Filozofie, věda, náboženství a svět ve filmu. Výsledky evaluace kursu KFI/FVNSF

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Filozofie, věda, náboženství a svět ve filmu. Výsledky evaluace kursu KFI/FVNSF"

Transkript

1 Filozofie, věda, náboženství a svět ve filmu Výsledky evaluace kursu KFI/FVNSF Evaluace se účastnilo celkem 41 studentů. Na rozdíl od online evaluace v Portálu OU (jíž se k dnešnímu datu, tj , zúčastnili pouze 3 studenti), poskytuje dotazník, který studenti vyplnili na posledním setkání kursu, reprezentativní údaje. Průměrné hodnocení kursu se pohybuje okolo známky 2 (což je u kursů, které vyučuji, docela úspěch). Má tedy zřejmě smysl, aby byl kurs zachován. Časté připomínky se týkaly zejména výběru filmů a povahy diskusí následujících po promítání filmů. Většina těchto připomínek pochází z rozdílných představ o tom, čím by se kurs měl zabývat. Čím by tedy kurs být neměl: Kurs by určitě neměl být filmovým klubem, ani by neměl být zaměřen na dějiny filmu a filmovou vědu. K takovému kursu jednoduše nemám žádnou kvalifikaci, a proto se podobnými tématy a priori nemohu zabývat. Čím by se kurs naopak měl zabývat: Kurs by měl být poměrně úzce zaměřen a měl by se zabývat filozofií (F), vědou (V), náboženstvím (N) a (světovou, resp. českou) (S) historií ve filmu (F). Dáme-li dohromady velká písmena v závorkách, dostaneme zkratku našeho kursu: FVNSF. A jakými tématy se kurs nebude zabývat: Nebude se věnovat etickým ani aktuálním politickým problémům, a přestože se v kursu počítá s promítáním sci-fi filmů, snažím se vyhnout filmům, které jsou spíše fantasy než sci-fi. Na těchto filmech není nic špatného, ale chcete-li si je pouštět v rámci výuky, založte si svůj vlastní kurs! Uznávám, že tato nedorozumění byla do značné míry způsobena nedostatečným popisem předmětu. Do dalšího běhu kursu se pokusím popis upřesnit a následující studenti by tedy měli mít již jasnější představu, jaký kurs si vlastně zapisují. (Přiznávám se, že na začátku kursu jsem i já měl o kursu jen vágní představu.) Nejprve tedy zrekapituluji pozitivní výsledky evaluačního dotazníku, poté na závěr vyslovím několik skeptických poznámek k výsledkům testu a průběhu kursu. Hodnocení kursu Kurs bylo možno oznámkovat známkami v rozsahu 1 (= perfektní kurs) až 5 (= naprostý propadák). Následující tabulky a k nim připojené grafy ukazují, jak jste kurs oznámkovali. (Potěšilo mne, že mne nikdo neohodnotil známkou 5.)

2 Kurs byl zajímavý: 1,71 Známka 1: Známka 2: Známka 3: Známka 4: Známka 5: Známka neuvedena: Dověděl(a) jsem se nové informace: 1,83 Známka 1: Známka 2: Známka 3: Známka 4: Známka 5: Známka neuvedena: Kurs byl užitečný: 1,88 Známka 1: Známka 2: Známka 3: Známka 4: Známka 5: Známka neuvedena:

3 Častou odpovědí na otázku, zda kurs pomohl studentům propojit informace s jinými předměty, byla odpověď, že kurs byl užitečný především s mými jinými kursy, např. KFI/BMSPV, KFI/SYSFI apod. Stejně častá odpověď ale také byla, že kurs nebyl užitečný k žádnému jinému předmětu. Nejvíce mne, co se týkalo otázky na užitečnost kursu, potěšila následující odpověď: Naučila jsem se na filmy dívat i jinak. Více o nich přemýšlet. Ano, pokud se mi podařilo v alespoň některých studentech probudit chuť o filmech přemýšlet, pak jsem s kursem spokojen. Časté připomínky ke kursu, návrhy na zlepšení kursu Nemohu podrobně odpovědět na všechny výtky a připomínky. Vybral jsem tedy alespoň několik nejzajímavějších a nejpodnětnějších připomínek. Nejprve vždy uvedu připomínku (nebo shrnu dohromady několik podobných připomínek) a poté stručně odpovím. V kursu bylo málo filozofické a náboženské problematiky. V kursu jsme se příliš málo zabývali psychologickou problematikou. Myslím si, že to není pravda. Náboženstvím jsme se zabývali ve dvou setkáních: v diskuzi po promítání dokumentu Šmejdi jsme hovořili o sektách a o psychologické manipulaci v sektách, a v diskusi po promítání posledního filmu, tj. Život Briana, jsme docela podrobně hovořili o některých tématech týkajících se křesťanství. Navíc, přestože slovo psychologie není v názvu kursu, psychologií jsme se ve skutečnosti zabývali. Po promítání dokumentu Šmejdi jsme se také letmo dotkli filozofických témat (např. neformální logiky) a podrobně jsme se pak zabývali filozofií mysli (a znovu psychologií) po promítání filmu Blade Runner. Vzhledem k tomu, že někteří studenti si naopak stěžovali, že v kursu bylo zbytečně moc filozofie, se domnívám, že jednotlivým tématům byla věnována celkem spravedlivá pozornost. Na můj vkus byl příliš kladen důraz na vědu/vědeckou stránku problematiky.

4 No, vzhledem k tomu, že věda měla být jedním z hlavních témat kursu (připomínal jsem to od prvního setkání), pak s touto námitkou nic nenadělám. Studenti, kterým vadí příliš mnoho vědy, by si podobné kursy neměli zapisovat. Kurs by se měl zabývat i jinou problematikou. Kurs by se měl zabývat i etickými problémy. Ne. Ničím jiným se tento kurs zabývat nebude. Chcete-li se zabývat jinou problematikou, musíte si zapsat jiný kurs. Vadilo mi, že jste zamítal návrhy filmů zaslané studenty. V kursu by se měly promítat spíše méně známé filmy. Všechny filmy jsem totiž již viděla. Věřte mi prosím, že jsem si s výběrem filmů dal dost velkou práci. Dost práce mi také dalo dohledávání různých informací. Některé navrhované filmy jsem odmítnul zařadit do promítání jednoduše proto, že tematicky nezapadaly do toho, čím se podle mého plánu měl kurs zabývat. To však neznamená, že by se mi ony filmy nelíbily a nechtěl bych si je při nějaké jiné příležitosti promítnout prostě jen ne v rámci tohoto kursu. Co se týká připomínky, že se většinou jednalo o dost známé filmy, pak na tom nevidím nic špatného: Proč se nepodívat na tyto filmy znovu a nepokusit se na nich najít něco nového? Proč se nad některými problémy představenými ve filmu nezamyslet hlouběji? Vadil mi český dabing u některých promítaných filmů. U některých promítaných filmů mi vadily (někdy desynchronizované) titulky. Co se týká otázky dabingu nebo titulků, přiznám se, že po zkušenostech z tohoto semestru se v případě, že existuje kvalitní český dabing, přikláním spíše k dabingu. To nicméně nikomu nebrání, aby si samostatně a v klidu nepustil daný film v původním znění. Po této stránce nás také trochu zradila technika: nepříliš kvalitní projektor a nedostatečné zatemnění mě osobně často velmi ztěžovaly možnost dostatečně se na film soustředit. Příště zkusím ke kursu zajistit učebnu s kvalitnějším projektorem. Časté byly připomínky k formě a času výuky: Nevyhovoval mi čas konání kursu (do 19 hod. do večera). Vadila mi příliš dlouhá doba výuky (blok 4 hodiny). Vadilo mi, že jsme si filmy promítali jen jednou za 14 dnů. Raději by se filmy měly promítat každý týden. Vadilo mi, že jsem kurs nemohl/a absolvovat absenčně (tj. prohlédnout si film doma a poté plnit zadané úkoly). Z praktických důvodů se na formě, času konání a délce výuky v podstatě nic nezmění. Určitě se tedy i nadále bude kurs konat jen jednou za 14 dnů a promítneme si maximálně 6 (bude-li nám kalendář příznivý, pak snad i 7) filmů. Více času nemohu kursu bohužel věnovat. Z následující generace studentů by si tedy určitě neměli kurs zapisovat ti studenti, kterým čas výuky zásadně nevyhovuje. Dále, protože kurs neměl být jen filmovým klubem, ale diskuse nad tématy k promítaným filmům měly tvořit téměř integrální polovinu kursu, odmítal jsem návrhy na to, aby bylo možné kurs absolvovat absenčně. Protože se nejedná o povinný kurs, ale o volitelný (předmět kategorie B), resp. výběrový kurs (předmět kategorie

5 C), pak ti studenti, kteří na kurs nemohou reálně chodit, z kursu jednoduše nemohou získat zápočet. Nemělo by to však nijak ohrozit jejich studium, nelze mi tedy vyčítat žádnou zaujatost. Dobrý návrh představuje připomínka ke způsobu hlasování o promítaných filmech: Hlasování o filmech, které se budou promítat, by mohla probíhat ve dvou kolech. V prvním kole by bylo navrženo 2 až 5 filmů, do druhého kola by pak postoupily 2 filmy s největším počtem hlasů. Bude-li to možné a z časových důvodů realizovatelné, změním způsob hlasování podle tohoto návrhu. Jednou z připomínek také byl návrh na zlepšení zabezpečení způsobu hlasování. Ve stávajícím hlasování jsem využíval ankety z webu které jsem nijak nezabezpečil vůči možnosti podvodného hlasování. Stačilo tedy pomocí anonymizátorů, resp. programů na změnu IP adresy změnit IP adresu počítače a poté bylo v dané miniaplikaci možné hlasovat opakovaně (stalo se nám to v případě filmu Blade Runner). Zde je třeba říci, že vzájemný vztah studenta a vyučujícího by měl být založen na důvěře. Kdybych nemohl studentům důvěřovat ani v takto elementární záležitosti, pak by zřejmě vůbec nemělo smysl o filmech hlasovat. U následující generace studentů tedy budu předpokládat vzájemnou důvěru a na způsobu hlasování nebudu nic měnit. Neosvědčí-li se tato důvěra, pak možnost hlasování zcela zruším. Výsledky testu Na konci evaluačního dotazníku jsem uvedl 11 testových otázek na důležitá témata, která zazněla v promítaných filmech, případně v následných diskusích. Nemohu zde shrnout výsledky testu, ani to nepovažuji za nutné. Stačí uvést několik údajů v tabulce: Na otázky z testu vůbec neodpověděli: Na maximálně dvě otázky odpovědělo (počítány jsou jen úplné odpovědi): Na tři a více otázek odpovědělo: 3 studenti 6 studentů 33 studentů Uznávám, test byla (úmyslně plánovaná) přepadovka. Nicméně tabulka ukazuje, že téměř třetina studentů si z kursu v podstatě nic neodnesla. Kurs je evidentně ničím neobohatil, ani je nijak nezaujal. Výsledkem nízkého zájmu určité skupiny studentů byla také velmi malá ochota nad danými tématy diskutovat. Někteří to připisovali pozdnímu času, v němž se kurs konal. Ale věřte mi, i já jsem v tuto dobu za sebou měl několik hodin výuky či jiné intenzivní práce. Konečně, na otázku V kursu mi vadilo dokonce jeden student odpověděl: Svítící obrazovky notebooků studentů sedících přede mnou.

6 Ano. To je ukázkový případ ignorance. U těchto studentů opravdu nechápu, proč na kurs chodili. Zájemci o tento kurs by si tedy měli lépe rozmyslet, zda je kurs vůbec zajímá a zda jsou ochotni o daných tématech přemýšlet a diskutovat. Pokud ne, jedná se o zbytečnou ztrátu Vašeho i mého času.

Městská knihovna Lipník nad Bečvou

Městská knihovna Lipník nad Bečvou Městská knihovna Lipník nad Bečvou příspěvková organizace nám. T. G. Masaryka 11, 751 31 Lipník nad Bečvou Výsledky průzkumu spokojenosti se službami knihovny 1. února 31. března 2011 V roce 2011 Městská

Více

1 Konstrukce pregraduální přípravy učitelů občanské výchovy a základů společenských věd na vysokých školách v České republice

1 Konstrukce pregraduální přípravy učitelů občanské výchovy a základů společenských věd na vysokých školách v České republice Shrnutí a interpretace výstupů z analýzy oborově didaktického kurikula v pregraduální přípravě učitelů občanské nauky / občanské výchovy / výchovy k občanství / základů společenských věd / psychologie

Více

VÝSLEDKY. Zastoupení dle pohlaví. Zastoupení dle pohlaví v ročnících. Chlapec 71 Dívka 59 Neudáno 6

VÝSLEDKY. Zastoupení dle pohlaví. Zastoupení dle pohlaví v ročnících. Chlapec 71 Dívka 59 Neudáno 6 ÚVOD Při autoevaluaci hlavních oblastí působení školy, vymezených vyhláškou, na naší škole vycházíme i z názorů rodičů, žáků a zaměstnanců školy. Jejich pohled na provoz školy, její klima, výsledky i perspektivy

Více

Promaco Consulting, s.r.o. Leden - Březen 2011 zastoupený: Jiřím Kocánkem, jednatelem Pelušková 1405, 198 00 Praha 9 - Kyje IČO: 27761151

Promaco Consulting, s.r.o. Leden - Březen 2011 zastoupený: Jiřím Kocánkem, jednatelem Pelušková 1405, 198 00 Praha 9 - Kyje IČO: 27761151 EVALUACE PROJEKTU 2. dílčí zpráva k 31.3.2011 Název projektu: Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a

Více

IVA ŽLÁBKOVÁ, LUBOŠ KRNINSKÝ

IVA ŽLÁBKOVÁ, LUBOŠ KRNINSKÝ ZKUŠENOST V PROCESU UČENÍ STUDENTŮ UČITELSTVÍ IVA ŽLÁBKOVÁ, LUBOŠ KRNINSKÝ Anotace Článek je zaměřen na analýzu širších souvislostí využívání zkušeností v procesu učení. Za tímto účelem bylo realizováno

Více

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU Strouhal Martin Student 2.D Martin je na naší škole něco přes rok a půl, přesto toho již stihl hodně. V roce 2014 se stal druhým nejlepším studentem

Více

Shrnutí ankety pro žáky 5. ročníků a rodiče. březen 2016

Shrnutí ankety pro žáky 5. ročníků a rodiče. březen 2016 Shrnutí ankety pro žáky 5. ročníků a rodiče březen 2016 Shrnutí 2 Parametry ankety Zájem o gymnázia Zájem o předměty Ankety se zúčastnilo: 78 žáků 5. tříd 119 rodičů žáků 83 rodičů 5. tříd 9 rodičů 4.

Více

PRŮZKUM NEZISKOVÉHO SEKTORU

PRŮZKUM NEZISKOVÉHO SEKTORU Pracovní podklad na PS 13.1.2016 šetření NNO PRŮZKUM NEZISKOVÉHO SEKTORU Úvod Pro tvorbu strategického plánu rozvoje města Opočna je nezbytné získat názory, podněty a připomínky všech aktérů, subjektů

Více

1. Vymezení výzkumného problému a cíle šetření

1. Vymezení výzkumného problému a cíle šetření EVALUACE (za období 1. - 8. měsíce projektu) Obsah 1. Vymezení výzkumného problému a cíle šetření... 1 2. Šetření respondenti... 2 3. Použité metody... 3 4. Sběr dat a jeho metoda... 5 5. Metoda analýzy

Více

Dotazníkové šetření spokojenosti se sociální pobytovou službou Domova důchodců Horní Planá. Vyhodnocení Dotazníků pro obyvatele Domova důchodců

Dotazníkové šetření spokojenosti se sociální pobytovou službou Domova důchodců Horní Planá. Vyhodnocení Dotazníků pro obyvatele Domova důchodců Dotazníkové šetření spokojenosti se sociální pobytovou službou Domova důchodců Horní Planá Vyhodnocení Dotazníků pro obyvatele Domova důchodců Horní Planá Vyplněných dotazníků bylo navráceno celkem 56,

Více

Institut dětí a mládeže MŠMT ČR Sámova 3, Praha 10

Institut dětí a mládeže MŠMT ČR Sámova 3, Praha 10 Institut dětí a mládeže MŠMT ČR Sámova 3, Praha 10 Vzdělanostní profil vybraných skupin pracovníků s dětmi a mládeží ve volném čase Závěrečná zpráva z výzkumu Zpracoval PhDr. František Pelka prosinec 1999

Více

SHRNUTÍ SUMMITU 2010 A RODIČOVSKÉ KONFERENCE Rodiče jako hlavní činitelé v katolickém vzdělávání

SHRNUTÍ SUMMITU 2010 A RODIČOVSKÉ KONFERENCE Rodiče jako hlavní činitelé v katolickém vzdělávání SHRNUTÍ SUMMITU 2010 A RODIČOVSKÉ KONFERENCE Rodiče jako hlavní činitelé v katolickém vzdělávání Zpráva o úspěších a poučení z nedostatků Předseda stojí za rodiči J. Page, předseda CPIC Možná se sami sebe

Více

Shrnutí poznatků z dotazníkového šetření 2013. Obchod s potravinami v Nových Sedlicích

Shrnutí poznatků z dotazníkového šetření 2013. Obchod s potravinami v Nových Sedlicích Shrnutí poznatků z dotazníkového šetření 2013 Obchod s potravinami v Nových Sedlicích Vypracovala: Ing. Iveta Prossová Obec Nové Sedlice je vlastníkem budovy č. p. 24, která se nachází ve středu obce.

Více

UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ FAKULTY TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE NA PRACOVNÍM TRHU

UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ FAKULTY TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE NA PRACOVNÍM TRHU Studie UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ FAKULTY TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE NA PRACOVNÍM TRHU Pavel Tilinger, Karel Kovář Úvod do problematiky Úspěšnost vysoké školy je v současnosti možné

Více

Kurzy poslušnosti na KK VFU

Kurzy poslušnosti na KK VFU Kurzy poslušnosti na KK VFU Absolvovali jste úvodní hodinu kurzu a rozhodli se, že budete pokračovat se cvičením v našem klubu a já vám děkuji za vaši důvěru. Pro krátké zopakování: cvičit budeme bez fyzických

Více

Zápis ze schůze představenstva klubu Pod-O-Lee

Zápis ze schůze představenstva klubu Pod-O-Lee Zápis ze schůze představenstva klubu Pod-O-Lee Datum konání: 6. 4. 2005, od 20:00 Místo konání: Místnost nad vrátnicí koleje Podolí Prezenční listina: Tomáš Líbenek, předseda klubu Pod-O-Lee Martin Hawelka,

Více

Církevní střední zdravotnická škola, s.r.o.

Církevní střední zdravotnická škola, s.r.o. Církevní střední zdravotnická škola, s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno Autoevaluační zpráva Střediska volného času za školní rok 2014/2015 Zpráva se věnuje hodnocení činnosti a aktivit Střediska volného

Více

vyučující. Dopad projektu byl zjišťován pomocí dotazníkového šetření. Dotazníky

vyučující. Dopad projektu byl zjišťován pomocí dotazníkového šetření. Dotazníky 1. Evaluace projektu Cílem evaluace projektu bylo analyzovat a zhodnotit dopad projektu na účastníky žáky a vyučující. Dopad projektu byl zjišťován pomocí dotazníkového šetření. Dotazníky umožňovaly porovnat

Více

Vyhodnocení dotazníku pro studenty kombinované formy výuky na Katedře psychologie FF UP Olomouc

Vyhodnocení dotazníku pro studenty kombinované formy výuky na Katedře psychologie FF UP Olomouc Vyhodnocení dotazníku pro studenty kombinované formy výuky na Katedře psychologie FF UP Olomouc Celkový počet dotazníků: 49 Průměrný věk respondentů: 28, 95 Současné zaměstnání: 8x student(ka) 2x státní

Více

KLÍČOVÉ KOMPETENCE V OBLASTI

KLÍČOVÉ KOMPETENCE V OBLASTI KLÍČOVÉ KOMPETENCE V OBLASTI ZDRAVÉHO ŢIVOTNÍHO STYLU SEMINÁŘ POŘÁDÁ: REGIONÁLNÍ KONZULTAČNÍ CENTRUM PRO ÚSTECKÝ KRAJ: LEKTOR SEMINÁŘE: MGR. BC. ANNA HRUBÁ GARANT SEMINÁŘE: ING. MICHAELA ROZBOROVÁ Obsah

Více

Dotazník pro učitele fyziky základních a středních škol v České republice

Dotazník pro učitele fyziky základních a středních škol v České republice I. Osobní údaje Dotazník pro učitele fyziky základních a středních škol v České republice 1. Zapište do záznamového listu, zda jste 1 muž / 2 žena 2. Uveďte do záznamového listu svůj věk 3. Podle následujícího

Více

III. fáze profesního poradenství Řešení situace dlouhodobě nezaměstnaného

III. fáze profesního poradenství Řešení situace dlouhodobě nezaměstnaného 4. Jak nejlépe zvládnout otázky u výběrového řízení Tento osvědčený postup pomáhá uživatelům s přípravou na výběrové řízení, konkrétně na tu část řízení, kdy se jich dotazuje zástupce zaměstnavatele (zpravidla

Více

Deváťáci před přihláškami. Studie Než zazvoní 9. února 2016

Deváťáci před přihláškami. Studie Než zazvoní 9. února 2016 Deváťáci před přihláškami Studie Než zazvoní 9. února 2016 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která mapuje proces rozhodování o výběru

Více

Kurz osobnostní a sociální výchovy Odyssea Alfa se zaměřením na výuku první pomoci. Kurz SEV Prachatice 14.9. až 16.9.

Kurz osobnostní a sociální výchovy Odyssea Alfa se zaměřením na výuku první pomoci. Kurz SEV Prachatice 14.9. až 16.9. Závěrečná zpráva: Kurz osobnostní a sociální výchovy Odyssea Alfa se zaměřením na výuku první pomoci Kurz SEV Prachatice 14.9. až 16.9. Obsah Úvod Cíle kurzu Časová organizace a obsah programových bloků

Více

Ing. Alexander HYKEL L 4 ředitel odboru, ČBÚ Praha

Ing. Alexander HYKEL L 4 ředitel odboru, ČBÚ Praha Ing. Alexander HYKEL L 4 ředitel odboru, ČBÚ Praha ZHODNOCENÍ ÚČINNOSTI VYHLÁŠKY č. 298/2005 Sb., O POŽADAVCÍCH NA ODBORNOU KVALIFIKACI A ODBORNOU ZPŮSOBILOST PŘI HORNICKÉ ČINNOSTI NEBO ČINNOSTI PROVÁDĚNÉ

Více

Analýza dotazníkového šetření mezi uživateli sociálních služeb

Analýza dotazníkového šetření mezi uživateli sociálních služeb Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Analýza dotazníkového šetření mezi uživateli sociálních služeb Analýza byla uskutečněna pro potřeby komunitního plánu sociálních služeb ve městě Berouně

Více

Popis. vyučovací lekce. Multimediální ročenka životního prostředí II. Název. Letem světem odpadů. Cílová skupina

Popis. vyučovací lekce. Multimediální ročenka životního prostředí II. Název. Letem světem odpadů. Cílová skupina Popis vyučovací lekce kapitola: Odpady Multimediální ročenka životního prostředí II terénní modul Název Cílová skupina Letem světem odpadů Ţáci 8. a 9. třídy ZŠ, 1. a 2. ročníku SŠ, skupina 20 30 ţáků

Více

ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm. 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům

ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm. 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům 4 ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům Kreativní zóna DOSTAŇTE SE NA VYŠŠÍ ÚROVEŇ Kreativní zóna je název, který Canon vybral pro pokročilejší fotografické

Více

Mapa školy PRO STŘEDNÍ ŠKOLY

Mapa školy PRO STŘEDNÍ ŠKOLY Mapa školy PRO STŘEDNÍ ŠKOLY INDIVIDUALIZOVANÁ ZPRÁVA Mapy školy pro střední školy Analýza I - SWOT Škola: Gymnázium, ul. Školská 20 Typ školy: Kód školy: OBSAH INDIVIDUALIZOVANÉ ZPRÁVY ÚVOD... 3 VLASTNÍ

Více

Sdílení nápadů a myšlenek

Sdílení nápadů a myšlenek Sdílení nápadů a myšlenek Autoři: Mgr. Jaroslav Bezchleba, Ing. Eva Kašparová projekt Kruh Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.09/01.0035 Popis sdílení nápadů a myšlenek Struktura popisu Každá forma sdílení nápadů

Více

Obsah. 1.1 Úvod do práce s autorským nástrojem ProAuthor 4

Obsah. 1.1 Úvod do práce s autorským nástrojem ProAuthor 4 Obsah 1 Úvod do práce s autorským nástrojem ProAuthor 4 1.1 Úvod do práce s autorským nástrojem ProAuthor 4 2 Založení kurzu 7 2.1 Jak začít 8 2.2 Vyplnění vstupních informací o kurzu 10 2.3 Založení vlastního

Více

Závěrečné stanovisko

Závěrečné stanovisko I. Vlastník veřejně přístupné účelové komunikace není oprávněn vybírat žádné platby od jejích uživatelů, byť by se zároveň jednalo o pozemek určený k plnění funkcí lesa ( 3 odst. 1 písm. b/ lesního zákona).

Více

Tematická zpráva. Poskytování školských služeb a vzdělávání v domovech mládeže

Tematická zpráva. Poskytování školských služeb a vzdělávání v domovech mládeže Poskytování školských služeb a vzdělávání v ech Praha, říjen 2015 Poskytování školských služeb a vzdělávání v ech Obsah Obsah... 2 1 Úvod... 3 2 Zjištění... 4 2.1 Ubytovaní žáci a studenti... 4 2.2 Žáci,

Více

Autor: Ing. Martina Zelenková SKOK, Pardubice konferencia SocioFóra 25. júna 2008, Košice (IVVL)

Autor: Ing. Martina Zelenková SKOK, Pardubice konferencia SocioFóra 25. júna 2008, Košice (IVVL) Pri použití akejkoľvek časti tejto prezentácie uvádzajte zdroj Ing. Martina Zelenková konferencia SocioFóra, 25. júna 2008, První zkušenosti s inspekcemi sociálních služeb a otázky okolo začlenění kvality

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY AUTOEVALUACE

VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY AUTOEVALUACE VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY AUTOEVALUACE Na základě projednání problematiky evaluace na pedagogické radě konané dne 29.8. 2005 se bude vlastní hodnocení školy uskutečňovat na naší škole vždy po uplynutí dvou

Více

3. Hodnocení učitelů žáky

3. Hodnocení učitelů žáky 3. Hodnocení učitelů žáky V následujícím textu je naznačena strategie vedení Gymnázia Nymburk při přípravě hodnocení učitelů studenty a jeho spuštění. Jsou zde dále ukázány možnosti Aplikace MONITOR při

Více

1.1 Rozsah přípojných míst. 1.2 Cílová skupina. 1.3 Četnost přenosů. 2 Podmínky realizace a popis technologie

1.1 Rozsah přípojných míst. 1.2 Cílová skupina. 1.3 Četnost přenosů. 2 Podmínky realizace a popis technologie LIVE-PŘENOSY OPERACÍ V BĚŽNÉ VÝUCE MEDIKŮ LF (CZE) LIVE BROADCASTING OF SURGERY IN MEDICAL EDUCATION (ENG) František Vaněk, Alois Martan 1.LF UK a VFN Praha Abstrakt Tento příspěvek se týká popisu technologie

Více

Lenka Ptáčková se vrhá do volební kampaně s heslem Notebooky do škol.

Lenka Ptáčková se vrhá do volební kampaně s heslem Notebooky do škol. Lenka Ptáčková se vrhá do volební kampaně s heslem Notebooky do škol. Jste křehká žena, ale utkala jste se statečně v ostrém souboji o místo na kandidátce lidovců. Jak to nakonec dopadlo? Nakonec jsme

Více

Projekt Virtuální Univerzita třetího věku www.e-senior.cz

Projekt Virtuální Univerzita třetího věku www.e-senior.cz Projekt Virtuální Univerzita třetího věku www.e-senior.cz Spolupráce s Provozně ekonomickou fakultou České zemědělské univerzity v Praze Manažer VU3V: Ing. Klára Nehodová, nehodova@pef.czu.cz, 224 382

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ ze dne 24. června 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně

Více

Zájem obyvatel ČR o práci v zahraničí

Zájem obyvatel ČR o práci v zahraničí TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: nadezda.horakova@soc.cas.cz Zájem obyvatel ČR o práci v zahraničí Technické parametry

Více

OCHOTA ZÚČASTNIT SE VOLEB DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY

OCHOTA ZÚČASTNIT SE VOLEB DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY Agentura Focus provedla ve dnech 19. 4. 27. 4. 2016 reprezentativní výzkum veřejného mínění na dospělé populaci České republiky. Výběrový vzorek tvořilo 1037 respondentů ve věku 18 a více let, kteří byli

Více

Hodnocení základního kursu Finanční účetnictví podle ECTS studenty

Hodnocení základního kursu Finanční účetnictví podle ECTS studenty Hodnocení základního kursu Finanční účetnictví podle ECTS studenty Jaroslava Janhubová 1. Výuka základního kursu účetnictví Na začátku akademického roku 2006/7 začala katedra finančního účetnictví a auditingu

Více

Přehled připomínek k předmětu PPA1

Přehled připomínek k předmětu PPA1 Přehled připomínek k předmětu PPA1 Přednášející.: Ing. Arnoštka Netrvalová, Ph.D. Akad. rok: 2011/2012, Semestr: ZS Strana 1/5 KIV/PPA1 - Počítače a programování 1 (128/547) Vyučující: Pavel Herout (Ga),

Více

Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Odyssea Alfa stmelovací kurz pro 6. třídu

Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Odyssea Alfa stmelovací kurz pro 6. třídu Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Odyssea Alfa stmelovací kurz pro 6. třídu ZŠ Šestajovice, 23. 24. 9. 2011 Obsah Úvod.....2 Cíle kurzu..2 Časová organizace a obsah programových bloků.3 Postřehy

Více

Pravda jako funkce - ano, nebo ne?

Pravda jako funkce - ano, nebo ne? Pravda jako funkce - ano, nebo ne? Nehledě na to, jestli jsou pravidla pro logickou platnost zabudována v našem myšlení, nebo nikoliv, máme velmi silné intuice o platnosti a neplatnosti nejrůznějších úsudků.

Více

Evaluační zpráva. partnera projektu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji

Evaluační zpráva. partnera projektu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Evaluační zpráva partnera projektu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji reg. č. CZ.1.07/1.1.00/44.0006 Partner č. 27 Gymnázium, Střední odborná škola

Více

Dotazník pro absolventy Gymnázia Cheb

Dotazník pro absolventy Gymnázia Cheb Dotazník pro absolventy Gymnázia Cheb Vážení absolventi, Gymnázium Cheb se zapojilo do přípravy nového systému vzdělávání, který bude spočívat v tom, že si každá škola bude formulovat svůj vlastní vzdělávací

Více

Tak trochu jiný seminář sami sobě knihovníkem

Tak trochu jiný seminář sami sobě knihovníkem Tak trochu jiný seminář sami sobě knihovníkem Doc. PhDr. Ing. Antonie Doležalová, Ph.D VŠE v Praze, Národohospodářská fakulta, Katedra institucionální ekonomie dolezala@vse.cz INFORUM 2010: 16. konference

Více

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY Střední odborné učiliště Zámecká 478, 507 81 Lázně Bělohrad 600 012 051 Srpen 2009 Září 2010 VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLY HODNOCENÍ : VELMI DOBRÉ Tématické plány plní většina

Více

Projekt Videotéka. Otázky pro ověření, zda-li tázaná osoba odpovídá cílové skupině: Je ve vaší domácnosti přítomna TV? ANO

Projekt Videotéka. Otázky pro ověření, zda-li tázaná osoba odpovídá cílové skupině: Je ve vaší domácnosti přítomna TV? ANO Projekt Videotéka Hrubý popis: Aplikace umožňující uživateli prohlížet databázi filmů a ostatních pořadů přímo na televizi, jejich následné objednání od poskytovatele a případné uložení na HDD přímo v

Více

Různé ústavy a fakulty. Různá města. Portál Mefanet Portál LF MU. IS MU, jeho Elportál a nástroje. Mikrobiologie Lék.

Různé ústavy a fakulty. Různá města. Portál Mefanet Portál LF MU. IS MU, jeho Elportál a nástroje. Mikrobiologie Lék. Využití utility "Dril" Informačního systému Masarykovy univerzity k nejazykovému vzdělávání mediků Ondřej Zahradníček Mikrobiologický ústav LF MU a FN u sv. Anny v Brně 25. listopadu 2011 Různá města Úvodem:

Více

KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY

KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY Pedagogická fakulta Univerzita Palackého v Olomouci, Žižkovo nám. 5, 77140 Olomouc jitka.kralikova@upol.cz, www.ksp.upol.cz, 585635302 Studium pro Vás ideální? co takhle pedagogika

Více

Úvod do Retail Summitu 2012: Zdeněk Juračka, prezident SOCR ČR

Úvod do Retail Summitu 2012: Zdeněk Juračka, prezident SOCR ČR Úvod do Retail Summitu 2012: Zdeněk Juračka, prezident SOCR ČR Vážené dámy, vážení pánové a vidím-li tady televizní kamery, pak rád zdravím i diváky televize ČT 24, dovolte mi, abych z pověření organizátorů

Více

Miroslav Adamec, ARAS: JUDr. Jiří Srstka, DILIA:

Miroslav Adamec, ARAS: JUDr. Jiří Srstka, DILIA: Miroslav Adamec, ARAS: A poprosím pana doktora Srstku, aby nám vysvětlil, jak je nebezpečný nechráněný styk námětu s Českou televizí. (Smích.) Jsme malinko v časovém skluzu. Pane doktore, dobrý den. Než

Více

Google Apps. dokumenty 5. verze 2012

Google Apps. dokumenty 5. verze 2012 Google Apps dokumenty verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Formuláře... K čemu jsou formuláře dobré?... Spuštění formuláře... Nastavení formuláře... Vytváření otázek... 6 Změna vzhledu formuláře... 8 Zveřejnění

Více

MAPA ŠKOLY. pro základní školy

MAPA ŠKOLY. pro základní školy MAPA ŠKOLY pro základní školy Tento materiál obsahuje výsledky dotazníkového šetření Mapa školy pro základní školy, které probíhalo od 24. ledna do 27. února 2011. Každá škola, která se šetření zúčastnila,

Více

Postoje zaměstnavatelů k zaměstnávání absolventů škol

Postoje zaměstnavatelů k zaměstnávání absolventů škol Postoje zaměstnavatelů k zaměstnávání absolventů škol Zpráva ze šetření zaměstnavatelů v technických odvětvích Mgr. Gabriela Doležalová Praha 2013 OBSAH 1. Celkový pohled na problém uplatnění absolventů...

Více

ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615. Můj pohled na školu (klima školy žáci) Červen 2015 (zpracovala Mgr.

ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615. Můj pohled na školu (klima školy žáci) Červen 2015 (zpracovala Mgr. ZŠ a MŠ Barrandov, Praha 5, Chaplinovo nám. 1/615 Můj pohled na školu (klima školy žáci) Červen 2015 (zpracovala Mgr. Jana Fričová) Cílem ankety bylo zjistit postoje všech žáků školy. Tento průzkum se

Více

VÝCHOVNĚ PASTORAČ NÍ PROJEKT Domu Ignáce Stuchlého ve Fryštáku

VÝCHOVNĚ PASTORAČ NÍ PROJEKT Domu Ignáce Stuchlého ve Fryštáku VÝCHOVNĚ PASTORAČ NÍ PROJEKT Domu Ignáce Stuchlého ve Fryštáku Mgr. Michael Martinek 1. CHARAKTERISTIKA Dům Ignáce Stuchlého (dále jen DIS) je pobytovým výchovně vzdělávacím zařízením pro mládež. Patří

Více

Šetření absolventů středního odborného vzdělání s maturitní zkouškou a s odborným výcvikem tři roky od ukončení studia

Šetření absolventů středního odborného vzdělání s maturitní zkouškou a s odborným výcvikem tři roky od ukončení studia Přechod absollventů maturiitníích oborů SOU do praxe a jejiich upllatněníí na trhu práce Šetření absolventů středního odborného vzdělání s maturitní zkouškou a s odborným výcvikem tři roky od ukončení

Více

Hospitace ve III. ročníku Waldorfského lycea v Praze u O. Ševčíka

Hospitace ve III. ročníku Waldorfského lycea v Praze u O. Ševčíka Hospitace ve III. ročníku Waldorfského lycea v Praze u O. Ševčíka Poslední epocha biologie III. ročníku vůbec (ve 4. ročníku už ji mít nebudou) Současná epocha je částí bloku zoologie Epoše předcházelo

Více

Obsah. Obsah... 1. 1. Struèná charakteristika akciové spoleènosti... 2 1.1. Výhody akciové spoleènosti... 2 1.2. Nevýhody akciové spoleènosti...

Obsah. Obsah... 1. 1. Struèná charakteristika akciové spoleènosti... 2 1.1. Výhody akciové spoleènosti... 2 1.2. Nevýhody akciové spoleènosti... Obsah Obsah... 1 1. Struèná charakteristika akciové spoleènosti... 2 1.1. Výhody akciové spoleènosti... 2 1.2. Nevýhody akciové spoleènosti... 3 2. Bankrot a podmínky vyhláðení... 3 3. Platební neschopnost

Více

Zvýšení kvalifikace. Právní úprava

Zvýšení kvalifikace. Právní úprava ZAMĚSTNANECKÉ BENEFITY OD A DO Z str. 1 Právní úprava Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce (ZP) 2 odst. 1 a 2 stanoví, že práva nebo povinnosti v pracovněprávních vztazích mohou být upraveny odchylně od

Více

NAŠE SPOLEČNOST 2010 3. 10. 5. 2010 KVĚTEN VERZE: KÓDÉR: SUPERKONTROLOR: POŘIZOVAČ:

NAŠE SPOLEČNOST 2010 3. 10. 5. 2010 KVĚTEN VERZE: KÓDÉR: SUPERKONTROLOR: POŘIZOVAČ: ČÍSLO DOTAZNÍKU CENTRUM PRO VÝZKUM VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ SOCIOLOGICKÝ ÚSTAV AV ČR, v.v.i. Jilská 1 110 00 Praha 1 NAŠE SPOLEČNOST 2010 3. 10. 5. 2010 KVĚTEN VERZE: KÓDÉR: SUPERKONTROLOR: POŘIZOVAČ: OV.1 Jak

Více

Základní škola a Mateřská škola Jaroslavice, okres Znojmo,

Základní škola a Mateřská škola Jaroslavice, okres Znojmo, Název materiálu: Vzdělávací oblast: Předmět: Vzdělání Člověk a společnost Výchova k občanství Ročník: 6. Klíčová slova: vzdělání, gramotnost, negramotnost, škola, povinná školní docházka Anotace: Prezentace

Více

Výzkumy volebních preferencí

Výzkumy volebních preferencí Výzkumy volebních preferencí Tomáš Lebeda Tomas.Lebeda@upol.cz Volební preference nejenže sociální realitu měří, ale ony ji do jisté míry spoluutvářejí. *** Chybná interpretace v médiích může mít dopad

Více

software MAJETEK verze 4.xx verze 4.03 3.1.2013

software MAJETEK verze 4.xx verze 4.03 3.1.2013 software MAJETEK verze 4.xx verze 4.03 3.1.2013 doba daňového odpisu Ve volbě Tabulky - Tabulky - Daňové - Lineární sazby lze přes opravit údaje o daňových opisech (doba odepisování a % ročního odpisu).

Více

Zápis ze zasedání AS - 29.11.2004

Zápis ze zasedání AS - 29.11.2004 Zápis ze zasedání AS - 29.11.2004 Přítomni: Čermáková, Dušková, Fischer, Gažo, Janhuba, Jílková, Kopřiva, Mazouch, Mikolandová, Neumaierová, Pichanič, Poláková, Přibyl, Rosický, Ševčík, Vančurová, Wokoun,

Více

Zápis ze zasedání Školské rady při ZŠ a MŠ Rudoltice

Zápis ze zasedání Školské rady při ZŠ a MŠ Rudoltice Zápis ze zasedání Školské rady při ZŠ a MŠ Rudoltice konaného dne 16.12.2014 Jednání školské rady bylo zahájeno v 16:26 hod. Přítomní členové: Martin Janů Romana Málková Jana Hejkrlíková Marcela Krystlová

Více

MAP Železnobrodsko. Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠMT - ZÁKLADNÍ ŠKOLY. registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.

MAP Železnobrodsko. Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠMT - ZÁKLADNÍ ŠKOLY. registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0. MAP Železnobrodsko Místní akční plán vzdělávání správního obvodu obce s rozšířenou působností Železný Brod pro mateřské a základní školy na roky 2016 2020 Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠMT - ZÁKLADNÍ

Více

Spokojenost zákazníků

Spokojenost zákazníků Spokojenost zákazníků K získání informací o spokojenosti zákazníků v restauraci CENTRUM Ropice bylo provedeno písemné dotazníkové šetření. Jeho cílem bylo získat přehled o tom, jak jsou zákazníci spokojeni

Více

SEO Audit a další úpravy www.stranka.cz KONTAKT. Bc. Martin Dřímal E-mail: info@seoskrz.cz Telefon: 736 510 069

SEO Audit a další úpravy www.stranka.cz KONTAKT. Bc. Martin Dřímal E-mail: info@seoskrz.cz Telefon: 736 510 069 2015 SEO Audit a další úpravy www.stranka.cz KONTAKT Bc. Martin Dřímal E-mail: info@seoskrz.cz Telefon: 736 510 069 Obsah On-page faktory...4 1. Technický stav stránek www.stranka.cz...4 2. Hodnocení on-page

Více

Kapitola z diplomové práce Marie Brázdové: Využití internetu ve výuce matematiky. PedF UK v Praze, 2009. 4 Jedna z aktivit v praxi

Kapitola z diplomové práce Marie Brázdové: Využití internetu ve výuce matematiky. PedF UK v Praze, 2009. 4 Jedna z aktivit v praxi Kapitola z diplomové práce Marie Brázdové: Využití internetu ve výuce matematiky. PedF UK v Praze, 2009. 4 Jedna z aktivit v praxi Pro potřeby této práce jsem pozorovala dvě vyučovací hodiny ve dvou třídách

Více

Pokroky matematiky, fyziky a astronomie

Pokroky matematiky, fyziky a astronomie Pokroky matematiky, fyziky a astronomie Vladimír Kořínek Poznámky k postgraduálnímu studiu matematiky učitelů škol 2. cyklu Pokroky matematiky, fyziky a astronomie, Vol. 12 (1967), No. 6, 363--366 Persistent

Více

Zápis. ze 4. jednání komise rozvoje města a ŽP konaného dne 23.06. 2011 ve Žďáře n. S.

Zápis. ze 4. jednání komise rozvoje města a ŽP konaného dne 23.06. 2011 ve Žďáře n. S. Zápis ze 4. jednání komise rozvoje města a ŽP konaného dne 23.06. 2011 ve Žďáře n. S. Garant komise: Bc. Bárta, 2. místostarosta města Žďáru n. S. Předseda komise: Ing. Sláma Omluveni: Mgr. Šikula, Mgr.

Více

Najdi znovu sám sebe 6

Najdi znovu sám sebe 6 Najdi znovu sám sebe 6 Když opět najdeme sami sebe Znovu se najít je jednoduché. Vše nové už totiž máme v sobě. Bylo to tam vždycky. Jenom to bylo doposud skryté. Možná jsme některé svoje vlohy, talenty

Více

Svépomocná brožura. Obsah. Jak předejít problémům spojeným s alkoholem. Poznámka k úpravě a používání. Co je pití s nízkým rizikem?

Svépomocná brožura. Obsah. Jak předejít problémům spojeným s alkoholem. Poznámka k úpravě a používání. Co je pití s nízkým rizikem? Svépomocná brožura Poznámka k úpravě a používání Tato brožura vychází z How to Prevent Alcohol-Related Problems: A Sensible Drinking Manuál" (Jak předejít problémům souvisejícím s alkoholem: manuál rozumného

Více

Dotazník č. 2. DOTAZNÍK č. 2. Cílová skupina: rodiny s dětmi. Počet vyplněných dotazníků: 209

Dotazník č. 2. DOTAZNÍK č. 2. Cílová skupina: rodiny s dětmi. Počet vyplněných dotazníků: 209 Dotazník č. DOTAZNÍK č. Cílová skupina: rodiny s dětmi Počet vyplněných dotazníků: 9 Dotazníky byly občanům distribuovány prostřednictvím: Základní školy K. H. Máchy, Základní školy a Mateřské školy Doksy

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI V DOMOVĚ SENIORŮ BUDÍŠKOVICE

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI V DOMOVĚ SENIORŮ BUDÍŠKOVICE Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Domov seniorů Budíškovice 378 91 Budíškovice 1 tel., fax: 384 495 122 e-mail: vedouci@ddbudiskovice.cz mob.: 728 728 122, tel.: 384 496 477 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ

Více

Turnaj mladých fyziků

Turnaj mladých fyziků Turnaj mladých fyziků Letošní rok jsme měli opět velkou čest zúčastnit se náročné vědecké soutěže, která i po celostátním kole pokračuje ve světovém měřítku Turnaje mladých fyziků. Náš tým se skládal z

Více

ICILS 2013 VÝSLEDKY Z PILOTNÍHO ŠETŘENÍ

ICILS 2013 VÝSLEDKY Z PILOTNÍHO ŠETŘENÍ ICILS 2013 VÝSLEDKY Z PILOTNÍHO ŠETŘENÍ Mezinárodní šetření počítačové a informační gramotnosti Praha, listopad 2012 ŠKOLNÍ ZPRÁVA Základní škola Jih, Komenského 459, Mariánské Lázně KÓD VAŠÍ ŠKOLY: S15

Více

PRÁCE A STUDIUM V SOUVISLOSTI S POHYBOVOU AKTIVITOU

PRÁCE A STUDIUM V SOUVISLOSTI S POHYBOVOU AKTIVITOU PRÁCE A STUDIUM V SOUVISLOSTI S POHYBOVOU AKTIVITOU Mgr. Lukáš Martinek Prof. PhDr. Valérie Tóthová, Ph.D. Katedra ošetřovatelství a porodní asistence Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně

Více

Office 2013. podrobný průvodce. Tomáš Šimek

Office 2013. podrobný průvodce. Tomáš Šimek Office 2013 podrobný průvodce Tomáš Šimek Seznámení se společnými postupy při práci s dokumenty Office Popis základních a pokročilejších postupů při práci s Wordem, Excelem, PowerPointem a OneNote Možnosti

Více

Analýza potřeb služeb v oblasti sociální a souvisejících aktivit

Analýza potřeb služeb v oblasti sociální a souvisejících aktivit Analýza potřeb služeb v oblasti sociální a souvisejících aktivit Žabeň Institut komunitního rozvoje 1. Základní informace Obec Žabeň se nachází v Moravskoslezském kraji na území vymezené toky Olešná a

Více

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně Z celkového počtu 122 Dotazníků spokojenosti uživatelů služby bylo vráceno 80 vyplněných, které byli následně vyhodnoceny

Více

Plán testů. Úvod. Jednotkové (unit) testování

Plán testů. Úvod. Jednotkové (unit) testování Plán testů Úvod Tento dokument popisuje metody testování softwaru použité při vývoji sociální sítě Felbook. Dokument popíše základní filozofii testování a také přesný popis již prováděných, popřípadě plánovaných

Více

Metodický pokyn k vypracování absolventské práce

Metodický pokyn k vypracování absolventské práce SOUKROMÁ VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ MEDEA, s.r.o. Na Chodovci 2700/54, 141 00 Praha 4, IČ: 250 52 241 tel.: 775 266 778 info@skolamedea.cz www.skolamedea.cz Metodický pokyn k vypracování absolventské

Více

MĚSTSKÁ POLICIE A NEJMENŠÍ

MĚSTSKÁ POLICIE A NEJMENŠÍ NABÍDKA PREVENTIVNÍCH PROGRAMŮ Bc. Lucie Šerková Městská policie Třebíč manažerka prevence kriminality B.Václavka 59/11 tel: 568 838 387, mob. 606 610 070 674 01 Třebíč l.serkova@trebic.cz PROGRAMY JSOU

Více

Vážení členové akademické obce, technicko-hospodářští pracovníci Filozofické fakulty Ostravské univerzity,

Vážení členové akademické obce, technicko-hospodářští pracovníci Filozofické fakulty Ostravské univerzity, Vážení členové akademické obce, technicko-hospodářští pracovníci Filozofické fakulty Ostravské univerzity, dříve než přistoupím k rozboru témat navržených Akademickým senátem Filozofické fakulty Ostravské

Více

Vyhodnocení evaluačních dotazníků

Vyhodnocení evaluačních dotazníků Projekt: Inovace profesních zdravotnických programů na OU, IPZP, reg. č. CZ.1.07/2.2.00/15.0020 Březen, 2013 Tento produkt byl spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Více

* * * * * Mohly byste stručně představit vaše zařízení a služby, které poskytujete? Odkdy využíváte ve vašem zařízení multisenzorickou místnost?

* * * * * Mohly byste stručně představit vaše zařízení a služby, které poskytujete? Odkdy využíváte ve vašem zařízení multisenzorickou místnost? Z bílé místnosti může profitovat široká škála klientů Rozhovor vznikl dne 1. října 2013 v Zařízení pro seniory a Domově sociálních služeb v Horelici. Zařízení se věnuje osobám s různými typy postižení

Více

SLUNEČNÍ MĚSTO a lokalita U VÝTOPNY

SLUNEČNÍ MĚSTO a lokalita U VÝTOPNY SLUNEČNÍ MĚSTO a lokalita U VÝTOPNY Výsledky ankety mezi obyvateli MČ Praha Zbraslav zpracováno pro březen 2009 Zpracovatel: Tomáš Soukup Šmeralova 4, 170 00 Praha - Bubeneč IČ: 73534781, TEL: +420 739

Více

Kniha mého srdce. Oddělení služeb knihovnám

Kniha mého srdce. Oddělení služeb knihovnám Page 1 of 5 Knihovnicko-informační zpravodaj U Nás Vyšlo: 31.3.2009 Číslo: Ročník 19 (2009), Číslo 1 Sekce: Z knihovnických organizací Název článku: Kniha mého srdce Autor: Oddělení služeb knihovnám Zdroj:

Více

Hodnocení kurzu e-lka

Hodnocení kurzu e-lka Hezký den, děkujeme za čas, který strávíte vyplněním následujícího dotazníku. Vyplňování by vám nemělo zabrat více než 30 minut. Vaše odpovědi jsou pro nás velmi cenné a pomohou nám nejen vylepšit kurz

Více

6.1 Kandidáti a zvolení zastupitelé ve volbách do zastupitelstev obcí 2014

6.1 Kandidáti a zvolení zastupitelé ve volbách do zastupitelstev obcí 2014 6. Aktivity seniorů 6.1 Kandidáti a zvolení zastupitelé ve volbách do zastupitelstev obcí 2014 Stárnutí populace neznamená jen přibývání starých lidí a prodlužování věku dožití, ale je to komplexní proces

Více

Z á p i s z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Komárov, konaného dne 17. března 2011 v 19 hodin v sále restaurace Na Růžku

Z á p i s z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Komárov, konaného dne 17. března 2011 v 19 hodin v sále restaurace Na Růžku Z á p i s z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Komárov, konaného dne 17. března 2011 v 19 hodin v sále restaurace Na Růžku Přítomni: Členové ZM Ing. Václav Anděl, Martin Gregor, Ing. Pavel Houdek,

Více

Jak je to s obleky na míru? Exklusivně s Jaroslavem Mejtou

Jak je to s obleky na míru? Exklusivně s Jaroslavem Mejtou Jak je to s obleky na míru? Exklusivně s Jaroslavem Mejtou Menstyle»Móda a styl Jaroslav Mejta, foto:robert Vano 30.09.2011 10:38 Michaela Lejsková S Jaroslavem Mejtou jsem měla několikrát příležitost

Více

4. zasedání 31. synodu ČCE (18.-21.5.2006) Tisk č. 17 ROZHOVOR O BUDOVÁNÍ SBORU V ČCE

4. zasedání 31. synodu ČCE (18.-21.5.2006) Tisk č. 17 ROZHOVOR O BUDOVÁNÍ SBORU V ČCE TISK č. 17 4. zasedání 31. synodu ČCE (18.-21.5.2006) Tisk č. 17 ROZHOVOR O BUDOVÁNÍ SBORU V ČCE 1. ZADÁNÍ A STATISTICKÝ ÚVOD Usnesení 3. zasedání 31. synodu č. 51 ve věci Budování sboru znělo: Synod se

Více

Růst v Kristu C na pomoc tvému studiu Čas Místo Materiál Metoda

Růst v Kristu C na pomoc tvému studiu Čas Místo Materiál Metoda Růst v Kristu C na pomoc tvému studiu Uvědomuješ si, že když studuješ Písmo, máš při sobě osobního průvodce? Je ti vždy k dispozici, aby ti dal porozumět slovu, které čteš a aby to slovo promlouvalo do

Více