky 120g krystalového cukru mletou skořici rozinky a ořechy podle chuti Jablka zbavte jádřinců, oloupejte a nahrubo nastrouhejte nebo nakrájejte. Strouhanku nasucho osmahněte. Odpočinuté těsto rozdělte na tři díly, které vyválejte do obdélníku. Posypejte strouhankou, poklaďte jablky a posypejte cukrem se skořicí. Přidejte rozinky a nahrubo nasekané ořechy. Těsto zaviňte a dejte na plech s papírem na pečení. Záviny potřeme rozšlehaným vejcem a předehřáté troubě pečte asi 30min.

6 5. Štrůdl s jogurtem Potřebujeme:40dkg hl. mouky 1 Hera 1 bílý jogurt (necelý) špetka soli cukr rozinky, ořechy(podle chuti) Postup: Uděláme těsto, vyválíme, posypeme strouhankou, jablky a ořechy. Potřeme žloutkem. Pečeme do zlatova na 180 stupních. Slavnostní jablečný závin TĚSTO: NÁPLŇ: 500 g hladké mouky 500 g Hery 2,5 dl vody 1 vejce 1 lžíce octa špetka soli hladká mouka na vál vejce na potření 50 g nasekaných loupaných mandlí na posypání 6 jablek 250 g hroznového vína 100 g mletých ořechů 50 g rozinek hrst čerstvé meduňky 2 lžíce cukru V míse smícháme mouku s vejcem, octem a solí a postupně přiléváme vodu. Vypracujeme hladké pružné těsto, vytvoříme z něj bochánek, který zabalíme do mikrotenové fólie a necháme ho v chladničce odležet. Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu do kříže a zabalíme do něj Heru. Těsto zlehka rozválíme do obdélníku, přeložíme a opět rozválíme na obdélníkový plát. Složíme ho jako noviny a tento postup zopakujeme ještě dvakrát. Hotové těsto necháme v chladničce znovu 20 minut odležet. Odleželé těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme je na tenké pláty. Každý posypeme nejprve mletými ořechy, pak ho obložíme omytými a na plátky nakrájenými neoloupanými jablky, rozpůlenými bobulemi vína, nasekanou meduňkou a rozinkami, vše pocukrujeme a zavineme. Oba záviny přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je na povrchu rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými mandlemi. Záviny vložíme do trouby vyhřáté na 180 C a pečeme asi 40 minut dozlatova.

7 6. Královské řezy 500 g polohrubé mouky půl prášku do pečiva 250 g tuku 2 vejce 120 g cukru trochu mléka Vypracujeme těsto a necháme odpočinout v chladničce. Náplň: 1,5 2 kg jablek 3 balíčky pudinkového prášku (vanilkový) vanilkový cukr skořice 8 10 lžic cukru ořechy, rozinky smícháme a necháme 15 minut odpočinout Z těsta vyválíme 2 placky. První položíme na vymazaný a vysypaný plech, dáme jablečnou náplň a přikryjeme druhou plackou. Upečeme v předehřáté troubě při 180 C. Jablkové řezy Na plech dáme pečící papír a mírně ho pomastíme. Nastrouhaná jablka navrstvíme asi do výšky 2 cm. Na ně nalijeme těsto připravené z: 6 vajec 220 g cukru 180 g hrubé mouky citronové kůry žloutky utřeme s cukrem a kůrou, přidáme mouku a sníh z bílků. Pečeme asi 20 minut. Opatrně vyklopíme na druhý plech a necháme vychladnout. Krém: 2 tvarohy ⅛ l mléka vanilkový cukr utřeme a rozetřeme na vychladlou buchtu, postrouháme čokoládou.

8 7. Jablkové řezy z tuku 1 ztužený tuk (nastrouháme) 350 g hladké mouky 1 vejce 10 lžic vody trochu soli Vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme placky. Mezi ně nastrouháme jablka (6 8), Posypeme cukrem a skořicí. Pečeme v mírně předehřáté troubě na 180 C asi 45 minut. Jablkové řezy 500 g listového těsta, 500 g jablek, 50 g, cukru,100 ml bílého vína, půl citrónu, 2 lžíce meruňkové zavařeniny,1 vejce, krystalový cukr na posypání, máslo na vymazání Z těsta vyválíme dva stejné pruhy. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na kousky, vložíme do kastrůlku, podlijeme vínem a rozvaříme na kaši. Vmícháme cukr, zavařeninu a citrónovou šťávu. Jeden pruh těsta vložíme na vymazaný plech, potřeme vychladlou kaší a přiklopíme tuhým pruhem. Nakonec potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme krystalovým cukrem a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Hotový moučník nakrájíme ostrým nožem na řezy. Dědovy jablkové řezy s pudinkem Těsto: 400g hladké mouky100g cukru moučky 100 rozpuštěného másla, 1 vejce, trochu mléka, 1/2 prášku do pečiva Náplň: 1,5kg jablek, 12 lžic pískového cukru, 3 sáčky vanilkového pudinku Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Pak je rozdělíme na 2 části a vyválíme dvě stejné placky ve velikosti plechu a první z nich za pomoci válečku přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na tuto packu stejnoměrně rozvrstvíme náplň, kterou jsme připravili nakrájením jablek na plátky a smícháním s cukrem a pudinkovým práškem. Cukr s pudinkem je dobré smíchat s pokrájenými jablky na poslední chvíli, protože pak nestačí pustit vodu. Opět za pomoci válečku přeneseme druhou vyválenou placku a přikryjeme jí jablečnou náplň. Koláč dáme do předehřáté trouby péct při 170 stupních dorůžova Výše uvedené těsto též používám na pečení jablečného závinu. Množství stačí na 3 záviny.

9 8. Jablkové řezy 500 g hladká mouka, 240 g máslo, 200 g moučkový cukr, 2 vejce, 1 balení vanilkový cukr, 1prášek do pečiva, trošku citronové kůry, 500 g jablek Jablka oloupeme a vykrájíme jadřince, nastrouháme nahrubo. Všechny ostatní ingredience zpracujeme na vále v hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Rozdělíme na dva díly, které vyválíme na velikost plechu. První plát přeneseme pomocí válečku na vymazaný a vysypaný plech, posypeme nastrouhanými jablky a přikryjeme druhým plátem. Potřeme vajíčkem a propícháme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě 180 C asi 20 minut. Mřížkové řezy 25dkg hladké mouky 15dkg moučkového cukru 1 vejce 6dkg másla 1 lžíce mléka 1 prášek do pečiva Všechny přísady smícháme. 3/4 těsta se dá na plech, poklade syrovými jablky. Z ostatního se udělají mřížky, posypeme cukrem a dá se péci na 170 stupňů 20 minut. Hraběnčiny řezy 40dkg polohrubé mouky 15dkg moučkového cukru 12dkg másla 12dkg hery (tuku) 4 vejce 1/2 prášku do pečiva 15dkg cukru krupice 6 jablek ořechy, rozinky Mouku, cukr, máslo, tuk, vejce a prášek do pečiva smícháme a vypracujeme těsto. Třetinu těsta dáme do lednice, zbylým těstem vyložíme vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Na to dáme rozinky, ořechy, nastrouhaná jablka a sníh s krupicovým cukrem. Nakonec nastrouháme zmrzlou třetinu těsta na sníh. Pečeme v mírné troubě do růžova.

10 9. Jablkové řezy těsto: 600 g polohrubé mouky 1 vejce 1 lžíce moučkového cukru 1 lžíce citronové šťávy 1 prášek do pečiva 8 lžic mléka 250 g másla nebo hery náplň: 1 kgjablek 2 vanilkové cukry 5 lžic moučkového cukru 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku rozinky mleté nebo posekané ořechy skořice Z uvedených surovin zpracujeme na vále hladké těsto. Rozdělíme je na poloviny. Každou půlku rozválíme na velikost plechu. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme nahrubo, smícháme s cukrem, skořicí, pudinkovým práškem, rozinkami a ořechy. Jeden plát těsta přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Na těsto rozprostřeme jablečnou směs, přikryjeme druhým plátem těsta a na několika místech propíchneme vidličkou. Povrch moučníku můžeme ozdobit motivy vykrojenými z kousku těsta (poklademe před pečením na horní plát těsta). Pečeme na 170 C cca 15 minut. Jablečné řezy 4 vejce 150 g cukru krupice 4 lžíce horké vody 4 lžíce oleje 240 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva Nahoru: 750 g jablek 180 g krystalového cukru 1 vanilkový cukr 4 dl vody 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku 1-2 lžíce citronové šťávy. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání pomalu přilijeme horkou vodu a olej. Zašleháme do pěny. Postupně po částech vmícháme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků.

11 10. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a ve vyhřáté troubě upečeme dorůžova (200 C, asi minut). Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Podlijeme polovinou vody, zasypeme cukrem a uvaříme doměkka (asi 5 minut). Ve zbývající vodě rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do rozvařených jablek. Za stálého míchání povaříme asi 2 minuty, odstavíme a ochutíme citronovou šťávou. Chvilku necháme vychladnout a až není hmota vařící, nalijeme ji na vychladlý moučník. Rozetřeme po celé ploše a po vychladnutí dáme ještě pořádně ztuhnout do ledničky. Množství cukru do jablek můžeme upravit podle jejich kyselosti. Nakrájené řezy ozdobíme šlehačkou. Koláč s jablky 5 vajec a 300g jemného krystalového cukru dobře utřeme. Přidáme 500 g hrubé mouky, 500 g nastrouhaných jablek, 1 prášek do pečiva, lžíci vanilkového cukru, skořici, oříšky, citronovou kůru. Promícháme, dáme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 180 C minut. Vychladlý koláč polijeme čokoládovou polevou. Bramborový jablečný koláč Potřebujeme:300 g studených vařených brambor 500 g hladké mouky 200 g tuku 1 prášek do pečiva skořice mletá Na vále uděláme těsto, rozdělíme na 2 části. Jednu dáme na vymazaný plech. Potom dáme nastrouhaná jablka na ně cukr a posypeme skořicí, nakonec dáme druhou část těsta. Upečeme.

12 11. Jablečný koláč 600 g jablek, 3 vejce, 270 g cukru moučka, 170 ml. Oleje, 170 g. hl. mouky, ½ prášku do pečení, 2 lžíce vanilkového pudinku, 50 g. másla, 4 lžíce meruňkové marmelády Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vejce se 180g. cukru ušleháme a pomalu přidáváme olej. Pak přisypeme mouku, pudink a prášek do pečiva. V kastrůlku necháme zkaramelizovat zbytek cukru, přidáme rozpuštěné máslo. Formu vyložíme pečícím papírem. Karamel do ní nalijeme, poklademe plátky jablek a zalijeme těstem. Upečeme (175 C) 45 min. Po upečení vyklopíme, sejmeme papír a potřeme marmeládou. Rychlý koláč z jablek 3 hrnky polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru (krystal, krupice), 1 prášek do pečiva, vanilkový cukr a 3 lžíce kakaa Vše za sucha promísit. V 6 lžících oleje rozkvedlat 1 až 2 vejce, nalít do suché směsi, doplnit vodou na líně tekuté těsto. Vmíchat 2 nebo 3 hrnky oloupaných, na kostky nakrájených jablek. Rozetřít na vymazaný vysypaný plech a péct při 200 stupních asi 35 min. Poleva (natírá se na teplý koláč) Trocha másla (30-50 g), čokoláda na vaření a 2-3 lžíce rumu se za tepla natřou na koláč. Poleva se trochu vsákne a krásně provoní celý koláč.

13 12. Jablečný koláč Na těsto: Na náplň: 200 g hladké mouky 1,5 lžičky prášku do pečiva 1 lžička nastrouhané citr. kůry 20 g cukru 50 g tekutého medu 1 vejce 100 g másla 1,2 kg jablek (asi 10 ks) 3 lžíce citronové šťávy 1 lžička skořice 80 g medu 1 vanilkový cukr 1 vanilkový puding 100 g vlašských ořechů 100 g rozinek Z přísad uhněteme těsto, zabalíme do fólie a na 30 minut uložíme v chladničce. Dvě třetiny těsta rozválíme a a vyložíme jím vymazanou koláčovou nebo dortovou formu. Těsto vytáhneme, aby pokrylo i strany formy a vidličkou je propícháme. Oloupaná jablka nakrájíme na větší kousky, pokapeme citronovou šťávou a smícháme s medem, skořicí, vanilkovým cukrem, pudinkovým práškem, ořechy a s rozinkami. Náplň navršíme do formy a ze zbylého těsta vyválíme na pomoučené mikrotenové folii horní placku. Pomocí folie ji přeneseme do formy. Lehce přitiskneme, hlavně na okrajích, aby byla jablka dokonale přikrytá. Povrch propícháme vidličkou. Pečeme dozlatova při 180 stupních asi 45 minut. Necháme vychladnout a pak pocukrujeme. Bleskový koláč s jablky 100 g polohrubé mouky 100 ghery 2vejce 100 g moučkového cukru 1/2 prášku do pečiva dále: 3 4 jablka, vanilkový cukr, tuk na vymazání formy, strouhanka na vysypání Heru, žloutky a cukr utřeme do pěny. Postupně do ní zapracujeme tuhý sníh z bílků a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy a na povrch rozložíme plátky jablek. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (190 C asi 20 minut) a po vychladnutí posypeme vanilkovým nebo skořicovým cukrem.

14 13. Jablkový moučník 40dkg jablek 25dkg moučkového cukru 3 vejce 12dkg rozpuštěného másla 27dkg hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 12dkg ořechů Jablka nastrouháme. Sypké přísady promícháme, přidáme jablka, rozšlehaná vejce a vlažné máslo. Pečeme v mírné troubě. Buchta s jablky 150 g tuku (rozpuštěného) 250 g cukru 4 vejce 0,2 l mléka 450 g polohrubé mouky prášek do pečiva jablka, cukr, skořice drobenka: hrubá mouka, máslo, cukr V míse umícháme těsto, vylijeme ho na vymazaný a vysypaný plech, Poklademe jablky a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 180 C. Jablková buchta 500 g polohrubé mouky 200 g cukru 3 vejce 200 ml oleje 100 ml mléka 0,5 prášku do pečiva 1 lžička sody 500 g nastrouhaných jablek skořice, vanilkový cukr, citrónová kůra Všechny suroviny smícháme v míse dohromady. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (190 C, minut). Vychladlý moučník můžeme na povrchu ozdobit čokoládovou polevou.

15 14. Dvoubarevná buchta s jablky 1 díl: 200g polohrubé mouky 150 g cukru 1 vejce 150 g másla rozpustit 8 polévkových lžic mléka polovina prášku do pečiva 2 lžíce kakaa 2. díl 200 g polohrubé mouky 200 g cukru 3 vejce polovina prášku do pečiva 120 g oleje 6 lžic mléka Náplň: rozvařená jablka s cukrem a skořicí Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme tmavé těsto, přidáme náplň a nakonec světlé těsto. Pečeme v předehřáté troubě minut na 180 C. Bábovka s jablky a skořicí 180g cukru krupice 180g polohrubé mouky 3 vejce 6 lžic mléka 4 lžíce rostlinného oleje 1 lžička mleté skořice 3 středně velká jablka 1/2 prášku do pečiva Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme vrchovatou lžičku skořice a zašleháme. Pak přidáme olej, mléko a všechno společně vyšleháme. Po částech do hmoty zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a na kostičky pokrájená oloupaná jablka. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 C. Po 20 minutách snížíme teplotu na 170 C a pomalu dopečeme, asi 40 minut.

16 15. Jablečná bábovka s kokosem 360 g polohrubé mouky 180 g strouhaného kokosu 150 g cukru 2 jablka 2 dl oleje 2 dl kefíru 2 vejce 1 sáček kypřicího prášku do pečiva tuk na vymazání a strouhaný kokos na vysypání formy Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. V míse smícháme mouku se strouhaným kokosem, cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, olej a nastrouhaná jablka, přilijeme kefír a těsto dobře propracujeme. Těsto nalijeme do bábovkové formy, kterou jsme pečlivě vymazali tukem a vysypali strouhaným kokosem (formu plníme těstem maximálně do tří čtvrtin). Bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 190 C a pečeme asi 45 minut. Upečenou bábovku necháme chvíli prochladnout ve formě a pak ji opatrně vyklopíme a talíř a necháme zcela vychladnout. Jablečná roláda 4 vejce 150g cukru krupice 6 lžic hladké mouky (mírně navršených) g strouhaných jablek skořice posekané ořechy Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Zlehka vmícháme mouku. Jablka nastrouháme a rovnoměrně rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Posypeme je skořicí a posekanými ořechy. Na jablka nalijeme těsto a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do vyhřáté trouby (200 C) a upečeme dorůžova (cca 8 minut). Horký plát překlopíme papírem nahoru, papír sloupneme a roládu svineme. Po vychladnutí pocukrujeme a nakrájíme.

17 16. Jablkové taštičky Těsto: 300 g mouky 1 bal Kypřícího prášku do pečiva Dr.Oetker 150 g tvarohu 6 lžic mléka 6 lžic oleje 75 g cukru 1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker 2 3 lžíce mléka špetku soli Náplň: 750 g jablek 50 g rozinek 50 g cukru Poleva: 100 g moučkového cukru citrónovou šťávu nebo vodu Pro náplň oloupeme jablka, rozčtvrtíme je a odstraníme jádřince. Jablka nakrájíme na malé kousky a krátce podusíme, přidáme rozinky, cukr a necháme vychladnout. Pro těsto smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Přidáme tvaroh, mléko, olej, cukr, vanilínový cukr a sůl. Zpracujeme elektrickým šlehačem (hnětací metly) na nejvyšší otáčky asi 1 minutu (ne příliš dlouho, jinak se bude těsto lepit). Těsto rozválíme na pracovní ploše na tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka (průměr asi 10 cm). Na každou polovinu těstového kolečka dáme jablkovou náplň, okraj potřeme mlékem a přiklopíme prázdnou polovinou. Taštičky v okraji dobře přitlačíme, pokládáme na vymazaný plech a dáme péct do trouby. Na polevu prosejeme práškový cukr, smícháme s takovým množstvím citrónové šťávy nebo vody, až bude hustá směs hladká. Ihned po upečení a vyjmutí taštiček z trouby je touto směsí potřeme a necháme vychladnout.

18 17. Jablečné palačinky 1/4 l mléka 1 žloutek 10dkg práškového cukru 110dkg hladké mouky 1 bílek 2 kyselá jablka trošku soli Jablka oloupeme a postrouháme. Potom smícháme s ostatními surovinami. Jablkový chlebíček 100 g Hery 20dkg pískového cukru 3 žloutky 2 lžíce kakaa 30dkg jablek 30dkg polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1/8 l mléka citronová kůra 3 bílky hrubá mouka na vysypání plechu Jablka nastrouháme a smícháme s ostatními přísadami. Nakonec vmícháme sníh z 3 bílků. Pečeme v mírné troubě asi15 minut. Jablkové knedlíky 1 kg strouhaných jablek 260 g hrubé mouky strouhaný tvrdý tvaroh nebo perník moučkový cukr kousek másla Nastrouhaná jablka posypeme moukou a vypracujeme těsto (nejlíp to jde rukama). Necháme 1-2 hodiny odpočinout. Pak vlhkýma rukama tvarujeme koule. Vaříme je ve vodě asi 5 minut. Hotové vyjmeme z vody a necháme okapat. Na talíři je posypeme moučkovým cukrem, tvarohem nebo perníkem, případně obojím a polijeme rozpuštěným máslem.

19 18. Jablečné muffiny s nutelou 1 a 1/2 hrnku hladké mouky 1/2 hrnku krupicového cukru 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička citronové nebo pomerančové kůry 1 vejce 100 ml mléka 100 ml oleje 2 jablka nutela V jedné misce smícháme všechny sypké suroviny a na drobné kousky nakrájená jablka, ve druhé rozmícháme tekuté suroviny. Nakonec smícháme všechno dohromady, netřít, jenom rychle zhruba promíchat. Do košíčků nebo důlků na plechu dáme trochu těsta, na ně trochu nutely a přikryjeme těstem. Povrch těsta můžeme pocákat nutelou. Pečeme asi 20 minut při 200 C. Jablkový pudinkový dort 750 g strouhaných (nebo na kousky nakrájených) jablek (asi 5 velkých) 2 hrnky (po 2,5 dcl) vody g cukru(podle kyselosti jablek) 2 vanilkové pudinkové prášky citrónová šťáva 1 vanilkový cukr piškoty, šlehačka Jablka s cukrem a 1 hrnkem vody rozvaříme na kaši. Pudinky rozmícháme ve druhém hrnku vody, vlijeme do jablečné kaše a necháme přejít varem. Ochutíme citrónovou šťávou. Část hmoty nalijeme do studenou vodou vypláchnuté dortové formy. Na ni naskládáme piškoty a zalijeme kaší. Opakujeme dvakrát. V chladničce necháme ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Dort vyklopíme dnem nahoru - povrch je krásně lesklý. Můžeme ozdobit ušlehanou šlehačkou.

20 19. Jablkový dort 750 g jablek 0,25 l vody 250 g cukru 2 vanilkové pudinky 0,2 l vody 1 balíček dětských piškotů rum 250 ml šlehačky Jablka, vodu a cukr rozvaříme. Pudinky rozmícháme ve vodě a nalejeme do jablek, vaříme 2 minuty. Do formy vysypeme dětské piškoty, postříkáme je rumem a dáme na ně jablka. Necháme vystydnout. Před podáváním zdobíme šlehačkou. Jablečná přesnídávka (4 porce): 2 balíčky vanilkového pudinku 1l voda 2 balíčky vanilkového cukru 75dkg krystalového cukru 3kg jablek Postup: oloupaná, nakrájená a omytá jablka rozvaříme ve vodě s cukrem. Pak odstavíme z plotýnky a rozmixujeme tyčovým mixerem. Dáme zvlášť do hrnce 3/4l vody, 2 vanilkové cukry a dva vanilkové pudinky. Promícháme a povaříme podle návodu asi 2 minuty. Potom smícháme pudink s jablky dohromady. Domácí jablečnou přesnídávku dáváme do malých skleniček a sterilujeme 20 minut na 80 C.

21

22 Kontakt: Základní škola Budišov příspěvková organizace Budišov 221, Telefon: ,

Citrónová buchta. Ingredience. Postup

Citrónová buchta. Ingredience. Postup Citrónová buchta 450 g polohrubé mouky, 1 lžička sody, 170 g krystalového cukru, 2 vejce, 100 ml oleje, 250 ml smetany na vaření, kůra a šťáva z 1 citronu, trochu mléka Všechny suroviny smícháme v těsto,

Více

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou Jablková kuchařka Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Školní rok 2011/2012 JABLKOVÝ DORT 25 dkg cukru krystal, 4 celá vejce třeme dohromady 25 dkg

Více

Recepty. Jablečná slavnost 2007

Recepty. Jablečná slavnost 2007 Recepty Jablečná slavnost 2007 Smetanovo-jablečný koláč 130 g cukru 130 g másla 2 vejce 260 g hladké mouky 1 kg jablek 2 sáčky vanilkové cukry 0,25 l mléka 350 g zakysané smetany 2 žloutky trocha mandlových

Více

Alibábovka. Ingredience. Postup

Alibábovka. Ingredience. Postup Alibábovka 1 Hera, 1/2 sklenice vody (hořčicové), 1 a 3/4 sklenice cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 sklenice hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 žloutky, hrst nasekaných ořechů, 2 lžíce kakaa, sníh ze

Více

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI 450 g jahod 10 g želatiny 250 ml bílého jogurtu 1 vanilkový cukr 50 g cukru krupice Želatinu přelijeme 30 ml horké vody a za stálého míchání ji necháme rozpustit a zchladnout.

Více

RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014

RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014 RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014 JOGURTOVO JABLEČNÝ DORT (Kábelová Martina, Pěnčín Vinohrady) KORPUS: 6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 1 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky, 1 lžička PDP, lžíce kakaa JOGURT:

Více

18 receptů na štrúdly z jablek, hrušek, švestek, máku...

18 receptů na štrúdly z jablek, hrušek, švestek, máku... 1 18 receptů na štrúdly z jablek, hrušek, švestek, máku... Je libo těsto se sádlem? Či jogurtové? Víte, že dobré vypracování hmoty vyžaduje s ní aspoň 50krát plácnout o vál? Pak si zaslouží odpočinout

Více

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Bábovková kuchařka 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Šlehačková mramorová bábovka 3 vejce cukr krystal 250g smetana ke šlehání (33%tuku) 250ml polohrubá mouka 500g kypřící prášek ½ sáčku olej na vymazání formy

Více

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka 03/16 Obsah 05 - Velikonoční cupkake 07 - Perníkové kraslice 09 - Velikonoční mazanec 11 - Velikonoční beránek 13 - Jarní řez 15 - Jidášky Velikonoční cupcake

Více

Tvarohový koláč. Řezy Florida

Tvarohový koláč. Řezy Florida Tvarohový koláč 450g polohrubé mouky, 30dkg hery, 3 lžíce cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce mléka, 2 lžíce rumu. Z těsta udělat dvě placky, mezi ně tvarohová náplň: 500g tvarohu, 5 lžic cukru,

Více

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás.

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. MOU NÍKY 2012 Jablíčkový dort Simona Urbánková 100g polohrubé mouky, 100g cukru moučka, 100g másla nebo Hery, 1 lžička prášku do pečiva, 2 balíčky skořicového

Více

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly.

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Děkuji, že jste si koupili moji novou kuchařku Helenčino pečení. VÁNOČNÍ KOUZLENÍ / ZIMA vychází jako první

Více

Mandle v čokoládě. Tiramisu po česku

Mandle v čokoládě. Tiramisu po česku Mandle v čokoládě Oloupané mandle nakrájíme na nudličky, upražíme na suché pánvi. Rozpustíme čokoládu na vaření s trochou 100% tuku. Do teplé čokolády vmícháme opražené nudličky mandlí v poměru: 1 díl

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

1 rozšlehané vejce na potření. 50ml rumu

1 rozšlehané vejce na potření. 50ml rumu RECEPTY SLAVNOSTI PLODŮ 2016 PEKAŘSKÝ VÝROBEK 1) NESTANICKÝ FRGÁL Drobenka 500g polohrubé mouky 130g cukru moučka 150g cukru krupice 130g změklého másla 150g polohrubé mouky 2 žloutky Nastrouhaná kůra

Více

150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva,

150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva, PUNČOVÉ KOKOSOVÉ ŘEZY Punčové kokosové řezy 150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva, punčová nádivka: 2 balíčky piškotů, rum, trochu citrónové šťávy,

Více

JABLEČNÁ KUCHAŘKA Z RECEPTŮ DĚTÍ K PŘÍLEŢITOSTI JABLEČNÉHO ODPOLEDNE

JABLEČNÁ KUCHAŘKA Z RECEPTŮ DĚTÍ K PŘÍLEŢITOSTI JABLEČNÉHO ODPOLEDNE JABLEČNÁ KUCHAŘKA Z RECEPTŮ DĚTÍ K PŘÍLEŢITOSTI JABLEČNÉHO ODPOLEDNE VE ŠKOLNÍ DRUŢINĚ 26.10.2010 Obrácený koláč s marmeládou od Martina Mahdala ze 2.třídy 100 ml oleje 8 jablek 1 lžička skořice 1 vanilkový

Více

Recepty z ovoce především jablečné

Recepty z ovoce především jablečné Recepty z ovoce především jablečné Cuketová buchta s jablky a švestkami 3 hrnky polohrubé mouky 1,5 hrnku cukru 2 hrnky nadrobno nakrájené cukety pastináku 1 hrnek oleje 1 velká lžíce skořice 1 lžička

Více

Meruňkové tvarohové knedlíky

Meruňkové tvarohové knedlíky Meruňkové tvarohové knedlíky Sladké ovocné knedlíky jsou spojeny hlavně v létě. Dají se připravit z kynutého těsta, tvarohového anebo také bramborového. Knedlíky plníme různým ovocem. Ingredience 200g

Více

160g mletých ořechů. 60g strouhanky

160g mletých ořechů. 60g strouhanky Plněné ořechy I 250g másla 130g moučkového cukru 250g hladké mouky 60g mletých ořechů 60g strouhanky Náplň: 160g cukru 160g mletých ořechů 1 žloutek 3 lžíce rumu máslo čokoládová poleva Všechny suroviny

Více

Kubík Dobiáš. Jablkový koláč

Kubík Dobiáš. Jablkový koláč Kubík Dobiáš Fotografie k moučníkům Natálky Žáčkové Těsto: 1 hrnek cukru 1 vejce + 1 žloutek 2 vanilkové cukry 1 Hera 3 hrnky hladké mouky 1 prášek do pečiva Jablkový koláč Náplň: 3 hrnky mléka 3 vanilkové

Více

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě Mraveneček Vážení rodiče, dostává se Vám do rukou jedinečné a neopakovatelné vydání brožury Naše kuchařka. Ta vznikla z velkého nadšení a celoroční práce uživatelů a pracovníků stacionáře Mraveneček. Najdete

Více

OBRÁCENÝ LISTOVÝ KOLÁČ S JABLKY

OBRÁCENÝ LISTOVÝ KOLÁČ S JABLKY OBRÁCENÝ LISTOVÝ KOLÁČ S JABLKY Ingredience: 4 až 5 jablek 1/2 citronu 30 g másla 70 g pískového cukru 1 lžičku skořice 30 g rozinek 30 g jader vlašských ořechů 200 g listového těsta Jablka oloupejte a

Více

Vánoční receptář 2017

Vánoční receptář 2017 Vánoční receptář 2017 Bezlepkové sušenky špekulacius Potřebujeme: 400 g bezlepkové mouky Promix UNI, 200 g tuku (másla nebo rostlinného tuku do těsta), 100 g moučkového cukru, 1 ČL vanilky nebo 1 vanilkový

Více

Tvarohový koláč. Přidat k oblíbeným Posílat komentáře HTML kody

Tvarohový koláč. Přidat k oblíbeným Posílat komentáře HTML kody Tvarohový koláč 450g polohr. mouky, 30dkg hery, 3 lžíce cukru, 3 žloutky, 1 prdopeč, 3 lžíce mlíka, 2 lžíce rumu - z těsta udělat dvě placky, mezi ně tvarohová náplň: 500g tvarohu, 5 lžic cukru, 2 žloutky,

Více

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM 65 minut 600 g vepřové plece, 200 g cibule, 1 dýně Hokaido (váha cca 500 g), 100 g brambor, česnek, ocet, sůl, pepř. Dýni Hokaido opláchneme, rozkrojíme a zbavíme jader a

Více

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka Bábovky a buchty Třená bábovka 25 dkg hrubé mouky, 18 dkg cukru, 12 dkg tuku, 3 vejce, mléka dle potřeby, citr. kůra, vanilka, prášek do pečiva. Bábovka 20 dkg másla, 1/4 kg cukru moučky, 1/2 kg výběr.

Více

JABLEČNÁ KUCHAŘKA. Jablečné slavnosti listopad 2011. Recepty rodičů, ţáků a pracovníků ZŠ a PŠ Slezského odboje v Opavě

JABLEČNÁ KUCHAŘKA. Jablečné slavnosti listopad 2011. Recepty rodičů, ţáků a pracovníků ZŠ a PŠ Slezského odboje v Opavě JABLEČNÁ KUCHAŘKA Jablečné slavnosti listopad 2011 Recepty rodičů, ţáků a pracovníků ZŠ a PŠ Slezského odboje v Opavě Jablečný závin (podle babičky Jirky Pchálka) 28 dkg hladké mouky 4 dkg cukru krupice

Více

Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu

Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu TUČŇÁCI Verunka Švejkovská Těsto: 1 lžíce mléka 100 g cukru moučka 70 g mletých piškotů 60 g másla 80 g kokosu Na potření : 1 lžíce rumu mléčná a

Více

Ingredience: 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do

Ingredience: 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do TVAROHOVÝ MAKOVNÍK 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do pečiva, 5 vajec, Žloutky a cukr ušleháme do pěny,

Více

Jablečné recepty. z Jablečných slavností 2007-2009

Jablečné recepty. z Jablečných slavností 2007-2009 Jablečné recepty z Jablečných slavností 2007-2009 Perník s jablky (Marcela Penčáková) Těsto: 3-4 jablka 300 g hladké mouky 200 g cukru krupice 100 g medu 2 vejce 2 lžíce rumu 8 lžic mléka 1 prášek do perníku

Více

Dezert Suzette 7 vajec, šťáva z 1/2 citrónu 200 g jemného krystalového cukru 180 g polohrubé mouky meruňková povidla 1 krabice dětských piškotů 150 g sekaných ořechů 150 g rozinek, 2 dl rrumu 1 litrová

Více

Díky moc našim hasičům za jejich toleranci k našim nápadům

Díky moc našim hasičům za jejich toleranci k našim nápadům Díky moc našim hasičům za jejich toleranci k našim nápadům Všechny 3 díly Žebnické kuchařky najdete na www.zebnice.cz Stejně tak i fotky ze všech tří ročníků jarního posezení v namnožených kopiích toho

Více

450ml mléka 1 vanilkový puding 400g cukru různého ovoce (maliny, jahody, ostružiny.)

450ml mléka 1 vanilkový puding 400g cukru různého ovoce (maliny, jahody, ostružiny.) RECEPTY SLAVNOSTI PLODŮ 2016 CUKRÁŘSKÝ VÝROBEK 1)JABLKOVO-TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ 200g másla 200g cukr krupice 1 vanilkový cukr 4 vejce 200g hrubě strouhaných ořechů 2 KL skořice 2 PL rumu 3 PL čokoládového pudingu

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

Sladký bar. Čokoládové lanýže. Malinový cheesecake do kelímku. Cake pops dortová lízátka. Vanilkové mini cupcakes

Sladký bar. Čokoládové lanýže. Malinový cheesecake do kelímku. Cake pops dortová lízátka. Vanilkové mini cupcakes Sladký bar Čokoládové lanýže Malinový cheesecake do kelímku Cake pops dortová lízátka Vanilkové mini cupcakes Čokoládové lanýže 10 ml smetany 35% 150 g mléčné čokolády 200 g hořké čokolády Na obalení:

Více

Jablečný koláč s pudinkem

Jablečný koláč s pudinkem Jablečný koláč s pudinkem 500 polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce cukru, 3 lžíce mléka, 250 g másla (hera) náplň: 1,5 kg jablek, 12 lžic cukru, 3 vanilkové pudinky jablka oloupeme a nakrájíme

Více

Recepty: Soutěž o nejlepší mňamku

Recepty: Soutěž o nejlepší mňamku Soutěž o nejlepší mňamku V sobotu 18. května 2013 proběhl v Dubicku Den mikroregionu a s ním spojený Den otevřených dveří v naší škole. Při této příležitosti se uskutečnila soutěž O nejlepší mňamku. Do

Více

Ukázky pokrmů z mezinárodních kuchyní. Prezentace k Evropskému dni jazyků

Ukázky pokrmů z mezinárodních kuchyní. Prezentace k Evropskému dni jazyků Prezentace k Evropskému dni jazyků Pirohy Pirohy patří mezi typické pokrmy ruské kuchyně. Připravují se v mnoha variantách, z různých těst, s různými náplněmi a různými technologickými úpravami. Můžeme

Více

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 1 Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 2 KŘEHKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ S OŘECHY Tvaroh je zdravou a lahodnou surovinou. Je lehký, dobře stravitelný, ale přitom

Více

Vaječná pomazánka s uzeninou

Vaječná pomazánka s uzeninou Velikonoční pokrmy Vaječná pomazánka s uzeninou 6 vajec natvrdo 100g majonézy 1 lžíce hořčice 2 sladkokyselé okurky 100g měkkého salámu sůl, pažitka Vejce podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky, vložíme do

Více

Trojbarevný mazanec paní Hüttlová

Trojbarevný mazanec paní Hüttlová Trojbarevný mazanec paní Hüttlová 200 ml 12% smetany 1 kostka droždí 90 g třtinového cukru 250 g polohrubé mouky Babiččina volba 250 g hladké mouky Babiččina volba 1 vejce 2 žloutky 100 g másla vanilkový

Více

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH Šlehačkové kostky... 2 Tvarohová buchta bez těsta (mňamózní rychlovka)... 2 Tvarohové řezy - výborné... 3 Tvarohový koláč s mandlovými lupínky... 4 Jahodové řezy s tvarohem... 4

Více

Ingredience: Ingredience:

Ingredience: Ingredience: Nebezpečně dobrý jablečník 2 Rychlý jablkový perník 18 Smetanovo-kokosový jablečník 2 Jablkový dort s mascarpone 18 Práškový koláč s jablky 3 Tvarohové řezy s jablky 19 Jablkový koláč se sněhem 3 Tvarohová

Více

Moučník na leden - Staročeský štrůdl. Dobrou chuť přeje Kamilka!

Moučník na leden - Staročeský štrůdl. Dobrou chuť přeje Kamilka! Moučník na leden - Staročeský štrůdl 30 dkg hladké mouky 7 dkg cukru krupice Trochu prášku do pečiva Šťáva z ½ cirtonu 1 5 dkg tuku 3 lžíce mléka 1 vejce Zpracujeme těsto. Dobrou chuť přeje Kamilka! Náplň:

Více

Řezy s ořechovým vrchem. Ořechové řezy. Ledové řezy. Kokosové řezy od Vlasty. Banánový řez. Diplomatické řezy

Řezy s ořechovým vrchem. Ořechové řezy. Ledové řezy. Kokosové řezy od Vlasty. Banánový řez. Diplomatické řezy ŘEZY Řezy s ořechovým vrchem Těsto: 14 dkg másla, 21 dkg polohrubé mouky, 7 dkg cukru, 2 žloutky. Na vrch: 4 bílky, 21 dkg cukru, 14 dkg strouhaných ořechů. Máslo rozmělníme do mouky s cukrem a žloutky

Více

OVOCNÉ RECEPTY Jablečné kopečky podle paní Daňové Na výrobu potřebujeme Postup:

OVOCNÉ RECEPTY Jablečné kopečky podle paní Daňové Na výrobu potřebujeme Postup: OVOCNÉ RECEPTY Jablečné kopečky podle paní Daňové Na výrobu potřebujeme: cca 10 jablek, 2x skořicový cukr, 2x balíček máslových kulatých sušenek (průměr cca 5 cm), čokoláda na vaření, ½ pudinku-vanilkový

Více

Kuchařka zdravých svačinek

Kuchařka zdravých svačinek Kuchařka zdravých svačinek 250 g měkkého tvarohu 1 červená paprika (může být i nakládaná) 1 vejce 100 g eidamu sůl 1. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme. 2. Vejce uvaříme natvrdo,

Více

Zdravé vánoční cukroví

Zdravé vánoční cukroví Zdravé vánoční cukroví Recepty na zdravé vánoční cukroví, které EYTO tým Nebuď pecka podával na Vánočním cinkání s 1. ZŠ Dobříš. MAKOVÉ A KOKOSOVÉ KULIČKY 100 g tekutého medu, 50 g sezamových semínek,

Více

Kokosový dort. Postup přípravy

Kokosový dort. Postup přípravy Kokosový dort Postup přípravy Bílky ušleháme s částí cukru do tuhé pěny, žloutky vyšleháme se zbylým cukrem dohusta drátěnou metlou a obě tyto hmoty opatrně spojíme. Pak opatrně vmícháme směs mouky a kakaa

Více

Kuchařka vánočního cukroví

Kuchařka vánočního cukroví Kuchařka vánočního cukroví Jarmilka Troutnarová Medové perníky 65 dkg hladké mouky 25 dkg moučkového cukru 5 dkg tuku Hera 10 dkg medu 3x velká vejce 1kávová lžička jedlé sody citronová kůra z jednoho

Více

Nápady na dekorace. Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty

Nápady na dekorace. Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty Nápady na dekorace Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty Mouckovy cukr - pudrovy extra jemny Tento nový výrobek rozšiřuje sortiment Korunního cukru. Je ještě jemnější než práškový cukr a ideálně

Více

Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek. Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4

Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek. Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4 Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4 Příklad dobré praxe Ročník: 2. Tematický okruh: Správná výživa (vánoční zdravé cukroví). Spolupráce s rodiči. Popis

Více

Pudinkové kostky s tvarohem bez mouky! Mokrá buchta

Pudinkové kostky s tvarohem bez mouky! Mokrá buchta Pudinkové kostky s tvarohem bez mouky! 4 kakaové pudinky 20 dkg moučkového cukru 4 vejce 1 lžíce rumu 20 ml oleje 1 prášek do pečiva 25 dkg másla 20 dkg mouč. cukru 50 dkg měkkého tvarohu Pudinkové prášky

Více

MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY

MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY TRADIČNÍ ČESKÉ DORTY MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY základní dortová hmota + máslové krémy vysoký obsah tuku, cukru mnoho kalorií příchutě vanilková, čokoládová, moka, ořechová MODERNIZACE DORTŮ Klasické máslové

Více

Puding z jáhlových vloček

Puding z jáhlových vloček Puding z jáhlových vloček 1 Jáhlové vločky (instantní varianta) zalijeme trochou vařící vody, promícháme a necháme v přikryté nádobě změknout. 2 Do husté vločkové kaše vmícháme med, na kousky nakrájené

Více

Korpus: 200g hladké mouky, 160g cukru krupice, 4 vejce, 8 lžic vlažné vody, 1 lžičku kypřícího prášku, citronovou kůru, vanilkový cukr

Korpus: 200g hladké mouky, 160g cukru krupice, 4 vejce, 8 lžic vlažné vody, 1 lžičku kypřícího prášku, citronovou kůru, vanilkový cukr Dětský dort Motýl 3 vejce, 150g cukru, půl lahvičky rumového aroma (Dr. Oetker), 180g hladké mouky, 1 vrchovatou lžíci kakaa, půl balíčku kypřícího prášku, 80g másla, 300g nakrájené rebarbory Náplň: 250ml

Více

24 z listového těsta. Lístkové roládky. Ingredience. Postup

24 z listového těsta. Lístkové roládky. Ingredience. Postup 24 z listového těsta Lístkové roládky lístkové těsto, anglická slanina, tvrdý sýr, sterilované okurky, hořčice, kečup, vejce na potření, sezamová semínka Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenko. Rozkrájíme

Více

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka Cibule 1kg Máslo 100g Bílé víno 0,5L Bageta 1ks Strouhaný sýr 200g Vejce 1ks Sůl, pepř, bobkový list, tymián Francouzskákuchyně Zapečenácibulovápolévka Polévka - Cibuli nakrájíme na tenké proužky a orestujeme

Více

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY 1.1 Hovězí pečeně Nastavení: Automatická pečicí sonda. Teplota sondy: 65 C. Maso podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí sondu a vložte do zapékací

Více

........ CS TROUBA RECEPTY

........ CS TROUBA RECEPTY ...... CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com AUTOMATICKÉ PROGRAMY Číslo programu Název programu 1 HOVĚZÍ PEČENĚ 2 VEPŘOVÁ PEČENĚ 3 CELÉ KUŘE 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ 7 BÍLÝ CHLÉB 8 ZAPEČENÉ

Více

MĚSÍČNÍ KÁMEN (Protivanští)

MĚSÍČNÍ KÁMEN (Protivanští) JABLÍČKOVÉ DOBROTY MOUČNÍKY MĚSÍČNÍ KÁMEN (Protivanští) 4 vejce 30-35 dkg moučkového cukru ½ kg jablek na kostičky 2 hrsti nasekaných ořechů 40 dkg hrubé mouky 1 prášek do pečiva Vejce a cukr ušleháme,

Více

Linecké. 210g hladká mouka 140g Hera 70g cukr 1 ks žloutek 50g mouka na vál

Linecké. 210g hladká mouka 140g Hera 70g cukr 1 ks žloutek 50g mouka na vál Linecké 210g hladká mouka 140g Hera 70g cukr 1 ks žloutek 50g mouka na vál krém: 1x 1 ks tvaroh měkký ve folii 100g másla 1 ks vanilkový cukr 30g cukr moučka dle chuti je potřeba, aby krém byl hustší a

Více

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi Tiramisu pomerančové 2 mandarinkové kompoty (cca 300 ml), 125 ml šlehačkové smetany, 250 g sýru Mascarpone 250 g tvarohu, 80 g cukru, 3 lžice pomerančového likéru 200 250 ml pomerančové šťávy (může být

Více

MÁSLOVÉ PUSINKY S KRÉMEM

MÁSLOVÉ PUSINKY S KRÉMEM MÁSLOVÉ PUSINKY S KRÉMEM Příprava: 40 minut Pečení: 12 minut Počet porcí: 16 pusinek Ingredience 180 g změklého másla 30 g moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu 230 g hladké mouky 2 vejce Na náplň:

Více

Francouzská cukrárna. Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem. Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s

Francouzská cukrárna. Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem. Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s Francouzská cukrárna Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s malinami Mousse au chocolate Tartalletes s lemon curd -

Více

Minikuchařka zdravého stravování

Minikuchařka zdravého stravování Minikuchařka zdravého stravování Pokrmy zde uvedené byly připraveny žáky školy pod vedením učitelů odborného výcviku ISŠ HPOS Příbram v rámci projektu Čas pro prváky Realizace projektu byla spolufinancována

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Karlovarské knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané smetany 50 g cibule 800 ml vývaru

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách)

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) S R P E N 2 0 1 7 příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) POMAZÁNKA Z AVOKÁDA Avokádo 1ks. Kešu oříšky 50gr. Medvědí česnek (nebo čerstvý špenát) Hořčice, Sůl Zralé avokádo oloupeme,

Více

Koláče. Náplně do koláčů a buchet 20 / 21. Tvarohová náplň Ingredience

Koláče. Náplně do koláčů a buchet 20 / 21. Tvarohová náplň Ingredience 20 / 21 Koláče Náplně do koláčů a buchet Tvarohová náplň 500 g tučného tvarohu 80 g změklého másla 4 žloutky 2 bílky moučkový cukr dle chuti 1 vanilkový cukr několik lžic tuzemáku Tvaroh dejte do mísy

Více

Cukroví a drobné zákusky

Cukroví a drobné zákusky Cukroví a drobné zákusky Linecké cukroví zdobené I. 300 g hladké mouky 200 g hery/másla 100 g práškového cukru 1 žloutek strouhaná citronová kůra lžička Na dozdobení: marmeláda na slepení čokoláda na vaření,

Více

Bílky sníh + cukr + žloutky (šleháme a pak ručně vmícháme mouku a prášek do pečiva)

Bílky sníh + cukr + žloutky (šleháme a pak ručně vmícháme mouku a prášek do pečiva) TVAROHOVO BORŮVKOVÝ DORT (Hana Honzíková) korpus světlý krém tvarohový borůvky v želatině Recept: Korpus: o 210g cukr krupice o Bílky (5 vajec) o Žloutky (5 vajec) o 160g mouky hladké + prášek do pečiva

Více

Krabí kremrole. Nivové kornoutky. Ingredience. Postup. Ingredience. Postup

Krabí kremrole. Nivové kornoutky. Ingredience. Postup. Ingredience. Postup Krabí kremrole 500 g lístkového těsta, 500 g tyčinek Surimi, 1 vejce, sůl, sezamové semínko Těsto rozpůlíme a každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále na tenko. Rádýlkem nakrájíme na proužky, kterými

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky.

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky. Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Krkovice na cibulce Karlovarské knedlíky Špekové knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané

Více

Řezy jako peříčko. LABUŽNÍK - jablka, smetana a ořechy

Řezy jako peříčko. LABUŽNÍK - jablka, smetana a ořechy Řezy jako peříčko Piškot: 4 vejce, 70 g polohrubé mouky (4 PL), 70 g cukru moučka (4 PL). Krém: 1 Rama cremefine na šlehání (nebo jiná šlehačka), 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 5 cl vaječného

Více

4.10 Koláč s ovocem a krémem Ovocná buchta s krémem od mamky Mrkvové šátečky se švestkovými povidly

4.10 Koláč s ovocem a krémem Ovocná buchta s krémem od mamky Mrkvové šátečky se švestkovými povidly Buchty a moučníky Obsah 1 Lité buchty... 4 1.1 Zájezdová buchta... 4 1.2 Podmáslová buchta... 4 1.3 Perník... 4 1.4 Hrníčková dvoubarevná buchta... 5 1.5 Buchta z ovesných vloček... 5 1.6 Piškot... 5 1.7

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

Přihláška do soutěže. Vaříme to slow.

Přihláška do soutěže. Vaříme to slow. Přihláška do soutěže Vaříme to slow. Soutěž v kuchařských dovednostech středních škol Plzeňského kraje a Bavorska SOU Domažlice, Prokopa Velikého 640, Domažlice Korespondenční část Vypracovali žáci II.

Více

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny MUFFINOVÁ KUCHAŘKA Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny Obsah Sladké varianty:... 3 Muffiny stracciatellové... 3 Kefírové muffiny s nutellou a čokoládou

Více

Bábovka s překvapením

Bábovka s překvapením Dezerty Tuto kapitolu píšu obzvlášť ráda. Jak již mí příznivci vytušili, vaření a zvláště pečení je má vášeň. Ve všech předchozích kuchařkách jsem čtenářům nabídla naše oblíbené dobroty a nebude tomu jinak

Více

VÁNOČNÍ RECEPTÁŘ. 1) Cimpr campr Paní Babušíková. 2) Medovníkové cukroví Paní Doležalová Taťána. 3) Rohlíčky s nugátovým krémem

VÁNOČNÍ RECEPTÁŘ. 1) Cimpr campr Paní Babušíková. 2) Medovníkové cukroví Paní Doležalová Taťána. 3) Rohlíčky s nugátovým krémem 1) Cimpr campr Paní Babušíková 28 dkg hladké mouky 20 dkg másla 10 dkg nahrubo nakrájené lískové ořechy 3,5 dkg moučkového cukru 1 žloutek Smícháme ingredience, uděláme kuličky, na plechu rozmáčkneme vidličkou.

Více

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Jablka Plněná jablka... 1 Jablečná roláda... 1 Jablečné palačinky 1... 2 Jablečné palačinky 2... 2 Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Čatní

Více

Dunajské vlny Suroviny

Dunajské vlny Suroviny Dezert Suzette 7 vajec, šťáva z 1/2 citrónu 200 g jemného krystalového cukru 180 g polohrubé mouky meruňková povidla 1 krabice dětských piškotů 150 g sekaných ořechů 150 g rozinek, 2 dl rrumu 1 litrová

Více

Hermelín v županu - fantazie!!!

Hermelín v županu - fantazie!!! Hermelín v županu - fantazie!!! na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho

Více

Vaření s xylitolem. www.diatips.cz

Vaření s xylitolem. www.diatips.cz www.diatips.cz O B S A H Znáte sladidlo xylitol?... 3 Ořechové cukroví pracny nebo plněné ořechy... 4 Marokánky... 4 Ořechová mimina... 5 Rohlíčky z kokosu... 5 Jablkový dezert s xylitolem... 6 Oplatkový

Více

Obsah. Ovocná bublanina. Honzovy buchty. Ovocný koláč Jogurtová buchta Třená bábovka Punčové dortíky Perníková fantazie

Obsah. Ovocná bublanina. Honzovy buchty. Ovocný koláč Jogurtová buchta Třená bábovka Punčové dortíky Perníková fantazie bezlepková kuchařka Obsah 05 07 09 11 13 15 17 19 21 23 - Ovocná bublanina Štrůdl Ovocný koláč Jogurtová buchta Třená bábovka Punčové dortíky Perníková fantazie Kiwi řez Krtkův dort na plechu Vařená buchta

Více

Recepty ze zahradní slavnosti 2019

Recepty ze zahradní slavnosti 2019 Recepty ze zahradní slavnosti 2019 Pro letošní zahradní slavnost vybrali a připravili pracovnice školní jídelny sladké i slané dezerty, které se nachází především v jídelníčku našich strávníků a doplnili

Více

Mrkvový dort s limetkovým krémem

Mrkvový dort s limetkovým krémem Minikuchařka 2 OBSAH Mrkvový dort s limetkovým krémem. 4 Jidáše.. 7 Špenátová polévka. 8 Boží milosti.. 10 Kopřivová nádivka pečená na slanině. 12 Velikonoční beránek. 14 Velikonoční mazanec.16 Špaldové

Více

Dunajské vlny Suroviny

Dunajské vlny Suroviny Dezert Suzette 7 vajec, šťáva z 1/2 citrónu 200 g jemného krystalového cukru 180 g polohrubé mouky meruňková povidla 1 krabice dětských piškotů 150 g sekaných ořechů 150 g rozinek, 2 dl rrumu 1 litrová

Více

Vánocní. pecení PŘÍŠTÍ RECEPTÁŘ ZDARMA. můžete získat. a POHODLNĚ. Vyzkoušejte: Receptář č. 4. Více informací na kartičce uvnitř receptáře.

Vánocní. pecení PŘÍŠTÍ RECEPTÁŘ ZDARMA. můžete získat. a POHODLNĚ. Vyzkoušejte: Receptář č. 4. Více informací na kartičce uvnitř receptáře. PŘÍŠTÍ RECEPTÁŘ š Vánocní š pecení můžete získat ZDARMA a POHODLNĚ Více informací na kartičce uvnitř receptáře. Receptář č. 4 Kvalita je nejlepší recept. s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker.cz

Více

Drobní vánoční cukroví

Drobní vánoční cukroví Krásné aranžování na stole, kde zdobení robí zázraky 2009 Drobní vánoční cukroví Zbírka receptu 3J 14. 11. 2009 Pestré cukroví a krásné aranžování na stole, kde zdobení robí zázraky. Obsah Dvoubarevné

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

"Original" Odborné recepty s Balkánským sýrem značky

Original Odborné recepty s Balkánským sýrem značky Odborné recepty s Balkánským sýrem značky "Original" Neven 7 s.r.o. Zavřená 27, Brno, PSČ 634 00 Mobil: +420775263544 info@neven.cz www.balkansky-syr.cz, www.sirene.cz Obsah 1. Gratinované brambory se

Více

Jistě jste ještě nezapomněly, milé dámy, jak jsme se 21. března 2009 setkaly u příležitosti připomínky MDŽ.

Jistě jste ještě nezapomněly, milé dámy, jak jsme se 21. března 2009 setkaly u příležitosti připomínky MDŽ. OBSAH Úvod str. 3 Tvarohové trojhránky... str. 4 Tmavé řezy s oříšky. str. 5 Listové těsto 2x jinak... str. 6 Banánová mňamka II.. str. 7 Oříšková roláda.... str. 8 Kremeše str. 9 Slané tyčky... str. 10

Více

Jablka v naší kuchyni

Jablka v naší kuchyni Jablka v naší kuchyni 10/2011 Tajemství štrůdlu Jak zachytit významné postavení štrůdlu mezi českými moučníky? Chceme-li hledat jeho kořeny, mohli bychom se ohlédnout do sousedního Rakouska a Německa,

Více

Recepty, bez kterých nejsou Vánoce.

Recepty, bez kterých nejsou Vánoce. Recepty, bez kterých nejsou Vánoce. Recepty osvědčené, báječné, jedinečné. Recepty staré i nové, ale hlavně dobré. Zkrátka recepty, bez kterých se Váš Vánoční stůl rok co rok neobejde. V unikátním projektu

Více

20 let činnosti. 20 osvědčených receptů

20 let činnosti. 20 osvědčených receptů 20 let činnosti 20 osvědčených receptů 1 To, co najdete v této kuchařce, jsou osvědčené recepty dobrot, na kterých si pochutnáváme při pravidelných odpoledních setkáváních a oslavách jubileí v naší milé

Více

Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013. Příručka pro výuku. Zpracovala: Jana Matějů

Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013. Příručka pro výuku. Zpracovala: Jana Matějů Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013 Smetanové dorty, dekorace Příručka pro výuku Zpracovala: Jana Matějů 1. Anotace Střední odborná škola a Střední

Více

Vegetariánská kuchyně

Vegetariánská kuchyně Vegetariánská kuchyně Semínkové paté se sušenými rajčaty Vegeburger s quionoou a domácí tatarkou Šafránovo-kokosová polévka s čerstvým špenátem Fazolové brownies s avokádovým krémem Semínkové paté se sušenými

Více