Je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších léčebných metod, která může. pomoci udržovat vaše zdraví v přirozeném stavu. Díky různým formám doteků

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších léčebných metod, která může. pomoci udržovat vaše zdraví v přirozeném stavu. Díky různým formám doteků"

Transkript

1 Je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších léčebných metod, která může pomoci udržovat vaše zdraví v přirozeném stavu. Díky různým formám doteků dochází ke zlepšení prokrvení masírovaných oblastí. Okysličují se buňky, vyplavují se různé zplodiny z těla a uvolňují se nerovnoměrně nebo extrémně zatěžované partie těla. Masáž probouzí životní síly proudící v našem těle. Je založena na samočisticí schopnosti organismu a jeho schopnosti sebeuzdravování. Používám velké množství masérských hmatů a každý má svůj přesný význam. Proto žádný masážní stroj nemůže plně nahradit práci maséra. Pouze masérovy ruce citlivě vnímají a reagují na individuální rozdíly, aktivní stav a požadavek každého jedince. Odstraněním zrohovatělých buněk na povrchu pokožky dochází ke zlepšení dýchání buněk a odplavení produktů látkové výměny. Zlepšení krevního oběhu má vliv na celý organismus. Při dlouhodobé a hlavně opakované masáži se organismus vyčistí, stav tkání se stále zlepšuje, postupně mizí nepříjemné pocity. Takto lze pozitivně ovlivnit celkový stav organismu, neboť masáž představuje způsob, jak nejen uvolnit záda, namožené a ztuhlé svaly a zlepšit stav pokožky, ale i způsob, jak se stát celkově pevnější a pružnější.

2 PRO KOHO JE MASÁŽ VHODNÁ - pro lidi všech věkových kategorií od malých dětí po seniory; - u zdravých lidí pro regeneraci, osvěžení, proti únavě, uvolnění ztuhlých svalů z nerovnoměrného zatížení při práci, z důvodů prevence; - u sportovců pro zlepšení výkonu, případně odstranění únavy; - na doléčování po úrazech a operacích; - při artrózách, revmatických potížích a dalších chronických onemocněních kloubů a páteře (je dobré se předem informovat u lékaře); - pro osoby, u nichž se projevuje podrážděnost, deprese, nespavost, špatná nálada, hyperaktivita, popřípadě poruchy chování. KDY MASÁŽ NENÍ VHODNÁ Máte-li chřipku, horečku či jiné vážné zdravotní potíže, akutní záněty kloubů a svalů, kožní vyrážky, plísně, velké modřiny, vředy, otevřené rány. Dále není příliš vhodná při vysoké cukrovce, při problémech se srážlivostí krve a nádorech, zde je třeba se poradit s lékařem. Masáž se nedoporučuje při silné menstruaci. Jakékoliv zdravotní potíže či pochybnosti je nutné oznámit předem. V případě nejistoty se poraďte. JEN JEDINÁ MASÁŽ VÁM NEPOMŮŽE Aby měla masáž trvalejší efekt, je zapotřebí spolupráce klienta. Podle fyzických potíží je různá četnost a frekvence návštěv. Nejvíce se dá docílit pravidelností. v Pro počáteční překonání akutních potíží je třeba chodit na masáže častěji. v Při běžných potížích přináší dobré výsledky i masáž absolvovaná jednou za tři týdny. v Masáž jednou za 4-6 týdnů postačí při udržovacím režimu zdravého těla. Tato doporučení jsou individuální a řídí se vlastním pocitem klienta

3 MASÍROVAT SE MOHOU I TĚHOTNÉ ŽENY Nedoporučuje se masáž v prvním trimestru těhotenství. V dalších měsících je masáž vhodná a ulevující. Vždy se musí specificky upravit podle možností a problémů klientky. Masáž pomůže i po porodu, kdy ženy většinou trápí poměrně specifické zatížení páteře, protože přiberou na váze a často zvedají dítě. PŘEDNOST MASÁŽE - je vhodná jako prevence před onemocněním; - odbourává stres, uvolňuje psychické napětí; - urychluje proces regenerace svalů po zátěži; - odstraňuje svalovou únavu a zvyšuje výkonnost svalů; - podporuje detoxikaci organismu; - podporuje krevní oběh; - zabraňuje vzniku otoků; - rozrušuje svalové trhliny i srůsty a pravidelnou aplikací zabraňuje jejich opětovnému vzniku; - uvolňuje ztuhlou šíji, ramena, záda, končetiny; - zpomaluje stárnutí, protože prokrvuje kůži a podkoží tím, zlepšuje zásobování těchto tkání živinami a kyslíkem; - její pravidelná aplikace celkově utužuje organismus a stimuluje jeho imunitní systém - navozuje pocit uvolnění a pohody a tím umožňuje zotavení; - představuje dobrou alternativu k odstranění následků našeho uspěchaného života, plného stresu s nedostatkem pohybu nebo jednostranným zatěžováním organismu; - řeší přirozenou cestou příčinu potíží bez dalšího zatěžování organismu různými medikamenty; - přináší zklidnění a alespoň přechodné osvobození od starostí; - zmírňuje bolesti hlavy; - napomáhá odstraňovat nespavost.

4 JAKÉ SLUŽBY POSKYTUJI Nejsem zastáncem příliš tvrdé a agresivní masáže, proto masíruji jemněji, ale delší čas. Tím dojde k lepšímu prokrvení svalů a současně k relaxaci a uvolnění. Délka masáže vždy závisí na svalovém problému klienta. Zaměřuji se především na tu část těla, která vykazuje problém. Masáž zad Délka masáže je asi 40 minut; pomáhá uvolnit páteř, ze které vychází nervová vlákna do celého těla. Kvalitní masáž zad odblokuje bolesti v různých částech těla, vyvolává pocit sebedůvěry a sebejistoty. Nejvíce času při masáži věnuji vzpřimovačům páteře. Jsou to svalové provazce, které jdou po stranách páteře a v nichž se hromadí nejvíce napětí. Nevynechávám ani mezižeberní svaly pro lehčí dýchání, svaly kolem lopatky, nad a pod lopatkou, ani sval trapézový a široký sval zádový. Na konci masáže svaly stimuluji tepáním. Na závěr provádím povrchové pomalé chvění, které způsobí svalové uvolnění a je uklidňující. Při masáži jsem schopna chvilkového přenášení reiki energie. Masáží zad se také stimulují dráhy meridiánů močového měchýře. Masáž šíje Délka masáže je asi 20 minut. Šíje bývá místem častého výskytu různých zatvrdlin způsobených sedavým zaměstnáním nebo stresem. Masáž uvolňuje napětí, zadržované city, čistí mysl a dovoluje svobodně se vyjádřit. Při této masáži se věnuji důkladně trapézovému svalu po celé jeho ploše, a též zdvihači lopatky, který je uložen pod svalem trapézovým a upíná se k hornímu lemu lopatky na jedné straně a ke spodině lebeční na druhé straně. Právě tento sval má často za následek bolesti hlavy. Důležitá je rovněž masáž okolí sedmého krčního obratle a šíjových vzpřimovačů. Na závěr provádím protažení horního trapézu a prsních svalů. Při masáži jsem schopna chvilkového přenášení reiki energie. Masáží šíje se také stimulují dráhy meridiánů močového měchýře, tlustého střeva, tenkého střeva a žlučníku.

5 Masáž zad a šíje Délka masáže je asi minut. Masáž zad a šíje je kombinací výše uvedených postupů. Tato kombinace masáží dokáže ulevit od bolesti, a je-li opakovaná pravidelně, pak dokáže přispět k lepšímu pocitu a dobré náladě. Je vhodná i jako preventivní masáž. Při masáži jsem schopna chvilkového přenášení reiki energie. Masáží šíje a zad se také stimulují dráhy meridiánů močového měchýře. DOPORUČUJI PRO VŠECHNY VĚKOVÉ KATEGORIE A PRO VŠECHNY TYPY POVOLÁ Masáž rukou Délka masáže je minimálně 30 minut, je možné masírovat samostatně jen určitou část - pak se čas masáže zkracuje. Masáž přináší úlevu a zvyšuje pohyblivost prstů, rukou i paží, přináší osvobozující a uvolňující zážitek zejména lidem se sklonem k potlačování svých pocitů. Masíruji dlaň, hřbet a prsty ruky, zápěstí, předloktí, oblast lokte, biceps, triceps a deltový sval. Masáží ruky se také stimulují dráhy meridiánů plic, tlustého střeva, srdce, perikardu. DOPORUČUJI LIDEM, KTEŘÍ ČASTO PRACUJÍ NA POČÍTAČI, PŘEDEVŠÍM PŘI ČASTÉ PRÁCI S MYŠÍ, A TĚM OSOBÁM, KTERÉ ČASTO ZATĚŽUJÍ NEBO PŘETĚŽUJÍ SVÉ RUCE. DÁLE DOPORUŘUJI PO ZHOJENÝCH ZLOMENINÁCH, PŘÍPADNĚ JINÝCH ÚRAZECH RUKOU, KDY RUKA BYLA DELŠÍ ČAS BEZ POHYBU. MASÁŽ JE VHODNÁ PRO VŠECHNY VĚKOVÉ KATEGORIE. Masáž hýždí Délka masáže je minimálně 15 minut. Uvolňuje svalstvo kolem kyčelních kloubů, aktivuje schopnost vyplavit škodlivé látky, které se ve svalech a kyčelních kloubech usazují, odstraňuje bolesti v křížové oblasti, umožní zadržované energii, aby volně proudila, osvěží nejen tělo, ale i ducha. Masáží hýždí se také stimulují dráhy meridiánů žlučníku. DOPORUČUJI LIDEM, KTEŘÍ TRPÍ BOLESTMI V BEDERNÍ ČÁSTI ZAD, BOLESTMI VYSTŘELUJÍCÍMI DO DOLNÍCH KONČETIN, DÁLE LIDEM VŠECH VĚKOVÝCH KATEGORIÍ, KTEŘÍ PRACUJÍ FYZICKY NEBO MAJÍ SEDAVÉ ZAMĚSTNÁNÍ.

6 Masáž nohou Masáž nohou je rozdělena do dvou částí: - Masáž dolních končetin zepředu: Délka masáže je minimálně 30 minut, ovlivňuje krevní a mízní oběh. - Masáž dolních končetin zezadu: Délka masáže je minimálně 40 minut, přispívá k uvolnění svalstva, rozproudí lymfu a pomáhá od otoků nohou, tím i redukci váhy. Přináší pocit zakořeněnosti, stability a jistoty, odstraňuje bolesti v křížové oblasti, umožní zadržované energii, aby volně proudila, osvěží nejen tělo, ale i ducha. Masíruje se každá noha zvlášť. Postupuji směrem od plosky nohy nahoru. Masíruji chodidlo, nárt, oblast kotníků, lýtka, achilovku, kolena a stehna. Nakonec provádím pasivní pohyby. Cílem je uvolnit svalstvo, kloubní pouzdra i okolní svalovou tkáň. Masáž není vhodná pro lidi, kteří mají křečové žíly. U těchto lidí je možné masírovat pouze chodidlo, kotník, achilovku a koleno. Masáží nohou se také stimulují dráhy meridiánů tlustého střeva, žaludku, sleziny/lininy, tenkého střeva, močového měchýře, ledvin, žlučníku, jater Masáží chodidla se také stimulují dráhy meridiánů sleziny/lininy, močového měchýře, ledvin. Masáží nártu se také stimulují dráhy meridiánů žaludku, žlučníku, jater. DOPORUČUJI LIDEM, KTEŘÍ ČASTO ZATĚŽUJÍ NEBO PŘETĚŽUJÍ SVÉ NOHY, JE VHODNÁ PRO VŠECHNY VĚKOVÉ KATEGORIE A PRO SPORTOVCE. Masáž břicha Délka masáže je minimálně 20 minut. Aby byla dostatečně účinná, musí se častěji opakovat. Aktivuje vnitřní orgány, zlepšuje jejich funkci a upravuje trávení přirozenou cestou. Masáž je zaměřena na vytírací techniky, což jsou hmaty, při kterých se propracovávají hlubší vrstvy kůže (podkoží, vazivo) a ploché svalstvo. Dále se provádějí hmaty, které působí na hlouběji uloženou tkáň. Není vhodná při menstruaci, může vyvolat větší krvácení. Masáží břicha se také stimulují dráhy meridiánů tlustého střeva, žaludku, sleziny/slinivky, srdce, tenkého střeva, ledvin, perikardu, žlučníku, jater. DOPORUČUJI LIDEM TRPÍCÍM NEDOSTATEČNÝM VYPRAZDŇOVÁNÍM.

7 Masáž hrudníku Délka masáže je minimálně 15 minut. Dochází k uvolnění mezižeberních svalů a tím k usnadnění dýchání: Masáž má pozitivní vliv na prohloubení dýchání a kvalitní dýchání pak zlepšuje psychiku člověka. Masáží hrudníku se také stimulují dráhy meridiánů plic, tlustého střeva, žaludku, sleziny/slinivky, srdce, žlučníku, jater. Masáží zvýšíme teplotu těla a umožníme mu podpořit procesy, které uvolňují, čistí a léčí: Kůže tvoří povrch organismu a je kontaktním místem, kterým tělo reaguje a přijímá podněty. Masáží a pomocí olejů se prokrví a tím umožňuje detoxikaci těla. Svalstvo je důležitou součástí pohybového aparátu. Pravidelnou masáží dochází k zlepšení prokrvení šlach a svalů. Masáž snižuje možnost výskytu bolestivých zatvrdlin a již vzniklé pomáhá odstranit. Klouby slouží k pohybu určité části těla. Je to spojení dvou nebo více kostí. Masáží zrychlíme krevní oběh a tím aktivujeme schopnost těla vyplavit škodlivé látky, které se v kloubech usazují a způsobují bolestivá onemocnění. Mízní systém odvádí z těla odpadní látky a škodliviny. Masáží a pohybem napomáháme mízní systém aktivovat a tím dochází ke snadnějšímu odplavení škodlivých a odpadních látek

8

www.berta.cz WELLNESS MASÁŽE

www.berta.cz WELLNESS MASÁŽE WELLNESS MASÁŽE INDICKÁ ANTISTRESOVÁ MASÁŽ MASÁŽ HLAVY, ŠÍJE, RAMEN A HORNÍ ČÁSTI PAŽÍ Tradiční indická masáž hlavy (champi) je stará více než tisíc let a praktikovala se jako součást ayurvédského učení.

Více

Amethyst BioMat. Infračervený Regenerační Systém zlepšení bazálního metabolismu celkové uvolnění a prohřátí organismu. www.richwayeu.

Amethyst BioMat. Infračervený Regenerační Systém zlepšení bazálního metabolismu celkové uvolnění a prohřátí organismu. www.richwayeu. Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém zlepšení bazálního metabolismu celkové uvolnění a prohřátí organismu www.richwayeu.com Jak Amethyst BioMat pracuje? Amethyst BioMat systém generuje: přírodní

Více

ÚVOD. Působení obkladu

ÚVOD. Působení obkladu ÚVOD Pro většinu z nás je zdraví a dlouhověkost hlavním cílem našeho snažení. V závislosti na úrovni svého podvědomí se o něj staráme méně či více aktivně. Abychom mohli začít s úvahami na dané téma, musíme

Více

WELLNESS MASÁŽE MANALI. Rozsah masáže: (hlava, šíje, ramena, paže, prsty, dlaně) částečná. Doba aplikace: 50 min.

WELLNESS MASÁŽE MANALI. Rozsah masáže: (hlava, šíje, ramena, paže, prsty, dlaně) částečná. Doba aplikace: 50 min. MANALI INDICKÁ ANTISTRESOVÁ MASÁŽ HLAVY A ŠÍJE, MASÁŽ OBLIČEJE, MASÁŽ RUKOU V dnešní době, kdy žijeme ve velkém napětí a stresu, který je původcem mnoha potíží, nám na pomoc přichází tato báječná masáž.

Více

CENÍK. Vodní SPA Saunový svět Privátní SPA. www.infinit-maximus.cz

CENÍK. Vodní SPA Saunový svět Privátní SPA. www.infinit-maximus.cz CENÍK Vodní SPA Saunový svět Privátní SPA www.infinit-maximus.cz INFINIT_KARTA.indd 1 21.1.2014 17:51:32 INFINIT MAXIMUS VSTUP DO WELLNESS vstup zahrnuje vyhřívané vnitřní a venkovní bazény & saunový svět

Více

KATALOG. vánoční MASÁŽE & DOBROTY NA VÁŠ STŮL černá sůl sladidlo Stévík granátová šťáva konopný čaj konopné sušenky a čokolády. www.promenaklub.

KATALOG. vánoční MASÁŽE & DOBROTY NA VÁŠ STŮL černá sůl sladidlo Stévík granátová šťáva konopný čaj konopné sušenky a čokolády. www.promenaklub. vánoční KATALOG MASÁŽE & DOBROTY NA VÁŠ STŮL černá sůl sladidlo Stévík granátová šťáva konopný čaj konopné sušenky a čokolády Klub www.promenaklub.cz Klub Proměna 2015, změny vyhrazeny. Na všechny služby

Více

Masérská a lázeňská péče

Masérská a lázeňská péče Masérská a lázeňská péče VY_32_INOVACE_240 AUTOR: Mgr. Andrea Továrková ANOTACE: Prezentace slouží k seznámení s dalšími druhy masáží současné trendy. KLÍČOVÁ SLOVA: Medová masáž, čokoládová masáž, aroma

Více

WELLNESS. Vstup do wellness centra VČETNĚ zapůjčení prostěradla a osušky. Vstup do wellness centra BEZ zapůjčení prostěradla a osušky.

WELLNESS. Vstup do wellness centra VČETNĚ zapůjčení prostěradla a osušky. Vstup do wellness centra BEZ zapůjčení prostěradla a osušky. Vstup do wellness centra VČETNĚ zapůjčení prostěradla a osušky 120 min. 205 Kč Vstup do wellness centra BEZ zapůjčení prostěradla a osušky 120 min. 185 Kč Dítě do 6 let 80 Kč Dítě do 15 let 100 Kč Wellness

Více

Vlastní praxe 1. Sarvótan relaxace

Vlastní praxe 1. Sarvótan relaxace Vlastní praxe Jak již bylo řečeno, jedná se o sestavu velmi dynamických cviků, které musí být vykonávány v přesném pořadí tak, jak budou uvedeny nyní. Popis jednotlivých cviků jsem doplnila dokumentujícími

Více

Vítám vás na přednášce

Vítám vás na přednášce Vítám vás na přednášce Téma dnešní přednášky ANTIDEKUBITNÍ PODLOŽKY JAKO PROSTŘEDKY VE ZDRAVOTNICTVÍ Dekubit proleženina, je to poškození kůže a podkožních tkání, které je způsobeno tlakem na hmatné kostní

Více

Otázky a odpovědi Co je to parterní gymnastika? Může se cvičit při osteoporóze?

Otázky a odpovědi Co je to parterní gymnastika? Může se cvičit při osteoporóze? Otázky a odpovědi Co je to parterní gymnastika? Je to soubor cvičení, která se provádějí na rovné podložce v horizontální poloze. Hlavní výhoda a přednost před ostatními cvičeními pohybového ústrojí je

Více

Terapie poskytované ve studiu MYSTIC TEMPLE nedaleko hotelu

Terapie poskytované ve studiu MYSTIC TEMPLE nedaleko hotelu Terapie poskytované ve studiu MYSTIC TEMPLE nedaleko hotelu THAJSKÉ MASÁŽE Tradiční thajská masáž Temple Classic 30 min 490 Kč 60 min 950 Kč 90 min 1 290 Kč 120 min 1 690 Kč Tradiční thajská chrámová masáž

Více

CENÍK. Vodní SPA Saunový svět Privátní SPA. www.infinit-maximus.cz

CENÍK. Vodní SPA Saunový svět Privátní SPA. www.infinit-maximus.cz CENÍK Vodní SPA Saunový svět Privátní SPA www.infinit-maximus.cz VSTUP DO VODNÍHO SPA A SAUNOVÉHO SVĚTA Doporučená doba vstupu je 120 až 180 minut. Areál je určen pro dospělé a osoby vyšší než 145 cm.

Více

POLÁRIUM, CHLADOVÁ TERAPIE, LÉČBA MRAZEM, CRYSAUNA, KRYOTERAPIE

POLÁRIUM, CHLADOVÁ TERAPIE, LÉČBA MRAZEM, CRYSAUNA, KRYOTERAPIE Vážení přátelé, u příležitosti 1. narozenin provozu naší solné jeskyně SOLANKA, si Vám dovolujeme představit nové zařízení, o jehož provoz budou rozšířeny naše služby tato revoluční regenerační metoda

Více

Lidskému tělu se také říká organismus. Lidské tělo se skládá ze tří základních částí: hlava. horní. trup. končetiny. dolní

Lidskému tělu se také říká organismus. Lidské tělo se skládá ze tří základních částí: hlava. horní. trup. končetiny. dolní LIDSKÉ TĚLO Lidskému tělu se také říká organismus. Lidské tělo se skládá ze tří základních částí: hlava trup horní } končetiny dolní Každá část lidského těla má svou funkci. HLAVA Hlava je řídící centrum

Více

Nabídka masáží hotelu Hostačovský zámek

Nabídka masáží hotelu Hostačovský zámek Nabídka masáží hotelu Hostačovský zámek Klasické relaxační, rekondiční a sportovní masáže (60min. - 650 Kč) Masáž vždy patřila mezi výborné regenerační prostředky. Bylo zjištěno, že masáž pomáhá při léčení

Více

Bronzový Standard SANATORY č. 5 Polohování. Bezpečná manipulace s klientem

Bronzový Standard SANATORY č. 5 Polohování. Bezpečná manipulace s klientem Bronzový Standard SANATORY č. 5 Polohování Bezpečná manipulace s klientem Autoři: Jana Tichá, Lukáš Stehno Asociace penzionů pro seniory, z.s., K Višňovce 1095, Pardubice 530 02, www.appscr.cz Obsah Úvod...

Více

Detoxikační a obnovující kůra pro obličej a krk

Detoxikační a obnovující kůra pro obličej a krk Detoxikační a obnovující kůra pro obličej a krk Záznam přednášky Autor Soňa Navrátilová www.tiandeservis.cz Smysl a cíl : Hlavním cílem této kůry je obnovení funkci pokožky a příprava na letní sezónu.

Více

Tužebník nať řezaný. www.steza.cz. www.steza.cz

Tužebník nať řezaný. www.steza.cz. www.steza.cz Tužebník nať řezaný Tato léčivá bylina je výborným protirevmatickým prostředkem, napomáhá látkové výměně, zvyšuje vylučování solí a kyseliny močové z organizmu. Je vhodným antipyretikem,tj. snižuje teplotu

Více

Ceník wellness služeb

Ceník wellness služeb Ceník wellness služeb AROMA KOUPEL Z KAČENČINÝCH HOR voňavá lázeň v přírodní dřevěné vaně, při svíčkách a se zdravým občerstvením 20 minut.. 250 Kč HORSKÁ KOZÍ SAUNA Pro ubytované v Kozím chlívku 60 minut

Více

Intenzivní péče o nohy

Intenzivní péče o nohy Servisní centrum Hradec Králové Intenzivní péče o nohy Texty z webináře Tento webinář obsahoval navíc mluvené slovo. Na stránkách najdete jeho filmový záznam. Přednáší Soňa Navrátilová www.tiandeservis.cz

Více

Bulletin říjen 2012. Cítit se skvěle na duši i těle. Náchodská 442/149, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice

Bulletin říjen 2012. Cítit se skvěle na duši i těle. Náchodská 442/149, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice Bulletin říjen 2012 Cítit se skvěle na duši i těle Náchodská 442/149, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice Milé klientky, Vážení klienti, přátelé RC-Perla. Přiblížili jsme se Vám dalším telefonním číslem,

Více

Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn.sukls26704/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. NIMED 100 mg tablety (nimesulidum)

Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn.sukls26704/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. NIMED 100 mg tablety (nimesulidum) Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn.sukls26704/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE NIMED 100 mg tablety (nimesulidum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Nanokorektory v akci. Lepší a levnější než plastika, injekce a další invazivní zásahy do organizmu navíc naprosto bezpečné.

Nanokorektory v akci. Lepší a levnější než plastika, injekce a další invazivní zásahy do organizmu navíc naprosto bezpečné. Nanokorektory v akci Lepší a levnější než plastika, injekce a další invazivní zásahy do organizmu navíc naprosto bezpečné. Nanokorektory všeobecně NANO CORRECTOR je mnohonásobně účinnější než konvenční

Více

PROSTŘEDKY A METODY KE ZLEPŠENÍ BIOSYNTÉZY A BIOENERGETIKY ORGANIZMU

PROSTŘEDKY A METODY KE ZLEPŠENÍ BIOSYNTÉZY A BIOENERGETIKY ORGANIZMU BIOENERGETIKA ČLOVĚKA Kapitola třetí PROSTŘEDKY A METODY KE ZLEPŠENÍ BIOSYNTÉZY A BIOENERGETIKY ORGANIZMU Pohyb Obecné informace Dostáváme se k přehledu prostředků a metod tréninku, zaměřených na zvýšení

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Enap i.v. 1,25 mg/1 ml injekční roztok enalaprilatum dihydricum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Enap i.v. 1,25 mg/1 ml injekční roztok enalaprilatum dihydricum sp.zn. sukls184192/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Enap i.v. 1,25 mg/1 ml injekční roztok enalaprilatum dihydricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Voltaren ActiGo Extra

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Voltaren ActiGo Extra sp. zn. sukls96703/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Voltaren ActiGo Extra obalené tablety diclofenacum kalicum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE sp.zn. sukls115134/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Voltaren ActiGo 12,5 mg potahované tablety diclofenacum kalicum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

KŮŽE A JEJÍ DETOXIKACE

KŮŽE A JEJÍ DETOXIKACE KŮŽE A JEJÍ DETOXIKACE Ing. Vladimír Jelínek KŮŽE Největší orgán lidského těla (její plocha u dospělého člověka činí 1,5 až 2 m 2 ) Kůže nás odděluje a chrání od okolního světa Zajišťuje nám styk s okolním

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE. MYGREF 250 MG tvrdá tobolka. mofetilis mycophenolas

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE. MYGREF 250 MG tvrdá tobolka. mofetilis mycophenolas Sp.zn. sukls82417/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE MYGREF 250 MG tvrdá tobolka mofetilis mycophenolas Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Více

Masáže Resort Green Valley

Masáže Resort Green Valley Masáže Resort Green Valley Základní popis nabízených masáží ZÁKLADNÍ POPIS NABÍZENÝCH MASÁŽÍ klasická relaxační, regenerační a sportovní masáž Je založena na tzv. švédské masáži. Využívá různé typy tření

Více

KEHIDAKUSTÁNY - KEHIDA TERMAL HOLIDAY VILLAGE ***+

KEHIDAKUSTÁNY - KEHIDA TERMAL HOLIDAY VILLAGE ***+ KEHIDAKUSTÁNY - KEHIDA TERMAL HOLIDAY VILLAGE ***+ 4 - denní zájezd Léčivé a zážitkové hotelové lázně Kehida s vodní plochou 2 400 m2, patří mezi vůbec nejoblíbenější lázně našich klientů a to díky profesionálním

Více

Šampon a balzám shou wu. autor Soňa Navrátilová Servisní centrum Hradec Králové www.tiandeservis.cz

Šampon a balzám shou wu. autor Soňa Navrátilová Servisní centrum Hradec Králové www.tiandeservis.cz Šampon a balzám shou wu autor Soňa Navrátilová Servisní centrum Hradec Králové www.tiandeservis.cz Jak získat krásné a zdravé vlasy Šampon a balzám ŠOU WU 20110 20108 Body dnešní přednášky: Omlazující

Více

160330_v17.0_Vidaza_PI_CS_PRINT B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE

160330_v17.0_Vidaza_PI_CS_PRINT B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE 27 Příbalová informace: informace pro uživatele Vidaza 25 mg/ml prášek pro injekční suspenzi Azacitidinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

Masáže. bolest. na vaši. Kamil Ramík. Spoušťové body Stručné základy ergonomie Pozdrav slunci ZDRAVÍ & ŽIVOTNÍ STYL

Masáže. bolest. na vaši. Kamil Ramík. Spoušťové body Stručné základy ergonomie Pozdrav slunci ZDRAVÍ & ŽIVOTNÍ STYL ZDRAVÍ & ŽIVOTNÍ STYL Masáže na vaši bolest Spoušťové body Stručné základy ergonomie Pozdrav slunci Kamil Ramík Poděkování: fotograf Rostislav Šimek, www.foto-simek.com grafik Georgi Stojkov, www.georgistojkov.com

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Nolpaza 40mg prášek pro přípravu injekčního roztoku pantoprazolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat.

Více

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Špatné držení těla Celkově vzato, křížový syndrom souvisí s naším většinou sedavým stylem života a špatnými

Více

PRVNÍ POMOC ZÁKLADNÍ ÚKONY PRVNÍ POMOCI: Polohování postiženého:

PRVNÍ POMOC ZÁKLADNÍ ÚKONY PRVNÍ POMOCI: Polohování postiženého: PRVNÍ POMOC ZÁSADY poskytování první pomoci: - cílem je záchrana života raněných při úrazech, vážném onemocnění a hromadném neštěstí, - je nutno ji poskytnout okamžitě, - nesmí dojít k poškození zdraví

Více

Bolest a pohybový systém

Bolest a pohybový systém Bolest a pohybový systém Bolest je pro organismus nepostradatelný signál, neboť ho informuje o poškození integrity organismu, a proto je provázena nezbytnými preventivními pochody. Bolest je vědomě vnímaným

Více

Doplňky výrobců Sinecura, Wanxi a MRL, používané k řešení průjmu v kostce:

Doplňky výrobců Sinecura, Wanxi a MRL, používané k řešení průjmu v kostce: Přípravky tradiční čínské medicíny na průjmová onemocnění v kostce - ZDRAVI-VITAMINY-DOPLNKY - vit Podle tradiční čínské medicíny může mít průjem - xiexie mnoho příčin. Hlavními orgány, zodpovědnými za

Více

Masáže. bolest. na vaši. Kamil Ramík. Spoušťové body Stručné základy ergonomie Pozdrav slunci ZDRAVÍ & ŽIVOTNÍ STYL

Masáže. bolest. na vaši. Kamil Ramík. Spoušťové body Stručné základy ergonomie Pozdrav slunci ZDRAVÍ & ŽIVOTNÍ STYL ZDRAVÍ & ŽIVOTNÍ STYL Masáže na vaši bolest Spoušťové body Stručné základy ergonomie Pozdrav slunci Kamil Ramík Poděkování: fotograf Rostislav Šimek, www.foto-simek.com grafik Georgi Stojkov, www.georgistojkov.com

Více

AURA Medical Clinic BIOIDENTICKÁ HORMONÁLNÍ TERAPIE Dotazník. / / Praktický lékař: Tel. Číslo: Poslední preventivní prohlídka

AURA Medical Clinic BIOIDENTICKÁ HORMONÁLNÍ TERAPIE Dotazník. / / Praktický lékař: Tel. Číslo: Poslední preventivní prohlídka BIOIDENTICKÁ HORMONÁLNÍ TERAPIE Dotazník Datum: PŘÍJMENÍ KŘESTNÍ JMÉNO Datum narození VĚK Muž/Žena / / Praktický lékař: Tel. Číslo: Poslední preventivní prohlídka Výška Váha Pro pacienty s nadváhou: Cílová

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Apo-Rabeprazol 20 mg enterosolventní tablety Rabeprazolum natricum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Apo-Rabeprazol 20 mg enterosolventní tablety Rabeprazolum natricum Příbalová informace: informace pro uživatele Apo-Rabeprazol 20 mg enterosolventní tablety Rabeprazolum natricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls25933/2007 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE.

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls25933/2007 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls25933/2007 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE IBUMAX 400 mg potahované tablety (Ibuprofenum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou

Více

ZBOŽÍ 2016 prodáváme zboží značek:

ZBOŽÍ 2016 prodáváme zboží značek: www.citoplast.cz ZBOŽÍ 2016 prodáváme zboží značek: a phytokomplexem ze sedmi přírodních extraktů. Navštivte náš e-shop na : Hyaluronový noční krém Hydratační noční krém s kyselinou hyaluronovou a phytokomplexem

Více

Období slinivky a žaludku 15.7. 14.9.

Období slinivky a žaludku 15.7. 14.9. Období slinivky a žaludku 15.7. 14.9. Záznam přednášky Autor Soňa Navrátilová Servisní centrum Hradec Králové www.tiandeservis.cz Základní informace: Starejme se o slinivku, slezinu a žaludek právě v období

Více

Krásné nohy do plavek aneb Zbavte se křečových žil bezbolestně

Krásné nohy do plavek aneb Zbavte se křečových žil bezbolestně Krásné nohy do plavek aneb Zbavte se křečových žil bezbolestně Krása Krásné nohy do plavek aneb Zbavte se křečových žil bezbolestně Léto se kvapem blíží a je tak poslední možnost zbavit se všech estetických

Více

Počítače a zdravotní problémy - RSI

Počítače a zdravotní problémy - RSI Počítače a zdravotní problémy - RSI Pro mnohé nás jsou počítače zdrojem obživy, ale i zábavy. Trávíme před monitorem desítky hodin, ať už se věnujeme seriózní práci, hraní her nebo ubíjíme čas flirtováním

Více

PRŮVODCE SVĚTEM WELLNESS

PRŮVODCE SVĚTEM WELLNESS Obchodní družstvo Soběšice HOTEL POD HOŘICÍ PRŮVODCE SVĚTEM WELLNESS Prosíme, vracejte průvodce zpět! Úvodem Vážení klienti, tímto si Vám dovolujeme nabídnout přehled wellness služeb Hotelu pod Hořicí

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Jak používat PAIN GONE. Jak PAIN GONE pracuje? Od jaké bolesti PAIN GONE uleví? POUZE K VNĚJŠÍMU POUŽITÍ

NÁVOD K POUŽITÍ. Jak používat PAIN GONE. Jak PAIN GONE pracuje? Od jaké bolesti PAIN GONE uleví? POUZE K VNĚJŠÍMU POUŽITÍ NÁVOD K POUŽITÍ Jak používat PAIN GONE PAIN GONE je připraven k okamžitému použití a nevyžaduje žádnou přípravu. Vezměte PAIN GONE do ruky a pevně obepněte ukazováček kolem kovového kroužku. Přiložte PAIN

Více

Lidská páteř (aneb trocha anatomie)

Lidská páteř (aneb trocha anatomie) Zdravá záda a správné dýchání doma i ve škole Dagmar Dupalová, Kateřina Neumannová, Martina Šlachtová -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Adriblastina CS injekční roztok 2 mg/ml doxorubicini hydrochloridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Adriblastina CS injekční roztok 2 mg/ml doxorubicini hydrochloridum Příbalová informace: informace pro uživatele Adriblastina CS injekční roztok 2 mg/ml doxorubicini hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

Tvorba elektronické studijní opory. Mgr. Libuše Danielová, PhDr. H. Kisvetrová, Ph.D.

Tvorba elektronické studijní opory. Mgr. Libuše Danielová, PhDr. H. Kisvetrová, Ph.D. Tvorba elektronické studijní opory Záhlaví: Název studijního předmětu Téma Název kapitoly Autor - autoři Ošetřovatelská péče v geriatrii Rehabilitační ošetřovatelství Rehabilitační prostředky Mgr. Libuše

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta

Příbalová informace: informace pro pacienta sp. zn. sukls189083/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta COLDREX TABLETY paracetamolu, coffeinum, phenylephrini hydrochloridum, terpinum monohydricum a acidum ascorbicum Přečtěte si pozorně

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Metronidazol B. Braun 5 mg/ml, infuzní roztok. metronidazolum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Metronidazol B. Braun 5 mg/ml, infuzní roztok. metronidazolum sp.zn.sukls126426/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Metronidazol B. Braun 5 mg/ml, infuzní roztok metronidazolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

Návod k použití Iontový nástroj krásy

Návod k použití Iontový nástroj krásy Návod k použití Iontový nástroj krásy NY-E022 (ULTRABEAUTY) Velice Vám děkujeme, že jste si pořídili náš výrobek. Produkt, který jste zakoupili, byl přísně testován v souladu s technickými standardy. Bez

Více

sp. zn. sukls189078/2015

sp. zn. sukls189078/2015 sp. zn. sukls189078/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE COLDREX MAXGRIP CITRON prášek pro perorální roztok v sáčku paracetamolum, phenylephrini hydrochloridum, acidum ascorbicum Přečtěte

Více

- pokrývá tělo, odděluje vnitřní prostředí organismu od vnějšího prostředí - dospělý člověk 1,6 1,8 m 2

- pokrývá tělo, odděluje vnitřní prostředí organismu od vnějšího prostředí - dospělý člověk 1,6 1,8 m 2 Kůže (cutis) - pokrývá tělo, odděluje vnitřní prostředí organismu od vnějšího prostředí - dospělý člověk 1,6 1,8 m 2 funkce: 1) ochrana chemická, mechanická, fyzikální 2) udržování stálé tělesné teploty

Více

Vhodnost. Je vyráběna ve Švýcarsku firmou Puris AG. Pro více informací navštivte www.puris.ch.

Vhodnost. Je vyráběna ve Švýcarsku firmou Puris AG. Pro více informací navštivte www.puris.ch. O kúře CO JE DETOXIKACE? Detoxikace je proces, který tělo denně vykonává, kdy jsou toxiny uvolňovány a odstraňovány pomocí jater, plic, ledvin, lymfatického systému a kůže. Dnešní strava s vysokým obsahem

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE. Gemcitabin Mylan 38 mg/ml prášek pro přípravu infuzního roztoku gemcitabini hydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE. Gemcitabin Mylan 38 mg/ml prášek pro přípravu infuzního roztoku gemcitabini hydrochloridum PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE Gemcitabin Mylan 38 mg/ml prášek pro přípravu infuzního roztoku gemcitabini hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

FITNESS posilovna. Diagnostika ve fitness

FITNESS posilovna. Diagnostika ve fitness FITNESS posilovna práce na téma Diagnostika ve fitness David Tomšík (UČO: 200488) RVS CŽV MASARYKOVA UNIVERZITA v Brně Fakulta sportovních studií 1 Obsah 1 Úvod...2 2 Metody získávání dat...2 2.1 Vstupní

Více

Zdravotní důsledky stresu. MUDr Sylva Gilbertová,CSc Fyzioterapeutické odd. SAZ, Praha 7

Zdravotní důsledky stresu. MUDr Sylva Gilbertová,CSc Fyzioterapeutické odd. SAZ, Praha 7 Zdravotní důsledky stresu MUDr Sylva Gilbertová,CSc Fyzioterapeutické odd. SAZ, Praha 7 Stres reakce na nadměrnou zátěž či ohrožení nepříznivými vlivy Akutní stres (krátkodobý) rychlé zvýšení emoční tenze

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFOMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFOMACE PRO UŽIVATELE 1. Co je přípravek Ranital a k čemu se používá 2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete přípravek Ranital užívat 3. Jak se přípravek Ranital užívá 4. Možné nežádoucí účinky 5. Jak přípravek Ranital

Více

Akupuntura(akupresura) na cesty

Akupuntura(akupresura) na cesty Akupuntura(akupresura) na cesty 1. Základní body TS 4 v 1. meziprstním prostoru ve výši středu 1. záprstní kosti Ž 36 tři proporcionální cuny (palce) pod čéškou, jeden prst vně od hrany holenní kosti Bod

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele

Příbalová informace: informace pro uživatele Příbalová informace: informace pro uživatele VAQTA Adult 50 U/ml injekční suspenze v předplněné injekční stříkačce Očkovací látka proti hepatitidě typu A, inaktivovaná, adsorbovaná Pro dospělé Přečtěte

Více

KLASICKÁ MASÁŽ. regenerační, relaxační, sportovní. cca 30 min. - záda, šíje 250,-

KLASICKÁ MASÁŽ. regenerační, relaxační, sportovní. cca 30 min. - záda, šíje 250,- KLASICKÁ MASÁŽ regenerační, relaxační, sportovní cca 30 min. - záda, šíje 250,- cca 60 min. - záda, šíje + nohy, ruce nebo hlava (dle přání) 500,- cca 90 min. - záda, šíje, nohy + ruce nebo hlava (dle

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE. Tessyron 75 mg potahované tablety clopidogrelum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE. Tessyron 75 mg potahované tablety clopidogrelum PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE Tessyron 75 mg potahované tablety clopidogrelum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. Ponechte si příbalovou

Více

Jinová dráha probíhající sestupně od hrudníku k ruce

Jinová dráha probíhající sestupně od hrudníku k ruce Meridián plic Jinová dráha probíhající sestupně od hrudníku k ruce Začátek dráhy je uvnitř trupu, vede směrem dolů k tlustému střevu a zpět podél žaludku, od vrátníku k žaludečnímu vchodu. Proniká bránicí

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tematická Nervová soustava Společná pro celou sadu oblast

Více

Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém

Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém Amethyst BioMat Infračervený Regenerační Systém Prevence Regenerace Relaxace www.richwayeu.com Feel Better - Heal Faster Amethyst BioMat systém ² Amethyst BioMat je infračervený systém určený pro každodenní

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. ZOXON 2 ZOXON 4 tablety doxazosinum

Příbalová informace: informace pro pacienta. ZOXON 2 ZOXON 4 tablety doxazosinum sp.zn. sukls97553/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta ZOXON 2 ZOXON 4 tablety doxazosinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

DESFERAL prášek pro přípravu injekčního roztoku (deferoxamini mesilas)

DESFERAL prášek pro přípravu injekčního roztoku (deferoxamini mesilas) Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp. zn. sukls19458/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE DESFERAL prášek pro přípravu injekčního roztoku (deferoxamini mesilas) Přečtěte si pozorně

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls135945/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls135945/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls135945/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Sudroc 75 mg, potahované tablety Clopidogrelum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

Bulletin červenec 2012

Bulletin červenec 2012 Bulletin červenec 2012 Cítit se skvěle na duši i těle Zdravotní středisko Lhotská 2072/3, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice ROZHOVOR aneb PŘEDSTAVUJEME... V tomto čísle Bulletinu představujeme paní Mgr.

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Dracenax 2,5 mg Letrozolum potahované tablety

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Dracenax 2,5 mg Letrozolum potahované tablety Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp. zn. sukls172883/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Dracenax 2,5 mg Letrozolum potahované tablety Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

Použití lymfodrenáže - lymfatické masáže :

Použití lymfodrenáže - lymfatické masáže : Hlavní přednosti lymfodrenáže: V čem vyniká lymfodrenáž: - lymfodrenáž podpora krev. oběhu a lymf. systému v oslabených, namáhaných částech rukou a nohou - aktivní vzduchová lymfodrenáž čtyřkomorovým systémem

Více

TIENS Multifunkční přístroj na masáž hlavy

TIENS Multifunkční přístroj na masáž hlavy TIENS Multifunkční přístroj na masáž hlavy Používejte každý den! Kdykoli! Kdekoli! Často kladené otázky 1. Co přesně je TIENS Multifunkční přístroj na masáž hlavy? TIENS Multifunkční přístroj na masáž

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. COLDREX HORKÝ NÁPOJ CITRON prášek pro perorální roztok v sáčku

Příbalová informace: informace pro uživatele. COLDREX HORKÝ NÁPOJ CITRON prášek pro perorální roztok v sáčku sp. zn. sukls189075/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele COLDREX HORKÝ NÁPOJ CITRON prášek pro perorální roztok v sáčku paracetamolum, phenylephrini hydrochloridum, acidum ascorbicum Přečtětě

Více

Tato brožura, byla vypracována jako součást bakalářské práce na téma Pohybová aktivita dětí v období dospívání. Je určená mladým dospívajícím lidem,

Tato brožura, byla vypracována jako součást bakalářské práce na téma Pohybová aktivita dětí v období dospívání. Je určená mladým dospívajícím lidem, 1 2 Tato brožura, byla vypracována jako součást bakalářské práce na téma Pohybová aktivita dětí v období dospívání. Je určená mladým dospívajícím lidem, kterým zdraví jejich pohybového aparátu není lhostejné.

Více

WELLNESS. Drnovice 115, 683 04, Recepce tel.: 517 330 553, recepce@hotelallvet.cz, Masérka: Mgr. et Mgr. Simona Skoupá, wellness-inspire@seznam.cz.

WELLNESS. Drnovice 115, 683 04, Recepce tel.: 517 330 553, recepce@hotelallvet.cz, Masérka: Mgr. et Mgr. Simona Skoupá, wellness-inspire@seznam.cz. WELLNESS Drnovice 115, 683 04, Recepce tel.: 517 330 553, recepce@hotelallvet.cz, Masérka: Mgr. et Mgr. Simona Skoupá, wellness-inspire@seznam.cz. Je naším potěšením, že využíváte služeb hotelu Allvet.

Více

DRUHY SPORTOVNÍ MASÁŽE

DRUHY SPORTOVNÍ MASÁŽE DRUHY SPORTOVNÍ MASÁŽE SPORTOVNÍ MASÁŽ Cíl sportovní masáže : příprava na sportovní výkon pomoc při rozcvičování specifická pomoc při strečinku podpora zotavovacích procesů po zátěži navození pocitu pohody

Více

Anahata: Jóga srdce... 3 Předmluva důvodů proč se miluji Praxe pro odpuštění Denní afirmace... 17

Anahata: Jóga srdce... 3 Předmluva důvodů proč se miluji Praxe pro odpuštění Denní afirmace... 17 Anahata: Jóga srdce... 3 Předmluva... 4 Úvod... 6 50 důvodů proč se miluji... 11 Praxe pro odpuštění... 14 Denní afirmace... 17 Meditace... 19 3 způsoby, jak udržet srdeční čakru zdravou... 21 Cvičení

Více

Thajské masáže. Relaxace pro Vaše tělo i mysl... Profesionální masérské služby prováděny thajskými masérkami

Thajské masáže. Relaxace pro Vaše tělo i mysl... Profesionální masérské služby prováděny thajskými masérkami Relaxace pro Vaše tělo i mysl... Profesionální masérské služby prováděny thajskými masérkami 1. Tradiční thajská masáž Tradiční thajská masáž je provozována již déle než 2000 let. Jedná se o soubor technika

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Ketonal tvrdé tobolky ketoprofenum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Ketonal tvrdé tobolky ketoprofenum Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls221098/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Ketonal tvrdé tobolky ketoprofenum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informace dříve,

Více

DOPOLEDNÍ RELAX V HOPSÁČKU

DOPOLEDNÍ RELAX V HOPSÁČKU DOPOLEDNÍ RELAX V HOPSÁČKU INDICKÁ MASÁŽ HLAVY MASÁŽ LÁVOVÝMI KAMENY RELAXAČNÍ A SPORTOVNÍ MASÁŽ MASÁŽE DĚTÍ DÉLKA MASÁŽE JE POUZE ORIENTAČNÍ A ODVÍJÍ SE VŽDY OD INDIVIDUÁLNÍCH POTŘEB KLIENTA. ROVNĚŽ VÝBĚR

Více

Kosterní a svalová soustava. Kosterní soustava

Kosterní a svalová soustava. Kosterní soustava Kosterní a svalová soustava Kosterní soustava 1. Proč máme kostru? Kostra tvoří pomyslný základ našeho těla. Umožňuje pohyb (klouby), chrání orgány (lebka, hrudní koš) a upínají se na ní svalové úpony.

Více

Nemoci ohrožující dětské nožičky

Nemoci ohrožující dětské nožičky Nemoci ohrožující dětské nožičky Přestože 99 % dětí se rodí se zdravýma nohama, již 30 % prvňáčků přichází do školy s nohama výrazně poškozenýma. Příčinou je nesprávná obuv. Nebezpečí nošení zdravotně

Více

ACYLPYRIN tablety (Acidum acetylsalicylicum)

ACYLPYRIN tablety (Acidum acetylsalicylicum) sp. zn. sukls67700/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE ACYLPYRIN tablety (Acidum acetylsalicylicum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro vás důležité údaje.

Více

INFORMOVANÝ SOUHLAS PACIENTA PRO OPERACI AMPUTACE KONČETINY

INFORMOVANÝ SOUHLAS PACIENTA PRO OPERACI AMPUTACE KONČETINY INFORMOVANÝ SOUHLAS PACIENTA PRO OPERACI AMPUTACE KONČETINY Jméno a příjmení:. Rodné číslo: Bydliště. Zdravotní pojišťovna: Vážený pane, vážená paní, je nutné, aby byl ve Vašem případě proveden operační

Více

PODPOŘ SVÉ ZDRAVÍ. www.podporsvezdravi.cz. Zácpa. Průjem. Hemoroidy. Obezita & Diabetes. Srdce & Cévy. Obezita & Diabetes. Srdce & Cévy.

PODPOŘ SVÉ ZDRAVÍ. www.podporsvezdravi.cz. Zácpa. Průjem. Hemoroidy. Obezita & Diabetes. Srdce & Cévy. Obezita & Diabetes. Srdce & Cévy. FENOLAX EUCARBON TASECTAN CARBO MED. MULTILAC DOBEXIL H OmegaDefend BAYFLEX EMOXEN GEL CandyS PŘESNÉ DÁVKOVÁNÍ FENOLAX Projímadlo v tabletách 5 mg 30 tablet FENOLAX www.fenolax.cz Pomáhá při akutní zácpě

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. LAMISIL 125 mg LAMISIL 250 mg tablety terbinafini hydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. LAMISIL 125 mg LAMISIL 250 mg tablety terbinafini hydrochloridum sp.zn.: sukls195142/2011, sukls195255/2011 a k sp.zn.: sukls151500/2010, sukls69655/2011, sukls197638/2011, sukls210296/2012, sukls62199/2012, sp.zn. sukls151501/2010, sukls69648/2011, sukls197650/2011,

Více

sp.zn. sukls242408/2010

sp.zn. sukls242408/2010 sp.zn. sukls242408/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE BRUFEN 600 mg, šumivé granule (Ibuprofenum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Více

B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE

B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE 1 Příbalová informace: informace pro pacienta Imlygic 10 6 jednotek tvořících plaky (PFU)/ml injekční roztok Imlygic 10 8 jednotek tvořících plaky (PFU)/ml injekční roztok talimogenum

Více

Obecné zásady polohování

Obecné zásady polohování Polohy nemocných Definice Umístění těla člověka do zdravých či prospěšných poloh pomocí podkládání a podpory, abychom podpořili zotavení. Ukládání nemocného nebo částí jeho těla tak, abychom předcházeli

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. DICLOIN 75 mg/ml injekční roztok. diclofenacum natricum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. DICLOIN 75 mg/ml injekční roztok. diclofenacum natricum Sp.zn.sukls126468/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE DICLOIN 25 mg/ml injekční roztok DICLOIN 50 mg/ml injekční roztok DICLOIN 75 mg/ml injekční roztok diclofenacum natricum Přečtěte si

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE sp.zn. sukls79449/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Tento přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových informací o bezpečnosti. Můžete přispět tím, že nahlásíte

Více

Předmět: PŘÍRODOPIS Ročník: 8. Časová dotace: 2 hodiny týdně. Konkretizované tématické okruhy realizovaného průřezového tématu

Předmět: PŘÍRODOPIS Ročník: 8. Časová dotace: 2 hodiny týdně. Konkretizované tématické okruhy realizovaného průřezového tématu Předmět: PŘÍRODOPIS Ročník: 8. Časová dotace: 2 hodiny týdně Výstup předmětu Rozpracované očekávané výstupy září popíše základní rozdíly mezi buňkou rostlin, živočichů a bakterií a objasní funkci základních

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Controloc i.v., 40 mg, prášek pro injekční roztok. (Pantoprazolum)

Příbalová informace: informace pro uživatele. Controloc i.v., 40 mg, prášek pro injekční roztok. (Pantoprazolum) Sp.zn.sukls43597/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Controloc i.v., 40 mg, prášek pro injekční roztok (Pantoprazolum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PARALEN PLUS potahované tablety paracetamolum, pseudoephedrini hydrochloridum, dextromethorphani hydrobromidum monohydricum

PARALEN PLUS potahované tablety paracetamolum, pseudoephedrini hydrochloridum, dextromethorphani hydrobromidum monohydricum sp.zn. sukls85134/2010 a sukls101210/2013 Příbalová informace: informace pro uživatele PARALEN PLUS potahované tablety paracetamolum, pseudoephedrini hydrochloridum, dextromethorphani hydrobromidum monohydricum

Více

Návrh pojistníka na změnu pojistné smlouvy (WÜSTENROT EveryBody) *17929A* Zahrnutí dalších osob do pojištění

Návrh pojistníka na změnu pojistné smlouvy (WÜSTENROT EveryBody) *17929A* Zahrnutí dalších osob do pojištění Návrh pojistníka na změnu pojistné smlouvy (WÜSTENROT EveryBody) *17929A* Pojistník (titul, jméno(a) a příjmení) Wüstenrot pojišťovna a.s., Na Hřebenech II 1718/8, 140 23 Praha 4 IČO: 24800682, zapsaná

Více