Chytrá sovička. školkovský časopísek KVĚTEN

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Chytrá sovička. školkovský časopísek KVĚTEN"

Transkript

1 Chytrá sovička školkovský časopísek KVĚTEN

2 pro dospěláky Vážení rodiče Měsíc květen byl bohatý na zážitky, změny a události. Již jsem s některými informacemi posílala mail, a protože se i přesto stále ptáte (a je to dobře), ráda bych vše ještě jednou shrnula. Asi nejvíce nás zasáhly neštovice, a to kvůli plánované besídce. Vím, že jste se na ni těšili (my také), ale skutečně ji nelze uspořádat a to vzhledem k velmi nízkému počtu dětí po celý měsíc ve školce. Stále máme polovinu dětí a nemůžeme tedy nacvičovat a připravovat vystoupení, kde téměř každý má svou určitou roli. Chceme, aby všechny děti měly možnost ukázat svým rodičům, co se naučily a předat svým maminkám dárek, který vyrobily. Z tohoto důvodu odkládáme besídku na NEURČITO, než se nám opět třída naplní. Děkuji za pochopení. Dále jsem v mailu uváděla, že vypukne renovace naší školkovské zahrádky. První červnový víkend se již tak skutečně stalo. Více na našem webu ve Fotogalerii 6/2013. Snad se to všechno vzhledem k deštivému počasí povede upravit dle plánu, tedy co nejdříve. Konečně parkujeme.. Všichni rodiče, kteří nahlásili nebo zaslali mailem své tel. číslo, RZ auta a jméno řidiče, již mají tel. číslo, na jehož zavolání se brána automaticky otevírá pro vjezd na parkoviště do areálu letního kina. Kdo jste zatím ještě tak neučinili, prosím, udělejte tak co nejdříve, ať můžete v klidu parkovat, bez obav, že dostanete botičku. Je možné projít areálem k brance, která vede přímo k hlavnímu vchodu MŠ. Zkrátíte si tak cestu a nebudete muset obcházet celý Háječek. Branka je otevřena denně od 6:30h do 17:15h.

3 Mezi další Vaše požadavky nebo návrhy patří nainstalování sítěk do oken proti hmyzu a zřízení nájezdové rampy či kolejnic pro kárky a kočárky do MŠ. Oba dva požadavky řešíme a splníme, co nejdříve to bude možné. Ráda bych upřesnila, kdy a jak často probíhají naše zájmové kroužky, neboť se také často ptáte.. Vše je vždy na celý měsíc dopředu vyvěšené na našem webu a hlavní nástěnce v MŠ. Mezi odpolední aktivity patří Hudebníček (vedu já) a Tvořeníčko (vede Martinka). Probíhají vždy od 15:00h do 15:45h, jednou v měsíci a to ve čtvrtek. Není stanoven pevný datum, neboť tyto kroužky jsou interní a časově je přizpůsobujeme jiným aktivitám, které nejsou tak flexibilní.. O který čtvrtek v měsíci se tedy jedná, zjistíte vždy začátkem měsíce, kdy je již vytvořen plán a termín pro kroužek definitivě stanoven. Prosím, sledujte web nebo naši nástěnku, popř. časopísek. Děkuji. U nás ve školce zatím neproběhl Dětský den. Rozhodli jsme se, že letos ke Dni dětí uspořádáme výlet do Borovan na Půdu plnou pohádek (muzeum pohádkových bytostí), navštívíme Zoo Dvorec a zakončíme to opečením vuřtů na ohni. Pojedeme objednaným mikrobusem. Ještě bych chtěla uklidnit všechny maminky, jimž děti vypráví, že musí zítra do školky přinést určitou věc. Není tomu tak. Pokud chceme, aby si dítě do školky něco přineslo, informujeme o tom Vás rodiče. A to vždy. Nemusíte se tedy bát, že byste ze dne na den museli něco kupovat či shánět.. Na závěr bych se ráda vrátila k logopedickému screeningu, který proběhl začátkem května. Všichni rodiče, kteří obdrželi od paní logopedky zprávu, dostali doporučení k následné odborné péči, vzhledem k nerovnoměrnému vývoji řeči dítěte. Pokud se tak rozhodnete učinit, je nutné mít doporučení od pediatra, kterého dítě navštěvuje. je velmi dobře, když máte zájem o dění ve školce, když se ptáte, co a jak jsme dělali, co by se ještě dalo zlepšit. Nebojte se, ptejte a připomínkujte dál. Chcete-li něco změnit, něco Vás trápí jsme tu pro Vás a Vaše děti, abychom hledali a našli vhodné řešení.. Jsme rádi, když se zajímáte! ZB.

4 ELIŠKA oslavila své 4. narozeniny. BLANIČKA osavila své 3. narozeniny.

5 Co se v květnu událo: Logopedické vyšetření Dne 9.5. u nás ve školce proběhlo logopedické vyšetření - screening a to u všech dětí starších tří let. Zprávy z vyšetření od paní logopedky dostali všichni rodiče, u jejichž dětí byl zjištěn nepřiměřený vývoj řeči. Další logopedické vyšetření proběhne cca za půl roku. Hřiště u plovky Využili jsme pěkného dne a vydali se na nedaleké hřiště k plovce.. Sklouzli jsme si, prošli překážkovou dráhu, pohoupali se a pohráli si s kamínky.. Karlík přemýšlí, co by a jak by vymyslel na klouzačce nám to trošku drhlo, ale nedali jsme se

6 Bambiriáda Bambiriáda je každoroční přehlídka činnosti sdružení dětí a mládeže a středisek volného času pod širým nebem. Koná se jednou za rok ve všech krajích České republiky a trvá 2 až 4 dny. Tuto přehlídku aktivit pro děti a mládež jsme navštívili i my... nejlepší atrakcí byl samozřejmě skákací hrad

7 Stavíme město Jeden týden jsme podle třídního vzdělávacího plánu věnovali tématu "Čím jsou moji rodiče" Je to téma poměrně obsáhlé, avšak nám se vzhledem k zaměstnání drtivé většině našich rodičů v E.ONU malinko zúžilo a tak jsme téma protáhli na povídání o městě, o řemeslech a možných profesích, které u nás můžeme vidět.

8 Naše školka v novém kabátě 1. Třída Podmořský svět 2. Třída Džungle 3. Třída Statek

9 Vchod do školky už tedy chybí jen ta zahrádka

10 Co nás čeká příští měsíc: Sporťáček (3.6.) - Cassiopeia (6.6.) Sporťáček (10.6.) - Cassiopeia (12.6.) - Hudebníček (13.6.) - Výlet do Borovan "Půda plná pohádek" Sporťáček (17.6.) - Keramika (19.6.) - Tvořeníčko (20.6.) - Cesta za pokladem (21.6.) Sporťáček (24.6.) - Výstava celoroční práce našich dětí v prostorách MŠ - Zahradní slavnost (28.6.)

11 Třídní vzdělávací plán na měsíc KVĚTEN: MOJE RODINA MŮJ DOMOV (vesnice, město, byt, dům, složení pokojů a jejich využívání, výtvarné činnosti) MAMINKA MÁ SVÁTEK (přáníčko, básnička, rukodělný výrobek) MÁ NEJOBLÍBENĚJŠÍ HRAČKA (dětská nejoblíbenější hračka, povídání, výtvarné techniky, barvy, druhy materiálu ) DOMÁCÍ MAZLÍČCI (jak o ně pečovat, strava, výtvarné činnosti, origamy ) MÁ NEJOBLÍBENĚJŠÍ HRAČKA (dětská nejoblíbenější hračka, povídání, výtvarné techniky, barvy, druhy materiálu ) CO DĚLÁM DOMA VEJRADĚJI (vyprávění, kresba, domácí práce) ČÍM JSOU MOJI RODIČE (zaměstnání rodičů, navodit téma, čím by jednou chtělo být)

12 Akce v měsíci KVĚTNU: Sporťáček (6.5.) - Logopedická prevence (9.5.) - Dopolední vycházka na dětské hřiště k plovárně Sporťáček (13.5.) - Keramika (15.5.) - Hudebníček (16.5.) Sporťáček (20.5.) - Bambiriáda (24.5.) Sporťáček (27.5.) - Tvořeníčko (29.5.) a skutečně velkou akcí byly květnové neštovice

13 Básničky, říkanky, písničky, pohádky : A, B, C, D MYŠIČKO, MYŠ A, B, C, D, kočka přede, Myšičko, myš, kocour motá, pes počítá, kolik nití do desíti pojď ke mně blíž, nepůjdu kocourku nebo mě sníš. omalovánka Rybička Ryba plave po potoce, nemá nohy, nemá ruce ploutvemi si pohybuje, na vlnách se pohupuje.

14 CHVÁLÍM TĚ, ZEMĚ MÁ D G /Chválím Tě země má/ D A /Tvůj žár i mráz/ D G /Tvá tráva zelená/ A D /Dál vábí nás/ Máš závoj z oblaků Bílý jak sníh Hvězdo má, bárko zázraků Na nebesích. D G D : Ať před tvou planetou G A Hvězdný prach zametou D G Dej vláhu rostlinám D A Dej ptákům pít A D G Prosím svou přízeň dej i nám D A D Dej mír a klid

15 /recitace/ Dej vláhu rostlinám /Chválím tě země má/ Dej ptákům pít / /Tvůj žár i mráz/ Svou přízeň dej i nám /Tvá tráva zelená/ Dej mír a klid /Dál vábí nás/ Máš závoj z oblaků Bílý jak sníh Má bárko zázraků Na nebesích : Ať před tvou planetou Hvězdný prach zametou D G Dej vláhu rostlinám 2x D A Dej ptákům pít 2x A D G Prosím svou přízeň dej i nám 2x D A D Dej mír a klid 2x

16 1.týden uncle (strýc), aunt (teta) 2.týden pencil (tužka), paper (papír) 3.týden monkey (opice), lion (lev) 4.týden turtle (želva), elephant (slon)

17 S POR ŤÁ ČEK Sporťáček probíhal klasicky každé pondělní ráno Úkol pro naše sportovkyně a sportovce: Namaluj sebe, jak děláš nějaký sport

18 KERAMIKA glazurovali jsme si výtvory

19 H U D E B N Í Č E K 1. Dechové a artikulační cvičení 2. Rytmizace lidových písniček z CD 3. Výroba papírové rybičky 4. Hlavní píseň Rybka 5. Píseň Rybka s pohybem PRŠÍ, PRŠÍ Prší, prší, jen se leje, kam koníčky pojedeme, pojedeme na luka, až kukačka zakuká. Kukačka už zakukala, má panenka zaplakala, kukačko, už nekukej, má panenko, neplakej.

20 KOMÁŘI SE ŽENILI Komáři se ženili, bzum bzum ženili, kapku vína neměli, bzum bzum neměli. Komáři se ženili, ženili, kapku vína neměli, Komáři se ženili, ženili, kapku vína neměli. Přiletěl k nim slavíček, bzum bzum slavíček, přines vína žejdlíček, bzum bzum žejdlíček. Přiletěl k nim slavíček, slavíček, přines vína žejdlíček, přiletěl k nim slavíček, slavíček, přines vína žejdlíček. KOČKA LEZE DÍROU Kočka leze dírou, pes oknem, pes oknem, nebude-li pršet, nezmoknem, nebude-li pršet, nezmoknem. A když bude pršet, zmokneme, zmokneme, na sluníčku zase uschneme, na sluníčku zase uschneme. MALIČKÁ SU Maličká su, husy pásu, tancovala bych já, až se třásu, tancovala bych já, až se třásu.

21 HOLKA MODROOKÁ Holka modrooká, nesedávej u potoka. Holka modrooká, nesedávej tam. V potoce se voda točí, podemele Tvoje oči. Holka modrooká, nesedávej tam. SKÁKAL PES Skákal pes, přes oves Přes zelenou louku. Šel za ním, myslivec, péro na klobouku. Pejsku, náš, co děláš, žes tak vesel stále. Řek bych vám, nevím sám, Hop a skákal dále. RYBIČKA, MALIČKÁ Rybička maličká po Dunaji plave, chytil ji šohájek u samého kraje. Pusť ty mě, šohájku té čisté vody, jsem ještě maličká, dopřej mi svobody.

22 T V O Ř E N Í Č K O Batikovali jsme si šátky na scénku Polámal se mraveneček, kterou chceme předvést na besídce.

23 omalovánka

Benjamínek váš mateřský klub

Benjamínek váš mateřský klub Benjamínek váš mateřský klub Seznam našich básniček Pozdrav Dobrý den, dobrý den, to je ale krásný den, nohy máme na běhání, a ručičky na tleskání, dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem, ne ne ne.

Více

Šimonek, Lukášek a Vojtíšek. oslavili své 4-té a 3-tí narozeniny.

Šimonek, Lukášek a Vojtíšek. oslavili své 4-té a 3-tí narozeniny. Šimonek, Lukášek a Vojtíšek oslavili své 4-té a 3-tí narozeniny. Co se v červnu událo: Renovace zahrádky I.... první červnový víkend, jsme se pustili do úprav naší školní zahrádky. Vybagrovali jsme starý

Více

Zdeněk Svěrák. Jaroslav Uhlíř

Zdeněk Svěrák. Jaroslav Uhlíř Zdeněk Svěrák Jaroslav Uhlíř Barbora píše z tábora 2 Maminko, tatínku posílám vám vzpomínku z letního tábora Jistě víte, že vám píše vaše dcera Barbora Strava se nedá jíst dneska byl jen zelný list polívka

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček září 2016 Karel IV. a hrad Karlštejn (práce dětí z naší školky) Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail:

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček září 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platby budou prováděny

Více

PROJEKT ZVÍŘÁTKA. 2. třída SLUNÍČKA

PROJEKT ZVÍŘÁTKA. 2. třída SLUNÍČKA PROJEKT ZVÍŘÁTKA 2. třída SLUNÍČKA 2. třída Sluníčka Školní rok: 2011/2012 Projekt: ZVÍŘÁTKA Školní vzdělávací program: Rok v přírodě Integrovaný blok: My a všechno živé kolem nás Část integrovaného bloku:

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček květen 2014 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Chytrá sovička P O S I N E C

Chytrá sovička P O S I N E C Chytrá sovička školkovský časopísek P O S I N E C Za prosincem končí rok, do nového už jen krok. V prosinci jsou Vánoce, přesně jednou po roce. pro dospěláky Vážení rodiče, Největší akcí prosince byla

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2011 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Jako každý rok, i letos byl květen měsícem výletů a akcí. Každá třída si svoje celodenní výlety plánuje sama, jedna akce však byla pro všechny děti společná,

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček září 2018 Rozlučka na konci školního roku kamarády, kteří odchází do školy. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček květen 2015...všichni se při výrobě originálních klobouků opravdu vyřádili... Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček říjen 2012 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby Platby stravného 16.10.

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček květen 2018 Projekt MŠ Výuka se zvířátky Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz www.msbroucek.eu Platby

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček duben 2018 Naše velikonoční výzdoba. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Informace o platbě

Více

Chytrá sovička. školkovský časopísek BŘEZEN

Chytrá sovička. školkovský časopísek BŘEZEN Chytrá sovička školkovský časopísek BŘEZEN Váţení rodiče. 23.4. v dopoledních hodinách půjdeme na pěvecké představení (obdoba Hodiny zpěvu - Uhlíř) do Metropolu, které je vhodné pro děti od 5-ti let. Protože

Více

Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne!

Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne! Sylabus 1.stupeň 2.třída Lekce 1 Co je to? Kolik to stojí? Jak se jmenujete? Jmenuju se.. Poslech CD 01 Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne! Zájmena

Více

PŘÍLOHA PŘEDŠKOLNÍHO PROGRAMU KRESEBNÉ VZORY K PÍSNIČKÁM

PŘÍLOHA PŘEDŠKOLNÍHO PROGRAMU KRESEBNÉ VZORY K PÍSNIČKÁM PŘÍLOHA PŘEDŠKOLNÍHO PROGRAMU KRESEBNÉ VZORY K PÍSNIČKÁM Projekt: Do školy včas bez odkladu školní docházky Realizátor projektu: Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem

Více

Česky zpívající. Slovensky zpívající. 40622 Panenka Liduška 31 cm. 48172 Panenka Marienka 31 cm

Česky zpívající. Slovensky zpívající. 40622 Panenka Liduška 31 cm. 48172 Panenka Marienka 31 cm weraw@seznam.cz Duch hraček, parťák všech dětí i rodičů, pro vás vymyslel a připravil vlastní kolekci hraček a her. Jedná se o bezpečné a zábavné hračky určené pro všechny věkové kategorie. Duch hraček

Více

Chytrá sovička. školkovský časopísek D U B E N

Chytrá sovička. školkovský časopísek D U B E N Chytrá sovička školkovský časopísek D U B E N Vážené maminky, babičky, prababičky, tety Připravujeme pro Vás besídku, na kterou bychom chtěli pozvat nejen Vás, ale také tatínky, dědečky, pradědečky a strejdy

Více

Třídní měsíční plán přípravné třídy Měsíc : květen 2012

Třídní měsíční plán přípravné třídy Měsíc : květen 2012 Třídní měsíční plán přípravné třídy Měsíc : květen 2012 Téma : Maková panenka, Rákosníček, Vydrýsek Měsíc květů a rozkvetlá zahrádka Moje maminka a svátek matek Naše planeta, moře, řeky Cíle : - Osvojení

Více

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach Celý měsíc se budeme seznamovat s pojmem láska. Musíme poznat co to slovo znamená. Před každým křesťanským kruhem si budeme vyprávět jeden mini příběh a vy samy děti určíte, zda je to láska a pohoda nebo

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček duben 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Sylabus kurzu Čeština pro cizince děti třída Jaroslava Letáková květen- červen 2018

Sylabus kurzu Čeština pro cizince děti třída Jaroslava Letáková květen- červen 2018 Sylabus kurzu Čeština pro cizince děti 1.-5. třída Jaroslava Letáková květen- červen 2018 lekce 1 Seznámení, pozdravy, věci kolem nás Slovní zásoba- věci kolem nás, pozdravy v určitou denní dobu Rod podstatných

Více

Chytrá sovička. školkovský časopísek L I S T O P A D

Chytrá sovička. školkovský časopísek L I S T O P A D Chytrá sovička školkovský časopísek L I S T O P A D Tak už je tu listopad. A proč list a proč opad? To proto, že listí padá, ke spánku se strom ukládá. pro dospěláky Vážení rodiče, - 17.12.2013 od 16:00h

Více

KDYŢ SLUNÍČKO HŘEJE, KAŢDÝ SE RÁD SMĚJE

KDYŢ SLUNÍČKO HŘEJE, KAŢDÝ SE RÁD SMĚJE I.oddělení KDYŢ SLUNÍČKO HŘEJE, KAŢDÝ SE RÁD SMĚJE Témata na červen Na světě je plno dětí Pozor,to se nesmí Máme se jak v pohádce Už jedeme na prázdniny Písničky Opičí kapela Svátek zvířátek Pohybové hry

Více

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni NEWSLETTER ÚNOR 2017 Leden byl v tomto roce skutečně měsíc plný ledu. Děti si toto počasí užívaly a bylo krásné pozorovat je, jak najednou zapomněly na únavu a zimu. Běhaly, bobovaly, během chvíle měly

Více

Chytrá sovička. školkovský časopísek B Ř E Z E N

Chytrá sovička. školkovský časopísek B Ř E Z E N Chytrá sovička školkovský časopísek B Ř E Z E N taktéž Honzík nám oslavil 4 roky Lukášek oslavil v březnu 3 roky taktéž Honzík nám oslavil 4 roky Filípek oslavil v březnu 3 roky CO SE V BŘEZNU UDÁLO: TŘÍDNÍ

Více

ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA,

ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA, MAMINKY A KOJENEČCI, UŽ JE TU ČAS ZACVIČIT SI. BUDEME SI SPOLU HRÁT, Z POHYBU SE RADOVAT. MAMINKY A KOJENEČCI, NEDEŠEL ČAS ZAMÁVAT SI. SEJDEME SE V CENTRU ZAS, CVIČENÍ MOC BAVÍ NÁS. SKÁKAL PES PŘES OVES,

Více

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy.

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. Základní škola a Mateřská škola Lukavice,okres Rychnov nad Kněžnou Plán práce Školní rok 2015 2016 Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. V mateřské škole se vyučuje podle ŠVP Studánky

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Odborný tým pracovníků Základní školy a Praktické školy SVÍTÁNÍ, o. p. s. se na základě svých odborných

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno Školní rok: 2017/2018 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno 616 00 I. Provoz mateřské školy - pondělí pátek 7,00-17,00 hod. - je možné předem dohodnout individuální dobu vyzvednutí

Více

Zprávičky ze školky listopad

Zprávičky ze školky listopad Zprávičky ze školky listopad Tématem měsíce listopadu byla historie, vynálezy a etiketa. Hned první týden jsme začali vznikem života, povídali jsme si o tom, jak lidé žili dříve a hráli jsme si na staré

Více

Příloha č. 1: Dotazník určený rodičům dětí od 3 do 7 let navštěvujících MŠ. Dotazník

Příloha č. 1: Dotazník určený rodičům dětí od 3 do 7 let navštěvujících MŠ. Dotazník Příloha č. 1: Dotazník určený rodičům dětí od 3 do 7 let navštěvujících MŠ Dotazník Tento dotazník je určen rodičům, jejichž děti jsou ve věku od 3 do 7 let a navštěvují mateřskou školu. Otázky týkající

Více

1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen 5-nemohu posoudit

1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen 5-nemohu posoudit 1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen -nemohu posoudit 1. Jaký je Váš názor na čistotu a celkový vzhled obce? 4 3 2 1 2. Jste spokojen s komunikací Obecního úřadu s občany? 3 3 2 2

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

Leden. Úkoly na celý měsíc: Úkoly na jednotlivé týdny: Určovat hlavní znaky zimního období mráz, led, sníh. Bezpečnost dětí v zimním období

Leden. Úkoly na celý měsíc: Úkoly na jednotlivé týdny: Určovat hlavní znaky zimního období mráz, led, sníh. Bezpečnost dětí v zimním období Leden Určovat hlavní znaky zimního období mráz, led, sníh Bezpečnost dětí v zimním období Oblékání v zimě jak se chová naše tělo, když je zima - kterou částí vnímáme zimu - jak se zahřejeme Příroda v zimě

Více

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými.

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. Celoroční projekt MŠ Sluníčko na rok 2010-2011 Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. ŠVP usiluje v souladu RVP o vytváření klíčových kompetencí: - Kompetence k učení

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

Projekt PLODY PODZIMU. III. třída Veverky

Projekt PLODY PODZIMU. III. třída Veverky Projekt PLODY PODZIMU III. třída Veverky III. třída Veverky školní rok 2012/ 2013 Projekt: Plody podzimu Školní vzdělávací program: Rok v přírodě Integrovaný blok: My a všechno živé kolem nás Část integrovaného

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

NEWSLETTER DUBEN 2017

NEWSLETTER DUBEN 2017 NEWSLETTER DUBEN 2017 BŘEZEN V měsíci, kdy přichází první jarní den, už bylo na všech patrné těšení se na prodloužený pobyt venku. Podařilo se nám toho v posledním týdnu tohoto měsíce vrchovatě. Než došlo

Více

Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice. Odloučené pracoviště: Mateřská škola

Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice. Odloučené pracoviště: Mateřská škola Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice Odloučené pracoviště: Mateřská škola Tyršova 304 Tetčice 664 17 Názvy měsíčních tematických celků

Více

FOGLIK. Květen 2009. Časopis žáků Základní školy v Hněvošicích

FOGLIK. Květen 2009. Časopis žáků Základní školy v Hněvošicích FOGLIK Květen 2009 Časopis žáků Základní školy v Hněvošicích MŠ MATEŘSKÁ ŠKOLA - školní rok 2008/2009 září - schůzka KRPŠ říjen - vánoční foto - beseda s Mgr. Zuzanou Pavelovou na téma Grafomotorické dovednosti

Více

UDRŽITELNOST PROJEKTU Areál veřejných sportovišť Plovárenská, Havlíčkův Brod. Projekt z ROP Jihovýchod

UDRŽITELNOST PROJEKTU Areál veřejných sportovišť Plovárenská, Havlíčkův Brod. Projekt z ROP Jihovýchod UDRŽITELNOST PROJEKTU 1.7. 2012 30.6. 2013 Areál veřejných sportovišť Plovárenská, Havlíčkův Brod Projekt z ROP Jihovýchod Registrační číslo: CZ.1.11/3.2.00/01.00397 Udržitelnost projektu Od slavnostního

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MATEŘSKÁ ŠKOLA NOVÁ VES Je zpracován v souladu s Rámcovým programem pro předškolní vzdělávání. Každé podtéma TVP rozvíjí všech pět oblastí předškolního vzdělávání: biologickou,

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček říjen 2017 Naše výzdoba MŠ Brouček. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platby budou prováděny

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček květen 2019 Jaro na louce. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Telefon pevná linka: 416 539 112 Mobilní telefon:721 352 355 e-mail: msbroucek@seznam.cz

Více

Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy

Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy Název lekce (téma) Naše narozeniny poznávání spolužáků Časový rozsah lekce 2 navazující vyučovací hodiny Věková

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2010 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

Obsah vzdělávání a celoroční rozvržení práce ve školní družině. Osobnostní a sociální výchova, osobnostní rozvoj.

Obsah vzdělávání a celoroční rozvržení práce ve školní družině. Osobnostní a sociální výchova, osobnostní rozvoj. Obsah vzdělávání a celoroční rozvržení práce ve školní družině. Září : Kamaráde, pojď si s námi hrát Osobnostní a sociální výchova, osobnostní rozvoj. - osvojovat si a dodržovat základy společenského chování

Více

Seznamujeme se spolu. Společně začínáme. Zážitky z prázdnin. Učíme se spolu žít a hrát si. Moje místo ve školce. Odvozujeme pravidla.

Seznamujeme se spolu. Společně začínáme. Zážitky z prázdnin. Učíme se spolu žít a hrát si. Moje místo ve školce. Odvozujeme pravidla. Sebeobsluha Seznamujeme se spolu Společně začínáme Kostel sv. Jiljí Brigáda na zahradě 1. POJĎ DÁL, ZAČÍNÁME (9) Radost z bytí a poznání Dítě vnímavé a odpovědné k sobě samému Učíme se spolu žít a hrát

Více

Jak se v parku narodil dráček

Jak se v parku narodil dráček Jak se v parku narodil dráček Klárka a Matýsek jsou dobří kamarádi. Nejradši chodí ven do parku. Hrají si s dalšími kamarády na schovku SCHOVKA POD DEKOU, na honěnou HONIČKA SE ZÁCHRANOU nebo si jen tak

Více

PRACOVNÍ LISTY. Inspirace. každý den si můžeš cvaknout... a témata pro MŠ

PRACOVNÍ LISTY. Inspirace. každý den si můžeš cvaknout... a témata pro MŠ PRACOVNÍ LISTY Inspirace a témata pro MŠ každý den si můžeš cvaknout... Spojování Rozebírání Když spojujete dva dílky k sobě, cvaknutím se přesvědčíte, že jsou pevně spojeny. Pokud chcete rozebrat dva

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 23. 1. od 19,30 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod.?. 1. od 16,30 hod. 27. 1. od

Více

Základní škola, Dobrá, okres Frýdek-Místek. Celoroční plán. školní družiny

Základní škola, Dobrá, okres Frýdek-Místek. Celoroční plán. školní družiny Základní škola, Dobrá, okres Frýdek-Místek Celoroční plán školní družiny pro školní rok 2015/2016 Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá Září - seznámení žáků s organizací ŠD a proškolení o BOZ

Více

Adámku náš, copak děláš? Děti jdou ze školy, tys ještě v posteli, na nic nedbáš.

Adámku náš, copak děláš? Děti jdou ze školy, tys ještě v posteli, na nic nedbáš. A já sám, dycky sám, svý koníčky okšíruju, a já sám, dycky sám, svý koníčky očesám. Svý koníčky okšíruju, svou panenku pomiluju, a já sám, dycky sám, svý koníčky očesám. Adámku náš, copak děláš? Děti jdou

Více

Těšíme se na Vás 1. září!

Těšíme se na Vás 1. září! DS Milí příznivci Labyrinthu, děkujeme za zájem o projekt Open School Space a laboratorní školu Labyrinth. Vašeho zájmu si velmi ceníme, a proto Vás prostřednictvím newsletteru pravidelně informujeme o

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

Projekt Voda. 2. třída Sluníčka

Projekt Voda. 2. třída Sluníčka Projekt Voda 2. třída Sluníčka šk. rok 2010/2011 Projekt: VODA Školní vzdělávací program: Rok v přírodě Integrovaný blok: Kdo jsme a kde žijeme Část integrovaného bloku: Mrazíkovo království Dílčí vzdělávací

Více

PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ČINNOSTI VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ČINNOSTI VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ČINNOSTI VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Plán je rozvržen do 4 bloků na 4 roční období: podzim, zima, jaro, léto. Náměty činností v průběhu jednotlivých ročních období Všechny výchovné

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Evidenční číslo materiálu: 63 Autor: Mgr. Petra Elblová Datum: 15.12.2011 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk Tematický okruh:

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. Gymnázium

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Malá knížka o Amálce

Malá knížka o Amálce Malá knížka o Amálce Ahoj, jmenuji se Amalthea, ale říkají mi Amálka. Jsem bájná koza, první pěstounka, která se starala o malého Dia, když se o něj nemohla postarat jeho vlastní maminka. Proto podle mne

Více

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 INFORMAČNÍ LETÁK LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 LÉTO Cupy - hupy, pravda je to, po jaru, že máme léto. Slunko hřeje, slunko pálí, ani chvilku nezahálí, všude smíchu je a ruchu - léto přišlo! Hejsa! Chuchu! Ohlédnutí

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ Velikonoce jsou nejdůležitějšími křesťanskými svátky a zároveň oslavou probouzející se jarní přírody a nového života. A tak jsme si vyzdobili celou třídu, abychom probudili

Více

ZPRÁVY PRO VÁS I CELOU VAŠI RODINU KVĚTEN 2017

ZPRÁVY PRO VÁS I CELOU VAŠI RODINU KVĚTEN 2017 ZPRÁVY PRO VÁS I CELOU VAŠI RODINU KVĚTEN 2017 Květen byl velmi rušný měsíc. Na začátku jsme si zasportovali na sportovním odpoledni. Poté si obě Zelené třídy užily výstavu Magic Play, zatímco Červená

Více

Letní vý cvikový tá bor ne mecký ch dog

Letní vý cvikový tá bor ne mecký ch dog Letní vý cvikový tá bor ne mecký ch dog Termín: 2. - 9. 7. 2016 Místo: Lokalita: Kontakt: Mapa: Rekreační středisko Luka (www.rsluka.cz) Podhradí nad Dyjí Jiří Košut, jiri.kosut@gmail.com, tel.: 775 772

Více

Jak nás Anetka vzala na Malši

Jak nás Anetka vzala na Malši Jak nás Anetka vzala na Malši 25.7. - 2.8. 2015 V sobotu ráno jsme se všichni nasnídali, oblékli, maminka s tatínkem vše dobalili a nastal čas vše naložit do auta a že toho bylo na týden pod stanem v divočině

Více

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Vznik a provoz veřejné dětské skupiny Želvičky CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_035/0001664 Adresa zařízení: Karla Šebora 3, 250 01 Brandýs nad Labem Provozovatel:

Více

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 Divadlo v MŠ divadlo Silesia Ostrava pohádka Byla jednou koťata 2.9.2015 v 9:00 hod. všechny třídy MŠ Schůze výboru KPŠ 8.9.2015 v 15:00 hod. Výbor KPŠ

Více

Co jsem se naučili DUBEN

Co jsem se naučili DUBEN Co jsem se naučili DUBEN Podtéma: Zvířátka na statku Seznámili jsme se s písničkami Jak si vlastně povídáte a Když jsem já sloužil. Využívali jsme při zpěvu hudební nástroje a obrázky se zvířátky. Zpívali

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2013 2014 platný od 1. 9. 2013 zpracovala Bc. Eliška Ziková 1. Pravidelná zájmová činnost Při DDM bude letos pracovat

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Mateřské školy Příloha č. 1 RM 88/10 Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2014 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Dvořákova 23 Zahradní slavnost 17. června 2014 15,00

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

Časopis MŠ. Březen 2016

Časopis MŠ. Březen 2016 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Březen 2016 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice. Název: VY_32_INOVACE_19_06_Věta jednoduchá, souvětí

Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice. Název: VY_32_INOVACE_19_06_Věta jednoduchá, souvětí Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0716 Autor: Renata Fencová Název: VY_32_INOVACE_19_06_Věta jednoduchá, souvětí Téma: Věta jednoduchá, souvětí Vzdělávací

Více

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka...

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka... Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka.....9 Přání...10 Vánoce jsou jedním z nejkrásnějších období roku.

Více

Plán školní družiny na školní rok 2015/2016

Plán školní družiny na školní rok 2015/2016 Plán školní družiny na školní rok 2015/2016 Základní škola Žďár nad Sázavou, Švermova 4, odloučené pracoviště Zámek Vedoucí vychovatelka : Blanka Kupcová Vychovatelka : Mgr. Radka Müllerová Motto : Různé

Více

Vás zvou na VÍKEND S JEZEVČÍKEM. od 9:00 do CO KDO VYDRŽÍ. NEDĚLE 7.6.2015 Klubová výstava

Vás zvou na VÍKEND S JEZEVČÍKEM. od 9:00 do CO KDO VYDRŽÍ. NEDĚLE 7.6.2015 Klubová výstava Klub chovatelů jezevčíků ČR - Středočeská pobočka a Praha, Vás zvou na VÍKEND S JEZEVČÍKEM AREÁL HOTELU NA STATKU, NEPŘEVÁZKA (45 km od Prahy, sjezd č. 40 z dálnice Praha- Mladá Boleslav) PROGRAM SOBOTA:

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

!! Zápis :00-17:00 hod.

!! Zápis :00-17:00 hod. !! Zápis 2.5.2017 13:00-17:00 hod. Zápis do naší MŠ na školní rok 2017/18 se bude konat 2.5. 2017 od 13:00-17:00 hodin v budově MŠ Bílá. S sebou přineste vyplněnou Žádost o přijetí a Evidenční list s potvrzením

Více

Příměstské tábory v Polici nad Metují 2018: 5 týdnů, 5 táborů, 87 dětí, 6 lektorů - Broumovsko

Příměstské tábory v Polici nad Metují 2018: 5 týdnů, 5 táborů, 87 dětí, 6 lektorů - Broumovsko Město Police nad Metují získalo dotaci na pořádání příměstských táborů. Dotace byla poskytnuta z operačního programu Zaměstnanost a byla poskytnuta prostřednictvím MAS Stolové hory. Každoročně, po dobu

Více

Prosinec čas Adventu

Prosinec čas Adventu NEWSLETTER Leden 2017 Prosinec čas Adventu Měsíc prosinec byl v naší školce opravdu časem příchodu a očekávání. Děti měly plný a pestrý program, který jste mohli sledovat v každé třídě. Pracovaly na výzdobě

Více

Na zemi je schovaná myška,

Na zemi je schovaná myška, Básnička Hanky Holíkové Na nebi letí pták, nad ním je velký mrak. Na hřišti si hrají děti, ptáček nad nimi letí. Na obloze máme sluníčko, právě vysvitlo maličko. U země je vrána, před ní velká brána. Na

Více

Program Klubu Krteček na rok 2018

Program Klubu Krteček na rok 2018 Program Klubu Krteček na rok 2018 Leden 3.1. - povídáme si o Vánocích, malujeme dárky 4.1. cvičíme 8.1. keramika co jsem dostal pod stromeček 10.1. zimní krajina se sněhuláky společná práce 11.1. ruční

Více

Multiglot www.multiglot.eu 2010 Ludmila Černá

Multiglot www.multiglot.eu 2010 Ludmila Černá Lekce 6: Úvod roční období V dnešní lekci si budeme o jaru. Jaro je první roční období, přichází po zimě. Na jaře se oteplí, protože naše Země se dostává blíže ke Sluníčku. Sníh roztaje a všude kolem se

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. Gymnázium

Více

Naší mateřské škole se říká:

Naší mateřské škole se říká: Naší mateřské škole se říká: Každá třída má svojí barevnou kombinaci, se kterou ladí výmalba tříd, barevné dekorace a doplňky. Barvě tříd odpovídají i pytle v šatnách na ukládání osobních věcí. U každé

Více

Duben Rytířská robinsonáda v Hostinném Na naši pravidelnou jarní výpravu jsme se tentokrát vydali do Hostinného. Během této výpravy jsme navštívili i naše letní tábořište nedaleko Svaté Kateřiny a samozřejmě

Více