Mikulášská nadílka P. Beránek V neděli 9. prosince se konala ve zdejším kulturním domě Mikulášská zábava pro děti. Sešlo se nás opravdu hodně.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Mikulášská nadílka P. Beránek V neděli 9. prosince se konala ve zdejším kulturním domě Mikulášská zábava pro děti. Sešlo se nás opravdu hodně."

Transkript

1 Mikulášská nadílka P. Beránek V neděli 9. prosince se konala ve zdejším kulturním domě Mikulášská zábava pro děti. Sešlo se nás opravdu hodně. Celým odpolednem nás provázel DJ Jiří Ladra se svojí pomocnicí Bárou. Soutěžili jsme, hráli různé hry, zpívali a tancovali pod jejich vedením až do tmy. Na závěr dorazil Mikuláš, Anděl a čerti, kteří měli pro děti připravenou bohatou nadílku. Všichni se dobře bavili. Bylo to moc krásné odpoledne.

2 Letos bychom oslavili 120 let od jeho narození. Pocházel z Hrusic, z malé vesničky v Posázaví. Jako malý si poranil pravé oko o obuvnický nůž a oslepl na něj. Celý život pak viděl jen dvouprostorově. Kreslit uměl dřív než číst a pomaloval kdejaký kus papíru. Po ukončení základní školy odešel do Prahy, aby se vyučil. Nejprve nastoupil u malířů pokojů, pak u knihaře. Dvakrát se pokusil o přijetí na Uměleckoprůmyslovou školu, uspěl až na potřetí. Po roce studia však školu ukončil a začal s ilustracemi do časopisů a novin. V roce 1911 vydal první samostatnou knížku Moje abeceda. Za první světové války nakreslil dětem Veselý přírodopis. Spolupracoval s vydavatelstvím Melantrich v letech Konečně byl malíř zbaven existenčních starostí a mohl se oženit. Ze šťastného manželství přišly na svět dvě dcery. Alena a Eva. Poznali jste správně, je to známý malíř, ilustrátor : J A - - Báseň o zimě Petr Beránek Máme bílého sněhuláka, co na nás nehuláká, jo a mám taky nové sáně, ty jsme dali naší mámě. Hele tamhle je bílá kočka jako ta malá hezká vločka padá a padá na stromeček. Zima Jaromír Truksa Sněhulák je velký pán, tlustý v pase jako dán. Potom trošku menší, Ale je pořád silnější. Malou kouli postavím, na hlavu ji dosadím. Potom oči z uhlíků, nos z mrkve od balíků. Cukroví se přichystá, Budu jako otýpka. Vánoce jsou za dveřmi a já běžím zas,jako před rokem, kdy se mi udělal kaz. A já jsem malý zas.

3 Báseň o zimě Daniel Čech Báseň o zimě F. Nový Snížek, snížek bílý, sníh, Na zahradě vyrostl sněhulák, povozím se na saních. za týden do koní prásk. Povozím se velice, A co Vánoce? uletí mi čepice. To bude práce! Postavím si sněhuláka Za chvíli bude advent, velikého pajduláka. Práci jenom najdem. Pajduláka tlustého, Z rána přiletěl anděl, celého sněhového. až jsem z toho zkoprněl. Jé a co prosinec? Silvestr to je den, To zas skočím si za pec. za chvíli bude leden. Padá sníh, pojedeme na bobech i na sáních. A. Kůtek, D. Ondříček Advent v Pavlíkově 2.prosince jsme byli na adventu. Protože tam byl jarmark, odnesli jsme si domů hvězdičky do oken a kalendář. Advent se nám líbil, protože jsme tam potkali naše kamarády, kteří k nám do školy chodili. Také jsme zpívali vánoční koledy. Projekt ADVENT M. Truksa Dne 21. listopadu se uskutečnil v naší škole pracovně výtvarný den nazvaný ADVENT. Děti byly rozděleny do 4 skupin. Kapitány, vedoucími skupin byli : P. Zavadil, P. Beránek, D. Čech, F. Nový. Tito se svou skupinou chodili do jednotlivých tříd, kde se vyráběly upomínkové předměty na jarmark. Děti vyráběly z papíru ozdoby, adventní kalendáře, přáníčka a ozdoby z drátku, přírodnin. Byl to hezký a zajímavý den, který se nám všem líbil. Mikuláš T. Helebrant U nás v Nezabudicích chodil Mikuláš až v sobotu navečer. Nejdříve jsme šli s mou sestrou Katkou k restauraci u hřiště, kde na nás již čekal ozdobený stromeček a hrály koledy. Bylo tam spousta dětí a dospělých. Všichni jsme dostali svítící čertovské rohy a očekávali jsme příchod Mikuláše, Anděla a čertů. Když přišli, tak malé děti plakaly. Za básničku jsme dostali balíčky se sladkostmi, ovocem a pastelkami. Někteří jsme dostali do ruky i uhlí. Když Mikuláš s Andělem a čerty všechno rozdali, začal pěkný ohňostroj, který se nám moc líbil.

4 . Zadaná slova: kolo, hřiště, cesta, letadlo, hokejka, tornádo, prales, medvídek, velbloud, skřítek Petr Beránek 5.ročník Když jsem šel jednou cestou v pralese, viděl jsem tam medvídka Pú, jak hledá med. Najednou nade mnou přeletělo letadlo, ve kterém bylo kolo a hokejka. Najednou přiběhl velbloud a říkal, že kolo a hokejka měli nehodu a že je zranilo tornádo. Když jsme tam doběhli, tak jsme viděli letadlo na cucky a zraněné kolo a zlomenou hokejku. Zavolali jsme pana doktora skřítka, ten je odvezl do nemocnice a tam je ošetřili. Za tři měsíce byli už zase v pořádku. A když vyšlu z nemocnice, tak jsme šli pouštět malá letadélka. Daniel Čech 5.ročník Jednou jsem jel na kole na hřiště, jel jsem strašně trnitou cestou. Na cestě jsem uviděl rozlámanou hokejku. najednou se přede mnou objevil skřítek a přenesl mě do prázdného letadla, které sám řídil. Když jsme přistáli, tak přede mnou byl obrovský les, kde často byla tornáda. Skřítek mluvil stejným jazykem jako já. Řekl mi, že je to prales. najednou si skřítek přičaroval velblouda, na kterém jsem se mohl svézt. Byl jsem zvědavý, že jsem šel do pralesa. Po hodině cesty, jsem viděl medvěda u vodopádu, jak lovil ryby. Medvěd si nás všiml a skřítek měl strach, že na nás zaútočí. A tak mě přičaroval zpět domů a zmizel. Patrik Zavadil 5. ročník Jel jsem jednou na hřiště na kole a na hřišti byla hokejka a říká: Čau, pojď si zakopat. A já jsem řekl: Ne. A jel jsem do pralesa na kole. A tam se vynořil skřítek a říká: Ahoj, dávej pozor, tamhle je tornádo. Tak jsem jel po cestě a potkal jsem tornádo a to říká: Čau, jak se jmenuješ? Patrik. Tak jsem pokračoval v cestě a potkal jsem medvěda a říká: Chceš letět na výlet? A já řekl: Ano, moc bych chtěl. Tak medvěd mě odnesl na letiště. A já řekl: To je žůžo. A letěl jsem s maminkou a tatínkem. Letadlo mě odneslo do postele. Jaromír Truksa 5.ročník Byl jednou jeden skřítek, ten měl kolo, jel dlouhou cestou až na hřiště. Tam byla hokejka. Ta povídá: Kam jedeš skřítku? A skřítek odpověděl: Jedu do pralesa, tam je můj kamarád velbloud. Hokejka odpověděla: Pojedu s tebou, ale musíš mi slíbit, že mě necháš u letadla. Tak platí. Cestou potkali medvídka, který chtěl jet také s nimi, tak ho tedy vzali. Potom všichni nasedli na kolo a jeli k letadlu. U letadla zastavili a nasedli do něj. Letěli do Japonska, kde teď řádilo tornádo. Když přistáli v Tokiu, kde hrála hokejka zápas, šli se všichni podívat. Hokejka dala čtyři góly, potom se vrátili zpátky do České republiky, kde se vrátili k normálnímu životu. Hokejka byla opět dobrá ve florbale. a kolo se skřítkem bylo šťastné, protože jezdilo víc než obvykle. Martin Truksa 5. ročník Jednoho dne známý meteorolog Tomas Back spatřil na svém počítači, že se přes Oklahomu přežene tornádo. Tak nasedl na kolo a jel po cestě vyhlásit poplach. Dojel ke hřišti, tam řekl: Rychle, rychle schovat, tornádo! Potom jel k lednímu stadionu, kde Sidny Crosby

5 střílel se svou hokejkou. Ale byl tu problém, nejhlavnější hasič odletěl letadlem někam do pralesa studovat medvídky koala a velbloudy. Včera se vrátil pohřebním letadlem, na těle měl vyryté slovo skřítek. V Oklahomě nikdo nevěřil, že bude tornádo, tak Tomase neposlouchali, jeden obchodník ho dokonce nazval lhářem. Druhého dne se přihnalo obrovské tornádo. Tomas, byl schovaný ve sklepě, ale jiné lidi to tornádo smetlo. František Nový 5. ročník V Cear Vervuru žil Taran, Vervuru a Snek. Cear Vervuru byl u pralesa a nevedla tam žádná cesta. Vervuru byl mág, jeho hůl vypadala jako hokejka, ale Vervuru ji držel špatně. Vlastnil velblouda.taranovi bylo asi 11 let a měl havrana Kráka. Taran byl učeň Sneka. Jednou přiletěl Krák: Blíží se tornáda a už zničilo Království kol. A jde k nám. Dobře, za chvíli nás informuj, řekl Vervuru. Krák vzlétl jako letadlo. Tornádo se blíží, Vervuru ho zažene a zničí. Za chvíli přišel za Taranem: Tornádo mi odneslo knihu někam do pralesa, prosím tě přines mi ji. Taran hned vyrazil, už byl v polovině pralesa, v tu Krák volal: Trpaslík. Taran na něj promluvil: Ahoj, trpaslíku. Jmenuji se Doli, ale říkají mi skřítek. Spadla na mě tahle kniha. Ukázal ji Taranovi, ten ji čapl a utíkal domů. Po cestě se dostal na mýtinu, která vypadla jako hřiště. Tam utíkal medvěd s medem. Taran se vrátil do Cear Vervuru. Káťa Eiblová Ráno mě sestřička vzbudí, abychom ozdobili vánoční stromeček. Maminka peče cukroví. Tatínek dělá roládu. Večer jdeme zapálit svíčky na hřbitov. Svíčky na adventním věnci zapálíme. Čekáme až zazvoní zvoneček. David Ondříček Ráno vstanu, najím se a pomáhám mamince s cukrovím, pak maminka připravuje ozdoby. My jí pomáháme s ozdobami. Pak jdeme pro stromeček a dáme ho dovnitř a dáváme na stromeček ozdoby. Aleš Kůtek 23. prosince večer vždycky zdobíme stromeček a pečeme cukroví. 24. prosince máme dárky pod stromečkem. večeře nikam nechodíme. Potom zpíváme koledy. Potom rozbalujeme dáryk.k těmto Vánocům bych si přál MP5, kuličky do kuličkovky. Andrea Lauberová Ráno, když se vzbudím, tak pomáhám ozdobit stromeček. Táta vždy udělá bramborový salát a mamince pomáhám udělat cukrové zvonečky, měsíčky. Uklidíme obývák. A já si uklidím také v pokoji. A když je štědrý den, tak dám zvonek na stromek. Jitka Marková - Máma mě probudí a já jdu pomáhat péct cukroví. Potom jdeme s tátou zdobit stromeček a jdu ven, ale za hodinu přijdu domů a balím dárky. Máma uklízí a já jí pomáhám. A s bratrem, s mámou a s tátou jdeme ke stromečku a zazvoní. Pak se jdeme najíst a pak si rozbalíme dárky a jdeme spát. Martina Levová Maminka ráno peče řízky a bramborový salát. Pak mamince pomáhám ozdobit stromeček a tatínek zabijí ve vaně kapra. Pak jdeme ven zapálit na hřbitov svíčky. Jdeme domů se najíst a pak jdeme ke stromečku.

6 Náš Pavlík č. 4 prosinec 2007 / IX. Ročník Vydává ZŠ Pavlíkov, okres Rakovník dětskou Redakční radou pod vedením p. ředitele P. Šilera. Tel.: , zspavlikov@iol.cz,

Vánoce Výlet Pendolinem Vánoční prázdniny

Vánoce Výlet Pendolinem Vánoční prázdniny Silvestr 2012 - Ondra Polcar Na Silvestra jsme se sestrou Zuzankou byli ve Všetatech u babičky a dědy.zuzka usnula brzo,ale my s bratrancem Adamem jsme se dívali na televizi a ujídali dobroty co babička

Více

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd.

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. Štědrý den u nás doma O. Polcar Už od rána jsme s mojí sestřičkou Zuzankou čekali na Ježíška. Maminka řekla, že musíme počkat do večera. Celý den jsme byli oba hodní.

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka Emilovy skopičiny 1. kapitola Emilovy narozeniny Byl jednou jeden kluk, jmenoval se Emil a jeho rodina byla táta, máma, jeho malá sestra Ida a čeledín Alfred. Emilovi bylo 5 let, zítra měl mít narozeniny.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 61

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 61 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 61 Obsah: Slovo ředitele školy, mikulášská nadílka, rozsvěcování obecního stromku, Vánoce, vyhodnocení sběru, bludiště

Více

Vánoce za dveřmi Co to táta nese, že se to tak třese? Že se to tak hýbá, bude to ta ryba.

Vánoce za dveřmi Co to táta nese, že se to tak třese? Že se to tak hýbá, bude to ta ryba. Ročník 19 Prosinec 2014 Zdarma Naši věrní čtenáři, v rukou držíte poslední číslo Školních novin v tomto kalendářním roce. Připravili jsme pro Vás proto speciální vánoční vydání plné zábavy, luštění, kvízů

Více

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 (PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 Milí čtenáři, v ruce držíte 2. díl časopisu (Po)Školáček. Předešlý díl vydali naši minulí páťáci. V tomto díle se dozvíte něco o adventu a bude tam i hodně

Více

Přišla k nám zima. Poslední a nejstudenější měsíce v roce. Přináší sníh a někdy teploty klesají až pod bod mrazu. Sluníčko vidíme méně.

Přišla k nám zima. Poslední a nejstudenější měsíce v roce. Přináší sníh a někdy teploty klesají až pod bod mrazu. Sluníčko vidíme méně. Ahoj kamarádi, v rukou držíte zimní vydání časopisu Noviny skřítka Knihomílka. Vezměte si tužku a pastelky a rovnou se můžete pustit do prvních úkolů. Věřím, že se u nové pohádky pobavíte a u bajky zase

Více

Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz. Milí rodiče a milé děti,

Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz. Milí rodiče a milé děti, Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz Milí rodiče a milé děti, už skutečně ubývá dne a brzy se šeří, proto se nám blíží čas Martinských slavností. Sejdeme se na Švagrově v sobotu 9. 11. 2013

Více

Podzimní prázdniny Z. Srpová

Podzimní prázdniny Z. Srpová L. Hejkalová Ferda je křeček džungalský, má dlouhé krémové chlupy. Na hlavě má malé ouško a nad čumáčkem mu vykukují dvě očíčka jako dva korálky. Přes den spí, ale v noci je vzhůru. V kleci dělá akrobatické

Více

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let)

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) JAOS povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) Kapitola I. Jak to začalo a jak to u nás vypadá? Proč zrovna já? Koukej, ať už jsi zpátky v regenerační komoře! řekl nějaký hlas, když

Více

2. Kapitola - Útěk. Kurtis:,,Mě se neptej..." Já:,,A jak ale mohl vzít roha?"

2. Kapitola - Útěk. Kurtis:,,Mě se neptej... Já:,,A jak ale mohl vzít roha? 2. Kapitola - Útěk,,Pink..probuď se!!" Já:,,Ehh...coo?? Nazdar Kurte.." Kurt:,,Pink, máme problém..pamatuješ na toho včerejšího návštěvníka?" Já:,,Na toho se nedá zapomenout...*zíív*" Kurt:,,Výborně..je

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

vydáno ke dni 13. 12. 2014...

vydáno ke dni 13. 12. 2014... vydáno ke dni 13. 12. 2014... II. ročník, I. číslo Kontakty most@kpdmuk.cz www.most.kpdmuk.cz 1 Vícedenní zasedání MPM ČLÁNEK Z VÍCEDENNÍHO ZASEDÁNÍ Vícedenní zasedání MPM se konalo 26.9. - 28. 9. 2014.

Více

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi.

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi. Básničky pro holky Malujeme vajíčka, pro bratrance, pro strýčka. To nejhezčí tatínkovi, taky jedno dědečkovi. Ještě klukům ze školky, žádná nejsou pro holky. Však vajíčka z čokolády, máme i my holky rády

Více

Soustředění v Lublině - Ondra Polcar

Soustředění v Lublině - Ondra Polcar Soustředění v Lublině - Ondra Polcar Ve dnech 13.3. 15.3. jsme se zúčastnili s naším oddílem SK Pavlíkov fotbalového soustředění v Liblíně. Byli jsme tam my, mladší žáci společně s mužstvem starších žáků.

Více

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání Mateřská škola Přeštice, ulice Dukelská 1 Vážení rodiče, opět se společně s námi setkáváte díky časopisu Dukeláček, který Vám i nadále bude přinášet dění v naší mateřské

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka Úvodní slovo : - ) Ahoj milí noví a i staronoví čtenáři. Doufáme, že se vám bude líbit naše první číslo. Dozvíte se o akcích, které byly od začátku školního roku. Připravili jsme si k článkům i zajímavé

Více

Návštěva anděla VÁNOČNÍ PŘÍBĚH

Návštěva anděla VÁNOČNÍ PŘÍBĚH VÁNOČNÍ PŘÍBĚH Návštěva anděla Kdysi dávno žila v Nazaretu dívka. Byla jemná a skromná a jmenovala se Marie. Zasnoubila se s tesařem jménem Josef. Jednou, když si vyšla na procházku, přihodilo se jí něco

Více

Oslavy Vánoc v cizích zemích Aleš Kůtek

Oslavy Vánoc v cizích zemích Aleš Kůtek Vážení čtenáři! Dnešním dnem k Vám přichází poslední číslo našeho školního časopisu v roce 2006. Blíží se Vánoce, proto nám dovolte, abychom Vám všem, našim příznivcům, popřáli šťastné a veselé prožití

Více

poznejbibli biblické příběhy pro děti

poznejbibli biblické příběhy pro děti Vyplň následující údaje Věk: Datum narození: Jméno: Adresa: Vedoucí skupiny: 1. Příběh: Slepec vidí poznejbibli biblické příběhy pro děti Přečti si: Lukáš 18,35-43 Klíčový verš: Lukáš 18,43 Požádej někoho,

Více

ÚTĚK NA ZÁPAD. (Günter Götz [1])

ÚTĚK NA ZÁPAD. (Günter Götz [1]) ÚTĚK NA ZÁPAD Koupit lístek, nastoupit do vlaku, to všechno proběhlo v pořádku. Ale kousek od východního Berlína vlak zastavil a objevila se lidová policie s kalašnikovy. Museli jsme ukázat dokumenty a

Více

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka...

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka... Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka.....9 Přání...10 Vánoce jsou jedním z nejkrásnějších období roku.

Více

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu V sobotu ráno jsme vyrazili od školy na procházku městem. Na chvíli jsme se zastavili v obchodním centru. Prohlídli

Více

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých šišky vypadají jako velké hnědé knoflíky. V lese zavládlo

Více

Úvodník Čau lidi, těšíte se na Vánoce? My ano, a proto jsme se rozhodli, že vám

Úvodník Čau lidi, těšíte se na Vánoce? My ano, a proto jsme se rozhodli, že vám Ročník 2., vydání 2. Vánoční speciál prosinec 2010 Úvodník Čau lidi, těšíte se na Vánoce? My ano, a proto jsme se rozhodli, že vám zkrátíme čekání vánočním speciálem. Náš speciál je zdarma, protože vám

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

Mé vysněné závody. Anička Polnická. Judistické závody bývají plné pohody. Když najednou přijde čas k boji, rychle nasadím sevi-nage svoji.

Mé vysněné závody. Anička Polnická. Judistické závody bývají plné pohody. Když najednou přijde čas k boji, rychle nasadím sevi-nage svoji. Mé vysněné závody Anička Polnická Judistické závody bývají plné pohody. Když najednou přijde čas k boji, rychle nasadím sevi-nage svoji. Všechno postupně vyhrávám, poslední zápas před sebou mám. Velmi

Více

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát Členové: Lenka Kadlecová, Andrea Maturová, Mgr. Jaroslav Hodyc, Ing. Jakub Procházka, Jindřich Polívka DiS.,

Více

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího

Více

Almanach žákovské a studentské poezie 2011

Almanach žákovské a studentské poezie 2011 Almanach žákovské a studentské poezie 2011 Básničky žáků 3. ročníku na téma kočka, pes Svatava Fučková Naše kočka Micinka je velmi dobrá maminka. A ta malá kočička, je zdravá a mrštná jako rybička. Micka

Více

Milý čtenáři, Váš skřítek Školníček. Obsah: Soutěž Školníčkova šifrovaná zpráva Ze života školy Zajímavosti a zábava. 1.

Milý čtenáři, Váš skřítek Školníček. Obsah: Soutěž Školníčkova šifrovaná zpráva Ze života školy Zajímavosti a zábava. 1. 1. číslo 2012/2013 Milý čtenáři, dostalo se vám do ruky první číslo našeho obnoveného školního časopisu. Doufám, že se všem dětem ve škole dobře daří. Pokud se za první měsíce tohoto školního roku něco

Více

Tajenka K. Gebharta. vodní živočich R Í přírodní nádrž na vodu R A řeka v našem okolí C N T druh ryby potok se vlévá do K Ř vánoční ryby

Tajenka K. Gebharta. vodní živočich R Í přírodní nádrž na vodu R A řeka v našem okolí C N T druh ryby potok se vlévá do K Ř vánoční ryby V novém domě Z. Pavlíková Konečně jsme se přestěhovali. Krásně se tam spí a když máma čistila klec od papouška, uletěl nám. Měli jsme andulku. Byl to kluk, jmenoval se Pepa. Ještě než nám uletěl, umřel

Více

Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do tení tohoto p hu, tak vás asi zajímá, jak pokra ovala ta neš astná cesta Tomáše a Jirky.

Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do tení tohoto p hu, tak vás asi zajímá, jak pokra ovala ta neš astná cesta Tomáše a Jirky. Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do čtení tohoto příběhu, tak vás asi zajímá, jak pokračovala ta nešťastná cesta Tomáše a Jirky. No, řekl bych vám: Ani se neptejte, ale protože jsem vám to

Více

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky 2. Lekce klavíru Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky klavíru, svírala noty a snažila se potlačit napjaté chvění, které před lekcemi cítívala. Windy! Pojď dál, pojď dál! Drobná, elegantně oblečená

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

Základní škola Velké Pavlovice, okres Břeclav, příspěvková organizace

Základní škola Velké Pavlovice, okres Břeclav, příspěvková organizace Základní škola Velké Pavlovice, okres Břeclav, příspěvková organizace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Název : Malý princ, Antoine de Sain - Exupéry Autor: Mgr. Jitka Řádková Ročník: 3. ročník

Více

VÝPRAVA DO NEZNÁMA Dnešní den je pro myší kluky Otíka a Tomíka opravdu výjimečný. Čeká je výprava do neznáma a půjdou úplně, ale úplně sami. Buďte opatrní, nabádal je táta, když se rozcházeli v předsíni

Více

ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A

ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A ZŠ Komenského nám. 35, Dobříš Dobříš 2012 JARO Když začíná jaro Když roztává sníh a slunce začíná hřát, prach už sedává na saních a sněhulák začíná tát. 3 Začínají kvést sněženky,

Více

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014 Třída 1. B vítáme Vás školní rok: 2013 2014 Do naší školičky nastoupily tři první třídy. Naše třída je 1. B. Nás prvňáčků se v 1. B sešlo 20. Z toho je 13 chlapců a 7 dívek. Učí nás paní učitelka Helena

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Malované čtení z pohádky do pohádky

Malované čtení z pohádky do pohádky Malované čtení z pohádky do pohádky také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Marie Tetourová, Antonín Šplíchal Malované čtení z pohádky do pohádky e-kniha Copyright Fragment, 2013 Všechna

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 28. 1. 2015 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti si společně s rodiči a zaměstnanci azylového domu zahrály

Více

Plavání v Prachaticích RECITAČNÍ SOUTĚŽ

Plavání v Prachaticích RECITAČNÍ SOUTĚŽ Plavání v Prachaticích Každou středu jsme jezdili do Prachatic na plavání. Nejdřív jsme se 2 hodiny učili ve škole a pak přijeli rodiče nějakých dětí, pak jsme jeli. Měli jsme moc hodnou plavčici. Šlo

Více

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu.

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. Červen 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. V pondělí na Den dětí jsme byli na školním výletě. Byla tam naše třída, třída

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 Obsah: Slovo ředitele školy. Dopravní hřiště, školní výlet, vyhodnocení sběru, bludiště a omalovánky. Červen 2014

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

Pražský hrad - Daniel Křišík

Pražský hrad - Daniel Křišík Pražský hrad - Daniel Křišík V létě jsem byl s rodiči na Pražském hradě.na hrad jsme dorazili před dvanáctou hodinou,kdy se koná slavnostní výměna stráží.vojáci měli vše perfektně nacvičené,nikdy jsem

Více

Zuzana Pospíšilová ilustroval Drahomír Trsťan

Zuzana Pospíšilová ilustroval Drahomír Trsťan Zuzana Pospíšilová ilustroval Drahomír Trsťan Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována ani šířena v papírové,

Více

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně.

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. 18.1 Struktury Co bude k obědu/k večeři? Dejte mi míň masa. Můžu dostat víc knedlíků? Proč nechceš jíst vepřové? Nesmím jíst vepřové, protože jsem muslim. Olga se seznámila

Více

Nejkrásnější vánoční dárek

Nejkrásnější vánoční dárek Nejkrásnější PŘÍBĚH READ vánoční dárek Vánoce se blíží a Elsa připravuje oslavu. Dnes ráno vstala velmi časně, aby do večera všechno stihla. Pozvaní jsou všichni obyvatelé království. Letošní Vánoce jsou

Více

JEŽÍŠ JE PRAVÝ BŮH Ježíš nám svými zázraky dal poznat, že je Pán všech věcí. Mohl dělat zázraky, protože byl Bůh. Katechismus o tom říká: Ježíš vrátil v pouhém okamžiku slepým zrak, hluchým sluch, němým

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

Ahoj z prázdnin. Letos jsem byl na dovolené s bratrancem a s rodiči v Turecku, kam jsme letěli letadlem z Prahy. Hotel byl velký a měl

Ahoj z prázdnin. Letos jsem byl na dovolené s bratrancem a s rodiči v Turecku, kam jsme letěli letadlem z Prahy. Hotel byl velký a měl Ahoj z prázdnin Jeden z mých nejlepších zážitků z letošních prázdnin byl týdenní pobyt s rodiči a sestrami v Chorvatsku na poloostrově Istria. Tento pobyt u moře byl předem plánovaný a do historického

Více

á v dro. Vy ská / M v o n. Rož L čte ní pro p o prvv ňá ň č www.grada.cz

á v dro. Vy ská / M v o n. Rož L čte ní pro p o prvv ňá ň č www.grada.cz prv čte pro ky ní ňáč prv čte pro ky ní ňáč Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové,

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda.

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013 Pranostiky Leden V lednu moc sněhu, v červnu moc sena. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Můžeš-li

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

výstup Speciální vzdělávací Lehké mentální postižení

výstup Speciální vzdělávací Lehké mentální postižení Anotace Pracovní list obsahuje pohádku O Červené Karkulce, obrázky k jednotlivým částem pohádky a kviz Autor Marcela Zemanová Jazyk Čeština Očekávaný Čtení s porozuměním porozumění pokynům výstup Speciální

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

rukavicemi na Maxe, Frankieho domácího mazlíčka. Ten spal, stočený na konci pohovky. Stejně si myslím, že psi by měli spát v pelechu.

rukavicemi na Maxe, Frankieho domácího mazlíčka. Ten spal, stočený na konci pohovky. Stejně si myslím, že psi by měli spát v pelechu. KAPITOLA 1 Můžeš si kousek poposednout? zeptala se Louisa, když přišla do obýváku. V ruce držela misku brambůrek. Frankie, který seděl na pohovce, se kousek posunul a při skl se na Charlieho. Dál už nemůžu,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více

ŠKOLÁČEK VÝCHOVA DĚTÍ. opravdu nezbude. Ni- trhy. Indián z kmene Tara- humara, jedno jestli. kluk nebo holka, dostane ve svých sedmi

ŠKOLÁČEK VÝCHOVA DĚTÍ. opravdu nezbude. Ni- trhy. Indián z kmene Tara- humara, jedno jestli. kluk nebo holka, dostane ve svých sedmi S T R Á N K A 1 Z Š G E N E R Á L A J A N O U Š K A 1 0 0 6 ŠKOLÁČEK 3. Č Í S L O Ú N O R 2 0 1 5 U V N I T Ř T O H O T O V Y D Á N Í : VÝCHOVA DĚTÍ Vzpomínky na vánoční 2 Indián z kmene Tara- opravdu

Více

VŠEZNÁLEK Mikulášská nadílka Kvíz Kalendárium Povídka Vtipy

VŠEZNÁLEK Mikulášská nadílka Kvíz Kalendárium Povídka Vtipy Časopis Základní školy Staré Město / Ročník 2014-2015 / číslo 4 prosinec VŠEZNÁLEK Mikulášská nadílka Kvíz Kalendárium Povídka Vtipy Obsah / Úvodník 2...Úvodník 3...Kalendárium 4...Významné dny 5...Školní

Více

Rozsvícení vánočního stromku. Brigáda- Podzimní úklid Horní Hbity

Rozsvícení vánočního stromku. Brigáda- Podzimní úklid Horní Hbity 4/2013 Vážení a milí čtenáři, vítám Vás u dalšího čísla našeho Zpravodaje, které uzavírá již jeho třetí kompletní ročník. Předvánoční období plné shonu máme již téměř za sebou a čekají nás svátky, které

Více

Martina Bábíčková, Ph.D. 04.05.2014

Martina Bábíčková, Ph.D. 04.05.2014 Jméno Martina Bábíčková, Ph.D. Datum 04.05.2014 Ročník 7. Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor Informatika Tematický okruh Textový editor Téma klíčová slova Novinová strana

Více

Práce s textem, čtení s porozuměním

Práce s textem, čtení s porozuměním Práce s textem, čtení s porozuměním Genetická metoda čtení autor: Miroslava Bukáčková informační zdroj: Aleš V. Poledne, Kokřík Benda, Havlíčkův Brod, Fragment, 2006 1. JAK JSEM PŘIŠEL NA SVĚT A. ZAKROUŽKUJ

Více

Dne 27. 1. 2016 se uskutečnilo přátelské utkání ve vybíjené dívek z druhého stupně naší školy.

Dne 27. 1. 2016 se uskutečnilo přátelské utkání ve vybíjené dívek z druhého stupně naší školy. Dne 27. 1. 2016 se uskutečnilo přátelské utkání ve vybíjené dívek z druhého stupně naší školy. Ačkoli byl i bez turnaje předem známý vítězný tým, soupeřky se hrdě utkaly s neporazitelnými. Hrály se dvě

Více

Anglicky : Christmas Arabsky : id al-milad Dánsky : jul Finsky : joulu Francouzsky : Noel Hebrejsky : chagamolad hanostri Holandsky : Kerstmis

Anglicky : Christmas Arabsky : id al-milad Dánsky : jul Finsky : joulu Francouzsky : Noel Hebrejsky : chagamolad hanostri Holandsky : Kerstmis Anglicky : Christmas Arabsky : id al-milad Dánsky : jul Finsky : joulu Francouzsky : Noel Hebrejsky : chagamolad hanostri Holandsky : Kerstmis Japonsky : kurisumasu Polsky : Boze Narodzenie Rumunsky :

Více

Čáp ve sněhu reportáž od Jitky Havlové

Čáp ve sněhu reportáž od Jitky Havlové Bylo nebylo, na světě se objevil internet. Už je to hodně dávno, takže o tom moc nevíme... Co je nám však známo, prý se tehdy nejeden svobodomyslný člověk radoval, že má konečně k dispozici médium, kde

Více

Mým nejoblíbenějším fotbalovým týmem je Real Madrid. Mezi oblíbené hráče patří Ronaldo, Őzil, Ramos a Zidan.

Mým nejoblíbenějším fotbalovým týmem je Real Madrid. Mezi oblíbené hráče patří Ronaldo, Őzil, Ramos a Zidan. Kdo jsme? Jmenuji se Jaromír Andrýsek. Mám rád fotbal. Ve škole jsou nejlepší hodiny tělocvik, matematika, anglický a český jazyk. Volný čas využívám tak, že si jdu na hřiště zakopat s kamarády. Jsem hodně

Více

Zápis z MAXOVA který se konal 19-21.3.2010. Pátek

Zápis z MAXOVA který se konal 19-21.3.2010. Pátek Zápis z MAXOVA který se konal 19-21.3.2010 Co očekáváme od ZaDeM: Pátek Eliška P: Abychom se více skamarádili a nelhaly si. Kája B: Abychom se tu nehádali. Klárka: Aby tu byla sranda, a abychom pomohli

Více

Činnosti obvyklé pro podvečer. S dítětem si povídáme o obvyklých činnostech pro tuto dobu.

Činnosti obvyklé pro podvečer. S dítětem si povídáme o obvyklých činnostech pro tuto dobu. Jejda, copak to je za cestu? podivil se Pavlík, sotva dojedl svačinu a uviděl před sebou strmou cestu stoupající vzhůru. Tudy půjdeme, ujistil všechny přítomné tatínek. Tak to máme celý zbytek dopoledne

Více

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1.

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. O ČEM JE KNIHA Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. Kapitola,,Děti, budu Vám vyprávět příběh. řekla Tereza,,A co? řekly obě děti.,,budu

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

Seminární práce ZAJÍMAVÁ POMŮCKA

Seminární práce ZAJÍMAVÁ POMŮCKA Seminární práce ZAJÍMAVÁ POMŮCKA do předmětu MSBK_PPS/03 Praktikum k poznávání přírody a společnosti UČO: 425525 jméno: Cejpková Hana akademický rok 2013/2014 1. Název a fotografie pomůcky: Hlemýžď zahradní

Více

VÁNOČNÍ VÁNOČNÍ ZPĚVNÍČEK ZPĚVNÍČEK

VÁNOČNÍ VÁNOČNÍ ZPĚVNÍČEK ZPĚVNÍČEK VÁNOČNÍ ZPĚVNÍČEK VÁNOČNÍ ZPĚVNÍČEK Jak jsi krásné neviňátko Narodil se Kristus Pán Prosinec Půjdem spolu do Betléma D7 D7 1. Jak jsi krásné neviňátko vprostřed bídy nebožátko. D7 Před tebou padáme,dary

Více

Poseidon. Ozvěny roku 2008. 20.12-21.12.2008 Vánoce pro zvířatka a Oddílové vánoce. Vánoce pro zvířátka

Poseidon. Ozvěny roku 2008. 20.12-21.12.2008 Vánoce pro zvířatka a Oddílové vánoce. Vánoce pro zvířátka Poseidon číslo 1 ročník 2009 datum vydání 6.3.2009 časopis 8.vodního oddílu sídlícího v Ostravě- Porubě Ozvěny roku 2008 20.12-21.12.2008 Vánoce pro zvířatka a Oddílové vánoce Vánoce pro zvířátka Sešli

Více

Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko

Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko e- kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena.

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Číslo 23 Prosinec 2012

Číslo 23 Prosinec 2012 Číslo 23 Prosinec 2012 Modrý týden V září nás potkala nová paní učitelka, a ta nám řekla, že tento týden se budeme učit o vodě. My 1.-5. třída jsme dělali pokusy, ochutnávali jsme slanou vodu, sladkou

Více

Pohádkové povídání. - pro děti i dospělé -

Pohádkové povídání. - pro děti i dospělé - Pohádkové povídání - pro děti i dospělé - Knížka Pohádkové povídání vznikla v roce 2009 v rámci výzkumné práce: Problematika znakového jazyka a možnost jeho využití v pohádkách pro sluchově postižené děti

Více

školní časopis ZŠ a MŠ Tichá

školní časopis ZŠ a MŠ Tichá 7.ročník 3.číslo školní časopis ZŠ a MŠ Tichá čtení nejen pro rodiče (nemoc zvaná ŠIKANA) co ve škole prožíváme nový druh jarní květiny máme rádi zvířata, Červená Karkulka Soutěže Lamhlavička MOTTO: Co

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

ČTVRTÁ ITERACE. Nevyhnutelně se začnou vynořovat základní nestability. IAN MALCOLM

ČTVRTÁ ITERACE. Nevyhnutelně se začnou vynořovat základní nestability. IAN MALCOLM ČTVRTÁ ITERACE Nevyhnutelně se začnou vynořovat základní nestability. IAN MALCOLM HLAVNÍ CESTA Do střechy elektromobilu bubnoval déšť. Tim cítil, jak ho brýle pro noční vidění nepříjemně tlačí do čela.

Více

MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE

MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE 1 2 www.65pole.cz SMRT KRÁLE ŠUMAVY EDICE TAH SVAZEK 1 MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 44. prosinec 2013 Zámecké listy Prosinec je podle gregoriánského kalendáře dvanáctý a poslední měsíc v roce. Má 31 dní. Prosinec začíná stejným

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček listopad 2014 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem

Více

Lidové zvyky a obyčeje - prosinec

Lidové zvyky a obyčeje - prosinec Lidové zvyky a obyčeje - prosinec určeno pro žáky sekundy víceletého gymnázia CZ.1.07/1.1.00/14.0143 Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. úvod: Život lidí v minulosti měl pevněji daný řád než dnes. Tento

Více

Náš Domov 21/2016. Leden 2016

Náš Domov 21/2016. Leden 2016 Náš Domov 21/2016 Leden 2016 1 Leden narozeniny budou slavit Tarantová Věra 03.01.1924 92 let Jarolímková Anežka 12.01.1929 87 let Ekr Jiří 16.01.1931 85 let Nosek Miloslav 19.01.1933 83 let Vojtěchová

Více

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů.

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Čekal tak toužebně, že by nebylo divu, kdyby se objevili ve

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

Bylo jedno Jalovcové údolí s modrým potokem a opuštěnou bílou

Bylo jedno Jalovcové údolí s modrým potokem a opuštěnou bílou Jak chaloupka přestala být opuštěná Bylo jedno Jalovcové údolí s modrým potokem a opuštěnou bílou chaloupkou. V chaloupce jednou vymetla Ctibůrkova maminka pavučiny, tatínek ji vybílil zevnitř i zvenčí,

Více