Odraz změn legislativy ČR v pozemkových úpravách

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Odraz změn legislativy ČR v pozemkových úpravách"

Transkript

1 Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i. Oddělení Pozemkové úpravy a využití krajiny Brno Odraz změn legislativy ČR v pozemkových úpravách Brno 2014 Ing. Michal Pochop

2 Vyhláška č. 13/2014 Sb. o postupu při provádění pozemkových úprav v návaznosti na pokyny č. 43 ĆÚZK Důležité změny dané novým katastrálním zákonem a katastrální vyhláškou Novela stavebního zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) Projekt Příprava a zavedení metodických postupů pro řešení rozvoje venkovské krajiny opatřeními pozemkových úprav v kontextu realizace společných politik EU pro období

3 Zajištění podkladů v rámci pozemkových úprav Vyhláška č. 13/2014 Sb. o postupu při provádění pozemkových úprav 3 odst. 2 písm. g) ortofotomapy, letecké a satelitní snímky, údaje základní báze geografických dat, mapy erozního ohrožení území a registr půdních bloků, který je součástí evidence využití půdy podle uživatelských vztahů, digitální model území České republiky.

4 DMR 4G

5 DMR 4G Digitální model reliefu České republiky 4. generace (DMR 4G) představuje zobrazení přirozeného nebo lidskou činností upraveného zemského povrchu v digitálním tvaru ve formě výšek diskrétních bodů v pravidelné síti (5 x 5 m) bodů o souřadnicích X,Y,H, kde H reprezentuje nadmořskou výšku ve výškovém referenčním systému Balt po vyrovnání (Bpv) s úplnou střední chybou výšky 0,3 m v odkrytém terénu a 1 m v zalesněném terénu. Model vznikl z dat pořízených metodou leteckého laserového skenování výškopisu území České republiky v letech 2009 až DMR 4G je určen k analýzám terénních poměrů regionálního charakteru a rozsahu, např. při projektování rozsáhlých dopravních a vodohospodářských záměrů, modelování přírodních jevů, apod.

6 DMR 5G

7 DMR 5G Digitální model reliefu České republiky 5. generace (DMR 5G) představuje zobrazení přirozeného nebo lidskou činností upraveného zemského povrchu v digitálním tvaru ve formě výšek diskrétních bodů v nepravidelné trojúhelníkové síti (TIN) bodů o souřadnicích X,Y,H, kde H reprezentuje nadmořskou výšku ve výškovém referenčním systému Balt po vyrovnání (Bpv) s úplnou střední chybou výšky 0,18 m v odkrytém terénu a 0,3 m v zalesněném terénu. Model vznikl z dat pořízených metodou leteckého laserového skenování výškopisu území České republiky v letech 2009 až DMR 5G je určen k analýzám terénních poměrů lokálního charakteru a rozsahu, např. při projektování pozemkových úprav, plánování a projektování dopravních, vodohospodářských a pozemních staveb, modelování přírodních jevů lokálního charakteru, apod. DMR 5G je základní zdrojovou databází pro tvorbu vrstevnic určených pro mapy velkých měřítek a počítačové vizualizace výškopisu v územně orientovaných informačních systémech vysoké úrovně podrobnosti.

8 Pokyny č. 43 Českého úřadu zeměměřického a katastrálního účinné k Katastrální úřad převezme po upřesnění obvodu pozemkových úprav od odborně způsobilé osoby výsledky zeměměřických činností zpracovaných v souvislosti se zjišťováním průběhu hranic a zaměřením předmětů, které zůstanou obsahem souboru geodetických informací katastru po ukončení pozemkových úprav ( 9 odst. 4 a 5 zákona). Tyto výsledky, kterými jsou podklady uvedené v 57 odst. 1 písm. b), c), d) a e) vyhlášky č. 357/2013 Sb., o katastru nemovitostí, (katastrální vyhláška), jsou předmětem posouzení způsobilosti jejich převzetí do katastru ( 74 katastrální vyhlášky). 3. Pozemkový úřad v této etapě pozemkových úprav dále předloží katastrálnímu úřadu k posouzení i výsledky zaměření polohopisu podle 9 odst. 4 zákona, které převzal od zhotovitele pozemkových úprav. Zaměření polohopisu, které je podkladem pro projekční práce, není však v tomto stavu předmětem převzetí podkladů pro obnovu katastrálního operátu podle 57 katastrální vyhlášky. Katastrální úřad se při posouzení těchto výsledků omezí pouze na technické zhodnocení dokumentace zaměření polohopisu (grafický přehled měřické sítě, protokoly o výpočtech jednotlivých stanovisek měřické sítě, protokoly o výpočtech souřadnic podrobných bodů polohopisu, seznam souřadnic, ověření úředně oprávněného zeměměřického inženýra).

9 6. Upřesněný obvod pozemkových úprav ( 9 odst. 6 zákona) katastrální úřad zapíše do katastru na základě ohlášení pozemkového úřadu, jehož přílohou jsou GP pro průběh vytyčené nebo vlastníky zpřesněné hranice pozemků tvořící celý obvod pozemkových úprav (s výjimkou úseků, které jsou spojnicemi podrobných bodů se souřadnicemi s evidovaným kódem kvality 3). Souhlasná prohlášení vlastníků pozemků ve smyslu 35 odst. 2 katastrální vyhlášky jsou v těchto případech nahrazena již předanými (viz odst. 2) protokoly o zjišťování hranic obvodu pozemkových úprav.

10 Hraniční kámen

11 Smlouvy a mezní kameny

12 Zákon č. 256/2013 Sb. katastrální zákon Vklad 16 odst. 1 O vyznačení, že právní poměry jsou dotčeny změnou, katastrální úřad informuje, nejpozději den poté, co ke změně došlo, vlastníka nemovitosti a jiného oprávněného zasláním informace na adresu podle 14 odst. 1 písm. b) nebo prostřednictvím datové schránky; pokud o to požádá, katastrální úřad informuje vlastníka také elektronicky na ovou adresu nebo zprávou na mobilní telefon. Účastníky vkladového řízení, kteří mají zřízenu službu sledování změn v katastru, informuje prostřednictvím této služby. 18 odst. 1 Jestliže jsou podmínky pro povolení vkladu splněny, katastrální úřad vklad povolí, nejdříve však po uplynutí lhůty 20 dnů ode dne odeslání informace podle 16 odst. 1. V opačném případě, nebo i tehdy, ztratil-li návrh před rozhodnutím o povolení vkladu své právní účinky, návrh zamítne.

13 Vyhláška č. 357/2013 Sb. katastrální vyhláška 4 Forma katastrální mapy (1) Katastrální mapa má digitální formu. Katastrální mapa vzniklá podle dřívějších právních předpisů může být do obnovy operátu vedena na plastové fólii. (2) Katastrální mapa v digitální formě se vede počítačovými prostředky v S- JTSK ve vztažném měřítku 1 : (3) Katastrální mapa může mít pro ucelené části katastrálního území různou formu.

14 Redukce dalších prvků polohopisu v katastrální mapě Mezi další prvky polohopisu nově nepatří osa kolejí hrana koruny a střední dělící pás silnice nebo dálnice osa koryta vodního toku s šířkou koryta menší než 2 metry nadzemní vedení vysokého a velmi vysokého napětí včetně stožárů zvonice, pomník, socha, památník, mohyla, kříž a boží muka

15

16 Zavedení BPEJ do KN 57 odst. 1 Podklady pro obnovu katastrálního operátu na podkladě výsledků pozemkových úprav písm. i) digitální mapa ve vztažném měřítku 1 : a údaje evidované o parcelách v souboru popisných informací podle schváleného návrhu pozemkových úprav včetně vymezení rozsahu věcného břemene k části pozemku; tyto údaje se předávají ve výměnném formátu stanoveném Úřadem (dále jen "výměnný formát"),

17 Regulační plán Novela stavebního zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) 61 (1) Regulační plán v řešené ploše stanoví podrobné podmínky pro využití pozemků, pro umístění a prostorové uspořádání staveb, pro ochranu hodnot a charakteru území a pro vytváření příznivého životního prostředí. Regulační plán vždy stanoví podmínky pro vymezení a využití pozemků, pro umístění a prostorové uspořádání staveb veřejné infrastruktury a vymezí veřejně prospěšné stavby nebo veřejně prospěšná opatření. (3) Regulační plán může nahradit plán společných zařízení komplexních pozemkových úprav podle zákona č. 139/2002 Sb.

18 Rozhodnutí o změně využití území Novela stavebního zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) 80 (2) Rozhodnutí o změně využití území vyžadují a) terénní úpravy podle 3 odst. 1, b) stanovení dobývacího prostoru, c) odstavné, manipulační, prodejní, skladové nebo výstavní plochy, d) hřbitovy, e) změny druhu pozemku, zejména zřizování, rušení a úpravy vinic, chmelnic, lesů, parků, zahrad a sadů, pokud podmínky nejsou stanoveny schválenými pozemkovými úpravami nebo jiným územním rozhodnutím, f) úpravy pozemků, které mají vliv na schopnost vsakování vody.

19 Návrh pozemkových úprav Zákon č. 139/2002 Sb., o pozemkových úpravách a pozemkových úřadech 9 Plán společných zařízení musí být v souladu s územně plánovací dokumentací. Není-li návrh plánu společných zařízení ze závažných důvodů v souladu s územně plánovací dokumentací, je návrhem na její aktualizaci nebo změnu. V ostatních případech musí být plán společných zařízení dohodnut s úřadem územního plánování.

20 Projekt TD Příprava a zavedení metodických postupů pro řešení rozvoje venkovské krajiny opatřeními pozemkových úprav v kontextu realizace společných politik EU pro období AGROPROJEKT PSO s.r.o. Mendelova univerzita v Brně Vysoké učení technické v Brně Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i.

21 Počet 350 Analyza KPÚ v letech (únor) Rok Počet ukončených KPÚ v letech (únor) Počet zahájených (rozhodující podpis smlouvy) KPÚ v letech (únor) Počet zahájených KPÚ v letech (únor)

22

23 výměra (Km2) délka (Km) Zpřístupnění pozemků - cesty , ,0 Navržené v rámci PSZ Realizované 300,0 250,0 200,0 263,4 Protierozní opatření (Km2) 150,0 100,0 50,0 0,0 99,9 38,6 Navržené v rámci PSZ 6,8 13,4 3,8 Realizované Vodohospodářské opatření (Km2) Ochrana a tvorba ŽP (ÚSES) (Km2)

24 Předpisy [1] Vyhláška č. 357/2013 Sb., o katastru nemovitostí (katastrální vyhláška) [2] Zákon č. 200/1994 Sb. o zeměměřictví a o změně a doplnění některých zákonů souvisejících s jeho zavedením, ve znění zákona č.120/2000 Sb., zákona č. 186/2001 Sb. a zákona č. 319/2004 Sb., zákona č. 413/2005 Sb., zákona č.124/2008 Sb., zákona č. 223/2009 Sb., zákona č. 281/2009 Sb. a zákona č. 380/2009 Sb. [3] Zákon č. 256/2013 Sb. o katastru nemovitostí (katastrální zákon) [4] Vyhláška č. 31/1995 Sb., kterou se provádí zákon č. 200/1994 Sb., o zeměměřictví a o změně a doplnění některých zákonů souvisejících s jeho zavedením, ve znění vyhlášky č. 212/1995 Sb., vyhlášky č. 365/2001 Sb., vyhlášky č. 92/2005 Sb. a vyhlášky č.311/2009 Sb. [5] Návod pro obnovu katastrálního operátu a převod, ČÚZK, 2007, č.j.6530/ [6] Zákon č. 139/2002 Sb., o pozemkových úpravách a pozemkových úřadech a o změně zákona č.229/1991 Sb., o úpravě vlastnických vztahů k půdě a jinému zemědělskému majetku, ve znění pozdějších předpisů [7] Vyhláška č. 13/2014 Sb., o postupu při provádění pozemkových úprav a náležitostech návrhu pozemkových úprav [8] Metodický návod k provádění pozemkových úprav [9] Pokyny č. 43 Českého úřadu zeměměřického a katastrálního ze dne 2. prosince 2013 pro zápis změn v katastru nemovitostí a stanovení některých souvisejících postupů katastrálního úřadu v důsledku probíhajících pozemkových úprav podle zákona č. 139/2002 Sb., o pozemkových úpravách a pozemkových úřadech a o změně zákona č. 229/1991 Sb., o úpravě vlastnických vztahů k půdě a jinému zemědělskému majetku, ve znění pozdějších předpisů

25 Užitečné odkazy: Informace pro klienty Pozemkové úpravy Výňatky z informací odboru řízení pozemkových úprav Resortni-predpisy-a-opatreni.aspx WAKPP - Webový archiv Komplexního průzkumu půd

26 Děkuji za pozornost Ing. Michal Pochop

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Letecké laserové skenování Nový výškopis ČR. Petr Dvořáček

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Letecké laserové skenování Nový výškopis ČR. Petr Dvořáček ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Letecké laserové skenování Nový výškopis ČR Petr Dvořáček Ústí nad Labem 25. 10. 2016 VÝŠKOPIS ČESKÉ REPUBLIKY (1957-1971) www.cuzk.cz 2 VÝCHODISKA - STAV VÝŠKOPISNÝCH DATABÁZÍ V ČR Stručný

Více

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Letecké laserové skenování Nový výškopis ČR. Petr Dvořáček

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Letecké laserové skenování Nový výškopis ČR. Petr Dvořáček ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Letecké laserové skenování Nový výškopis ČR Petr Dvořáček Hradec Králové 9. 6. 2015 VÝŠKOPIS ČESKÉ REPUBLIKY (1957-1971) www.cuzk.cz 2 VÝCHODISKA - STAV VÝŠKOPISNÝCH DATABÁZÍ V ČR Stručný

Více

Český úřad zeměměřický a katastrální vydává podle 3 odst. 1 písm. d) zákona č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, tyto pokyny:

Český úřad zeměměřický a katastrální vydává podle 3 odst. 1 písm. d) zákona č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, tyto pokyny: Český úřad zeměměřický a katastrální Příloha k č. j. ČÚZK-12990/2013-22 Pokyny č. 43 Českého úřadu zeměměřického a katastrálního ze dne 2. prosince 2013 č.j. ČÚZK-12990/2013-22 pro zápis změn v katastru

Více

Geometrické plány jako podklad pro převody nemovitostí

Geometrické plány jako podklad pro převody nemovitostí Geometrické plány jako podklad pro převody nemovitostí Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí ve Středočeském kraji CZ.1.07/3.2.11/03.0115 Projekt je finančně

Více

METODICKÝ NÁVOD PRO POZEMKOVÉ ÚPRAVY A SOUVISEJÍCÍ INFORMACE

METODICKÝ NÁVOD PRO POZEMKOVÉ ÚPRAVY A SOUVISEJÍCÍ INFORMACE VÝZKUMNÝ ÚSTAV MELIORACÍ A OCHRANY PŮDY PRAHA METODICKÝ NÁVOD PRO POZEMKOVÉ ÚPRAVY A SOUVISEJÍCÍ INFORMACE MIROSLAV DUMBROVSKÝ, JAROMÍR MEZERA A KOL. BRNO 2000 VÝZKUMNÝ ÚSTAV MELIORACÍ A OCHRANY PŮDY PRAHA,

Více

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Nový výškopis ČR již existuje. Ing. Karel Brázdil, CSc., Ing. Petr Dvořáček

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Nový výškopis ČR již existuje. Ing. Karel Brázdil, CSc., Ing. Petr Dvořáček ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Nový výškopis ČR již existuje Ing. Karel Brázdil, CSc., Ing. Petr Dvořáček Setkání GEPRO & ATLAS 24. 10. 2017 VÝCHODISKA - STAV VÝŠKOPISNÝCH DATABÁZÍ V ČR Stručný název Popis Přesnost

Více

pro převody nemovitostí (1)

pro převody nemovitostí (1) pro převody nemovitostí (1) Geometrické plány jako podklad pro převody nemovitostí Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí ve Středočeském kraji CZ.1.07/3.2.11/03.0115

Více

KATASTR NEMOVITOSTÍ. Přípravný kurz k vykonání maturitní zkoušky v oboru Dopravní stavitelství

KATASTR NEMOVITOSTÍ. Přípravný kurz k vykonání maturitní zkoušky v oboru Dopravní stavitelství Přípravný kurz k vykonání maturitní zkoušky v oboru Dopravní stavitelství KATASTR NEMOVITOSTÍ Ing. Bc. Pavel Voříšek (úředně oprávněný zeměměřický inženýr). Vysoké Mýto 19. 2. 2018 KATASTR NEMOVITOSTÍ

Více

Geometrický plán (1) Zeměměřické činnosti pro KN. Geometrický plán

Geometrický plán (1) Zeměměřické činnosti pro KN. Geometrický plán Geometrický plán (1) GEOMETRICKÝ PLÁN Zákon o katastru nemovitostí č. 256/2013 Sb. Vyhláška o katastru nemovitostí (katastrální vyhláška) č. 357/2013 Sb. Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti

Více

PŘEHLED ZÁKLADNÍCH ZKUŠEBNÍCH OTÁZEK ke zkoušce odborné způsobilosti k udělení úředního oprávnění pro ověřování výsledků zeměměřických činností

PŘEHLED ZÁKLADNÍCH ZKUŠEBNÍCH OTÁZEK ke zkoušce odborné způsobilosti k udělení úředního oprávnění pro ověřování výsledků zeměměřických činností PŘEHLED ZÁKLADNÍCH ZKUŠEBNÍCH OTÁZEK ke zkoušce odborné způsobilosti k udělení úředního oprávnění pro ověřování výsledků zeměměřických činností Obecná část 1. Základní ustanovení katastrálního zákona,

Více

DATA A SLUŽBY ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU

DATA A SLUŽBY ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU Zeměměřický úřad DATA A SLUŽBY ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU Ing. Bohumil Vlček Zeměměřický úřad Odbor správy a užití geoinformací 8. 11. 2013 Geografické informace poskytované ZÚ Geografické podklady, produkty

Více

POSKYTOVÁNÍ A UŽITÍ DAT Z LETECKÉHO LASEROVÉHO SKENOVÁNÍ (LLS)

POSKYTOVÁNÍ A UŽITÍ DAT Z LETECKÉHO LASEROVÉHO SKENOVÁNÍ (LLS) POSKYTOVÁNÍ A UŽITÍ DAT Z LETECKÉHO LASEROVÉHO SKENOVÁNÍ (LLS) Petr Dvořáček Zeměměřický úřad ecognition Day 2013 26. 9. 2013, Praha Poskytované produkty z LLS Digitální model reliéfu České republiky 4.

Více

Pozemkové úpravy krok za krokem

Pozemkové úpravy krok za krokem Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i. Oddělení Pozemkové úpravy a využití krajiny www.vumop.cz Pozemkové úpravy krok za krokem Kněžice 2015 Ing. Michal Pochop Jednotlivé kroky v pozemkových upravách

Více

DOPORUČENÁ LITERATURA VZTAHUJÍCÍ SE KE KATASTRU NEMOVITOSTÍ A ZEMĚMĚŘICTVÍ

DOPORUČENÁ LITERATURA VZTAHUJÍCÍ SE KE KATASTRU NEMOVITOSTÍ A ZEMĚMĚŘICTVÍ Seznam a doporučené odborné literatury ke zkouškám odborné způsobilosti k udělení úředního oprávnění pro ověřování výsledků zeměměřických činností /1/ Zákon č. 177/1927 Sb., o pozemkovém katastru a jeho

Více

Z E M Ě M Ě Ř I C K Ý Ú Ř A D NOVÉ ZDROJE GEOPROSTOROVÝCH DAT POKRÝVAJÍCÍCH ÚZEMÍ STÁTU

Z E M Ě M Ě Ř I C K Ý Ú Ř A D NOVÉ ZDROJE GEOPROSTOROVÝCH DAT POKRÝVAJÍCÍCH ÚZEMÍ STÁTU Z E M Ě M Ě Ř I C K Ý Ú Ř A D NOVÉ ZDROJE GEOPROSTOROVÝCH DAT POKRÝVAJÍCÍCH ÚZEMÍ STÁTU Ing. Karel Brázdil, CSc. karel.brazdil@cuzk.cz 1 O B S A H P R E Z E N T A C E 1. Projekt nového mapování výškopisu

Více

Vytyčování staveb a hranic pozemků

Vytyčování staveb a hranic pozemků Vytyčování staveb a hranic pozemků Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí ve Středočeském kraji CZ.1.07/3.2.11/03.0115 Projekt je finančně podpořen Evropským

Více

Pomůcka k aplikaci ustanovení katastrální vyhlášky vztahujících se k souřadnicím podrobných bodů

Pomůcka k aplikaci ustanovení katastrální vyhlášky vztahujících se k souřadnicím podrobných bodů Příloha k č.j. ČÚZK 6495/2009-22 Pomůcka k aplikaci ustanovení katastrální vyhlášky vztahujících se k souřadnicím podrobných bodů 1. Geometrické a polohové určení 1.1. Katastrální území a nemovitosti evidované

Více

Vytyčování staveb a hranic pozemků (1)

Vytyčování staveb a hranic pozemků (1) Vytyčování staveb a hranic pozemků (1) Vytyčování staveb a hranic pozemků Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí ve Středočeském kraji CZ.1.07/3.2.11/03.0115

Více

Katastrální úřad pro Plzeňský kraj, Radobyčická 12, Plzeň Č.j /2008

Katastrální úřad pro Plzeňský kraj, Radobyčická 12, Plzeň Č.j /2008 Katastrální úřad pro Plzeňský kraj, Radobyčická 12, Plzeň Č.j. 40001001-40-134/2008 Podmínky využití výsledků pozemkových úprav k obnově katastrálního operátu (2. aktualizované vydání) 1) Úvod Zpracovatel

Více

Pozemkové úpravy krok za krokem

Pozemkové úpravy krok za krokem Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i. Oddělení Pozemkové úpravy a využití krajiny www.vumop.cz Pozemkové úpravy krok za krokem Milín 2016 Ing. Michal Pochop Pozemkové úpravy Proces pozemkových

Více

Brno 5. 2. 2015 Pavel Šváb

Brno 5. 2. 2015 Pavel Šváb Brno 5. 2. 2015 Pavel Šváb Digitalizace SPI 1994-1998 Digitalizace SGI 2008-2017 Způsoby obnovy KO 40 zákona 256/2013 Sb. novým mapováním, přepracováním SGI, na podkladě výsledků PÚ Úkol na digitalizaci

Více

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Geografická data pro podporu rozhodování veřejné správy

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Geografická data pro podporu rozhodování veřejné správy ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Geografická data pro podporu rozhodování veřejné správy Internet ve státní správě a samosprávě 1. 4. 2019 Obsah Jaké produkty/data poskytuje ČÚZK/ZÚ Informace o datech/produktech Jak lze

Více

ZABAGED Mgr. Petr Neckář

ZABAGED Mgr. Petr Neckář ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD ZABAGED Mgr. Petr Neckář Zeměměřický úřad 27. 4. 2017, Pardubice ZABAGED ZÁKLADNÍ BÁZE GEOGRAFICKÝCH DAT digitální geografický model území České republiky, který je spravován Zeměměřickým

Více

Vytyčování hranic pozemků (1)

Vytyčování hranic pozemků (1) (1) Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí ve Středočeském kraji CZ.1.07/3.2.11/03.0115 Projekt je finančně podpořen Evropským sociálním fondem astátním rozpočtem

Více

nepamatuje na potřebu ověření stávajících bodů PPBP. Problémy s nepoužitelností souborů vkládání fotografií namísto kreslení detailů v

nepamatuje na potřebu ověření stávajících bodů PPBP. Problémy s nepoužitelností souborů vkládání fotografií namísto kreslení detailů v Aktuální problémy digitalizace z pohledu ČÚZK Jan Kmínek Nemoforum, Praha 2. června 2010 Obsah prezentace Zaměřeno na problematiku vlastního zpracování Revize a doplnění PPBP Vyhledání identických bodů

Více

Značkový klíč pro katastrální mapy

Značkový klíč pro katastrální mapy Značkový klíč pro katastrální mapy 1. Mapové značky katastrální mapy v S-JTSK a digitalizované mapy 1.1 Body bodových polí a hraniční znaky 1.01 1.02 Bod polohového bodového pole (včetně přidruženého bodu),

Více

Katastrální úřad pro Jihočeský kraj, Katastrální pracoviště Písek Nádražní 1988, Písek tel.: , fax:

Katastrální úřad pro Jihočeský kraj, Katastrální pracoviště Písek Nádražní 1988, Písek tel.: , fax: Katastrální úřad pro Jihočeský kraj, Katastrální pracoviště Písek Nádražní 1988, 397 01 Písek tel.: 382206811, fax: 382206812 e-mail: kp.pisek@cuzk.cz Státní pozemkový úřad Krajský pozemkový úřad pro Jihočeský

Více

Pojmy. Přednáška č. 4. (mapování a katastr nemovitostí) výklad pojmů. PUG 14/15 předn Karel Benda 1.

Pojmy. Přednáška č. 4. (mapování a katastr nemovitostí) výklad pojmů. PUG 14/15 předn Karel Benda 1. Pozemkové úpravy Přednáška č. 4 Pojmy (mapování a katastr nemovitostí) 11.3.2015 Karel Benda výklad pojmů oborový slovník http://www.vugtk.cz/slovnik/ Karel Benda 1 operát PK souhrn měřického a písemného

Více

Vytyčování hranic pozemků

Vytyčování hranic pozemků Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí ve Středočeském kraji CZ.1.07/3.2.11/03.0115 Projekt je finančně podpořen Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem

Více

Pozemkové úpravy přínos pro obce, spolupráce samosprávy, vlastníků a hospodářů při pozemkových úpravách

Pozemkové úpravy přínos pro obce, spolupráce samosprávy, vlastníků a hospodářů při pozemkových úpravách Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i. Oddělení Pozemkové úpravy a využití krajiny www.vumop.cz Pozemkové úpravy přínos pro obce, spolupráce samosprávy, vlastníků a hospodářů při pozemkových úpravách

Více

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Představení produktů Českého úřadu zeměměřického a katastrálního. Petr Dvořáček

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Představení produktů Českého úřadu zeměměřického a katastrálního. Petr Dvořáček ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Představení produktů Českého úřadu zeměměřického a katastrálního Petr Dvořáček Odborný seminář pracovníků stavebních úřadů Královéhradeckého kraje Hradec Králové 30. 6. 2016 Přehled základních

Více

Pozemkové úpravy XXIII. Třebíč

Pozemkové úpravy XXIII. Třebíč Pozemkové úpravy XXIII. Třebíč 12.4.2018 Podklady pro obnovu katastrálního operátu na podkladě pozemkových úprav http://www.geocart.cz trojúhelník KoPÚ ZPRACOVATEL DOHODA Legislativní rámec Zákon č. 256/2013

Více

Změny a předpoklady dalšího vývoje legislativy. Bohumil Janeček Praha dne 26. června 2007

Změny a předpoklady dalšího vývoje legislativy. Bohumil Janeček Praha dne 26. června 2007 Změny a předpoklady dalšího vývoje legislativy Bohumil Janeček Praha dne 26. června 2007 Změny předpisů pro zeměměřictví a katastr nemovitostí Zákon č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech,

Více

Topografické mapování KMA/TOMA

Topografické mapování KMA/TOMA Topografické mapování KMA/TOMA ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI Fakulta aplikovaných věd - KMA oddělení geomatiky Ing. Martina Vichrová, Ph.D. vichrova@kma.zcu.cz Vytvoření materiálů bylo podpořeno prostředky

Více

Úpravy právních a technických předpisů v oblasti digitalizace SGI

Úpravy právních a technických předpisů v oblasti digitalizace SGI Úpravy právních a technických předpisů v oblasti digitalizace SGI Nemoforum Seminář k digitalizaci katastrálních map, Praha 4.12.2008 Bohumil Janeček Vytvoření podmínek pro digitalizaci Usnesení vlády

Více

Komplexní pozemková úprava

Komplexní pozemková úprava Komplexní pozemková úprava v katastrálním území Tmaň a v katastrálním území Lounín Úvodní jednání 22.5.2013 Objednatel: ČR - STÁTNÍ POZEMKOVÝ ÚŘAD Sídlo: Husinecká 1024/11a, 130 00 Praha 3 Krajský pozemkový

Více

Dodatek k návodu pro obnovu katastrálního operátu. Jan Kmínek ČÚZK

Dodatek k návodu pro obnovu katastrálního operátu. Jan Kmínek ČÚZK Dodatek k návodu pro obnovu katastrálního operátu Jan Kmínek ČÚZK Důvody Návod pro obnovu operátu a převod je účinný od 1.2.2015 Změna v ukládání výsledného elaborátu obnovy operátu a elaborátu pozemkových

Více

CH057 NÁVRH STAVBY V PROCESU ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ. úvod / katastr nemovitostí z pohledu situačních výkresů

CH057 NÁVRH STAVBY V PROCESU ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ. úvod / katastr nemovitostí z pohledu situačních výkresů CH057 NÁVRH STAVBY V PROCESU ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ úvod / katastr nemovitostí z pohledu situačních výkresů Autor: Radim Kolář 20. září 2017 1 Kontaktní údaje Ing. Radim Kolář, Ph.D. Ústav pozemního stavitelství

Více

ČESKÝ ÚŘAD ZEMĚMĚŘICKÝ A KATASTRÁLNÍ NÁVOD PRO TVORBU, OBNOVU A VYDÁVÁNÍ MAPY OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ 1 : (MORP 50)

ČESKÝ ÚŘAD ZEMĚMĚŘICKÝ A KATASTRÁLNÍ NÁVOD PRO TVORBU, OBNOVU A VYDÁVÁNÍ MAPY OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ 1 : (MORP 50) ČESKÝ ÚŘAD ZEMĚMĚŘICKÝ A KATASTRÁLNÍ NÁVOD PRO TVORBU, OBNOVU A VYDÁVÁNÍ MAPY OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ 1 : 50 000 (MORP 50) Praha 2016 Zpracoval: Schválil: Vydal: Zeměměřický úřad Ing. Karel Štencel,

Více

SMĚRNICE. Českého úřadu geodetického a kartografického ze dne 2 července 1981 č. 2600/ pro tvorbu Základní mapy ČSSR velkého měřítka

SMĚRNICE. Českého úřadu geodetického a kartografického ze dne 2 července 1981 č. 2600/ pro tvorbu Základní mapy ČSSR velkého měřítka SMĚRNICE Českého úřadu geodetického a kartografického ze dne 2 července 1981 č. 2600/1981-22 pro tvorbu Základní mapy ČSSR velkého měřítka Praha 1981 SMĚRNICE Českého úřadu geodetického a kartografického

Více

Katastr nemovitostí. Geometrický plán. Geometrický plán. Geometrický plán Vyhotovení: Geometrický plán Vyhotovení: Geometrický plán Vyhotovení:

Katastr nemovitostí. Geometrický plán. Geometrický plán. Geometrický plán Vyhotovení: Geometrický plán Vyhotovení: Geometrický plán Vyhotovení: Katastr nemovitostí Ing. Pavel Černota, Ph.D. Ing. Hana Staňková, Ph.D. 73, Vyhláška č. 26/2007 Sb. Výsledkem zeměměřické činnosti. Svým obsahem, způsobem a účelem úzce souvisí s vedením katastru. Technický

Více

Komplexní pozemková úprava v k.ú. NIVNICE

Komplexní pozemková úprava v k.ú. NIVNICE Komplexní pozemková úprava v k.ú. NIVNICE Objednatel: Státní pozemkový úřad Krajský pozemkový úřad pro Zlínský kraj Pobočka Uherské Hradiště Protzkarova 1180, 686 01 Uherské Hradiště Pověřený referent

Více

Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování JUDr. Jana Tkáčiková, PhD. Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu Stavební pozemek pozemek, jeho část nebo soubor pozemků, vymezený a určený k umístění stavby územním rozhodnutím anebo

Více

Krajinotvorba a pozemkové úpravy

Krajinotvorba a pozemkové úpravy Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i. Oddělení Pozemkové úpravy a využití krajiny www.vumop.cz Krajinotvorba a pozemkové úpravy Holasovice 2016 Ing. Michal Pochop Pozemkové úpravy Proces pozemkových

Více

Pozemkové úpravy. Výukový materiál. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Pozemkové úpravy. Výukový materiál. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Pozemkové úpravy Výukový materiál Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Pozemkové úpravy Prostředek pro obnovení pořádku ve vlastnictví a evidenci pozemků

Více

16.3.2015. Ing. Pavel Hánek, Ph.D. hanek00@zf.jcu.cz

16.3.2015. Ing. Pavel Hánek, Ph.D. hanek00@zf.jcu.cz Ing. Pavel Hánek, Ph.D. hanek00@zf.jcu.cz Přednáška byla zpracována s využitím dat a informací uveřejněných na http://geoportal.cuzk.cz/ k 16.3. 2015. Státní mapová díla jsou stanovena nařízením vlády

Více

Pozemkové úpravy krok za krokem

Pozemkové úpravy krok za krokem Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i. Oddělení Pozemkové úpravy a využití krajiny www.vumop.cz Pozemkové úpravy krok za krokem Bystřice nad Pernštejnem 2016 Ing. Michal Pochop Pozemkové úpravy

Více

Komplexní pozemková úprava

Komplexní pozemková úprava Komplexní pozemková úprava v katastrálním území Kotopeky Úvodní jednání 5.6.2013 Objednatel: ČR - STÁTNÍ POZEMKOVÝ ÚŘAD Sídlo: Husinecká 1024/11a, 130 00 Praha 3 Krajský pozemkový úřad pro Středočeský

Více

KOMPLEXNÍ POZEMKOVÁ ÚPRAVA nástroj pro obnovu krajiny. Martin Malec

KOMPLEXNÍ POZEMKOVÁ ÚPRAVA nástroj pro obnovu krajiny. Martin Malec KOMPLEXNÍ POZEMKOVÁ ÚPRAVA nástroj pro obnovu krajiny Martin Malec GEOCART CZ a.s. - Geodetické činnosti - Studie v krajině - Pozemkové úpravy - Projektování v krajině - Zadržování vody - Majetkoprávní

Více

PROSTOROVÁ DATA PRO PODPORU ROZHODOVÁNÍ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ

PROSTOROVÁ DATA PRO PODPORU ROZHODOVÁNÍ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ Zeměměřický úřad PROSTOROVÁ DATA PRO PODPORU ROZHODOVÁNÍ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ Ing. Petr Dvořáček Zeměměřický úřad 15. května 2014, Praha http://geoportal.cuzk.cz Prostorová data z produkce ZÚ Data z databáze

Více

Robert PAUL NABÍDKOVÝ LIST č. 0 základní pravidla pro stanovení ceny. 1 bodové pole

Robert PAUL NABÍDKOVÝ LIST č. 0 základní pravidla pro stanovení ceny. 1 bodové pole Robert PAUL NABÍDKOVÝ LIST č. ===================================================================================================== 0 základní pravidla pro stanovení ceny 1 bodové pole 2 mapování 21 polohopis

Více

ČÚZK POSKYTOVATEL ZÁKLADNÍCH GEOGRAFICKÝCH PODKLADŮ

ČÚZK POSKYTOVATEL ZÁKLADNÍCH GEOGRAFICKÝCH PODKLADŮ ČÚZK POSKYTOVATEL ZÁKLADNÍCH GEOGRAFICKÝCH PODKLADŮ Ing. Petr Dvořáček Zeměměřický úřad 19. letní geografická škola 25.8.2011, Brno, Obsah prezentace Rezort Českého úřadu zeměměřického a katastrálního

Více

Závěrečné jednání komplexní pozemkové úpravy v k.ú. Tmaň a v k.ú. Lounín

Závěrečné jednání komplexní pozemkové úpravy v k.ú. Tmaň a v k.ú. Lounín Závěrečné jednání komplexní pozemkové úpravy v k.ú. Tmaň a v k.ú. Lounín Krajský pozemkový úřad pro Středočeský kraj, Pobočka Beroun Vypracoval: Ing. Pavel Jakubův Místo a termín konání: kulturní dům obce

Více

Zdroj: http://geoportal.cuzk.cz/dokumenty/technicka_zprava_dmr_4g_15012012.pdf

Zdroj: http://geoportal.cuzk.cz/dokumenty/technicka_zprava_dmr_4g_15012012.pdf Zpracování digitálního modelu terénu Zdrojová data Pro účely vytvoření digitálního modelu terénu byla použita data z Digitálního modelu reliéfu 4. Generace DMR 4G, který je jedním z realizačních výstupů

Více

Topografické mapování KMA/TOMA

Topografické mapování KMA/TOMA Topografické mapování KMA/TOMA ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI Fakulta aplikovaných věd - KMA oddělení geomatiky Ing. Martina Vichrová, Ph.D. vichrova@kma.zcu.cz Vytvoření materiálů bylo podpořeno prostředky

Více

Ing. Jan Fafejta: Kvalita, přesnost a rozsah dat státních mapových děl ve vztahu k potřebám informačních systémů".

Ing. Jan Fafejta: Kvalita, přesnost a rozsah dat státních mapových děl ve vztahu k potřebám informačních systémů. Ing. Jan Fafejta: Kvalita, přesnost a rozsah dat státních mapových děl ve vztahu k potřebám informačních systémů". KVALITA, PŘESNOST A ROZSAH DAT STÁTNÍCH MAPOVÝCH DĚL VE VZTAHU K POTŘEBÁM INFORMAČNÍCH

Více

Vyhotovování geometrických plánů v Česku

Vyhotovování geometrických plánů v Česku Vyhotovování geometrických plánů v Česku Karel Štencel karel.stencel@cuzk.cz 24. slovenské geodetické dni Trnava, 10. listopadu 2016 Obsah prezentace Právní úprava Digitalizace katastrálních map Poskytování

Více

ODŮVODNĚNÍ ÚČELNOSTI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ ÚČELNOSTI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ODŮVODNĚNÍ ÚČELNOSTI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY dle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Zadavatel: Sídlo: Zastoupený: IČ: 01312774 DIČ: CZ 01312774

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ. Úvodní ustanovení

ÚPLNÉ ZNĚNÍ. Úvodní ustanovení ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKA č. 26/2007 Sb. ze dne 5. února 2007, kterou se provádí zákon č. 265/1992 Sb., o zápisech vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č.

Více

SITEL, spol. s r.o. Prezentace přípravy staveb z právních norem, vlastnických vztahů, BOZP při realizacích staveb, ochrana životního prostředí

SITEL, spol. s r.o. Prezentace přípravy staveb z právních norem, vlastnických vztahů, BOZP při realizacích staveb, ochrana životního prostředí SITEL, spol. s r.o. Prezentace přípravy staveb z právních norem, vlastnických vztahů, BOZP při realizacích staveb, ochrana životního prostředí PŘEDTÍM NEŽ ZAČNETE STAVĚT, MUSÍTE ZVLÁDNOUT: Seznam právních

Více

Ing. Martin Dědourek, CSc. Geodézie Svitavy, Wolkerova alej 14a, Svitavy NABÍDKOVÝ CENÍK

Ing. Martin Dědourek, CSc. Geodézie Svitavy, Wolkerova alej 14a, Svitavy NABÍDKOVÝ CENÍK Ing. Martin Dědourek, CSc. Geodézie Svitavy, Wolkerova alej 14a, Svitavy NABÍDKOVÝ CENÍK pro oceňování zeměměřických výkonů, platný od 1.1. 1996 a aktualizovaný dne 1.1. 25 Ceník byl sestaven za použití

Více

Pozemkové úpravy. Ing. Eva Schmidtmajerová CSc. Ing. Josef Sedláček

Pozemkové úpravy. Ing. Eva Schmidtmajerová CSc. Ing. Josef Sedláček Pozemkové úpravy Ing. Eva Schmidtmajerová CSc. Ing. Josef Sedláček Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Obsah prezentace: Historie pozemkových úprav od roku

Více

4/2.1 VÝPISY, OPISY, KOPIE A INFORMACE Z KATASTRU NEMOVITOSTÍ

4/2.1 VÝPISY, OPISY, KOPIE A INFORMACE Z KATASTRU NEMOVITOSTÍ STAVEBNÍ ZÁKON V PRAXI Část 4, Díl 2, Kapitola 1, str. 1 4/2.1 VÝPISY, OPISY, KOPIE A INFORMACE Z KATASTRU NEMOVITOSTÍ Pro poskytování výpisů, opisů, kopií a informací z katastru nemovitostí platí tyto

Více

Revize katastrálního operátu. Pavel Hylas a Krajský úřad orgány územního plánování stavební úřady

Revize katastrálního operátu. Pavel Hylas a Krajský úřad orgány územního plánování stavební úřady Revize katastrálního operátu Pavel Hylas 13. 12. a 15. 12. 2016 Krajský úřad orgány územního plánování stavební úřady Obsah Digitalizace katastrálních map Legislativa Revize katastru Zkvalitňování dat

Více

Technická zpráva Akce: Lokalita: Datum zpracování: Zpracovatel projektu: Použitý software: Pracovní postup:

Technická zpráva Akce: Lokalita: Datum zpracování: Zpracovatel projektu: Použitý software: Pracovní postup: Technická zpráva Akce: Záborový elaborát pro akci Benešov, dopravní řešení Mendelova - Dukelská Lokalita: k.ú. Benešov u Prahy Datum zpracování: 4/2013 Zpracovatel projektu: Pontex spol. s r.o. Použitý

Více

Některé poznatky z potvrzování geometrických plánů

Některé poznatky z potvrzování geometrických plánů Některé poznatky z potvrzování geometrických plánů Ing. Petra Zemánková 22.9.2015 Katastrální úřad pro Jihomoravský kraj Katastrální pracoviště Vyškov Kontrola GP a ZPMZ od 1.7.2014 v rámci potvrzování

Více

Využití mapových podkladů katastru nemovitostí vpřípravě pozemkových úprav

Využití mapových podkladů katastru nemovitostí vpřípravě pozemkových úprav Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i. Oddělení Pozemkové úpravy a využití krajiny Brno www.vumop.cz Využití mapových podkladů katastru nemovitostí vpřípravě pozemkových úprav Brno 2015 Ing. Michal

Více

Poznatky KÚ při potvrzování geometrických plánů

Poznatky KÚ při potvrzování geometrických plánů Poznatky KÚ při potvrzování geometrických plánů Brno, 22. září 2015 Jana Kuzmová Geometrický plán - technický podklad pro provedení změny v souboru geodetických a popisných informací - musí být ověřen

Více

Odpověď na žádost o poskytnutí informace č. 49/2017 dle zákona č. 106/1999 Sb.,

Odpověď na žádost o poskytnutí informace č. 49/2017 dle zákona č. 106/1999 Sb., Obecní úřad Sobotín Obecní úřad Sobotín Telefon 583 237 151 Sobotín č. 54 788 16 Petrov nad Desnou Česká republika E-mail podatelna@sobotin.cz Odpověď na žádost o poskytnutí informace č. 49/2017 dle zákona

Více

Katastr (obecně) - znamená rejstřík či seznam, zobrazení a soupis pozemkového majetku určený původně pro vyměření pozemkové daně

Katastr (obecně) - znamená rejstřík či seznam, zobrazení a soupis pozemkového majetku určený původně pro vyměření pozemkové daně Základní pojmy v nauce o katastru nemovitostí a jejich definice Katastr (obecně) - znamená rejstřík či seznam, zobrazení a soupis pozemkového majetku určený původně pro vyměření pozemkové daně Katastr

Více

Pozemkové úpravy jako nástroj rozvoje venkovského prostředí

Pozemkové úpravy jako nástroj rozvoje venkovského prostředí Krajské setkání Svazu měst a obcí ve Zlínském kraji dne 7. dubna 2016 Pozemkové úpravy jako nástroj rozvoje venkovského prostředí Ing. Lubomír Holubec Krajský pozemkový úřad pro Zlínský kraj Státní pozemkový

Více

Výhled činnosti při správě technických údajů KN. Praha Ing. Karel Večeře

Výhled činnosti při správě technických údajů KN. Praha Ing. Karel Večeře Výhled činnosti při správě technických údajů KN Praha 16.1.2019 Ing. Karel Večeře Kvalita údajů katastru nemovitostí 1993 evidence nemovitostí katastr nemovitostí EN užívací vztahy, pozemky v užívání soc.

Více

OBNOVA OPERÁTU NOVÝM MAPOVÁNÍM A REVIZE ÚDAJŮ KATASTRU NEMOVITOSTÍ. Porada úřadů územního plánování v Kraji Vysočina

OBNOVA OPERÁTU NOVÝM MAPOVÁNÍM A REVIZE ÚDAJŮ KATASTRU NEMOVITOSTÍ. Porada úřadů územního plánování v Kraji Vysočina OBNOVA OPERÁTU NOVÝM MAPOVÁNÍM A REVIZE ÚDAJŮ KATASTRU NEMOVITOSTÍ Porada úřadů územního plánování v Kraji Vysočina Údaje v katastru Katastr nemovitostí (KN) je zdrojem informací, které slouží vedle ochrany

Více

Příprava a vymezování rozsahu geodetických prací pro zahájení pozemkových úprav. Dobrý den

Příprava a vymezování rozsahu geodetických prací pro zahájení pozemkových úprav. Dobrý den Dobrý den Řádné stanovení obvodu PÚ je nutné ke stanovení měrných jednotek v rámci výběrového řízení na zpracovatele. Čím podrobnější a kvalifikovanější popis dané lokality bude zpracován, tím je větší

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY KOVANEC VYMEZENÍ ZASTAVĚNÍHO ÚZEMÍ OBCE OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 1/2017 Vydává zastupitelstvo obce Kovanec Zastupitelstvo obce Kovanec, příslušné k vydání vymezení zastavěného území podle 6 odst. 6 písm.

Více

KOMPLEXNÍ POZEMKOVÁ ÚPRAVA V K.Ú. HORNÍ ÚJEZD ÚVODNÍ JEDNÁNÍ

KOMPLEXNÍ POZEMKOVÁ ÚPRAVA V K.Ú. HORNÍ ÚJEZD ÚVODNÍ JEDNÁNÍ KOMPLEXNÍ POZEMKOVÁ ÚPRAVA V K.Ú. HORNÍ ÚJEZD ÚVODNÍ JEDNÁNÍ 10. 4. 2013 PROGRAM ÚVODNÍHO JEDNÁNÍ zahájení, představení pozemkového úřadu a projektanta informace o správním řízení o komplexní pozemkové

Více

Zápis změny druhu a způsobu využití pozemku do katastru nemovitostí

Zápis změny druhu a způsobu využití pozemku do katastru nemovitostí Zápis změny druhu a způsobu využití pozemku do katastru nemovitostí Martina Hercegová Praha, 16. ledna 2019 Návod pro správu katastru nemovitostí Stránka 2 Změna druhu a způsobu využití pozemku Na základě:

Více

Poznatky KÚ při potvrzování geometrických plánů. Brno, 22. září 2015 Jana Kuzmová

Poznatky KÚ při potvrzování geometrických plánů. Brno, 22. září 2015 Jana Kuzmová Poznatky KÚ při potvrzování geometrických plánů Brno, 22. září 2015 Jana Kuzmová Geometrický plán - technický podklad pro provedení změny v souboru geodetických a popisných informací - musí být ověřen

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY dle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Zadavatel: Sídlo: Zastoupený: Česká republika Státní pozemkový úřad,

Více

Katastrální pracoviště Chrudim

Katastrální pracoviště Chrudim K A T A S T R Á L N Í Ú Ř A D P R O P A R D U B I C K Ý K R A J Katastrální pracoviště Chrudim Novoměstská 172/II, 537 46 Chrudim Státní pozemkový úřad Krajský pozemkový úřad pro Pardubický kraj Pobočka

Více

Veřejná zakázka nemá alternativy.

Veřejná zakázka nemá alternativy. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky KPÚ Nedachlebice a Strání Plánovaný cíl veřejné zakázky Předmětem plnění nadlimitní veřejné zakázky na služby je zpracování návrhů komplexních pozemkových úprav (dále

Více

Data a služby Zeměměřického úřadu

Data a služby Zeměměřického úřadu ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Data a služby Zeměměřického úřadu Jana Kuchařová GIVS 2015, Praha 4. 5. 2015 Poskytování dat ZÚ Digitální data (souborová data, služby), tištěné mapy, publikace Smlouva x Dohoda (OCL)

Více

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. ZABAGED Základní báze geografických dat. RNDr. Jana Pressová

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. ZABAGED Základní báze geografických dat. RNDr. Jana Pressová ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD ZABAGED Základní báze geografických dat RNDr. Jana Pressová Zeměměřický úřad Ústí nad Labem, 25. 10. 2016 ZABAGED - definice ZABAGED je digitální geografický model území České republiky,

Více

Organizace státní zeměměřické služby

Organizace státní zeměměřické služby Organizace státní zeměměřické služby Český úřad zeměměřický a katastrální ( ČÚZK )... je ústředním orgánem státní správy zeměměřictví a katastru adresa: Pod sídlištěm 1800/9, Kobylisy, 18211 Praha 8 V

Více

Přehled kartografické tvorby Zeměměřického úřadu

Přehled kartografické tvorby Zeměměřického úřadu Přehled kartografické tvorby Zeměměřického úřadu Ing. Danuše Svobodová 6. září 2013, Plzeň Obsah prezentace O státním mapovém díle Státní mapové dílo = tisíce mapových listů Klady mapových listů Obsah

Více

SEZNAM MAPOVÝCH ZNAČEK MAPY SM5

SEZNAM MAPOVÝCH ZNAČEK MAPY SM5 SEZNAM MAPOVÝCH ZNAČEK MAPY SM5 MAPOVÉ ZNAČKY KATASTRÁLNÍ SLOŽKY Mapová značka Předmět Poznámka BODY BODOVÝCH POLÍ HRANICE PARCEL Bod polohového bodového pole (včetně přidruženého bodu) Bod tíhového bodového

Více

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ OCHRANA ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ OCHRANA ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 602 00 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 4.7.101 OCHRANA ZEMĚDĚLSKÉHO

Více

Seznam mapových značek mapy SM5

Seznam mapových značek mapy SM5 Seznam mapových značek mapy SM5 MAPOVÉ ZNAČKY KATASTRÁLNÍ SLOŢKY Číslo Mapová značka Předmět 1 BODY BODOVÝCH POLÍ Specifikace barvy Poznámka 1.1 Bod polohového bodového pole (včetně přidruţeného bodu),

Více

Komplexní pozemková úprava (KPÚ) Kámen u Pacova

Komplexní pozemková úprava (KPÚ) Kámen u Pacova POZEMKOVÝ ÚŘAD PELHŘIMOV U STÍNADEL 1317 393 01 PELHŘIMOV Č. ÚTVARU: 130717 ČJ.: 190/2003 Spis.zn.: Kámen VYŘIZUJE: ING. HADRAVOVÁ LINKA: 565 303 522 TELEFAX: 565 332 527 E-mail:Hana.Hadravova@mze.cz -

Více

Státní pozemkový úřad Krajský pozemkový úřad pro Jihomoravský kraj, Pobočka Znojmo nám. Armády 1213/8, Znojmo

Státní pozemkový úřad Krajský pozemkový úřad pro Jihomoravský kraj, Pobočka Znojmo nám. Armády 1213/8, Znojmo Státní pozemkový úřad Krajský pozemkový úřad pro Jihomoravský kraj, Pobočka Znojmo nám. Armády 1213/8, 669 02 Znojmo Spisová značka.: 2RP18200/2015-523206 Č.j.: SPU 503147/2015/Ta Vyřizuje: Ing. Michaela

Více

Katastr nemovitostí PŘEDMĚT KN. Předmět a obsah katastru nemovitostí. Předmět katastru nemovitostí. Předmět katastru nemovitostí Katastrální území

Katastr nemovitostí PŘEDMĚT KN. Předmět a obsah katastru nemovitostí. Předmět katastru nemovitostí. Předmět katastru nemovitostí Katastrální území Katastr nemovitostí Předmět a obsah katastru nemovitostí Ing. Pavel Černota, Ph.D. Ing. Hana Staňková, Ph.D. PŘEDMĚT KN V KN se evidují: katastrální území pozemky v podobě parcel budovy, byty a nebytové

Více

STÁTNÍ POZEMKOVÝ ÚŘAD

STÁTNÍ POZEMKOVÝ ÚŘAD STÁTNÍ POZEMKOVÝ ÚŘAD Sídlo: Husinecká 1024/11a, 130 00 Praha 3 Žižkov, IČO: 01312774, DIČ: CZ01312774 Krajský pozemkový úřad pro Královéhradecký kraj, Pobočka Trutnov Adresa: Horská 5, Střední Předměstí,

Více

Stanovení podmínek a způsobu zpracování výsledků pozemkových úprav v katastrálním území Staré Město u Moravské Třebové

Stanovení podmínek a způsobu zpracování výsledků pozemkových úprav v katastrálním území Staré Město u Moravské Třebové Stanovení podmínek a způsobu zpracování výsledků pozemkových úprav v katastrálním území Staré Město u Moravské Třebové V souladu s 56 odst. 1 vyhlášky č. 357/2013 Sb. Katastrální úřad pro Pardubický kraj,

Více

1.2 vyznačení věcného břemene vyznačení věcného břemene (vjezd, studna apod.) vyznačení věcného břemene liniové stavby

1.2 vyznačení věcného břemene vyznačení věcného břemene (vjezd, studna apod.) vyznačení věcného břemene liniové stavby 1. PRÁCE V KATASTRU NEMOVITOSTÍ - vyznačení nově vzniklých hranic v terénu za účasti vlatsníků a investora - zaměření hranic v terénu, popřípadě převzetí zaměření skut. provedení stavby - tisk originálu

Více

NOVÝ VÝŠKOPIS ÚZEMÍ ČR JIŽ EXISTUJE

NOVÝ VÝŠKOPIS ÚZEMÍ ČR JIŽ EXISTUJE ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD NOVÝ VÝŠKOPIS ÚZEMÍ ČR JIŽ EXISTUJE KAREL BRÁZDIL KONFERENCE GIS ESRI V ČR 2. LISTOPADU 2016 ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD ZÁMĚRY ROZVOJE ZEMĚMĚŘICTVÍ NA LÉTA 2016 AŽ 2020 S VÝHLEDEM DO ROKU 2023 KAREL

Více

Informace o geografických podkladech pro veřejnou správu

Informace o geografických podkladech pro veřejnou správu Informace o geografických podkladech pro veřejnou správu RNDr. Eva Kubátová, MV, odbor rozvoje projektů a služeb egovernment Ing. Petr Dvořáček, ZÚ, vedoucí odboru správy a užití geoinformací Porada MV

Více

Katastrální zákon KATASTR NEMOVITOSTÍ. Katastr nemovitostí ( katastr ) Pojmy. Katastr nemovitostí zdroj informací, které slouží. pozemek.

Katastrální zákon KATASTR NEMOVITOSTÍ. Katastr nemovitostí ( katastr ) Pojmy. Katastr nemovitostí zdroj informací, které slouží. pozemek. Katastr nemovitostí KATASTR NEMOVITOSTÍ Katastrální zákon č. 256/2013 Sb. 1 Katastr nemovitostí ( katastr ) je veřejný seznam Pojmy obsahuje soubor údajů o nemovitých věcech (dále jen nemovitost ) vymezených

Více

AUTOMATIZACE PROCESU. Ing. Jan Vorlíček konzultant HSI, spol. s r. o. Ing. et Ing. Luděk Drápal konzultant Státní pozemkový Úřad

AUTOMATIZACE PROCESU. Ing. Jan Vorlíček konzultant HSI, spol. s r. o. Ing. et Ing. Luděk Drápal konzultant Státní pozemkový Úřad AUTOMATIZACE PROCESU KoPÚ Ing. Jan Vorlíček konzultant HSI, spol. s r. o. Ing. et Ing. Luděk Drápal konzultant Státní pozemkový Úřad AUTOMATIZACE PROCESU KoPÚ POZEM+ OBSAH PREZENTACE 1 2 3 4 5 6 Co je

Více

Využití dat leteckého laserového skenování pro zpřesnění ZABAGED

Využití dat leteckého laserového skenování pro zpřesnění ZABAGED Využití dat leteckého laserového skenování pro zpřesnění ZABAGED RNDr. Jana Pressová 15. 16.5. 2014, GIVS Praha Legislativní východisko Základním legislativním východiskem pro tvorbu a správu ZABAGED je

Více

VYHODNOCENÍ PŘEDPOKLÁDANÝCH DŮSLEDKŮ NAVRHOVANÉHO ŘEŠENÍ NA ZEMĚDĚLSKÝ PŮDNÍ FOND V ÚZEMNÍM PLÁNU

VYHODNOCENÍ PŘEDPOKLÁDANÝCH DŮSLEDKŮ NAVRHOVANÉHO ŘEŠENÍ NA ZEMĚDĚLSKÝ PŮDNÍ FOND V ÚZEMNÍM PLÁNU VYHODNOCENÍ PŘEDPOKLÁDANÝCH DŮSLEDKŮ NAVRHOVANÉHO ŘEŠENÍ NA ZEMĚDĚLSKÝ PŮDNÍ FOND V ÚZEMNÍM PLÁNU společné metodické doporučení Odboru územního plánování MMR a Odboru ochrany horninového a půdního prostředí

Více