Stručné shrnutí kampaně Do práce na kole 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Stručné shrnutí kampaně Do práce na kole 2013"

Transkript

1 Stručné shrnutí kampaně Do práce na kole 2013 Do kampaně Do práce na kole se může zapojit každý zaměstnanec obchodní, neziskové či státní společnosti. Stačí dát dohromady tým alespoň dvou lidí, kteří budou v období od 1. do 31. května pravidelně dojíždět do práce na kole. Šanci na výhru věcných cen má každý, jehož tým vykáže alespoň 66% cest do práce a z práce vykonaných na kole. Odměněni budou i jednotlivci, kteří na kole mezi prací a domovem překonají v součtu nejvíce kilometrů a firmy, které nejvíce podpoří dojížďku svých zaměstnanců na kole (infrastruktura, motivační programy atd.). Natočte video nebo nafoťte a popište, jak jezdí váš tým do práce na kole. Všechny příspěvky zveřejníme a ty nejlepší budou odměněny zvláštní cenou. Proč se do soutěže zapojit? 1. Bude vás to bavit Soutěž zaujme a pobaví zaměstnance i vedení vaší firmy. 2. Pomůžete sobě i životnímu prostředí Jízdou na kole si vylepšíte fyzickou kondici a náladu. Pokud zvolíte bicykl nebo jdete pěšky, jste ohleduplní k okolí a pomůžete ovzduší. 3. Ušetříte čas, nervy i peníze Kolo nepotřebuje benzín, netrčí v dopravních zácpách a nemusíte složitě hledat parkovací místo ani za ně platit. Na cesty do 4 km je kolo ve městě nejrychlejším dopravním prostředkem. Na velké přesuny je možné naložit kolo do metra nebo vlaku. 4. Můžete vyhrát hodnotné ceny Na vítěze čekají zájezdy, jízdní kolo, cyklistické vybavení a další ceny. 5. Uděláte dobré jméno své firmě Úspěchy soutěžních týmů z jednotlivých firem budeme zveřejňovat, stejně jako pozitivní příklady zaměstnavatelů, kteří podporují dojížďku svých pracovníků na kole. Nechte si poradit, jak na to Auto*Mat poradí firmám i jednotlivcům jak postupovat při instalaci cyklostojanů nebo jak se v městském provozu vyhnout nehodě či krádeži kola, nabídne sadu teambuildingových cyklovýletů a na požádání navrhne nejlepší trasu z vašeho bydliště do zaměstnání. Jak se lze přihlásit a kde získat další informace?

2 Et Netera prvním Cyklozaměstnavatelem! Historicky prvním vítězem v kategorii Cyklozaměstnavatel roku se v roce 2011 stala společnost Et Netera. Titul získala, neboť pro své zaměstnance a klienty, dojíždějící na kole, poskytuje výborné zázemí. Má vlastní garáž na parkování kol, kde mohou své bicykly zaparkovat nejen zaměstnanci, ale i zákazníci společnosti. Zaměstnanci navíc mají k dispozici sprchy a šatny, kde si mohou sušit oblečení. A aby toho nebylo málo, společnost koupila speciální firemní městské kolo pro pracovní cesty a pravidelně podporuje zaměstnance na sportovních akcích. Na motivační programy typu: když budeš hezky jezdit do práce na kole, dostaneš lízátko, v Et Neteře nevěříme. Lidé buď jezdit chtějí, nebo ne. My jim můžeme poskytnout podmínky a ukázat na příkladech, že jezdění na kole je fajn. Rozhodnutí je pak na každém jednotlivci, říká generální ředitel Martin Černohorský a dodává: Podporujeme sportování zaměstnanců obecně. Sportovci jsou odmala tesaní trochu líp pro život než spousta jiných lidí, tvrdí manažer, který sám má titul Ironman z triatlonového závodu. Triatlon se ve firmě hodně rozjel, jednu dobu tu byli čtyři železní muži najednou. V létě se ve Stromovce potkáte s deseti až patnácti lidmi od nás, co si jdou místo oběda zaběhat. Na sport vyčleňujeme i peníze z marketingu. Lidé, kteří sportují, víc vydrží, odvádějí lepší výkon a v zimě nejsou tolik nemocní, dodává Černohorský.

3 Cyklozaměstnavatel 2012 tvrdí, že pohyb zaměstnance motivuje Titul Cyklozaměstnavatel roku 2012 získala v Praze firma INSET, která se zabývá geologickým průzkumem a má přes stovku zaměstnanců. Naši zaměstnanci jezdí na kole rádi a my se jim k tomu snažíme zajistit podmínky. Vzájemně se v tom podporujeme, a to stmeluje i náš kolektiv, řekl Miloš Hrdlička ze společnosti INSET. Firma poskytuje svým zaměstnancům kvalitní cyklovybavení, místo k parkování a také sprchy. Původní firemní kolo dosloužilo a v současné době vybíráme dodavatele několika elektrokol, abychom mohli využívat tento prostředek i na jednání po Praze a nepřijeli zpocení, říká Jiří Tůma ze stejné společnosti. A jaký vliv má podle něj vliv soutěže na atmosféru ve firmě? Myslíme, že jakákoliv společná aktivita vede ke zlepšování vzájemných vztahů na pracovišti, a to je také důvod, proč nejen Do práce na kole vítáme a propagujeme, tvrdí Tůma. Firma oslovila i své krajské pobočky v Ostravě, Brně, Plzni a Liberci, kde se soutěž letos také koná. Na to, zda se její krajští vyzyvatelé přidají, zatím vedení společnosti čeká.

4 Nejkreativnější úklid Botiče Loňskou cenu za nejkreativnější počin vyhrála Mária Mižíková s týmem PeR celer pedálum. Získali ho za neotřelý a prospěšný nápad vyčistit pražský potok Botič. Celé své počínání nejen zábavnou formou zdokumentovali, ale připsali též pár básní. Ocenění muselo skončit v jejich rukou. S týmem PeR celer pedálum jste loni vyhráli kreativní soutěž. Povedlo se vám vyčistit říčku Botič a zábavně to zdokumentovat. Kdo s nápadem přišel? Když jsme se přihlásili do soutěže, přemýšleli jsme, čím bychom si ji ještě víc zpestřili. Chtěli jsme udělat něco hravého, veselého, přínosného a zajímavého. S nápadem přišel kolega Roman Šimon, který bydlí ve Vršovicích a jeho trasa vede právě okolo této říčky. Našli jsme společný víkend, nakoupili rukavice a pytle, sedli jsme na kolo a pustili se do práce. Přiznám se, že nám chvíli trvalo, než jsme si na novou profesi zvykli, ale s humorem se dá zvládnout všechno. Začala nás pozorovat skupinka asi desetiletých kluků, kteří se zajímali, co děláme. Slovo dalo slovo a za chvíli už byli s námi v potoce, kde nám začali pomáhat. Toto spontánní nadšení dětí z úklidu místa, kam si chodí běžně hrát, považuji za nejhezčí moment celé akce. Měli jsme z toho upřímnou radost. Jezdíte okolo Botiče stále? Víte, jak to tam teď vypadá? Roman má sice zimní pauzu, ale okolo Botiče se pohybuje a jeho stav vidí. Bohužel pozitivní zprávy od něj nemáme. Bohužel jsou mezi námi lidé, pro které je jednodušší odhodil plastovou láhev do potoka, místo do koše. Mezi vaše výstupy patří i řada básniček. Vznikají vaše rýmovánky za jízdy? Autorkou básniček je kolegyně Růžena Černíková, která má básnické střevo a rýmovačku vysouká z rukávu kdekoliv a kdykoliv. Básničky vznikaly za jízdy nebo po příchodu do práce, kdy vzpomínala na různé zážitky z cest. Průběžně nás jimi obveselovala... Z dokumentace máme pocit, že vztahy mezi členy týmu jsou hodně přátelské. Jaký vliv měla soutěž na vztahy s Vašimi kolegy? S kolegy z týmu se setkáváme i mimo pracovní dobu. Více méně jsme věděli, do čeho jdeme, ale na druhou stranu se střetlo pět tvrdohlavců, takže malým roztržkám se nedalo zabránit a pár bouřlivých diskusí jsme samozřejmě absolvovali. Všem nám ale šlo o dobrou věc a najít kompromis nakonec nebyl problém. Díky soutěži máme v práci vyhrazená nová parkovací místa pro kola a vybudovaly se nové sprchy. Sestavili jsme skvělý a nadšený tým. Plánujete se zapojit i letos? Jednoznačně ano! Budeme ho muset mírně obměnit, protože kolegyně Hanka Valná odešla do jiného zaměstnání. Místo ní přibude kolega Jiří.

5 Nejvytrvalejší jezdec našlapal 3323 kilometrů. Zatím! Antonín Zlínský s kolem doslova srostl. Do práce na něm totiž dojíždí již více než 30 let. A přitom to do své kanceláře na ministerstvu obranu má denně 38 kilometrů tam a zpět. Antonín Zlínský se zúčastnil obou minulých ročníků a najel v nich dohromady neuvěřitelných 3323 kilometrů. Jezdíte na kole celoročně? Ano jezdím stále, i když v zimě dojíždím pouze čtyři kilometry na autobus do Staré Boleslavi a pak využívám hromadnou dopravu. Od března jezdím pravidelně až do práce v Praze. Kdy jste poprvé dostal nápad jet na kole do práce? Bylo to už od roce 1981, i když vzdálenosti, které jsem dříve jezdil, byly kolem 10 km jedním směrem. Od roku 2004 jsem začal jezdit moji nynější trasu a rozhodl jsem se na základě toho, že dojíždění do práce bylo velice komplikované. Pokud jsem nechtěl jezdit autem, což jsem tedy nechtěl, cesta mi zabrala spoustu času. Přiznám se, že ježdění do práce pro mě není jenom způsob přepravy do práce, ale vlastně i způsob, jak se udržovat v kondici a realizovat se prostě způsob života. Co Vám jízda na kole dává? Můžu říci, že nyní mě ježdění tak pohltilo, že to změnilo můj způsob života. O víkendu s manželkou vyrážíme na třídenní cyklovýlet, což milujeme. Objedeme půlku Čech, navštívíme cestou dcery, ten pocit volnosti a nezávislosti je nádherný. Jaké máte podmínky v práci? Myslí se i na ty, kteří přijedou do práce na kole? Na podmínky si vůbec nemohu stěžovat. Mám místo na uschování kola, sprchu a místo na sušení oblečení, takže si víc nemůžu přát. Co se Vám na soutěži nejvíc líbilo? Byl jsem rád, že z anonymity vystoupila řada cyklistů, se kterými se denně potkávám, a získali jsme pocit sounáležitosti.

6 Kampaň Do práce kole v číslech První ročník kampaně Do práce na kole probíhal v roce 2011 pouze v Praze. Své týmy sestavilo 9 bank, 4 ministerstva, 2 mobilní operátoři, 2 pojišťovny a mnoho dalších firem a institucí různé velikosti včetně divadel nebo akademie věd. Do kampaně se zapojilo zaměstnanců rozdělených do 274 týmu ze 181 firem a institucí. Dalších 700 lidí jezdilo v Pardubicích. Loni kampaň probíhala už v pěti městech. Více než 533 tisíc kilometrů ujelo účastníků rozdělených do 829 týmů ze 400 firem a institucí. Dokázali by třináctkrát objet zeměkouli. Díky tomu, že nechali auto v garáži, ušetřili 57 tun oxidu uhličitého, jenž způsobuje změny klimatu. Jízdou na kole uspořili dva a půl milionu korun za benzín, opotřebení aut a poplatky. Titul Cyklozaměstnavatel roku získaly firmy Et Netra (2011) a Žaket (2012). Podrobnosti:

7 KONTAKTY NA KOORDINÁTORY ÚČASTNÍCKÝCH MĚST KAMPANĚ DO PRÁCE NA KOLE Brno Nadace partnerství Martin Gillár Jablonec nad Nisou + Liberec Cyklisté Liberecka o.s. Mgr. Pavel Matějka pavelmatejka@post.cz Jihlava Město Jihlava Pavel Šťastný pavel.stastny@jihlava-city.cz Olomouc Kolomouc, o.s. Pavel Bednařík pavel.bednarik@gmail.com Ostrava OSTRAVOUNAKOLE, o.s. Ondřej Kolínek ondra@ostravounakole.cz Pardubice Město Pardubice Vojtěch Jirsa vojtech.jirsa@mmp.cz Plzeň Centrum pro životní prostření a zdraví MUDr. Miroslav Šuta miroslav.suta@centrum.cz Praha Auto*Mat, o. s. Anna Strejcová anna.strejcova@auto-mat.cz Uherské Hradiště Středisko volného času Klubko Staré Město, p.o. Petra Kraváčová cevzabka@klubkosm.cz Ústí nad Labem Ústím na kole, o.s. Jan Musil janxmusil@centrum.cz

DO PRÁCE NA KOLE 2014

DO PRÁCE NA KOLE 2014 DO PRÁCE NA KOLE 2014 Praha Brno Ostrava Plzeň Olomouc Jihlava Ústí nad Labem Pardubice karviná opava Jablonec nad Nisou Jindřichův Hradec Přerov Liberec Uherské Hradiště Hradec Králové České Budějovice

Více

DO PRÁCE NA KOLE 2015

DO PRÁCE NA KOLE 2015 ZÁVĚREČNÁ 15 ZPRÁVA 20 Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem Hradec Králové České Budějovice Pardubice Zlín Karviná Jihlava Přerov Jablonec nad Nisou Znojmo Uherské Hradiště Břeclav Nový

Více

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem.

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Romana Kodešová je jméno slečny z východních Čech. Vzhledem k tvému věku mám na jazyku dotaz, zdali byla tato práce

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Dělat, co je správné a rozumné, je v každém období lidského života především nudné. FRANCOIS DE LA ROCHEFOUCAULD

Dělat, co je správné a rozumné, je v každém období lidského života především nudné. FRANCOIS DE LA ROCHEFOUCAULD 1 Dělat, co je správné a rozumné, je v každém období lidského života především nudné. FRANCOIS DE LA ROCHEFOUCAULD 2 SLUŽBY PRO VÁS DOCHÁZKOVÝ SYSTÉM V dubnovém čísla Alfíka jsme si již představili docházkový

Více

NEWSLETTER. Číslo 1, 2012 NOVÝM PRACOVNÍKŮM IICG POMŮŽE S ORIENTACÍ SPECIÁLNÍ UVÍTACÍ BALÍČEK

NEWSLETTER. Číslo 1, 2012 NOVÝM PRACOVNÍKŮM IICG POMŮŽE S ORIENTACÍ SPECIÁLNÍ UVÍTACÍ BALÍČEK inter ikea centre group NEWSLETTER Číslo 1, 2012 MILÍ PŘÁTELÉ, přinášíme vám první elektronický newsletter roku 2012 o novinkách developera Inter IKEA Centre Group Česká republika a Slovensko, který patří

Více

Taxi pro opilé - kontakt Praha, Brno, Ostrava, Karlovy Vary, Liberec, Plzeň, Pardubice - Alkoholik.cz

Taxi pro opilé - kontakt Praha, Brno, Ostrava, Karlovy Vary, Liberec, Plzeň, Pardubice - Alkoholik.cz Taxi pro opilce, andělé, želvy, SOS... říkejte jim, jak chcete, ale když se po večírku vymotáte z restaurace omámeni alkoholem, budou to právě oni, kdo vás dopraví domů a uloží čtyřkolového miláčka ke

Více

S doc. MUDr. Martinem Vališem, Ph.D.

S doc. MUDr. Martinem Vališem, Ph.D. Převzato z časopisu PARKINSON č. 46 S doc. MUDr. Martinem Vališem, Ph.D. hovořila Zdislava Freund Už je to deset let, co jsem se strachem poprvé vkročila do extrapyramidové poradny Neurologické kliniky

Více

CYKLOBAROMETR MĚST

CYKLOBAROMETR MĚST CYKLOBAROMETR MĚST 2017 www.cyklobarometr.cz CO JE TO CYKLOBAROMETR? Jak se cítí cyklisté v českých městech? Ve kterém městě se cítí nejlépe a ve kterém nejhůře? A jak si města vedla oproti minulému roku?

Více

Tým CUT 2012. Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek

Tým CUT 2012. Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Tým CUT 2012 Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Po čtyřech ultramaratonských sezónách má realizační tým, který Jíru doprovází na závodech,

Více

CYKLOBAROMETR MĚST

CYKLOBAROMETR MĚST CYKLOBAROMETR MĚST 2018 www.cyklobarometr.cz CO JE TO CYKLOBAROMETR? Jak se cítí cyklisté v českých městech? Ve kterém městě se cítí nejlépe a ve kterém nejhůře? A jak si města vedla oproti minulému roku?

Více

Žebříček českých nemocnic pro r. 2010

Žebříček českých nemocnic pro r. 2010 Žebříček českých nemocnic pro r. 2010 Tisková zpráva V rámci Středoevropské odborné konference Efektivní nemocnice 2010 (29.-30.11.2010, hotel Clarion Praha) proběhlo oficiální vyhlášení žebříčku českých

Více

TRIATLON DĚTI Česká triatlonová asociace

TRIATLON DĚTI Česká triatlonová asociace TRIATLON DĚTI Česká triatlonová asociace Tréninková skupina Tomáše Bičíka Nabídka pro rodiče a jejich děti Vážení rodiče, rád bych Vás touto cestou oslovil s nabídkou zařazení Vašich dětí do mojí trénikové

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

9. DOJÍŽĎKA DO ZAMĚSTNÁNÍ A ŠKOL

9. DOJÍŽĎKA DO ZAMĚSTNÁNÍ A ŠKOL 9. DOJÍŽĎKA DO ZAMĚSTNÁNÍ A ŠKOL Osoby dojíždějící do zaměstnání nebo škol jsou osoby, které uvedly, že místo jejich pracoviště nebo školy bylo v jiném domě (resp. v jiné obci nebo v jiném státu), než

Více

PROJEKT PŘEKONEJ SÁM SEBE SE PŘEHOUPL Z FÁZE PŘÍPRAV DO FÁZE SAMOTNÉ REALIZACE HLAVNÍ ČÁSTI PROJEKTU VÍKENDOVÝ MARATON

PROJEKT PŘEKONEJ SÁM SEBE SE PŘEHOUPL Z FÁZE PŘÍPRAV DO FÁZE SAMOTNÉ REALIZACE HLAVNÍ ČÁSTI PROJEKTU VÍKENDOVÝ MARATON PROJEKT PŘEKONEJ SÁM SEBE SE PŘEHOUPL Z FÁZE PŘÍPRAV DO FÁZE SAMOTNÉ REALIZACE HLAVNÍ ČÁSTI PROJEKTU VÍKENDOVÝ MARATON 34 BYZMAG MĚSÍČNÍK PRO PODPORU PODNIKÁNÍ V ČR Víkendový maraton probíhá v období květen

Více

SETKÁNÍ ABSOLVENTŮ A ZAMĚSTNANCŮ ŠKOLY K 35. VÝROČÍ ZALOŽENÍ STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÉ ŠKOLY BRUNTÁL

SETKÁNÍ ABSOLVENTŮ A ZAMĚSTNANCŮ ŠKOLY K 35. VÝROČÍ ZALOŽENÍ STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÉ ŠKOLY BRUNTÁL SETKÁNÍ ABSOLVENTŮ A ZAMĚSTNANCŮ ŠKOLY K 35. VÝROČÍ ZALOŽENÍ STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÉ ŠKOLY BRUNTÁL Střední zemědělská technická škola byla založena v roce 1960. Již od padesátých let docházelo k rozvoji zemědělské

Více

cyklo BAROMETR měst 2016

cyklo BAROMETR měst 2016 cyklo BAROMETR měst 2016 www.cyklobarometr.cz Co je to cyklobarometr? Jak se cítí cyklisté v českých městech? Ve kterém městě se cítí nejlépe a ve kterém nejhůře? To zjišťuje anketa Cyklobarometr měst

Více

Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního

Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního klání, do okolí Klínovce na hřebeny Krušných hor. Ty jsou

Více

Fenomén elektrokola. Autor: Jan Horčík 27. říjen 2008

Fenomén elektrokola. Autor: Jan Horčík 27. říjen 2008 Fenomén elektrokola Autor: Jan Horčík 27. říjen 2008 V ČR se v posledních let buduje stále větší počet cyklostezek, a to jak ve městech, tak i ve volné přírodě. Jízdní kola se z oblasti zábavy a sportu

Více

Ano tito všichni letos pomáhali při tréninku nejmenších a tak by to mělo být! Přeju všem našim členům a fanouškům

Ano tito všichni letos pomáhali při tréninku nejmenších a tak by to mělo být! Přeju všem našim členům a fanouškům Máme za sebou půlku sezóny 2014/2015 a já si pokládám otázku čeho jsme jako klub dosáhli, zda se něco zlepšilo, či naopak zhoršilo. Nejdříve bych to rozdělil na naše věkové kategorie, jelikož míra zlepšení

Více

Petr Salát třetím otcem v týmu. Má dceru Adélu

Petr Salát třetím otcem v týmu. Má dceru Adélu Petr Salát třetím otcem v týmu. Má dceru Adélu Tinky.cz Game: Dnes předáme mercedes Podpisová karta uvnitř zápasový program 14. kolo Tipsport Superligy Technology Florbal MB vs. 1. SC Vítkovice Oxdog 15.

Více

342/1997 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zdravotnictví. Úvodní ustanovení

342/1997 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zdravotnictví. Úvodní ustanovení 342/1997 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví kterou se stanoví postup při uznávání nemocí z povolání a vydává seznam zdravotnických zařízení, která tyto nemoci uznávají Ministerstvo zdravotnictví v

Více

Jedeme v tom společně!

Jedeme v tom společně! Projekt Jedeme v tom společně! Projekt na podporu aktivizace klientů domovů pro seniory v celé České republice Mgr. Jan Vavr ík 2016 1 Úvod Domov pro seniory poskytuje sociální služby osobám, které mají

Více

Kategorie mladší. Řešení 1. kola VI. ročník

Kategorie mladší. Řešení 1. kola VI. ročník Kategorie mladší Úloha 1A Korálky Řešení 1. kola Způsobů, jak korálky při splnění všech Heleniných podmínek navléci, je celá řada a dá se říci, že správné jsou všechny postupy, které nakonec vedou ke správnému

Více

Do práce na kole 2017

Do práce na kole 2017 Do práce na kole 2017 V květnu 2017 pojede 15 000 manažerů, vědců, lékařů, manuálně pracujících i studentů po celé republice do práce na kole. Staňte se partnerem a oslovte je všechny Vývoj v letech 2011

Více

5 tipů, jak vybrat dětské odrážedlo

5 tipů, jak vybrat dětské odrážedlo 5 tipů, jak vybrat dětské odrážedlo Projděte si 5 tipů, jak vybrat dětské odrážedlo, které vám pomůžou se zorientovat v široké nabídce produktů a ujasnit si, které parametry jsou pro výběr dětského odrážedla

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU PŘÍLOHA OBČASNÍKU ZŠ KRČÍN MASKOT: ŠNEK GRIGOR HESLO: I NEJPOMALEJŠÍ SE MOHOU ZÚČASTNIT! PÁTEK 30. 5. 2014 Rekordní druhý ročník Krčínského maratonu Rekordní druhý ročník

Více

Samota není v tomto místě pouhý pojem. NA SAMOTĚ PB REKONSTRUKCE

Samota není v tomto místě pouhý pojem. NA SAMOTĚ PB REKONSTRUKCE PB REKONSTRUKCE NA SAMOTĚ V LESE Architekt Tomáš Blahovec se před rokem rozhodl, že unikne velkoměstu. A začal hledat chatu. Nedaleko Plzně nakonec našel místo svých snů. I když není chatový typ, rozhodl

Více

Skupinový nácvik sociálních a asertivních dovedností

Skupinový nácvik sociálních a asertivních dovedností Skupinový nácvik sociálních a asertivních dovedností Roman Pešek Asociace pomáhající lidem s autismem, APLA Praha, střední Čechy o.s. Terapeutické a sociálně rehabilitační středisko APLA Terapeutická místnost

Více

DOKONALÁ BUSINESS IMAGE

DOKONALÁ BUSINESS IMAGE VISION PRESS Ing. Vladimír Dlouhý, CSc., respektovaný ekonom, prezident do nepohody Nakupování jako rituál Ester Farská, manažerka OVB pro Českou republiku CLUSTERHAUS: Příležitost pro technologické firmy

Více

svět next reality číslo 2, březen 2015 zdarma

svět next reality číslo 2, březen 2015 zdarma svět next reality INTERAKTIVNÍ PRŮVODCE SVĚTEM NEXTU číslo 2, březen 2015 zdarma editorial ovládání překliknutí na obsah aktivní tlačítko tiráž svět next reality magazín společnosti NEXT reality o všem,

Více

Závěrečná zpráva o projektu

Závěrečná zpráva o projektu NA ZELENOU Bezpečné cesty do školy Závěrečná zpráva o projektu Číslo projektu: N 2270 Pořadí zprávy 2 Název projektu: Na zelenou v zeleném prostředí CHKO Litovelského Pomoraví Název předkladatele: Základní

Více

Management mobility v evropských zemích Radomíra Jordová, CDV,v.v.i.

Management mobility v evropských zemích Radomíra Jordová, CDV,v.v.i. Management mobility v evropských zemích Radomíra Jordová, CDV,v.v.i. 19. května 2016 Brno Management mobility MM hlavní cíl MM prosazování udržitelnosti v dopravě a mobilitě nástroj doplňuje infrastrukturní

Více

Příprava výstavby splaškové kanalizace

Příprava výstavby splaškové kanalizace Příloha 3 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2007 Příprava výstavby splaškové kanalizace Splašková kanalizace v naší obci má být součástí kanalizačního systému, který bude odvádět splašky z Markvartovic,

Více

Ceník Internetového připojení

Ceník Internetového připojení Ceník Internetového připojení Tento ceník je nedílnou součástí Všeobecných podmínek (VP) A. Tarify služby Internetové připojení Tarif Rychlost Cena (bez DPH) / zúčt. období Cena (včetně DPH) / zúčt. období

Více

CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ

CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ CO SE UDÁLO VÝPRAVA 17.3.2012- ŘÍČANY- LOM SIMSONE A OKOLÍ Výprava se konala v sobotu 17. března a byla opět něčím jedinečná. Kromě nadprůměrných teplot, které nás provázely celý den, jsme měli na výpravě

Více

Zápis z 2. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 25.11.2014 od 18.00 hodin

Zápis z 2. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 25.11.2014 od 18.00 hodin Zápis z 2. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 25.11.2014 od 18.00 hodin Přítomni: Mgr. Petra Bednářová, p. Vladislav Beran, p. Ladislav Bohuslav, pí. Lenka Boudová, p.

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

na vyplaceni exekuce praha hlavní. inzerce bazar-slovensko, inzercia bazar-německo inzerce zvířata, fauna Půjčky SnadnoRychle inzerce

na vyplaceni exekuce praha hlavní. inzerce bazar-slovensko, inzercia bazar-německo inzerce zvířata, fauna Půjčky SnadnoRychle inzerce nebankovní půjčka na vyplaceni exekuce praha hlavní. 17:33 135 000 Kč schváleno Michal vyplaceni exekuce praha hlavní. Po odoslání žádosti budete kontaktováni. Během krátké chvíle Vám bude volat vyškolený

Více

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 Již po 49. se letos konala v Bedřichově Jizerská 50. Bohužel bylo málo sněhu a musela být uzpůsobena speciální 4km trať, lépe řečeno okruh, který byl zasněžován a

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

Volný čas a sportování

Volný čas a sportování Volný čas a sportování Žáci 7. tříd ZŠ a 2. ročníků osmiletých gymnázií (2012) Tento dotazník je součástí výzkumu, který právě provádí studenti sociologie Fakulty sociálních věd UK v Praze. Zajímá nás,

Více

si informace od sousedů Vašeho expřítele apod. Šance na půjčky významné změně finančních a majetkových poměrů jednoho nebo

si informace od sousedů Vašeho expřítele apod. Šance na půjčky významné změně finančních a majetkových poměrů jednoho nebo půjčky na obcansky prukaz liberec. Vámi, a sousedy je samozřejmě možné zahájit v této vě soudní řízení. Může například provést sociální šetření v domácnosti Vašeho expřítele v době styku s dítětem, vyžádat

Více

Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat

Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat příběh, který určitě není ojedinělý, ale na české poměry

Více

MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI

MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI MEZI ZÁKLADNÍ ŠKOLOU JÁNA KUPECKÉHO ZE SLOVENSKÉHO PEZINKU A 6.ZŠ V MLADÉ BOLESLAVI při příležitosti 15. výročí spolupráce mezi školami sestavil Lukáš Krejčík Naše základní

Více

Účast v projektech, aktivity školy

Účast v projektech, aktivity školy Účast v projektech, aktivity školy V tomto bloku přinášíme ucelený přehled o aktivitách a účasti v projektech týkajících především environmentálního vzdělávání. Z těchto je patrné, že mateřská škola dlouhodobě

Více

SPORTOVEC ROKU 2014 I. kolo ankety KSN

SPORTOVEC ROKU 2014 I. kolo ankety KSN TISKOVÁ ZPRÁVA 1. 12. 2014 SPORTOVEC ROKU 2014 I. kolo ankety KSN 56. ROČNÍK NOVINÁŘSKÉ ANKETY ZÁKLADNÍ INFORMACE 1.12.14 tisková zpráva výsledky 1. kola hlasování v anketě Sportovec roku 2014 08.12.14

Více

změna povinného ručení Změna pojišťovny sebou vždy nese řadu zbytečným průtahům a problémům. Pokud do online půjčky chlumec

změna povinného ručení Změna pojišťovny sebou vždy nese řadu zbytečným průtahům a problémům. Pokud do online půjčky chlumec online půjčky chlumec nad cidlinou hradec. Změna pojišťovny, změna povinného ručení Zm změna povinného ručení Změna pojišťovny sebou vždy nese řadu důležitých činností, které není radno zanedbat, jinak

Více

Jedeme v tom společně!

Jedeme v tom společně! Projekt Jedeme v tom společně! Projekt na podporu aktivizace klientů domovů pro seniory v celé České republice Mgr. Jan Vavr ík 2016 1 Úvod Domov pro seniory poskytuje sociální služby osobám, které mají

Více

Tisková zpráva. 1. Středoevropská odborná konference Efektivní nemocnice 2011. 2. Žebříčky letošních nejlépe hodnocených nemocnic ČR Nemocnice ČR 2011

Tisková zpráva. 1. Středoevropská odborná konference Efektivní nemocnice 2011. 2. Žebříčky letošních nejlépe hodnocených nemocnic ČR Nemocnice ČR 2011 Žebříček českých nemocnic pro r. 2011 a Mezinárodní konference Efektivní nemocnice 2011 Tisková zpráva V rámci Středoevropské odborné konference Efektivní nemocnice 2011 (29.-30.11.2011, hotel Clarion

Více

PROGRAM MENS SANA o.s. Únor 2010. Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci.

PROGRAM MENS SANA o.s. Únor 2010. Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci. PROGRAM MENS SANA o.s. Únor 2010 POZOR! Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci.596 918 104 Saidlová Jaroslava.....777 034 883 Černá Hana.608 944 501

Více

číslo 4 2009 V čísle dále naleznete... Každý máme svého vězně? Skandál, který musel být utajen www.politicti-vezni.cz

číslo 4 2009 V čísle dále naleznete... Každý máme svého vězně? Skandál, který musel být utajen www.politicti-vezni.cz číslo 4 2009 V čísle dále naleznete... Každý máme svého vězně? Skandál, který musel být utajen www.politicti-vezni.cz 2008 Zajímavý článek stojící za zamyšlení Dostal se nám do pošty článek od neznámého

Více

Průzkum MasterCard co chceme od MHD

Průzkum MasterCard co chceme od MHD 44 Veřejná doprava Průzkum MasterCard co chceme od MHD Přestup z osobního vozu do MHD je výzvou pro dopravní podnik i samotné řidiče aut. Aby to vůbec mohlo nastat, je nutné dát cestování v MHD větší komunikační

Více

Po 70 letech: tramvaj se vrací do Paříže

Po 70 letech: tramvaj se vrací do Paříže Po 70 letech: tramvaj se vrací do Paříže Christoph Groneck 15. března 1937 byl v Paříži naposled v provozu vlak tramvajové dopravy. I když v 90. letech došlo zavedením nových tratí T1 (1992) a T2 (1997)

Více

Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna. senátní volební obvod. Přerovsko. Elena Grambličková. s citem a porozuměním

Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna. senátní volební obvod. Přerovsko. Elena Grambličková. s citem a porozuměním Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna senátní volební obvod 63 Přerovsko Elena Grambličková s citem a porozuměním SLOVO PŘEDSEDY Vážení spoluobčané, jsem si vědom, že jste možná ještě z loňského roku

Více

PŘÍLOHY. Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011. Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování)

PŘÍLOHY. Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011. Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování) PŘÍLOHY Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011 100% 80% 60% 40% 20% 0% 2006 2007 2008 2009 2010 2011 Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování) Příloha II- Seznam slevových

Více

Nabídka spolupráce v oblasti poskytování PRESTO Půjčky na bydlení pro financování GREEN ENERGY projektů zákazníků Partnerů

Nabídka spolupráce v oblasti poskytování PRESTO Půjčky na bydlení pro financování GREEN ENERGY projektů zákazníků Partnerů Nabídka spolupráce v oblasti poskytování PRESTO Půjčky na bydlení pro financování GREEN ENERGY projektů zákazníků Partnerů V Praze dne 25. 2. 2016 2 ÚVODNÍ INFORMACE UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia,

Více

A1A SYNOT LIGA PODZIM 2015

A1A SYNOT LIGA PODZIM 2015 A1A SYNOT LIGA PODZIM 2015 1. kolo ( 1.) 25.07.2015 00:00 A1A0101 Teplice - Olomouc A1A0102 Slovácko - Dukla A1A0103 Příbram - Jablonec A1A0104 Plzeň - Slavia A1A0105 Bohemians 1905 - Zlín A1A0106 Liberec

Více

Č. J.: VP/S 29/03-160 V Brně dne 20. března 2003

Č. J.: VP/S 29/03-160 V Brně dne 20. března 2003 Č. J.: VP/S 29/03-160 V Brně dne 20. března 2003 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 20.2.2003 na základě žádosti České republiky - Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy

Více

PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE

PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE Strana 1 24.11.2014 PŮJČOVNY KOL ČD Doplňková služba ČD funguje již od roku 2003. V provozu od dubna do října každého roku (některé půjčovny celoročně) V roce 2014 aktuálně

Více

Výsledek dotazníku - "Klima školy - žáci"

Výsledek dotazníku - Klima školy - žáci Výsledek dotazníku - "Klima školy - žáci" Tabulka 1 Přehled dle kategorií [%] ne ne Prostředí, materiální zázemí 54,2 31,8 2,5 8,6 2,8 81,5 % Lidé 35,7 43,2 11,1 7,9 2,0 75,7 % Komunikace, vztahy 37,2

Více

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích Toho dne kdy jsme putovali z Tuchlova na Milešovku a zpět, jsme za zvládnutí takové túry dostali odměnu. Mohli jsme místo obvyklého večerního filmu nebo seriálu, naživo

Více

C1A I. CELOSTÁTNÍ DOROSTENECKÁ LIGA - U19

C1A I. CELOSTÁTNÍ DOROSTENECKÁ LIGA - U19 C1A I. CELOSTÁTNÍ DOROSTENECKÁ LIGA - U19 PODZIM 2015 1. kolo (1.) 01.08.2015 00:00 C1A0101 Příbram - Jihlava C1A0102 Opava - Liberec C1A0103 Pardubice - Sparta C1A0104 Fastav Zlín - Mladá Boleslav C1A0105

Více

Městská cyklonavigace [IM-WMC]

Městská cyklonavigace [IM-WMC] ČVUT, FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ A4M39NUR - Návrh uživatelského rozhraní Městská cyklonavigace [IM-WMC] Deliverable D1 Veronika Černohorská, Václav Dobeš, Věra Okruhlicová cernover@fel.cvut.cz, dobesvac@fel.cvut.cz,

Více

Metodický list Význam českých alejí (střední školy)

Metodický list Význam českých alejí (střední školy) Metodický list Význam českých alejí (střední školy) SŠ Cíl lekce: Studenti znají význam stromů pro přírodu a pro člověka a znají pojem alej a význam stromořadí v krajině, chápou, čím jsou aleje specifické

Více

SIARD. Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha! Kriste, eleison.

SIARD. Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha! Kriste, eleison. Zpravodaj křesťanů z Juliánova, Vinohrad a Židenic SIARD kostel sv. Cyrila a Metoděje Číslo 9, ročník 16 www.zidenice.farnost.cz vychází 6. září 2009 Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za

Více

INSPIRACE K PODNIKÁNÍ, CO JE CVIČNÁ FIRMA

INSPIRACE K PODNIKÁNÍ, CO JE CVIČNÁ FIRMA EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND INSPIRACE K PODNIKÁNÍ, CO JE CVIČNÁ FIRMA PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Petra Koťátková, Lenka Omelková Inspirace k podnikání Co je cvičná firma, obsah kurzu, trocha

Více

NA KOLE JEN S PŘILBOU ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU 2015

NA KOLE JEN S PŘILBOU ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU 2015 NA KOLE JEN S PŘILBOU ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU 2015 NA KOLE JEN S PŘILBOU Již 5. ročník projektu přinesl další rozšíření v podobě spolupráce s městskými policiemi. Tragické nehody se cyklistům nevyhnuly

Více

Příběhy našich sousedů: S Jarmilou Erbanovou od A až do Z

Příběhy našich sousedů: S Jarmilou Erbanovou od A až do Z Příběhy našich sousedů: S Jarmilou Erbanovou od A až do Z tým: Ondřej Bednárik, Vojta Deliš, Jan Hlavsa, Ondřej Chalupka, Šimon Kuchynka, Jana Roubová zleva: O. Chalupka, O. Bednárik, Jarmila Erbanová,

Více

Do práce na kole 2017

Do práce na kole 2017 Do práce na kole 2017 Květen 2017: 7. ročník celorepublikové soutěže pro zaměstnanecké týmy 2. rokem také pro běžce a chodce Cíle soutěže Hravou formou přivést více lidí k pravidelnému používání kola jako

Více

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu.

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu. Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Vážení a milí čtenáři, říjen 2012 9. ročník, č. 10 teplé

Více

Férový občasník 01/2015 JEDEN SVĚT o.p.s., který provozuje Obchůdek Jednoho Světa

Férový občasník 01/2015 JEDEN SVĚT o.p.s., který provozuje Obchůdek Jednoho Světa Férový občasník 01/2015 JEDEN SVĚT o.p.s., který provozuje Obchůdek Jednoho Světa Milí přátelé a příznivci, 3. července vyhořel Obchůdek Jednoho Světa v Korunní ulici v Praze na Vinohradech závada na elektrickém

Více

ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A

ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A ZŠ Komenského nám. 35, Dobříš Dobříš 2012 JARO Když začíná jaro Když roztává sníh a slunce začíná hřát, prach už sedává na saních a sněhulák začíná tát. 3 Začínají kvést sněženky,

Více

HRY, PŘÍPRAVA AKCÍ PŘÍPRAVA HRY

HRY, PŘÍPRAVA AKCÍ PŘÍPRAVA HRY HRY, PŘÍPRAVA AKCÍ Využíváním her i soutěží v naší činnosti učíme děti poctivosti, ukázněnosti, smyslu pro kamarádství, pro společnost, ohleduplnosti k mladším. Jejích smyslem a cílem je výchova k fairplay,

Více

Vyhodnocení dotazníků z průzkumu podnikatelského prostředí v Děčíně (únor duben 2013)

Vyhodnocení dotazníků z průzkumu podnikatelského prostředí v Děčíně (únor duben 2013) Vyhodnocení dotazníků z průzkumu podnikatelského prostředí v Děčíně (únor duben 2013) Ing. Jana Šubrtová 31.05.2013 Obsah Vyhodnocení dotazníků z průzkumu podnikatelského prostředí v Děčíně (únor duben

Více

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin)

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) Malé krůčky k bezpečné cestě do školy Již čtvrtým rokem působí na naší škole rodičovská dopravní skupinka, která se snaží

Více

Zhruba čtyřicet bodů měla na svém programu 16. schůze Rady města Liberec, která se uskutečnila v úterý 15. září 2015.

Zhruba čtyřicet bodů měla na svém programu 16. schůze Rady města Liberec, která se uskutečnila v úterý 15. září 2015. Liberec 16. září 2015 Tisková zpráva po 16. schůzi Rady města Liberec Zhruba čtyřicet bodů měla na svém programu 16. schůze Rady města Liberec, která se uskutečnila v úterý 15. září 2015. Řídící výbor

Více

1.1.10 Součtové trojúhelníky

1.1.10 Součtové trojúhelníky ..0 Součtové trojúhelníky Předpoklady: 0009 Př. : Uskupení čísel na obrázku se nazývá součtový trojúhelník. Zformuluj pravidlo, které splňují čísla v trojúhelníku. 9 20 Doplň podle stejného pravidla následující

Více

j. courtney sullivanová

j. courtney sullivanová j. courtney sullivanová Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Zásnuby j. courtney sullivanová j. courtney sullivanová brno 2014 J. Courtney Sullivan The Engagements Copyright 2013 by

Více

Posílení strategie v boji proti HIV TK k Evropskému týdnu testování na HIV 19. 11. 2015

Posílení strategie v boji proti HIV TK k Evropskému týdnu testování na HIV 19. 11. 2015 Posílení strategie v boji proti HIV TK k Evropskému týdnu testování na HIV 19. 11. 2015 MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. náměstek ministra pro ochranu a podporu veřejného zdraví hlavní hygienik ČR 1985 1986

Více

Centráček. (časopis Centra péče o duševní zdraví) 5/2016. 2. vydání

Centráček. (časopis Centra péče o duševní zdraví) 5/2016. 2. vydání Centráček (časopis Centra péče o duševní zdraví) 5/2016 2. vydání Poděkování Tímto bych chtěla vyjádřit své díky hlavně paní Ivě, která přišla s nápadem vytvořit náš vlastní časopis a také za oslovení

Více

Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace

Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace Identifikační údaje školy Číslo projektu Číslo a název šablony Autor Tematická oblast Číslo a název materiálu Anotace Vytvořeno 18.6.2013 Určeno pro Přílohy VÝUKOVÝ MATERIÁL Vyšší odborná škola a Střední

Více

ZÁKLADNÍ PRAVIDLA INDIVIDUÁLNÍHO PLÁNOVÁNÍ

ZÁKLADNÍ PRAVIDLA INDIVIDUÁLNÍHO PLÁNOVÁNÍ DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM KYTLICE Kytlice 71, 407 45 Kytlice Zřizovatel: Hlavní město Praha IČ: 70872708, bankovní spojení: PPF Banka, č. účtu: 2001560009/6000 tel./fax: 412581183, +420603576097,

Více

PŘÍJMY SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ

PŘÍJMY SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ PŘÍJMY SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Problém číslo jedna současného sportovního managementu je získávání finančních prostředků nutných pro úspěšný a zdárný chod sportovní organizace. Existuje řada možností, jak

Více

Curriculum vitae... 2011

Curriculum vitae... 2011 Curriculum vitae..... 2011 RSCM Praha, střední Čechy, jižní Čechy a Pelhřimovsko Kamýcká 237 160 00 PRAHA 6 - Sedlec Trocha suchých dat Vedoucí: Střediskový trenér Pu: Střediskový trenér Pi: Jiří Streit

Více

NABÍDKA MEZINÁRODNÍ DIVADELNÍ WORKSHOP (DÍLNY: DIVADELNÍ, FOTO, HUDEBNÍ, VIDEO) FESTIVAL SCÉNICKÉ DIVADELNÍ TVORBY PLUMLOV, 09. 23.

NABÍDKA MEZINÁRODNÍ DIVADELNÍ WORKSHOP (DÍLNY: DIVADELNÍ, FOTO, HUDEBNÍ, VIDEO) FESTIVAL SCÉNICKÉ DIVADELNÍ TVORBY PLUMLOV, 09. 23. NABÍDKA MEZINÁRODNÍ DIVADELNÍ WORKSHOP (DÍLNY: DIVADELNÍ, FOTO, HUDEBNÍ, VIDEO) FESTIVAL SCÉNICKÉ DIVADELNÍ TVORBY PLUMLOV, 09. 23. ČERVENCE 2006 Za finanční podpory: TAITO, spol. s r. o. 2006 Plumlov

Více

Web of Knowledge. Statistika za rok 2009

Web of Knowledge. Statistika za rok 2009 Web of Knowledge Statistika za rok 2009 Statistické údaje o využití Web of Science a Journal Citation Reports v roce 2009 (leden prosinec) Počet přihlášení do Web of Science.... 2 Počet zadaných dotazů

Více

Dotace pro váš rozvoj a záměry

Dotace pro váš rozvoj a záměry Dotace pro váš rozvoj a záměry Profesionální zpracování úspěšných žádostí o dotace Na peníze EU s námi dosáhnete www.dotace-fondy.eu Vážený kliente, dovolte nám, abychom vám tímto materiálem představili

Více

Cesty dětí do školy a zpět Ukazatel kvality života (Evropský indikátor udržitelného rozvoje B6)

Cesty dětí do školy a zpět Ukazatel kvality života (Evropský indikátor udržitelného rozvoje B6) Cesty dětí do školy a zpět Ukazatel kvality života (Evropský indikátor udržitelného rozvoje B6) V Hradci Králové se v září 2005, v rámci sledování společných evropských indikátorů udržitelného rozvoje

Více

Případová studie. Komplexní program na podporu zahájení podnikání AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE

Případová studie. Komplexní program na podporu zahájení podnikání AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE Případová studie Komplexní program na podporu zahájení podnikání Studie je financována z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního

Více

nebankovní hotovostní půjčky Znojmo, Půjčky na exekuce ZnojmoCo potřeba udělat půjčky na op ihned okres znojmo vinobraní mělník

nebankovní hotovostní půjčky Znojmo, Půjčky na exekuce ZnojmoCo potřeba udělat půjčky na op ihned okres znojmo vinobraní mělník online půjčky bez registru bojkovice ubytování znojmo. spořící účet pujcky inzerce Úvod Ne nebankovní hotovostní půjčky Znojmo, Půjčky na exekuce ZnojmoCo jsou nebankovní půjčky:půjčky se prakticky dělí

Více

Adam Hazdra Kateřina Jiřinová Lukáš Kypus Veronika Harazínová Vojtěch Lunga SLUŽBY. Jak dělat služby, které vaše zákazníky nadchnou

Adam Hazdra Kateřina Jiřinová Lukáš Kypus Veronika Harazínová Vojtěch Lunga SLUŽBY. Jak dělat služby, které vaše zákazníky nadchnou Adam Hazdra Kateřina Jiřinová Lukáš Kypus Veronika Harazínová Vojtěch Lunga SLUŽBY Jak dělat služby, které vaše zákazníky nadchnou SLUŽBY Jak dělat služby, které vaše zákazníky nadchnou Adam Hazdra Kateřina

Více

LHOTECKÝ. Úvodní slovo: Krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a hodně úspěchů v novém roce 2016 Vám přeje

LHOTECKÝ. Úvodní slovo: Krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a hodně úspěchů v novém roce 2016 Vám přeje LHOTECKÝ 11/2015 ZPRAVODAJ Úvodní slovo: Vážení spoluobčané, máme tu opět konec kalendářního roku, kdy bývá dobrým zvykem bilancovat. Dovolte mi tedy krátké ohlédnutí za rokem 2015. Tento rok byl prvním

Více

Přidělená dotace na Městský program prevence kriminality v roce 2010

Přidělená dotace na Městský program prevence kriminality v roce 2010 Ústecký kraj Chomutov Společně proti kriminalitě 1328.1 49 000 Chomutov Bezpečné chování seniorů 1328.2 120 000 Celkem 169 000 Most Městský kamerový dohledový systém - INVESTICE 1339.1 600 000 Most Zvýšení

Více

CESTA NA KONEC SVĚTA aneb pouť do Santiaga de Compostela. Václav Klein

CESTA NA KONEC SVĚTA aneb pouť do Santiaga de Compostela. Václav Klein CESTA NA KONEC SVĚTA aneb pouť do Santiaga de Compostela Václav Klein Text a fotografie 2015 Václav Klein Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-7536-012-0

Více

Tiskový materiál Vím, co jím: kampaň Solte méně!

Tiskový materiál Vím, co jím: kampaň Solte méně! Češi jsou přesolení. Solte méně! Tiskový materiál Iniciativa Vím, co jím a piju pod záštitou Ministerstva zdravotnictví ČR v rámci Národní strategie Zdraví 2020 Češi konzumují více než dvojnásobek tolerovaného

Více