Směrnice pro provoz webové aplikace Katedra

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Směrnice pro provoz webové aplikace Katedra"

Transkript

1 Směrnice pro provoz webové aplikace Katedra Tato směrnice stanovuje závazný dále uvedený postup při užívání webové aplikace KATEDRA pro vedení elektronické evidence žáků dle školského zákona o vedení pedagogické dokumentace, elektronické třídní knihy, vedení evidence hodnocení žáků, informuje žáky a učitele o platném rozvrhu školy a slouží k elektronické evidenci docházky žáků do školy. I. Administrace webové aplikace Katedra 1. V Evidenci žáků zadává správce dat Evidenci žáků ve webové aplikaci Katedra provádí po přijetí přihlášky správce dat na formuláři Karta žáka. Na Kartě žáka musí být povinně vyplněny tyto údaje: a) údaje o předchozím vzdělávání, včetně dosaženého stupně vzdělání, obor, formu a délku vzdělávání, jde- li o střední a vyšší odbornou školu b) datum zahájení vzdělávání ve škole c) údaje o průběhu a výsledcích vzdělávání ve škole, vyučovací jazyk d) vzdělávací program e) zaměření f) forma vzdělávání g) financování žáka h) zda žák studuje dle individuálního studijního plánu dle 41 Školského zákona i) výuka cizích jazyků j) nejvyšší dosažené vzdělání, které žák/student získal na škole, kterou navštěvoval, než začal studovat na naší škole k) IZO školy, ze které se žák/student hlásí ke vzdělávání na naší škole l) v případě, že žák/student nastupuje ze střední školy - obor vzdělání, který žák/student studoval na předchozí škole, rok, ve kterém daný žák/student maturoval a stát, ve kterém žák/student maturoval m) údaje o tom, zda je žák nebo student zdravotně postižen, včetně údaje o druhu postižení, nebo zdravotně znevýhodněn; popřípadě údaj o tom, zda je žák nebo student sociálně znevýhodněn, pokud je škole tento údaj zákonným zástupcem dítěte nebo nezletilého žáka nebo zletilým žákem či studentem poskytnut n) údaje o zdravotní způsobilosti ke vzdělávání a o zdravotních obtížích, které by mohly mít vliv na průběh vzdělávání o) datum ukončení vzdělávání ve škole; údaje o zkoušce, jíž bylo vzdělávání ve střední nebo vyšší odborné škole ukončeno

2 2. Evidence učitelů zakládat novou kartu učitele v Katedře dává zástupce ředitele pro teoretické vyučování. Karta učitele. Karta učitele obsahuje jméno, příjmení, titul, datum narození, délku praxe a aprobaci. 3. Evidence ostatních uživatelů Provádí evidenci ostatních uživatelů 4. Evidence externistů Provádí evidenci externistů. II. Přístupy do Katedry 1. Přístupy žáků Povinnosti třídního učitele: Přiděluje žákům/studentům heslo do Katedry, v případě jeho nepřítomnosti zástupce třídního učitele, vygenerováním přístupových PINů na formuláři Školní matrika. V případě zneplatnění hesla žáky si žák požádá o přidělení nového hesla systémem Katedra. V případě, že ani po té heslo nebude funkční, mu nové heslo bude přiděleno administrátorem. Přístupy učitelů Přidělí učitelům přístupové jméno a heslo do Katedry. V případě zneplatnění hesla učitele, si učitel zažádá systém Katedra o přidělení nového hesla zasláním na . V případě, že ani toto zaslané heslo nebude funkční, učiteli nové heslo bude přiděleno administrátorem. 2. Přístupy ostatních uživatelů Přidělí ostatním uživatelům přístupové jméno a heslo do katedry. V případě zneplatnění hesla uživatele, si uživatel zažádá systém Katedra o přidělení nového hesla zasláním na . V případě, že ani toto zaslané heslo nebude funkční, uživateli nové heslo bude přiděleno administrátorem. III. Hodnocení 1. Zadávání hodnocení žáka/studenta v předmětu Povinnosti učitele: Zadává hodnocení výhradně žákům/studentům, které podle rozvrhu vyučují, na formuláři Nové hodnocení. Jejich povinnost je zadat hodnocení do pondělí následujícího týdne, kdy byl předmět vyučován. 2. Zadávání hodnocení chování žáka/studenta Povinnosti třídního učitele: V jeho dlouhodobé nepřítomnosti zástupce třídního učitele, učitel praktického vyučování zadává hodnocení chování na formuláři Chování žáka/studenta. Hodnocení je zadáváno vždy pro určité období pololetí, které si třídní učitel zvolí výběrem na uvedeném formuláři. Důtky třídního učitele, Důtky ředitele školy, Napomenutí třídního učitele. Podmínečné vyloučení, Pochvala třídního učitele a Pochvala ředitele školy musí být do Katedry zaneseny do 3 dnů od jejich udělení.

3 3. Požadovaná docházka Povinnost učitele: Je povinen si nastavit minimální požadovanou docházku žáka v %, na formuláři Požadovaná docházka u každého předmětu, který vyučuje. Hodnota je vedením školy stanovena na 70%. 4. Uzávěrka učitele Povinnost učitele: Uzávěrku učitele provádí dle pokynu zástupce ředitele pro teorii na formuláři Uzávěrka učitele. Ve čtvrtletí jsou známky pouze uloženy tj. mají zelenou barvu. V pololetním závěrečném hodnocení jsou všechny známky, včetně hodnocení,,nehodnocen potvrzeny tj. mají barvu červenou. 5. Uzávěrka třídního učitele Povinnosti třídního učitele: Zadává uzávěrku třídního učitele,, v případě jeho nepřítomnosti zástupce třídního učitele, na formuláři Třídního ve zvoleném období a výběru třídu. Na tomto formuláři třídní učitel vyplní známku z chování a celkové hodnocení žáka prospěl, neprospěl nebo prospěl s vyznamenáním. Po vyplnění těchto atributů jsou tyto hodnoty uloženy. Ve čtvrtletí je hodnocení chování žáka a celkové hodnocení pouze uloženo. V pololetí je hodnocení chování žáka a celkové hodnocení potvrzeno po pedagogické poradě. 6. Zadávání komisionálních zkoušek Povinnosti třídního učitele: Zadává výsledek komisionálních zkoušek, v případě jeho nepřítomnosti zástupce třídního učitele, po obdržení protokolu o vykonání komisionální zkoušky na formuláři Komisionální zkoušky. Na tomto formuláři je povinen vyplnit datum konané zkoušky, jméno a příjmení žáka/studenta, důvod konání zkoušky, předmět ze kterého byla zkouška konána, původní hodnocení a výsledné hodnocení po zkoušce. Zároveň zaškrtne příznak,,nahradit uzávěrku v předmětu a v případě, že se jedná o poslední komisionální zkoušku a žák/student tou zkouškou celkové prospěl, zaškrtne i příznak Nahradit uzávěrku třídního učitele a uloží. Na záložce Zkušební komise je povinen vyplnit složení zkušební komise a uložit. 7. Zadávání doplňkových zkoušek Povinnosti třídního učitele: Zadává výsledek doplňkových zkoušek, v případě jeho nepřítomnosti zástupce třídního učitele, po obdržení protokolu o vykonání doplňkové zkoušky na formuláři Komisionální zkoušky.( máme jiné formuláře, nejedná se o komisionální zk.) Na tomto formuláři je povinen vyplnit datum konané zkoušky, jméno a příjmení žáka/studenta, důvod konání zkoušky, předmět ze kterého byla zkouška konána, původní hodnocení a výsledné hodnocení po zkoušce. Zároveň zaškrtne příznak,,nahradit uzávěrku v předmětu a v případě, že se jedná o poslední komisionální zkoušku a žák/student tou zkouškou celkové prospěl, zaškrtne i příznak Nahradit uzávěrku třídního učitele a uloží. 8. Hodnocení maturitních a závěrečných zkoušek Povinnosti třídního učitele: Zadává hodnocení maturitních a závěrečných zkoušek na formuláři Zápis hodnocení v modulu Maturitní, závěrečné zkoušky a absolutoria. 9. Ukončení působení učitele na škole Povinnost administrátora: V případě ukončení působení učitele na škole má právo zadat známku administrátor Katedry a budovy.

4 IV. Docházka Povinnosti učitele: 1. Je povinen zapsat docházku žáka/studenta nejpozději do pondělí následujícího týdne od hodiny, kterou odučil. Povinnosti třídního učitele: 1. Omlouvá absenci žáka/studenta na teoretickém vyučování a na Praxi. Učitel praktického vyučování omlouvá absenci žáka/studenta na odborném výcviku. 2. Je zakázáno, aby třídní učitel nebo učitel praktického vyučování zasahoval do zapsané absence. Má právo pouze omlouvat nebo neomlouvat absenci žáka/studenta.. V. Rozvrh Importuje rozvrh do Katedry. Soubor rozvrhu je importován z programu ASC rozvrhy a je administrátorovi dodán zástupcem ředitele školy pro teorii. Povinnost zástupce ředitele školy pro teorii: 1. Zadává suplování do Katedry 2. Zadává Školní akce do Katedry Povinnost třídního učitele: 1. Zadává do Katedry třídnické hodiny, které uskutečnil se svou třídou. Tyto zadává na Rozvrhu učitele jako obecnou událost. 2. Je povinen rozdělit svoji třídu do skupin, odpovídajícím aktuálnímu rozvrhu v Katedře. Povinnost učitele: 1. Nesmí zasahovat do rozdělování skupin ve třídách, kde není třídním učitelem nebo jeho zástupcem. VI. Číselníky Povinnost správce dat: 1. Zadává do katedry obory vzdělávání základě podkladů zástupce ředitele pro teoretickou výuku. 2. Zadává do katedry učební plány na základě podkladů zástupce ředitele pro teoretickou výuku. 3. Zadává seznamy žáků/studentů do jednotlivých tříd školy v Katedře na základě Rozhodnutí ředitele školy. 4. Zadává seznamy žáků/studentů k maturitním a závěrečným zkouškám na základě podkladů zástupců školy.

5 5. Zadává seznamy maturitních protokolů, maturitních komisí a maturitních komisí na základě podkladů od zástupců školy. 6. Zadává seznamy protokolů závěrečných zkoušek, jejich komisí a seznam předmětů závěrečných zkoušek. 7. Zadává do Katedry seznamy přihlášek nových uchazečů. 8. Zadává do Katedry seznam místností.. 1. Zadává seznam tříd do Katedry na základě podkladů zástupce ředitele pro teoretickou výuku. 2. Zadává do Katedry druhy hodnocení. 3. Zadává do Katedry stupnici hodnocení. 4. Zadává do Katedry období školního roku. VII. Nastavení Katedry 1. Zadává vlastnosti školy do Katedry na základě podkladů od vedení školy. 2. Zadává parametry aplikace do Katedry dle podkladů od vedení školy. 3. Zadává kalendář školy do Katedry dle pokynů vedení školy. 4. Provádí převody dat mezi jednotlivými školními roky administrátor. VIII. Exporty a importy dat 1. Povinnost administrátora: Exporty dat do UIV, zadané Správcem dat IX. Výstupy 1. Zpráva třídního učitele Povinnosti třídního učitele: Je povinen ve čtvrtletí odevzdat vypracovanou Zprávu třídního učitele z průběžných údajů v období, které určí vedení školy. 2. Vysvědčení Povinnost učitele: Zajišťuje tisk vysvědčení, v případě jeho nepřítomnosti jeho zástupce, vygenerováním z Katedry na formuláři Definice vysvědčení. X. Zaškolení Povinnost administrátora: 1. Zaškolení nových uživatelů aplikace Katedra učitelů a ostatních uživatelů. Povinnost třídního učitele: 2. Seznámení žáků s aplikací Katedra na úvodní třídnické hodině pomocí videonápovědy v Katedře.

Elektronická komunikace s rodiči a žáky ISŠP Brno systém Bakaláři

Elektronická komunikace s rodiči a žáky ISŠP Brno systém Bakaláři Elektronická komunikace s rodiči a žáky ISŠP Brno systém Bakaláři Sedmým rokem škola využívá program Bakaláři, který umožňuje vést elektronicky školskou dokumentaci a školskou matriku (dle vyhlášky č.

Více

Obsah. Výchovná opatření podle ustanovení 10 vyhlášky č. 13/2005 Klasifikace a neklasifikace ve vyučovacích předmětech

Obsah. Výchovná opatření podle ustanovení 10 vyhlášky č. 13/2005 Klasifikace a neklasifikace ve vyučovacích předmětech Gymnázium Frýdlant, Mládeže 884, 464 01 Frýdlant K r i t é r i a h o d n o c e n í projednán na pedagogické radě školy dne 21.11.2007 se schválenou platností od 22.11.2007 Obsah Úvod Článek I Článek II

Více

Pololetní klasifikace - zahrnuje kompletní pololetní klasifikaci ve všech ročnících od počátku studia včetně přehledu zameškaných hodin

Pololetní klasifikace - zahrnuje kompletní pololetní klasifikaci ve všech ročnících od počátku studia včetně přehledu zameškaných hodin Elektronická komunikace s rodiči a žáky Šestým rokem škola využívá program Bakaláři, který umožňuje vést elektronickým zpracováním školskou dokumentaci a školskou matriku (dle vyhlášky č. 364/2005 Sb.).

Více

Vzory tiskopisů podle 2 odst. 2 písm. b) Vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list

Vzory tiskopisů podle 2 odst. 2 písm. b) Vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list Příloha č. 4 k vyhlášce č. /2015 Sb. Vzory tiskopisů podle 2 odst. 2 písm. b) Vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list 4.1 Vysvědčení o závěrečné zkoušce (střední vzdělání) dvouleté obory 4.2 Vysvědčení

Více

Obchodní akademie, Dušní 7, Praha 1

Obchodní akademie, Dušní 7, Praha 1 Obchodní akademie, Dušní 7, Praha 1 Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků (Klasifikační řád) 1. Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků vycházejí ze zákona 561/2005 Sb., o předškolním,

Více

Výňatek ze Školního řádu Základní umělecké školy, Ostrava - Poruba 1/ Školní řád pro žáky vychází ze zákona č. 561/2004, školský zákon a respektuje Úmluvu o právech dítěte schválenou valným shromážděním

Více

Pravidla pro hodnocení žáků Gymnázia Jana Keplera, Praha 6, Parléřova 2

Pravidla pro hodnocení žáků Gymnázia Jana Keplera, Praha 6, Parléřova 2 Pravidla pro hodnocení žáků Gymnázia Jana Keplera, Praha 6, Parléřova 2 Tato pravidla vycházejí ze zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

1. Řešení školních záležitostí. 2. Žádosti a jejich podávání

1. Řešení školních záležitostí. 2. Žádosti a jejich podávání 1. Řešení školních záležitostí Zletilý žák nebo zákonný zástupce nezletilého žáka řeší veškeré záležitosti, situace, žádosti apod. vždy nejprve s TŘÍDNÍM UČITELEM. Ke komunikaci lze kromě osobního jednání

Více

Mgr. Jiří Doutnáč, ředitel školy

Mgr. Jiří Doutnáč, ředitel školy Základní škola Praha 10 Hostivař, Hornoměcholupská 873, 102 00 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ĚRNICE PRO PRÁCI SE ŠKOLNÍ MATRIKOU Pořadové číslo - číslo jednací: Zpracoval: Schválil: 55 - POR/01/2009 Směrnice nabývá

Více

Základní umělecká škola Dětský sbor Brno, v.o.s. Mikulovská 4222/ Brno

Základní umělecká škola Dětský sbor Brno, v.o.s. Mikulovská 4222/ Brno Základní umělecká škola Dětský sbor Brno, v.o.s. Mikulovská 4222/9 628 00 Brno ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád Základní umělecké školy Dětský sbor Brno, v.o.s., Mikulovská 4222/9, 628 00 Brno, vydává v souladu s

Více

3. Software Bakaláři Kompletní školení

3. Software Bakaláři Kompletní školení 1. Software Bakaláři Aplikace spisová služba a Kniha úrazů 1. Jak nainstalovat aplikace 2. Spisová služba Legislativní východiska (zákon o archivnictví a příslušné vyhlášky) Karta spisové služby popis

Více

Do aplikace se přihlásíte na webových stránkách bakalari.zshloubetin.cz a budete přesměrováni do systému Bakaláři a zadáte přidělená hesla.

Do aplikace se přihlásíte na webových stránkách bakalari.zshloubetin.cz a budete přesměrováni do systému Bakaláři a zadáte přidělená hesla. Návod Tento návod Vám má pomoci se zorientovat ve webové aplikaci Bakaláři. Webová aplikace Bakaláři obsahuje: Osobní údaje žáka - dle výběru, rodiče mohou kontrolovat, zda škola eviduje správné údaje

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků 1. Při prověřování znalostí a dovedností žáků se učitel řídí zejména těmito zásadami: (a) Obsah a rozsah ústních, písemných, grafických a praktických zkoušek

Více

Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů

Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů 21 Práva žáků, studentů a zákonných zástupců dětí a nezletilých

Více

Vzory tiskopisů podle 2 odst. 2 písm. d) Vysvědčení o absolutoriu a diplom o absolutoriu v konzervatoři

Vzory tiskopisů podle 2 odst. 2 písm. d) Vysvědčení o absolutoriu a diplom o absolutoriu v konzervatoři Příloha č. 6 k vyhlášce č. /2015 Sb. Vzory tiskopisů podle 2 odst. 2 písm. d) Vysvědčení o absolutoriu a diplom o absolutoriu v konzervatoři 6.1 Vysvědčení o absolutoriu v konzervatoři - 4 str. 6.2 Vysvědčení

Více

Školní řád Základní umělecké školy I. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků 1. Žák má právo: na základní umělecké vzdělávání dle podmínek uvedených ve vyhl. č.71/2005 Sb. o základním uměleckém

Více

Záznam o činnostech zpracování: Průběh základního vzdělávání Základní škola a mateřská škola Brno, Přemyslovo nám. 1, příspěvková organizace

Záznam o činnostech zpracování: Průběh základního vzdělávání Základní škola a mateřská škola Brno, Přemyslovo nám. 1, příspěvková organizace Jméno a kontaktní údaje správce: Jméno a kontaktní údaje pověřence: Záznam o činnostech zpracování: Průběh základního vzdělávání Základní škola a mateřská škola Brno, Přemyslovo nám. 1, příspěvková organizace

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ Příloha č. 1 Školního řádu PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ 1. OBECNÉ ZÁSADY KLASIFIKACE A INFORMACE O PRŮBĚHU VZDĚLÁVÁNÍ 1.1. Žáci, jejich zákonní zástupci (u zletilých žáků též osoby,

Více

Klasifikační řád. 1. Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno

Klasifikační řád. 1. Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno Klasifikační řád Klasifikační řád Odborného učiliště a Praktické školy, Kladno Vrapice, (dále jen OU a PrŠ) je vydán v souladu

Více

W E B O V Á A P L I K A C E P R O G R A M U B A K A L Á Ř I

W E B O V Á A P L I K A C E P R O G R A M U B A K A L Á Ř I W E B O V Á A P L I K A C E P R O G R A M U B A K A L Á Ř I Program Bakalář je jednotný systém dat umožňující dokonalé využití všech údajů. Je v něm vedena kompletní administrace dat žáků a učitelů, klasifikace

Více

Zápis klasifikace pro učitele teoretické výuky

Zápis klasifikace pro učitele teoretické výuky Evropský sociální fond Střední škola umělecká a řemeslná "Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti" Projekt IMPLEMENTACE ŠVP Zápis klasifikace pro učitele teoretické výuky Tento tematický plán je pro

Více

Střední škola automobilní Holice Nádražní 301, 534 01 Holice. (pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků) Čl.1 Klasifikace chování

Střední škola automobilní Holice Nádražní 301, 534 01 Holice. (pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků) Čl.1 Klasifikace chování Střední škola automobilní Holice Nádražní 301, 534 01 Holice Č.j. SŠA 1144/2012- ŠŘ-KŘ K L A S I F I K A Č N Í Ř Á D (pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků) Čl.1 Klasifikace chování 1. Klasifikaci

Více

Základní škola a Mateřská škola Mladá Boleslav, Jilemnického 1152, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Mladá Boleslav, Jilemnického 1152, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Mladá Boleslav, Jilemnického 1152, příspěvková organizace ELEKTRONICKÁ ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA WEBOVÁ APLIKACE Bakaláři Webová aplikace obsahuje: Úvod úvodní stránka se základním

Více

Záznam o činnostech Průběh středního vzdělávání

Záznam o činnostech Průběh středního vzdělávání Záznam o činnostech Průběh středního Činnosti 1. Vedení záznamů (v třídní knize) o poskytovaném středním 2. Uchování zprávy a doporučení k poskytnutí oodpůrných opatření pro ve škole, pokud je doporučení

Více

Základní škola a Mateřská škola Mladá Boleslav, Jilemnického 1152, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Mladá Boleslav, Jilemnického 1152, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Mladá Boleslav, Jilemnického 1152, příspěvková organizace ELEKTRONICKÁ ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA II. stupeň WEBOVÁ APLIKACE Bakaláři Webová aplikace obsahuje: Úvod úvodní stránka

Více

I. Studium na škole. O přestupu žáka střední školy do jiné střední školy rozhoduje ředitel školy, do které se žák hlásí.

I. Studium na škole. O přestupu žáka střední školy do jiné střední školy rozhoduje ředitel školy, do které se žák hlásí. Příloha č. 1 Hodnocení výsledků výchovně-vzdělávacího procesu (příloha Školního řádu Soukromé střední odborné školy a Středního odborného učiliště s. r. o., Znojemská 1027, Třebíč (déle jen střední škola

Více

Záznam o činnostech Průběh středního, příp. vyššího odborného vzdělávání

Záznam o činnostech Průběh středního, příp. vyššího odborného vzdělávání Osobní údaje Subjekt údajů Účel zpracování 1. Vedení záznamů (v třídní knize) o poskytovaném středním Přehled hodin výuky Přehled vyučujících (jméno, přijmení, titul) denní záznam o poskytovaném v jednotlivých

Více

KATALOGOVÁ SLOŽKA ŽÁKA / ŽÁKYNĚ ZŠ

KATALOGOVÁ SLOŽKA ŽÁKA / ŽÁKYNĚ ZŠ KATALOGOVÁ SLOŽKA ŽÁKA / ŽÁKYNĚ ZŠ Jméno: Příjmení: Vysvětlivky k vyplňování katalogové složky žáka / žákyně ZŠ 1) ZP (Zdravotní pojišťovna): Uvede se zkratka zdravotní pojišťovny. 2) Kvalifikátor SO:

Více

strany 2-21 stejné - mění se pouze měsíc ZÁŘÍ-ČERVEN)

strany 2-21 stejné - mění se pouze měsíc ZÁŘÍ-ČERVEN) obálka-vnitřek strany 2-21 stejné - mění se pouze měsíc ZÁŘÍ-ČERVEN) obálka-vnitřek ŠKOLNÍ ŘÁD základní umělecké školy Výňatek ze školního řádu, který vychází ze školského zákona č. 561/2004

Více

Gymnázium Karla Sladkovského, Sladkovského náměstí 8 Praha 3. Klasifikační řád

Gymnázium Karla Sladkovského, Sladkovského náměstí 8 Praha 3. Klasifikační řád Gymnázium Karla Sladkovského, Sladkovského náměstí 8 Praha 3 Klasifikační řád Úvod Klasifikační řád popisuje hodnocení a klasifikaci prospěchu žáků a klasifikaci jejich chování. Vychází z vyhlášky č. 48/2005

Více

Základní umělecká škola, Praha 8, Taussigova 1150 Školní řád Obecná ustanovení

Základní umělecká škola, Praha 8, Taussigova 1150 Školní řád Obecná ustanovení Základní umělecká škola, Praha 8, Taussigova 1150 Školní řád Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

Hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Hodnocení výsledků vzdělávání žáků STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA ELEKTROTECHNICKÁ F. KŘIŽÍKA 110 00 PRAHA 1, NA PŘÍKOPĚ 16 Hodnocení výsledků vzdělávání žáků Klasifikační řád SPŠ Ing. Miloš Kodad ředitel školy - 2 - I. Zásady hodnocení průběhu

Více

I. Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov ŘÁDY. Stipendijní řád. podpis ředitele: razítko školy: Všichni zaměstnanci

I. Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov ŘÁDY. Stipendijní řád. podpis ředitele: razítko školy: Všichni zaměstnanci ŘÁDY podpis ředitele: razítko školy: Určení: Všichni zaměstnanci Uložení podepsaného výtisku: Administrátor pro řízenou dokumentaci I. ředitel 15. 01. 2018 15. 01. 2018 Ř 15. 01. 2018 1/14 Provedené revize

Více

Investice do rozvoje vzdělávání. Zvyšování kvality vzdělávání učitelů přírodovědných předmětů. Školská legislativa

Investice do rozvoje vzdělávání. Zvyšování kvality vzdělávání učitelů přírodovědných předmětů. Školská legislativa Investice do rozvoje vzdělávání Zvyšování kvality vzdělávání učitelů přírodovědných předmětů Školská legislativa Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD. Obecné zásady klasifikace

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD. Obecné zásady klasifikace Vyšší odborná škola Jana Ámose Komenského IČ: 71341200 IZO: 181019116 Nádražní 120, 702 00 Ostrava KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Článek I. Obecné zásady klasifikace 1. Studenti jsou hodnoceni vždy za příslušné období

Více

KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ

KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ Příloha školního řádu č. 1 KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ Hodnocení a klasifikace žáků se může provádět těmito způsoby: 1. Zkoušením žáků - ústní nebo písemnou formou. 2. Zkoušením formou testů, které jsou

Více

Organizační řád. Základní škola, Brno, Kamínky 5. 1. Organizační řád je zpracován na základě platného zákona 561/2004 Sb. o předškolním, základním,

Organizační řád. Základní škola, Brno, Kamínky 5. 1. Organizační řád je zpracován na základě platného zákona 561/2004 Sb. o předškolním, základním, Organizační řád Základní škola, Brno, Kamínky 5 I. Základní ustanovení 1. Organizační řád je zpracován na základě platného zákona 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a dalším

Více

Klasifikační řád. Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373. Hodnocení žáků

Klasifikační řád. Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373. Hodnocení žáků Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373 Hodnocení žáků Klasifikační řád Hodnocení žáků Gymnázia, Praha 9, Českolipská je zakotveno v Klasifikačním řádu, který stanovuje pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání

Více

Základní školení pro administrátory

Základní školení pro administrátory Základní školení pro administrátory Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah : Založení nového žáka 2 Nový stav zápisu do organizace 2 Osobní

Více

Aplikace Bakaláři. Návod

Aplikace Bakaláři. Návod Aplikace Bakaláři Návod Tento návod Vám má pomoci se zorientovat ve webové aplikaci Bakaláři. Mezi základní možnosti Webové aplikace patří: Informace získané z Evidence osobní údaje žáka, údaje o jeho

Více

Pedagogická dokumentace ve školských zařízeních pro zájmové vzdělávání (platné ke dni 15. 2. 2009)

Pedagogická dokumentace ve školských zařízeních pro zájmové vzdělávání (platné ke dni 15. 2. 2009) Pedagogická dokumentace ve školských zařízeních pro zájmové vzdělávání (platné ke dni 15. 2. 2009) Školskými zařízeními pro zájmové vzdělávání jsou střediska volného času, školní kluby a školní družiny.

Více

VYHLÁŠKA. č. 220/2007 Sb., kterou se pro školy a školská zařízení zřizované Ministerstvem obrany provádějí některá ustanovení školského zákona

VYHLÁŠKA. č. 220/2007 Sb., kterou se pro školy a školská zařízení zřizované Ministerstvem obrany provádějí některá ustanovení školského zákona VYHLÁŠKA č. 220/2007 Sb., kterou se pro školy a školská zařízení zřizované Ministerstvem obrany provádějí některá ustanovení školského zákona ze dne 14. srpna 2007 Ministerstvo obrany stanoví podle 172

Více

Vnitřní klasifikační řád pro OA

Vnitřní klasifikační řád pro OA Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborné učiliště technické Chotěboř, Na Valech 690 Vnitřní klasifikační řád pro OA 1 Zásady klasifikace Při hodnocení, průběžné i celkové klasifikaci učitel

Více

ŘÁDY. Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov. Stipendijní řád. podpis ředitele: razítko školy: Všichni zaměstnanci

ŘÁDY. Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov. Stipendijní řád. podpis ředitele: razítko školy: Všichni zaměstnanci ŘÁDY Stipendijní řád podpis ředitele: razítko školy: Určení: Všichni zaměstnanci Uložení podepsaného výtisku: Administrátor pro řízenou dokumentaci I. Název Stipendijní řád ředitel 30. 08. 2014 01. 09.

Více

HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ

HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ (klasifikační řád) ÚVOD Nedílnou součástí výchovně vzdělávací práce školy je hodnocení klasifikace žáků. Základním principem hodnocení a klasifikace je pozitivní hodnocení.

Více

Uchazeč k přihlášce přiloží podle daných okolností tyto doklady:

Uchazeč k přihlášce přiloží podle daných okolností tyto doklady: Vnitřní předpis upravující organizaci přijímacího řízení do české sekce Německé školy v Praze - osmiletého gymnázia a zahraniční školy (též Škola česko-německého setkávání) Předpis byl vypracován na základě

Více

Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25

Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25 Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25 186 00 Praha 8 Klasifikační řád Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků jsou vydána v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců

ŠKOLNÍ ŘÁD. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců ŠKOLNÍ ŘÁD Ředitel Základní umělecké školy Mělník, Palackého 122 vydává na základě Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), 30, odst.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Lenka Zouharová, ředitelka školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. Lenka Zouharová, ředitelka školy Základní umělecká škola, Oslavany, okres Brno - venkov nám. 13. prosince 12, Oslavany 664 12 ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracoval: Lenka Zouharová, ředitelka školy Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. 6. 2014 Změny

Více

Základní umělecká škola při Základní škole Rtyně v Podkrkonoší Klasifikační řád

Základní umělecká škola při Základní škole Rtyně v Podkrkonoší Klasifikační řád Klasifikační řád projednán na pedagogické radě 21.6.2013 Platnost od 1.9.2013 Základní umělecká škola při Základní škole Rtyně v Podkrkonoší Klasifikační řád Článek 1 Zásady hodnocení a klasifikace 1)

Více

Agropodnikání Přírodovědné lyceum Veřejnosprávní činnost. Směrnice k udělování individuálního vzdělávacího plánu Individuální vzdělávací plán

Agropodnikání Přírodovědné lyceum Veřejnosprávní činnost. Směrnice k udělování individuálního vzdělávacího plánu Individuální vzdělávací plán Střední odborná škola, Stříbro, Benešova 508 Benešova 508, 349 01 Stříbro IČO: 68783728, DIČ: CZ68783728, REDIZO: 600 009 980 tel: +420 374 630 210, email: skola@sosstribro.cz, www.sosstribro.cz Agropodnikání

Více

Hodnocení žáků speciálních tříd

Hodnocení žáků speciálních tříd Příloha č. 2 Hodnocení žáků speciálních tříd Hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání a chování žáků je: jednoznačné, srozumitelné, srovnatelné s předem stanovenými kriterii, věcné, všestranné Hodnocení

Více

ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA. č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D

ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA. č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D Jméno Funkce Zpracoval Romana Ficencová zástupce ředitele školy pro EPÚ Schválil Mgr. Jan Cigánik ředitel školy Datum 1. 9. 2011 1. 9. 2011 Podpis

Více

Základní škola a Mateřská škola Mladá Boleslav, Jilemnického 1152, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Mladá Boleslav, Jilemnického 1152, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Mladá Boleslav, Jilemnického 1152, příspěvková organizace ELEKTRONICKÁ ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA WEBOVÁ APLIKACE Bakaláři Webová aplikace obsahuje: Úvod úvodní stránka se základním

Více

Jméno a kontaktní údaje pověřence: J. K., Hybešova 42, Brno,

Jméno a kontaktní údaje pověřence: J. K., Hybešova 42, Brno, Záznam o činnostech zpracování: Průběh základního vzdělávání Jméno a kontaktní údaje správce: Základní škola Brno, Horácké náměst 3, příspěvková organizace, skola@zshoracke.org, 54 32 507 Jméno a kontaktní

Více

Základní umělecká škola Kamenice nad Lipou, příspěvková organizace se sídlem Pelhřimovská 127,394 70 Kamenice nad Lipou, okres Pelhřimov

Základní umělecká škola Kamenice nad Lipou, příspěvková organizace se sídlem Pelhřimovská 127,394 70 Kamenice nad Lipou, okres Pelhřimov se sídlem Pelhřimovská 127,394 70 Kamenice nad Lipou, okres Pelhřimov ŠKOLNÍ ŘÁD ZUŠ Č.j.: ZUŠ 001 /2013 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 5. 11. 2012 Směrnice nabývá platnosti ode

Více

Školní řád ZUŠ. Základní škola umělecká škola, příspěvková organizace, Dvořákova 349,793 05 Moravský Beroun, IČ: 71294040.

Školní řád ZUŠ. Základní škola umělecká škola, příspěvková organizace, Dvořákova 349,793 05 Moravský Beroun, IČ: 71294040. Základní škola umělecká škola, příspěvková organizace, Dvořákova 349,793 05 Moravský Beroun, IČ: 71294040 Školní řád ZUŠ Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním

Více

6. Hodnocení výsledků vzdělávání žáků

6. Hodnocení výsledků vzdělávání žáků 6. Hodnocení výsledků vzdělávání žáků 6.1. Pojetí a předmět hodnocení a klasifikace Cílem hodnocení je poskytnout žákovi zpětnou vazbu, prostřednictvím níž získává informace o tom, jak danou problematiku

Více

19/2014 Sb. VYHLÁŠKA

19/2014 Sb. VYHLÁŠKA 19/2014 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 23. ledna 2014 o zápisu vzdělávacích institucí do seznamu vedeného pro účely státní sociální podpory a důchodového pojištění a o studiu v jednoletých kurzech cizích jazyků s

Více

Žádost o povolení individuálního vzdělávání

Žádost o povolení individuálního vzdělávání Žádost o povolení individuálního vzdělávání Jméno žadatele (zákonného zástupce žáka): Adresa žadatele: Tel. žadatele: E-mail žadatele: Dle 41 zákona 561/2004 Sb., žádám o povolení individuálního vzdělávání

Více

GYMNÁZIUM OPATOV, PRAHA 4, KONSTANTINOVA Klasifikační řád

GYMNÁZIUM OPATOV, PRAHA 4, KONSTANTINOVA Klasifikační řád GYMNÁZIUM OPATOV, PRAHA 4, KONSTANTINOVA 1500 Klasifikační řád Ředitel školy vydává tento klasifikační řád v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., se souhlasem školské rady a po projednání v pedagogické

Více

PRAVIDLA PRO PROVÁDĚNÍ A HODNOCENÍ MATURITNÍCH ZKOUŠEK

PRAVIDLA PRO PROVÁDĚNÍ A HODNOCENÍ MATURITNÍCH ZKOUŠEK Příloha č.3 Školního řádu PRAVIDLA PRO PROVÁDĚNÍ A HODNOCENÍ MATURITNÍCH ZKOUŠEK 1. Maturitní zkoušky 2017/18 Pravidla maturitních zkoušek jsou stanovena zákonem č. 561/2004 Sb. v platném znění a prováděcí

Více

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Č.j.: GJP SOS 271/II.3.1 15 Organizace a kritéria přijímacího řízení stanovené pro školní rok 2015/2016 dle 59 a 60 zákona č. 561/2004 Sb., školský

Více

Po otevření tohoto odkazu se musíte přihlásit pomocí přiděleného jména a hesla.

Po otevření tohoto odkazu se musíte přihlásit pomocí přiděleného jména a hesla. Vážení rodiče. Od nového školního roku se chystáme ve všech třídách vám zpřístupnit internetovou aplikaci, která vás bude informovat o řadě událostí ve škole. Bude to přehled docházky vašeho dítěte, přehled

Více

Počet přijímaných uchazečů pro školní rok 2014/2015 FOTOGRAF 32 KOSMETICKÉ SLUŽBY MASÉR SPORTOVNÍ A REKONDIČNÍ

Počet přijímaných uchazečů pro školní rok 2014/2015 FOTOGRAF 32 KOSMETICKÉ SLUŽBY MASÉR SPORTOVNÍ A REKONDIČNÍ Počet přijímaných uchazečů pro školní rok 2014/2015 Na základě 3 odst. 2, vyhlášky 671/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů stanovuji počet přijímaných uchazečů do oborů vzdělání. Studijní obory vzdělání

Více

KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ

KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ Příloha školního řádu č. 1 KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ Hodnocení a klasifikace žáků se může provádět těmito způsoby: 1. Zkoušením žáků - ústní nebo písemnou formou. 2. Zkoušením formou testů, které jsou

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Základní řídící dokument organizace (dokument úrovně A ) KLASIFIKAČNÍ ŘÁD

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Základní řídící dokument organizace (dokument úrovně A ) KLASIFIKAČNÍ ŘÁD 1. 9. 2012 Vydání č. 7 Strana 1 z 11 ŘÍZENÝ DOKUMENT KLASIFIKAČNÍ ŘÁD (základní řídící dokument SMJ úrovně A zpracovaný dle požadavků ČSN EN ISO 9001:2001) Datum platnosti: ode dne schválení Výtisk číslo:

Více

5 KLASIFIKAČNÍ ŘÁD OA

5 KLASIFIKAČNÍ ŘÁD OA Obchodní akademie, Vyšší odborná škola ekonomická a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Mladá Boleslav, T. G. Masaryka 14 5 KLASIFIKAČNÍ ŘÁD OA Číslo jednací: 5/2015 Spisový znak / skartační

Více

Procenta ( ročník) Body či procenta ( ročník) Známky ( ročník) Hodnocení očekávaných výstupů (váha hodnocení 100%)

Procenta ( ročník) Body či procenta ( ročník) Známky ( ročník) Hodnocení očekávaných výstupů (váha hodnocení 100%) Organizační řád školy Část č. 6 Školní řád Pravidla hodnocení žáků Čj.: Dne: 4. září 2017 Platnost ode dne: 4. září 2017 Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří

Více

Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25

Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25 Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25 186 00 Praha 8 Klasifikační řád Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků jsou vydána v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

220/2007 Sb. VYHLÁŠKA

220/2007 Sb. VYHLÁŠKA 220/2007 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 14. srpna 2007, kterou se pro školy a školská zařízení zřizované Ministerstvem obrany provádějí některá ustanovení školského zákona Změna: 425/2008 Sb. Změna: 278/2012 Sb.

Více

1. Pravidla hodnocení Církevního gymnázia Plzeň

1. Pravidla hodnocení Církevního gymnázia Plzeň Příloha č. 1 1. Pravidla hodnocení Církevního gymnázia Plzeň Hodnocením žáka rozumíme měření očekávaných výstupů v jednotlivých vyučovacích předmětech (případně vzdělávacích oborech) na základě předem

Více

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne o předávání statistických údajů vysokými školami

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne o předávání statistických údajů vysokými školami II. Návrh VYHLÁŠKA ze dne.. 2016 o předávání statistických údajů vysokými školami Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 87 odst. 1 písm. g) bodu 3 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

SAS Hlavní modul práce s číselníky

SAS Hlavní modul práce s číselníky SAS Hlavní modul práce s číselníky Copyright 1992, 2015 MP-SOFT Tato příručka k systému SAS (Systém agend pro školy) je popisem verze 7.5 tohoto programu. Změny a novinky v novějších verzích jsou popsány

Více

2005/47 Sb. Vyhláška o ukončování vzdělávání ve středních školách závěrečnou zkouškou a o ukončování vzdělávání v konzervatoři absolutoriem

2005/47 Sb. Vyhláška o ukončování vzdělávání ve středních školách závěrečnou zkouškou a o ukončování vzdělávání v konzervatoři absolutoriem 2005/47 Sb. Vyhláška o ukončování vzdělávání ve středních školách závěrečnou zkouškou a o ukončování vzdělávání v konzervatoři absolutoriem 47/2005 ve znění 36/2014 Vyhláška o ukončování vzdělávání ve

Více

NÁVOD K ELEKTRONICKÉ ŽÁKOVSKÉ KNÍŽCE

NÁVOD K ELEKTRONICKÉ ŽÁKOVSKÉ KNÍŽCE NÁVOD K ELEKTRONICKÉ ŽÁKOVSKÉ KNÍŽCE Dobrý den, tento návod Vám má pomoci se zorientovat ve webové aplikaci Bakaláři ELEKTRONICKÁ ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA. Webová aplikace Bakaláři obsahuje: Osobní údaje žáka -

Více

2005/71 Sb. Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání 71/2005

2005/71 Sb. Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání 71/2005 2005/71 Sb. Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání 71/2005 Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání č. 71/2005 Sb.

Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání č. 71/2005 Sb. Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání č. 71/2005 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí

Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí Č.j.: II. 2/13 Platnost: od 10.4.2018 Obecná ustanovení Školní řád Základní umělecké školy Jablonné v Podještědí vydává na základě zákona č.561/2004 Sb., Zákona

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků K l a s i f i k a č n í ř á d I. Úvodní ustanovení 1. Tento Klasifikační řád je vydán v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Příloha č. 8 k vyhlášce č. 223/2005 Sb.

Příloha č. 8 k vyhlášce č. 223/2005 Sb. Příloha č. 8 k vyhlášce č. 223/2005 Sb. Vzory tiskopisů podle 1 odst. 3 písm. c) Vysvědčení o absolutoriu, diplom o absolutoriu v konzervatoři a vysvědčení o maturitní zkoušce žáků, kteří měli řádně ukončit

Více

Hodnocení žáků základní školy speciální vyjadřuje míru zvládnutí vědomostí a dovedností a stupeň samostatnosti žákovy činnosti.

Hodnocení žáků základní školy speciální vyjadřuje míru zvládnutí vědomostí a dovedností a stupeň samostatnosti žákovy činnosti. Pravidla pro hodnocení ţáka Úvod Hodnocení ţáků je součástí běţné výchovně vzdělávací činnosti pedagogických pracovníků, kterou vykonávají podle dohodnutých pravidel ve výuce i mimo ni. Hodnocení, probíhající

Více

ČÁST PRVNÍ zrušena včetně nadpisu. zrušen. zrušen. zrušen. zrušen. zrušen. zrušen

ČÁST PRVNÍ zrušena včetně nadpisu. zrušen. zrušen. zrušen. zrušen. zrušen. zrušen 442/1991 Sb. VYHLÁŠKA ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky ze dne 24. října 1991 o ukončování studia ve středních školách a učilištích ve znění zákona č. 138/1995 Sb., vyhlášek

Více

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách pro školní rok 2015/2016

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách pro školní rok 2015/2016 INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách pro školní rok 2015/2016 Přijímání uchazečů ke vzdělávání ve středních školách je správním řízením, které se řídí ustanovením

Více

Pravidla poskytování stipendií pro žáky podporovaných oborů vzdělání ve středních školách zřizovaných Středočeským krajem

Pravidla poskytování stipendií pro žáky podporovaných oborů vzdělání ve středních školách zřizovaných Středočeským krajem Pravidla poskytování stipendií pro žáky podporovaných oborů vzdělání ve středních školách zřizovaných Středočeským krajem (dále jen Pravidla ) Rada Středočeského kraje schválila svým usnesením č. 052-36/2009/RK

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Základní řídící dokument organizace (dokument úrovně A ) ŠKOLNÍ ŘÁD

ŠKOLNÍ ŘÁD Základní řídící dokument organizace (dokument úrovně A ) ŠKOLNÍ ŘÁD Strana 1 z 7 ŘÍZENÝ DOKUMENT ŠKOLNÍ ŘÁD (základní řídící dokument SMJ úrovně A zpracovaný dle požadavků ČSN EN ISO 9001:2001) Datum platnosti: ode dne schválení Výtisk číslo: 1 Nahrazuje: Vydání č. 10

Více

TERMINÁŘ školní rok 2012/2013

TERMINÁŘ školní rok 2012/2013 TERMINÁŘ školní rok 2012/2013 Srpen 27. 8. zahajovací porada všech zaměstnanců školy 28. 8. až 30. 8. komisionální zkoušky za 2. pol. šk. roku 2011/2012 30. 8. klasifikační porada za 2. pol. šk. roku 2011/2012

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 47/2005 Sb., o ukončování vzdělávání ve středních školách závěrečnou zkouškou a o ukončování vzdělávání v konzervatoři absolutoriem jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č.

Více

PLÁN PRÁCE - DŮLEŽITÉ TERMÍNY školní rok 2017/2018

PLÁN PRÁCE - DŮLEŽITÉ TERMÍNY školní rok 2017/2018 PLÁN PRÁCE - DŮLEŽITÉ TERMÍNY školní rok 2017/2018 Zahájení školního roku: pondělí 4. září 2017 Konec 1. pololetí: středa 31. ledna 2018 Ukončení školního roku: pátek 29. června 2018 Prázdniny Podzimní:

Více

Identifikační číslo (vyplní právnická osoba): Titul

Identifikační číslo (vyplní právnická osoba): Titul Platnost k 15. 10. 2012 ŽÁDOST O AKREDITACI rekvalifikačního programu směřujícího k čisté rekvalifikaci (druhá záložka tabulky hodinových dotací) Formulář pro zpracování žádosti o akreditaci podle vyhlášky

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ Gymnázium Na Pražačce Nad Ohradou 2825/23 130 00 Praha 3-Žižkov www.gymnazium-prazacka.cz gymnazium@gym-prazacka.cz PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ (novelizace platná od 1. 9.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. pro žáky kombinované formy vzdělávání

ŠKOLNÍ ŘÁD. pro žáky kombinované formy vzdělávání ŠKOLNÍ ŘÁD pro žáky kombinované formy vzdělávání Vydáno: 1. 9. 2015 I. PRÁVA ŽÁKŮ Žáci mají právo: Střední škola ekonomicko-podnikatelská SPEKTRUM, s.r.o. Mladá Boleslav a) na vzdělání a školské služby,

Více

VYHLÁŠKA. č. 47/2005 Sb., o ukončování vzdělávání ve středních školách závěrečnou zkouškou a o ukončování vzdělávání v konzervatoři absolutoriem

VYHLÁŠKA. č. 47/2005 Sb., o ukončování vzdělávání ve středních školách závěrečnou zkouškou a o ukončování vzdělávání v konzervatoři absolutoriem VYHLÁŠKA č. 47/2005 Sb., o ukončování vzdělávání ve středních školách závěrečnou zkouškou a o ukončování vzdělávání v konzervatoři absolutoriem ze dne 18. ledna 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Nápověda pro systém moje.i-zakovska.cz

Nápověda pro systém moje.i-zakovska.cz www.i-zakovska.cz Nápověda pro systém moje.i-zakovska.cz Obsah 1. Základní informace o moje.i-zakovska.cz... 2 2. Příručka pro uživatele i-zakovska.cz... 3 2.1 Registrace do aplikace... 3 2.2 Základní

Více

Přijímací řízení pro čtyřleté obory vzdělání 2017/ kolo

Přijímací řízení pro čtyřleté obory vzdělání 2017/ kolo Přijímací řízení pro čtyřleté obory vzdělání 2017/2018 1. kolo 1 Počty přijímaných žáků kód oboru název oboru počty přijímaných žáků forma studia výuka cizího jazyka *) 34-56-L/01 fotograf 30 denní AJ

Více

Směrnice - Vyplácení stipendií

Směrnice - Vyplácení stipendií Střední škola technická a zemědělská Mohelnice č. 29/2014 1.máje č. 2 789 85 Mohelnice Směrnice - Vyplácení stipendií Vydal: Ekonomický úsek V Mohelnici dne: 24. 1. 2014 Platnost směrnice od: 1. 1. 2014

Více

Hodnocení chování a prospěchu žáků - klasifikační řád

Hodnocení chování a prospěchu žáků - klasifikační řád Hodnocení chování a prospěchu žáků - klasifikační řád Tento klasifikační řád je součástí školního řádu. 1. Hodnocení chování Chování žáka se klasifikuje těmito stupni: Stupeň 1 (velmi dobré) žák se chová

Více

Zápis průběžné klasifikace do školního evidenčního programu BAKALÁŘI (s vystavením klasifikace na webu pro rodiče)

Zápis průběžné klasifikace do školního evidenčního programu BAKALÁŘI (s vystavením klasifikace na webu pro rodiče) Zápis průběžné klasifikace do školního evidenčního programu BAKALÁŘI (s vystavením klasifikace na webu pro rodiče) 1/ Klikni levým tlačítkem myši na ikonu Zápis známek (nebo ikona Evidence) v adresáři

Více

Kritéria přijímacího řízení pro střední školu

Kritéria přijímacího řízení pro střední školu Kritéria přijímacího řízení pro střední školu 1. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2016/2017 Ve školním roce 2016/2017 plánuje střední škola, jejíž činnost vykonává příspěvková organizace Střední

Více

Zástupce ředitele: Mgr. et Mgr. Martin Štoudek Zástupce ředitele pro GSP: Mgr. Jiří Filip

Zástupce ředitele: Mgr. et Mgr. Martin Štoudek Zástupce ředitele pro GSP: Mgr. Jiří Filip Zástupce ředitele: Mgr. et Mgr. Martin Štoudek Zástupce ředitele pro GSP: Mgr. Jiří Filip Třídní učitelé: 1.S: Mgr. Pavla Figurová (Aj Čj) 1.A: Mgr. Pavla Dřevikovská (M ICT) 1.E: Mgr. Hana Musilová (Nj

Více