Život je v pohybu, buďte i Vy!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Život je v pohybu, buďte i Vy!"

Transkript

1 Život je v pohybu, buďte i Vy! Prožijte každý den naplno díky bandážím FUTURO! NOVINKA Náš tým inženýrů a lékařských specialistů přináší inovační technologie u všech výrobků, které vyvíjíme.

2 BĚŽNÁ ZRANĚNÍ PŘI SPORTU A VOLNOČASOVÝCH AKTIVITÁCH Sport a koníčky nám prospívají, ale někdy se při nich můžeme zranit. Opomenutí zahřívací fáze nebo protažení po cvičení může vést ke zranění. Většině těchto zranění se dá efektivně předejít nebo je léčit. Tato brožura poskytuje odpovědi na nejčastěji kladené otázky týkající se zranění během oblíbených volnočasových aktivit. Jak poznám vymknutí/natažení? Vymknutí je zranění vazu, pevné fibrózní tkáně, která připojuje kost k jiné kosti. Symptomy vymknutí jsou obvykle bolest, otok a podlitiny u postiženého kloubu. V okamžiku zranění můžete slyšet v kloubu prasknutí. Natažení je zranění buď svalu nebo šlachy, tkáně, která připojuje svaly ke kostem. Symptomy natažení jsou obvykle bolest, otok, podlitiny, spasmy ve svalu a omezená schopnost pohybu postiženého svalu. Jak bych měl/a ošetřovat vymknutí/natažení? Klidová poloha hned po zranění vyhněte se zátěži po dobu 24 hodin, ale částečně a pozvolna zatěžujte, jakmile to bolest dovolí. Ledový nebo chladivý/hřejivý gelový obklad (např. 3M Nexcare ColdHot ) přikládejte za studena okamžitě po zranění a pak několikrát denně pro zmenšení otoku. Udělejte kompresi přímo po vymknutí pomocí elastického obvazu v prvních 24 hodinách a pak použijte jemnou ortézu, která pomůže snížit otok. Ujistěte se, že obvaz není příliš těsný. Zdvihněte kloub co nejvýše např. tím, že umístíte pod nohu polštáře. Kdy bychom měli navštívit lékaře či ukončit samoléčbu? Máte-li silné bolesti a zraněný kloub nemůžete vůbec zatížit. Oblast nad zraněným kloubem nebo vedle něj je bolestivá na dotek. Neujdete-li více než čtyři kroky bez výrazné bolesti. Některá část postiženého místa je necitlivá. V postižené oblasti pozorujete zarudnutí nebo zánět.

3 VYMKNUTÉ ZÁPĚSTÍ Co je vymknuté zápěstí? Vymknuté zápěstí se nejčastěji vyskytuje po pádu na vystrčenou ruku. Svaly, úpony a vazy v zápěstí absorbují z velké části náraz, takže může dojít k jejich natažení a případně natržení. Symptomy vymknutého zápěstí jsou bolesti, otoky a podlitiny v místě postiženého kloubu. V době zranění můžete slyšet prasknutí kloubu. Jak mám vymknuté zápěstí ošetřovat? Klid, ledování, komprese, vyvýšená poloha, stejně jako u vymknutého kotníku. Šlachy Svaly Karpální vaz Šlachy flexory Jaké cviky mi pomohou? Několikrát po sobě roztáhněte prsty od sebe a zase stáhněte k sobě. Imitujte psaní na klávesnici a dělejte to tak rychle, jak jen to je možné. Dejte ruku dlaní dolů na stůl a zvedejte prsty jeden po druhém. Stiskněte gumový míček a držte po dobu deseti sekund. Opakujte tyto cviky pravidelně během dne, pokud nemáte bolesti nebo nepříjemné pocity. Co mohu dělat, abych zabránil/a opětovnému zranění? Pokud při sportu používáte raketu, ujistěte se, že její rukojeť má pro vaši ruku tu správnou velikost. Vaše prsty by se neměly vzájemně dotýkat ani dosahovat k palci. Prsty by také neměly být příliš roztažené a úchop příliš široký. Dbejte také na správnou techniku pohybu. Doporučujeme využít zápěstní ortézu, která pomůže udržet pevnější pozici.

4 BOLEST V LOKTI Mám tenisový loket? Tenisový nebo golfový loket je způsobený napětím vazů v předloktí. Tento typ napětí mohou způsobit veškeré aktivity, které zahrnují uchopení nějakého předmětu a otáčení předloktí. Symptomy jsou mírné až silné nepříjemné pocity; citlivost, otok nebo bolest směrem dolů po předloktí. Opakované pohyby zápěstí bolest zhoršují, zvláště v kombinaci se zátěží. Jak mám bolesti v lokti Loketní kost ošetřovat? Ledové nebo chladivé/hřejivé gelové obklady (např. 3M Nexcare ColdHot ) přikládejte ZA STUDENA na postižené místo na dobu minut. Obklady efektivně pomohou zmírnit zánět. Můžete použít ortézu na paži, která sníží napětí ve svalu. Bolest by měla ustoupit do 2 týdnů a během 4 6 týdnů by mělo dojít k uzdravení. Jaké cviky mi pomohou? Sval extenzor Šlachy extenzory Pažní kost Laterální Okovec epikondyl Otáčení zápěstí ohněte loket v pravém úhlu a držte rozevřenou ruku dlaní nahoru. Otočte zápěstím pomalu dolů tak, aby dlaň směřovala dolů. Držte po dobu 5 sekund, pak pomalu uvolněte. Udělejte 3 série po 10 opakováních. Ohyb lokte stoupněte si rovně a držte paži podél těla. Ohněte paži nahoru tak, aby se vaše ruka dotýkala ramene. Držte po dobu sekund. Opakujte desetkrát. Co mohu dělat, abych zabránil/a opětovnému zranění? Používání loketní bandáže, např. FUTURO Loketní bandáž s epikondylární páskou, může pomoci předejít zranění lokte nebo může pomoci fixovat loket po zranění.

5 BOLESTI KOLENE Co způsobuje bolesti kolene Koleno je aktivní kloub. Poranění kolena patří k nejčastějším zraněním při aktivním pohybu. Symptomy se liší v závislosti na specifice konkrétního zranění, ale nejčastěji to bývá otok nebo bolest, většinou po ohybu nebo natažení kolene. Co mohu dělat pro zlepšení stavu? 1. Klid, ledování, komprese, vyvýšená poloha. 2. Cvičit pro zabránění opětovného zranění, ale přestat, pokud je bolest příliš silná. 3. Používat kolenní ortézu poskytující oporu a udržující koleno v zafixované poloze. Pozn.: koleno nahoře musí být přesně nad kolenem, které je níže. Natahování nohou posaďte se na podlahu s nataženýma nohama. Držte jednu nohu na podlaze a druhou pomalu pokrčujte. Držte po dobu 5 sekund. Natáhněte nohu co nejdále a vydržte 5 sekund. Opakujte desetkrát každou nohou. Křížení nohou posaďte se na hranu stolu nebo postele. Překřižte kotníky. Tlačte nohy proti sobě, tzn. přední nohu dozadu a zadní nohu dopředu, dokud neucítíte napětí ve stehenních svalech. Vydržte 10 sekund, pak uvolněte. Vyměňte nohy a opakujte. Udělejte 4 série každou nohou.

6 BOLEST V ZÁDECH Co způsobuje, že mám bolesti v zádech? Většina bolestí v zádech je způsobena natažením kloubů a svalů, úrazem, špatným držením nebo špatným pohybem těla. Nejčastěji vznikají při aktivním pohybu, u kterého dochází k opakovaným nárazům (např. běh, chůze ap.), při otáčivému pohybu (např. golf) nebo při napjaté poloze (např. jízda na kole, zahradničení ap.) a zpravidla způsobují poškození dolní části zad. Co mohu dělat pro zlepšení stavu? 1. Buďte aktivní. Když ležíte v posteli déle než několik dnů, je nutné tělo následně pozvolna rozchodit. Postupně zvyšujte normální aktivity a pravidelně cvičte. 2. Pravidelné cvičení je nejdůležitější. 3. Uvolněte ztuhlost a bolest používáním hřejivého/chladivého gelového obkladu (např. 3M Nexcare ColdHot ) aplikovaného V HORKÉM STAVU. 4. Noste bederní pás, který účinně napomáhá udržet rovná záda. Protahování zad lehněte si na záda a ruce dejte za hlavu. Ohněte kolena a posunujte je pomalu na jednu stranu, a nohy přitom mějte na zemi. Vydržte 10 sekund. Opakujte třikrát na každou stranu. Naklánění pánve lehněte si a ohněte kolena. Napněte břišní svaly a přitiskněte přitom záda k podlaze. Vydržte 5 sekund. Opakujte pětkrát.

7 VYMKNUTÝ KOTNÍK Mám vymknutý kotník? K vymknutí kotníku dochází tehdy, když se noha otočí, vytočí nebo vybočí mimo svůj normální rozsah pohybu. Vazy (ne svaly) se mohou natrhnout. Kotník může být nateklý, horký na dotek, zarudlý a bolestivý. Lýtková kost Holenní kost Přední talofibulární vaz (vaz je natržen) Jak mám vymknutý kotník ošetřovat? Klid, ledování, komprese, vyvýšená poloha. Co mohu dělat, abych zabránil/a opětovnému zranění? Patní kost Krychlová kost Kalkaneotibiální vaz Nárt 1. Provádějte cviky na kotník, aby se obnovila pohyblivost kotníku, jakmile vám to bolest umožní. 2. Používejte kotníkovou ortézu, aby měl kotník oporu. Pohybujte s nohou nahoru a dolů. Pohybujte s nohou pomalu ze strany na stranu a pak s ní pomalu dělejte kroužky. Pomocí ručníku nohu pomalu přitahujte k sobě.

8 ŽIJTE ŽIVOT NAPLNO! Opakované zatížení jednoho kloubu může vést k napětí, k nepříjemným pocitům nebo až ke zranění. Zapojením různých cviků a aktivit efektivně využijete různé klouby a snížíte tak riziko vzniku jejich napětí nebo zranění. Navíc zlepšíte jejich ohebnost. Pokud dojde k napětí nebo zranění, mohou vám produkty FUTURO pomoci zůstat aktivní. Produkty FUTURO byly vytvořeny naším profesionálním týmem odborníků lékařů, specialistů a inženýrů. Bandáže FUTURO Vám pomohou poskytnout podporu, kompresi a jistotu při chůzi. Řada FUTURO byla vytvořena pro aktivní lidi, jako jste vy, ať již běhají, hrají golf nebo vyvíjejí aktivity doma nebo na zahradě. Požádejte svého lékárníka, aby vám pomohl vybrat vhodnou bandáž a její velikost. Pokud se jedná o zlomeninu, vždy zranění konzultujte s lékařem, než zahájíte jakoukoli léčbu.

9 FUTURO Zápěstní bandáž s oboustrannou dlahou FUTURO Zápěstní bandáž zajišťuje pohodlnou oporu a ochranu zápěstí a současně zabraňuje dalším zraněním. Dlahu lze použít po znehybnění (př. po nošení sádry). Indikace: XXsyndrom karpálního kanálu* XXzánět šlachy XXvymknutí XXartritida VÝJIMEČNĚ JEMNÝ MATERIÁL * Doporučeno pro ošetření syndromu karpálního kanálu i pro jiné bolesti v zápěstí. Trvají-li příznaky, přerušte používání a vyhledejte svého lékaře nebo rehabilitačního pracovníka. Specifické vlastnosti a výhody XXbezešvá bandáž s tvarovatelnými a odnímatelnými výztuhami XXelegantní patentovaný design navržený pod běžné oblečení XXpatentovaná výztuha optimalizující polohu zápěstí XXultrajemný materiál, který umožňuje kůži dýchat a reguluje vlhkost; bez latexu XXna míru nastavitelné upevnění pro oporu XXvhodné pro pravou i levou ruku FUTURO Loketní bandáž s epikondylární páskou FUTURO Loketní bandáž s epikondylární pružnou a nastavitelnou páskou s tlakovými masážními polštářky pro úlevu přímo v místě bolesti. Indikace: XXtenisový loket / golfový loket (epikondylitida) XXzánět šlachy XXsyndromy intenzivního používání MASÁŽNÍ EFEKT XXvymknutí Specifické vlastnosti a výhody XXergonomický návlek, elegantně skrytý pod oděvem XXna míru uvolňující teplo a tlak XXnavržené pro každodenní pohodlí XXměkký materiál, který umožňuje kůži dýchat a zajišťuje optimální pohodlí XXsnadné nasazení a sejmutí XXvhodný na pravou i levou paži FUTURO Nastavitelný bederní pás FUTURO TM Bederní pás pomáhá ulevit od bolestí v bederní oblasti způsobených svalovou únavou nebo svalovým napětím. Umožňuje celou řadu pohybů a přitom skýtá efektivně oporu a stlačení. Ideální pro práci, při zábavě nebo na doma. Indikace: ODNÍMATELNÉ XXbolesti v bederní oblasti způsobené svalovou únavou nebo luxací POLŠTÁŘKY BEDERNÍ Specifické vlastnosti a výhody XXdvojitý vázací systém rychlý a snadný pro ideální nasazení XXna míru odnímatelné bederní polštářky pro oporu XXstrečový panel minimalizující sklouznutí podpory a tvorbu záhybu pásu při nasazení XXumožňuje celou řadu pohybů a přitom poskytuje pohodlí, oporu a stlačení XXměkký prodyšný materiál s trvanlivým vázacím systémem pro každodenní nošení

10 FUTURO Kolenní bandáž FUTURO TM Kolenní bandáž zajišťuje boční stabilizaci, která rovná a podpírá svaly, šlachy a vazy a současně chrání koleno. Pomáhá zmírnit akutní a chronické bolesti kolenního kloubu v případě syndromů přetížení a nestability. Pomáhá vyhnout se dalšímu zranění. Indikace: XXvymknutí XXpodvrtnutí DVOJITÉ BOČNÍ XXartritida VÝZTUHY XXzánět Specifické vlastnosti a výhody XXotvor na úrovni kolena pro lepší oporu pately (čéšky) XXdvojitá boční výztuha pro větší stabilitu a oporu bez omezení pohybu XXvyrobeno z pohodlných, měkkých a prodyšných materiálů XXboční díly a speciální pletenina brání ohnutí bandáže v zadní části kolena XXergonomický návlek, elegantně skrytý pod oděvem XXsnadné nasazení a sejmutí XXvhodný pro pravou i levou nohu FUTURO Bandáž hlezenního kloubu FUTURO TM Bandáž hlezenního kloubu poskytuje kotníku pevnou a pohodlnou oporu a pomáhá mu odlehčit při zranění. Indikace: každodenní problémy s kotníkem XXvymknutí XXpodvrtnutí OBALUJÍCÍ XXartritida XXzánět Specifické vlastnosti a výhody XXnastavitelný popruh pro individuální stabilizaci hlezenního kloubu a individuální nastavení komprese (tlaku) XXúlevné stlačení a teplo XXměkký materiál, který bere ohled na pokožku, umožňuje její dýchání a nabízí každodenní pohodlí XXnastavitelný popruh držící klenbu chodidla jemná tkanina, která se neobnosí v botě a zaručí optimální pohodlí ve všech typech obuvi XXpro pravou i levou nohu FUTURO Bandáž na palec Bandáž na palec FUTURO nabízí pohodlnou ochranu a mírnou, ale pevnou oporu pro úlevu slabých nebo bolavých palců. Indikace: XXzánět kloubů XXpoškození způsobená opakovaným napětím XXdegenerativní onemocnění kloubů palce Specifické vlastnosti a výhody XXpohodlné pouzdro a upevnění na suchý zip pro nastavitelnou oporu palce XXodolný neelastický systém zavazování se zakončením na suchý zip XX2 boční výztuhy pro stabilizaci hlavního kloubu XXnebrání pohybu ostatních prstů XXměkké, odolné a prodyšné materiály bez latexu XXsnadné nasazování, nastavení a odstranění XXna pravou i levou ruku

11 Úleva od bolesti vždy po ruce *BIOLOGICKY ODBOURATELNÝ Chladivé nebo hřejivé obklady Nexcare ColdHot jsou navrženy tak, aby přírodní terapeutická síla tepla nebo chladu působila přímo na místě bolesti a zmírnila tak otok nebo urychlila léčení menších zranění. *Obsahuje 99 % aktivních složek, v souladu s 84/449/EEC.

12 ZVOLTE BANDÁŽ FUTURO PŘIZPŮSOBENOU VAŠIM POTŘEBÁM Úroveň podpory Denní aktivita Atletická nebo sportovní aktivita Ztuhlý, slabý nebo zraněný kloub Ostré a chronické bolesti, nestabilita Opuchnutí Artritida Pooperační stav, po znehybnění, po úrazu Karpální tunel Tenisový loket, golfový loket Podvrtnutí a vymknutí Zánět šlachy Prevence nového zranění Typ zranění Úroveň podpory Mírná Mírná stabilizační Pevná stabilizační Kolenní bandáž Zápěstní bandáž s oboustrannou dlahou Bandáž hlezenního kloubu Loketní bandáž s epikondylární páskou Bederní pás černý Bandáž na palec Výběr velikosti Vel. Koleno Zápěstí Kotník Loket Záda Palec S 30,5 36,5 cm 12,7 15,9 cm 18,0 20,5 cm 23,0 25,5 cm Nastavitelné Nastavitelné M 36,5 43,0 cm 15,9 19,0 cm 20,5 23,0 cm 25,5 28,0 cm 73,0 129,0 cm S M 12,7 16,5 cm L 43,0 49,5 cm 19,0 22,9 cm 23,0 25,5 cm 28,0 30,5 cm L XL 16,5 20,3 cm Pro případné dotazy volejte na zákaznickou liku

BANDÁŽE FUTURO Život je v pohybu, buďte i Vy!

BANDÁŽE FUTURO Život je v pohybu, buďte i Vy! BANDÁŽE FUTURO Život je v pohybu, buďte i Vy! Products Bandáže FUTURO TM Bandáže FUTURO TM jsou koncipovány tak, aby poskytovaly terapeutickou podporu kloubům, svalům a šlachám a aby jim pomáhaly pracovat

Více

BANDÁŽE. 16 Bandáž kotníku šněrovací 04/0078036 PLNĚ HRAZENO. barva modrá a béžová velikosti: obvod lýtka

BANDÁŽE. 16 Bandáž kotníku šněrovací 04/0078036 PLNĚ HRAZENO. barva modrá a béžová velikosti: obvod lýtka 15 Bandáž kotníku navlékací 04/0078035 velikosti: obvod kotníku S (15 20 cm) M (20 25 cm) L (25 30 cm) XL (30 35 cm) XXL (35 40 cm) Indikace: Léčba a prevence přetížení a poranění hlezenního kloubu (distorze,

Více

kód ZP 04/0011656 - plně hrazeno

kód ZP 04/0011656 - plně hrazeno PAN 4.01 - Ortéza lokte s klouby kód ZP 04/0011656 - plně hrazeno Elastická loketní ortéza rozepinatelná s jednoosými klouby, umožňující plný rozsah pohybu. Zajišťuje oporu lokte i v rotaci. poranění vazů

Více

Novinky Jistota Pohybu. Ortopedické pomůcky Katalog

Novinky Jistota Pohybu. Ortopedické pomůcky Katalog Novinky 2019 Jistota Pohybu Ortopedické pomůcky Katalog KOLENO vazová poranění PLAYMAKER Xpert Nejoblíbenější kolenní ortéza v novém designu. Zcela nově přepracovaná ortéza Drytex economy hinged knee s

Více

Cvičení s expanderem

Cvičení s expanderem 38 MÍČ A EXPANDER Cvičení s expanderem Výchozí pozice 1Posaďte se na podlahu s míčem za zády. Ujistěte se, že upínací očka pro expander jsou po stranách vašeho těla. 2Uchopte expander mezi palce a dlaně

Více

kód ZP 04/0011647 - plně hrazeno Anatomicky tvarovaný krční límec vyrobený z dostatečně tuhé pěnové hmoty, potažený bavlněným úpletem.

kód ZP 04/0011647 - plně hrazeno Anatomicky tvarovaný krční límec vyrobený z dostatečně tuhé pěnové hmoty, potažený bavlněným úpletem. PAN 1.01 - límec krční kód ZP 04/0011647 - plně hrazeno Anatomicky tvarovaný krční límec vyrobený z dostatečně tuhé pěnové hmoty, potažený bavlněným úpletem. Výška límce 8 a 10 cm lehké případy tortikolis

Více

ORTÉZY ORTÉZY OR. Zboží je možno objednat na telefonním záznamníku 548 539 412 nebo na moraspol@seznam.cz

ORTÉZY ORTÉZY OR. Zboží je možno objednat na telefonním záznamníku 548 539 412 nebo na moraspol@seznam.cz Y T Moraspol katalog 04-2011.indd 1 Zboží je možno objednat na telefonním záznamníku 548 539 412 nebo na moraspol@seznam.cz Moraspol s. r. o., Skorkovského 26, 636 00 Brno telefon: 548 539 410, fax: 548

Více

Bandáž zápěstní s pelotami N001B. Bandáž zápěstní PJ B. prenová N 002A. Bandáž zápěstní Bandáž palce FA002B. Bandáže

Bandáž zápěstní s pelotami N001B. Bandáž zápěstní PJ B. prenová N 002A. Bandáž zápěstní Bandáž palce FA002B. Bandáže Elastické bandáže jsou zhotoveny z prodyšných materiálů (elasten, neopren) s elastickou fixací pomocí odpínacích tahů a výztuh. Vhodné pro lehčí poškození, využití mírné fixace a tepelného účinku. Bandáž

Více

112 CVIČENÍ PRO ZDRAVÁ ZÁDA ANATOMIE CVIČENÍ BEDERNÍ PÁTEŘE

112 CVIČENÍ PRO ZDRAVÁ ZÁDA ANATOMIE CVIČENÍ BEDERNÍ PÁTEŘE 112 CVIČENÍ PRO ZDRAVÁ ZÁDA ANATOMIE 113 Bolest bederní neboli dolní části zad je jedním z nejběžnějších problémů, se kterým se potýká v některé části svého života většina dospělých. Těm z nás, kteří se

Více

Procvičování kloubů CX - 01

Procvičování kloubů CX - 01 Procvičování kloubů CX - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Posilování, rozvoj a zlepšování svalů ramen. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití: Přidržte

Více

Elipsovité zařízení SF - 05

Elipsovité zařízení SF - 05 Elipsovité zařízení SF - 05 Cvičební a rozvoj koordinace těla Zvyšuje pohyblivost horních i dolních končetin a zlepšuje ohebnost kloubů. Pevně uchopte rukojeti oběma rukama a postavte se na pedály. Pohybujte

Více

TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2

TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2 www.trinfit.cz TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

TRINFIT Ultra TRN Návod k použití

TRINFIT Ultra TRN Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Ultra TRN-110-00 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem. Posouzení

Více

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Power Tower TRN Návod na použití

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Power Tower TRN Návod na použití w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Power Tower TRN-158-00 Návod na použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte

Více

Krční páteř vsedě. Ať už záda nebolí - uvolňovací cviky. Před cvičením...

Krční páteř vsedě. Ať už záda nebolí - uvolňovací cviky. Před cvičením... Stránka 1 z 11 Stránka 2 z 11 Ať už záda nebolí - uvolňovací cviky Pochází z letáku firmy Boehringer-Ingelheim k preparátu Movalis. Před cvičením... Krční páteř vsedě Cviky provádějte vsedě na židli s

Více

Cviky na uvolnění páteře

Cviky na uvolnění páteře Cviky na uvolnění páteře Nabízím Vám několik základních uvolňovacích cviků. Při cvičení je ale třeba řídit se určitými pravidly: Cvičení provádějte pravidelně, nejlépe 2x denně alespoň 10 minut. Cvičte

Více

TRINFIT Vario LX3 TRN-113-LX3. Návod k použití

TRINFIT Vario LX3 TRN-113-LX3. Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Vario LX3 TRN-113-LX3 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

Udržovat správnou formu a cviky vykonávejte pomalu a kontrolovaně. Lokty, kolena a ramena by měly být vždy uvolněné.

Udržovat správnou formu a cviky vykonávejte pomalu a kontrolovaně. Lokty, kolena a ramena by měly být vždy uvolněné. Seznámení s Pilates Pilates formuje a posiluje střední svaly v těle. Zaměřuje se na základní posturální svaly, které udržují tělo v rovnováze poskytují podporu pro páteř. Zejména se při cvičení pilates

Více

Thera-Band ukázky cvičení.

Thera-Band ukázky cvičení. Prodloužená délka v cm (orig. 30cm) Tažná síla v kg béžová žlutá červená zelená bílá černá stříbrná zlatá speciálně extra lehký lehký středně silný středně těžký extra těžký super těžký max. těžký těžký

Více

TRINFIT Vario LX6 TRN-116-LX6. Návod k použití

TRINFIT Vario LX6 TRN-116-LX6. Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Vario LX6 TRN-116-LX6 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

Strečink - ohybače kyčlí a hýžďové svaly - 2.

Strečink - ohybače kyčlí a hýžďové svaly - 2. svaly - 1. Položte se na záda na kraj lavice tak, aby bérce obou kolenou pokrčených dolních končetin - visely dolů. S nádechem zvedněte jedno koleno k hrudníku. S dalším nádechem oběma rukama přitáhněte

Více

Pilates Míč Návod k použití

Pilates Míč Návod k použití Pilates Míč Návod k použití Děkujeme za zakoupení našeho produktu. Upřímně doufáme, že s používáním tohoto sportovně-terapeutického náčiní budete spokojeni. Před prvním použitím si prosím přečtěte tento

Více

TRICEPSOVÉ STAHOVÁNÍ HORNÍ KLADKY NADHMATEM

TRICEPSOVÉ STAHOVÁNÍ HORNÍ KLADKY NADHMATEM TI TRICEPSOVÉ STAHOVÁNÍ HORNÍ KLADKY NADHMATEM hlavový sval řemenový kývač hlavy zdvihač lopatky svaly šikmé sval trapézový hřeben lopatky sval deltový výběžek loketní zevní šikmý sval břišní velký sval

Více

Procvičování kloubů LK - 01

Procvičování kloubů LK - 01 Procvičování kloubů LK - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Procvičování, posilování a rozvoj svalů ramen a rukou. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití:

Více

Rozcvičení prevence před zraněním

Rozcvičení prevence před zraněním Rozcvičení prevence před zraněním K vybudování dokonalé postavy je jasné, že budete potřebovat efektivní cvičení. Důležitým faktorem pro to, abyste z cvičení měli radost a vše šlo hladce, je rozcvičení.

Více

Procvičování kloubů CX - 01

Procvičování kloubů CX - 01 Procvičování kloubů CX - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Procvičování, posilování a rozvoj svalů ramen a rukou. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití:

Více

TRINFIT Vario LX4 TRN-114-LX4. Návod k použití

TRINFIT Vario LX4 TRN-114-LX4. Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Vario LX4 TRN-114-LX4 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

Pěnový válec. uvolní a posílí svaly ZDRAVÍ

Pěnový válec. uvolní a posílí svaly ZDRAVÍ Pěnový válec uvolní a posílí svaly TEXT: JANA ČECHOVÁ KAŽDÝ ZNÁ POCIT TĚŽKÝCH, UNAVENÝCH NOHOU A ZATUHLÝCH SVALŮ. ROZBĚHNOUT SE V TOMTO STAVU DRUHÝ DEN PO NÁROČNÉM TRÉNINKU NENÍ ŽÁDNÁ LAHODA A TRVÁ CHVÍLI,

Více

ZÁKLADNÍ REHABILITAČNÍ CVIČENÍ

ZÁKLADNÍ REHABILITAČNÍ CVIČENÍ ZÁKLADNÍ REHABILITAČNÍ CVIČENÍ INFORMACE PRO PACIENTY www.nemocnicesumperk.cz Obsah Praktické rady při cvičení.... 4 Cvičení vleže na zádech... 5-7 Cvičení vleže na břiše... 8-9 Cvičení na čtyřech... 9-10

Více

ORTHEO DISC základní cvičební program pro záda

ORTHEO DISC základní cvičební program pro záda ORTHEO DISC základní cvičební program pro záda 2 ORTHEO DISC Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Prosím, přečtěte si pečlivě návod k obsluze. Předáváte-li tento produkt další osobě,

Více

TRINFIT Vario LX7 TRN-117-LX7. Návod k použití

TRINFIT Vario LX7 TRN-117-LX7. Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Vario LX7 TRN-117-LX7 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

MALÍK A SPOL., S.R.O.

MALÍK A SPOL., S.R.O. KATALOG VÝROBKŮ 2014 MALÍK A SPOL., S.R.O. TECHNICKO-PROTETICKÁ PÉČE Na Okrouhlíku 1681 500 02 Hradec Králové Límec krční s výztuhou typ 1 Kód VZP: 78062 Popis: Límec z molitanu s PE výztuhou Aplikace:

Více

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Multi Tower TRN Návod na použití

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Multi Tower TRN Návod na použití w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Multi Tower TRN-160-00 Návod na použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte

Více

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Bench FX7 TRN-127-FX7 Návod k použití

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Bench FX7 TRN-127-FX7 Návod k použití w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Bench FX7 TRN-127-FX7 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte

Více

> Kotníková ortéza Push ortho AFO NOVÝ! PUSH FOR FREEDOM. > push.eu

> Kotníková ortéza Push ortho AFO NOVÝ! PUSH FOR FREEDOM. > push.eu > Kotníková ortéza Push ortho AFO NOVÝ! PUSH FOR FREEDOM > push.eu > Kotníková ortéza Push ortho AFO PUSH AFO nabízí vynikající podporu při problémech se zdvihem nohy při chůzi. Inovativní konstrukce umožňuje

Více

CARE MED ORTHO. > Nea International bv. More about Push

CARE MED ORTHO. > Nea International bv. More about Push > Nea International bv More about Push P.O. Box 05 699 ZN Maastricht-Airport The Netherlands T: + (0)4-407 9 0 www.push.eu info@push.eu CARE MED ORTHO care/med/ortho 5:45 h Getting back your active life

Více

Strečink a cvičení s míčem

Strečink a cvičení s míčem Strečink a cvičení s míčem Strečink pro hráče ledního hokeje Strečink je účinná metoda pro zlepšení pohyblivosti svalů a vazivových tkání, snižuje riziko poranění, zmenšuje svalovou bolestivost po tréninku,

Více

Nácvik chůze s pomůckami a cvičení k úlevě

Nácvik chůze s pomůckami a cvičení k úlevě Pomůcky napomáhají při chůzi zapojením rukou a jejich reakčních schopností. Navyšují Vaší stabilitu, zvyšují pocit jistoty i výdrž v chůzi. Snižují zatížení dolních končetin, odlehčují a snižují bolestivost

Více

AC SPARTA PRAHA ANTEVERZE PÁNVE. nadměrné prohnutí v oblasti bederní páteře. = větší riziko poranění zadního svalu stehenního

AC SPARTA PRAHA ANTEVERZE PÁNVE. nadměrné prohnutí v oblasti bederní páteře. = větší riziko poranění zadního svalu stehenního AC SPARTA PRAHA ANTEVERZE PÁNVE nadměrné prohnutí v oblasti bederní páteře = větší riziko poranění zadního svalu stehenního = větší riziko poranění tkání v oblasti třísel = bolesti v bederní části páteře

Více

2. Cviky s činkami. Cviky na šíji a ramena. K 10: Tlak s jednoručními činkami v sedu

2. Cviky s činkami. Cviky na šíji a ramena. K 10: Tlak s jednoručními činkami v sedu Cviky na šíji a ramena 39 K 10: Tlak s jednoručními činkami v sedu ramenní svaly, především jejich boční část šíjové svaly a svaly zadní části paže Posaďte se vzpřímeně na židli. Paže zvedněte a ohněte

Více

Vzdělávací materiál pro pacienty a personál Nemocnice následné péče Moravská Třebová

Vzdělávací materiál pro pacienty a personál Nemocnice následné péče Moravská Třebová Vzdělávací materiál pro pacienty a personál Nemocnice následné péče Kolektiv pracovníků rehabilitace 2015 1 Bolesti zad jsou v současnosti jedním z nejčastějších důvodů pracovní neschopnosti. Tímto problémem

Více

BRES Power Worker - Podporuje posilování svalů všech hlavních svalových skupin

BRES Power Worker - Podporuje posilování svalů všech hlavních svalových skupin BRES Power Worker - Podporuje posilování svalů všech hlavních svalových skupin Česky Jen 5 minut denně k dokonalé fyzičce! Power Worker je jediné zařízení, které potřebujete k procvičení každého svalu

Více

AC SPARTA PRAHA STREČINK

AC SPARTA PRAHA STREČINK AC SPARTA PRAHA STREČINK Význam strečinku: Zvyšování výkonnosti (projevuje se ve zvyšování efektivnosti prováděných pohybů) Udržování pružnosti svalů a šlach Předcházení svalové nerovnováze (protažení

Více

Škola zad. Cvičení proti bolestem hrudní a bederní páteře

Škola zad. Cvičení proti bolestem hrudní a bederní páteře Škola zad Cvičení proti bolestem hrudní a bederní páteře 2 Proč nás v kanceláři bolí záda? Při dlouhém sezení, které je pro dnešní kancelářskou práci více než typické, záda zabolí čas od času téměř každého.

Více

Katalog zdravotních pomůcek. Bandáže Ortézy Ortopedické vložky Polohovací pomůcky

Katalog zdravotních pomůcek. Bandáže Ortézy Ortopedické vložky Polohovací pomůcky Katalog zdravotních pomůcek Bandáže Ortézy Ortopedické vložky Polohovací pomůcky Materiály použité při výrobě zdravotních pomůcek NEOPRÉN je elastický materiál v modré barvě, složený z více vrstev. Vrchní

Více

TRINFIT Bench FX5 TRN-125-FX5

TRINFIT Bench FX5 TRN-125-FX5 www.trinfit.cz TRINFIT Bench FX5 TRN-125-FX5 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

ABC BRANÍK STREČINK. Autor Ivana Králová

ABC BRANÍK STREČINK. Autor Ivana Králová ABC BRANÍK STREČINK Autor Ivana Králová Strečink ve fotbale a jeho význam: - kompenzační prostředek, který v rámci regenerace při pravidelné aplikaci pozitivně ovlivňuje negativní vlivy jednostranného

Více

SPORTOVNÍ ORTÉZY CHRÁNIČE BANDÁŽE FUNKČNÍ OBLEČENÍ

SPORTOVNÍ ORTÉZY CHRÁNIČE BANDÁŽE FUNKČNÍ OBLEČENÍ PORTOVNÍ ORTÉZY CHRÁNIČE BANDÁŽE FUNKČNÍ OBEČENÍ Výhradní dodavatel chráničů a ortotických pomůcek pro reprezentační družstva házené polečnost Rehband nabízí kompletní sortiment kvalitních sportovních

Více

Škola zad. Cvičení proti bolestem zad při sedavém zaměstnání

Škola zad. Cvičení proti bolestem zad při sedavém zaměstnání Škola zad Cvičení proti bolestem zad při sedavém zaměstnání 2 Proč nás v kanceláři bolí záda? Při dlouhém sezení, které je pro dnešní kancelářskou práci více než typické, záda zabolí čas od času téměř

Více

CVIKY NA ODSTRANĚNÍ BOLESTI V OBLASTI KRKU

CVIKY NA ODSTRANĚNÍ BOLESTI V OBLASTI KRKU Zpracovala: Monika Zábojníková, Ing., (Zlín, 2012) Zdroj: Pilatesova metoda cvičení 1, Doc. PhDr. Eva Blahušová, CSc. (Praha, 2002) CVIKY NA ODSTRANĚNÍ BOLESTI V OBLASTI KRKU 1 2 Seďte zpříma, zkřižmo.

Více

Tato brožura, byla vypracována jako součást bakalářské práce na téma Pohybová aktivita dětí v období dospívání. Je určená mladým dospívajícím lidem,

Tato brožura, byla vypracována jako součást bakalářské práce na téma Pohybová aktivita dětí v období dospívání. Je určená mladým dospívajícím lidem, 1 2 Tato brožura, byla vypracována jako součást bakalářské práce na téma Pohybová aktivita dětí v období dospívání. Je určená mladým dospívajícím lidem, kterým zdraví jejich pohybového aparátu není lhostejné.

Více

tel. +420 556 300970, www.insportline.cz pre Slovensko: insportline s.r.o., Bratislavská 36, 911 05 Trenčín

tel. +420 556 300970, www.insportline.cz pre Slovensko: insportline s.r.o., Bratislavská 36, 911 05 Trenčín ávod na použití Magic gym I 1797 SERVIS A NÁHRADNÍ DÍLY ZAJIŠŤUJE DODAVATEL/ SERVIS A NÁHRADNÉ DIELY ZABEZPEČUJE DODAVATEĽ SEVEN SPORT s. r. o., Dělnická 957, 749 01 Vítkov tel. +420 556 300970, www.insportline.cz

Více

ROTAČNÍ STEPPER NÁVOD K POUŽITÍ. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku.

ROTAČNÍ STEPPER NÁVOD K POUŽITÍ. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. ROTAČNÍ STEPPER NÁVOD K POUŽITÍ CZ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Přečtete si prosím tento návod k použití. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Pokud výrobek předáváte další osobě, předejte

Více

Úrazy opěrné soustavy

Úrazy opěrné soustavy Úrazy opěrné soustavy EU peníze středním školám Didaktický učební materiál Anotace Označení DUMU: VY_32_INOVACE_BI1.6 Předmět: Biologie Tematická oblast: Biologie člověka Autor: RNDr. Marta Najbertová

Více

Soubor kompenzačních cvičení

Soubor kompenzačních cvičení Soubor kompenzačních cvičení součást přípravy každého sportovce - silné a protažené svaly - rovnováha - pohyb, jako dárek pro každý den - způsob, jak mohu předcházet zranění soustředění plynulost kontrola

Více

ILUSTRAČNÍ PŘÍKLADY OCENĚNÍ PRO POJISTNÉ PLNĚNÍ

ILUSTRAČNÍ PŘÍKLADY OCENĚNÍ PRO POJISTNÉ PLNĚNÍ ILUSTRAČNÍ PŘÍKLADY OCENĚNÍ PRO POJISTNÉ PLNĚNÍ PRACOVNÍ NESCHOPNOST NÁSLEDKEM ÚRAZU HLAVA Pohmoždění hlavy bez otřesu mozku Pohmoždění hlavy bez otřesu mozku s hospitalizací Zlomenina kostí nosních bez

Více

Doporučené cviky po svalových skupinách

Doporučené cviky po svalových skupinách Horní část těla prsní sval Dolní část těla lýtkové svaly - šíjové svaly (trapéz. sval) - svaly ramene - svaly paží a zápěstí - hamstringy (zadní str. st.) - dolní část trupu - quadriceps (přední strana

Více

Akupuntura(akupresura) na cesty

Akupuntura(akupresura) na cesty Akupuntura(akupresura) na cesty 1. Základní body TS 4 v 1. meziprstním prostoru ve výši středu 1. záprstní kosti Ž 36 tři proporcionální cuny (palce) pod čéškou, jeden prst vně od hrany holenní kosti Bod

Více

CVIČTE SPRÁVNĚ Pohyb provádějte vždy v plném rozsahu. VYHNĚTE SE Nepřiměřeně rychlému cvičení. Spouštějte nohy, dokud nejsou

CVIČTE SPRÁVNĚ Pohyb provádějte vždy v plném rozsahu. VYHNĚTE SE Nepřiměřeně rychlému cvičení. Spouštějte nohy, dokud nejsou Cviky a protažení TRICEPSOVÉ KLIKY CVIČTE SPRÁVNĚ Pohyb provádějte vždy v plném rozsahu. VYHNĚTE SE Nepřiměřeně rychlému cvičení. 2 Položte ruku na každou tyč, odtlačte se a úplně natáhněte paže. 1 Postavte

Více

Anotace: Žáci se během prezentace seznámili s kosterní soustavou, s nejdůležitějšími částmi kost. soustavy. Prezentace trvala 35 minut.

Anotace: Žáci se během prezentace seznámili s kosterní soustavou, s nejdůležitějšími částmi kost. soustavy. Prezentace trvala 35 minut. Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: PAVLÍNA SEDLÁKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_CJS_13 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Ročník: 5. Druh učebního materiálu: prezentace Číslo projektu:

Více

Noha (chodidlo) Materiál. Pevná páska o šířce 2-4 cm. 1. Tejp příčné klenby

Noha (chodidlo) Materiál. Pevná páska o šířce 2-4 cm. 1. Tejp příčné klenby Noha (chodidlo) Noha (chodidlo) je běžně zatěžována tím, že přenáší váhu celého těla. Tato zátěž se zvyšuje při provozování dynamických sportů a bývá narušena pružnost konstrukce této části dolní končetiny

Více

KLIKY VARIACE TŘÍČTVRTEČNÍ KLIK KLIK S ROZPAŽENÍM. Lze provádět od 2. týdne. Lze provádět od 7. týdne

KLIKY VARIACE TŘÍČTVRTEČNÍ KLIK KLIK S ROZPAŽENÍM. Lze provádět od 2. týdne. Lze provádět od 7. týdne KLIKY VARIACE TŘÍČTVRTEČNÍ KLIK POČET OPAKOVÁNÍ 0 INTENZITA střední Lze provádět od. týdne Začněte na všech čtyřech, pak přeneste váhu vpřed, tak, aby byla téměř celá na pažích. Pokrčte a překřižte nohy.

Více

Popis výukového materiálu

Popis výukového materiálu Popis výukového materiálu Číslo šablony III/2 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_I.2.2 Autor Předmět, ročník Tematický celek Téma Druh učebního materiálu Anotace (metodický pokyn, časová náročnost, další pomůcky

Více

MOTION. 100 kg. 5 let záruka

MOTION. 100 kg. 5 let záruka MOTION elektricky Výškově stavitelné stoly +5 100 kg certifikace EU 5 let záruka snadná montáž nosnost 100 kg elektricky pohon HOBIS MOTION Stoly, které se vám dokáží přizpůsobit. HOBIS MOTION vám nabízí

Více

Škola zad cvičení. ZS Holubická, 664 07 Pozořice tel.: 774 706 670 e-mail: skolazad@mariezemankova.cz www.mariezemankova.cz

Škola zad cvičení. ZS Holubická, 664 07 Pozořice tel.: 774 706 670 e-mail: skolazad@mariezemankova.cz www.mariezemankova.cz Škola zad cvičení ZS Holubická, 664 07 Pozořice tel.: 774 706 670 e-mail: skolazad@mariezemankova.cz www.mariezemankova.cz Škola zad Marie Zemánkové Škola zad do firem Vzdělávací program prevence bolesti

Více

TÝMOVÝ STREČINK PRO DRUŽSTVO JUNIORŮ pro sezónu 2010/2011

TÝMOVÝ STREČINK PRO DRUŽSTVO JUNIORŮ pro sezónu 2010/2011 TÝMOVÝ STREČINK PRO DRUŽSTVO JUNIORŮ pro sezónu 2010/2011 Každý hráč, který začíná od 01.06.10 s letní přípravou u týmu či juniorů, bude mít tento strečink nastudovaný Při strečinku je důležitá výdrž,

Více

circaid juxtafit essentials

circaid juxtafit essentials circaid juxtafit essentials Účel Návlek je určen pro jednoho pacienta; je to opakovaně použitelný, neinvazivní a nesterilní prostředek navržený k tomu, aby poskytl kompresi horní končetiny pacientům s

Více

Nečinnost ohrožuje naše tělo

Nečinnost ohrožuje naše tělo » Pohyb patří k jaru. Nejlepší jsou denní procházky a víkendové pěší túry. I na ty je však třeba se připravit. Nečinnost ohrožuje naše tělo aneb s turistikou od jara až do podzimu Jaro! Konečně je zde!

Více

Masér krevního oběhu Výr. Číslo. 1500

Masér krevního oběhu Výr. Číslo. 1500 Masér krevního oběhu Výr. Číslo. 1500 Děkujeme vám za zakoupení našeho masážního stroje. Přečtěte si prosím pečlivě tento návod před použitím a to zejména nováčci kvůli bezpečnosti, aby bylo možné používat

Více

v dřepu mírné předsunutí jedné nohy, propnutí kotníku a lehké zatížení => protažení prstů a klenby

v dřepu mírné předsunutí jedné nohy, propnutí kotníku a lehké zatížení => protažení prstů a klenby v dřepu mírné předsunutí jedné nohy, propnutí kotníku a lehké zatížení => protažení prstů a klenby A otočení jedné nohy nártem (vč. hřebetu prstů) směrem dolů a lehké zatížení => protažení prstů a nártu

Více

CATWOMAN STATICKÉ PRKNO NINJA KLIKY

CATWOMAN STATICKÉ PRKNO NINJA KLIKY 1. TÝDEN CATWOMAN STATICKÉ PRKNO 01 Sedněte si těsně nad lýtka a hrudník položte mezi stehna. Natáhněte paže před sebe a dlaněmi se opírejte o podlahu. 02 Zdvihněte se na kolena a přejděte do kliku vkleče

Více

Procvičování kloubů LK - 01

Procvičování kloubů LK - 01 Procvičování kloubů LK - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Procvičování, posilování a rozvoj svalů ramen a rukou. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití:

Více

Části kostry, končetiny

Části kostry, končetiny AM110-0104 AM110-0084 AM110-0086 AM110-0102 AM110-0088 AM110-0065 AM110-0063 AM110-0059 AM110-0082 AM110-0090 AM110-0057 AM110-0061 AM110-0088 Kostra ruky, spojeno drátem, volba L/P AM110-0078 AM110-0080

Více

SOUBOR PROTAHOVACÍCH CVIKŮ

SOUBOR PROTAHOVACÍCH CVIKŮ SOUBOR PROTAHOVACÍCH CVIKŮ (Upraveno podle Brent Rutemiller) Před cvičením se poraď se svým doktorem, trenérem. Nikdy se neprotahuj za hranici bolesti! Když to bolí POVOL! Soubor protahovacích cviků je

Více

Rady a návody k nácviku obnovy pohybu po CMP

Rady a návody k nácviku obnovy pohybu po CMP Rady a návody k nácviku obnovy pohybu po CMP Cévní mozková příhoda je onemocnění, které do značné míry ovlivňuje život postiženého i jeho blízkých. Doporučujeme co nejdříve zahájit obnovu postižených funkcí.

Více

SEZNAM SORTIMENTU ZDRAVOTNICKÝCH PROSTŘEDKŮ NA POUKAZ

SEZNAM SORTIMENTU ZDRAVOTNICKÝCH PROSTŘEDKŮ NA POUKAZ SEZNAM SORTIMENTU ZDRAVOTNICKÝCH PROSTŘEDKŮ NA POUKAZ TYP Kód VZP Název výrobku Velikost Úhrada pojišťovny vč. DPH Doplatek pacienta ORTEX 01 0003951 Dlaha kolenního kloubu fixační s vymezeným rozsahem

Více

Příloha č. 1 Ukázka cvičení dle Ludmily Mojžíšové

Příloha č. 1 Ukázka cvičení dle Ludmily Mojžíšové Příloha č. 1 Ukázka cvičení dle Ludmily Mojžíšové Výchozí poloha: leh pokrčmo, kolena a chodidla asi 20 cm od sebe, paže volně podél těla Průběh: přitisknout bederní páteř, aktivace přímého břišního svalů

Více

care/med/ortho 15:45 h Getting back your active life PUSH FOR FREEDOM

care/med/ortho 15:45 h Getting back your active life PUSH FOR FREEDOM care/med/ortho 5:45 h Getting back your active life PUSH FOR FREEDOM 0 0 CARE/MED/ORTHO 06 > KOTNÍK 0 > ZÁPĚSTÍ > PALEC 0:5 h Getting back your active life 4 > KOLENO 8 > ZÁDA 0 > KRK > LOKET 4 > RAMENO

Více

Stejně jako kliky jsou přítahy cvičení, které lidstvo používá už tisíciletí. Kliky a přítahy jsou jako jin a jang pro správnou funkci trupu.

Stejně jako kliky jsou přítahy cvičení, které lidstvo používá už tisíciletí. Kliky a přítahy jsou jako jin a jang pro správnou funkci trupu. PŘÍTAHY Stejně jako kliky jsou přítahy cvičení, které lidstvo používá už tisíciletí. Kliky a přítahy jsou jako jin a jang pro správnou funkci trupu. Táhnout a tlačit. Přítahy jsou jedny z nejobávanějších

Více

Běžné denní aktivity hráče

Běžné denní aktivity hráče Běžné denní aktivity hráče Regionální akademie Pardubického kraje Vypracoval: Radek Baťa Dis., Mgr. Tomáš Hák V Pardubicích 31.8 2017 Kontakt: bata.radek@seznam.cz, tomashak@seznam.cz Tento dokument je

Více

Baterie protahovací verze 2017

Baterie protahovací verze 2017 Baterie protahovací verze 2017 Regionální akademie Pardubického kraje Vypracoval: Radek Baťa Dis., Mgr. Tomáš Hák V Pardubicích 31.8 2017 Kontakt: bata.radek@seznam.cz, tomashak@seznam.cz Tento dokument

Více

fitness...tradiční značka sportovního vybavení průvodce cvičením

fitness...tradiční značka sportovního vybavení průvodce cvičením fitness...tradiční značka sportovního vybavení průvodce cvičením průvodce cvičením Závěsný systém ARTIS fitness X-trainer představuje kompletní cvičební pomůcku pro trénink celého těla za méně než 30 minut.

Více

CVIKY KE SNIŽOVÁNÍ HMOTNOSTI

CVIKY KE SNIŽOVÁNÍ HMOTNOSTI CVIKY KE SNIŽOVÁNÍ HMOTNOSTI Provádět tělesná cvičení efektivně je základem funkčního tréninku. Prostudujte si proto následující cviky dříve, než budete přidávat zátěž nebo provádět cvičení proti odporu.

Více

ZVEDÁNÍ NOHOU NA BOKU

ZVEDÁNÍ NOHOU NA BOKU 98 POSILOVÁNÍ STŘEDU TĚLA ZVEDÁNÍ NOHOU NA BOKU CVIKY NA ZVÝŠENÍ SÍLY SVALŮ STŘEDU TĚLA Lehněte si na levý bok, pravou paži si položte pod hlavu a levou paži položte na pravé stehno. Nohy k sobě pevně

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Jak používat PAIN GONE. Jak PAIN GONE pracuje? Od jaké bolesti PAIN GONE uleví? POUZE K VNĚJŠÍMU POUŽITÍ

NÁVOD K POUŽITÍ. Jak používat PAIN GONE. Jak PAIN GONE pracuje? Od jaké bolesti PAIN GONE uleví? POUZE K VNĚJŠÍMU POUŽITÍ NÁVOD K POUŽITÍ Jak používat PAIN GONE PAIN GONE je připraven k okamžitému použití a nevyžaduje žádnou přípravu. Vezměte PAIN GONE do ruky a pevně obepněte ukazováček kolem kovového kroužku. Přiložte PAIN

Více

E + motion. Kolekce aktivních soft bandáží z medi. medi. I feel better.

E + motion. Kolekce aktivních soft bandáží z medi. medi. I feel better. Kolekce aktivních soft bandáží z medi medi. I feel better. E + MOTION OPTIMALIZOVÁNO PRO POHYB. je kolekce prémiových aktivních soft bandáží z medi, ve kterých se spojuje funkčnost s moderním sportovním

Více

VÝROBA A PRODEJ ORTÉZ A BANDÁŽÍ

VÝROBA A PRODEJ ORTÉZ A BANDÁŽÍ VÝROBA A PRODEJ ORTÉZ A BANDÁŽÍ Váš obchodní zástupce: Ortézy vyrábíme z těchto materiálů: bavlněná podšívka + polyuretanová pěna + vrchní vrstva plavkovina froté podšívka + polyuretanová pěna + vrchní

Více

Vše, co potřebujete pro kompletní trénink:

Vše, co potřebujete pro kompletní trénink: NR: 1132 Vše, co potřebujete pro kompletní trénink: Aerobik-Step je zařízení které budete někdy potřebovat. To bude nejen pro vás ideální kardiovaskulární cvičení na upevňování nohou a podporu srdce, či

Více

TRINFIT HOME GYM GX5 TRN-175-GX5. Návod na použití

TRINFIT HOME GYM GX5 TRN-175-GX5. Návod na použití www.trinfit.cz TRINFIT HOME GYM GX5 TRN-175-GX5 Návod na použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

Babylonia Flexia - popis nosítka. Návod - obsah. 100% organic bavlna. Srolovaná kapuce pro spaní s UV filtrem 40+ Rady a tipy při nošení 6-7

Babylonia Flexia - popis nosítka. Návod - obsah. 100% organic bavlna. Srolovaná kapuce pro spaní s UV filtrem 40+ Rady a tipy při nošení 6-7 Babylonia Flexia - popis nosítka Návod - obsah Rady a tipy při nošení 6-7 Příprava nosítka Babylonia Flexia 8 100 % comfort Začínáme 9 Bříško k bříšku s rovnými popruhy 10 Bříško k bříšku s překříženými

Více

Paraple 1 / PROTAŽENÍ BOČNÍ STRANY ŠÍJE. Provedení pohybu: Výchozí poloha: Poznámky: Chyby:

Paraple 1 / PROTAŽENÍ BOČNÍ STRANY ŠÍJE. Provedení pohybu: Výchozí poloha: Poznámky: Chyby: C V I Č E N Í N A D O M A M A G A Z Í N Chceme vám pravidelně představovat série cviků pro domácí využití. Jako první jsme zvolili základní cviky používané na našich rozcvičkách, zaměřené na protažení

Více

E + motion. Kolekce aktivních soft bandáží z medi. medi. I feel better.

E + motion. Kolekce aktivních soft bandáží z medi. medi. I feel better. Kolekce aktivních soft bandáží z medi medi. I feel better. OPTIMALIZOVÁNO PRO POHYB. E + motion je kolekce prémiových aktivních soft bandáží z medi, ve kterých se spojuje funkčnost s moderním sportovním

Více

Bolesti zad trápí každého druhého člověka. Jednou se špatně vyspíme, podruhé uděláme špatný pohyb a nebo prostě jenom špatně sedíme.

Bolesti zad trápí každého druhého člověka. Jednou se špatně vyspíme, podruhé uděláme špatný pohyb a nebo prostě jenom špatně sedíme. Bolesti zad trápí každého druhého člověka. Jednou se špatně vyspíme, podruhé uděláme špatný pohyb a nebo prostě jenom špatně sedíme. Opravdu bolesti zad způsobují pouze tyto špatné návyky? Jak vykonávat

Více

ORTOPEDICKÉ VADY NOHOU

ORTOPEDICKÉ VADY NOHOU ORTOPEDICKÉ VADY NOHOU - dělíme na získané a vrozené Vrozené vady nohou Kososvislá noha (pes equinovarus) : noha vtočená dovnitř měkké tkáně a hlavně vazy jsou zkráceny na vnitřní straně a v plosce chůze

Více

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám VY_32_INOVACE_PPM15760NÁP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: III/2 Datum vytvoření:

Více

POSILOVAČ BŘICHA AB ROLLER

POSILOVAČ BŘICHA AB ROLLER POSILOVAČ BŘICHA AB ROLLER Seznam součástek Díl Popis Počet 1 Držadlo 1 2 Tylní opěrka 1 3 Opěrka paží 2 4 Polstrování pod týl 1 5 Zajišťovací pevnostní šroub 4 6 Zajišťovací objímka 4 7 šroub 2 8 Počítač

Více

zdravotnické prostředky

zdravotnické prostředky zdravotnické prostředky SYNTETICKÁ FIXAČNÍ OBINADLA SYNTETICKÝ SÁDROVÝ RUKÁV SYNTETICKÁ FIXAČNÍ DLAHA BANDÁŽE SE SILIKONOVÝMI PODLOŽKAMI Syntetická fixační obinadla prostředky pro fixaci a sádrování lehké,

Více

KOLEKCE CVIČEBNÍCH PRVKŮ "SENIOR"

KOLEKCE CVIČEBNÍCH PRVKŮ SENIOR Tf\10 KOLEKCE CVIČEBNÍCH PRVKŮ "SENIOR",, ", ZAKLADNI CVICEBNI POKYNY Vypracováno Rehabilitačnfm ústavem Kladruby Výrobce: TR Antoš s.r.o. Na Perchtě 1631 511 01 Turnov Tel.: 481 549 368 Email: tr@trantos.cz

Více

Biodermální nitě BIO-MEYISUN. Léčba pohybového aparátu pomocí vstřebatelných intradermálních bionití zaváděných s pomocí jehlového nosiče.

Biodermální nitě BIO-MEYISUN. Léčba pohybového aparátu pomocí vstřebatelných intradermálních bionití zaváděných s pomocí jehlového nosiče. Biodermální nitě BIO-MEYISUN Léčba pohybového aparátu pomocí vstřebatelných intradermálních bionití zaváděných s pomocí jehlového nosiče. BIODERMÁLNÍ NITĚ BIO-MEYISUN Biodermální nitě Moderní doplňková

Více

PhD. Přední výrobce ponožek vyráběných nejnovější technologií od roku 1994

PhD. Přední výrobce ponožek vyráběných nejnovější technologií od roku 1994 PhD Přední výrobce ponožek vyráběných nejnovější technologií od roku 1994 PŘEDSTAVUJEME VÁM Nové ponožky SmartWool PhD Performance s technologií 4Degree Elite Fit a ReliaWool. ZARUČENÉ POHODLÍ A PROKAZATELNÁ

Více