MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne"

Transkript

1 Rada městské části MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R ze dne Vyhlášení grantového řízení na podporu projektů v oblasti kultury na rok schvaluje 1.1. vyhlášení grantového řízení na podporu projektů v oblasti kultury na rok 2014 Viz příloha č. 1 tohoto usnesení 1.2. formulář žádosti o grant v oblasti kultury na rok 2014 Viz příloha č. 2 tohoto usnesení 2. ukládá 2.1. Mgr. Ivanu Martínkovi - vedoucímu odboru školství, kultury a vzdělávání zajistit zveřejnění vyhlášení grantového řízení v oblasti kultury na rok 2014 dle bodu 1.1 tohoto usnesení na úřední desce Úřadu městské části Praha 12, internetových stránkách městské části Praha 12 a v Novinách Prahy 12 Termín: Poměr hlasů: 6 pro 0 proti 0 se zdrželo Mgr. Petr Prchal starosta Ing. Eva Tylová zástupkyně starosty Předkladatel: Mgr. Zlatuše Rybářová - zástupkyně starosty Zpracovatel Mgr. Ivan Martínek - vedoucí odboru školství, kultury a vzdělávání, Ivana Sellnerová, Odbor školství, kultury a vzdělávání Na vědomí: Mgr. Ivanu Martínkovi - vedoucímu odboru školství, kultury a vzdělávání Tisk: R-01118

2 Příloha č. 1 usnesení Rady městské části Praha 12 č. R Městská část Praha 12 v souladu se schválenými Pravidly pro poskytování grantů z rozpočtu městské části Praha 12 vyhlašuje usnesením Rady městské části Praha 12 č. [ ] ze dne [ ] 2013 grantové řízení na podporu projektů v oblasti kultury na rok Cílem poskytování grantů z rozpočtu městské části Praha 12 (dále jen městská část) je podpora činností směřujících ke zkvalitnění a rozšíření nabídky aktivit v oblasti kultury a je určeno subjektům působícím na území městské části Praha 12. Grantem se rozumí finanční příspěvek z rozpočtu městské části, který je poskytován příjemci v rámci vyhlášených programů podpory činnosti v oblasti sociální, kulturní, životního prostředí, sportu a volného času. Podporovány budou zejména tyto okruhy činností: činnost spolků a organizací uskutečňujících projekty typu soutěží, festivalů, majálesů, poutí, akcí podporujících udržení lidových tradic, rozvoj spolkové činnosti v městské části jako jsou ochotnická divadelní představení, koncerty, umělecké přehlídky, aktivní životní postoj obyvatel městské části a prohloubení pocitu sounáležitosti v akcích klubů seniorů i klubů mládeže, vznik prostor typu ateliérů a dílen pro děti; jejich činnost s kulturním a ekologickým zaměřením, kulturní aktivity napomáhající trávení společného času rodičů s dětmi, oživení volného prostranství mezi panelovými domy pořádáním otevřených akcí celosídlištního charakteru. Lhůta pro podání žádosti: (rozhodný je termín doručení) Způsob podání žádosti: držitelem poštovní licence, přepravcem zásilek, osobním podáním Místo podání žádosti: 1) podatelna Úřadu městské části Praha 12 Písková 830/ Praha 4 Modřany 2) pracoviště odboru školství, kultury a vzdělávání Úřadu městské části Praha 12 (pouze osobní podání) Čechtická 758/ Praha 4 Kamýk Obálka s vloženou žádostí musí být označena nápisem: OŠK GRANT KULTURA a názvem a sídlem městské části a žadatele o grant. Formulář žádosti obdržíte: 1. v informační kanceláři Úřadu městské části Praha 12, Písková 830/25, Praha 4 - Modřany, tel , 2. v Odboru školství, kultury a vzdělávání Úřadu městské části Praha 12, Čechtická 758/6, Praha 4 - Kamýk, pavilon A, 1. patro, tel , Strana 1 (celkem 4)

3 3. na internetových stránkách městské části Praha 12 v sekci SAMOSPRÁVA A ÚŘAD FORMULÁŘE. Konzultační středisko ke zpracování žádostí: Odbor školství, kultury a vzdělávání Úřad městské části Praha 12, Čechtická 758A/6, Praha 4 - Kamýk Kontaktní osoby: Ivana Sellnerová tel isellnerova@p12.mepnet.cz Mgr. Jana Knotková tel jknotkova@p12.mepnet.cz Upozornění: Městská část Praha 12 si vyhrazuje právo zrušit grantové řízení v případě, že na ně nebudou schváleny finanční prostředky v rozpočtu městské části Praha 12 na rok Požadavky na zpracování žádosti: žádost musí být zpracována v českém jazyce a čitelně na předepsaném formuláři v listinné podobě v jednom vyhotovení včetně příloh, žádost musí být podepsána žadatelem nebo osobou oprávněnou jednat za žadatele. K žádosti je třeba doložit následující dokumenty: kopii dokladu o právní subjektivitě žadatele a předmětu jeho činnosti v dané oblasti (např. občanské sdružení registrované stanovy a potvrzení MV ČR o platnosti registrace; fyzická osoba podnikající - živnostenský list nebo výpis z obchodního rejstříku; společnost s ručením omezeným - výpis z obchodního rejstříku a stanovy; obecně prospěšná společnost zakládací smlouva a výpis z rejstříku obecně prospěšných společností), kopii dokladu o oprávnění osoby jednat za žadatele; jedná-li za žadatele jiná osoba než k tomu oprávněná dle přiloženého dokladu, bude doložena plná moc k zastupování s ověřením pravosti, kopii dokladu o zřízení bankovního účtu žadatele, v případě žádosti o příspěvek na úhradu provozních nákladů (el. energie, vodné, stočné, plyn aj.) a nájemného vážícího se k objektu spjatého s realizací projektu doklad o právním vztahu žadatele k nemovitosti (výjimkou je pronájem za účelem realizace krátkodobé akce), v případě žádosti o finanční příspěvek na jakoukoli úpravu, opravu či zhodnocení objektu souvisejícího s realizací projektu nebo na pořízení vybavení vázaného na objekt související s realizací projektu je nutno doložit doklad o právním vztahu žadatele k nemovitosti, stručnou charakteristiku žadatele počet členů, zaměření činnosti, přehled nejvýznamnějších realizovaných aktivit. V případě, že žadatel podává více projektů v oblasti kultury, lze výše uvedené dokumenty doložit pouze k jedné ze žádostí, u ostatních je nutno vždy uvést, ke které žádosti jsou přiloženy. Obecné podmínky pro přidělení a čerpání grantu: vyhlášení grantového řízení schvaluje Rada městské části Praha 12, poskytnutí grantu schvaluje Zastupitelstvo městské části Praha 12 na základě návrhu Rady městské části Praha 12, žadatelem o grant je právnická osoba působící v oblasti kultury nebo fyzická osoba s oprávněním k podnikání v této oblasti (školní kluby pouze v případě, jsou-li Strana 2 (celkem 4)

4 právnickými osobami s účetnictvím vedeným odděleně od účetnictví školy); podmínkou je provozování činnosti v oblasti kultury minimálně 1 rok, projekt je určen především pro obyvatele městské části Praha 12, výše grantu závisí na objemu finančních prostředků schválených v rozpočtu městské části Praha 12 pro oblast kultury na daný rok, poskytnutí grantu není nárokovou položkou a proti rozhodnutí o přidělení/nepřidělení grantu se nelze odvolat, z grantu nelze hradit mzdy zaměstnanců žadatele, odvody na sociální a zdravotní pojištění, občerstvení a stravné, výpočetní techniku pro jiné než výukové účely, stáže, stipendia nebo doplňky k nim, cesty do zahraniční, úhradu leasingu, investiční náklady nad Kč, náhrady cestovních nákladů, grant nelze přidělit žadatelům v případě nevyřešeného vyúčtování jakýchkoliv finančních prostředků přidělených subjektu nejen z rozpočtu městské části Praha 12, grant nemůže být použit za účelem zisku, žadatel se zavazuje dodržet podmínky pro poskytnutí grantu uvedené v čl. III Pravidel pro poskytování grantů z rozpočtu městské části Praha 12. Finanční prostředky udělené v rámci grantové podpory lze použít především na: potřeby pro činnost spolků a organizací (výtvarné potřeby, materiál pro výrobu kulis a rekvizit, ceny pro soutěžící aj.), krátkodobé pronájmy pro realizaci akcí, služby spojené s realizací projektu (ozvučení akcí, honoráře účinkujícím, tisk materiálů pro propagaci, fotografické služby aj.), doplnění vybavení materiální základny žadatele, ostatní osobní náklady související s realizací projektu výhradně formou dohody o provedení práce a dohody o pracovní činnosti, na úhradu provozních nákladů (el. energie, plyn, vodné, stočné aj.) a nájemného vážícího se k objektu spjatého s realizací projektu k žádosti je nutno doložit doklad o právním vztahu žadatele k nemovitosti (výjimkou je pronájem za účelem realizace krátkodobé akce). Hodnocení žádostí a přidělení grantů: žádost o grant je nutné podat na předepsaném formuláři v souladu s vyhlášením grantového řízení na podporu projektů v oblasti kultury na daný rok a musí obsahovat všechny formální náležitosti, žádosti doručené po termínu uzávěrky nebo žádosti neúplné budou z grantového řízení vyřazeny, projekty posoudí Komise pro udílení grantů v oblasti kultury (grantová komise) z hlediska úplnosti požadované dokumentace, kvality zpracování a přínosu projektu; výstupem z jednání grantové komise je návrh na přidělení grantů, návrh grantové komise předloží příslušný zástupce starosty po schválení rozpočtu městské části Radě městské části Praha 12 k projednání a rada předloží návrh ke schválení na nejbližším zasedání Zastupitelstva městské části Praha 12, granty jsou účelově vázány a jsou uvolňovány po podpisu smlouvy o poskytnutí finančního příspěvku; nemohou být žadatelem poskytnuty jiným subjektům, pokud se nejedná o úhradu přímo spojenou s realizací konkrétních projektů, Strana 3 (celkem 4)

5 grant se poskytuje žadatelům na základě smlouvy o poskytnutí finančního příspěvku uzavřené dle ustanovení 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, podpisem smlouvy se příjemce mimo jiné zaváže: - dodržet účel čerpání finančního příspěvku a rozpočtovou skladbu, - zajistit vyúčtování finančního příspěvku ve stanoveném termínu, - umožnit kontrolu čerpání grantu pověřenými pracovníky Úřadu městské části Praha 12. Oznámení výsledků grantového řízení: Odbor školství, kultury a vzdělávání Úřadu městské části Praha 12 vyrozumí všechny žadatele nejpozději do 15 dnů po schválení rozdělení grantů Zastupitelstvem městské části Praha 12 o výsledku grantového řízení a vybrané žadatele vyzve k podpisu smlouvy o poskytnutí finančního příspěvku. Čerpání a vyúčtování grantu: přidělené finanční příspěvky je nutné vyčerpat v kalendářním roce, na který byly přiděleny, tzn. nejpozději do ; příjemce je povinen vykazovat grant v rámci své účetní evidence odděleně (analyticky), vyúčtování musí být v souladu s účelem finančního příspěvku uvedeným ve smlouvě, součástí vyúčtování bude zpráva o realizaci projektu, přiloženy budou kopie účetních dokladů o použití finančních příspěvků, poskytovatel grantu si vymiňuje možnost kontroly užití finančních příspěvků v souladu s uzavřenou smlouvou o poskytnutí finančního příspěvku a zákonem č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, za neoprávněné použití nebo zadržení finančního příspěvku z rozpočtu městské části Praha 12 budou žadatelé postihnuti sankcemi vyplývajícími z ustanovení 22 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů; v případě, že žadatel nepředloží v termínu stanoveném ve smlouvě vyúčtování grantu nebo nevrátí nevyčerpané finanční příspěvky, nebudou mu další granty v následujících letech poskytnuty a neoprávněně použité nebo zadržené finanční příspěvky budou na žadateli vymáhány, pokud příjemce obdrží více grantů, je nutné vyúčtovat každý projekt samostatně, vyúčtování je nutné odevzdat na formuláři, který je součástí smlouvy a je také k dispozici na internetových stránkách městské části Praha 12 v sekci SAMOSPRÁVA A ÚŘAD FORMULÁŘE, konečný termín pro podání vyúčtování grantu na podporu činnosti v oblasti kultury je , doporučujeme však vyúčtovat grant do 30 dnů po skončení projektu či akce. Mgr. Petr Prchal starosta Ing. Eva Tylová zástupkyně starosty Naformátováno: zarovnání na střed, Mezera Před: 6 b., Řádkování: Nejméně 12 b. Naformátováno: Písmo: Tučné Strana 4 (celkem 4)

6 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O GRANT NA PROJEKTY V OBLASTI SPORTU A VOLNÉHO ČASU NA ROK Přesný název projektu: Program č. 2. Základní údaje o žadateli: přesný název žadatele právní forma IČ DIČ adresa, sídlo žadatele ulice č.p./ č.o. obec/část obce PSČ bankovní spojení banka č. účtu (přiložte kopii dokladu o zřízení účtu) registrace u příslušné instituce vydána kým (př. MVČR, OR, ŽR, aj.) (přiložte kopii dokladu o registraci a okruhu činnosti) oprávněný zástupce žadatele (přiložte kopii dokladu o jeho oprávnění): jméno, příjmení, titul kontaktní spojení telefon reg. číslo (je-li přiděleno) funkce kód banky dne fax realizátor projektu: jméno, příjmení, titul korespondenční adresa ulice č.p./ č.o. obec/část obce funkce PSČ kontaktní spojení telefon fax 3. Čestná prohlášení žadatele Čestně prohlašuji, že ke dni podání žádosti o grant nemá žádající subjekt vůči orgánům státní samosprávy a zdravotním pojišťovnám žádné závazky po lhůtě splatnosti nebo nevypořádané finanční závazky z jiných projektů financovaných městskou částí Praha 12. Čestně prohlašuji, že uvedené údaje jsou úplné a pravdivé a že nezatajuji žádné okolnosti důležité pro posouzení žádosti. Dále prohlašuji, že jsem si vědom/a toho, že uvedení nepravdivých údajů v žádosti může věst k odstoupení poskytovatele dotace od smlouvy a k povinnosti žadatele vrátit již poskytnuté finanční prostředky. Čestně prohlašuji, že jsem v minulosti nebyl/la souzen/na za trestný čin a v současné době není proti mně vedeno trestní stíhání. Jsem si plně vědom/a právních důsledků v případě nepravdivosti uvedeného čestného prohlášení. 3. Označte křížkem povinné přílohy, které k žádosti přikládáte Kopie dokladu o právní subjektivitě žadatele a předmětu jeho činnosti Doklad o zřízení bankovního účtu (kopie) Doklad o oprávnění osoby jednat za žadatele Stručnou charakteristiku žadatele - počet členů, zaměření činnosti, přehled aktivit Souhlas se zpracováním osobních údajů od všech osob, jejichž údaje jsou v žádosti uvedeny - ve smyslu zákona č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů Jméno a příjmení osoby oprávněné jednat za jednat za žadatele Jméno a příjmení osoby oprávněné jednat za jednat za žadatele V Praze dne: Podpis Podpis Razítko

7

8 4. Předpokládaný termín a místo realizace projektu termín zahájení termín ukončení místo konání 5. Stručný, ale výstižný obsah a cíl projektu - hlavní idea, zaměření a přínos projektu (v případě potřeby rozveďte v příloze k žádosti (max. však 3 stránky) 6. Předpokládaný počet osob z MČ Praha 12, kterým je projekt určen: Počet osob z MČ Praha 12, které se zapojily do realizace projektu: 7. Předpokládaný rozpočet projektu Neinvestiční (běžné) rámcový finanční prostředky rozpočet a) věcné celkem: 1. materiálové včetně DHIM* 2. energie 3. služby 4. oprava, údržba věcné celkem: b) mzdové celkem: 1. mzdy 2. ostatní osobní náklady mzdové celkem: CELKEM *DHIM - drobný hmotný a investiční majetek do Kč Grant požadujeme na úhradu následujících nákladů částka v Kč

9 1. Věcné ceny a diplomy 2. Pronájem prostor, ubytování, doprava 3. Drobný spotřební materiál 4. Organizační zajištění akce (zdravotník, rozhodčí) 5. Nákup drobného sportovního a materiálového vybavení 6. Úhrada provozních materiálů (energie, vodné, stočné, plyn, aj.) 7. Úhrada nájemného 8. Ostatní Celkem výdaje 0 Přehled o dotacích na projekt v předchozím období Poskytovatel dotace MČ Praha 12 Hl. m. Praha ESF Dotace přidělená v roce 2012 Dotace požadovaná na rok 2013 DOTACE CELKEM Jméno a příjmení osoby oprávněné jednat za jednat za žadatele Podpis Jméno a příjmení osoby oprávněné jednat za jednat za žadatele Podpis V Praze dne: Razítko

10 Příloha č. 2 usnesení Rady městské části Praha 12 č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O GRANT V OBLASTI KULTURY NA ROK Přesný název projektu: 2. Základní údaje o žadateli: přesný název žadatele právní forma žadatele (o. s., o. p. s., s. r. o., aj.) ulice adresa, sídlo žadatele IČO DIČ č. p./ č. o. obec/část obce PSČ bankovní spojení banka č. účtu kód banky registrace u příslušné instituce vydána kým (př. MVČR, OR, ŽR, aj.)reg. číslo (je-li přiděleno) dne oprávněný zástupce žadatele: jméno, příjmení, titul funkce kontaktní spojení telefon fax realizátor projektu: jméno, příjmení, titul ulice korespondenční adresa funkce č. p./ č. o. obec/část obce PSČ kontaktní spojení telefon fax 3. Rozpočet projektu: neinvestiční finanční prostředky a) věcné celkem 1. materiálové včetně DHIM* 2. energie 3. služby 4. cestovní náklady 5. oprava, údržba celkový rozpočet projektu požadováno od MČ Praha upřesnění plánovaných výdajů (v případě potřeby vytvořte samostatnou přílohu) b) mzdové celkem mzdy 2. ostatní osobní náklady CELKEM *DHIM - drobný hmotný a investiční majetek do Kč termín zahájení Předpokládaný termín a místo realizace projektu: termín ukončení místo konání

11 5. 6. Předpokládaný počet účastníků, Počet účastníků v uplynulém roce: kterým je projekt určen: Stručný, ale výstižný obsah a cíl projektu - hlavní idea, zaměření a přínos projektu: (v případě potřeby rozveďte v příloze k žádosti (max. však 3 stránky) Přehled o dotacích na projekt v předchozím období: poskytovatel dotace MČ Praha 12 Hl. m. Praha ESF DOTACE CELKEM Čestně prohlašuji, že ke dni podání žádosti o grant nemá žádající subjekt vůči orgánům státní správy a samosprávy a zdravotním pojišťovnám žádné závazky po lhůtě splatnosti nebo nevypořádané finanční závazky z jiných projektů financovaných městskou částí Praha 12. Čestně prohlašuji, že jsem v minulosti nebyl/a souzen/a za trestný čin a v současné době není proti mně vedeno trestní stíhání. Souhlasím se zpracováním osobních údajů při evidenci žádostí o grant a souvisejících činnostech ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Čestně prohlašuji, že uvedené údaje jsou úplné a pravdivé a že nezatajuji žádné okolnosti důležité pro posouzení žádosti. Dále prohlašuji, že jsem si vědom/a toho, že uvedení nepravdivých údajů v žádosti může vést k odstoupení poskytovatele dotace od smlouvy a k povinnosti žadatele vrátit již poskytnuté finanční prostředky. Jsem si plně vědom/a právních důsledků v případě nepravdivosti uvedených čestných prohlášení. Správnost údajů potvrzuji podpisem opravněné/ých osob/y: 0 0 Přílohy k žádosti - označte křížkem přílohy přikládané dle právní formy žádajícího subjektu: kopie dokladu o právní subjektivitě žadatele a předmětu jeho činnosti kopie dokladu o zřízení bankovního účtu doklad o oprávnění osoby jednat za žadatele stručná charakteristiku žadatele - počet členů, zaměření činnosti, přehled aktivit Čestná prohlášení žadatele dotace přidělená v roce 2013 dotace požadovaná na rok 2014 jméno a příjmení osoby oprávněné jednat za jednat za žadatele podpis jméno a příjmení osoby oprávněné jednat za jednat za žadatele podpis V Praze dne: razítko Mgr. Petr Prchal starosta Ing. Eva Tylová zástupkyně starosty

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O GRANT NA PROJEKTY V OBLASTI SPORTU A VOLNÉHO ČASU NA ROK 2013

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O GRANT NA PROJEKTY V OBLASTI SPORTU A VOLNÉHO ČASU NA ROK 2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O GRANT NA PROJEKTY V OBLASTI SPORTU A VOLNÉHO ČASU NA ROK 2013 1. Přesný název projektu: Program č. 2. Základní údaje o žadateli: přesný název žadatele právní forma IČ DIČ

Více

Městská část Praha 12. dotační řízení v oblasti sportu a volného času na rok 2016.

Městská část Praha 12. dotační řízení v oblasti sportu a volného času na rok 2016. Příloha č. 1 usnesení Rady městské části Praha 12 č. R-034-003-15 Městská část Praha 12 v souladu s Pravidly pro poskytování dotací z rozpočtu městské části Praha 12 vyhlašuje usnesením Rady městské části

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-106-002-13 ze dne 19.3.2013 Granty z rozpočtu městské části Praha 12 na realizaci projektů v oblasti sportu a volného času v roce 2013 Rada městské

Více

Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, Praha 4

Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, Praha 4 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 101.01.09 Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, 143 12 Praha 4 vyhlašuje výběrové řízení na podporu projektů v sociální oblasti pro rok 2010 v souladu

Více

ŽÁDOST O DOTACI V OBLASTI SOCIÁLNÍ

ŽÁDOST O DOTACI V OBLASTI SOCIÁLNÍ Příloha č. 2 usnesení Rady městské části Praha 12 č. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O DOTACI V OBLASTI SOCIÁLNÍ 1. Přesný název projektu 2. Základní údaje o žadateli: NA ROK 216 přesný název žadatele právní

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R-163-042-14 ze dne 24.6.2014

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R-163-042-14 ze dne 24.6.2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-163-042-14 ze dne 24.6.2014 Vyhlášení grantového řízení v oblasti životního prostředí na rok 2015 Rada městské části 1. schvaluje 1.1. vyhlášení grantového

Více

Pravidla pro udělení grantů MČ Praha 16 Radotín v oblasti volnočasových aktivit, sportu a kultury

Pravidla pro udělení grantů MČ Praha 16 Radotín v oblasti volnočasových aktivit, sportu a kultury MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 16 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI Pravidla pro udělení grantů MČ Praha 16 Radotín v oblasti volnočasových aktivit, sportu a kultury I. Všeobecná ustanovení 1. Městská část Praha 16 - Radotín (dále

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-124-028-13 ze dne 16.7.2013 Vyhlášení grantového řízení na podporu projektů v sociální oblasti pro rok 2014 Rada městské části 1. schvaluje 1.1. vyhlášení

Více

Město Rokytnice nad Jizerou

Město Rokytnice nad Jizerou Město Rokytnice nad Jizerou ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ (GRANTŮ) Z ROZPOČTU MĚSTA ROKYTNICE NAD JIZEROU na kulturní a sportovní akce, volnočasové aktivity, vzdělávání, činnost zájmových

Více

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti Městská část Praha 1 vyhlašuje II. kolo výběrového řízení grantového programu: JEDNIČKA PRO ROK 2012 - podpora MHMP v sociální oblasti Dotace se vztahuje na následující druhy sociálních služeb: Pečovatelská

Více

6. Granty nejsou nárokovou položkou, na poskytnutí grantu není právní nárok.

6. Granty nejsou nárokovou položkou, na poskytnutí grantu není právní nárok. Obecná pravidla pro udělování grantů městské části Praha 7 schválená usnesením Rady městské části Praha 7 č. 0180/14-R z jednání č.13, ze dne 18.03.2014 I. Úvodní ustanovení 1. Grant městské části Praha

Více

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 109.21.10 Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 v rámci V. programu Podpora MČ v sociální oblasti

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-005-007-15 ze dne 19.1.2015 Vyhlášení dotační výzvy v oblasti školství a vzdělávání na rok 2015 Rada městské části 1. bere na vě domí podmínky uvedené

Více

Dotační program města Tovačov pro rok 2018

Dotační program města Tovačov pro rok 2018 Dotační program města Tovačov pro rok 2018 Poskytnutí dotace I. Základní ustanovení 1. Dotační program města Tovačov vychází z ustanovení zákona o obcích č. 128/2000 Sb. a zákona o rozpočtových pravidlech

Více

4. MČ P7 vypisuje granty na podporu sportovní činnosti. Zadání grantů na podporu sportovní činnosti stanovuje Rada MČ P7.

4. MČ P7 vypisuje granty na podporu sportovní činnosti. Zadání grantů na podporu sportovní činnosti stanovuje Rada MČ P7. Pravidla pro grantovou podporu činnosti nestátních neziskových organizací působících na území MČ Praha 7, které zajišťují dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu mládeže registrované v jednotlivých

Více

Vyhlášeno usnesením zastupitelstva Z-184/2015 dne Podpora pravidelné celoroční sportovní, kulturní a zájmové činnosti organizací a spolků.

Vyhlášeno usnesením zastupitelstva Z-184/2015 dne Podpora pravidelné celoroční sportovní, kulturní a zájmové činnosti organizací a spolků. Dotace města Úvaly poskytované dle zákona č. 250/2000Sb., o rozpočtových pravidel územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen,,zákon ) a souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

Pro účely těchto pravidel a podmínek: a) žadatelem o dotaci se rozumí poskytovatel sociálních služeb, registrovaný podle

Pro účely těchto pravidel a podmínek: a) žadatelem o dotaci se rozumí poskytovatel sociálních služeb, registrovaný podle Pravidla a podmínky pro poskytnutí dotace hlavního města Prahy v sociální oblasti pro rok 2010 prostřednictvím Městské části Praha 16 V. Program Podpora městských částí v sociální oblasti Městská část

Více

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013 Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013 v rámci J5 programu Podpora financování sociálních služeb na úrovni městských částí HMP Městská část Praha

Více

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec)

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) I. Úvod Poskytnutí a použití příspěvků se řídí obecně závaznými předpisy

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Účel dotace

I. Úvodní ustanovení. II. Účel dotace PRAVIDLA A PODMÍNKY pro poskytování dotace z rozpočtu města Fulneku určené k financování poskytování pečovatelské služby na území města Fulneku jako služby sociální I. Úvodní ustanovení 1. Dotací se rozumí

Více

MĚSTO ZUBŘÍ. Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok Preambule. 2. Všeobecná ustanovení

MĚSTO ZUBŘÍ. Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok Preambule. 2. Všeobecná ustanovení MĚSTO ZUBŘÍ Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok 2019 1. Preambule 1.1. Prostředky z Programové podpory z rozpočtu města Zubří pro rok 2019 (dále jen PP ) jsou určeny na podporu projektů zaměřených

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-153-021-14 ze dne 15.4.2014 Vyhlášení výběrového řízení na poskytnutí grantu v sociální oblasti pro rok 2014 v rámci programu J5 - Podpora městských

Více

Postup při administraci žádostí: Obsah žádosti: Kritéria posouzení: Povinnosti příjemce finančního příspěvku:

Postup při administraci žádostí: Obsah žádosti: Kritéria posouzení: Povinnosti příjemce finančního příspěvku: MĚSTO DESNÁ Rada města 468 61 Desná v Jizerských horách, Krkonošská 318, Tel. 483 337 941, Fax. 483 337 953, Mobil:737248436 e-mail : epodatelna@mesto-desna.cz Pravidla pro poskytování finančních příspěvků

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2014 (žádost je určena pro právnické osoby)

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2014 (žádost je určena pro právnické osoby) ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2014 (žádost je určena pro právnické osoby) 1. Tematická oblast grantu: Podporovaná aktivita tématické oblasti: (Pozor: při změně

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ MĚSTSKOU ČÁSTÍ BRNO-KNÍNIČKY NA PODPORU KULTURNÍCH, SPORTOVNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT, NA SOCIÁLNÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ MĚSTSKOU ČÁSTÍ BRNO-KNÍNIČKY NA PODPORU KULTURNÍCH, SPORTOVNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT, NA SOCIÁLNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ MĚSTSKOU ČÁSTÍ BRNO-KNÍNIČKY NA PODPORU KULTURNÍCH, SPORTOVNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT, NA SOCIÁLNÍ ČINNOSTI, OCHRANU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A NA DALŠÍ AKCE ZVLÁŠTĚ

Více

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013.

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013. Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013. Městská část Praha 21 vyhlašuje grantový program pro rok 2013 na podporu dvou druhů sociálních služeb

Více

Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže

Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže Zastupitelstvo města Písek rozhodlo dne 03.11.2011 usnesením č. 244/11 vydat tato Pravidla pro poskytování příspěvků

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání krajských a vyšších kol postupových soutěží a přehlídek pro děti a mládež

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání krajských a vyšších kol postupových soutěží a přehlídek pro děti a mládež Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání krajských a vyšších kol postupových soutěží a přehlídek pro děti a mládež ze dne 17. 12. 2014 č. 13/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení

Více

Dotační program MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sportu, tělovýchovy, volnočasových aktivit a kultury určený pro fyzické a právnické osoby

Dotační program MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sportu, tělovýchovy, volnočasových aktivit a kultury určený pro fyzické a právnické osoby Dotační program MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sportu, tělovýchovy, volnočasových aktivit a kultury určený pro fyzické a právnické osoby Žádosti posuzuje Komise pro sport, mládež a kulturu Dotační programy

Více

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Dotační program Dotační titul VZOR - NESLOUŽÍ JAKO FORMULÁŘ ŽÁDOSTI! Sběr žádostí: od: 3. 4. 2017 do: 11. 5. 2017 Název akce / projektu:

Více

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice OBEC ŽELEŠICE Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice Účinnost od: 7.2.2014 Zástupce obce - poskytovatele: Ing. Jiří Kvasnička, starosta obce Želešice 1 Článek I Základní

Více

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Dotační program Dotační titul VZOR - NESLOUŽÍ JAKO FORMULÁŘ ŽÁDOSTI Sběr žádostí: od: 3. 4. 2017 do: 21. 4. 2017 Název akce / projektu:

Více

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu Městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2014

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu Městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2014 Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu Městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2014 v rámci programu J5 Podpora financování sociálních služeb na úrovni městských částí HMP Městská část Praha

Více

Podmínky pro poskytování grantového programu v oblasti podpory sportovních aktivit dětí, mládeže a sportovních organizací MČ Praha 15 pro rok 2014.

Podmínky pro poskytování grantového programu v oblasti podpory sportovních aktivit dětí, mládeže a sportovních organizací MČ Praha 15 pro rok 2014. Podmínky pro poskytování grantového programu v oblasti podpory sportovních aktivit dětí, mládeže a sportovních organizací MČ Praha 15 pro rok 2014. I. Úvodní ustanovení Příloha č. 2 USN 1. Grantové programy

Více

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem dotace poskytovatelům sociálních služeb na účel vymezený zákonem č. 108/2006

Více

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Dotační program Dotační titul Sběr žádostí: od: do: Název akce / projektu: 1. Údaje o žadateli Právní statut: Fyzická osoba: datum narození:

Více

Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2015.

Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2015. Příloha č. 2 USN R-377 Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2015. I. Úvodní ustanovení 1. Dotační program v oblasti podpory sportovních

Více

Dotační program města Strakonice na podporu kultury v roce 2018

Dotační program města Strakonice na podporu kultury v roce 2018 Dotační program města Strakonice na podporu kultury v roce 2018 Dotační program města Strakonice na podporu kultury v roce 2018 (dále jen program) zpracovaný na základě zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových

Více

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2014.

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2014. Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2014. Městská část Praha 21 vyhlašuje grantový program pro rok 2014 na podporu dvou druhů sociálních služeb

Více

Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část

Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část - O grant se mohou ucházet všechny subjekty, které jsou poskytovateli sociálních služeb, mají oprávnění k poskytování sociálních služeb (registraci) a/nebo

Více

Dotační program města Strakonice na podporu kultury v roce 2017

Dotační program města Strakonice na podporu kultury v roce 2017 Dotační program města Strakonice na podporu kultury v roce 2017 Dotační program města Strakonice na podporu kultury v roce 2017 (dále jen program) zpracovaný na základě zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových

Více

Žádost organizace o státní dotaci v roce 2007 (zašlete též elektronicky)

Žádost organizace o státní dotaci v roce 2007 (zašlete též elektronicky) Žádost organizace o státní dotaci v roce 2007 (zašlete též elektronicky) obecná část Evidenční číslo: (doplní MŠMT) Název poskytovatele dotace: MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Název dotačního

Více

Dotační program Podpora celoročního provozu sportovní organizace a sportovní činnosti na rok 2019

Dotační program Podpora celoročního provozu sportovní organizace a sportovní činnosti na rok 2019 Příloha č. 5 Strana: 1/3 Dotační program Podpora celoročního provozu sportovní organizace a sportovní činnosti na rok 2019 Účel dotace Podpora činnosti subjektů v oblasti sportovní organizace se poskytuje

Více

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA KAŠPERSKÉ HORY PODPORA VZDĚLÁVÁNÍ, KULTURY, SPORTU, KLUBOVÉ, SPOLKOVÉ A DALŠÍ ZÁJMOVÉ ČINNOSTI V ROCE 2018

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA KAŠPERSKÉ HORY PODPORA VZDĚLÁVÁNÍ, KULTURY, SPORTU, KLUBOVÉ, SPOLKOVÉ A DALŠÍ ZÁJMOVÉ ČINNOSTI V ROCE 2018 DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA KAŠPERSKÉ HORY PODPORA VZDĚLÁVÁNÍ, KULTURY, SPORTU, KLUBOVÉ, SPOLKOVÉ A DALŠÍ ZÁJMOVÉ ČINNOSTI V ROCE 2018 Účel podpory Podpořit aktivní činnost občanů města Kašperské Hory a jeho

Více

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2012 (žádost je určena pro právnické osoby)

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2012 (žádost je určena pro právnické osoby) ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2012 (žádost je určena pro právnické osoby) 1. Tematická oblast grantu: Podporovaná aktivita tématické oblasti: (Pozor: při změně

Více

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016 Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016 Město Horažďovice vyhlašuje na základě usnesení Rady města

Více

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Dotační program Dotační titul Program na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže v Olomouckém kraji v roce 2017 VZOR - NESLOUŽÍ JAKO

Více

Pravidla pro poskytnutí grantu na podporu činnosti nestátních neziskových organizací působících na území MČ Praha 1 v oblasti sportu pro rok 2015

Pravidla pro poskytnutí grantu na podporu činnosti nestátních neziskových organizací působících na území MČ Praha 1 v oblasti sportu pro rok 2015 Pravidla pro poskytnutí grantu na podporu činnosti nestátních neziskových organizací působících na území MČ Praha 1 v oblasti sportu pro rok 2015 I. Úvodní ustanovení 1. Grant městské části Praha 1 na

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ z rozpočtu města Žlutice v oblasti kultury, sportu a společenského života Zastupitelstvo města Žlutice (dále jen zastupitelstvo města) se usneslo na těchto Pravidlech pro

Více

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec)

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) I. Úvod Poskytnutí a použití příspěvků se řídí obecně závaznými předpisy

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách. ze dne

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách. ze dne Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách ze dne 17. 12. 2014 č. 11/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Pravidla

Více

MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 17

MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 17 MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDAJŮ MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 17 DNE: 10. 11. 2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 17/2016/OS/1 OBSAH: Vyhlášení dotačních programů pro sociální oblast ANOTACE: Město Žďár nad Sázavou

Více

3. výzvu k podání žádostí o nadační příspěvek

3. výzvu k podání žádostí o nadační příspěvek Nadační fond CESTA KE VZDĚLÁNÍ Mariánské náměstí 2, 110 00 Praha 1 Nadační fond Cesta ke vzdělání se sídlem Mariánské náměstí 2/2, 110 01 Praha 1 vyhlašuje 3. výzvu k podání žádostí o nadační příspěvek

Více

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ 1) Preambule a) Dotační statut obce Všeň (dále jen dotace) upravuje poskytování dotací, které jsou určeny na všestranný rozvoj území obce a potřeb jeho občanů. Směřování

Více

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE DLE ZVLÁŠTNÍHO PRÁVNÍHO PŘEDPISU PRO ROK 2018 Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE DLE ZVLÁŠTNÍHO PRÁVNÍHO PŘEDPISU PRO ROK 2018 Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE DLE ZVLÁŠTNÍHO PRÁVNÍHO PŘEDPISU PRO ROK 2018 Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE na podporu sociálních služeb definovaných v zákoně č. 108/2006 Sb., o sociálních službách

Více

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2018

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2018 Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2018 Dotační program Dotační titul Program na podporu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji v roce 2018 VZOR NESLOUŽÍ

Více

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Program na podporu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji Dotační program v roce 2017 Dotační titul VZOR -

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží pro stanovení

Více

Program na podporu kulturních a společenských aktivit v roce 2016

Program na podporu kulturních a společenských aktivit v roce 2016 Program na podporu kulturních a společenských aktivit v roce 2016 1. Název programu Program na podporu kulturních a společenských aktivit v roce 2016 v oblasti - taneční - hudební - divadelní - přednáškové

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE KŘEŠICE

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE KŘEŠICE PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE KŘEŠICE Zastupitelstvo obce Křešice na svém jednání dne 18.12.2015 usnesením č. 100/2015 schválilo Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Křešice.

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost Příloha usnesení č. Usn RMC 0126/2016 Rady Městské části Praha 8 ze dne 2. 3. 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé

Více

Pravidla pro poskytnutí grantu MČ Praha 1 JEDNIČKA PRO ROK 2015 sociální oblast. 1. Kdo může žádat o grant

Pravidla pro poskytnutí grantu MČ Praha 1 JEDNIČKA PRO ROK 2015 sociální oblast. 1. Kdo může žádat o grant Pravidla pro poskytnutí grantu MČ Praha 1 JEDNIČKA PRO ROK 2015 sociální oblast Tato pravidla jsou závazná pro všechny uchazeče. Účelem pravidel je: - poskytnout informace o výběrovém řízení - pomoci předkladatelům

Více

Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu obce Sopotnice

Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu obce Sopotnice Obec Sopotnice Sopotnice 273 561 15 Sopotnice Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu obce Sopotnice I. Úvodní ustanovení 1. Tyto zásady upravují jednotný procesní postup a podmínky poskytování

Více

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2019 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2019

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2019 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2019 Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2019 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2019 Město Horažďovice vyhlašuje na základě usnesení Rady města

Více

Žádost o dotaci v programu:

Žádost o dotaci v programu: ODBOR 1 z 7 Žádost o dotaci v programu: č. 1 Osvětová činnost a ekologická výchova, aktivity ve volném čase dětí a mládeže, osvětové akce pro mládež a dospělé- finanční spoluúčast subjektu 30% č. 2 Zlepšení

Více

OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK

OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Město Humpolec 2016 Dotační program OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Žádost o poskytnutí finanční dotace ČÁST A/ Obecné údaje o žadateli Dotační program OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Žádost o poskytnutí dotace z

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení KARLOVARSKÝ KRAJ RADA KRAJE PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE - ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Více

Zásady pro spolupořadatelství MČ P1 při pořádání akcí v oblasti kultury a volného času pro rok 2018

Zásady pro spolupořadatelství MČ P1 při pořádání akcí v oblasti kultury a volného času pro rok 2018 Zásady pro spolupořadatelství MČ P1 při pořádání akcí v oblasti kultury a volného času pro rok 2018 1. Obecná ustanovení a) Spolupořadatelství Městské části Praha 1 v oblasti kultury a volného času (dále

Více

I. Podmínky poskytování finanční podpory grantu na rok 2015

I. Podmínky poskytování finanční podpory grantu na rok 2015 I. Podmínky poskytování finanční podpory grantu na rok 2015 1.Všeobecné podmínky pro poskytnutí finanční podpory žádosti o finanční podporu mohou podávat právnické i fyzické osoby odevzdat žádost o finanční

Více

Žádost o dotaci v programu č.: 3 Volnočasové aktivity - finanční spoluúčast subjektu 20%

Žádost o dotaci v programu č.: 3 Volnočasové aktivity - finanční spoluúčast subjektu 20% 1 z 7 Žádost o dotaci v programu č.: 3 Volnočasové aktivity - finanční spoluúčast subjektu 20% Žadatelé o dotaci vyplňují všechna šedá pole formuláře! Žadatel: (vyplňuje fyzická i právnická osoba) Název

Více

Obec Dlouhá Loučka. Obec Dlouhá Loučka vyhlašuje pro období PROGRAM

Obec Dlouhá Loučka. Obec Dlouhá Loučka vyhlašuje pro období PROGRAM Obec Dlouhá vyhlašuje pro období 2015 2018 PROGRAM pro poskytování dotací neziskovým organizacím a spolkům z rozpočtu obce Dlouhá 1. Účel poskytnutí dotace Podpora aktivit v oblasti zájmové činnosti pro

Více

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Dotační program Individuální žádosti o dotace Dotační titul Sběr žádostí: od: do: Název akce / projektu: 1. Údaje o žadateli Právní statut:

Více

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Dotační program VZOR - NESLOUŽÍ JAKO FORMULÁŘ ŽÁDOSTI Dotační titul Sběr žádostí: od: do: Název akce / projektu: 1. Údaje o žadateli

Více

Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová. I. Úvodní ustanovení

Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová. I. Úvodní ustanovení Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová I. Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo městského obvodu Hrabová rozhodlo o stanovení oblastí pro

Více

Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast Kdo může žádat o dotaci

Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast Kdo může žádat o dotaci Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast 2016 Tato pravidla jsou závazná pro všechny uchazeče. Účelem pravidel je: - poskytnout informace o výběrovém řízení - pomoci předkladatelům

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí návratné finanční výpomoci

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí návratné finanční výpomoci Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí návratné finanční výpomoci příloha č. 1 I. Obecné ustanovení Zastupitelstvo městské části Praha 14 rozhodlo svým usnesením č.../zmč/2015 ze dne 08. 12. 2015 o poskytnutí

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č.j.: 745/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 103 ze dne 22.09.2015 Vyhlášení programů pro poskytnutí dotací z Dotačního fondu městské části Praha 3 - Dotační program

Více

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory dotace - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2015

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory dotace - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2015 MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory dotace - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2015 I. Podmínky pro poskytnutí finanční podpory Všeobecné podmínky pro poskytnutí finanční

Více

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2019

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2019 MĚSTO VARNSDORF DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2019 Schváleno: Radou města Varnsdorf dne 20.09.2018 usnesením č. 405/2018/1 1 Dotační program města Varnsdorf pro rok 2019 (zásady pro poskytování

Více

GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA ODOLENA VODA

GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA ODOLENA VODA GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA ODOLENA VODA na podporu veřejně přínosných kulturních, společenských či sportovních akcí Verze: 1 Zpracovala: Bc. Karel Philipp Schváleno: Rada města č. 2/2012 Platnost: od 2. 2.

Více

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory DOTACE - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2018

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory DOTACE - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2018 MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory DOTACE - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2018 I. Podmínky pro poskytnutí finanční podpory Všeobecné podmínky pro poskytnutí finanční

Více

Podmínky poskytování finanční podpory grantu na rok 2016

Podmínky poskytování finanční podpory grantu na rok 2016 Podmínky poskytování finanční podpory grantu na rok 2016 1. Všeobecné podmínky pro poskytnutí finanční podpory žádosti o finanční podporu mohou podávat právnické i fyzické osoby odevzdat žádost o finanční

Více

Obecná pravidla pro poskytování dotací městské části Praha 5

Obecná pravidla pro poskytování dotací městské části Praha 5 Obecná pravidla pro poskytování dotací městské části Praha 5 I. Úvodní ustanovení 1. Dotace městské části Praha 5 (dále jen MČ Praha 5 ) je poskytnutí peněžních prostředků z rozpočtu MČ Praha 5 fyzickým

Více

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2019

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2019 Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2019 I. Název dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2019. II. Vyhlašovatel

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Břeclaví. ČI. 1 Úvodní ustanovení

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Břeclaví. ČI. 1 Úvodní ustanovení Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Břeclaví ČI. 1 Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo města Břeclavi se v souladu s 84 odst. 4 a 85 písm. c) a j) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

MĚSTO VARNSDORF GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2015

MĚSTO VARNSDORF GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2015 MĚSTO VARNSDORF GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2015 Schváleno: Radou města Varnsdorf dne 27.11.2014 usnesením č. 414/2014 1 Grantový program města Varnsdorf pro rok 2015 (zásady pro poskytování

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů. ze dne č.

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů. ze dne č. Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů ze dne 17. 12. 2014 č. 14/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Pravidla Rady Kraje Vysočina

Více

PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ

PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ (dále jen Pravidla) Město Sušice vydává na základě rozhodnutí Zastupitelstva města Sušice ze dne 17. února

Více

MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU

MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu města Žadatel (jméno a příjmení, obchodní název) Právní statut (fyzická osoba, občanské sdružení,

Více

PRAVIDLA pro poskytování příspěvků a dotací subjektům působícím v oblasti požární ochrany k zajištění akceschopnosti. 2.

PRAVIDLA pro poskytování příspěvků a dotací subjektům působícím v oblasti požární ochrany k zajištění akceschopnosti. 2. PRAVIDLA pro poskytování příspěvků a dotací subjektům působícím v oblasti požární ochrany k zajištění akceschopnosti 1. Úvodní ustanovení 1.1. Tato Pravidla pro poskytování příspěvků a dotací Městem Chotěboř

Více

Grantový program Městské části Praha 20. Zásady pro poskytnutí grantů v oblasti kultury pro rok 2014

Grantový program Městské části Praha 20. Zásady pro poskytnutí grantů v oblasti kultury pro rok 2014 Grantový program Městské části Praha 20 Zásady pro poskytnutí grantů v oblasti kultury pro rok 2014 I. PRÁVNÍ RÁMEC POSKYTOVÁNÍ GRANTŮ Grantový systém v oblasti kultury je jedním z nejvýznamnějších finančních

Více

Žádost. Obec s rozšířenou působností

Žádost. Obec s rozšířenou působností Obec s rozšířenou působností Kraj Žádost o poskytnutí příspěvku na zachování a obnovu kulturní památky z programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností 1. Žadatel

Více

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn Část I Zásady poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn Článek 1. Úvod 1. Účelem poskytování podpor je všestranně rozvíjet

Více

Program na podporu aktivit školských zařízení a zařízení zaměřených na volnočasové aktivity dětí v roce 2016,

Program na podporu aktivit školských zařízení a zařízení zaměřených na volnočasové aktivity dětí v roce 2016, Program na podporu aktivit školských zařízení a zařízení zaměřených na volnočasové aktivity dětí v roce 2016 1. Název Program na podporu aktivit školských zařízení a zařízení zaměřených na volnočasové

Více

VZOR ŽÁDOSTI NESLOUŽÍ JAKO FORMULÁŘ ŽÁDOSTI Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017

VZOR ŽÁDOSTI NESLOUŽÍ JAKO FORMULÁŘ ŽÁDOSTI Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 spolků hasičů VZOR ŽÁDOSTI NESLOUŽÍ JAKO FORMULÁŘ ŽÁDOSTI Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Dotační program Dotace na činnost, akce a projekty hasičů, spolků a pobočných

Více

Základní informace. Důvodem poskytnutí dotací je podpořit organizace splňující podmínky programu v jejich sportovně výchovně činnosti.

Základní informace. Důvodem poskytnutí dotací je podpořit organizace splňující podmínky programu v jejich sportovně výchovně činnosti. DOTAČNÍ PROGRAM PRO PODPORU ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 14 ZAJIŠŤUJÍCÍCH SPORTOVNÍ VÝCHOVU MLÁDEŽE (dále jen Dotační program ) Základní informace Městská část

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu mládeže

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu mládeže Příloha usnesení č. Usn RMC 0080/2018 Rady Městské části Praha 8 ze dne 7. března 2018 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu

Více

Městská část Praha - Suchdol

Městská část Praha - Suchdol Městská část Praha-Suchdol, Suchdolské náměstí 734/3, Praha-Suchdol, 165 00 Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ PROGRAMU PODPORY NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ V OBLASTI KULTURY A VZDĚLÁVÁNÍ PŮSOBÍCÍCH V MĚSTSKÉ

Více

Dotační program Podpora aktivit v sociální oblasti v MČ Brno Královo Pole

Dotační program Podpora aktivit v sociální oblasti v MČ Brno Královo Pole Dotační program Podpora aktivit v sociální oblasti v MČ Brno Královo Pole Poskytovatelem dotací je MČ Brno-Královo Pole. Dotace z rozpočtu MČ Brno-Královo Pole jsou poskytovány na základě Zákona č. 250/2000

Více