EMKOMETER INDUKČNÍ PRŮTOKOMĚR EMKO E. řešení pro Vaše měření. Emkometer,s.r.o., Na Žižkově tel/fax: , tel: ,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "EMKOMETER INDUKČNÍ PRŮTOKOMĚR EMKO E. řešení pro Vaše měření. Emkometer,s.r.o., Na Žižkově 1245. tel/fax: 569 721 622, tel: 569 720 539, 569 721 549"

Transkript

1 INDUKČNÍ PRŮTOKOMĚR EMKO E

2 INDUKČNÍ PRŮTOKOMĚR EMKO E Indukční průtokoměr EMKO E se skládá ze senzoru a převodníku. Celý systém měří objemový průtok zjišťováním rychlosti proudění vodivé kapaliny, která prochází přes homogenní magnetické pole. Měřidlo je založeno na principu elektromagnetické indukce. Je určeno k měření průtoku elektricky vodivých kapalin. Je zvlášť vhodné tam, kde tradiční mechanická měřidla nejsou, vzhledem k principu měření dostatečně spolehlivá a přesná. VLASTNOSTI INDUKČNÍHO PRŮTOKOMĚRU EMKO E Indukční průtokoměr EMKO E je určen k měření objemového průtoku libovolných vodivých tekutin, a to bez překážek a obstrukcí v průtočném profilu. Široké možnosti volby materiálů provedení jednotlivých smáčených částí jej činí ideální pro téměř všechny možné aplikace - od vysoce korozivních, až po suspenze obsahující vlákna (např. papírovina) velmi těžce měřitelné jinými druhy průtokoměrů. Indukční průtokoměr EMKO E umožňuje využívat měření, které je nezávislé na změnách hustoty, tlaku, teploty a viskozity měřeného média. Všechny indukční průtokoměry EMKO E se vyznačují vysokou přesností, stabilitou a opakovatelností. Jsou vyrobeny pro jednodušší a levnější použití i údržbu. Plně zaměnitelné převodníky i senzory zjednodušují instalaci a nevyžadují, oproti standardním přístrojům na trhu, separátní kalibrační prostředky, ruční nulování nebo periodickou kalibraci. PRINCIP ČINNOSTI Základní fyzikální popis vlastností přístroje je založený na Faradayově zákoně o elektromagnetické indukci, že pohybující se vodič v elektromagnetickém poli indukuje elektrické napětí. E=Kbdv Velikost indukovaného elektrického napětí E je přímo úměrná rychlosti vodiče V, šířce vodiče D a síle magnetického pole B. Cívky generující magnetické pole jsou umístěny na opačných stranách trubice. Měřené médium prochází trubicí průměrnou rychlostí V a elektrody snímají indukované napětí. Šířka vodiče je zde reprezentována průměrem trubice průtokoměru. Nevodivá výstelka vnitřku trubice zabraňuje vzniku zkratu.

3 Jediná proměnná je zde rychlost měřeného média V, protože geometrie přístroje i velikost magnetického pole jsou konstantní. Proto je měřené napětí E přímo úměrné rychlosti média. Tato veličina je dále přenášena do elektroniky průtokoměru k dalšímu zpracování. Trubice indukčního průtokoměru je instalována in-line v potrubí (horizontálně nebo vertikálně). Cívky umístěné v protilehlých stranách trubice průtokoměru generují nezbytné magnetické pole. Vodivá kapalina generuje elektrické napětí po průchodu přes magnetické pole. Elektrické pole je měřeno dvěma elektrodami. Převodník řídí cívky tak, aby generovaly magnetické homogenní pole. Dále zajišťují všechny úkony nutné ke správnému měření a interpretaci elektrického napětí na měřících elektrodách. Výstup z převodníku je potom přímo úměrný rychlostí měřené kapaliny. TRUBICE INDUKČNÍHO PRŮTOKOMĚRU EMKO E Trubice indukčních průtokoměrů firmy EMKO se vyznačují kompaktními cívkami, širokou nabídkou materiálů výstelek a elektrod, různými variantami uzemnění a chránícími kroužky. Indukční průtokoměr EMKO E používá pulsní stejnosměrné buzení. Tato technologie se vyznačuje velkým výkonem a nízkou spotřebou energie. Tato varianta provádí automatické nulování pro kompenzaci změn podmínek v měřeném procesu. MAGNETICKÉ CÍVKY Jedinečná konstrukce těchto cívek umožnila výraznou redukci celkové hmotnosti přístroje. Již proto není nutné provozovat trubice s velkými kusy železa uvnitř, což výrazně redukuje náklady na dopravu, manipulaci i instalaci. Magnetické cívky jsou pružně připojeny k trubici průtokoměru pro eliminování ovlivňování magnetického pole vibracemi v potrubí. PŘESNOST ± 0,5% z měřené hodnoty v rozsahu rychlostí 0,3 až 10 m/s. Zahrnuje efekty linearity, hystereze, opakovatelnosti a nejistoty kalibrace. Přesnost je ± 0,0015 m/s z minimální měřicí schopnosti do 0,3 m/s. (na přání střední lineární rychlost média 0,08 m/s).

4 Při požadavku na vyšší přesnost, např. 0,15 % je průtokoměr dodáván i s uklidňujícím potrubím. Je prováděná vícebodová opakovaná kalibrace. NAVRHOVÁNÍ MATERIÁLŮ VÝSTELEK Firma EMKOMETER nabízí různá materiálová provedení výstelek indukčního průtokoměru pro každou aplikaci. Teflon (PTFE), pryž, polypropylen. výstelka abrasivzdornost chemická odolnost teplota potravinářství PP špatná dobrá -30 C + 80 C ano PRYŽ dobrá malá -20 C + 90 C ne PTFE malá Výtečná -30 C C ano CHRÁNÍCÍ KROUŽKY Přírubové provedení chránících kroužků slouží v případech nebezpečí porušení výstelky trubice pevnými částicemi. Zaručuje také minimalizaci porušení výstelky při instalaci průtokoměru, zvláště pro teflon, kdy dochází často k poškození výstelky příliš dotaženými šrouby na přírubách. Při instalaci chránících kroužků není nutné jiným způsobem zajišťovat zemnění, je již funkční. Chránicí kroužky jsou dodávány pouze na základě požadavků zákazníka.

5 NAVRHOVÁNÍ MATERIÁLŮ ELEKTROD EMKOMETER nabízí různé materiálové provedení elektrod, pro různé druhy aplikací, např. materiál 17348, titan, platina, tantaliridium. Vzhledem k tomu, že korozní odolnosti materiálů, které jsou uvedeny v běžných tabulkách chemických odolností, nemusí odpovídat reálné odolnosti, je-li tento materiál použit jako elektroda indukčního průtokoměru. Na přání je možno dodat elektrody vyjímatelné. V případě drahých vystýlek průtokoměru a předpokladu častějších výměn elektrod, doporučujeme čidla s demontovatelným krytem. VHODNOST MÉDIA Minimální požadovaná vodivost - 5µS/cm. Teplota, tlak, podtlak, chemické složení, nečistoty a jejich schopnost ulpívat, abrazivnost, sanovatelnost musí být v souladu s provedením čidla. ČIDLO Minimální vodivost měřené kapaliny 5µS/cm Jmenovitý tlak Standart 1,6 MPa Zvláštní provedení 2,5 MPa Na přání vyšší Krytí IP 65 Délka přípojných kabelů Standart 6m Zvláštní provedení max. 25m Rovné délky potrubí 5DN před a 3DN za čidlem Procesní připojení čidla: pomocí přírub dle ČSN EN , ASME, DIN nebo dle jiné normy. Průtokoměry v sendvičovém provedení se vkládají mezi příruby. Na přání může být připojení realizováno pomocí závitu nebo nátrubku. Připojení může být z materiálu např. uhlíkatá ocel, nerezová ocel, plast apod.

6 Provedení pro potravinářské účely Model EMKO E je dostupný v provedení pro potravinářské účely za použití Tri-Clover Tri- Clamp adaptérů. Pro zaručení, že na přírubách nebude prostor pro uchovávání částic média, je doporučené instalovat průtokoměr menší dimenze, než je rozměr potrubí. Díky tomuto zredukování dochází k neustálému čistění materiálu výstelky (Teflon). Tabulka. Teplota versus tlakový limit příruby Příruby podle ASME B16.5 (ANSI) Class: ½-inch až 24-inch Tlak v psi Teplota média C -28,9 66 C 85 C 93,3 C 149 C 177 C až37,8 Příruba Class 150 uhlíkatá ocel Class 150 nerez ocel Class 300 uhlíkatá ocel Příruby podle DIN 2401, maximální tlak v barech Teplota média C do 50 C 66 C 85 C 100 C 150 C 177 C Příruba PN 10 uhlíkatá ocel ,6 9 PN nerez ocel 10 9,5 8,9 8,4 7,6 7,2 PN nerez ocel 10 9,7 9,4 9,2 8,6 8,4 PN 16 uhlíkatá ocel ,2 14,2 PN nerez ocel 16 15,2 14,3 13,5 12,2 11,6 PN nerez ocel 16 15,6 15,1 14,7 13,8 13,4 PN 25 uhlíkatá ocel ,4 PN nerez ocel 25 23,8 22,3 21,2 19,1 18,2 PN nerez ocel 25 24,4 23,7 23,1 21,6 21 PN 40 uhlíkatá ocel ,1 34,7

7 PN nerez ocel 31,1 29,9 28,6 27,5 25,8 25,1 PN nerez ocel ,8 36,9 34,6 33,6 ZÁSADY MONTÁŽE ČIDLA DO POTRUBÍ Rovné úseky před a za průtokoměrem Indukční průtokoměry jsou obecně méně náchylné na změnu rychlostního profilu měřeného média než ostatní typy přístrojů. Pro garantování publikované přesnosti za měnících se provozních podmínek je nutné instalovat průtokoměr s potrubím, jehož rovný úsek je aspoň velikosti pěti průměrů potrubí před průtokoměrem a o velikosti dvou průměrů potrubí za průtokoměrem. Tyto rovné délky uklidňujícího potrubí obvykle postačují pro instalaci za koleny, zúženími, apod. Zemnění trubice Pro správnou funkci každého indukčního průtokoměru je nutné dodržet zásady správného zemnění. Ty se mění podle materiálu a vodivosti potrubí. V případě, že průtokoměr připojujeme na potrubí vodivé, spojíme zemnící šrouby přírub s připojovacím potrubím pomocí vodiče, případně spojení zajistíme pomocí vějířových podložek pod hlavami a maticemi spojovacího materiálu, který spojuje průtokoměr s potrubím. V případě, že instalujeme průtokoměr do potrubí, kde médium není v kontaktu s elektricky vodivou stěnou, např. potrubí je plastové, nebo potrubí obsahuje vystýlku. Potom použijeme zemnící kroužky, které vkládáme mezi průtokoměr a těsnění a příruby připojovacího potrubí. Tyto zemnící kroužky spojíme vodivě s přírubami a tělesem průtokoměru.

8 Další možností uzemnění média jsou zemnící elektrody, které jsou obvyklé vloženy do vlastního tělesa čidla průtokoměru. Úplné zaplavení čidla médiem bez zavzdušnění Zavzdušněné čidlo způsobuje nepřesné, nestabilní měření a proto je třeba čidlo umístit ve vodorovné či stoupající části potrubní větve. Nebo jej umístit do sifonu. Doporučujeme, aby i tehdy, pokud kapalina neproudí, bylo čidlo trvale zaplaveno NAVRHOVÁNÍ VELIKOSTI PRŮTOKOMĚRU Rozměr průtokoměru je jeden z nejdůležitějších parametrů, protože ovlivňuje rychlost měřeného média. Střední lineární rychlost média v potrubí by měla odpovídat následné tabulce. Je nutné zvolit takovou velikost trubice, která generuje optimální podmínky měření, a tím nejlepší možné výsledky. I mimo tyto rozsahy může průtokoměr měřit s velmi dobrou přesností, kontaktujte, prosím, EMKOMETER. Tabulka. Určení velikosti průtokoměru

9 Aplikace Rozsah rychlostí m/s Normální měření 0,6 6,1 Abrazivní suspenze 0,9 3,1 Neabrazivní suspenze 1,5 4,6 VOLBA MEZI KOMPATKNÍM PROVEDENÍM A ODDĚLENÝM PROVEDENÍM ČIDLA A PŘEVODNÍKU Oddělenou verzi čidla a převodníku volíme např. tehdy, je-li v místě instalace čidla či jeho okolí: a) teplota příliš nízká nebo příliš vysoká (např. vlivem klimatu) b) přítomnost vibrací c) možnost zaplavení, vliv povětrnosti d) převodník je vybaven displejem, na který by nebylo vidět

10 Kompaktní provedení

11 Rozměry čidla a kompaktně připojené elektroniky Pro větší světlosti na přání zákazníka

12 EMKOMETER Oddělené nástěnné provedení elektroniky Provedení oddělené varianta pro prostředí s nebezpečím výbuchu

13 Efekt vibrace Splňuje požadavky normy IEC 770. Efekt montážní polohy Bez efektu, je-li splněna zaplněnost trubice průtokoměru. Nátěr Polyuretan, epoxid Doba reakce na změnu průtoku 0.2 s z nulového průtoku. Spodní oříznutí průtoku Nastavitelné v rozsahu 0,0003-0,3 m/s. Vlhkost okolí 0-100% RH při 65 C. Povolené přetížení Výstupní signál pokračuje až k 110% průtoku, potom zůstává konstantní. Převodník podá o přetížení zprávu.

14 Tlumení Nastavitelné mezi 0,2-256 s. Opakovatelnost ± 0,1% z měřené hodnoty. Efekt okolní teploty ± 0,25% změna přes celý teplotní rozsah převodníku. EMC kompatibilita Splňuje požadavky specifikace podle NAMUR doporučení: květen 1993, Kap. 1. Elektromagnetická kompatibilita (EMC) pro procesní a laboratorní zařízení. Prostředí s nebezpečím výbuchu M/ pro bezpečné oblasti, CE. Tabulka relace teploty okolí a teploty média Dimenze (mm) Maximální teplota okolí Maximální teplota média C T až až až až až až až až C 60 C 40 C 55 C 40 C 60 C 120 C 35 C 125 C 60 C 125 C 75 C 40 C 130 C 90 C 75 C 40 C 135 C 110 C 75 C 60 C 140 C 115 C 80 C Teplotní třída T3 T4 T3 T4 T3 T4 T5 T3 T4 T5 T6 T3 T4 T5 T6 T3 T4 T5 T6

15 PŘEVODNÍK Napájení 115 nebo 230 V ac ± 10%, Hz nebo V dc. Spotřeba 20 watů maximum. Limit okolní teploty převodníku Operační -29 až 60 C s displejem. -34 až 66 C bez displeje Uložení -30 až 80 C Výstupní signály 4-20 ma, interně nebo externě napájený od 5 do 24 VDC; 0 až 1000 ohm. Nastavitelný pulzní výstup v rozsahu 0 až 1000 Hz; externě napájený, 5 až 24 VDC. HART komunikační protokol je přítomný na analogovém proudovém výstupu. Digitální výstup Transistorový spínač až do 3 W, externě napájený, 5až 24 VDC pro indikaci některé z následujících veličin: Reverzní průtok Nulový průtok Ukáže nulový průtok přístrojem (pro testovací a výstražné systémy) Tlumení Nastavitelné mezi 0,2 a 256s. Certifikace pro prostředí s nebezpečím výbuchu Opakovatelnost ± 0,1% ze měřené hodnoty. Materiály konstrukce Kryt Hliníková slitina, NEMA 4X a IEC 529 IP65. Pollution Degree 2. Těsnění krytu Guma. Vývodky M20 x 1,5

16 Dimenze (mm) Maximální teplota okolí Maximální teplota média Teplotní třída

OPTIFLUX 4000 Prospekt

OPTIFLUX 4000 Prospekt OPTIFLUX 4000 Prospekt Snímač magneticko-indukčního průtokoměru Standardní snímač pro průmyslové použití Pro náročné aplikace: Vysoké teploty, nízká vodivost, prostředí s nebezpečím výbuchu Robustní a

Více

OPTIFLUX 1000 Příručka

OPTIFLUX 1000 Příručka OPTIFLUX 1000 Příručka Snímač magneticko-indukčního průtokoměru vmezipřírubovém provedení Tato dokumentace je kompletní pouze v případě, že je doplněna příslušnou dokumentací pro převodník. KROHNE : Ediční

Více

Magneticko-indukční průtokoměr MID

Magneticko-indukční průtokoměr MID Strana 1/6 Magneticko-indukční průtokoměr MID Krátký popis Průtokoměr se skládá z magneticko-indukčního senzoru (MID). Jednoduchou montáž do potrubí DN15 až DN400 zajistí standardizované armatury (viz

Více

Magneticko-indukční průtokoměr

Magneticko-indukční průtokoměr 03/98 Magneticko-indukční průtokoměr... bezkontaktní měření průtoku kapalin s elektrickou vodivostí od 0,05 µs/cm Technické údaje CAPAFLUX IFM 5080 K-CAP 3.1D71EA2 039811 6.1D49D9 069111 CAPAFLUX ukazuje

Více

I.1. KOMPAKTNÍ MAGNETICKO-INDUKČNÍ PRŮTOKOMĚRY... 139 I.2. ULTRAZVUKOVÉ PRŮTOKOMĚRY... 141

I.1. KOMPAKTNÍ MAGNETICKO-INDUKČNÍ PRŮTOKOMĚRY... 139 I.2. ULTRAZVUKOVÉ PRŮTOKOMĚRY... 141 I. PRŮTOKOMĚRY I.1. KOMPAKTNÍ MAGNETICKO-INDUKČNÍ PRŮTOKOMĚRY... 139 I.2. ULTRAZVUKOVÉ PRŮTOKOMĚRY...... 11 Thermis, spol. s r.o. Tel: +20 55 226 177- IČO: 26 88 36 3 Churého 1 Fax: +20 55 226 177, 1 DIČ:

Více

www.powerplastics.cz Průtokoměry kapalin a plynů s technologií TROGAMID* a POLYSULFON.

www.powerplastics.cz Průtokoměry kapalin a plynů s technologií TROGAMID* a POLYSULFON. Průtokoměry kapalin a plynů s technologií TROGAMID* a POLYSULFON. Použití Monitorování a řízení procesů v oblastech: Úprava vody a odpadních vod Chemie, petrochemie a papírenství Farmacie, kosmetika a

Více

Pádlové průtokoměry konstrukční řada P, PP a PPP - hlídače průtoku

Pádlové průtokoměry konstrukční řada P, PP a PPP - hlídače průtoku Pádlové průtokoměry konstrukční řada P, PP a PPP - hlídače průtoku o pro měření kapalin a plynů o vodorovná i svislá pracovní poloha o odolnost proti znečištění o odolnost proti tlakovým rázům o robustní

Více

Převodník tlaku P40 / P41

Převodník tlaku P40 / P41 PMA a Company of WEST Control Solutions Převodník tlaku P40 / P41 Rozsahy 0...0,25 bar až do 0...400 bar pro relativní nebo absolutní tlak Přesnost měření 0,3 % Dvouvodičové zapojení s výstupem 4...20

Více

SenzoFLOW 40. SENZORY CZ, a.s. SenzoFLOW PŘEDNOSTI

SenzoFLOW 40. SENZORY CZ, a.s. SenzoFLOW PŘEDNOSTI SENZORY CZ, a.s. SenzoFLOW PŘEDNOSTI magneticko-indukční průtokoměr napájení 230VAC nebo 24VDC provedení s přírubami, mezi příruby nebo potravinářské výstup 4-20mA, 0-10V, impulsní, RS232, RS485, M-Bus

Více

HMP 331. HMP 331 Procesní snímač tlaku

HMP 331. HMP 331 Procesní snímač tlaku HMP 331 Výhody polní pouzdro - hliníkový odlitek nízká teplotní chyba dlouhodobá stabilita provedení Ex (pouze pro 4...20mA/2-vodič) IBExU05 ATEX 1106X zákaznická provedení: - zvláštní rozsahy - jiná provedení

Více

Liquiphant T FTL20. Technická informace. Limitní hladinový spínač pro kapaliny

Liquiphant T FTL20. Technická informace. Limitní hladinový spínač pro kapaliny Hladina Tlak Průtok Teplota Analýza Zapisovače Doplňkové komponenty Služby Řešení Technická informace Liquiphant T FTL20 Limitní hladinový spínač pro kapaliny Použití Liquiphant T FTL20 je limitní hladinový

Více

LMP 307 LMP 307. Nerezová ponorná sonda. Nerezový senzor. Nerezová ponorná sonda

LMP 307 LMP 307. Nerezová ponorná sonda. Nerezový senzor. Nerezová ponorná sonda Nerezový senzor Přesnost podle IEC 60770: standard: 0,35 % FSO varianta: 0,25 % / 0,1 % FSO Rozsahy od 0... 1 mh2o do 0... 250 mh2o Přednosti průměr 27 mm nízká chyba vlivem teploty vynikající přesnost

Více

Digitální manometr a snímač tlaku se spínací funkcí PM 111-M s procesním připojením (membránový oddělovač)

Digitální manometr a snímač tlaku se spínací funkcí PM 111-M s procesním připojením (membránový oddělovač) Digitální manometr a snímač tlaku se spínací funkcí PM 111-M s procesním připojením (membránový oddělovač) 4 místný LED displej (nebo 6 místný LCD displej) analogový výstupní signál reléový výstup přesnost

Více

Snímače průtoku kapalin - objemové

Snímače průtoku kapalin - objemové Snímače průtoku kapalin - objemové Objemové snímače průtoku rotační plynoměry Dávkovací průtokoměry pracuje na principu plnění a vyprazdňování komor definovaného objemu tak, aby průtok tekutiny snímačem

Více

DMP 331 P. Procesní snímač tlaku

DMP 331 P. Procesní snímač tlaku DMP P různá procesní připojení potravinářský, farmaceutický, chemický průmysl teplota média až do 00 C jmenovité rozsahy od 0... 00 mbar do 0... 40 bar Snímač tlaku DMP P je určen pro techniku řízení technologických

Více

LMP 305 LMP 305. Nerezová ponorná sonda výšky hladiny. polovodičový tenzometr s nerezovou oddělovací

LMP 305 LMP 305. Nerezová ponorná sonda výšky hladiny. polovodičový tenzometr s nerezovou oddělovací výšky hladiny polovodičový tenzometr s nerezovou oddělovací membránou průměr 19 mm měření hladiny v trubkách od 1 (monitoring spodních vod) jmenovité rozsahy od 0... 1 mh 2 O do 0... 250 mh 2 O Ponorná

Více

JUMO dtrans p20 DELTA Ex d

JUMO dtrans p20 DELTA Ex d Typ 403023 t y 4 0 3 T 0 2 3 JUMO Měření a regulace s.r.o. Telefon: +420 541 321 113 Typový list 403023 Strana 1/8 JUMO dtrans p20 DELTA Ex d Diferenční převodník tlaku s pevným uzávěrem Krátký popis Diferenční

Více

snímače využívají trvalé nebo pružné deformace měřicích členů

snímače využívají trvalé nebo pružné deformace měřicích členů MĚŘENÍ SÍLY snímače využívají trvalé nebo pružné deformace měřicích členů a) Měřiče s trvalou deformací měřicích členů Jsou málo přesné Proto se používají především pro orientační měření tvářecích sil,

Více

MĚŘICÍ PŘEVODNÍKY STŘÍDAVÉHO PROUDU

MĚŘICÍ PŘEVODNÍKY STŘÍDAVÉHO PROUDU MĚŘICÍ PŘEVODNÍKY STŘÍDAVÉHO PROUDU 09 2013 SWMU 31.5 Měřicí převodník střídavého proudu Vlastnosti s nebo bez pomocného napájení s integrovaným proudovým transformátorem montáž na DIN lištu vstupní měřená

Více

Systém měření vodivosti pro panelové upevnění. WTB100-SC Svorkovnice

Systém měření vodivosti pro panelové upevnění. WTB100-SC Svorkovnice Specifikace výrobku Model SC100 Série EXA100 Systém měření vodivosti pro panelové upevnění OBECNĚ Systém měření vodivosti pro panelové upevnění série EXA100 je ideální pro aplikace používající jednoduchou

Více

Specifikace výrobku. Převodník duální vodivosti nebo odporu Model DC402G. Senzory Kabely Armatury Převodníky Příslušenství

Specifikace výrobku. Převodník duální vodivosti nebo odporu Model DC402G. Senzory Kabely Armatury Převodníky Příslušenství Specifikace výrobku Převodník duální vodivosti nebo odporu Model DC402G Přizpůsobivost, spolehlivost a nízké náklady na údržbu jsou hlavními přednostmi analyzátoru vodivosti EXA DC402G. Tento analyzátor

Více

s výstupy 4-20 ma nebo 0-10 V

s výstupy 4-20 ma nebo 0-10 V s výstupy 4-20 ma nebo 0-10 V Skříňka přistroje je vyrobena z ABS plastu, který je velmi odolný vůči mechanickému poškození. Svorky pro výstupní signál a napájení. Nastavování snímače se provádějí pomocí

Více

Specifikace výrobku. Model RAMC Plováčkový kovový Rotametr

Specifikace výrobku. Model RAMC Plováčkový kovový Rotametr Specifikace výrobku Model RAMC Plováčkový kovový Rotametr Plováček se pohybuje ve středu speciálně tvarované konické trubice. Poloha tohoto plováčku je přenášena magneticky na ukazatel. Tento průtokoměr

Více

Použití. Výhody. Certifikace. Technické parametry. Snímač teploty odporový EExd s jímkou s vyšší mechanickou odolností 1015, 1026

Použití. Výhody. Certifikace. Technické parametry. Snímač teploty odporový EExd s jímkou s vyšší mechanickou odolností 1015, 1026 Použití je určen k měření teplot tekutin v tlakových nádobách a potrubích, která jsou umístěna v prostorách s nebezpečím výbuchu do jmenovitého tlaku PN 63 v ověřeném provedení lze použít jako stanovené

Více

- zvláštní měřicí rozsahy. Přednosti

- zvláštní měřicí rozsahy. Přednosti pro měření výšky hladiny polovodičový tenzometr s nerezovou oddělovací membránou průměr 27 mm měření výšky hladiny vody a čistých nebo lehce znečištěných kapalin jmenovité rozsahy od 0... 1 mh 2 O do 0...

Více

Převodník vlhkosti pro kritické podmínky klima

Převodník vlhkosti pro kritické podmínky klima Převodník vlhkosti pro kritické podmínky klima testo 6651 + série sond testo 660x Optimální koncepce kalibrace srovnáním celého signálního řetězce, vč. analogové kalibrace Ethernetový, reléový a analogový

Více

EMKO F3 - indukční průtokoměr

EMKO F3 - indukční průtokoměr EMKO F3 - indukční průtokoměr Princip činnosti Měřidlo je založeno na principu elektromagnetické indukce. Je určeno k měření průtoku elektricky vodivých kapalin. Je zvlášť vhodné tam, kde tradiční mechanická

Více

Specifikace. Model RAKD výrobku Malý kovový Rotametr

Specifikace. Model RAKD výrobku Malý kovový Rotametr Specifikace Model RAKD výrobku Malý kovový Rotametr Pohyb plováčku je veden koncentricky ve speciálně tvarované kónické trubici. Poloha plováčku je přenášena magneticky na ukazatel. Průtokoměry s krátkou

Více

a zároveň zajišťuje jeho linearizaci.

a zároveň zajišťuje jeho linearizaci. Dělitelná precizní nerezová ponorná sonda Nerezový senzor Přesnost podle IEC 60770: 0,1 % FSO Rozsahy od 0... 4 mh2o do 0... 250 mh2o Přednosti komunikační rozhraní pro nastavení offsetu, rozpětí a tlumení

Více

Průmyslový snímač tlaku. Přednosti

Průmyslový snímač tlaku. Přednosti robustní piezoresistivní senzor s nerezovou oddělovací membránou přesnost dle IEC 60770: 0,35 %, 0,5 %, 0, % FSO jmenovitý rozsah od 0... 60 bar do 0 600 bar DMP 333 je robustní piezoresistivní senzor

Více

- Nastavení aktuální hodnoty. - Heslo - Paměť maximální a minimální hodnoty. Přednosti

- Nastavení aktuální hodnoty. - Heslo - Paměť maximální a minimální hodnoty. Přednosti DS 00 P s procesním připojením Polovodičový tenzometr Různá procesní připojení Pro potravinářský, chemický a farmaceutický průmysl atd. Teplota média do 00 C Jmenovité rozsahy od 0... 00 mbar do 0... 0

Více

Délka závitu. 27 (40) mm. 27 (44) mm. 27 (40) mm. 34 (50) mm. 34 (49) mm. 39 (60) mm. 39 (54) mm

Délka závitu. 27 (40) mm. 27 (44) mm. 27 (40) mm. 34 (50) mm. 34 (49) mm. 39 (60) mm. 39 (54) mm Válcový indukční snímač s velkým dosahem E2A Velké vzdálenosti pro vyšší ochranu a výkon čidla indukční čidla s trojnásobným dosahem, pro zapuštěnou montáž, navrženo a testováno pro dosažení dlouhé životnosti..

Více

LMK 382. Nerezová ponorná sonda. Keramický senzor. Nerezová ponorná sonda. Pesnost podle IEC 60770: standard: 0,35 % FSO varianta: 0,25 % FSO

LMK 382. Nerezová ponorná sonda. Keramický senzor. Nerezová ponorná sonda. Pesnost podle IEC 60770: standard: 0,35 % FSO varianta: 0,25 % FSO Keramický senzor Pesnost podle IEC 60770: standard: 0,5 % FSO varianta: 0,5 % FSO LMK 8 Rozsahy od 0... 40 cmh O do 0... 00 mh O Výstupní signály vodi: 4 0 ma vodi: 0 0 V jiné po dohod Pednosti prmr,5

Více

Vortex - vírový průtokoměr VA Di vhodný i pro měření kondenzujících plynů a plynů s obsahem nečistot. Obr. 1

Vortex - vírový průtokoměr VA Di vhodný i pro měření kondenzujících plynů a plynů s obsahem nečistot. Obr. 1 Vortex - vírový průtokoměr VA Di vhodný i pro měření kondenzujících plynů a plynů s obsahem nečistot Obr. 1 Měřená proměnná aktuální (skutečný) průtok standartní rychlost standartní průtok (v kombinaci

Více

FST-200/300 Série. Limitní spínače průtoku

FST-200/300 Série. Limitní spínače průtoku FST-200/300 Série Limitní spínače průtoku FST-200/ - 300 série Limitní spínače průtoku na principu teplotního rozptylu Specifikace: První krok Obecné specifikace: Rozsah setpoint: -200:.04 až 3 fps (.012

Více

DMP 331 P Snímač tlaku s čelní membránou

DMP 331 P Snímač tlaku s čelní membránou Snímače tlaku - KD0533-2015/05 DMP 331 P Snímač tlaku s čelní membránou Měření relativního a absolutního tlaku nebo výšky hladiny kapalin, kalů, suspenzí a emulzí. Rozsahy od 10 kpa do 4 MPa. Přesnost

Více

KROHNE 10/2003 D 11 VA40 01 CZ

KROHNE 10/2003 D 11 VA40 01 CZ KROHNE /00 D VA0 01 CZ CZ VA 0 Plováčkové průtokoměry Plováčkové průtokoměry Vírové průtokoměry Proudoznaky Magneticko-indukční průtokoměry Ultrazvukové průtokoměry Hmotnostní průtokoměry Hladinoměry Komunikace

Více

ULTRAFLOW. Použ ití. Schvalování. Ultrazvukový měřič. Kompaktní konstrukce. Statické měřidlo bez pohyblivých částí Velký dynamický rozsah měření

ULTRAFLOW. Použ ití. Schvalování. Ultrazvukový měřič. Kompaktní konstrukce. Statické měřidlo bez pohyblivých částí Velký dynamický rozsah měření ULTRAFLOW Ultrazvukový měřič Kompaktní konstrukce Statické měřidlo bez pohyblivých částí Velký dynamický rozsah měření Nepodléhá opotřebení Výjimečná přesnost měření Dlouhá životnost Použ ití ULTRAFLOW

Více

DMH. Indukční průtokoměr. pro vodivé kapaliny. Měřicí rozsah: 0, m 3 /h. Přesnost: ± 0,3% z měřené hodnoty ±0,01% x Q max

DMH. Indukční průtokoměr. pro vodivé kapaliny. Měřicí rozsah: 0, m 3 /h. Přesnost: ± 0,3% z měřené hodnoty ±0,01% x Q max Indukční průtokoměr pro vodivé kapaliny měření kontrola analýza MH Měřicí rozsah: 0,05 40376 m 3 /h Přesnost: ± 0,3% z měřené hodnoty ±0,01% x Q max p max : PN40; t max : -20... +150 C Připojení: příruba

Více

MaRweb.sk. PT-011 až PT-042 Řada programovatelných převodníků. pro odporová a termoelektrická čidla

MaRweb.sk. PT-011 až PT-042 Řada programovatelných převodníků. pro odporová a termoelektrická čidla MaRweb.sk www.marweb.sk PT-011 až PT-042 Řada programovatelných převodníků pro odporová a termoelektrická čidla Převádějí odporový signál Pt100 nebo napěťový signál termočlánku na lineární proudový signál

Více

Vírový průtokoměr Rosemount 8800C

Vírový průtokoměr Rosemount 8800C Katalogový list Rosemount 8800C Vírový průtokoměr Rosemount 8800C PROVEDENÍ S KOMUNIKAČNÍMI PROTOKOLY HART AFOUNDATION FIELDBUS Provedení mezipřírubové, přírubové, duální, redukované a provedení pro vysoké

Více

DMP 331P. DMP 331P Procesní snímač tlaku

DMP 331P. DMP 331P Procesní snímač tlaku DMP P Výhody nízká chyba vlivem teploty dobrá linearita dlouhodobá stabilita přesnost dle IEC 60770: 0,5% FSO; na přání: 0,5% FSO provedení Ex: II G EEx ia IIC T4 (pouze pro 4...0mA / -vodič) (TÜV 0 ATEX

Více

OPTITEMP TRA/TCA Prospekt

OPTITEMP TRA/TCA Prospekt OPTITEMP TRA/TCA Prospekt Průmyslové teploměry s vyměnitenými teploměrnými vložkami Různá provozní připojení Rovné, zúžené a kónické konce jímek Vyměnitelné teploměrné vložky s pružinkami KROHNE Obsah

Více

BM 102-EEx Microflex. Doplněk montážního a provozního předpisu. TDR hladinoměr KEMA 00ATEX1101X. První vydání 06/2002 KROHNE 06/2002

BM 102-EEx Microflex. Doplněk montážního a provozního předpisu. TDR hladinoměr KEMA 00ATEX1101X. První vydání 06/2002 KROHNE 06/2002 KROHNE 06/2002 Doplněk montážního a provozního předpisu BM 102-EEx Microflex TDR hladinoměr KEMA 00ATEX1101X První vydání 06/2002 Plováčkové průtokoměry Vírové průtokoměry Proudoznaky Magneticko-indukční

Více

Digitální snímač tlaku TSZ-M ATEX 0311 s procesním připojením (membránový oddělovač)

Digitální snímač tlaku TSZ-M ATEX 0311 s procesním připojením (membránový oddělovač) Digitální snímač tlaku ATE 0311 s procesním připojením (membránový oddělovač) analogový výstupní signál přesnost 0,5% z rozsahu (ve vhodných případech i 0,25%) vysoká přetížitelnost dlouhodobá stabilita

Více

P5310, P5311 Levné programovatelné převodníky s LHP komunikací

P5310, P5311 Levné programovatelné převodníky s LHP komunikací P5310, P5311 Levné programovatelné převodníky s LHP komunikací Jeden typ převodníku pro všechna běžná odporová i termoelektrická čidla. Proudový unifikovaný výstupní signál 4 až 20 ma s linearizací. Přesnost

Více

EE29/EE31 Multifunkční průmyslový snímač vlhkosti, teploty, rosného bodu, absolutní vlhkosti.

EE29/EE31 Multifunkční průmyslový snímač vlhkosti, teploty, rosného bodu, absolutní vlhkosti. EE29/EE31 Multifunkční průmyslový snímač vlhkosti, teploty, rosného bodu, absolutní vlhkosti. Při měření vlhkosti v průmyslových procesech jsou kladeny stále vyšší nároky na přesnost a opakovatelnost.

Více

Průtokoměry s plovákem konstrukční řada CF a DF pro kapaliny a plyny

Průtokoměry s plovákem konstrukční řada CF a DF pro kapaliny a plyny Průtokoměry s plovákem konstrukční řada CF a DF pro kapaliny a plyny - Kvalitní provedení - Vysoká korozní odolnost - Spolehlivý princip měření - Nízká hmotnost a malé rozměry Dok. č.: 11, cz_cat_cf,df,

Více

Digitální snímač tlaku TSZ-M ATEX 0311 s procesním připojením (membránový oddělovač)

Digitální snímač tlaku TSZ-M ATEX 0311 s procesním připojením (membránový oddělovač) Digitální snímač tlaku TSZ-M ATEX 0311 s procesním připojením (membránový oddělovač) analogový výstupní signál přesnost 0,5% z rozsahu (ve vhodných případech i 0,25%) vysoká přetížitelnost dlouhodobá stabilita

Více

PŘEHLED NABÍZENÝCH SNÍMAČŮ TEPLOTY, VLHKOSTI, TLAKU, CO Hxxxx

PŘEHLED NABÍZENÝCH SNÍMAČŮ TEPLOTY, VLHKOSTI, TLAKU, CO Hxxxx PŘEHLED NABÍZENÝCH SNÍMAČŮ TEPLOTY, VLHKOSTI, TLAKU, CO Průmyslové snímače a regulátory řady : MĚŘENÁ VELIČINA / VÝSTUP teplota x Relé H3060 obr.3 H3061 obr.5 H300 obr.3 H301 obr.5 H303 obr.4 x Relé RS485

Více

Magneticko-indukční průtokoměry

Magneticko-indukční průtokoměry KROHNE 09/2001 D 31 SC15 01 CZ SC 150 převodník pro magneticko-indukční průtokoměry převodník s vysokým budicím výkonem a speciálním způsobem zpracování signálu vynikající stabilita nuly, minimální údržba

Více

NÁVOD LMP 307. Ponorná sonda k měření výšky hladiny

NÁVOD LMP 307. Ponorná sonda k měření výšky hladiny JSP Měření a regulace Snímače tlaku - NE0242-2015/06 NÁVOD LMP 307 Ponorná sonda k měření výšky hladiny Měření výšky hladiny kapalin, kalů, suspenzí a emulzí. Rozsah od 10 kpa do 2,5 MPa (1 až 250 m vodního

Více

NÁVOD T1026. Odporové snímače teploty kabelové pro kryogenní teploty 4,8 7,5 30 AL L +29

NÁVOD T1026. Odporové snímače teploty kabelové pro kryogenní teploty 4,8 7,5 30 AL L +29 JSP Měření a regulace Snímače teploty - NC1216-2014/05 NÁVOD T1026 Odporové snímače teploty kabelové pro kryogenní teploty L2 14 55 29 30 AL 12 4,8 7,5 30 AL 7,5 L Z L +29 D 6 Měřicí odpor 1x / 2x Pt100.

Více

OPTISONIC 3400 Prospekt

OPTISONIC 3400 Prospekt OPTISONIC 3400 Prospekt Univerzální všestranný ultrazvukový průtokoměr pro měření kapalin ve všech průmyslových odvětvích Měření vodivých a nevodivých kapalin s malou i velkou viskozitou při teplotách

Více

P5310, P5311 Levné programovatelné převodníky s LHP komunikací

P5310, P5311 Levné programovatelné převodníky s LHP komunikací Převodníky - KB0824-2013/10 P5310, P5311 Levné programovatelné převodníky s LHP komunikací Univerzální převodník pro všechna běžná odporová i termoelektrická čidla. Unifikovaný proudový výstupní signál

Více

Série OS Měřící zařízení

Série OS Měřící zařízení Série OS Měřící zařízení MAX PRESS: 16 BAR MAX PRESS: 16 BAR MAX PRESS: 16 BAR 2 Měřící zařízení pro stlačený vzduch Měřící zařízení pro stlačený vzduch Stlačený vzduch je jednou z nejpoužívanějších, ale

Více

Elektromagnetický průtokoměr EMKO E

Elektromagnetický průtokoměr EMKO E Elektromagnetický průtokoměr EMKO E - Kvalitní provedení - Vysoká korozní odolnost - Spolehlivý princip měření Dok. č.: 71, cz_cat_emkoe, 8/2015 Popis Indukční průtokoměr EMKO E se skládá ze senzoru a

Více

01/13. Příplatek: 400 měřená veličina v bar 0,- 401 měřená veličina v m H2O 0,- rozsah

01/13. Příplatek: 400 měřená veličina v bar 0,- 401 měřená veličina v m H2O 0,- rozsah 01/13 název strana LMP 305 - nerezová ponorná sonda 1 LMP 307 - nerezová ponorná sonda 2 LMP 307i - nerezová ponorná sonda - inteligentní provedení 3 LMP 307i/RS485 - nerezová ponorná sonda - inteligentní

Více

Snímač tlaku pro všeobecné průmyslové aplikace, typ MBS 3000 a MBS 3050

Snímač tlaku pro všeobecné průmyslové aplikace, typ MBS 3000 a MBS 3050 MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Datový list Snímač tlaku pro všeobecné průmyslové aplikace, typ MBS 3000 a MBS 3050 Kompaktní snímač tlaku MBS 3000 je konstruován pro použití v téměř jakémkoli průmyslovém

Více

Nerezová ponorná sonda. Nerezový senzor. Přesnost podle IEC 60770: standard: 0,35 % FSO varianta: 0,25 % / 0,1 % FSO

Nerezová ponorná sonda. Nerezový senzor. Přesnost podle IEC 60770: standard: 0,35 % FSO varianta: 0,25 % / 0,1 % FSO Nerezový senzor Přesnost podle IEC 60770: standard: 0,5 % FSO varianta: 0,5 % / 0, % FSO LMP 07 Rozsahy od 0... mh O do 0... 50 mh O Výstupní signály vodič: 4 0 ma vodič: 0 0 ma / 0 0 V Přednosti průměr

Více

- zvláštní měřicí rozsahy. Přednosti

- zvláštní měřicí rozsahy. Přednosti výšky hladiny polovodičový tenzometr s nerezovou oddělovací membránou největší průměr 35 mm možnost odpojení kabelového dílu a hlavy sondy jmenovité rozsahy od 0... 1 mh 2 O do 0... 250 mh 2 O (0... 100

Více

Snadné a přesné získávání charakteristik půdní vlhkosti

Snadné a přesné získávání charakteristik půdní vlhkosti Datový list Snadné a přesné získávání charakteristik půdní vlhkosti Obsah půdní vlhkosti nikoliv pouze trendy Nízká citlivost na salinitu a teplotu Přenosný měřič vhodný pro měření na mnoha místech Jednoúčelová

Více

NÁVOD T1529. Termoelektrické snímače teploty k použití bez jímky bez převodníku a s převodníkem

NÁVOD T1529. Termoelektrické snímače teploty k použití bez jímky bez převodníku a s převodníkem JSP Měření a regulace Snímače teploty - NC0497-2014/05 NÁVOD T1529 Termoelektrické snímače teploty k použití bez jímky bez převodníku a s převodníkem Termočlánek 1x / 2x J, K. Měřicí rozsah -200 až +1100

Více

MEZIPŘÍRUBOVÉ UZAVÍRACÍ KLAPKY S TĚSNĚNÍM PTFE

MEZIPŘÍRUBOVÉ UZAVÍRACÍ KLAPKY S TĚSNĚNÍM PTFE ABsOlute flow control SÉRIE 500 // PN 6/10/16/Class 150 // 50-200 (2-8 ) // Chemický průmysl // Agresivní kapaliny // Kyseliny MEZIPŘÍRUBOVÉ UZAVÍRACÍ KLAPKY S TĚSNĚNÍM PTFE WWW.ABOVALVE.COM OBECNÉ INFORMACE

Více

Magneticko-indukční průtokoměr Promag 30 (model 99)

Magneticko-indukční průtokoměr Promag 30 (model 99) Technická informace TI 043D/06/cs č. 50093118 Magneticko-indukční průtokoměr Promag 30 (model 99) Modulární konstrukce Různé materiály připojovacích kusů a výstelky měřicí trubky, vhodnépro každou měřenou

Více

Tlakoměry Výběr, osazení, provoz, návod k montáži a obsluze

Tlakoměry Výběr, osazení, provoz, návod k montáži a obsluze Tlakoměry Výběr, osazení, provoz, návod k montáži a obsluze Obsah Strana 1. Vymezení rozsahu platnosti... 1 2. Měřicí část, konstrukce tlakoměrů a oddělovacích prvků... 1 3. Výběr... 3 4. Příslušenství...

Více

Měřicí převodník diferenčního tlaku deltabar S PMD 230 / 235 deltabar S FMD 230 / 630 / 633

Měřicí převodník diferenčního tlaku deltabar S PMD 230 / 235 deltabar S FMD 230 / 630 / 633 Technická informace TI 256P/00/cs Měřicí převodník diferenčního tlaku deltabar S PMD 230 / 235 deltabar S FMD 230 / 630 / 633 Deltabar S s keramickými nebo křemíkovými čidly Odolný proti přetížení, s vlastní

Více

TECHNICKÝ KATALOG GRUNDFOS SP A, SP. Ponorná čerpadla, motory a příslušenství. 50 Hz

TECHNICKÝ KATALOG GRUNDFOS SP A, SP. Ponorná čerpadla, motory a příslušenství. 50 Hz TECHNICKÝ KATALOG GRUNDFOS Ponorná čerpadla, motory a příslušenství 5 Hz Obsah Ponorná čerpadla Obecné údaje strana Provozní rozsah 3 Použití 4 Typový klíč 4 Čerpaná média 4 Podmínky charakteristik 4 Provozní

Více

KAPACITNÍ HLADINOVÉ SNÍMAČE DLS 27

KAPACITNÍ HLADINOVÉ SNÍMAČE DLS 27 KAPACITNÍ HLADINOVÉ SNÍMAČE DLS 27 Pro limitní měření výšky hladiny kapalných a sypkých látek Univerzální použití (sypké materiály, vodivé a nevodivé kapaliny, agresivní látky, ropné produkty apod.) Přímá

Více

SteelMass 640S. Termický hmotnostní průtokoměr pro plyny, montáž zasunutím do potrubí. Charakteristika

SteelMass 640S. Termický hmotnostní průtokoměr pro plyny, montáž zasunutím do potrubí. Charakteristika Termický hmotnostní průtokoměr pro plyny, montáž zasunutím do potrubí Charakteristika Přímé měření hmotnostního průtoku nevyžaduje přídavné snímání tlaku a teploty plynu Chyba měření ± 1% z měřené hodnoty

Více

Návod k obsluze. Limitní snímač hladin MAREG. Typ. BLZ-XX.XX.XX Ex

Návod k obsluze. Limitní snímač hladin MAREG. Typ. BLZ-XX.XX.XX Ex Ekorex Consult, spol. s r.o. IČO: 47451394 Návod k obsluze Limitní snímač hladin MAREG NKO0802/ BLZ Ex Na Lužci 657 Lázně Bohdaneč Typ BLZ-XX.XX.XX Ex Návod k obsluze schvaluje za výrobce : Datum, razítko,

Více

LEVEL INSTRUMENTS. Multifunkční snímač vlhkosti a teploty s volitelným alarmovým výstupem

LEVEL INSTRUMENTS. Multifunkční snímač vlhkosti a teploty s volitelným alarmovým výstupem LEVEL INSTRUMENTS EE23 Multifunkční snímač vlhkosti a teploty s volitelným alarmovým výstupem Snímač EE23 je jednoduchý multifunkční přístroj, jenž vyniká vysokou přesností, jednoduchou instalací a údržbou.

Více

Orbisint CPS11 a CPS11D

Orbisint CPS11 a CPS11D Technická informace Orbisint CPS11 a CPS11D ph elektrody, analogová a digitální s technologií Memosens. Pro standardní aplikace v procesu a oblasti životního prostředí, s PTFE membránou odpuzující nečistoty,

Více

Snímač tlaku pro všeobecné použití Typ MBS 1700 a MBS 1750

Snímač tlaku pro všeobecné použití Typ MBS 1700 a MBS 1750 MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Datový list Snímač tlaku pro všeobecné použití Typ MBS 1700 a MBS 1750 Kompaktní snímače tlaku MBS 1700 a MBS 1750 jsou určeny k použití v téměř jakémkoli prostředí. Nabízí

Více

LMP 305. Ponorná sonda SLIMLINE. Nerezový senzor. Přesnost podle IEC 60770: standard: 0,35 % FSO varianta: 0,25 % FSO. Rozsahy

LMP 305. Ponorná sonda SLIMLINE. Nerezový senzor. Přesnost podle IEC 60770: standard: 0,35 % FSO varianta: 0,25 % FSO. Rozsahy LMP 05 Ponorná sonda SLIMLINE Nerezový senzor Přesnost podle IEC 60770: standard: 0,5 % FSO varianta: 0,5 % FSO Rozsahy od 0... mho do 0... 50 mho Výstupní signál vodič: 4... 0 ma jiné po dohodě Přednosti

Více

NÁVOD T1020. Odporové snímače teploty k použití bez jímky bez převodníku a s převodníkem

NÁVOD T1020. Odporové snímače teploty k použití bez jímky bez převodníku a s převodníkem JSP Měření a regulace Snímače teploty - NC0506-2014/05 NÁVOD T1020 Odporové snímače teploty k použití bez jímky bez převodníku a s převodníkem Rychlá reakce na změnu teploty. Měřicí odpor 1x / 2x Pt100.

Více

Přesnost podle IEC 60770: 0,1 % FSO. Vhodné pro

Přesnost podle IEC 60770: 0,1 % FSO. Vhodné pro s komunikací HART Keramický senzor Přesnost podle IEC 60770: 0, % FSO Rozsahy tlaku od 0... 60 mbar do 0... 20 bar Výstupní signál 2vodič: 4... 20 ma jiné po dohodě Přednosti turn-down (nastavení rozpětí)

Více

průmyslová elektronika

průmyslová elektronika průmyslová elektronika Programovatelné zobrazovací jednotky PDU Pro měření a zobrazování fyzikálních veličin (výška hladiny, teplota, průtok apod.) Pro připojení hladinoměrů s proudovým nebo napěťovým

Více

PRM4-06. Popis konstrukce a funkce HC 5107 6/2000 SE SNÍMAČEM POLOHY. D n 06 p max 32 MPa Q max 40 dm 3 min -1. Kompaktní konstrukce

PRM4-06. Popis konstrukce a funkce HC 5107 6/2000 SE SNÍMAČEM POLOHY. D n 06 p max 32 MPa Q max 40 dm 3 min -1. Kompaktní konstrukce PROPORCIONÁLNÍ ROZVÁDĚČE SE SNÍMAČEM POLOHY PRM4-06 HC 5107 6/000 D n 06 p max 3 MPa Q max 40 dm 3 min -1 Kompaktní konstrukce Neřímořízený proporcionální rozváděč k řízení směru a velikosti průtoku kapaliny

Více

OPTITEMP. Kompaktní snímače

OPTITEMP. Kompaktní snímače OPTITEMP Kompaktní snímače Dlouhá životnost díky vynikající dlouhodobé stabilitě, rychlá odezva a velká přesnost měření Vysoká spolehlivost díky robustní konstrukci Malé kompaktní rozměry, vhodné pro téměř

Více

PRM4-04. Popis konstrukce a funkce HC 5112 1/2002. Proporcionální rozváděče se snímačem polohy. Nahrazuje HC 5112 6/2001

PRM4-04. Popis konstrukce a funkce HC 5112 1/2002. Proporcionální rozváděče se snímačem polohy. Nahrazuje HC 5112 6/2001 Proporcionální rozváděče se snímačem polohy D n 0 p max 3 MPa Q max 0 dm 3 min -1 PRM-0 HC 511 1/00 Nahrazuje HC 511 6/001 Kompaktní konstrukce Ovládání proporcionálními magnety Vysoká citlivost a nepatrná

Více

HONEYWELL. DL421 DirectLine čidlo pro Durafet II ph elektrody

HONEYWELL. DL421 DirectLine čidlo pro Durafet II ph elektrody DL421 DirectLine čidlo pro Durafet II ph elektrody HONEYWELL Přehled DirectLine DL421 pro Durafet II ph elektrody je nový přístroj v řadě čidel fy Honeywell nové generace pro analytické měření. Unikátní

Více

XMP ci. Procesní snímač tlaku. s komunikací HART. Keramický senzor. Přesnost podle IEC 60770: 0,1 % FSO

XMP ci. Procesní snímač tlaku. s komunikací HART. Keramický senzor. Přesnost podle IEC 60770: 0,1 % FSO Procesní snímač tlaku s komunikací HART Keramický senzor Přesnost podle IEC 60770: 0,1 % FSO XMP ci Rozsahy tlaku od 0... 60 mbar do 0... 20 bar Výstupní signál 2vodič: 4... 20 ma jiné po dohodě Přednosti

Více

Srážkoměr 500cm2 - Vyhřívaný

Srážkoměr 500cm2 - Vyhřívaný Srážkoměr 500cm2 - Vyhřívaný Sběrná plocha 500 cm 2 Pulsní výstup po 0,1mm dešťových srážek Dlouhodobá odolnost nepříznivým povětrnostním vlivům Vysoká přesnost měření Obsahuje vytápění pro celoroční provoz

Více

HUMISTAR SRPEN 2006 MĚŘICÍ SKŘÍŇ MC 211-02202FP

HUMISTAR SRPEN 2006 MĚŘICÍ SKŘÍŇ MC 211-02202FP HUMISTAR SRPEN 2006 URČENÍ MĚŘICÍ SKŘÍŇ MC 211-02202FP Měřicí skříně - hygrometry vlhkosti a teploty se zobrazením měřených hodnot a datovým výstupem RS 485 a analogovými výstupy, se používají ke kontinuálnímu

Více

NÁVOD K VÝROBKU. Snímač teploty odporový do jímky topenářský bez převodníku a s převodníkem typ 202

NÁVOD K VÝROBKU. Snímač teploty odporový do jímky topenářský bez převodníku a s převodníkem typ 202 TP-303160 NÁVOD K VÝROBKU Snímač teploty odporový do jímky topenářský bez převodníku a s převodníkem typ 202 POUŽITÍ - pro dálkové měření teploty klidných i proudících tekutin (plynů i kapalin), pro které

Více

Datový list. Měřič tepelné energie typu INFOCAL 5 EN 1434 TCM 311/00-3312. Pro dálkové vytápění Pro chladící systémy Pro kombinované systémy

Datový list. Měřič tepelné energie typu INFOCAL 5 EN 1434 TCM 311/00-3312. Pro dálkové vytápění Pro chladící systémy Pro kombinované systémy Datový list Měřič tepelné energie typu INFOCAL 5 Pro dálkové vytápění Pro chladící systémy Pro kombinované systémy SONOCAL ultrazvukový měřič tepelné energie EN 1434 TCM 311/00-3312 INFOCAL 5 je universální

Více

Programovatelné převodníky pro snímače teploty

Programovatelné převodníky pro snímače teploty JSP Měření a regulace Programovatelné převodníky pro snímače teploty TEPLOTA PŘEVODNÍKY TLAK HLADINA PRŮTOK PŘÍSTROJE KOMUNIKACE ARMATURY www.jsp.cz ANALÝZA JSP Měření a regulace JSP, s.r.o. je přední

Více

Regulační ventily PN16 s magnetickým pohonem MVF461H...

Regulační ventily PN16 s magnetickým pohonem MVF461H... 6 Regulační ventily PN6 s magnetickým pohonem VF6H... S řízením polohy a zpětnou vazbou od polohy Pro regulaci horké vody a páry Krátká přestavovací doba (< s), vysoké rozlišení zdvihu ( : 0) ákladní charakteristika

Více

LMK 351 / 331 Snímače tlaku s keramickou čelní membránou

LMK 351 / 331 Snímače tlaku s keramickou čelní membránou JSP Měření a regulace Snímače tlaku - KD0159CZ - 2017/06 LMK 351 / 331 Snímače tlaku s keramickou čelní membránou Měření tlaku nebo výšky hladiny kapalin, kalů, suspenzí a emulzí bez tlakových rázů. Rozsahy

Více

HMP 331. HMP 331 Procesní snímač tlaku. MAHRLO s.r.o. Ľudmily Podjavorinskej 535/11 916 01 Stará Turá

HMP 331. HMP 331 Procesní snímač tlaku. MAHRLO s.r.o. Ľudmily Podjavorinskej 535/11 916 01 Stará Turá HMP 331 Výhody polní pouzdro - hliníkový odlitek nízká teplotní chyba dlouhodobá stabilita provedení Ex (pouze pro 4...20mA/2-vodič) IBExU05 ATEX 1106X zákaznická provedení: - zvláštní rozsahy - jiná provedení

Více

Snímače vlhkosti / vlhkosti a teploty (hygrometrické)

Snímače vlhkosti / vlhkosti a teploty (hygrometrické) Typový list 90.7031 Strana 1/7 Snímače vlhkosti / vlhkosti a teploty (hygrometrické) - pro měření relativní vlhkosti vzduchu a teploty - montáž do prostoru, vzduchotechnických kanálů a do venkovního prostředí

Více

Technický katalog Grundfos. Série 100 Oběhová a cirkulační čerpadla 50 Hz

Technický katalog Grundfos. Série 100 Oběhová a cirkulační čerpadla 50 Hz Technický katalog Grundfos Série 100 Oběhová a cirkulační čerpadla 0 Hz Obecné informace Série 100 Výkonový rozsah p [kpa] 60 H [m] 6 GRUNDFOS ALPHA2 0 40 4 30 3 20 2 ALPHA2 XX-60 10 1 ALPHA2 XX-40 0 0

Více

Tlakové spínače. eshop.norgren.cz. Snadné objednávání 24/7

Tlakové spínače. eshop.norgren.cz. Snadné objednávání 24/7 Tlakové spínače Rozsáhlý sortiment tlakových spínačů, poskytuje celou řadu různých možností pro konverzi tlakových změn na elektrický signál. Tato řada zahrnuje elektromechanické a elektronické spínače

Více

Rosemount 2110 Kompaktní vibrační hladinový spínač pro kapaliny

Rosemount 2110 Kompaktní vibrační hladinový spínač pro kapaliny Katalogový list Rosemount 2110 Rosemount 2110 Kompaktní vibrační hladinový spínač pro kapaliny CHARAKTERISTIKA TYPOVÉ ŘADY 2110: Na funkci spínače namá prakticky vliv proudění, turbulence, bubliny, pěna,

Více

TS4 MTS. Popis konstrukce a funkce. Typový klíč TS4 - - HC 9204 04/2011. Tlakový spínač. Mezideska. p max 350 bar

TS4 MTS. Popis konstrukce a funkce. Typový klíč TS4 - - HC 9204 04/2011. Tlakový spínač. Mezideska. p max 350 bar Tlakový spínač Mezideska p max 350 bar TS4 MTS HC 904 04/0 Vyšší životnost díky pístové konstrukci P 3 Provedení s přírubou nebo se šroubením Snadné nastavení a aretace nastavení Napájení stejnosměrným

Více

Vírové průtokoměry. Multifunkční průtokoměr Pro-V M23. zápustný (typu insert) automatizace a měření

Vírové průtokoměry. Multifunkční průtokoměr Pro-V M23. zápustný (typu insert) automatizace a měření Vírové průtokoměry automatizace a měření Multifunkční průtokoměr Pro-V M23 zápustný (typu insert) Vydání z ledna 2015 Przedsiębiorstwo Automatyzacji i Pomiarów Introl Sp. z o.o. 40-519 Katowice, ul. Kościuszki

Více

PIT. Indukční průtokoměr. pro vodivé kapaliny

PIT. Indukční průtokoměr. pro vodivé kapaliny Indukční průtokoměr pro vodivé kapaliny měření kontrola analýza PIT Měřicí rozsah do 10 m/s Přesnost: ±1,5% z měřené hodnoty ±0,5% z rozsahu pmax: PN40; tmax: -40 +150 C Připojení: přírubové DN40...80,

Více

ZASTOUPENÍ VE VÍCE NEŽ 50.ZEMÍCH

ZASTOUPENÍ VE VÍCE NEŽ 50.ZEMÍCH STEAM HUMIDIFICATION Nordmann Engineering Ltd. Talstrasse 35-37 8808 Pfäffikon, Switzerland Phone +41 55 416 66 06, Fax +41 55 416 62 46 info@nordmann-engineering.com www.nordmann-engineering.com 0000000

Více

Otočné pohony Pohony ozubenou tyčí Série TRR. Katalogová brožurka

Otočné pohony Pohony ozubenou tyčí Série TRR. Katalogová brožurka Katalogová brožurka 2 Pohony ozubenou tyčí, Úhel otáčení: 0 60 Ø2 100 mm S magnetickým pístem Dvojitý píst s ozubenou tyčí Tlumení: pneumaticky, nastavitelný Snímače, uchycení, příslušenství Snímač, Série

Více