Čl. 1. Název a sídlo pořadatele pořádajícího veřejné vystoupení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Čl. 1. Název a sídlo pořadatele pořádajícího veřejné vystoupení"

Transkript

1 ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT při veřejném vystoupení zkouškách základní poslušnosti (OPN), které jsou součástí bonitační procedury pro leopardího psa z Louisiany organizované občanským sdružením Catahoula Club EU Čl. 1 Název a sídlo pořadatele pořádajícího veřejné vystoupení (1) Tento řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení byl zpracován a je určen pro Catahoula Club EU, IČ: se sídlem Mlýnská 21, Opava. (2) Žadatel uvedený v odstavci 1 jako organizátor veřejného vystoupení v souladu s ustanoveními zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů, vydává po projednání a schválení Ministerstvem zemědělství tento,,řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení - zkouškách základní poslušnosti (OPN), které jsou součástí bonitační procedury pro leopardího psa z Louisiany organizované občanským sdružením Catahoula Club EU (dále jen,,řád ). Čl. 2 Účel a cíle Řádu (1) Účelem Řádu je metodicky stanovit podmínky a pravidla k předvádění pro feny a psy (dále jen psi) při veřejném vystoupení podle současných požadavků na ochranu zvířat a péči o jejich pohodu. Účelem je prověřit vlohy leopardího psa z Louisiany (dále jen LC) k ovladatelnosti a pracovní upotřebitelnosti a podnítit zájem o systematickou práci s LC v co nejširší kynologické veřejnosti a zejména u mládeže. Tato zkouška je součástí bonitační procedury a měla by přispět ke zvýšení všeobecné úrovně ve výchově a vycvičenosti LC. Ve svém důsledku by měla pomoci selekci v chovu psů v oblasti povahových vlastností i u tohoto plemene, u kterého není FCI vyžadována zkouška z výkonu. Měla by také pomoci vylepšit současný stav v předvádění psů na výstavách a vytvořit základ pro sportovní výcvik LC v České republice.

2 (2) Tento Řád neumožňuje použití zvířat pro přípravu a provedení triků nebo výkonů v divadelním a varietním představení, filmu, televizním programu nebo podobném veřejném představení. (3) Řád nenahrazuje ustanovení a podmínky stanovené právními předpisy, zejména zákonem č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů, zákonem č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů (např. doklad o provedení stanovených vyšetření zvířat, kontrola zdravotního stavu zvířat). Čl. 3 Druh zvířat, která se veřejného vystoupení účastní (1) Řád se vztahuje na dále uvedený maximální počet a druhy zvířat při veřejném vystoupení. Počet psů zúčastňujících se při veřejném vystoupení může být max. 48. Jde o psy LC plemena s průkazem původu. (2) K veřejnému vystoupení lze používat jen zvířata zdravá a v dobré kondici. Psi musí být očkováni proti vzteklině, což prokazují účastníci platným očkovacím průkazem nebo pasem. Zkoušky OPN se může zúčastnit jedinec starší 15 měsíců. (3) Podle tohoto řádu se veřejného vystoupení nezúčastní: a) psi zranění, nemocní nebo podezřelí z onemocnění, které by ovlivnilo jejich výkon nebo jim působilo bolest, utrpení nebo poškození jejich zdravotního stavu, b) psi, kteří jsou léčeni; takoví psi se mohou účastnit pouze po vyšetření veterinárním lékařem a s jeho souhlasem, c) psi - agresivní vůči lidem a ostatním psům, d) psi se zákrokem provedeným v rozporu s ustanovením 4 odst. 1 písm. g) zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů, zejména psi s kupírovanýma ušima, e) psi pod vlivem zakázaných látek (doping), nebo které účastník (chovatel) odmítl podrobit vyšetření, jež bylo při podezření z užití těchto látek požadováno k jejich zjištění, f) psi přepravení na veřejné vystoupení nevhodným způsobem, přepravním prostředkem nebo za podmínek, které nejsou v souladu s tímto Řádem. g) feny březí ve druhé polovině březosti a kojící do 50 dnů po porodu, h) psi mladší 15 měsíců, i) psi, jejichž kondice neodpovídá předpokládané zátěži.

3 Čl. 4 Způsob manipulace se zvířaty s popisem a charakteristikou činností prováděných se zvířaty (1) Test povahových vlastností psa. Před zahájením zkoušky OPN se provádí prověrka charakteru psa a jeho chování k cizí osobě bez přítomnosti psovoda. Figurant přijde zepředu, normální chůzí ke psovi (pes je uvázaný na vodítku k pevnému kolíku, je bez náhubku, psovod stojí mimo zorné pole psa), projde v bezpečné vzdálenosti kolem, a nebo se podle reakce pokusí ke psovi přiblížit nebo na psa sáhnout. Správné chování psa - sebevědomý, pozorný, nebojácný, ostražitý; přípustné chování psa nejistý, rezervovaný, lehce podrážděný, mírně agresivní nebo mírně obranný postoj; nepřípustné chování psa vysoký stupeň bázlivosti a agresivity. Zkouška povahy je součástí bonitační procedury a nepřítomnost pána umožňuje odhalit přirozený charakter psa bez jeho ovlivnění psovodem. Příliš agresivní nebo příliš bázliví jedinci budou z dalšího posuzování vyloučeni. (2) ZKOUŠKA ZÁKLADNÍ POSLUŠNOSTI - OPN 1. ODLOŽENÍ VEDLE PRACUJÍCÍHO PSA Hlavním účelem tohoto cviku je demonstrovat způsobilost psa zůstat v odložení vleže, zatímco jeho pozornost je rušena přítomností jiného psa, který pracuje. Rozhodčí musí označit místo pro cvičení předem. Pes by měl být odložen dostatečně blízko pracujícího psa, ale ne tak blízko, aby se vzájemně křížily dráhy obou psů, psovodů a rozhodčího. Psovod následuje rozhodčího na místo, kde se má odložení odehrát. Posuzovaný pes sedí u nohy a psovod mu sejme vodítko. Rozhodčí dá psovodovi pokyn, aby dal psovi povel LEHNI. Posuzovaný pes je uveden do této pozice pomocí povelu, zvukového signálu, či obojím. Je-li posuzovaný pes v odpovídající pozici, vydá rozhodčí psovodovi pokyn, aby se od svého psa vzdálil. Psovod dá psovi povel ZŮSTAŇ a vzdálí se od ležícího psa. Posuzovaný pes zůstává v této pozici, dokud vedle pracující pes nedokončí své cvičení. Potom vydá rozhodčí psovodovi povel, aby se ke svému psovi vrátil. Psovod se vrací ke psovi proti směru hodinových ručiček do pozice k noze. Psovod nesmí změnit polohu svého psa do doby, než rozhodčí ukončí toto cvičení.

4 2. CHŮZE U NOHY NA VODÍTKU A OSMIČKA Primárním účelem tohoto cvičení je demonstrovat schopnost psovoda a jeho psa pracovat jako tým a schopnost psa zůstat v pozici u nohy. Probíhá současně se cvikem 1, který provádí druhý pes. Psovod vstoupí do kruhu se psem na volném vodítku. Rozhodčí psovoda nasměruje na místo, kde se bude cvičení odehrávat. Pracující pes a psovod by se měli pohybovat tak, aby se jejich dráha nekřížila s místem, kde leží odložený pes. Pes na vodítku ochotně a ukázněně následuje psovoda vedle jeho levé nohy tak, aby svým kohoutkem byl na její úrovni. Pes nesmí psovoda předbíhat ani se opožďovat, nesmí bránit psovodovi v pohybu. Vodítko je stále v pravé ruce a má být prověšené. Podle pokynů rozhodčího se psovod se psem pohybuje vpřed normálním tempem. Kdykoliv vydá rozhodčí povel k zastavení, psovod se zastaví a pes by se měl automaticky zastavit a sednout v pozici K NOZE. To vše provádí pes bez dalšího povelu nebo signálu psovoda. Pes by měl zůstat v této pozici, dokud rozhodčí nedá další povel k pohybu. Když rozhodčí dává povel čelem vzad, rychleji, pomaleji, psovod a pes se pohybuje podle pokynů. Druhá část cvičení (osmička) se provádí v prostoru mezi dvěma figuranty, kteří stojí obličejem proti sobě ve vzdálenosti ca 2,5 m a ruce mají zkřížené před sebou. Na pokyn rozhodčího jde psovod se psem nejdříve kupředu mezi oba figuranty a potom obejde buď ve směru hodinových ručiček figuranta po své levé ruce, nebo obejde ve směru hodinových ručiček figuranta po své pravé ruce. Ať zvolí psovod kteroukoliv možnost, vždy musí pokračovat v plnění určeného obrazce. Psovod se musí pohybovat normálním tempem a pes musí zůstat v pozici u nohy. Osmička musí být dokončena alespoň dvakrát. V průběhu cvičení dá rozhodčí jeden povel STÁT a další až na konci cvičení. 3. CHŮZE U NOHY BEZ VODÍTKA Obdoba cviku č. 2 ovšem s neupoutaným psem a bez dalšího odloženého psa. V tomto případě se vynechává druhá část cvičení, tj. osmička. 4. STŮJ PRO POSOUZENÍ Primárním účelem tohoto cvičení je demonstrovat schopnost psa zůstat na místě a nechat se cizím člověkem prohlédnout bez projevu odporu nebo bázlivosti. Psovod odvede svého psa na místo označené rozhodčím. Rozhodčí dá psovodovi povel k zastavení psa, ten psa z pozice vsedě u nohy postaví, dá povel ZŮSTAŇ a odejde do vzdálenosti přibližně 2 m a otočí se ke psovi čelem. Při vydávání tohoto povelu se psovod nesmí psa dotknout rukou. Rozhodčí potom přistoupí ke psovi zepředu, dotkne se jeho hlavy, zad a zádi a potom odstoupí. Rozhodčí dá pokyn psovodovi, aby se ke svému psovi vrátil. Ten se vrací proti směru hodinových ručiček ke psovi, do původní pozice psa u nohy. Psovod zůstává v této pozici, dokud rozhodčí cvičení neukončí. 5. PŘIVOLÁNÍ PŘES PŘEKÁŽKU Primárním účelem tohoto cvičení je demonstrovat ochotu psa zůstat na místě, kde byl

5 odložen, a po přivolání ihned přiběhnout ke svému psovodovi, i když mu v cestě stojí překážka. Po obou stranách překážky stojí čelem proti sobě dva asistenti. Psovod se psem se nacházejí na jedné straně přibližně 2,5 m před překážkou, pes je v pozici u nohy. Rozhodčí zjistí, zda je psovod připraven a poté začne posuzování. Na povel rozhodčího opustí psovod svého psa, před tím mu však dá povel ZŮSTAŇ. Psovod obejde překážku kolem asistentů, ne mezi nimi. Pes zůstane sedět na místě, kde ho psovod opustil. Psovod zaujme pozici čelem ke psovi na opačné straně překážky a čeká na povel rozhodčího. Potom přivolá psa pomocí povelu, zvukového signálu, či obojím. Pes musí ihned přeskočit překážku a předsednout před psovoda. Rozhodčí vydá povel k ukončení cviku a psovod dá povel K NOZE a pes se přemístí do pozice u nohy. Tím je cvičení skončeno. Výška překážky: odpovídá přibližně kohoutkové výšce psa, tj. pro LC od cm. Popis překážek je uveden v čl SKUPINOVÉ CVIČENÍ ODLOŽENÍ V SEDĚ Primárním účelem tohoto cvičení je demonstrovat schopnost psa zůstat na povel na místě sedět ve skupině dalších sedících psů. Počet psů v jedné skupině by měl být ne méně než 6 a ne více než 12. Psi sedí v kruhu asi 3 m jeden od druhého, kruh by neměl být přerušen. Cviky na pokyny rozhodčího provádějí všichni psovodi i psi ve skupině současně. Na povel rozhodčího vydají psovodi povel SEDNI a potom ZŮSTAŇ a po té opustí všichni své sedící psy. Psovodi přejdou na druhou stranu kruhu a postaví se čelem proti svým psům. Po uplynutí 1 minuty, vydá rozhodčí pokyn, aby se psovodi vrátili ke svým psům. Všichni psovodi se musí ihned vrátit proti směru hodinových ručiček ke svým psům do pozice u nohy. Psi se nesmí až do povelu rozhodčího o ukončení cvičení pohnout ze sedu. Jestliže se pes zvedne a začne se procházet, rozhodčí upozorní psovoda nebo některého z asistentů, aby psa odvedli na určené místo mimo kruh, aby nerušil ostatní psy. Psovodi se během cvičení nesmí bavit se svými kolegy nebo lidmi mimo kruh. Čl. 5 Zařízení, vybavení, pomůcky pro manipulaci, předvádění nebo jinou činnost se zvířaty (1) Pro výše uvedené zkoušky se používají tyto překážky: Pro přivolání přes překážku kolmá stěna nebo laťka ve výšce cm s možností upravení výšky. Všechny překážky musí být upraveny tak, aby nemohlo dojít ke zranění psa

6 (zaoblené hrany, neklouzavý podklad, apod.). (2) Výstroj psa. - obojek kožený nebo látkový kůže nebo pevná látka (popruh) šířky 30 mm a tloušťky 4 mm, s kovovými kroužky na připnutí vodítka, zapínání kovovou přezkou 40 x 30 mm, s omezením úplného zatažení smyčky, - vodítko krátké popruh nebo kůže o šířce mm, minimálně 2 mm silný, délky cca 150 cm, připínání řešeno otočnou vypouštěcí karabinou. (3) Podle tohoto Řádu se nesmí použít pomůcky a součástky, které by mohly způsobit poškození zdraví, bolest nebo snížení pohody psa. Není povoleno používat: a) elektrické a elektronické obojky, b) stahovací obojky bez mechanického omezení úplného zatažení smyčky, obojky s ostny a pomůcky, které způsobují nebo mohou způsobit psům zranění a stres, c) vybavení a pomůcky, které ovlivňují chování psa vyvoláváním negativních zvukových, pachových nebo jiných chemických podnětů, d) poškozenou výstroj a výcvikové pomůcky, které by mohly zranit psa nebo mu působit jiné utrpení, e) náhodně použité předměty (klacky, hole apod.) nebo drát, provaz a apod. k uvazování psa. Čl. 6 Prostory, ve kterých se veřejné vystoupení provádí a prostory k ustájení (1) Zkoušky se provádí v běžných kynologických zařízeních ve venkovním prostředí (travnatý povrch), vybavených ve většině případů klubovnou, odkládacími kotci (obojí možno využít v nepřízni počasí) dále pak sociálním zařízením a překážkami dle čl. 6 tohoto řádu. (2) Odkládací kotce jsou zastřešené dřevěné nebo kovové boxy s dřevěnou podlážkou nebo bez ní. Tři strany jsou pevnými přepážkami, čtvrtá strana je buď volná (pes se do kotce uvazuje vodítko, obojek), nebo opatřena dvířky se západkou (pes je zde umísťován volně). (3) V případě nepřízně počasí se zkoušky přerušují a mimo výše uvedené možnosti je umožněno psy pod dozorem psovodů schovat do motorových vozidel, kterými jsou zpravidla přepravováni svými majiteli za předpokladu zajištění dostatečného větrání interiéru vozidla, které musí být umístěno v trvalém stínu. Psu musí být max. po 1 hodině umožněno proběhnutí a vyvenčení. (4) Samozřejmostí kynologických areálů je i zdroj pitné vody pokud by tak nebylo, je pořadatel povinen zabezpečit dostatek pitné vody pro všechny psy a přístup k ní. Napájecí nádoby má s sebou psovod. Minimální spotřeba vody na den a 1 psa je 2

7 litry. (5) Pokud je akce vícedenní, musí psovod zajistit misku a dostatek krmiva pro svého psa. Ustájení psa přes noc je věcí a zodpovědností psovoda. (6) Pořadatel v místě veřejného vystoupení před zahájením a v průběhu veřejných vystoupení zajistí: a) vhodné místo a vybavení pro vykládání zvířat - volný prostor o minimální ploše 5 x 8 m bez překážek a předmětů, které by psům při opouštění přepravních prostorů mohly způsobit poranění. Psy smí majitel nakládat a vykládat pouze způsobem, který jim nezpůsobí utrpení a poškození jejich zdravotního stavu. b) aby prostor pro zvířata a jejich vybavení minimalizoval riziko jejich poranění. Pořadatel před zahájením činnosti posoudí vhodnost povrchu, prověří výskyt nebezpečných předmětů (skleněné střepy, kov), případně zabezpečí opatření k předcházení poranění psů. V krajním případě může zrušit předvádění v takto nebezpečném prostoru, c) odpovídající počet, poučení a vhodné označení (pořadatelské pásky, apod.) a kontrolu činnosti osob, které budou organizačně akci zajišťovat a stanoví konkrétní postup při jejich činnosti, d) zabezpečení prostor pro psy před přístupem jiných zvířat (např. toulavých psů), nepovolaných osob a opatření nezbytná pro zabránění úniku psů, e) zabezpečení a vymezení prostorů pro diváky, pomocných prostorů a organizaci parkování dopravních prostředků, přepravních přívěsů, pomocného vybavení apod. tak, aby bylo minimalizováno riziko možného utrpení psů, kteří se akce zúčastní, f) prostor pro případnou izolaci poraněných nebo nemocných psů, g) podmínky pro provádění veterinární péče a poskytnutí první pomoci psům psovody; pro případ odborného zákroku zajistí její pohotovostní poskytnutí veterinárním lékařem. (7) Psovod je povinen sledovat svého psa, pravidelně ho venčit a průběžně mu zajišťovat napájení a krmení v dostatečném množství, aby neutrpěla jeho pohoda a zajistit mu odpočinek. Čl. 7 Přeprava zvířat na veřejná vystoupení zvířat (1) Přeprava zvířat musí být prováděna v souladu se zákonem č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů, s vyhláškou č. 193/2004 Sb., o ochraně zvířat při přepravě. (2) Zvířata lze přepravovat pouze v dopravních prostředcích, které jsou

8 konstruovány tak, aby technicky zabezpečily pohodu zvířat, minimalizovaly možnost jejich zranění při přepravě, umožňovaly pravidelnou kontrolu stavu zvířat a jejich pohody a splňovaly technické požadavky a měly stanovené vybavení. (3) V prostorech přepravních prostředků, v nichž jsou přepravována zvířata, se nesmí manipulovat s volným ohněm, nesmí být současně přepravovány předměty, které by mohly nepříznivě ovlivnit pohodu zvířat nebo poškodit jejich zdraví, zejména látky dráždivé a hořlaviny. (4) Při přepravě je zejména nutno dodržovat následující zásady: - chovatel musí zajistit dostatek prostoru k tomu, aby zvířata mohla zaujmout odpovídající přirozenou polohu, která jim umožní korigovat pohyby vozidla, - větrání a objem vzduchu v dopravních prostředcích tak, aby odpovídaly podmínkám přepravy a byly přiměřené počtu přepravovaných zvířat, - podání vody a krmiv (je li to nezbytné) během přepravy, - přizpůsobení jízdy tak, aby se zabránilo nadměrným otřesům nebo naklánění. (5) Během nakládky, vykládky a převádění zvířat musí být se zvířaty zacházeno šetrně. (6) Psi musí být umístěni ve vozidle tak, aby neohrozili ani řidiče ani sebe. Psy není dovoleno přepravovat v uzavřených prostorách aut bez dostatečného přístupu světla. Při přepravě musí být psi pod dohledem člověka. (7) Pokud je používána přepravní schrána nebo kotec (dále jen přepravka) musí umožňovat psovi, aby v něm mohl zaujmout jakoukoli přirozenou polohu, a mít minimální rozměry: šířka přepravky 3x rozměr těla psa mezi ramenními hrboly, výška přepravky - výška psa v kohoutku + 30%, délka přepravky délka těla psa od ramenního kloubu po kořen ocasu + 30 cm. Větrací otvory přepravky musí umožnit přivádění čerstvého vzduchu a tím úpravu vnitřní teploty. V přepravce se doporučuje umístit na podlahu elastickou podložku (molitanová nebo podobná vrstva 5 10 cm) s pevným povrchem, která má zmírňovat vnímání otřesů vozidla psem. (8) Ponechání psa v uzavřeném dopravním prostředku bez dozoru člověka je povoleno pouze výjimečně a krátkodobě. Psu musí být v takovém případě zajištěn dostatek vzduchu, prostoru, případně světla a dále vhodná teplota prostředí (např. funkční klimatizace v létě a topení v zimě). Delší ponechání psa v uzavřeném prostoru dopravního prostředku může být považováno za týrání. (9) Za přepravu zodpovídá psovod. Čl. 8 Veterinární péče a zajištění první pomoci

9 Pořadatel zabezpečí na veřejném vystoupení zvířat veterinární péči o zvířata včetně poskytnutí první pomoci a zajištění odborné služby dohodou s místním veterinárním lékařem o jeho pohotovosti po celou dobu pořádání veřejného vystoupení. Čl. 9 Poučení osob o ochraně zvířat (1) Pořadatel provede poučení osob, které se aktivně zúčastní veřejného vystoupení zvířat o tom, jak mají manipulovat se zvířaty, připravovat pomůcky nebo jiné vybavení a seznámí je se zásadami zabezpečení pohody a ochrany zvířat podle zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů, jeho prováděcích předpisů a tohoto Řádu. (2) Pořadatel zabezpečí zejména, aby: a) se zvířaty bylo zacházeno klidně a rozhodně a zvířata měla zabezpečenou pohodu, nebyla drážděna nebo týrána a bylo minimalizováno riziko jejich poranění; b) nepovolané osoby, které nevykonávají službu, neměly přístup do prostor, kde je pečováno o zvířata, nebo kde je vyhrazen prostor pro veřejné vystoupení; c) osoby manipulující se zvířaty přistupovaly k nemocnému či poraněnému zvířeti vždy se zvýšenou opatrností, a aby zvláštní pozornost věnovaly přístupu ke zvířatům, která se projevují jako nebezpečná a při zacházení s nimi byly jištěny další osobou; d) při provádění speciálních úkonů, např. veterinárních zákroků, které provádí odborně způsobilá osoba, byl na místě, kde se zákrok provádí, potřebný počet dalších poučených osob; e) při provádění zvláštních úkonů u neklidných zvířat byly použity vhodné prostředky k fixaci zvířete, nebo podán zklidňující preparát veterinárním lékařem; f) osoby manipulující se zvířaty věnovaly zvýšenou pozornost zvířatům v situacích doprovázených hlukem nebo jinými negativními podněty, braly na vědomí skutečnost, že zvířata obvykle přicházejí do dosud nepoznaného prostředí, z různých skupin, nejsou na sebe navyklá, nebo mohou projevit obranné reakce, zvýšenou péči je třeba věnovat zvířatům poraněným; g) osoby manipulující se zvířaty byly informovány o opatřeních v případě mimořádných opatření (např. útěk zvířete mimo vyhrazené prostory, požár) a zabezpečily ochranu zvířat před utrpením a vznikem nebezpečných situací; h) všichni zúčastnění potvrdili, že byli pořadatelem seznámeni s předpisy na ochranu zvířat a tímto Řádem.

10 Čl. 10 Důvody k zastavení veřejného vystoupení Pořadatel je oprávněn a povinen a) kontrolovat dodržování Řádu v místě jeho konání, vyžadovat od jednotlivých osob plnění povinností stanovených Řádem a při zjištění závad je povinen zjednat nápravu; b) stanovit, aby zvířata, která svým chováním ohrožují bezpečnost osob nebo ostatních zvířat, byla vyřazena z veřejného vystoupení; c) přerušit konání veřejného vystoupení při výrazném zhoršení klimatických podmínek; d) vyloučit zvíře z veřejného vystoupení v případě, že by se u tohoto zvířete projevily příznaky nemoci, stresu či jiné negativní příznaky, které by vedly k utrpení zvířete; e) z důvodů ochrany psů ukončit činnost v případě nevhodného chování účastníků se psy nebo návštěvníků při veřejném vystoupení zvířat, f) zastavit konání veřejného vystoupení při nezpůsobilosti podmínek (terénu, zařízení, vybavení atd.) pro veřejné vystoupení, která vyvolala nebo může vyvolat utrpení psů, g) zastavit konání veřejného vystoupení při živelné (požár apod.) nebo jiné události, která by mohla způsobit utrpení psů, h) při důvodném podezření z porušení povinností stanovených zákonem na ochranu zvířat, jeho prováděcími předpisy nebo tímto Řádem průběh veřejného vystoupení až do provedení nápravy zastavit, nebo osobu, která stanovené podmínky porušila napomenout, případně vyloučit a jejího psa z pořádání veřejného vystoupení nebo svodu psů vyřadit; toto porušení oznámit příslušnému orgánu dozoru nad ochranou zvířat (Krajská veterinární správa). Za takové chování se považuje zejména: o použití dopingu nebo odepření zkoušky na doping, o nedostatečné ovládání psa, nebo hrubé zacházení s ním, o pokračování v činnosti s poraněným nebo nemocným psem, kterému to působí utrpení, o použití nedovolených nebo poškozených pomůcek a výstroje psa, které mohou působit psu utrpení, o jakékoli bití psa, o používání pomůcek využívajících elektrický impuls nebo chemický účinek,

11 o zvedání ležících psů tahem za ušní boltce, končetiny nebo ocas, nebo vlečení za ně. Čl. 11 Platnost a účinnost Řádu Tento Řád je platný pouze ve znění schváleném Ministerstvem zemědělství; změny tohoto Řádu musí být projednány s Ministerstvem zemědělství a být schváleny. Tento Řád nabývá platnosti a účinnosti dnem právní moci rozhodnutí o schválení Ministerstvem zemědělství. Schváleno MZ rozhodnutím ze dne pod j. č /

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení při zkouškách canisterapeutických psů organizovaných Libuší Kotkovou

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení při zkouškách canisterapeutických psů organizovaných Libuší Kotkovou Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení při zkouškách canisterapeutických psů organizovaných Libuší Kotkovou Čl. 1 Identifikační údaje pořadatele pořádajícího veřejné vystoupení (1) Tento řád ochrany

Více

ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ ČESKÉHO ČINČILÍHO KLUBU O. S. PŘI HODNOCENÍ EXTERIÉRU A PRODEJI ČINČIL JIHOAMERICKÝCH

ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ ČESKÉHO ČINČILÍHO KLUBU O. S. PŘI HODNOCENÍ EXTERIÉRU A PRODEJI ČINČIL JIHOAMERICKÝCH ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ ČESKÉHO ČINČILÍHO KLUBU O. S. PŘI HODNOCENÍ EXTERIÉRU A PRODEJI ČINČIL JIHOAMERICKÝCH čl. I Identifikační údaje pořadatele pořádajícího veřejné vystoupení 1)

Více

flyball.cz oficiální stránky českého flyballu ŘÁD OCHRANY PSŮ PŘI FLYBALLOVÝCH TURNAJÍCH ŘÁD OCHRANY PSŮ PŘI FLYBALLOVÝCH TURNAJÍCH

flyball.cz oficiální stránky českého flyballu ŘÁD OCHRANY PSŮ PŘI FLYBALLOVÝCH TURNAJÍCH ŘÁD OCHRANY PSŮ PŘI FLYBALLOVÝCH TURNAJÍCH 1 flyball.cz oficiální stránky českého flyballu ŘÁD OCHRANY PSŮ PŘI FLYBALLOVÝCH TURNAJÍCH Soubory ke stažení: Řád ochrany psů při flyballových turnajích (ve formátu pdf) ŘÁD OCHRANY PSŮ PŘI FLYBALLOVÝCH

Více

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení nebo svodu Klubu chovatelů psů leonbergerů ČR

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení nebo svodu Klubu chovatelů psů leonbergerů ČR Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení nebo svodu Klubu chovatelů psů leonbergerů ČR (Zpracován v souladu se zákonem č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání a vyhláškou 192/2004 Sb. ze dne

Více

VYHLÁŠKA ze dne 22. prosince 2008 o ochraně zvířat při veřejném vystoupení a při chovu

VYHLÁŠKA ze dne 22. prosince 2008 o ochraně zvířat při veřejném vystoupení a při chovu Strana 30 Sbírka zákonů č. 5 / 2009 5 VYHLÁŠKA ze dne 22. prosince 2008 o ochraně zvířat při veřejném vystoupení a při chovu Ministerstvo zemědělství stanoví podle 29 odst. 1 k provedení 7a odst. 7 zákona

Více

ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI OVĚŘENÍ VROZENÝCH VLASTNOTÍ RETRIEVERŮ

ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI OVĚŘENÍ VROZENÝCH VLASTNOTÍ RETRIEVERŮ ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI OVĚŘENÍ VROZENÝCH VLASTNOTÍ RETRIEVERŮ Čl. 1 Název sídlo žadatele (1) Tento řád ochrany zvířat při Ověření vrozených vlastností retrieverů byl zpracován a je určen pro Občanské sdružení

Více

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení retrieverů Svod loveckých psů - Ověření vrozených vlastností retrieverů

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení retrieverů Svod loveckých psů - Ověření vrozených vlastností retrieverů Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení retrieverů Svod loveckých psů - Ověření vrozených vlastností retrieverů organizovaných Občanským spolkem Retriever klub CZ Čl. 1 Název a sídlo žadatele (1) Tento

Více

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení králičím HOPu.

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení králičím HOPu. ROZHODNUTÍ Číslo jednací: 24 969/2004-11020 Ústřední komise pro ochranu zvířat, která je podle 21 odst. 3 písm. h) zákona č.246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů, příslušným

Více

Čl. 1. Název sídlo žadatele. Čl. 2. Účel a cíle Řádu

Čl. 1. Název sídlo žadatele. Čl. 2. Účel a cíle Řádu ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI ZKOUŠKÁCH LOVECKÉ UPOTŘEBITELNOSTI NEBO SVODU LOVECKÝCH PSŮ Čl. 1 Název sídlo žadatele (1) Tento řád ochrany zvířat při zkouškách lovecké upotřebitelnosti nebo svodu byl zpracován

Více

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení nebo svodu zvířat a při chovu.

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení nebo svodu zvířat a při chovu. Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení nebo svodu zvířat a při chovu. (Zpracován v souladu s Vyhláškou 192/2004 Sb. ze dne 13. dubna 2004 o ochraně zvířat při chovu, veřejném vystoupení nebo svodu)

Více

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení králičím hopu.

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení králičím hopu. Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení králičím hopu. Čl. 1 Název a sídlo chovatele pořádajícího veřejné vystoupení králičího hopu (1) Tento řád ochrany zvířat určený pro veřejné závody v králičím

Více

192/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 13. dubna 2004 o ochraně zvířat při chovu, veřejném vystoupení nebo svodu

192/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 13. dubna 2004 o ochraně zvířat při chovu, veřejném vystoupení nebo svodu 192/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 13. dubna 2004 o ochraně zvířat při chovu, veřejném vystoupení nebo svodu Ministerstvo zemědělství stanoví podle 29 zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání,

Více

NALC pravidla pro Obedience

NALC pravidla pro Obedience NALC pravidla pro Obedience ÚroveŇ I & ÚroveŇ II Taken over by EALC with kind permission of NALC Vybavení Vodítko kožené nebo látkové, asi 2 m dlouhé. Dobře padnoucí navlékací obojek: obojek má dva kroužky,

Více

Čl. 1. Čl. 2. Čl. 3. Čl. 4

Čl. 1. Čl. 2. Čl. 3. Čl. 4 ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ - VÝSTAVĚ KOČEK POŘÁDANÉ ČSCH (Do ohlášení konání výstavy veterinární správě je vždy třeba uvádět údaj o schválení: Č.j. 30444/2010-17210 ze dne 29. 11. 2010)

Více

Čl. 1 Identifikační údaje pořadatele pořádajícího veřejné vystoupení. Čl. 2 Účel Řádu

Čl. 1 Identifikační údaje pořadatele pořádajícího veřejné vystoupení. Čl. 2 Účel Řádu ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ - ZKOUŠKÁCH TERAPEUTICKÝCH PSŮ ORGANIZOVANÝCH IRENOU BARTOŇOVOU Čl. 1 Identifikační údaje pořadatele pořádajícího veřejné vystoupení 1. Tento Řád ochrany zvířat

Více

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení retrieverů při Working testech

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení retrieverů při Working testech Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení retrieverů při Working testech organizovaných Občanským spolkem Retriever klub CZ Čl. 1 Identifikační údaje pořadatele (1) Tento řád ochrany zvířat při veřejném

Více

Svaz chovatelů českého strakatého skotu Svaz chovatelů holštýnského skotu ČR, o.s Český svaz chovatelů masného skotu, o.s.

Svaz chovatelů českého strakatého skotu Svaz chovatelů holštýnského skotu ČR, o.s Český svaz chovatelů masného skotu, o.s. Svaz chovatelů českého strakatého skotu Svaz chovatelů holštýnského skotu ČR, o.s Český svaz chovatelů masného skotu, o.s. ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ SKOTU PŘI TRZÍCH SE ZVÍŘATY, VÝSTAVÁCH,

Více

Čl. I. Čl. 2 Účel Řádu

Čl. I. Čl. 2 Účel Řádu ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ - PŘI TESTOVÁNÍ PSŮ VYUŽÍVANÝCH PRO ROZVOJ OSOBNOSTI ORGANIZOVANÉ společností SVOPAP vzdělávací centrum s.r.o. Čl. I Identifikační údaje pořadatele pořádajícího

Více

Kynologický klub JÍLOVÉ U PRAHY Region TART Jílové u Prahy. Pořádá dne XI. ročník závodu O JÍLOVSKÝ DUKÁT

Kynologický klub JÍLOVÉ U PRAHY Region TART Jílové u Prahy. Pořádá dne XI. ročník závodu O JÍLOVSKÝ DUKÁT Kynologický klub JÍLOVÉ U PRAHY Region TART Jílové u Prahy Pořádá dne 4. 5. 2019 XI. ročník závodu O JÍLOVSKÝ DUKÁT Místo konání: Kynologické cvičiště Jílové u Prahy Na Rotlevu Kategorie soutěže 1) ZMT

Více

ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI ZKOUŠKÁCH LOVECKÉ UPOTŘEBITELNOSTI NEBO SVODU LOVECKÝCH PSŮ

ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI ZKOUŠKÁCH LOVECKÉ UPOTŘEBITELNOSTI NEBO SVODU LOVECKÝCH PSŮ ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI ZKOUŠKÁCH LOVECKÉ UPOTŘEBITELNOSTI NEBO SVODU LOVECKÝCH PSŮ Čl. 1 Název sídlo žadatele (1) Tento řád ochrany zvířat při zkouškách lovecké upotřebitelnosti nebo svodu byl zpracován

Více

II. FRBUL COURSING CUP 2009

II. FRBUL COURSING CUP 2009 II. FRBUL COURSING CUP 2009 Speciál coursing pro plemeno FRANCOUZSKÝCH BULDOČKŮ A. Všeobecná ustanovení Datum konání: Sobota 19. 9. 2009 start závodu 10.00 hod vyhlášení výsledků 15.00 hod Místo konání:

Více

Řád ochrany zvířat při zkouškách a svodech psů, prováděných podle zkušebních řádů uznaných Mezinárodní kynologickou federací (FCI)

Řád ochrany zvířat při zkouškách a svodech psů, prováděných podle zkušebních řádů uznaných Mezinárodní kynologickou federací (FCI) Řád ochrany zvířat při zkouškách a svodech psů, prováděných podle zkušebních řádů uznaných Mezinárodní kynologickou federací (FCI) Čl. 1 Název sídlo žadatele (1) Tento řád ochrany zvířat při zkouškách

Více

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení výstavě koček organizované Sdružením chovatelů ušlechtilých koček v Čechách - BOHEMIANS EDELKATZE, e. V.

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení výstavě koček organizované Sdružením chovatelů ušlechtilých koček v Čechách - BOHEMIANS EDELKATZE, e. V. Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení výstavě koček organizované Sdružením chovatelů ušlechtilých koček v Čechách - BOHEMIANS EDELKATZE, e. V. Čl. 1 Identifikační údaje pořadatele pořádajícího veřejné

Více

ŘÁD OCHRANY PSŮ PŘI SOUTĚŽÍCH AGILITY

ŘÁD OCHRANY PSŮ PŘI SOUTĚŽÍCH AGILITY ŘÁD OCHRANY PSŮ PŘI SOUTĚŽÍCH AGILITY Čl. 1 Název a sídlo žadatele o schválení Řádu (1) Tento Řád ochrany psů při soutěžích agility byl zpracován a je určen pro Klub agility České republiky (dále jen KA

Více

BH Zkouška doprovodného psa

BH Zkouška doprovodného psa BH Zkouška doprovodného psa dělí se na : oddíl B poslušnost, celkem 60 bodů oddíl D chováni v dopravním ruchu Všeobecná ustanoveni Složení této zkoušky je podmínkou pro účast na kterékoliv ze zkoušek podle

Více

ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ... MEMORIÁL JOSEFA LUXE

ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ... MEMORIÁL JOSEFA LUXE ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ... MEMORIÁL JOSEFA LUXE Čl. 1 Název a sídlo chovatele pořádajícího veřejné vystoupení (1) Tento řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení byl zpracován a je

Více

VYHLÁŠKA ze dne 22. prosince 2008 o odborné způsobilosti k výkonu dozoru na úseku ochrany zvířat proti týrání

VYHLÁŠKA ze dne 22. prosince 2008 o odborné způsobilosti k výkonu dozoru na úseku ochrany zvířat proti týrání Strana 18 Sbírka zákonů č. 3 / 2009 3 VYHLÁŠKA ze dne 22. prosince 2008 o odborné způsobilosti k výkonu dozoru na úseku ochrany zvířat proti týrání Ministerstvo zemědělství stanoví podle 29 odst. 1 k provedení

Více

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA VÝSTAVNÍ VÝBOR CHOMUTOV pořádá PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN 11. května 2013 zámecký park Červeného hrádku u Jirkova I. uzávěrka - 29. 3. 2013

Více

kategorie: ZZO, ZZO1, ZVV1, ZVV2

kategorie: ZZO, ZZO1, ZVV1, ZVV2 23.9.2017 kategorie: ZZO, ZZO1, ZVV1, ZVV2 Pořadatelský výbor: Ředitel a hlavní pořadatel závodu: Technický vedoucí: Figuranti: Bedřich Burkoň Sedlář Jaroslav Janíček Josef Ščučka David Rozhodčí: Flamichová

Více

Kroměřížský akvaristický spolek, o. s.

Kroměřížský akvaristický spolek, o. s. ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ AKVARIJNÍCH RYB, VODNÍCH A TERARIJNÍCH ŽIVOČICHŮ PŘI PRODEJNÍCH SETKÁNÍCH AKVARISTŮ A TERARISTŮ CHOVATELŮ, PŘI VÝSTAVÁCH SPOLEČENSKÝCH, SOUTĚŽNÍCH A PRODEJNÍCH

Více

Základní kynologická organizace č. 471. Písek

Základní kynologická organizace č. 471. Písek Základní kynologická organizace č. 471 Písek pořádá dne 13. dubna 2013 1. ročník závodu Soutěžní kategorie : - A NZŘ - ZVV1 poslušnost a obrana (rukáv) - účast bez omezení - B TART - T1 - poslušnost a

Více

ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ - ZKOUŠKÁCH CANISTERAPEUTICKÝCH PSŮ ORGANIZOVANÉ OBECNĚ PROSPĚŠNOU SPOLEČNOSTÍ ANITERA o.p.s.

ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ - ZKOUŠKÁCH CANISTERAPEUTICKÝCH PSŮ ORGANIZOVANÉ OBECNĚ PROSPĚŠNOU SPOLEČNOSTÍ ANITERA o.p.s. ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ - ZKOUŠKÁCH CANISTERAPEUTICKÝCH PSŮ ORGANIZOVANÉ OBECNĚ PROSPĚŠNOU SPOLEČNOSTÍ ANITERA o.p.s. Článek I.: Identifikační údaje pořadatele pořádajícího veřejné vystoupení

Více

CVIK 1 Odložení vsedě ve skupině po dobu 30 sek., psovod v dohledu [Koef. 3]

CVIK 1 Odložení vsedě ve skupině po dobu 30 sek., psovod v dohledu [Koef. 3] I CVIKY A KOEFICIENTY Zkouška OB-Z - základní vstupní zkouška pro účast na soutěžích Obedience v ČR. Splnění této zkoušky min. na dobře opravňuje k postupu do vyšší soutěžní třídy OB1. Zvláštní směrnice

Více

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA VÝSTAVNÍ VÝBOR CHOMUTOV pořádá PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN spojenou s KLUBOVOU VÝSTAVOU KLUBU CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ a SPECIÁLNÍ VÝSTAVOU

Více

1. Všeobecná ustanovení

1. Všeobecná ustanovení Datum konání: 9. května 2015 1. Všeobecná ustanovení Rozhodčí: Ředitel závodu: Figurant: Kategorie: Milan Mnich Josef Surovec Kamila Bojanovská v jednání ZZO dle NZŘ bez speciálních cviků ZVV1 speciál

Více

Oblastní výstavu psů

Oblastní výstavu psů ZKO Horní Počernice www.zkohornipocernice.cz pořádá Oblastní výstavu psů mimo plemeno NO spojenou se Speciální výstavou AMKČR www.amkcr.eu + Klubovou výstavou Eurasier klubu (se zadáním KV a CAC) http://www.eurasier.cz/

Více

Zkouška základní ovladatelnosti Účel: Kritéria pro zkoušku ZZO: Obsah zkoušky ZZO: Hodnocení zkoušky ZZO: Známky:

Zkouška základní ovladatelnosti Účel: Kritéria pro zkoušku ZZO: Obsah zkoušky ZZO: Hodnocení zkoušky ZZO: Známky: Zkouška základní ovladatelnosti Účel: Zkouška základní ovladatelnosti ze Zkušebního řádu pro sportovní výcvik psŧ v České republice, vydaného Českomoravskou kynologickou unií. Slouží jako nejnižší zkouška

Více

PROPOZICE ZÁVODU VE SPORTOVNÍ KYNOLOGII O POHÁR STAROSTY OBCE OHROBCE

PROPOZICE ZÁVODU VE SPORTOVNÍ KYNOLOGII O POHÁR STAROSTY OBCE OHROBCE PROPOZICE ZÁVODU VE SPORTOVNÍ KYNOLOGII Termín závodu: 18.4.2015 Uzávěrka přihlášek: 30.3.2015 O POHÁR STAROSTY OBCE OHROBCE Startovné: 300Kč při platbě předem, 350Kč při platbě hotově na místě Místo konání:

Více

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA VÝSTAVNÍ VÝBOR CHOMUTOV pořádá PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN spojenou s KLUBOVOU VÝSTAVOU KLUBU SLOVENSKÉHO KOPOVA se zadáním titulů Klubový vítěz

Více

2. závod seriálu Ligy Olomouckého kraje

2. závod seriálu Ligy Olomouckého kraje K y n o l o g i c k ý k l u b H v ě z d a Š t e r n b e r k 2. závod seriálu Ligy Olomouckého kraje Sponzor závodu: 1. Všeobecná ustanovení Datum konání: 6. května 2012 Rozhodčí: Milan Mnich Miroslav Kašpar

Více

2. závod seriálu Ligy Olomouckého kraje

2. závod seriálu Ligy Olomouckého kraje K y n o l o g i c k ý k l u b H v ě z d a Š t e r n b e r k 2. závod seriálu Ligy Olomouckého kraje www.kk-hvezda-sternberk.com 1. Všeobecná ustanovení Datum konání: 8. května 2010 Rozhodčí: Prokopová

Více

OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ všech plemen spojenou s

OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ všech plemen spojenou s Českomoravská kynologická jednota Výstavní výbor Olomouc pořádá pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Jiřího Rozbořila a primátora města Olomouc Martina Novotného OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ všech plemen

Více

p o ř á d á 2 3. ú n o r a X X. R O Č N Í K Z Z O Z Z O 1 Z V V 1

p o ř á d á 2 3. ú n o r a X X. R O Č N Í K Z Z O Z Z O 1 Z V V 1 p o ř á d á 2 3. ú n o r a 2 0 1 9 X X. R O Č N Í K d v o u č l e n n á d r u ž s t v a v k a t e g o r i í c h Z Z O, Z Z O 1, Z V V 1 b e z e s t o p a s p e c i á l n í c h c v i k ů Rozhodčí Iveta

Více

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA VÝSTAVNÍ VÝBOR CHOMUTOV pořádá PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN 14. května 2016 zámecký park Červeného Hrádku u Jirkova I. uzávěrka - 1. 4. 2016

Více

Moravskobudějovická tlapka

Moravskobudějovická tlapka Kynologický klub Moravské Budějovice a jeho agiliťáci Vás srdečně zvou na Datum: 17.5.2015 NEOFICIÁLNÍ ZÁVODY V POSLUŠNOSTI Moravskobudějovická tlapka Místo: cvičák KK Moravské Budějovice Krnčice (49 1'52.379"N,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ZKO VELEŠÍN U LETIŠTĚ

VNITŘNÍ ŘÁD ZKO VELEŠÍN U LETIŠTĚ Český kynologický svaz základní kynologická organizace č. 741 VNITŘNÍ ŘÁD ZKO VELEŠÍN U LETIŠTĚ Úvod: Vnitřní organizační řád cvičiště vychází a je v souladu s platnými stanovami ČKS. Kynologické cvičiště

Více

OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU

OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU Klub chovatelů kníračů České republiky pobočka 09 jesenická pořádá dne 20.09.2014 OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU všech velikostních a barevných rázů se zadáváním titulů Oblastní klubový vítěz, VT, ČKŠ, ČKŠ-V,

Více

KRAJSKOU VÝSTAVU PSŮ

KRAJSKOU VÝSTAVU PSŮ ZKO 394 Újezd nad Lesy pořádá dne 14. 10. 2018 v areálu KC Rychety (www.rychety.cz) KRAJSKOU VÝSTAVU PSŮ všech plemen (vyjma plemene NO) Program výstavy: 7:30 9:15 přejímka psů od 9:30 posuzování psů v

Více

Zkušební řád pro testování canisterapeutických týmů

Zkušební řád pro testování canisterapeutických týmů Zkušební řád pro testování canisterapeutických týmů I. Všeobecná ustanovení Vedoucí akce Vedoucím akce je osoba pověřená předsedou nebo jeho zástupcem. Vedoucí akce je zodpovědný za přípravu zkoušek (pozvání

Více

I. Bratřejov JRT&PRT cup 2013

I. Bratřejov JRT&PRT cup 2013 I. Bratřejov JRT&PRT cup 2013 Coursing pro plemena Jack Russell teriér a Parson Russell teriér. A. Všeobecná ustanovení Datum konání: 31.8. 1.9.2013 Místo konání: Střelnice Bratřejov Pořadatel: Dita Neudeková

Více

O pohár starosty města Strmilov

O pohár starosty města Strmilov Kynologický klub Strmilov ve spolupráci se SZKČ Jindřichův Hradec pořádá 2. ročník obranářského závodu O pohár starosty města Strmilov Termín: sobota 30.3.2013 Místo: cvičák Strmilov Prezentace: 7:30 8:30

Více

KLUBOVÁ VÝSTAVA ČESKÝCH FOUSKŮ, bez KV

KLUBOVÁ VÝSTAVA ČESKÝCH FOUSKŮ, bez KV Českomoravská kynologická unie, Českomoravská kynologická jednota a Klub chovatelů českých fousků, z. s. PROPOZICE KLUBOVÁ VÝSTAVA ČESKÝCH FOUSKŮ, bez KV s tituly CAC, res. CAC, CAJC, BOJ, BOV, BOS a BOB

Více

Základní kynologická organizace 048 Štěpánov MEMORIÁL JOSEFA VÁCLAVSKÉHO I. ROČNÍK. 28. října 2013. fotbalový stadion TJ Štěpánov

Základní kynologická organizace 048 Štěpánov MEMORIÁL JOSEFA VÁCLAVSKÉHO I. ROČNÍK. 28. října 2013. fotbalový stadion TJ Štěpánov Základní kynologická organizace 048 Štěpánov MEMORIÁL JOSEFA VÁCLAVSKÉHO I. ROČNÍK 28. října 2013 fotbalový stadion TJ Štěpánov Vážení příznivci a přátelé sportovní kynologie, co nejsrdečněji vás zveme

Více

Fotbalové hřiště Kostelec ( u Zlína ) neděle 9.9.2012. www.zavody.websnadno.cz. psizavody2@seznam.cz

Fotbalové hřiště Kostelec ( u Zlína ) neděle 9.9.2012. www.zavody.websnadno.cz. psizavody2@seznam.cz Fotbalové hřiště Kostelec ( u Zlína ) neděle 9.9.2012 www.zavody.websnadno.cz psizavody2@seznam.cz Předběžný harmonogram: 7:00 8:00 Přejímka, kontrola očkovacích průkazů ( u vstupu) 8:30 Zahájení (losování

Více

MEZINÁRODNÍ ZKUŠEBNÍ ŘÁD IPO 2017 KROMĚŘÍŽ PRAHA

MEZINÁRODNÍ ZKUŠEBNÍ ŘÁD IPO 2017 KROMĚŘÍŽ PRAHA MEZINÁRODNÍ ZKUŠEBNÍ ŘÁD IPO 2017 KROMĚŘÍŽ PRAHA BH.tato zkouška je stále vstupní podmínkou pro účast na kterékoliv jiné zkoušky podle MZŘ IPO.zkouška musí začínat vždy poslušností, tj. oddílem B, vodítko

Více

6. KRAJSKÁ VÝSTAVA PSŮ VYŠKOV pro všechna plemena mimo německých ovčáků

6. KRAJSKÁ VÝSTAVA PSŮ VYŠKOV pro všechna plemena mimo německých ovčáků 6. KRAJSKÁ VÝSTAVA PSŮ VYŠKOV pro všechna plemena mimo německých ovčáků Program výstavy: od 7:00 Přejímka psů 9:15-9:30 Zahájení výstavy 9:30-14:30 Posuzování v kruzích 14:30-16:00 Závěrečné soutěže Uzávěrka

Více

Minimální požadavky na ochranu telat, prasat O ochraně zvířat chovaných pro hospodářské účely Směrnice 16-18

Minimální požadavky na ochranu telat, prasat O ochraně zvířat chovaných pro hospodářské účely Směrnice 16-18 Minimální požadavky na ochranu telat, prasat O ochraně zvířat chovaných pro hospodářské účely Směrnice 16-18 Ing. Pavel Stonawský akreditovaný poradce MZe ČR EKOTOXA OPAVA s.r.o. pracoviště Olomouc, Blanická

Více

KYNOLOGICKÁ JEDNOTA ČR KYNOLOGICKÁ ORGANIZACE LANŠKROUN KJ. Lanškroun SPORTOVNÍ HALA BÓŽI MODRÉHO V LANŠKROUNĚ MOBIL: ,

KYNOLOGICKÁ JEDNOTA ČR KYNOLOGICKÁ ORGANIZACE LANŠKROUN KJ. Lanškroun SPORTOVNÍ HALA BÓŽI MODRÉHO V LANŠKROUNĚ MOBIL: , KYNOLOGICKÁ JEDNOTA ČR KYNOLOGICKÁ ORGANIZACE LANŠKROUN KJ 10. ROČNÍK ZEMSKÉ KORUNY KRAJSKÁ VÝSTAVA PSŮ PŘÍSTUPNÁ VŠEM PLEMENŮM PSŮ FCI, NÁRODNÍM PLEMENŮM A NEUZNANÝM FCI, KROMĚ NO Lanškroun 11. června

Více

Se zadáváním: CAJC, CAC ČR, res. CAC, BOB, BOS, BOJ, BOV, Klubový vítěz 2019 a Čekatel Šampion IHF

Se zadáváním: CAJC, CAC ČR, res. CAC, BOB, BOS, BOJ, BOV, Klubový vítěz 2019 a Čekatel Šampion IHF HOVAWART KLUB ČR, z. s. pod záštitou Českomoravské kynologické unie, člena FCI pořádá Klubovou výstavu Hovawartů 2019 Se zadáváním: CAJC, CAC ČR, res. CAC, BOB, BOS, BOJ, BOV, Klubový vítěz 2019 a Čekatel

Více

Klub chovatelů špiců

Klub chovatelů špiců Klub chovatelů špiců pořádá dne 22. 10. 2014 speciální výstavu špiců při Evropské výstavě psů Místo konání: hala kynologického klubu Zetor Brno, Jedovnická ul. 7a, 628 00 Brno - Líšeň GPS souřadnice: Loc:

Více

Zkušební řád pro testování canisterapeutických týmů

Zkušební řád pro testování canisterapeutických týmů Zkušební řád pro testování canisterapeutických týmů I. Všeobecná ustanovení Vedoucí akce Vedoucím akce je osoba pověřená předsedou nebo jeho zástupcem pořadatele akce. Vedoucí akce je zodpovědný za přípravu

Více

Prováděcí pokyny k poslušnosti NZŘ

Prováděcí pokyny k poslušnosti NZŘ Prováděcí pokyny k poslušnosti NZŘ PŘIVOLÁNÍ, Libovolné ze dvou způsobů psovod nahlásí, jaké bude provádět přivolání Volno- pes se uvolňuje v základním postoji, povel volno hned při vykročení. Nevzdálí-li

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ www:

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ   www: Speciální výstava Slovenských čuvačů (SVSČ) Brno 6. 10. 2019 Místo konání: KK Zetor Brno, Jedovnická 7a, 628 00 Brno GPS souřadnice: Loc: 49 12 56.248 N, 16 40 31.312 E Se zadáváním titulů a čekatelství:

Více

Čl. 1 Identifikační údaje pořadatele pořádajícího veřejné vystoupení

Čl. 1 Identifikační údaje pořadatele pořádajícího veřejné vystoupení ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ PSŮ - PŘI ZÁVODECH PSÍCH SPŘEŽENÍ, ZÁVODECH VE WEIGHTPULLINGU A HODHOCENÍ EXTERIÉRU PSŮ ORGANIZOVANÉ SIBERIAN HUSKY KLUBEM CZECH REPUBLIC O. S. Čl. 1 Identifikační

Více

KLUB CHOVATELŮ TERIERŮ ve spolupráci s ČMMJ, OMS PARDUBICE A MYSLIVECKÝM SDRUŽENÍM OSTŘETÍN POŘÁDÁ V SOBOTU 21.6.2014 PROGRAM:

KLUB CHOVATELŮ TERIERŮ ve spolupráci s ČMMJ, OMS PARDUBICE A MYSLIVECKÝM SDRUŽENÍM OSTŘETÍN POŘÁDÁ V SOBOTU 21.6.2014 PROGRAM: KLUB CHOVATELŮ TERIERŮ ve spolupráci s ČMMJ, OMS PARDUBICE A MYSLIVECKÝM SDRUŽENÍM OSTŘETÍN POŘÁDÁ V SOBOTU 21.6.2014 se zadáváním titulů CCT a Klubový vítěz pro plemena Parson Russell Terrier a Jack Russell

Více

KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHICH

KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHICH KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHICH se zadáním titulů CAJC, CAC ČR, Klubový vítěz KCHICH 14.6.2009 Otradice / Náměšť nad Oslavou / Penzion Jízdárna www,penzionjizdarna.eu Klubovou výstavu KCHICH pořádá ve spolupráci

Více

Se zadáváním: CAJC, CAC ČR, res. CAC, BOB, BOS, BOJ, BOV, Vítěz Speciální výstavy 2018 a Čekatel Šampion IHF

Se zadáváním: CAJC, CAC ČR, res. CAC, BOB, BOS, BOJ, BOV, Vítěz Speciální výstavy 2018 a Čekatel Šampion IHF HOVAWART KLUB ČR, z. s. pod záštitou Českomoravské kynologické unie, člena FCI pořádá Speciální výstavu Hovawartů 2018 Se zadáváním: CAJC, CAC ČR, res. CAC, BOB, BOS, BOJ, BOV, Vítěz Speciální výstavy

Více

sobota dne 19. května 2012 zámecký park na Kačině u Kutné Hory L o g o z á m k u K a č i n a

sobota dne 19. května 2012 zámecký park na Kačině u Kutné Hory L o g o z á m k u K a č i n a Českomoravská kynologická jednota OBLASTNÍ VÝSTAVA PSŮ všech plemen zapisovaných v plemenných knihách ČMKU spojená s klubovou výstavou Klubu chovatelů polských ovčáků nížinných se sídlem v Praze Speciální

Více

Kynologické cvičiště ve Veřovicích

Kynologické cvičiště ve Veřovicích Základní kynologická organizace č. 663 Veřovice pořádá XXIV. ROČNÍK ZÁVODU O CENU VEŘOVIC A XVI. ROČNÍK MEMORIÁLU KARLA ŠKARPY Kynologické cvičiště ve Veřovicích 10. října 2015 Organizační výbor Ředitel

Více

SHIH-TZU KLUBU ČR KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS hotel STEP, Malletova ul.

SHIH-TZU KLUBU ČR KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS hotel STEP, Malletova ul. PROPOZICE 1. uzávěrka 17. 02. 2019 KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU KLUBU ČR KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS 17. 3. 2019 hotel STEP, Malletova ul., Praha 9 rozhodčí: pan František

Více

Kde nás najdete: Těšíme se na vaši účast!!!

Kde nás najdete: Těšíme se na vaši účast!!! Kde nás najdete: Pojedete po výpadovce E605 z Plzně na Stříbro. Za cedulí Plzeň cca po 1,5 km (tj. ještě před Křimicemi), těsně za Keramikou Soukup (bude vpravo) a za Českou poštou a Stavebninami Škopek

Více

Welfare hospodářských zvířat na výstavách, trzích a svodech

Welfare hospodářských zvířat na výstavách, trzích a svodech Welfare hospodářských zvířat na výstavách, trzích a svodech Aktivity, které ovlivňují welfare zvířat při přemístění na výstavu Shromažďování a nahánění zvířat z farmy do přepravních prostředků, přeprava

Více

SHIH-TZU A LHASA-APSO. KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ (pouze shih-tzu), CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS, BISS

SHIH-TZU A LHASA-APSO. KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ (pouze shih-tzu), CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS, BISS PROPOZICE 1. uzávěrka 02. 09. 2018 KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU A LHASA-APSO KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ (pouze shih-tzu), CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS, BISS 30. 9. 2018 hotel STEP, Malletova ul.,

Více

KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU a TIBETAN TERRIER CAJC, CAC, BOB. hotel STEP, Malletova ul., Praha 9

KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU a TIBETAN TERRIER CAJC, CAC, BOB. hotel STEP, Malletova ul., Praha 9 PROPOZICE KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU a TIBETAN TERRIER CAJC, CAC, BOB hotel STEP, Malletova ul., Praha 9 Uzávěrka I. 27. 2. 2012 II. 12. 3. 2012 Rozhodčí: IUZA BERADZE, GRU (změna rozhodčího vyhrazena) Program

Více

KLUB PINČŮ ČESKÉ REPUBLIKY. PROPOZICE KE SPECIÁLNÍ VÝSTAVĚ Česká Třebová ZKO Podhorka

KLUB PINČŮ ČESKÉ REPUBLIKY. PROPOZICE KE SPECIÁLNÍ VÝSTAVĚ Česká Třebová ZKO Podhorka KLUB PINČŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROPOZICE KE SPECIÁLNÍ VÝSTAVĚ 18.6.2016 Česká Třebová ZKO Podhorka Uzávěrka 3.6.2016 (pátek), elektronické přihlášky do 8.6.2016 (středa) Speciální výstava s bonitací pořádaná

Více

Pes dobrý spoluobčan

Pes dobrý spoluobčan Pes dobrý spoluobčan BR Wallace and Gromit and TM Aardman/W&G Ltd All rights reserved The Kennel Club Good Citizen Dog Scheme and TM The Kennel Club/GCDS All rights reserved Pes dobrý spoluobčan Cavalier

Více

III. ročník přeboru Krajské kynologické rady Zlínského kraje

III. ročník přeboru Krajské kynologické rady Zlínského kraje MSKS - Krajská kynologická rada Zlínského kraje ZO MSKS 11009 Březolupy, ZO MSKS 10703 Loukov pořádají 20.10.2018 III. ročník přeboru Krajské kynologické rady Zlínského kraje Propozice závodu: Místo konání:

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ ÚVOD Plemena teriérů a jezevčíků tvoří v české myslivecké kynologii složku, která se těší velkému zájmu myslivecké veřejnosti. Psi těchto plemen jsou inteligentní,

Více

I. Vymezení pojmů a kompetencí

I. Vymezení pojmů a kompetencí Výstavní řád NO (SČKNO) aktuální znění I. Vymezení pojmů a kompetencí 1. Rozlišujeme: 1.1. Oblastní výstavy 1.2. Krajské výstavy (se zadáváním titulu "Krajský vítěz") 1.3. Výstavy německých ovčáků, které

Více

O POHÁR VETERINÁRNÍ KLINIKY MEDIPET

O POHÁR VETERINÁRNÍ KLINIKY MEDIPET KVC Zlín Mladcová pořádá 6.ročník stopařského závodu O POHÁR VETERINÁRNÍ KLINIKY MEDIPET 2.10.2010 ORGANIZAČNÍ VÝBOR Pořadatel akce - KVC Zlín Mladcová (www.kvczlin.wz.cz) Vedoucí závodu - Pavla Ostrčilíková

Více

SHIH-TZU Klubu ČR a Klubu LHASA APSO

SHIH-TZU Klubu ČR a Klubu LHASA APSO PROPOZICE 1. uzávěrka 18. 08. 2019 SPECIÁLNÍ A KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU Klubu ČR a Klubu LHASA APSO KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ (lhasa apso), VÍTĚZ SPECIÁLNÍ VÝSTAVY (shih-tzu) CAJC, CAC, BOJ,

Více

ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ UNIE R E T R I E V E R K L U B C Z. Pořádají. v neděli v areálu zámeckého parku KONOPIŠTĚ

ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ UNIE R E T R I E V E R K L U B C Z. Pořádají. v neděli v areálu zámeckého parku KONOPIŠTĚ ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ UNIE R E T R I E V E R K L U B C Z Pořádají II. OBLASTNÍ VÝSTAVU RETRIEVERŮ se zadáváním vítěz třídy mladých, mezitřídy, třídy otevřené, pracovní, vítězů, Oblastní vítěz Baby

Více

PLEMEN SHIH-TZU A LHASA APSO hotel STEP, Malletova ul., Praha 9. Program výstavy:

PLEMEN SHIH-TZU A LHASA APSO hotel STEP, Malletova ul., Praha 9. Program výstavy: PROPOZICE KLUB LHASA APSO ČR KLUBOVÁ VÝSTAVA PLEMEN SHIH-TZU A LHASA APSO 11. 09. 2016 hotel STEP, Malletova ul., Praha 9 SHIH TZU - rozhodčí: Vitaliy Belskyy/UKR LHASA APSO - rozhodčí: Vitaliy Belskyy/UKR

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2012 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 153 Rozeslána dne 4. prosince 2012 Cena Kč 144, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2012 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 153 Rozeslána dne 4. prosince 2012 Cena Kč 144, O B S A H : Ročník 2012 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Rozeslána dne 4. prosince 2012 Cena Kč 144, 418. Vyhláška o ochraně zvířat při usmrcování 419. Vyhláška o ochraně pokusných zvířat O B S A H : 420. Sdělení Ministerstva

Více

PLEMEN SHIH-TZU A LHASA APSO. CLUBSIEGERSCHAU 7. 9. 2014 hotel STEP, Malletova ul., Praha 9. Program výstavy:

PLEMEN SHIH-TZU A LHASA APSO. CLUBSIEGERSCHAU 7. 9. 2014 hotel STEP, Malletova ul., Praha 9. Program výstavy: PROPOZICE KLUB LHASA APSO ČR KLUBOVÁ VÝSTAVA PLEMEN SHIH-TZU A LHASA APSO CLUBSIEGERSCHAU 7. 9. 2014 hotel STEP, Malletova ul., Praha 9 Rozhodčí: NAĎA KLÍROVÁ (změna rozhodčího vyhrazena) Uzávěrka Meldeschluss

Více

Bonitační řád Pannonia Klub / dále jen Klub / I. Základní ustanovení

Bonitační řád Pannonia Klub / dále jen Klub / I. Základní ustanovení Bonitační řád Pannonia Klub / dále jen Klub / I. Základní ustanovení 1. Cílem bonitačního řádu / dále jen řád / je stanovení jednotného postupu pro pořádání a organizování bonitací a jednotného výkladu

Více

sobota dne 30. května 2015 zámecký park na Kačině u Kutné Hory L o g o z á m k u K a č i n a

sobota dne 30. května 2015 zámecký park na Kačině u Kutné Hory L o g o z á m k u K a č i n a Českomoravská kynologická jednota OBLASTNÍ VÝSTAVA PSŮ všech plemen zapisovaných v plemenných knihách ČMKU spojená s Klubovou výstavou bez zadání titulu Klubový vítěz Klubu chovatelů německých krátkosrstých

Více

K L U B O V Ý Z Á V O D V P O S L U Š N O S T I aneb Mikuláš dnes nepřijde, tak čertíme na cvičáku

K L U B O V Ý Z Á V O D V P O S L U Š N O S T I aneb Mikuláš dnes nepřijde, tak čertíme na cvičáku Kynologický klub VFU v Brně Vás srdečně zve na K L U B O V Ý Z Á V O D V P O S L U Š N O S T I aneb Mikuláš dnes nepřijde, tak čertíme na cvičáku konaný dne 4. 12. 2011 v 9.00 hodin, prezentace 8:00-8:30.

Více

CVIK 1.1 Odložení vsedě ve skupině, 1 minuta, psovodi v dohledu [Koef. 3]

CVIK 1.1 Odložení vsedě ve skupině, 1 minuta, psovodi v dohledu [Koef. 3] TŘÍDA 1 CVIK 1.1 Odložení vsedě ve skupině, 1 minuta, psovodi v dohledu [Koef. 3] Sedni, Zůstaň Cvik začíná, jakmile všichni psovodi stojí v řadě v základní pozici ve vzdálenosti cca 3 metry od sebe a

Více

Požadavky na welfare při přepravě drůbeže

Požadavky na welfare při přepravě drůbeže Požadavky na welfare při přepravě drůbeže Manipulace s drůbeží před a při přemístění Během přehánění, chytání musí být drůbež ušetřena veškerého vzrušení, bolesti a utrpení, kterému se dá vyhnout odborně

Více

Speciální výstava chodských psů

Speciální výstava chodských psů Speciální výstava chodských psů Klub přátel chodského psa vás srdečně zve na akci, která se koná dne.14.dubna 2018 v kempu Stříbrný rybník Hradec Kralové Program: 14.4.2018 - speciální výstava - delegovaní

Více

neděle 30. dubna 2017

neděle 30. dubna 2017 KLUBOVÁ VÝSTAVA K CH H M O neděle 30. dubna 2017 V AREÁLU POD ŠAMURKEM v Rajnochovicích (okres Kroměříž) http://podsaumburkem.cz/ GPS souřadnice 49.4178275N, 17.7740061E Pro výstavu platí výstavní řád

Více

Mezinárodní zkušební řád pro záchranné psy (IPO-R) obsahuje následující druhy zkoušek

Mezinárodní zkušební řád pro záchranné psy (IPO-R) obsahuje následující druhy zkoušek Schéma zkoušek Mezinárodní zkušební řád pro záchranné psy (IPO-R) obsahuje následující druhy zkoušek Zkouška způsobilosti záchranného psa varianta stopa RH-F E Zkouška záchranného stopování stupeň A RH-F

Více

Pro klubovou výstavu Chodských psů je zprovozněno on-line přihlášení

Pro klubovou výstavu Chodských psů je zprovozněno on-line přihlášení Klubová výstava chodských psů se zadáním titulu Klubový vítěz Klub přátel chodského psa vás srdečně zve na akci, která se koná dne 15.dubna 2017 v Hradci Králové -kemp Stříbrný rybník Program: 15.4.2017.

Více

NOČNÍ OBRANÁŘSKÝ ZÁVOD

NOČNÍ OBRANÁŘSKÝ ZÁVOD Základní kynologická organizace č. 663 Veřovice pořádá NOČNÍ OBRANÁŘSKÝ ZÁVOD Kynologické cvičiště ve Veřovicích 18. června 2016 Organizační výbor Ředitel závodu: Vendula Sopúchová Hlavní pořadatel: Pavel

Více

Kategorie: PROPOZICE Hafani Bafani. Soutěž se psy:

Kategorie: PROPOZICE Hafani Bafani. Soutěž se psy: Kynologický klub Biskupice a DDM Luhačovice pořádají 10.ročník zábavného odpoledne plného her, soutěží a zábavy pro děti i dospělé a jejich čtyřnohé psí kamarády s PP i bez PP PROPOZICE Hafani Bafani DATUM

Více

EALC pravidla pro. Testy honáckých vloh

EALC pravidla pro. Testy honáckých vloh EALC pravidla pro Testy honáckých vloh Místo a uspořádání (s laskavou podporou NALC) ÚROVEŇ I & II Louka, pastvina, nebo aréna, která je poměrně prostorná, s oplocením, odpovídajícím použitému typu skotu.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁCHYTNÉHO MÍSTA PRO OPUŠTĚNÁ A TOULAVÁ ZVÍŘATA MĚSTA CHODOV

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁCHYTNÉHO MÍSTA PRO OPUŠTĚNÁ A TOULAVÁ ZVÍŘATA MĚSTA CHODOV PROVOZNÍ ŘÁD ZÁCHYTNÉHO MÍSTA PRO OPUŠTĚNÁ A TOULAVÁ ZVÍŘATA MĚSTA CHODOV Část I. Základní ustanovení Název a sídlo Záchytné místo pro zatoulaná a opuštěná zvířata Města Chodov Komenského 1077, 354 35

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ E-mail: vybor@slovensky-cuvac.biz, www: www.slovensky-cuvac.biz

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ E-mail: vybor@slovensky-cuvac.biz, www: www.slovensky-cuvac.biz Středoevropská speciální výstava Slovenských čuvačů Chržín, 26. 9. 2015 Místo konání: Chržín 1, Stará Fara www.chrzin1.cz Se zadáváním titulů: Vítěz Středoevropské speciální výstavy SC Nejlepší pes Středoevropské

Více

Speciální výstava Bloodhound clubu CZ

Speciální výstava Bloodhound clubu CZ Speciální výstava Bloodhound clubu CZ 11.9.2016 Rekreační středisko Hálův mlýn - Lažánky 42, 664 71 Rozhodčí: p.petr Řehánek Přejímka psů: od 9.00 hodin Začátek posuzování: 10.00 hodin Nezapomeňte průkaz

Více