ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS)"

Transkript

1 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS) Rada města Uherský Brod dne 7. září 2011 schválila usnesením č. 636/R25/11 a usnesením č. 776/R30/11 v souladu s ustanovením 102 odst. 2 písm. f) a o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), tento organizační řád Městského úřadu Uherský Brod.

2 HLAVA IV. ODBOR SPRÁVNÍ (OS) Článek 17 Podatelna 1. Zajišťuje vedení a koordinaci podatelny, spisové agendy jednotlivých odborů, včetně skartačního řízení pro celý úřad. Při této činnosti spolupracuje s dalšími organizačními jednotkami města (zejména s Odborem kanceláře tajemníka, oddělením informatiky). 2. Zabezpečuje zveřejňování materiálů na Úřední desce a Elektronické úřední desce. 3. Koordinuje činnosti spojené s roznosem a rozesláním písemností. 4. Zajišťuje poskytování informací pro občany včetně obsluhy telefonní ústředny. Článek 18 Přestupky 1. Projednává přestupky podle 53 odst. 1 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích ve znění pozdějších předpisů, přestupky podle 53 odst. 2 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, pokud k jejich projednání není příslušný ten správní orgán v rámci městského úřadu, v jehož oboru působnosti k přestupku došlo, a přestupky na základě uzavřených veřejnoprávních smluv. a) vyhodnocuje podněty a určuje právní kvalifikaci přestupků, b) opatřuje podklady a zajišťuje důkazní prostředky, provádí místní ohledání, c) vede správní řízení a vydává rozhodnutí, rozhoduje o uložení pořádkových opatření, d) rozhoduje v blokovém řízení, e) rozhoduje o odložení a postoupení věci, f) opatřuje podklady pro odvolací řízení, g) provádí úkony na dožádání jiných správních orgánů, h) v rámci přestupkového řízení poskytuje konzultace občanům a obcím a zajišťuje součinnost s obecními úřady, i) zpracovává a poskytuje podklady Policii ČR pro zkrácené přípravné trestní řízení, j) spolupracuje a vyhotovuje zprávy pro Policii ČR, Ministerstvo obrany Vojenské zpravodajství, Národní bezpečnostní úřad, státní zastupitelství, soudy, veřejného ochránce práv, zdravotní pojišťovny, k) zpracovává a předkládá podklady pro výkon rozhodnutí, l) vede evidenci, statistiku, archivaci přestupků a vypracovaných písemností a evidenci pokutových bloků. 2. Řeší přestupky podle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně právní ochraně dětí ve znění pozdějších předpisů. 3. Vede v rámci své působnosti dané tímto organizačním řádem správní řízení ve věcech jiných správních deliktů dle zvláštních zákonů, např. podle 58 odst. 1 a odst. 4 zákona o obcích. 4. Vydává rozhodnutí dle ustanovení 5 občanského zákoníku a zabezpečuje jeho plnění. 5. Projednává přestupky proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na pozemních komunikacích podle zvláštního právního předpisu. Strana 2 (celkem 5)

3 6. Vydává rozhodnutí ve věcech přestupků, odnímání a vrácení řidičských oprávnění. 7. Projednávání přestupků při porušení zákona o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla v rozsahu své působnosti podle příslušných právních předpisů. 8. Ukládání pokut právnickým nebo fyzickým osobám při porušení povinností stanovených zákonem o získávání a zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel. 9. Vede spisovou evidenci na úseku přestupkové agendy. 10. V případě potřeby spolupracuje při řešení přestupků s věcně příslušnými odbory, které tomuto odboru poskytnou součinnost a odborné poradenství. 11. Při výběru vzniklých pohledávek (uložených pokut) spolupracuje s Odborem finančním. 12. Zajišťuje provoz příjmové pokladny. Článek 19 Oddělení správní agendy 1. Zabezpečuje komplexní výkon státní správy na úseku matriky, evidence obyvatel, vystavování občanských průkazů a cestovních dokladů. Vykonává metodickou a kontrolní činnost vůči obcím a úřadům pověřeným vedením matrik ve svém správním obvodu. Provádí činnost na úseku vidimace a legalizace. 2. Vykonává agendu při vystavování a provádění změn v úředních dokladech na úseku evidence obyvatel a předává údaje Ministerstvu vnitra v rozsahu údajů správního obvodu úřadu s rozšířenou působností. 3. Vede a aktualizuje stálý seznam voličů a plní úkoly vyplývající ze zákona o volbách, sčítání lidu, domů a bytů a referenda při organizačním a technickém zabezpečení. 4. Zpracovává údaje vedené v informačním systému pro Ministerstvo vnitra ČR v rozsahu stanoveném v zákoně o evidenci obyvatel ve znění pozdějších předpisů a poskytuje údaje z informačního systému evidence obyvatel. 5. Zpracovává podklady pro statistický úřad (Hlášení o narození, Hlášení o uzavření manželství, Hlášení o úmrtí). 6. Zpracovává zprávy o pověsti občanů pro PČR, úřad vyšetřování, soudy, státní zastupitelství a jiné orgány státní správy, pokud tato povinnost vyplývá z právních předpisů. 7. Plní úkoly vyplývající ze zákona o obcích a vykonává činnosti pověřeného obecního úřadu podle příslušných volebních zákonů. 8. Plní funkci pracoviště CzechPOINTu. 9. Zajišťuje provoz příjmové pokladny. Článek 20 Oddělení dopravně správní činnosti a agendy 1. Výkon funkce dopravního úřadu pro taxislužbu a dopravní obslužnost v rozsahu zákona. 2. Provádění zkoušek z odborné způsobilosti provozovatelů taxislužby. 3. Výkon státního odborného dozoru v silniční dopravě v rozsahu své působnosti. 4. Rozhodování o udělení (odnětí) oprávnění k provádění pravidelného měření emisí silničních vozidel. 5. Výkon státní správy a státního dozoru nad stanicemi měření emisí. Strana 3 (celkem 5)

4 6. Provádění prevence v oblasti bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích a činnost koordinačního orgánu BESIP. 7. Výkon státní správy a státního dozoru v oblasti podmínek provozu vozidel na pozemních komunikacích a ve věcech provozu na pozemních komunikacích v rozsahu vymezeném zákony. 8. Vedení registru silničních vozidel a vydávání dat z registru vozidel. 9. Rozhodování o zápisu silničního vozidla do registru vozidel, provádění zápisů změn údajů zapisovaných v registru a jejich předávání do centrálního registru. 10. Přidělování registrační značky silničnímu motorovému vozidlu a přípojnému vozidlu a vydání tabulky s přidělenou registrační značkou. 11. Vydávání osvědčení o registraci silničního vozidla a technického průkazu motorového vozidla a přípojného vozidla. 12. Provádění zápisu nebo výmazu zástavního práva k silničním motorovým vozidlům do registru a technického průkazu vozidla. 13. Rozhodování o vyřazení silničního vozidla z provozu trvalé, dočasné. 14. Schvalování technické způsobilosti jednotlivě dovezeného vozidla a jednotlivě vyrobeného nebo přestavěného silničního vozidla. 15. Provádění zápisů údajů v technickém průkazu silničního vozidla. 16. Přidělování úředních čísel VIN. 17. Potvrzování osvědčení pro vozidla přepravující nebezpečný náklad (ADR). 18. Kontrolování plnění povinností a podmínek provozu vozidel na pozemních komunikacích uložených zákonem povinnými osobami. 19. Výkon státní správy a státního dozoru ve věcech získávání a zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel a ve věcech provozu na pozemních komunikacích v rozsahu vymezeném zákony. 20. Vydávání (odnímání) registrace k provozování autoškoly, schvalování výcvikových vozidel a vyřazování vozidel z výcviku. 21. Vedení evidence žadatelů o výuku nebo výcvik k získání řidičského oprávnění. 22. Zajišťování zkoušek žadatelů o řidičská oprávnění. 23. Vedení registru řidičů a vydávání dat z registru řidičů. 24. Vydávání a výměna národních řidičských průkazů, mezinárodních řidičských průkazů, výměna řidičských průkazů vydaných cizím státem, provádění do nich zápisů. 25. Vydávání osvědčení profesní způsobilosti řidiče a provádění záznamu o školení do registru řidičů. 26. Udělování, podmiňování, omezování, odnímání a vracení řidičských oprávnění a zrušování podmínění nebo omezení. 27. Nařizování přezkoumání zdravotní způsobilosti držitele řidičského oprávnění. 28. Nařizování přezkoušení z odborné způsobilosti držitele řidičského oprávnění. Článek 21 Silniční hospodářství 1. Výkon státní správy ve věcech silnic II. a III. třídy na území správního obvodu, místních komunikací a veřejně přístupných účelových komunikací na území města Uherského Brodu. Strana 4 (celkem 5)

5 2. Výkon funkce silničního správního úřadu ve věcech silnic II. a III. tříd na území správního obvodu a místních komunikací a veřejně přístupných účelových komunikací na území města Uherského Brodu: a) rozhodování o povolení uzavírek a objížděk, dohled nad dodržováním podmínek rozhodnutí, b) povolování všech druhů zvláštního užívání, c) povolování stavební činnosti a terénních úprav v ochranných pásmech, d) stanovení podmínek a rozhodování o umístění inženýrských sítí v silničním tělese a silničním pomocném pozemku, e) ukládání opatření na odstranění pevných překážek z pozemních komunikací, f) vyjadřování se k záměru zařazení (vyřazení) pozemní komunikace do kategorií silnic II. a III. třídy, g) rozhodování o zařazení pozemní komunikace do kategorie místních komunikací a o vyřazení z této kategorie, h) povolování připojení pozemních komunikací a připojení sousedních nemovitostí. 3. Stanovení místní a přechodné úpravy provozu na pozemních komunikacích na silnicích II. a III. třídy a místních komunikacích na území správního obvodu a užití zařízení pro provozní informace. Stanovení místní a přechodné úpravy provozu na veřejně přístupných účelových komunikacích ve vlastnictví města Uherského Brodu. Vydávání souhlasu s místní a přechodnou úpravou provozu na veřejně přístupných účelových komunikacích. 4. Provádění kontrolních prohlídek mostů. 5. Pověřování osob oprávněných k zastavování vozidel k zajištění bezpečného přechodu dětí a školní mládeže. 6. Projednávání přestupků a stížností v rozsahu své působnosti podle zákona o přestupcích, zákona o silniční dopravě, zákona o pozemních komunikacích, stavebního zákona, zákona o podmínkách provozu na pozemních komunikacích a zákona o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla. 7. Metodické vedení silničních správních úřadů působících v obcích. 8. Spolupráce s příslušnými orgány a organizacemi při zpracování a koordinaci projektů souvisejících s veřejnou dopravou a pozemními komunikacemi. Článek 22 Speciální stavební úřad pro stavby pozemní komunikace 1. Vykonává funkci speciálního stavebního úřadu ve věcech silnic II. a III. tříd a místních a veřejně přístupných účelových komunikací v obcích, které nejsou pověřeny výkonem působnosti obecného stavebního úřadu. 2. Zajišťuje výkon působnosti speciálního stavebního úřadu ve věcech místních komunikací a veřejně přístupných účelových komunikací na území města Uherského Brodu. Strana 5 (celkem 5)

Odbor dopravy a silničního hospodářství

Odbor dopravy a silničního hospodářství Odbor dopravy a silničního hospodářství Působnost odboru dopravy a silničního hospodářství ve vztahu k občanům má charakter státní správy. Zajišťuje svoji činnost ve správním území obce Rýmařov, Břidličná,

Více

Odbor dopravy. Hlavní činnosti odboru dopravy Úseky:

Odbor dopravy. Hlavní činnosti odboru dopravy Úseky: Odbor dopravy Hlavní činnosti odboru dopravy Úseky: 1. Dopravně správní agendy Evidence řidičů a řidičských oprávnění Evidence vozidel Schvalování technické způsobilosti vozidel Zkušební komisaři žadatelů

Více

Odbor dopravy. 1) Registr vozidel

Odbor dopravy. 1) Registr vozidel Odbor dopravy 1) Registr vozidel a) evidence vedená výpočetní technikou, b) část pro vedení evidence písemná (spis vozidla), c) evidence technických průkazů silničních motorových vozidel a přípojných vozidel,

Více

Odbor dopravněsprávních činností

Odbor dopravněsprávních činností Odbor dopravněsprávních činností činnosti byly aktualizovány k 1. 2. 2018 na základě usnesení schůze RMB č. R7/152 (k 1. 4. 2018 přesun do Úseku hospodářsko-technického na základě usnesení RMB č. R7/162)

Více

Příloha č. 2 - Náplně činností odborů MěÚ Hustopeče. Majetkoprávní odbor (8 zaměstnanců) Činnosti:

Příloha č. 2 - Náplně činností odborů MěÚ Hustopeče. Majetkoprávní odbor (8 zaměstnanců) Činnosti: Příloha č. 2 - Náplně činností odborů MěÚ Hustopeče Majetkoprávní odbor (8 zaměstnanců) Činnosti: zajišťuje prodeje, pronájmy a výkupy nemovitostí, jiné dispozice s majetkem města (směny, věcná břemena

Více

Odbor dopravy. Úseky:

Odbor dopravy. Úseky: Odbor dopravy Úseky: 1. Dopravně správní agendy Evidence řidičů a řidičských oprávnění Evidence vozidel Schvalování technické způsobilosti vozidel Zkušební komisaři žadatelů o řidičská oprávnění Výkon

Více

2. Zpracování osobních údajů za účelem agendy stanovení dopravního značení.

2. Zpracování osobních údajů za účelem agendy stanovení dopravního značení. ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení: dopravně správních agend 1. Zpracování osobních údajů za účelem úředních úkonů v rámci agendy vnitrostátní

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne č.j.: 567/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 541 ze dne 30.08.2017 Změna Organizačního řádu ÚMČ - zřízení oddělení přestupkového řízení odboru dopravy Rada městské části I.

Více

Odbor dopravních a správních agend

Odbor dopravních a správních agend Odbor dopravních a správních agend ODDĚLENÍ MATRIK, EVIDENCE OBYVATEL A OSOBNÍCH DOKLADŮ Vedení správního řízení Účel zpracování: Vedení správního řízení na úseku matrik, jména a příjmení, evidence obyvatel,

Více

VZDĚLÁVÁNÍ VEDOUCÍCH ÚŘEDNÍKŮ - ZVL. ČÁST - OBLAST SPRÁVNÍHO ROZHODOVÁNÍ NA ÚSEKU DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ

VZDĚLÁVÁNÍ VEDOUCÍCH ÚŘEDNÍKŮ - ZVL. ČÁST - OBLAST SPRÁVNÍHO ROZHODOVÁNÍ NA ÚSEKU DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ VZDĚLÁVÁNÍ VEDOUCÍCH ÚŘEDNÍKŮ - ZVL. ČÁST - OBLAST SPRÁVNÍHO ROZHODOVÁNÍ NA ÚSEKU DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Úvodní kapitola + Informace o kurzu + Informace ke studiu Správní rozhodování a dozorová

Více

Všechny odbory ve své působnosti

Všechny odbory ve své působnosti Všechny odbory ve své působnosti sestavují návrh rozpočtu příjmů a výdajů spravovaných rozpočtových oblastí a na základě prvotních dokladů (faktur) vedou řádnou evidenci o čerpání rozpočtu, předkládají

Více

Živnostenský úřad města Brna

Živnostenský úřad města Brna Živnostenský úřad města Brna 1 - zajišťuje komplexní výkon státní správy na úseku živnostenského podnikání v rozsahu stanoveném 2 zákona č. 570/1991 Sb., o živnostenských úřadech, v platném, a zákonem

Více

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV Zpracovatel: Mgr. Martin Stark Rozsah působnosti: zaměstnanci města zařazení do městského úřadu Nabývá účinnosti: Počet stran: Počet příloh: 20.5.2015 9 1

Více

Sídlo odboru: Jiráskova 179, Vysoké Mýto. Kristýna Šťastná. vedoucí odboru. Kontakty: {jumi [contacts.php][137]}

Sídlo odboru: Jiráskova 179, Vysoké Mýto. Kristýna Šťastná. vedoucí odboru. Kontakty: {jumi [contacts.php][137]} Sídlo odboru: Jiráskova 179, Vysoké Mýto vedoucí odboru Kristýna Šťastná Kontakty: {jumi [contacts.php][137]} ODBOR DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ 1 / 6 Registr motorových vozidel 1. vykonává agendu

Více

Dodatek č. 1 Organizačního řádu Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí

Dodatek č. 1 Organizačního řádu Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí Dodatek č. 1 Organizačního řádu Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí Organizační řád Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí schválený radou města dne 5.8.2014, který nabyl účinnosti dnem 1.9.2014, se

Více

Informa ní povinnost dle 18 odst. 2 zákona . 101/2000 Sb., o ochran osobních údaj a o zm kterých zákon , ve zn pozd jších p edpis Informa

Informa ní povinnost dle 18 odst. 2 zákona . 101/2000 Sb., o ochran osobních údaj a o zm kterých zákon , ve zn pozd jších p edpis Informa Informační povinnost dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Informační povinnost dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb.,

Více

Příloha č. 2 Organizačního řádu DÚ Přehled agend ve věci výkonu státní správy a státního dozoru v členění na jednotlivé útvary DÚ

Příloha č. 2 Organizačního řádu DÚ Přehled agend ve věci výkonu státní správy a státního dozoru v členění na jednotlivé útvary DÚ 1. Sekce stavební Příloha č. 2 Organizačního řádu DÚ Přehled agend ve věci výkonu státní správy a státního dozoru v členění na jednotlivé útvary DÚ Sekce stavební Správní řízení o omezení vlastnických

Více

Programový systém pro řízení a zpracování mzdové a personální agendy

Programový systém pro řízení a zpracování mzdové a personální agendy Rozsah zpracování osobních údajů kancelář tajemníka Programový systém pro řízení a zpracování mzdové a personální agendy Účel zpracování: zajištění pracovně-právních vztahů a všech povinností s nimi spojených

Více

povinnosti, jejichž existence je vázána k rozhodnému dni - 1. lednu kalendářního

povinnosti, jejichž existence je vázána k rozhodnému dni - 1. lednu kalendářního Kapitola 10. ODBOR DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Odbor dopravy a silničního hospodářství se člení na: oddělení silniční dopravy oddělení veřejné dopravy oddělení silničního hospodářství Samostatná

Více

ODBOR DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ

ODBOR DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Kapitola 10. ODBOR DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Odbor dopravy a silničního hospodářství se člení na: oddělení silniční dopravy oddělení veřejné dopravy oddělení silničního hospodářství Samostatná

Více

ODBOR DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ

ODBOR DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Kapitola 10. ODBOR DOPRAVY A SILNIČNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Odbor dopravy a silničního hospodářství se člení na: oddělení silniční dopravy oddělení veřejné dopravy oddělení silničního hospodářství Samostatná

Více

Odbor dopravy a silničního hospodářství

Odbor dopravy a silničního hospodářství 1. Kategorie osobních Evidence učitelů výuky a výcviku v souladu se zákonem č. držitelé profesního po dobu 247/2000 Sb., o získávání a zdokonalování odborné osvědčení držení způsobilosti k řízení motorových

Více

deliktů v provozu na pozemních komunikacích

deliktů v provozu na pozemních komunikacích účinnost od 1.7.2015 PŘÍLOHA č. 2 OS č.4 /2015 Oprávněné úřední osoby dle zákona č. 500/2004, správní řád ODBOR ŽIVNOSTENSKÝ A DOPRAVY č.funkce název funkce svěřený úsek činnosti 3100 vedoucí odboru SŘ

Více

Kategorie osobních údajů a kategorie subjektů, kterých se tyto údaje týkají

Kategorie osobních údajů a kategorie subjektů, kterých se tyto údaje týkají V souladu s ustanovením 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zpřístupňuje Městský úřad informace týkající se zejména účelu

Více

Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád )

Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Rada města Holešova v souladu s 102 odst. 2 písm. m) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve

Více

ODBOR KONTROLY. Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací

ODBOR KONTROLY. Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací Kapitola 13. ODBOR KONTROLY Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací Samostatná působnost: sestavuje návrh rozpočtu příjmů

Více

ODBOR KONTROLY. Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací

ODBOR KONTROLY. Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací Kapitola 13. ODBOR KONTROLY Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací Samostatná působnost: sestavuje návrh rozpočtu příjmů

Více

O r g a n i z a č n í ř á d

O r g a n i z a č n í ř á d O r g a n i z a č n í ř á d Městského úřadu ve Vracově Úvod: První část: Úvodní ustanovení Organizační řád Čl. 1 Organizační řád Druhá část: Právní postavení orgánů obce Čl. 2 Čl. 3 Čl. 4 Postavení městského

Více

Přehled právních předpisů

Přehled právních předpisů Přehled právních předpisů upravujících provoz na pozemních komunikacích právní stav k 8. 9. 2008 1. Provoz na pozemních komunikacích 2. Pravidla provozu na pozemních komunikacích 3. Výcvik řidičů 4. Řidičské

Více

Organizační řád. Městský úřad Velké Meziříčí

Organizační řád. Městský úřad Velké Meziříčí Rada města vydává tuto vnitřní směrnici č. 1/2013: Organizační řád Městského úřadu Velké Meziříčí Zpracovatel: Rozsah působnosti: Ing. Marek Švaříček, tajemník Městského úřadu Velké Meziříčí Městský úřad

Více

Registr osobních údajů zpracovávaných Městským úřadem Hostinné

Registr osobních údajů zpracovávaných Městským úřadem Hostinné Registr osobních zpracovávaných Městským úřadem Hostinné Informace o zpracování osobních zpracovávaných na základě zmocnění ve zvláštních zákonech, vztahujících se k působnosti Městského úřadu Hostinné

Více

POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU

POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU Příloha č. 2 MĚSTO LANŽHOT POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU Starosta 1. stojí v čele úřadu a za svou činnost odpovídá zastupitelstvu 2. zastupuje město navenek 3. připravuje, svolává a řídí schůze

Více

OBEC VELKÁ POLOM. kategorie osobních údajů. Kategorie subjektů a. Mzdová evidence zaměstnanců Obce Velká Polom zařazených do obecního úřadu

OBEC VELKÁ POLOM. kategorie osobních údajů. Kategorie subjektů a. Mzdová evidence zaměstnanců Obce Velká Polom zařazených do obecního úřadu Zpracovávané osobní údaje podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Účel zpracování Mzdová evidence zaměstnanců Obce Velká Polom zařazených

Více

4 kategorie subjektů údajů Občané hlášení k trvalému pobytu ve správním obvodu MČ Praha 8.

4 kategorie subjektů údajů Občané hlášení k trvalému pobytu ve správním obvodu MČ Praha 8. Správce: Úřad městské části Praha, Zenklova 1/35, Praha Libeň, 00, IČO: 0003, telefon: 05 111, email: posta@praha.cz pověřenec pro ochranu osobních údajů: JUDr. Eva Janečková, tel.: 05 53, email: eva.janeckova@praha.cz

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VIZOVICE odbor Obecní živnostenský úřad Masarykovo nám. 1007, Vizovice

MĚSTSKÝ ÚŘAD VIZOVICE odbor Obecní živnostenský úřad Masarykovo nám. 1007, Vizovice MĚSTSKÝ ÚŘAD VIZOVICE odbor Obecní živnostenský úřad Masarykovo nám. 1007, 763 12 Vizovice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ODBORU OBECNÍ ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD VIZOVICE ZA ROK 2017 Leden 2018 PŘEDKLÁDÁ: Ing. David

Více

Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních V souladu s ustanovením 18 odst. 2 zákona č.101/2000 Sb., o ochraně a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zpřístupňuje

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí V souladu s ustanovením 102 odst. 2 písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších změn a doplnění (dále jen zákon o obcích

Více

Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních V souladu s ustanovením 18 odst. 2 zákona č.101/2000 Sb., o ochraně a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zpřístupňuje

Více

Obsah. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu)

Obsah. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu) Obsah Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu) ČÁST PRVNÍ Zákon o provozu na pozemních komunikacích 7 HLAVA I Úvodní ustanovení

Více

Příloha D Náplně činností odborů Městského úřadu Jilemnice. Náplně činností odborů Městského úřadu Jilemnice

Příloha D Náplně činností odborů Městského úřadu Jilemnice. Náplně činností odborů Městského úřadu Jilemnice Příloha D Náplně činností odborů Městského úřadu Jilemnice Náplně činností odborů Městského úřadu Jilemnice 1. Odbor vedení úřadu (VÚ) Oblast řízení úřadu a právního servisu - zajišťuje řízení odborů městského

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii,

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění - zákonem č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších - zákonem č. 40/2009

Více

Správní odbor a obecní živnostenský úřad

Správní odbor a obecní živnostenský úřad Správní odbor a obecní živnostenský úřad Vedoucí odboru Oddělení matriky Oddělení evidence obyvatel, občanských průkazů a cestovních dokladů vedoucí oddělení Oddělení přestupkové Oddělení obecní živnostenský

Více

MĚÚJIČÍN aris. VIZUÁLNÍ STYL MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN - aris GRAFICKÉ ZPRACOVÁNÍ

MĚÚJIČÍN aris. VIZUÁLNÍ STYL MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN - aris GRAFICKÉ ZPRACOVÁNÍ MĚÚJIČÍN aris VIZUÁLNÍ STYL 2 0 1 3 MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN - aris GRAFICKÉ ZPRACOVÁNÍ AUTOR (PETRA NOVOTNÁ STRÁNSKÁ), SI PODMIŃUJE AUTORSKÉ KONZULTACE, ZA ÚČELEM SPLNĚNÍ ZÁVAZKŮ VŮČI OBJEDNAVATELI (MĚSTO JIČÍN)

Více

Odbor výstavby. STAVEBNÍ ŘÍZENÍ SPECIÁLNÍ PRO STAVBY SILNIC, KOMUNIKACÍ Účel zpracování: vedení stavebního řízení

Odbor výstavby. STAVEBNÍ ŘÍZENÍ SPECIÁLNÍ PRO STAVBY SILNIC, KOMUNIKACÍ Účel zpracování: vedení stavebního řízení Informace dle čl. 13 a čl. 14 Nařízení evropského parlamentu a rady (EU) 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice

Více

Přehled nejdůležitějších předpisů - 5 odst. 1 písm. e) zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění

Přehled nejdůležitějších předpisů - 5 odst. 1 písm. e) zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění Přehled nejdůležitějších předpisů - 5 odst. 1 písm. e) zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění Městský úřad Tábor jedná a rozhoduje především podle následujících právních

Více

Organizační řád obce Míchov

Organizační řád obce Míchov Obec Míchov, č. p. 50, 679 61 Letovice, IČ: 00840521, Tel.: 724 187 907; www.obecmichov.cz; email: podatelna@obecmichov.cz Organizační řád obce Míchov ČL.1 Všeobecná ustanovení a zásady činnosti Organizační

Více

Příloha č. 4: Charakteristika jednotlivých odborů městského úřadu

Příloha č. 4: Charakteristika jednotlivých odborů městského úřadu Příloha č. 4: Charakteristika jednotlivých odborů městského úřadu Odbor finanční 1. Finanční odbor s zabývá sestavováním rozpočtu města a sledováním jeho plnění. Předkládá radě a zastupitelstvu rozpočtové

Více

Správce: Pověřenec: Zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která se na správce vztahuje; zpracování je oprávněným zájmem správce.

Správce: Pověřenec: Zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která se na správce vztahuje; zpracování je oprávněným zájmem správce. Výkon státní zprávy na úseku občanských průkazů zákon č. 328/1999 Sb., o občanských průkazech; zákon č. 500/2004 Sb., správní řád; zákon č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich; zákon

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění - zákonem č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších - zákonem č. 40/2009

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ODBORU KANCELÁŘE STAROSTY ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ODBORU KANCELÁŘE STAROSTY ZA ROK 2010 MĚSTSKÝ ÚŘAD ROŽNOV POD RADHOŠTĚM ODBOR KANCELÁŘE STAROSTY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ODBORU KANCELÁŘE STAROSTY ZA ROK 200 BŘEZEN 20 PŘEDKLÁDÁ: ING. BOŽENA KOŘENKOVÁ VEDOUCÍ OKS I. ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA

Více

Městský úřad Rožnov pod Radhoštěm ODBOR DOPRAVY VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2010

Městský úřad Rožnov pod Radhoštěm ODBOR DOPRAVY VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2010 Městský úřad Rožnov pod Radhoštěm ODBOR DOPRAVY VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2010 Obsah: stránka 1. Úvod 2 2. Registr vozidel, technická způsobilost, stanice měření emisí, činnost a personální obsazení 2 2.1. vyhodnocení

Více

Zpráva o kontrolách provedených na MěÚ Ivančice v roce 2015 na úseku státní správy a v oblasti nakládání s veřejnými prostředky

Zpráva o kontrolách provedených na MěÚ Ivančice v roce 2015 na úseku státní správy a v oblasti nakládání s veřejnými prostředky Zpráva o kontrolách provedených na MěÚ Ivančice v roce 2015 na úseku státní správy a v oblasti nakládání s veřejnými prostředky Město Ivančice spravuje své záležitosti v samostatné působnosti. Státní správu

Více

Kancelář starosty a tajemníka. nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město Lanškroun

Kancelář starosty a tajemníka. nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město Lanškroun Kancelář starosty a tajemníka nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Vyřizuje: Brejšová Telefon: +420 465 385 269 E-mail: petra.brejsova@lanskroun.eu Čj.: MULA

Více

Odbor legislativy a vnitřních věcí

Odbor legislativy a vnitřních věcí Přehled účelů zpracování osobních údajů ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších Vedení správního řízení na úseku přestupků 10 let 0307,

Více

PŘEHLED PŘEDPISŮ UPRAVUJÍCÍ SILNIČNÍ PROVOZ V ČR (právní stav k 15-01-2009)

PŘEHLED PŘEDPISŮ UPRAVUJÍCÍ SILNIČNÍ PROVOZ V ČR (právní stav k 15-01-2009) PŘEHLED PŘEDPISŮ UPRAVUJÍCÍ SILNIČNÍ PROVOZ V ČR (právní stav k 15-01-2009) I. SILNIČNÍ PROVOZ 1. Zákon č. 12/1997 Sb., o bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích zákona č. 168/1999 Sb.

Více

Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE

Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE Odbor kancelář ředitele se člení na: oddělení hospodářské správy oddělení řízení lidských zdrojů oddělení veřejných zakázek sestavuje návrh rozpočtu příjmů a výdajů

Více

ZÁKON č. 634/2004 Sb. o správních poplatcích

ZÁKON č. 634/2004 Sb. o správních poplatcích Metodický zpravodaj 51/2005 (část Zákony, vyhlášky a ostatní předpisy ) VÝPIS: ČÁSTKA 215 ZÁKON č. 634/2004 Sb. ze dne 26.listopadu 2004, o správních poplatcích SAZEBNÍK ČÁST II Příloha Položka 26 a) Zápis

Více

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ. ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení: evidenčně správních agend a matriky

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ. ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení: evidenčně správních agend a matriky ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení: evidenčně správních agend a matriky 1. Zpracování osobních údajů za účelem uzavření inominátní smlouvy

Více

Odbor správních činností

Odbor správních činností Odbor správních činností 1 - zajišťuje komplexní výkon agendy evidence obyvatel v působnosti OÚORP 2 - zajišťuje komplexní výkon agendy OP v působnosti OÚORP pro občany ČR 3 - zajišťuje komplexní výkon

Více

Položka 16 Název poplatku Částka (v Kč)

Položka 16 Název poplatku Částka (v Kč) Položka 16 Vydání Dokladu, průkazu, osvědčení nebo obdobné listiny náhradou za doklad, průkaz, osvědčení nebo obdobnou listinu, jsou-li poškozené, zničené, ztracené, odcizené, neupotřebitelné nebo za doklad,

Více

Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád )

Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Rada města Holešova v souladu s 102 odst. 2 písm. m) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve

Více

Odbor kancelář tajemníka

Odbor kancelář tajemníka Odbor kancelář tajemníka vedoucí odboru zastupuje tajemníka v oblasti řízení úřadu, ve spolupráci s tajemníkem zabezpečuje komplexní agendu v oblastech pracovních vztahů zaměstnanců města, personalistiky,

Více

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, Praha 1 tel.: e mail: PŘEHLED PŘEDPISŮ

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, Praha 1 tel.: e mail:  PŘEHLED PŘEDPISŮ AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel.: 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz PŘEHLED PŘEDPISŮ UPRAVUJÍCÍCH SILNIČNÍ PROVOZ V ČR podle právního stavu účinného ke

Více

Výroční zpráva - zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, za rok tajemnice MěÚ. tajemnice MěÚ

Výroční zpráva - zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, za rok tajemnice MěÚ. tajemnice MěÚ M Ě S T O H O D O N Í N Masarykovo nám. 1, 695 35 Hodonín Bod číslo: 23. pro jednání: 46. schůze rady města konané dne: 07.02.2017 Obsah zprávy: Výroční zpráva - zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu

Více

Kategorie osobních údajů: Jméno, příjmení, datum narození, místo narození, datum narození, datum úmrtí, místo narození

Kategorie osobních údajů: Jméno, příjmení, datum narození, místo narození, datum narození, datum úmrtí, místo narození ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ODBOR: STAVEBNÍHO ÚŘADU A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 1. Zpracování osobních údajů za účelem evidence válečných hrobů a pietních míst (VH) Shromažďování, uchovávání, vč. ukládání na datové

Více

Osobní údaje zpracovávané MěÚ Rosice nepodléhající oznamovací povinnosti úřadu pro ochranu osobních údajů A Odbor dopravy

Osobní údaje zpracovávané MěÚ Rosice nepodléhající oznamovací povinnosti úřadu pro ochranu osobních údajů A Odbor dopravy Osobní údaje zpracovávané MěÚ Rosice nepodléhající oznamovací povinnosti úřadu pro ochranu osobních údajů (podle 18 odst. 2 zák. č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a změně některých zákonů, ve znění

Více

Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě

Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě MĚSTO LANŽHOT Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě V souladu s ustanovením 102, odst. 2, písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, schvaluje rada města tento organizační

Více

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, Praha 1 tel.: , mobil: e mail:

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, Praha 1 tel.: , mobil: e mail: AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel.: 224212123, mobil: 602 363032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz PŘEHLED PŘEDPISŮ UPRAVUJÍCÍCH SILNIČNÍ PROVOZ V ČR podle právního stavu

Více

Informace o výsledcích vykonaných kontrol Městského úřadu Třebíč za rok 2014

Informace o výsledcích vykonaných kontrol Městského úřadu Třebíč za rok 2014 Informace o výsledcích vykonaných kontrol Městského úřadu Třebíč za rok 2014 Zpráva je vydána v souladu s ustanovením 26 zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád), které ukládá povinnost pravidelně,

Více

ODBOR MAJETKOVÝ, PRÁVNÍ A SPRÁVNÍCH ČINNOSTÍ

ODBOR MAJETKOVÝ, PRÁVNÍ A SPRÁVNÍCH ČINNOSTÍ Kapitola 3. ODBOR MAJETKOVÝ, PRÁVNÍ A SPRÁVNÍCH ČINNOSTÍ Odbor majetkový, právní a správních činností se člení na: oddělení evidence a správy majetku oddělení právní oddělení správních činností oddělení

Více

Působnost jednotlivých odborů a oddělení MěÚ Zábřeh

Působnost jednotlivých odborů a oddělení MěÚ Zábřeh Účinnost od 01.01.2012 Působnost jednotlivých odborů a oddělení MěÚ Zábřeh 1. Odbor vnitřních věcí: zajišťuje právní sluţby pro potřeby města, spolupracuje při vydávání obecně závazných vyhlášek města,

Více

Zpracování osobních údajů občanů:

Zpracování osobních údajů občanů: Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů a podle Obecného nařízení Evropského parlamentu a rady č. 2016/679 - obecné

Více

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, Praha 1 tel.: e mail: PŘEHLED PŘEDPISŮ

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, Praha 1 tel.: e mail:  PŘEHLED PŘEDPISŮ AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel.: 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz PŘEHLED PŘEDPISŮ UPRAVUJÍCÍCH SILNIČNÍ PROVOZ V ČR podle právního stavu účinného ke

Více

Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 2. pololetí roku 2016

Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 2. pololetí roku 2016 Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 2. pololetí roku 2016 Odbor dopravy a silničního hospodářství 1) Kontrola výkonu přenesené působnosti obcí na úseku dopravy 2 Porušení některých

Více

Informace o výsledcích vykonaných kontrol Městského úřadu Třebíč za rok 2017

Informace o výsledcích vykonaných kontrol Městského úřadu Třebíč za rok 2017 Informace o výsledcích vykonaných kontrol Městského úřadu Třebíč za rok 2017 Zpráva je vydána v souladu s ustanovením 26 zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád), které ukládá povinnost pravidelně,

Více

Organizační odbor. 5 - zajišťuje spolupráci a informovanost mezi městem (MMB) a MČ (ÚMČ), zejména v oblasti jednání orgánů města a MČ

Organizační odbor. 5 - zajišťuje spolupráci a informovanost mezi městem (MMB) a MČ (ÚMČ), zejména v oblasti jednání orgánů města a MČ Organizační odbor 1 - zajišťuje organizačně zasedání ZMB a schůze RMB 2 - provádí právní pomoc ZMB a RMB 3 - zabezpečuje oblast organizace a řízení MMB 4 - poskytuje právní garance primátorovi města Brna

Více

Čl. 14 ODBOR KANCELÁŘE MAGISTRÁTU

Čl. 14 ODBOR KANCELÁŘE MAGISTRÁTU PŘÍLOHA č. 1 USNESENÍ: 1. Článek 14 organizačního řádu zní takto: Čl. 14 ODBOR KANCELÁŘE MAGISTRÁTU Zabezpečuje služby a zázemí pro potřeby činnosti jednotlivých orgánů města a jeho volených představitelů.

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Město Kolín zastoupené tajemnicí Městského úřadu Kolín v souladu se zákonem č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů,

Více

Organizační řád Obce Novosedly

Organizační řád Obce Novosedly Organizační řád Obce Novosedly Část 1. Úvodní ustanovení Organizační řád obce Novosedly upravuje zásady činnosti a řízení obce Novosedly a Obecního úřadu Novosedly. Je vnitřním organizačně právním předpisem,

Více

Registr zpracovávaných osobních údajů

Registr zpracovávaných osobních údajů Registr zpracovávaných Informace o zpracování zpracovávaných na základě zmocnění ve zvláštních zákonech, vztahujících se k působnosti MěÚ ( 18 odst. 1 písm. b) zák. č. 101/2000 Sb., o ochraně, ve znění

Více

Město Nové Hrady ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Město Nové Hrady ORGANIZAČNÍ ŘÁD Město Nové Hrady ORGANIZAČNÍ ŘÁD Rada města Nové Hrady vydává v souladu s ustanovením 102 odst. 2 písm. o) zákona č.128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o obcích), Organizační

Více

Účel zpracování osobních údajů: evidence fyzických osob z důvodu ověřených podpisů

Účel zpracování osobních údajů: evidence fyzických osob z důvodu ověřených podpisů Odbor správní Matrika Účel zpracování osobních údajů: vedení matrik, změny jména a příjmení adresní a identifikační údaje Stanoveno zákonem č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu a příjmení a o změně některých

Více

Záznam o činnostech zpracování vedený dle čl. 30 odst. 1 GDPR o ochraně osobních údajů

Záznam o činnostech zpracování vedený dle čl. 30 odst. 1 GDPR o ochraně osobních údajů vedený dle čl. 30 odst. 1 o ochraně osobních údajů Správce: Úřad městské části Praha, Zenklova 1/35, Praha Libeň, 10 00, IČO: 0003, telefon: 05 111, email: posta@praha.cz pověřenec pro ochranu osobních

Více

Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů Informace zveřejňované podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních Přehled účelů zpracování osobních na jednotlivých odborech Městského úřadu Náměšť nad Oslavou V souladu s ustanovením 18 odst. 2

Více

14d) 60 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů.

14d) 60 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 183/2017 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich a zákona o některých přestupcích, novelizuje také zákon č. 361/2000 Sb.,

Více

Kapitola 3. ODBOR MAJETKOVÝ, PRÁVNÍ A SPRÁVNÍCH ČINNOSTÍ

Kapitola 3. ODBOR MAJETKOVÝ, PRÁVNÍ A SPRÁVNÍCH ČINNOSTÍ Kapitola 3. ODBOR MAJETKOVÝ, PRÁVNÍ A SPRÁVNÍCH ČINNOSTÍ Odbor majetkový, právní a správních činností se člení na: oddělení evidence a správy majetku oddělení právní oddělení správních činností oddělení

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE Zveřejnění informací dle 26 zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád) a Usnesením vlády č. 689 ze dne 11. září 2013 provedených Krajským úřadem Plzeňského kraje v roce 2015 na městských a obecních

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Město Kolín zastoupené tajemnicí Městského úřadu Kolín v souladu se zákonem č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů,

Více

Odbor správních a vnitřních věcí

Odbor správních a vnitřních věcí Odbor správních a vnitřních věcí M a t r i k a 1) vedení knih narození, manželství a úmrtí a souvisejících sbírek listin a vydávání výpisů z těchto knih podle zákona č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu

Více

Zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád. Zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech

Zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád. Zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech Příloha č. 3 Plán výkonu PŘENESENÉ působnosti městských obvodů města na rok 218 Kontrolovaný úsek státní Kontrolní orgán Předmět y Hmotně právní úprava správy Správní odbor Magistrátu města Odbor sociálních

Více

Organizační řád Drážní inspekce

Organizační řád Drážní inspekce Ústřední át Těšnov 5 110 00 Praha 1 Č. j.: 5 227/2009/DI Organizační řád Drážní inspekce Vydán na základě Rozhodnutí ministra dopravy ze dne 24. května 2007, kterým se vydává úplné znění statutu Drážní

Více

NÁPLNĚ PRÁCE JEDNOTLIVÝCH ÚTVARŮ MĚSTSKÉHO ÚŘADU HOLÝŠOV

NÁPLNĚ PRÁCE JEDNOTLIVÝCH ÚTVARŮ MĚSTSKÉHO ÚŘADU HOLÝŠOV 1 NÁPLNĚ PRÁCE JEDNOTLIVÝCH ÚTVARŮ MĚSTSKÉHO ÚŘADU HOLÝŠOV Úvodem: Činnosti jsou vykonávány ve prospěch nebo jménem města Holýšova, není-li uvedeno jinak. STAROSTA Náplň práce vyplývající ze zákona č.

Více

Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 1. pololetí roku 2016

Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 1. pololetí roku 2016 Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 1. pololetí roku 2016 Odbor dopravy a silničního hospodářství 1) Kontrola výkonu přenesené působnosti obcí na úseku dopravy 3 Porušení některých

Více

Vzorový vzdělávací program. pro průběžné vzdělávání úředníků územních samosprávných celků

Vzorový vzdělávací program. pro průběžné vzdělávání úředníků územních samosprávných celků Vzorový vzdělávací program pro průběžné vzdělávání úředníků územních samosprávných celků s vazbou na výkon správní činnosti při správním rozhodování o řidičských oprávněních a řidičských průkazech Ministerstvo

Více

5800 Odbor dopravněsprávních činností

5800 Odbor dopravněsprávních činností 5800 Odbor dopravněsprávních činností v samostatné působnosti 1 - zajišťuje provoz příjmové pokladny pro odbor i ostatní útvary MMB dislokované v budově Kounicova 67 (vybírá správní, popř. i jiné poplatky,

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Projekt: Reg.č.: Operační program: Škola: Tematický okruh: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelová škola, Vyšší

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 2052 Sbírka zákonů č. 199 / 2017 199 ZÁKON ze dne 7. června 2017, kterým se mění zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu),

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 1 ze dne 14.01.2015

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 1 ze dne 14.01.2015 č.j.: 1/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 1 ze dne 14.01.2015 Změna Organizačního řádu ÚMČ Praha 3, zvláštní části Organizačního řádu ÚMČ Praha 3, zřízení Útvaru interního

Více

Odbor správních a vnitřních věcí

Odbor správních a vnitřních věcí Odbor správních a vnitřních věcí Matrika vedení knih narození, manželství a úmrtí a souvisejících sbírek listin a vydávání výpisů z těchto knih podle zákona č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu a příjmení

Více