Mediální prostředí a trh. Mgr. Evžen Staněk stanek.evzen@gmail.com

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Mediální prostředí a trh. Mgr. Evžen Staněk stanek.evzen@gmail.com"

Transkript

1 Mediální prostředí a trh Mgr. Evžen Staněk stanek.evzen@gmail.com 1.

2 Smluvní vztahy s mediálními subjekty 1. Marketing médií - analýza trhu z dostupných dat sledování konkurence (Media projekt) - průzkumy tržního segmentu média a názorů konzumentů médií - analýza výsledků prodeje inzerce a předplatného (remitenda co zbude) - testování změn a připravovaných komunikačních kampaní - strategické plány médií - doplňování mezer na trhu (nové produkty, doplňky stávajících médií, dílčí obměny) 2.

3 2. Organizace a činnost úseku prodeje médií (obchodu) - prodej předplatného - volný a dodatkový prodej - plánování a rozpočet úseku prodeje - doručování tisku, placené přístupy na web - plánování, rozpočet a sledování výsledků v úseku prodeje 3. Prodej autorských práv a vstupů do elektronických archivů. 4. Pořádání vlastních akcí (mediální partnerství) 5. Product placement (TV shopping, spotřebitelské pořady) 3.

4 6. Merchandising (Soubor činností směřovaných zejména k posledním článkům prodejního řetězce s cílem zajistit, že správné zboží se nachází na správném místě, ve správný čas a za správnou cenu. Souhrn činností, jež jsou vykonávány v prostorách prodejen s cílem zlepšit všeobecnou vizualitu v místech vystavení produktů. Forma marketingové podpory produktů, jehož hlavní náplní je zajištění odpovídajícího stavu zásob, vystavení produktů v prodejně a zvýšení atraktivity prodejního místa. Merchandising zahrnuje např.: - umístění zboží v regále (facing výrobků, uspořádání dle trvanlivosti, atp.), - péče o místo prodeje (čistota, vyškolený personál, atp.), - podpora prodeje (akční stojany, atp.) 4.

5 1. Skladba novin, časopisů, audiovizuálních a audiovizuálních pořadů 2. Skladba elektronických médií. 3. Technické podmínky a normy pro přípravu a produkci médií. 4. Vydavatelský záměr a příprava projektu. 5. Vztahy médií a ovlivňování mediálních produktů 6. Etika žurnalistiky, etický kodex. 7. Mediálni a politický lobbying. 8. Technické normy a technické podmínky přípravy médií. 5.

6 Pojmy 1. Merchandising. 2. Product placement. 3. Analýza trhu. 4. Průzkum trhu. 5. Strategický plán. 6. Mezera na trhu. 7. Plánování a rozpočet. 8. Volný a dodatkový prodej. 9. Rozpočty. 10. Autorská práva 6.

7 Co dnes charakterizuje úspěšnou komunikaci Všichni musí komunikovat Rychlost a přesnost Nápaditost Specializace 7.

8 Nové trendy v MR Více individuálního publikování (blogy) Více hluku (významně se zvyšuje množství informací, kterými jsou lidé denně bombardováni včetně reklamy) Významně více mediálních výstupů jak média, tak firmy (ČEZ) Významně širší přímá komunikace (jeden k jednomu, jeden ke komunitě, komunita navzájem) MR se stává více počitatelné (nové metody) 8.

9 Dnešní situace na mediálním trhu Koncentrace Zahraniční kapitál Ústup od angažovanosti (ale - Respekt, HaNo) Převaha bulváru boj o většinového čtenáře (MfD, TV) akcentace zisku 9.

10 Titulní fotografie 10.

11 Bulvár nebo seriózní médium? 11.

12 Vliv médií 1. dlouhodobý v případě tvoření názoru 2. krátkodobé vzepětí zájmu 12.

13 Stávající informační krize zahlcení informacemi devalvace pokles zájmu o tištěná média roztříštění vlivu nutnost přesného zacílení 13.

14 Komunikace s médii 1 Komunikovat ANO nebo NE? - základní stanovení PR strategie - dodržování pravidel Otevřenost Pravdivost Zájem Osobní přístup 14.

15 Komunikace s médii 2 - aktivita a pasivita ve vztahu k médiím - dlouhodobé budování vztahů k médiím Znalost prostředí a postupů Dlouhodobé kontakty Rozhled v oboru Vyhledání klíčových kontaktů 15.

16 NÁROKOVÉ SKUPINY Čtenáři Politická reprezentace Nátlakové skupiny Vedení redakce a média Zadavatelé reklamy 16.

17 Základní chyby aneb proč nikdy neodmítat komunikaci Vymáhání objektivity Odmítání komunikace Neexistují špatné otázky, jsou jen špatné odpovědi No comment 17.

18 Novináři Práce ve stresu Odklon od odborných znalostí (vzdělání) 18.

19 STRUKTURA STANDARDNÍ REDAKCE Vydavatel Šéfredaktor Editoři Vedoucí redakce (oddělení) Klasické rubriky Domácí zpravodajství Zahraniční zpravodajství Ekonomika Kultura Sport Regionální přílohy/mutace Vedoucí redakce (oddělení) Další rubriky Věda Média Školství Cestování Auto moto Ostatní Redaktoři Externisté 19.

20 SYSTÉM NABÍRÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ INFORMACÍ Vnější zdroj Získání informací Vlastní investigace Nabídka materiálu Novinář Oslovení respondentů Zpracování materiálu do dohodnuté podoby Redakční porada Editor Doplnění materiálu Zlom Tisk Distribuce 20.

21 Přímá komunikace 1 Jednejme jako rovný s rovným Nehodnoťme kvalitu dotazů Buďme asertivní, ne agresivní Buďme srozumitelní Neuvažujme v celku a kontextu celkového rozhovoru Nevyhrožujme 21.

22 Přímá komunikace 2 Novinářské triky (neříká se celá pravda) Rozhovor po telefonu Zpravodajská kamera a skrytá kamera Rozhovor před kamerou Elektronická komunikace Rozhovor ve studiu 22.

23 Nástroje komunikace Tiskové zprávy více v jiném bloku Tiskové konference - pozvánky - volba místa a programu - řízení tiskové konference - dotazy novinářů - Follow-up (Fatra x Karel Gott) 23.

24 Tisková konference Komunikační téma je naše Úvodní slovo je úderné Časový rozsah je omezený Dotazy jsou všetečné Tréma z publika není problém Pohoštění je prostor pro nás 24.

25 Příklady práce s médii Dobrá práce Zdeněk Schwarz ČSSD Redbull: cílené extrémní akce Student Agency V. Klaus a M. Zeman Pražský magistrát a P. Bém Aneta Langerová IPB a její krach 25.

26 Příklady práce s médii Dobrá práce Zdeněk Schwarz ČSSD Redbull: cílené extrémní akce Student Agency V. Klaus a M. Zeman Pražský magistrát a P. Bém Aneta Langerová IPB a její krach 26.

27 Příklady práce s médii Špatná práce Sazka Vláda o radaru a reformě S. Gross a M. Topolánek M. Dalík Spolana České dráhy Lídl Senát 27.

28 Příklady práce s médii Práce na hranici etiky ČEZ Policie ČR a její kauzy Obecně vojenská propaganda S. Gross a M. Topolánek M. Dalík Spolana České dráhy Lídl Senát 28.

Mediální projekty ní Mgr. Evžen Staněk

Mediální projekty ní Mgr. Evžen Staněk Mediální projekty Mgr. Evžen Staněk Typologie tištěných médií Veškerý tisk je u nás vydáván soukromými podniky - vydavateli, takţe v tomto případě neexistuje pojem veřejnoprávnosti jako u televize a rozhlasu.

Více

Dilo vyžaduje ochranu dle autorského zákona.

Dilo vyžaduje ochranu dle autorského zákona. 02 Metodika a pracovní listy s úkoly pro žáky pro zpracování cvičné marketingové nabídky produktů malého hospodářského dvora v předmětu Marketing pro obor Ekonomika a podnikání Dilo vyžaduje ochranu dle

Více

Čtenáři týdeníku Marketing & Media

Čtenáři týdeníku Marketing & Media Čtenáři týdeníku Marketing & Media Profil titulu REDAKČNÍ KONCEPT Aktuální zpravodajství, rychlé a kvalitní zprávy zasazené do kontextu. Fakta důležitá pro každodenní rozhodování a detailní orientaci v

Více

Prezentace. časopisu roku 2005, 2006 a 2007 v kategorii B2B. Vydává Economia, a.s. největší vydavatelství ekonomického a odborného tisku v ČR

Prezentace. časopisu roku 2005, 2006 a 2007 v kategorii B2B. Vydává Economia, a.s. největší vydavatelství ekonomického a odborného tisku v ČR Prezentace časopisu roku 2005, 2006 a 2007 v kategorii B2B Vydává Economia, a.s. největší vydavatelství ekonomického a odborného tisku v ČR Profil titulu REDAKČNÍ KONCEPT Aktuální zpravodajství, data,

Více

SLOVO AUTORA SEZNAM KAPITOL VYSVĚTLIVKY K PRVKŮM POUŽITÝM V UČEBNICI

SLOVO AUTORA SEZNAM KAPITOL VYSVĚTLIVKY K PRVKŮM POUŽITÝM V UČEBNICI SLOVO AUTORA SEZNAM KAPITOL VYSVĚTLIVKY K PRVKŮM POUŽITÝM V UČEBNICI 1. PODSTATA MARKETINGU 1.1 DEFINOVÁNÍ MARKETINGU 1.2 MARKETINGOVÝ MIX - 4 P MARKETINGU 1.3 PODNIKATELSKÉ KONCEPCE - HISTORIE MARKETINGU

Více

Zadavatel: Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Veřejná zakázka: Resortní noviny Práce a sociální politika

Zadavatel: Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Veřejná zakázka: Resortní noviny Práce a sociální politika Zadavatel: Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Veřejná zakázka: Resortní noviny Práce a sociální politika Zadávací dokumentace k zadávacímu řízení na zajištění redakční přípravy, grafické

Více

Muzeum média veřejnost

Muzeum média veřejnost Muzeum média veřejnost Ivana Havlíková, Centrum pro prezentaci kulturního dědictví www.nm.cz Public relations? PR/Vztahy s veřejností/reputation management udržování vztahů s veřejností udržování vztahů

Více

Náklady, čtenost, návštěvnost. Cílová skupina. Rozpočet

Náklady, čtenost, návštěvnost. Cílová skupina. Rozpočet Vydavatelský management 2 Rekapitulace Náklady, čtenost, návštěvnost Tisková a on-line inzerce Cílová skupina Distribuce a tisk Rozpočet Zadání seminární práce Velké vydavatelské domy v ČR http://www.ringier.cz/

Více

PR Svazu a úvod do komunikace s médii

PR Svazu a úvod do komunikace s médii PR Svazu a úvod do komunikace s médii Praha, 1. února 2018 Mgr. Štěpánka Filipová mediální zastoupení INFORMAČNÍ NÁSTROJE 3 V REALIZACI 4 GDPR kampaň - banner, speciální sekce web, dopis, leták, materiál

Více

Jak efektivně komunikovat s médii. pondělí 20. října 2014. Milan Pilař Ondřej Rázl

Jak efektivně komunikovat s médii. pondělí 20. října 2014. Milan Pilař Ondřej Rázl Jak efektivně komunikovat s médii pondělí 20. října 2014 Milan Pilař Ondřej Rázl Jak efektivně komunikovat s médii Milan Pilař Ondřej Rázl Jak efektivně komunikovat s médii Jak dostat do tisku, co chcete

Více

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů.

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů. MarketingSalesMedia je první titul v České republice určený primárně pro zadavatele reklamy s řízenou distribucí, která pokrývá 5000 odběratelů na Českém trhu. Projekt MarketingSalesMedia dodává lidem

Více

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů.

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů. MarketingSalesMedia je první titul v České republice určený primárně pro zadavatele reklamy s řízenou distribucí, která pokrývá 5000 odběratelů na Českém trhu. Projekt MarketingSalesMedia dodává lidem

Více

Jak získat nové čtenáře

Jak získat nové čtenáře Jak získat nové čtenáře Brunch Unie vydavatelů Praha 7.6.2 Věra Lhotská, Luboš Rezler Strategický typ informací Změřit image Respektu, jeho charakteristické silné stránky i slabiny v porovnání s hlavními

Více

Jsme nezávislé vydavatelství cílící na čtenáře s vlivem, moderní byznys a instituce. Co máme za sebou (ceny a projekty)

Jsme nezávislé vydavatelství cílící na čtenáře s vlivem, moderní byznys a instituce. Co máme za sebou (ceny a projekty) D L M Jsme nezávislé vydavatelství cílící na čtenáře s vlivem, moderní byznys a instituce. Píšeme pro lidi v rozhodovacích pozicích s vlivem na společenské dění, politiku a ekonomiku. Oslovujeme čtenáře

Více

Představení a ceník inzerce L M

Představení a ceník inzerce L M Představení a ceník inzerce D L M Jsme nezávislé vydavatelství cílící na čtenáře s vlivem, moderní byznys a instituce. Píšeme pro lidi v rozhodovacích pozicích s vlivem na společenské dění, politiku a

Více

Základy redakční práce. Eva Dibuszová Vydavatelství VŠCHT Praha ICT Press E-mail: eva.dibuszova@vscht.cz Tel: 220 44 3071

Základy redakční práce. Eva Dibuszová Vydavatelství VŠCHT Praha ICT Press E-mail: eva.dibuszova@vscht.cz Tel: 220 44 3071 Základy redakční práce Eva Dibuszová Vydavatelství VŠCHT Praha ICT Press E-mail: eva.dibuszova@vscht.cz Tel: 220 44 3071 Vydavatelský blok Jak funguje vydavatelství Ekonomické minimum Základní právní normy

Více

Marketingový výzkum 11. Výzkum pro potřeby marketingové komunikace

Marketingový výzkum 11. Výzkum pro potřeby marketingové komunikace Marketingový výzkum 11 Výzkum pro potřeby marketingové komunikace Struktura přednášky Proč realizovat výzkum marketingové komunikace? Příprava výzkumu Přehled typů a metod výzkumu Podstata některých metod

Více

Povolání Řídící pracovníci v oblasti obchodu, marketingu a v příbuzných oblastech (CZ-ISCO 1221) Kraj Od Medián Do Od Medián Do

Povolání Řídící pracovníci v oblasti obchodu, marketingu a v příbuzných oblastech (CZ-ISCO 1221) Kraj Od Medián Do Od Medián Do Marketingový ředitel Marketingový ředitel definuje a implementuje marketingovou strategii společnosti, řídí marketingový úsek a koordinuje veškeré marketingové aktivity v souladu s marketingovou strategií

Více

Jednička na trhu zpravodajských deníků

Jednička na trhu zpravodajských deníků Jednička na trhu zpravodajských deníků PŘEDSTAVENÍ POZICE NA TRHU PROFIL ČTENÁŘE 71 regionálních deníků pod jednou střechou 23 vkládaných týdeníků Regionální zaměření i celostátní možnosti V září roku

Více

Úvod... VII. 1. Podstata marketingu Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura Strategické marketingové řízení...

Úvod... VII. 1. Podstata marketingu Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura Strategické marketingové řízení... BOUČKOVÁ Jana MARKETING Obsah Úvod... VII Oddíl A Pojetí marketingu a marketingového řízení 1. Podstata marketingu... 3 Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura... 9 2. Strategické marketingové

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Reklama v rozhodování firmy. Reklamní výdaje a jejich účinnost. Praktické rozhodování o reklamních výdajích. Volba optimální reklamní technologie. Reklama v různých tržních strukturách. Efekty reklamy

Více

Jak uspět na místním trhu. Třebíč 21. 2. 2014

Jak uspět na místním trhu. Třebíč 21. 2. 2014 Jak uspět na místním trhu Třebíč 21. 2. 2014 Region{lní produkty Marketing Marketing je sociální proces, kde se jednotlivci a skupiny pokoušejí získat, co chtějí nebo potřebují tím, že vytvářejí a směňují

Více

Televize Seznam. Ivana Navrátilová životní styl. Jiří Kubík publicistika

Televize Seznam. Ivana Navrátilová životní styl. Jiří Kubík publicistika Media kit 1/2018 Ivana Navrátilová životní styl Televize Seznam Televize Seznam denně informuje o nejzásadnějších událostech a přináší aktuality z domova i zahraničí. Věnuje se kauzám, které hýbou českou

Více

Public Relations 2 (B_PR_2) LS 08

Public Relations 2 (B_PR_2) LS 08 Public Relations 2 (B_PR_2) LS 08 Bakalářské studium Garant předmětu:. Ing. V. Kunz, Ph.D. Vyučující:.. Ing. T. Dvořáková Ing. P. Klička Ing. V. Kunz, Ph.D. Mgr. M. Kykalová Typ studijního předmětu: povinný

Více

Představení titulu. Cestopisy jsou geograficko-fotografický magazín o cestování a cestovatelích, který. je na našem trhu již 10 let

Představení titulu. Cestopisy jsou geograficko-fotografický magazín o cestování a cestovatelích, který. je na našem trhu již 10 let Představení titulu jsou geograficko-fotografický magazín o cestování a cestovatelích, který je na našem trhu již 10 let oslovuje velmi atraktivní cílovou skupinu tvořený českými a slovenskými autory otevřený

Více

Jednička na trhu zpravodajských deníků

Jednička na trhu zpravodajských deníků Jednička na trhu zpravodajských deníků PŘEDSTAVENÍ POZICE NA TRHU PROFIL ČTENÁŘE 72 regionálních deníků pod jednou střechou 23 vkládaných týdeníků Regionální zaměření i celostátní možnosti V září roku

Více

Regionální produkt a jeho využití na zvýšení tržeb maloobchodní jednotky

Regionální produkt a jeho využití na zvýšení tržeb maloobchodní jednotky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Regionální produkt a jeho využití na zvýšení tržeb maloobchodní jednotky Autor bakalářské práce: Lucie Kotrlíková Vedoucí

Více

PR strategie AOP. I. Shrnutí současné situace

PR strategie AOP. I. Shrnutí současné situace PR strategie AOP I. Shrnutí současné situace Pro dosavadní publicitu občanských poraden (dále jen OP) je charakteristické, že převážná většina výstupů je publikována v regionálních médiích. I v případě,

Více

Čtenáři časopisu SIGN

Čtenáři časopisu SIGN Čtenáři časopisu SIGN Časopis SIGN SIGN odborný dvouměsíčník pro vizuální komerční komunikaci. Věnuje se kreativitě v komerční komunikaci a výrobě reklamy v oborech tisk, světelná a venkovní reklama a

Více

6.ročník 7.ročník 8.ročník 9.ročník

6.ročník 7.ročník 8.ročník 9.ročník kritické a vnímání mediálních sdělení 6. Průřezové téma - MEDIÁLNÍ VÝCHOVA 6.ročník 7.ročník 8.ročník 9.ročník pěstování kritického přístupu ke zpravodajství a reklamě oznámení, kritické ; TV - diskuse

Více

Střední odborná škola Luhačovice

Střední odborná škola Luhačovice Střední odborná škola Luhačovice Obor: 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání, ŠVP Management umění a reklamy Školní rok: 2014/2015 Témata pro ústní maturitní zkoušku z odborných předmětů 1. Základní funkce

Více

Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola

Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola Dokument byl vytvořen v rámci projektu Úspěšná škola vzdělávání řídicích a strategických týmů středních škol v Plzeňském

Více

Public Relations (PR) Přemysl Průša

Public Relations (PR) Přemysl Průša Public Relations (PR) Přemysl Průša PR - definice PR = záměrné, plánované a dlouhodobé úsilí vytvářet a podporovat vzájemné pochopení a soulad mezi organizacemi a jejich veřejností (IPR, UK) PR = řada

Více

vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz

vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz Co je Vinegret.cz Vinegret.cz je mladý portál, který přináší různorodé informace o České republice v ruském jazyce. Našimi čtenáři jsou cizinci

Více

Epoch Times 35 zemí, 21 jazyků a rosteme

Epoch Times 35 zemí, 21 jazyků a rosteme Ceník inzerce platný od 21. 6. 2017 Epoch Times 35 zemí, 21 jazyků a rosteme O nás Deník The Epoch Times byl založen v roce 2000 v Atlantě. Stal se nezávislým hlasem v tisku i na internetu. Snažíme se

Více

Specialista marketingu

Specialista marketingu Specialista marketingu Specialista marketingu zajišťuje marketingové aktivity vycházející ze strategického plánu organizace, jejichž cílem je zviditelnění a propagace společnosti, produktů nebo konkrétní

Více

Datum uzavření. Částka v Kč (s DPH) Platnost smlouvy NE

Datum uzavření. Částka v Kč (s DPH) Platnost smlouvy NE Číslo Producentské centrum PROFIL Mariánské Lázně, s.r.o. 02/377/11 Na základě cenové nabídky u Vás objednáváme realizaci dvou jednodenních specializovaných tréninkových seminářů Media Training 02/379/12

Více

Úloha marketingu v řízení podniku. Metody, nástroje a prostředky řízených vztahů s veřejností (PR)

Úloha marketingu v řízení podniku. Metody, nástroje a prostředky řízených vztahů s veřejností (PR) Úloha marketingu v řízení podniku Metody, nástroje a prostředky řízených vztahů s veřejností (PR) Nástroje a prostředky uskutečňování vztahů s veřejností Přímá marketingová komunikace snadnější získávání

Více

Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro).

Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro). Tradiční zpravodajský server z Kutnohorska zprávy sport galerie Redakce Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro). Šéfredaktor zpravodajství:

Více

Metodický list pro kombinované Bc. studium předmětu VYDAVATELSKÝ MANAGEMENT (B_VyM) 1. soustředění

Metodický list pro kombinované Bc. studium předmětu VYDAVATELSKÝ MANAGEMENT (B_VyM) 1. soustředění 1. soustředění Název tematického celku: Vývoj mediatypů po roce 1989, jejich typologie a vliv na mediální prostředí Cíl tematického celku: Seznámení frekventantů s vývojem mediální krajiny v České republice

Více

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE strana: 1/8 TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE Název předmětu u maturitní zkoušky: Studijní obor: Ekonomika Podnikání Školní rok: 2012 2013 1.1. Předmět: Ekonomika 1) Předmět ekonomie a

Více

Hlavním nástrojem je tisková zpráva. Cílem (strategii) je ovlivňování veřejnosti prostřednictvím médií.

Hlavním nástrojem je tisková zpráva. Cílem (strategii) je ovlivňování veřejnosti prostřednictvím médií. média press relations Hlavním nástrojem je tisková zpráva. Cílem (strategii) je ovlivňování veřejnosti prostřednictvím médií. corporate publishing (identity) Využívá všechny dostupné nástroje především

Více

MĚSTO ÚSTÍ NAD ORLICÍ

MĚSTO ÚSTÍ NAD ORLICÍ MĚSTO ÚSTÍ NAD ORLICÍ Pravidla vydávání městského zpravodaje města Ústí nad Orlicí Spis. Značka: 2/P/2015 Účinnost od: 01.07.2015 Platnost od: 15.06.2015 Platnost do: Zpracoval: Bc. Zdenka Kroulíková Dne:

Více

Praktické zkušenosti s dopady medializace na projekty v oblasti sociální integrace

Praktické zkušenosti s dopady medializace na projekty v oblasti sociální integrace Praktické zkušenosti s dopady medializace na projekty v oblasti sociální integrace na příkladu medializace sporu o stavbu komunitního centra v obci Uhelná na Jesenicku Popis události Jaká je situace sociálně

Více

OBSAH PREZENTACE. O Media Masteru. Kontakty

OBSAH PREZENTACE. O Media Masteru. Kontakty OBSAH PREZENTACE O Media Masteru Představení zastoupených médií TV Barrandov Kino Barrandov Barrandov Plus Týden Instinkt Sedmička Exkluziv Interview Animáček Top dívky Popcorn Marketing sales media PR

Více

Daně a daňová politika /ZK Finanční analýza /ZK Projektové řízení /ZK Reklama a marketingová komunikace /ZK Marketingový výzkum /ZK Marketing

Daně a daňová politika /ZK Finanční analýza /ZK Projektové řízení /ZK Reklama a marketingová komunikace /ZK Marketingový výzkum /ZK Marketing Struktury studia Struktury studia bakalářského studijního programu (studijní obory Podniková ekonomika, Komunikace a lidské zdroje, Marketing), magisterského navazujícího studijního programu (studijní

Více

PRAVIDLA pro vydávání ŽAMBERSKÝCH LISTŮ

PRAVIDLA pro vydávání ŽAMBERSKÝCH LISTŮ ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE Název : PRAVIDLA pro vydávání ŽAMBERSKÝCH LISTŮ Číslo dokumentu: SAM 3222 Vydání č.: 03 Výtisk č.: 01 Platnost od: 28.03.2013 Účinnost od : 15.04.2013 Platnost do: Zpracoval: Vlasta

Více

Mediální prostředí trh. Mgr. Evžen Staněk

Mediální prostředí trh. Mgr. Evžen Staněk Mgr. Evžen Staněk stanek.evzen@gmail.com 1. Komunikace, komodifikace, nástup tisku I. Papír Čína 3. Století (mleté textilie) Dřevěné formy Čína 700 n. l. Vyměnitelní litery - Čína 11. Století vypálený

Více

TRH A CÍLENÝ MARKETING

TRH A CÍLENÝ MARKETING TRH A CÍLENÝ MARKETING základní subjekty trhu: 1. domácnosti prodávají své výrobní faktory (práce, půda, kapitál), za získané důchody (mzda, renta, úrok) nakupují výrobky a služby 2. podniky prodávají

Více

ČVUT FEL K 316. Marketing KOMUNIKAČNÍ POLITIKA. Tomek - Vávrová

ČVUT FEL K 316. Marketing KOMUNIKAČNÍ POLITIKA. Tomek - Vávrová KOMUNIKAČNÍ POLITIKA @ Prvky komunikačního procesu Odesílatel Kódování ZPRÁVA Dekódování Příjemce Médium ŠUM Zpětná vazba Odpověď 2 Prvky komunikačního procesu KDO? (podnik, komunikátor) CO? (poselství)

Více

- nízké ceny výrobků, zisky jsou docilovány úsporami nákladu a zvýšeným objemem prodeje

- nízké ceny výrobků, zisky jsou docilovány úsporami nákladu a zvýšeným objemem prodeje Otázka: Marketing Předmět: Ekonomie Přidal(a): Pump - nauka o trhu - je podnikatelskou koncepcí - je proces řízení zajišťující poznání, předvídání, ovlivňování a v konečné fázi uspokojení potřeb zákazníka

Více

investigace: tajná hra, jak přihrát dukovany rusům odsun a návrat j. w. goetha z českého pohraničí český spor o syrské děti Lovec prezidentů

investigace: tajná hra, jak přihrát dukovany rusům odsun a návrat j. w. goetha z českého pohraničí český spor o syrské děti Lovec prezidentů MEDIAKIT 2019 odsun a návrat j. w. goetha z českého pohraničí OSTRÉ PŘEDMĚTY: SERIÁLOVÝ HIT SEZONY český spor o syrské děti ŠVÉDSKO: POMSTÍ SE VOLIČI ZA PŘIJÍMÁNÍ UPRCHLÍKŮ? investigace: tajná hra, jak

Více

Nová média a oslovení mládeže

Nová média a oslovení mládeže Nová média a oslovení mládeže Sociální sítě účinný moderní marketingový a komunikační nástroj Nikola Samková, 27. 11. 2016 Sociální sítě Jedná se o službu na internetu. Registrovaným členům umožňuje vytvářet

Více

MEDIÁLNÍ PROSTŘEDÍ A TRH (obsah jednosemestrálního kurzu 2010 )

MEDIÁLNÍ PROSTŘEDÍ A TRH (obsah jednosemestrálního kurzu 2010 ) MEDIÁLNÍ PROSTŘEDÍ A TRH (obsah jednosemestrálního kurzu 2010 ) Škola: Vysoká škola finanční a správní v Praze Typ studijního předmětu: volitelný Studijní obor: marketingová komunikace Roč./sem: 2/3 Rozsah

Více

media kit Proč u nás inzerovat? Kde u nás inzerovat? Kdo jsou naši čtenáři?

media kit Proč u nás inzerovat? Kde u nás inzerovat? Kdo jsou naši čtenáři? Proč u nás inzerovat? Kde u nás inzerovat? Kdo jsou naši čtenáři? Kdo jsme: Vydavatelství Borgis a.s. vydávající deník PRÁVO Deník PRÁVO: vychází 6x týdně Elektronická verze: www.pravo.cz, www.novinky.cz*

Více

Role B2B tisku v marketingové komunikaci

Role B2B tisku v marketingové komunikaci Role B2B tisku v marketingové komunikaci V Ý Z K U M P R O S E K C I Č A S O P I S Ů U N I E V Y D AVAT E L Ů Cíle výzkumu Cílem výzkumu bylo vyplnit informační mezeru týkající se role tisku v oblasti

Více

KOMUNIKAČNÍ PLÁN PROJEKTU. Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Valašské Meziříčí II

KOMUNIKAČNÍ PLÁN PROJEKTU. Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Valašské Meziříčí II KOMUNIKAČNÍ PLÁN PROJEKTU Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Valašské Meziříčí II Příjemce: Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Valašskomeziříčsko-Kelečsko Název projektu: Místní akční plán rozvoje

Více

a jsme doma Vydavatelství Media Concept s.r.o. představuje časopisy a weby

a jsme doma Vydavatelství Media Concept s.r.o. představuje časopisy a weby Vydavatelství Media Concept s.r.o. představuje časopisy a weby a jsme doma Časopisy, vycházející v souhrnném nákladu 80 000 výtisků, zasahuji katastry měst, příměstských částí a obcí a vybraných okolních

Více

... VÁŠ KLÍČ K ÚSPĚCHU

... VÁŠ KLÍČ K ÚSPĚCHU ... VÁŠ KLÍČ K ÚSPĚCHU Regionální DENÍK vhodný prostor pro Vaši inzerci Regionální DENÍK je nejčtenějším zpravodajským deníkem v České republice Regionální DENÍK nabízí inzerci za nejvýhodnější cenu (nejnižší

Více

Nabídka reklamních formátů v rámci serveru - lokální weby -

Nabídka reklamních formátů v rámci serveru  - lokální weby - Nabídka reklamních formátů v rámci serveru www.denik.cz - lokální weby - Zpravodajský server denik.cz přináší 24 hodin denně bezkonkurenčně nejrozsáhlejší online zpravodajství ze 72 regionů České republiky.

Více

Rádio Classic FM. p r e z e n t a c e

Rádio Classic FM. p r e z e n t a c e Rádio Classic FM p r e z e n t a c e O RÁDIU Rádio Classic FM je na českém mediálním trhu jedinou hudební stanicí zaměřenou na klasickou hudbu, jazz a swing. Classic FM vysílá 24 hodin denně nejposlouchanější

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Rady městské části. č.j.: 65/2013

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Rady městské části. č.j.: 65/2013 č.j.: 65/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Rady městské části U S N E S E N Í č. 60 ze dne 30.01.2013 Koncepce Radniční noviny - listy městské části Praha 3 Rada městské části I. s c h v a l u j e 1.

Více

èasopis Inžinierske stavby / Inženýrské stavby www.inzenyrske-stavby.cz èasopis Vydavatelství JAGA

èasopis Inžinierske stavby / Inženýrské stavby www.inzenyrske-stavby.cz èasopis Vydavatelství JAGA èasopis 32 Periodicita: sedmkrát roènì Cena: 69 Kè* Rozsah: 56 a 112 stran Roèník: 57. Náklad: 3 500 výtiskù * Aktuální cena předplatného je na. Zábìr èasopisu Titul je federálním periodikem, tedy časopisem

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor Mgr. Jana Tomkovičová Tematický celek Člověk jako občan Cílová skupina 2. ročník SŠ s maturitní zkouškou Anotace Materiál je možnou doplňkovou aktivitou hodin občanské nauky. Má podobu pracovního

Více

Deník SVOBODNÝ MONITOR:

Deník SVOBODNÝ MONITOR: www.svobodnymonitor.cz Deník SVOBODNÝ MONITOR: ZÁKLADNÍ INFORMACE a PŘEDPLATNÉ 2015 Deník SVOBODNÝ MONITOR = Internetový deník (www.svobodnymonitor.cz) = Mobilní verze (smartphone) = Tabletová verze (tablet)

Více

Komunikace se zástupci médií

Komunikace se zástupci médií Komunikace se zástupci médií Projekt ESF Síť vzdělávacích a informačních center vchráněných krajinných oblastech ČR Mgr. Jitka Kozubková Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky Základní pojmy

Více

6.ročník 7.ročník 8.ročník 9.ročník

6.ročník 7.ročník 8.ročník 9.ročník 6. Průřezové téma - MEDIÁLNÍ VÝCHOVA 6.ročník 7.ročník 8.ročník 9.ročník pěstování kritického přístupu ke zpravodajství a reklamě ; TV - diskuse o ČJ - zpráva, oznámení; VkZ- život bez závislostí (reklama

Více

Čtenáři měsíčníku ODPADY

Čtenáři měsíčníku ODPADY Čtenáři měsíčníku ODPADY Odpady - legislativa, organizace, ekologie, profit Odpady: odborný měsíčník pro sféru odpadového hospodářství, státní správy a životního prostředí pro 95 % čtenářů je odborné médium

Více

TRENDY CAR MAGAZINE. Trendy časopis pro milovníky automobilů

TRENDY CAR MAGAZINE. Trendy časopis pro milovníky automobilů TRENDY CAR MAGAZINE Trendy časopis pro milovníky automobilů Affinity Media 2013 4. ročník, dvouměsíčník Distribuce v síti prodejen s tiskem celé ČR, zejména - Benzínová čerpadla - Nákupní centra - Centra

Více

Propagační kampaň na podporu značek BIO a ekologického zemědělství dne

Propagační kampaň na podporu značek BIO a ekologického zemědělství dne Propagační kampaň na podporu značek BIO a ekologického zemědělství dne 6. 8. 2019 6. 8. 2019 1 Zhodnocení kampaně 6. 8. 2019 2 Hlavní cíle komunikační kampaně Cílem bylo zvýšit znalost značek BIO (BIO

Více

PR Akademie pro veřejnou správu. Roman Kučera

PR Akademie pro veřejnou správu. Roman Kučera PR Akademie pro veřejnou správu Roman Kučera PR AKADEMIE Institut veřejné správy MU + LESENSKY.CZ PR AKADEMIE Vzdělávací centrum nabízející školení, semináře, konference a workshopy zaměřené na veřejnou

Více

media kit Proč u nás inzerovat? Kde u nás inzerovat? Kdo jsou naši čtenáři?

media kit Proč u nás inzerovat? Kde u nás inzerovat? Kdo jsou naši čtenáři? media kit Proč u nás inzerovat? Kde u nás inzerovat? Kdo jsou naši čtenáři? Kdo jsme: Vydavatelství Borgis a.s. vydávající deník PRÁVO Deník PRÁVO: vychází 6x týdně Elektronická verze: www.pravo.cz, www.novinky.cz*

Více

Případová studie ZyXEL Bestseller

Případová studie ZyXEL Bestseller ZyXEL Náš klient ZyXEL, světový výrobce širokopásmových síťových technologií, nás seznámil se svým záměrem co nejvíce obsadit tržní segment low endových produktů, kde již působila konkurence. Jednalo se

Více

Příloha č. 2. Komunikační strategie

Příloha č. 2. Komunikační strategie Příloha č. 2 Akčního plánu rozvoje MA21 MSK na léta 2010-2011 Návrh Komunikační strategie OBSAH: 1. ÚVOD...3 2. NÁVRH KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE...4 2.1. CÍLOVÉ SKUPINY...4 HLAVNÍMI CÍLOVÝMI SKUPINAMI PROJEKTU

Více

Epoch Times. Ceník inzerce platný od zemí, 21 jazyků a rosteme.

Epoch Times. Ceník inzerce platný od zemí, 21 jazyků a rosteme. Ceník inzerce platný od 1. 1. 2017 Epoch Times 35 zemí, 21 jazyků a rosteme O nás Deník The Epoch Times byl založen v roce 2000 v New Yorku. Stal se nezávislým hlasem v tisku i na internetu. Snažíme se

Více

CENÍK. Ceník je platný od 1. září 2010 a veškeré ceny jsou uvedeny bez DPH. www.sreality.cz m.sreality.cz časopisy Sreality

CENÍK. Ceník je platný od 1. září 2010 a veškeré ceny jsou uvedeny bez DPH. www.sreality.cz m.sreality.cz časopisy Sreality CENÍK Ceník je platný od 1. září 2010 a veškeré ceny jsou uvedeny bez DPH. www.sreality.cz m.sreality.cz časopisy Sreality www.seznam.cz...najdu tam, co neznám! Zveřejnění inzerátu pro soukromé osoby Cena

Více

Autor: Gennadij Kuzněcov VY_32_INOVACE_1276_Marketingová komunikace. Vztahy s veřejností_pwp

Autor: Gennadij Kuzněcov VY_32_INOVACE_1276_Marketingová komunikace. Vztahy s veřejností_pwp Autor: Gennadij Kuzněcov VY_32_INOVACE_1276_Marketingová komunikace. Vztahy s veřejností_pwp STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace Název školy:

Více

Co je Halas? zpracovává zpravodajskou i publicistickou. lze nalézt pestrou škálu rubrik a žánrů od zpravodajství a komentářů,

Co je Halas? zpracovává zpravodajskou i publicistickou. lze nalézt pestrou škálu rubrik a žánrů od zpravodajství a komentářů, Co je Halas? Halas je časopis studentů Fakulty sociálních studií. Jedná se o studentské nezávislé médium vydávané občanským sdružením Halas o.s., které tvoří studenti žurnalistiky a sociálních věd. Halas

Více

Tiskový mluvčí. Shrnutí základních tématických okruhů. 1. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., ::

Tiskový mluvčí. Shrnutí základních tématických okruhů. 1. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., :: Tiskový mluvčí Shrnutí základních tématických okruhů 1. 2. Historické kořeny profese a úlohy tiskových mluvčích ve světě a u nás, zejména pak vývoj této profese v ČR po roce 1989 v kontextu změn české

Více

6.ročník 7.ročník 8.ročník 9.ročník

6.ročník 7.ročník 8.ročník 9.ročník 6. Průřezové téma - MEDIÁLNÍ VÝCHOVA 6.ročník 7.ročník 8.ročník 9.ročník kritické, poslouchání a pozorování mediálních sdělení pěstování kritického přístupu ke zpravodajství a reklamě rozlišování zábavních

Více

Rádio Classic FM. p r e z e n t a c e

Rádio Classic FM. p r e z e n t a c e Rádio Classic FM p r e z e n t a c e O RÁDIU Rádio Classic FM je na českém mediálním trhu jedinou hudební stanicí zaměřenou na klasickou hudbu, jazz a swing. Classic FM vysílá 24 hodin denně nejposlouchanější

Více

Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita

Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita Řízení pojišťoven Řízení pojišťovacího podniku Podnikové řízení chápeme jako velmi složitý a mnohostranný proces. Obecný cíl podnikání: maximalizace zisku, maximalizace tržní hodnoty podniku. Cíl podnikání

Více

3DR, outdoor, indoor, podpora prodeje

3DR, outdoor, indoor, podpora prodeje 3DR, outdoor, indoor, podpora prodeje 3D reklama Asociace třídimenzionální reklamy (A3DR) http://www.a3dr.cz/index.htm 3D reklama = reklamní produkt mající tři rozměry: výšku, šířku a hloubku 2 druhy produktů:

Více

PLÁN KOMUNIKACE S VEŘEJNOSTÍ 2014

PLÁN KOMUNIKACE S VEŘEJNOSTÍ 2014 PLÁN KOMUNIKACE S VEŘEJNOSTÍ 2014 Česká asociace paraplegiků CZEPA realizuje projekt vzdělávání zaměstnanců a zkvalitnění fundraisingu, který je podpořen Evropskou unií a rozpočtem České republiky. Evropský

Více

IT S ONLY ROCK & POP BUT I LIKE IT. Inzerce

IT S ONLY ROCK & POP BUT I LIKE IT. Inzerce Obsah Obsah One & One Company / Preview...... 3 Rock & Pop / Preview...... 4 Cílová skupina... 5 Graf výzkum čtenosti........... 6 Náklad tisku, prodej, remitenda... 7 Technické specifikace.... 8 Inzertní

Více

HISTORICKÁ VÝCHODISKA MARKETINGU HISTORICKÁ VÝCHODISKA MARKETINGU HISTORICKÁ VÝCHODISKA MARKETINGU HISTORICKÁ VÝCHODISKA MARKETINGU 9.11.

HISTORICKÁ VÝCHODISKA MARKETINGU HISTORICKÁ VÝCHODISKA MARKETINGU HISTORICKÁ VÝCHODISKA MARKETINGU HISTORICKÁ VÝCHODISKA MARKETINGU 9.11. PODSTATA OBSAH KAPITOLY historická východiska marketingu základní podnikatelské úloha a postavení marketingu ve firmě marketingové prostředí firmy Ing. Lukáš Kučera SOŠ Velešín výroba sama o sobě nepřináší

Více

Rádio Classic FM. p r e z e n t a c e

Rádio Classic FM. p r e z e n t a c e Rádio Classic FM p r e z e n t a c e O RÁDIU Rádio Classic FM je na českém mediálním trhu jedinou hudební stanicí zaměřenou na klasickou hudbu, jazz a swing. Classic FM vysílá 24 hodin denně nejposlouchanější

Více

Organizace redakční práce v obecním zpravodaji (doporučení)

Organizace redakční práce v obecním zpravodaji (doporučení) Organizace redakční práce v obecním zpravodaji (doporučení) Mgr. Michaela Černá - Místní média, o. s. Obecní zpravodaje jsou periodika ryze lokálního charakteru. Tím, že jsou vydávány obcemi (popř. městy

Více

Univerzita Karlova v Praze Katedra marketingové komunikace a PR VLÁDNÍ KOMUNIKACE

Univerzita Karlova v Praze Katedra marketingové komunikace a PR VLÁDNÍ KOMUNIKACE Univerzita Karlova v Praze Katedra marketingové komunikace a PR VLÁDNÍ KOMUNIKACE Jak vypadá česká vládní komunikace? První odborný výzkum v ČR Jeden z cílů: Jak vnímá česká veřejnost komunikaci vlády

Více

MARKETING ZUZANA KUPKOVÁ

MARKETING ZUZANA KUPKOVÁ MARKETING ZUZANA KUPKOVÁ PROČ SE ZABÝVAT MARKETINGEM? Firmy musí hledat nové trhy a nového zákazníka Hledat nové přístupy k zákazníkovi tj. marketingové nové přístupy Neustále zdokonalovat marketingové

Více

Transformace médií. Roman Latuske

Transformace médií. Roman Latuske Transformace médií Roman Latuske Leden 2017 1 Agenda Trendy mediálního trhu Svět Česko Transformace mediálního domu Vývoj skupiny Economia Produktová strategie 3 Trendy mediálního trhu e-knihy drží až

Více

Plán udržitelné mobility Prahy a okolí. Ing. Martin Havelka odbor rozvoje a financování dopravy MHMP

Plán udržitelné mobility Prahy a okolí. Ing. Martin Havelka odbor rozvoje a financování dopravy MHMP Plán udržitelné mobility Prahy a okolí Ing. Martin Havelka odbor rozvoje a financování dopravy MHMP mobilitapraha@praha.eu www.poladprahu.cz Co je plán udržitelné mobility? Strategická koncepce dopravy

Více

GOLFee.cz. Golfový portál Žiju golfem

GOLFee.cz. Golfový portál Žiju golfem GOLFee.cz Golfový portál Žiju golfem Mise GOLFee.cz tvoří skupinu webů, která zahrnuje nejen standardní zpravodajství ze světa golfu, ale také komunitní web GOLF42 svlastní sociální sítí a možností tvorby

Více

Dotazník, který se chystáte vyplnit, je součástí širšího evropského výzkumného projektu

Dotazník, který se chystáte vyplnit, je součástí širšího evropského výzkumného projektu Vážená paní, vážený pane Dotazník, který se chystáte vyplnit, je součástí širšího evropského výzkumného projektu European Monitor of Government Communication realizovaného každoročně společností Westminster.

Více

Dezinformační weby a zpravodajství v ČR. Josef Šlerka, Nadační fond nezávislé žurnalistiky,

Dezinformační weby a zpravodajství v ČR. Josef Šlerka, Nadační fond nezávislé žurnalistiky, Dezinformační weby a zpravodajství v ČR Josef Šlerka, Nadační fond nezávislé žurnalistiky, 2. 5. 2019 Popis výzkumu Exkluzivní výzkum agentury Nielsen Admosphere pro Nadační fond nezávislé žurnalistiky.

Více

PRAHA, 21/01/2011 Internet vede jako zdroj informací při nákupu zboží a služeb

PRAHA, 21/01/2011 Internet vede jako zdroj informací při nákupu zboží a služeb Tisková zpráva PRAHA, 21/01/2011 Internet vede jako zdroj informací při nákupu zboží a služeb Internet je vnímán jako nejvhodnější médium pro zpravodajství a pro využití v oblasti nabídky zboží a služeb.

Více

MARKETING. Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě

MARKETING. Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě MARKETING VY_62_INOVACE_FGZSV_PN_2 Sada: Ekonomie Téma: Marketing a trh Autor: Mgr. Pavel Peňáz Předmět: Základy společenských věd Ročník: 3. ročník Využití: Prezentace určená pro výklad a opakování Anotace:

Více

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE PODPORA PRODEJE Přednášející: PhDr. K. Eliáš, CSc. Petr Vojtíšek UČO: 15261 1. ZADÁNÍ 3 2. VÝBĚR SUBJEKTU 4 3. POPIS SPOLEČNOSTI 4 3.1 Základní data

Více

PŘEHLED VEDOUCÍCH FUNKCÍ ZAŘAZENÝCH DO 1., 2., 3. a 4. STUPNĚ ŘÍZENÍ

PŘEHLED VEDOUCÍCH FUNKCÍ ZAŘAZENÝCH DO 1., 2., 3. a 4. STUPNĚ ŘÍZENÍ PŘEHLED VEDOUCÍCH FUNKCÍ ZAŘAZENÝCH DO 1., 2., 3. a 4. STUPNĚ ŘÍZENÍ Generální ředitel ředitel TS Brno ředitel TS Ostrava ředitel vývoje pořadů a programových formátů ředitel programu finanční a provozní

Více