Matika I. 2. Čísla, prvky, druhy, čtverce, naučili jsme se lehce, nepropadnem panice, umíme i číslice!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Matika I. 2. Čísla, prvky, druhy, čtverce, naučili jsme se lehce, nepropadnem panice, umíme i číslice!"

Transkript

1 Matika I ja Když za čí ko ná hra ní, ma ti ka, to ne ní žád hle na ná še pa ni ka, po čí tá vy pa dá ní. to 2. Čísla, prvky, druhy, čtverce, naučili jsme se lehce, nepropadnem panice, umíme i číslice!. Větší, menší, rovná se, kdo to umí, pozná se. hceme sčítat, odčítat, prostě krásně počítat!. Když začíná matika, není žádná panika, vypadá to jako hraní, tohle naše počítání.

2 Ouvej, ouvej, běda, běda Ou vel vej, ký ou vej, jed lík bě da, bě da. Ču do stal je ník nom se dí u o bě da. je den č kne ko liv dlík. je 2. Ouvej, ouvej, to jsou věci, nenechte mě umřít přeci, dejte mi víc než jen knedlík, vždyť přece jsem velký jedlík.. Ouvej, ouvej, běda, běda. Čuník sedí u oběda. čkoliv je velký jedlík, dostal jenom jeden knedlík.

3 va zajíci v houští 5 va za jí ci v hou ští ma jí po ra du, je stli ma jí no sit u ši do za du, 9 je é den tvr dí é, a nó, co dru hý se ba né, sta ne. a my si po čká mé é 2. vě veverky zase mají starosti, jestli mají kožich dobré jakosti. Jedna tvrdí ba ne, druhá ano, snad se to vyřeší nějak samo.. va ježečci v listí už dvě hodiny mudrují, kdo z nich má delší bodliny. Jeden křičí: To já! ruhý: Kdeže! my si počkáme pěkně vleže.

4 U silnice v oranici U sil ni ce v o ra ni ci, ho ni li se tři za jí ci. o ni li se vši chni v krou žku, mě li zro vna, mě li zkou šku 2. První zajíc hraje krále, druhý Popelku na bále. Třetí zajíc na mě mrk': ele, kluci, já jsem vlk!. První zajíc střílí z luku, druhý mu však drží ruku: Králi, králi, odhoď luk, je to zajíc, a ne vlk!. U silnice v oranici, honili se tři zajíci. onili se všichni v kroužku, náušnice měli v oušku.

5 Kobyla má kří a Ko by ne dla bo la žá snad dná ta má kří hle jen ko čty dla, by ři no la, ko by hy a la z po tak tak há zkrá už a má by dky, tka to á a ne čty moc le lí ři tá. né ta, ko py ta, 2 ko by co nám la ne a le ne Kdy by mě la by la řeh tá za vrá tky. 2. Kobyla má čtyři nohy, na nich čtyři kopyta. Jsem moc šťastný, že je doma, nikde jen tak nelítá. Kdyby měla křídla tahle kobyla, tak už by to moc kobyla nebyla. nebo snad jen kobyla z pohádky, ale ne ta, co nám řehtá za vráty. Kobyla má čtyři nohy, na nich čtyři kopyta, jsem moc šťastný, že je doma, nikde jen tak nelítá.

6 Štěňátka U pět ště ňá Je dna, dvě, k má dom mě tek bě ku tři, ží, le ží čty do ři, vá pět, za hrá dí, pi jí dka kdo psí má pak ma mlí a po ní si s ni je sro čko bě ží mi po ra dí. ště ňá tka, vná hned, pět ště ňá kli dně le ží. tek 2. U domku leží zahrádka a po ní běží štěňátka. Pět štěňátek dovádí. Kdopak si s nimi poradí?

7 Loďky Plu mi jí loď ky mi po ře ce, ve se le se hou pa jí, B prv ní spo čí tám leh ce a dal ší se ne da jí. 2. Čtvrtá, pátá lodička, snažíme se ostošest, ještě malá chvilička, loděk plulo právě šest.. Plují loďky po řece, vesele se houpají, první spočítám lehce a další se nedají.. Čtvrtá, pátá lodička, snažíme se ostošest, ještě malá chvilička, loděk plulo právě šest.

8 Kachny, husy Kach ny, hu mi mi ko lik ka čer je jich, pře sně sy na se dm, hra mi ryb ní ce hra jí ka čer hra je só lo, je só mi vod mi ko lo. lik ní pó lo, je jich, pře sně se dm 2. Sedm kachen, sedm husí, kačer je svým umem dusí. al jim sedm gólů, on je mistr v pólu. al jim sedm gólů, on je mistr v pólu.

9 Náš pejsek Náš pej sek má o sm kos tí, vše chny psy v o ko lí hos tí, o sm kos 9 19 tí, hos ty hos tí s ra do stí, pro to že je pej sek do brák od ko sti. 2. Náš kocour má osm myší, mňouká, ať to všichni slyší. Osm myší poskládal si do řádku, on má vždycky všechny věci v pořádku.

10 Každý správný medvěd Kaž dý sprá vný med věd má blech nej míň de vět, de vět krát se 1 po Na tom psal je dr den be na bři še a pře mý šlí, ko mu do pis do me chu, při jeď te si ry o tom na chle pro ble pí še. chu. 2. Napsal druhý dopis do kůry: Rozdáváme blechy na fůry!. Napsal třetí dopis do hlíny: Mám tu blechy jako maliny!. Napsal čtvrtý dopis ve spaní: V kožichu mu blechy dovádí! 5. Každý správný medvěd má blech nejmíň devět, devětkrát se potom drbe na břiše a přemýšlí, komu o tom napíše.

11 Prsty Pět prs tů má le vá, pět prs tů má B pra vá, le vá ru ka s pra vou de set prs tů dá vá. 2. eset prstů na rukou, deset na nohou mám, ani nevím, jestli je dohromady spočítám.

12 Měla babka Mě la bab ka čty ři jab ka a dě dou šek jen dvě. ej mi, bab ko, Vo. je dno jab ko, bu de me mít stej ně. 2. Měl dědoušek, měl kožíšek a babička jupku, pojď, dědoušku, na mazurku, já si s tebou dupnu.

13 Když jsem já sloužil 5 Když jsem já slou to ku ře krá žil ko ře to pr vní lé to, bě há po dvo ře, vy slou žil jsem si má pa nen ka plá če ku řá tko za to. do ma v ko mo ře. 2. Když jsem já sloužil to druhé léto, vysloužil jsem si kachničku za to. ta kačka blátotlačka a to kuře krákoře běhá po dvoře, má panenka pláče doma v komoře.... ta husa chodí bosa a ta kačka blátotlačka a to kuře krákoře běhá po dvoře, má panenka pláče doma v komoře.... ten vepř jako pepř a ta husa chodí bosa a ta kačka blátotlačka a to kuře krákoře běhá po dvoře, má panenka pláče doma v komoře to tele hubou mele a ten vepř jako pepř a ta husa chodí bosa a ta kačka blátotlačka a to kuře krákoře běhá po dvoře, má panenka pláče doma v komoře.... ta kráva mléko dává a to tele hubou mele a ten vepř jako pepř a ta husa chodí bosa a ta kačka blátotlačka a to kuře krákoře běhá po dvoře, má panenka pláče doma v komoře ten vůl jako kůl a to kráva mléko dává a to tele hubou mele a ten vepř jako pepř a ta husa chodí bosa a ta kačka blátotlačka a to kuře krákoře běhá po dvoře, má panenka pláče doma v komoře ty boty do roboty a ten vůl jako kůl a tak kráva mléko dává a to tele hubou mele a ten vepř jako pepř a ta husa chodí bosa a ta kačka blátotlačka a tu kuře krákoře běhá po dvoře, má panenka pláče doma v komoře To děvčátko jak poupátko a ty boty do roboty a ten vůl jako kůl a ta kráva mléko dává a to tele hubou mele a ten vepř jako pepř a ta husa chodí bosa a tak kačka blátotlačka a to kuře krákoře běhá po dvoře, má panenka stele postel v komoře.

14 Matika II ja Když nám kon ko hra čí ní, ma ti ka, to hle ne ní na žád ná še pa ni ka, po čí tá vy pa dá ní. to 2. Čísla, prvky, druhy, čtverce, naučili jsme se lehce, nepropadnem panice, umíme i číslice!. Větší, menší, rovná se, kdo to umí, pozná se. hceme sčítat, odčítat, prostě krásně počítat!. Když nám končí matika, není žádná panika, vypadá to jako hraní, tohle naše počítání.

ok s k s k s k s k s k s k s k a o j ks k s k s jk s k s k s k s k k

ok s k s k s k s k s k s k s k a o j ks k s k s jk s k s k s k s k k s 0.Je ce - st tr - ním p - se - tá, ež li - li - e - mi pr- vé - tá. 1.Kd Kris- tu v - lá "u - ři - žu", 1.ten v hře- by mě - ní - zy svů, 2.N ru - tých sud-ců p - y - ny, svů l - tář vzl Pán ne - vin

Více

VĚČNÉ EVANGELIUM (Legenda 1240)

VĚČNÉ EVANGELIUM (Legenda 1240) 0 Jroslv Vrchcký I. (sbor tcet) Con moto tt.ii. dgo 0 VĚČNÉ EVNGELIUM (Legend 0) JOCHIM Kdo v dí n dě l, jk tí mrč Leoš Jnáček ny? Půl hvě zd m je skryt host nd o blč ný. Moderto Zs n děl nd be ze tí str

Více

j k k k i k k k k k j k j j j j ij i k k jk k k jk k j j i

j k k k i k k k k k j k j j j j ij i k k jk k k jk k j j i 1.Stá-la Mat-a od-ho-dla-ně v sl-zách ve- dle ří-že Pá-ně, na te-rém Syn e-í pněl. Je- í du-š v hoř-ém lá-ní slí-če - nou, bez sm-lo - vá-ní do hlu-bn meč o-te - vřel. a f d b f Copyrght by

Více

Bilance aktiv a kapitálu podniku

Bilance aktiv a kapitálu podniku KAPITOLA 5 Bilance aktiv a kapitálu podniku Bi lanč ní prin cip, jak jsme již na zna či li v mi nu lé ka pi to le, umož ňu je za chy tit ma je tek (ak ti va) pod ni ku a sou čas ně i zdroj (ka pi tál),

Více

Křížová cesta - postní píseň

Křížová cesta - postní píseň 1.a)U sto - lu s ná - mi se - dí Pán, chléb spá- sy bu - de po - dá - ván, 1.b)A je to po - krm ži - vo - ta, do kon-ce svě-ta bu - de brán, 2.Do tmy se hrou-ží zah-ra - da. Je - žíš se do muk pro-pa -

Více

SERVIS ŠITÝ NA MÍRU PRO VAŠE VOZIDLO

SERVIS ŠITÝ NA MÍRU PRO VAŠE VOZIDLO W W W. I V E C O. C O M SERVIS ŠITÝ NA MÍRU PRO VAŠE VOZIDLO www.facebook.com/iveco www.youtube.com/iveco www.twitter.com/iveco www.flickr.com/photos/ Nen í po chyb o to m, že tyto n ové ba lí čky EL E

Více

O svatých mužích. společné texty. tí. lu ja. vy * Jakub Pavlík. 1. nešpory. 1. ant. - VII.a (Žalm 113) V době velikonoční: 2. ant. - IV.

O svatých mužích. společné texty. tí. lu ja. vy * Jakub Pavlík. 1. nešpory. 1. ant. - VII.a (Žalm 113) V době velikonoční: 2. ant. - IV. 1. nešry sčné texty O tých mužích Jkub Pvlík 1. nt. - VII. (Žlm 113) Chvl te n še h, všchn tí. 2. nt. - IV.g (Žlm 146) Bl slve ní, kdo lč ní žízní sprvedl nos t, neboť o n budou nsy ce n. 3. nt. - I.D

Více

Stvr ze ní pří jmu při pouštěcí znám ky. For mu lá ře s vý zvou k osob ní mu vy zved nu tí při pouště cí znám ky

Stvr ze ní pří jmu při pouštěcí znám ky. For mu lá ře s vý zvou k osob ní mu vy zved nu tí při pouště cí znám ky Stvr ze ní pří jmu při pouštěcí znám ky Stvr zen ka při po je ná k for mu lá ři a spo je ná s ním ob vyk le perfo ra cí mě la shod ný ně mec ký a čes ký text to ho to zně ní: P.T. Ži dov ské ra dě star

Více

Překlady 1/5 14, ,7 1,62

Překlady 1/5 14, ,7 1,62 Překlady 1/5 Po uži tí Ci helné pře kla dy Porotherm KP 7 se po uží va jí ja ko pl ně nos né prv ky nad oken ní mi a dveř ní mi otvo ry ve zdě ných stě no vých kon struk cích. Vý ho dy pl ně sta tic ky

Více

14/10/2015 Z Á K L A D N Í C E N Í K Z B O Ž Í Strana: 1

14/10/2015 Z Á K L A D N Í C E N Í K Z B O Ž Í Strana: 1 14/10/2015 Z Á K L A D N Í C E N Í K Z B O Ž Í Strana: 1 S Á ČK Y NA PS Í E XK RE ME N TY SÁ ČK Y e xk re m en t. p o ti sk P ES C Sá čk y P ES C č er né,/ p ot is k/ 12 m y, 20 x2 7 +3 c m 8.8 10 bl ok

Více

Píseň ke kříž. cestě (I. zastavení - Ježíš souzen) Je- žíš sto - jí před Pi - lá - tem, všech- no se dě - je

Píseň ke kříž. cestě (I. zastavení - Ježíš souzen) Je- žíš sto - jí před Pi - lá - tem, všech- no se dě - je Píseň ke kříž. cestě (. zastavení ežíš souzen) e a kal né rá no, Pan na sva tá k pa lá ci vla da e žíš sto í před Pi lá tem, všech no se dě e a s k s kk b k k k fk k e řo vu s vel kým chvá tá, chva tem,

Více

Zpra vo daj mìs ta Hor šov ský Týn

Zpra vo daj mìs ta Hor šov ský Týn Èís lo: 10 Roè ník: 2008 Ce na: 5, Kè Zpra vo daj mìs ta Hor šov ský Týn Uvnitø èísla najdete: * Sbìr elektrozaøízení se vydaøil * Pozvánka ke krajským volbám * 4. roèník veletrhu cestovního ruchu Plzeòského

Více

Obsah. P ře d m lu va...11

Obsah. P ře d m lu va...11 Obsah P ře d m lu va...11 1 / Péče o z ra lo u p le ť... 15 Co je to zralá p le ť... 15 Některé pověry v používání k o s m e tik y...17 Vypadat dobře bez ohledu na v ě k... 18 Ve d v a c e ti...18 Ve t

Více

TA TU TE TO TU MA LA ME LE SA. tŧ té tá tú tó SE MO LÓ SO PÁ PE PO MU LU SU TÁTA MOTÁ METE PATA TETA. léto tele topí síto tulí se PU MÍ LI SI PI

TA TU TE TO TU MA LA ME LE SA. tŧ té tá tú tó SE MO LÓ SO PÁ PE PO MU LU SU TÁTA MOTÁ METE PATA TETA. léto tele topí síto tulí se PU MÍ LI SI PI MA LA ME LE SA SE MO LÓ SO PÁ PE PO MU LU SU PU MÍ LI SI PI má la le me se sa lo mo pa só po pe lu su mu pu si pí li mi MA ME MO MU MI LI LU LO LE LA SU SE SA SI SO PE PI PU PA PO TA TU TE TO TU tŧ té

Více

Ú vod... I 7. In te rd is c ip lin á rn í p řís tu p k p ro b le m a tic e u m ír á n í a s m r t i...19 T h a n a to lo g ie...19

Ú vod... I 7. In te rd is c ip lin á rn í p řís tu p k p ro b le m a tic e u m ír á n í a s m r t i...19 T h a n a to lo g ie...19 11 OBSAH Ú vod... I 7 In te rd is c ip lin á rn í p řís tu p k p ro b le m a tic e u m ír á n í a s m r t i...19 T h a n a to lo g ie...19 T h a n a to p s y c h o lo g ie...20 T hanatosociologie... 22

Více

Obsah. Úvod... 11. Co je to generalizovaná úzkostná porucha... 19. Obavy a starosti, úzkost a strach...39

Obsah. Úvod... 11. Co je to generalizovaná úzkostná porucha... 19. Obavy a starosti, úzkost a strach...39 Obsah Úvod... 11 Výrazně se zhoršii o prospěchu...17 Obavy a výěitky před m a tu rito u... 17 P R V N Í K A P IT O L A Co je to generalizovaná úzkostná porucha... 19 Jak generalizovaná úzkostná porucha

Více

a výška ich prípustného pre kro če nia

a výška ich prípustného pre kro če nia Strana 644 Zberka zákonov č. 71/004 Častka 11 Príloha č. k vyhláške č. 71/004 Z. z. Navyšše prípustné hodnoty ožarena elektromagnetckým po om a výška ch prípustného pre kro če na 1. Na vy šše prí pust

Více

Ú v o d... 15. K ojení... 24 Energie / Tekutiny / Bílkoviny / Tuky / Vitamíny a minerály / Zakázané ovoce"

Ú v o d... 15. K ojení... 24 Energie / Tekutiny / Bílkoviny / Tuky / Vitamíny a minerály / Zakázané ovoce OBSAH Ú v o d... 15 STR A V A T Ě H O T N É A K O J ÍC Í Ž E N Y... 17 T ě h o te n s tv í... 17 P rvní príznaky těhotenství / Co s ranní nevolností? / Co s pálením žáhy? / Zácpa - častý problém / Energie

Více

Křížová cesta - postní píseň. k k k k. k fk. fj k k. ať mi - lu - jem prav - du, dob - ro věč - né, ty nás příj - mi v lás - ce ne - ko - neč - né.

Křížová cesta - postní píseň. k k k k. k fk. fj k k. ať mi - lu - jem prav - du, dob - ro věč - né, ty nás příj - mi v lás - ce ne - ko - neč - né. T:Slovenso 19,stol.//T:a H: P.Chaloupsý 2018. zastavení Před Pi-lá - tem dra - hý e - žíš sto - jí, do že han-bu, bo - lest mu za - ho - jí? G =60 Sly - ší or - tel Kris-tus, Pán ne - vin - ný a jde tr

Více

P O T R AV I N O VÁ S K Ř Í Ň S K O Š I N A D V Í Ř K A... 1 8 Ř A D A C O M PA C T... 1 9 S L E P Ý R O H... 5 7 D R ÁT Ě N Á P O L I C E...

P O T R AV I N O VÁ S K Ř Í Ň S K O Š I N A D V Í Ř K A... 1 8 Ř A D A C O M PA C T... 1 9 S L E P Ý R O H... 5 7 D R ÁT Ě N Á P O L I C E... D R ÁT Ě N Ý P R O G R A M P O T R AV I N O V É S K Ř Í N Ě................................................ 1 0 P O T R AV I N O VÁ S K Ř Í N S T L U M E N Ý M D O V Ř E N Í M Ř A D A C O M PA C T...................................................

Více

O jednom mučedníkovi nebo mučednici

O jednom mučedníkovi nebo mučednici 1. nešpory spočné texty O dnom mučedníkov nebo mučednc Jkub Pvlík 1. nt. - VI.F (Žlm 118-I.II) já Ke kž dé mu, př znám před svým kdo cem v neb. ke mně j. př zná před ld m, 2. nt. - VI.F (Žlm 118-III) ž

Více

Obsah Úvo dem 1 Tech nic ká pří pra va sé rio vé a ku so vé vý ro by 2 Tech no lo gie vý ro by zá klad ních sku pin ná byt ku

Obsah Úvo dem 1 Tech nic ká pří pra va sé rio vé a ku so vé vý ro by 2 Tech no lo gie vý ro by zá klad ních sku pin ná byt ku Obsah Úvodem... 9 1 Tech nic ká pří pra va sé rio vé a ku so vé vý ro by... 11 1.1 Obsah a úko ly tech nic ké pří pra vy vý ro by... 11 1.1.1 Kon strukč ní pří pra va vý ro by... 11 1.1.2 Te chno lo gic

Více

č ů š Š ú č ř č č č ř ř č ý ř ž č Ú Č ů Ú ř ř ř ý ů ř Ý Á É č ý Ý Á Í Ř Á Á ý č č ř č ý ů č ý ý ř ý ř Ť č ý ž č ř č ů ž ý ý ř č č č ž č ř č č ýš ý ó š ž ř ž ý ť Ť č š ř Ď ýš ř ý ú ů š ž č ý č ž ť ř š ň

Více

NEŠPORY SVATÉ RODINY ÚVODNÍ VERŠ. Kněz: Lid: Slyš. Sláva Otci i Synu, * jako byla na počátku i nyní i vždycky, * a na věky.

NEŠPORY SVATÉ RODINY ÚVODNÍ VERŠ. Kněz: Lid: Slyš. Sláva Otci i Synu, * jako byla na počátku i nyní i vždycky, * a na věky. NEŠPORY SVATÉ RODINY revidovaná verze Kněz: Bo Slyš - že, po - spěš mi Lid: Kněz: na - še vo ÚVODNÍ VERŠ Sláva Otci i Synu, * Lid: po - moc! na - lá - ní! i Du - chu sva jako byla na počátku i nyní i vždycky,

Více

Lubomír Jaroš OTEVÍRÁNÍ STUDÁNKY. hudební pásmo upravil Robert Štolba

Lubomír Jaroš OTEVÍRÁNÍ STUDÁNKY. hudební pásmo upravil Robert Štolba Lubomír Jaroš OTEVÍRÁNÍ STUDÁNKY hudební pásmo upravil Robert Štolba 1 2 OTEVÍRÁNÍ STUDÁNKY Lubomír Jaroš 3 Předmluva Voda měla a stále má v lidském životě prvořadý význam. Bez ní nevzejde osení, neurodí

Více

Podklad pro navrhování

Podklad pro navrhování Podklad pro navrhování 12. vydání Cihly. Stvořené pro člověka. PODKLAD PRO NAVRHOVÁNÍ OBSAH Navrhování v kompletním cihlovém systému POROTHERM 3-52 Cihly pro vnější stěny 53-88 Cihly pro nosné zdivo 89-110

Více

Podklad pro navrhování. 13. vydání

Podklad pro navrhování. 13. vydání Podklad pro navrhování 13. vydání PODKLAD PRO NAVRHOVÁNÍ OBSAH Navrhování v kompletním cihlovém systému POROTHERM 3-52 Cihly pro vnější stěny 53-94 Cihly pro nosné zdivo 95-110 Cihly pro akustické zdivo

Více

Výp la ta mzdy. Obec ná pra vid la KAPITOLA 3 3.1. 2720 142 odst. 1, 143 odst. 2 a 3, 2 odst. 1 ZP 2725 142 ZP

Výp la ta mzdy. Obec ná pra vid la KAPITOLA 3 3.1. 2720 142 odst. 1, 143 odst. 2 a 3, 2 odst. 1 ZP 2725 142 ZP 2720 2730 19. SPLATNOST A VÝPLATA MZDY (PLATU) KAPITOLA 3 Výp la ta mzdy 3.1 Obec ná pra vid la 2720 142 odst. 1, 143 odst. 2 a 3, 2 odst. 1 ZP 2725 142 ZP 2730 Výp la ta mzdy se pro vádí v české měně

Více

Biblische Lieder Op. 99, Nº 3 Biblické písně Op. 99, č. 3

Biblische Lieder Op. 99, Nº 3 Biblické písně Op. 99, č. 3 Alto or Baryton solo 4 U Arr: Christian ondru ott er - hö - re mein e - bet er - 14 schließ U Dein Ohr nicht mei - nem leh n. 4 ei- ge Dich zu mir und 24 hö - re mich, wie ich kläg - lich za - ge, wie

Více

CREDIT ALLIANCE, SE CREDIT MANUÁL ÚVĚRŮ PRO PODNIKATELE

CREDIT ALLIANCE, SE CREDIT MANUÁL ÚVĚRŮ PRO PODNIKATELE CREDIT ALLIANCE, SE CREDIT MANUÁL ÚVĚRŮ PRO PODNIKATELE CREDIT ALLIANCE, SE Argentinská 1139/28, 170 00 Praha 7 Telefon +420 844 205 305 E-mail: info@credital.eu Vá že ní klien ti, tě ší nás, že jste se

Více

Živá abeceda str. 2 4 analýza počáteční hlásky, prostorová a pravolevá orientace. průpravné a uvolňovací cviky, Moje první psaní

Živá abeceda str. 2 4 analýza počáteční hlásky, prostorová a pravolevá orientace. průpravné a uvolňovací cviky, Moje první psaní Zpracováno dle učebnic pro český jazyk nakladatelství Nová škola - duhová řada - Živá abeceda, Slabikář, písanky a metodický průvodce Obsahuje čtení, psaní a literární výchovu Český jazyk pro 1. ročník

Více

No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv

No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv jiný 3. kde jsem 4. jak jsem se sem dostala 5. kde bydlím

Více

239 Vstupní antifona Zelený tvrtek

239 Vstupní antifona Zelený tvrtek 239 Vstupní ntifon Zelený tvrtek [Srov. Gl 6,14] My pk chrá - Kris - t. vzkí - -ho jsme - ni še - v kí - ní, ži spá -, su, ži -,, má-me hle-dt slá-vu Pá-n n-še-ho Je-ží-še On nám dá-vá skr-ze, 1. 2. vy

Více

Pracov ní poměr vznik

Pracov ní poměr vznik 2000 2010 3. PRACOVNĚPRÁVNÍ PODMÍNKY ZAMĚSTNÁVÁNÍ A PERSONÁLNÍ... KAPITOLA 1 Pracov ní poměr vznik 2000 33 a násl. Pracov ní poměr je nej ty pi čtěj ší a nej čas těj ší pra cov ně práv ní vztah, v němž

Více

ZNALECK 0 3 HL 0 9DKA

ZNALECK 0 3 HL 0 9DKA 1 3P 0 4e tisky dru hu B jsou v r єm ci emi se P 0 3 1919 sv 0 1m roz m 0 3 rem nej men 0 2 0 0 a je jich prv n 0 0 dv 0 3 sku pi - ny 0 9 Ba a Bb 0 9 jsou si (ze jm 0 6 na v I. ty pu, s cha rak te ris

Více

"Kancionálové" nedělní nešpory

Kancionálové nedělní nešpory "Kncionálové" nedělní nešpory Jkub Pvlík Jednotný kncionál obshuje pod č. 084 nedělní 2. nešpory zhudebněné Zdeňkem Pololáníkem. Většin textů je z neděle 1. týdne žltáře, ntifon k Mgnifict je schválně

Více

Podklad pro navrhování

Podklad pro navrhování Podklad pro navrhování 11. vydání Cihly. Stvořené pro člověka. PODKLAD PRO NAVRHOVÁNÍ Firma Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. 3-8 Navrhování v kompletním cihlovém systému POROTHERM 9-52 Cihly pro vnější

Více

1 Kupujeme a prodáváme automobil...11. K upujem e n ové a u t o... 11. Finanční o tá z k y...15. Technické o tá z k y... 15

1 Kupujeme a prodáváme automobil...11. K upujem e n ové a u t o... 11. Finanční o tá z k y...15. Technické o tá z k y... 15 Obsah 1 Kupujeme a prodáváme automobil...11 K upujem e n ové a u t o... 11 Finanční o tá z k y... 11 Technické o tá z k y... 12 Prostorová hlediska...13 Jízdní vlastnosti...13 Nabízená výbava...13 Jízdní

Více

Holubí dům. & # 4 œ œ œ œ j œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ & # 2 & 4 œ œ œ œ J. œ j œ œ j œ j œ œ œ J. œ j œ œ j. œ œ œ œ j œ œ œ œ œ œ œ œ

Holubí dům. & # 4 œ œ œ œ j œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ & # 2 & 4 œ œ œ œ J. œ j œ œ j œ j œ œ œ J. œ j œ œ j. œ œ œ œ j œ œ œ œ œ œ œ œ Text: Emil Synek* S. A. T. B. Intro q = 80 2 4 t 9 17 A1 *tehdejší sedonym Zdeňka Svěráka t - t - - t t - t - t - t - t - t - t - Zí-vám tá - kům a zvlášť ho-l- bům stá - val v ú - do-lí mém sta-rý Holbí

Více

DIO etapa 1.1P+L (Přehledná situace)

DIO etapa 1.1P+L (Přehledná situace) DIO etapa 1.1P+L řehledná situace 1 Detail 4 Detail 3 Detail Detail Detail 10 Detail 9 Detail 8 Detail 1 Detail 6 Detail Detail 5 DIO etapa 1.1P (Detail 1 cca 1600 m PRH IS RH MIMO VOZIDEL STVBY E13 (MIMO

Více

Èís lo: 1 Roè ník: 2008 Ce na: 5, Kè. Zpra vo daj mìs ta Hor šov ský Týn

Èís lo: 1 Roè ník: 2008 Ce na: 5, Kè. Zpra vo daj mìs ta Hor šov ský Týn Èís lo: 1 Roè ník: 2008 Ce na: 5, Kè Zpra vo daj mìs ta Hor šov ský Týn Uvnitø èísla najdete: * Z jednání radnice * Pøehled rozmístìní reproduktorù mìstského rozhlasu * Kalatog sociálních služeb je na

Více

M a l t é z s k é n á m. 1, 1 1 8 1 6 P r a h a 1

M a l t é z s k é n á m. 1, 1 1 8 1 6 P r a h a 1 0. j. : N F A 0 0 2 9 7 / 2 0 1 5 N F A V ý r o1 n í z p r á v a N á r o d n í h o f i l m o v é h o a r c h i v u z a r o k 2 0 1 4 N F A 2 0 1 5 V ý r o1 n í z p r á v a N á r o d n í h o f i l m o v

Více

Responsoria ze žaltáře 1. a 3. týden žaltáře

Responsoria ze žaltáře 1. a 3. týden žaltáře Responsori ze žltáře 1. 3. týden žltáře doxologie pro responsori modu VI Sláv Ot ci i Sy nu i Duchu svté mu. nedě Jk čet ná jsou t dí l, Hospo ne, * všechno jsi mou dře u či nil.. Země je pl ná tvého tvor

Více

Krok za krokem basket balem

Krok za krokem basket balem Krok za krokem basket balem Pro všechny rodiče, učitele a trenéry, kteří mají zájem o sestavení řízeného, bezpečného a hlavně zábavného basketbalového programu pro naše děti. Hry na zahřátí Hry na zahřátí

Více

Krtek a potopa (15 min.) Kdo zachrání myšku? Přece její kamarádi krtek, zajíc a ježeček. Veršovaná pohádka s obrázky.

Krtek a potopa (15 min.) Kdo zachrání myšku? Přece její kamarádi krtek, zajíc a ježeček. Veršovaná pohádka s obrázky. Organizační pokyny Besedy i knihovnické lekce provádíme v pracovní dny (mimo čtvrtek) v dopoledních hodinách. Na každou akci je nutné se přihlásit (osobně, telefonicky nebo emailem) alespoň týden předem,

Více

Gynekologická prohlídka

Gynekologická prohlídka Gynekologická prohlídka Co se v této brožuře dozvíte? Co je to gynekologická prohlídka Jak se připravit na gynekologickou prohlídku Co Vás čeká na gynekologické prohlídce S jakými problémy můžete jít ke

Více

OBSAH. Dáša Před šedesáti lety V čem je tajemství růstu? Pěstujeme pro aranžmá Lilie na jaře. Ř e k li o R e c e p tá ři

OBSAH. Dáša Před šedesáti lety V čem je tajemství růstu? Pěstujeme pro aranžmá Lilie na jaře. Ř e k li o R e c e p tá ři OBSAH K V Ě T IN Y N A Z A H R Á D C E Dáša Před šedesáti lety V čem je tajemství růstu? Pěstujeme pro aranžmá Lilie na jaře Radost z nových květů Perpetuum mobile" na macešky Trvalkové záhony Zimní péče

Více

Píseň poutnická. 1. Sva. nás, byl. ja.

Píseň poutnická. 1. Sva. nás, byl. ja. 1. Sva [q=156] tá Ma Píseň poutnická ri a, pros za Šteyerův kancionál (1764) nás, a le lu ja, a 7 le lu ja, a by Bůh byl la skav na nás, a le lu 14 ja, Je žíš Kri stus, Spa si tel náš, a le lu ja. 2. Rodičko

Více

Poskyt nu tí náh rad zaměst nan ci při tuzem ské pra cov ní cestě

Poskyt nu tí náh rad zaměst nan ci při tuzem ské pra cov ní cestě 2865 20. CESTOVNÍ NÁHRADY uve de né části sedmé záko ní ku práce je řeše no poskyt nu tí ces tov ních náh rad zaměst nan ci zaměst na va te le, který není uve den v 109 odst. 3 záko ní ku práce (zde je

Více

PØÍMÉ ZAHRANIÈNÍ INVESTICE A VNÌJŠÍ ROVNOVÁHA V TRANZITIVNÍ EKONOMICE: APLIKACE TEORIE ŽIVOTNÍHO CYKLU 1

PØÍMÉ ZAHRANIÈNÍ INVESTICE A VNÌJŠÍ ROVNOVÁHA V TRANZITIVNÍ EKONOMICE: APLIKACE TEORIE ŽIVOTNÍHO CYKLU 1 Sta ti PØÍMÉ ZAHRANIÈNÍ INVESTICE A VNÌJŠÍ ROVNOVÁHA V TRANZITIVNÍ EKONOMICE: APLIKACE TEORIE ŽIVOTNÍHO CYKLU 1 Mar tin Man del, Vy so ká ško la eko no mic ká v Pra ze, Vla di mír Tomšík, NEW TON Col le

Více

a g ent John Francis Kovář

a g ent John Francis Kovář a g ent John Francis Kovář 1 PRVNÍ RYZE ČESKÁ SCIFI / FANTASY SÉRIE!!! Copyright Miroslav Žamboch & Jiří W. Procházka, 2005 Cover Art Dana Haferová, 2005 Design Karel Kadlec, 2005 Edition 2005 All rights

Více

Odpovědný projektant : Ing. Jiří Bilík. Vypracoval : Ing. Jiří Bilík. Investor : Město Karolinka Radniční náměstí 42, 756 05 Karolinka

Odpovědný projektant : Ing. Jiří Bilík. Vypracoval : Ing. Jiří Bilík. Investor : Město Karolinka Radniční náměstí 42, 756 05 Karolinka s t u d i e Hasičská zbrojnice stavební úpravy a přístavba, přeložka telekomunikačního kabelu, přeložka kabelu NN,přeložka veřejného osvětlení, vnitřní splaškové kanalizace, vnitřní kanalizace pro odvod

Více

/ P ře d m lu v a...11. / Úvod... 14. / Vysoký krevn í tla k, definice, rozdělení, p rim árn í a sekundární h y p e r te n z e...

/ P ře d m lu v a...11. / Úvod... 14. / Vysoký krevn í tla k, definice, rozdělení, p rim árn í a sekundární h y p e r te n z e... Obsah / P ře d m lu v a...11 / Úvod... 14 1. O k re v n ím tla k u se stále m lu v í a m lu v í... M á sm ysl se z a jím a t o k re v n í tla k, když n e m á m ž á d n é p o tíže? Je a le fa k t, že d

Více

OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039

OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 6 Synonyma slova podobná, slova souřadná a nadřazená Pracovní list slouží žákům s SPU

Více

ENÍ S ARCHEOLOGICKÝM MATERIÁLEM. Morfologie a klasifikace artefaktů. Ústav pro archeologii /2016

ENÍ S ARCHEOLOGICKÝM MATERIÁLEM. Morfologie a klasifikace artefaktů. Ústav pro archeologii /2016 CVIČEN ENÍ S ARCHEOLOGICKÝM MATERIÁLEM Morfologie a klasifikace artefaktů 1. ZákladnZ kladní tvarosloví keramických nádob n a jejich částí Zuzana Bláhov hová-sklenářová Univerzita Karlova v Praze Filozofická

Více

RD nemusim se bat. se bat. nemusim FRONT BR UCI

RD nemusim se bat. se bat. nemusim FRONT BR UCI R 25 14 nemusim se bat R 2514 se b at nemusim se bat FuRsOim m t N e a n se b T FRONT av BR UCI BR UCI BR UCI V tomto zpěvníku nadete celkem 11 písniček o pocitech, naděi a víře v Krále králů. Všechny

Více

For mu lá ře pro za slá ní při pouště cí znám ky

For mu lá ře pro za slá ní při pouště cí znám ky Le vá dol ní část slou ži la po slo že ní ja ko adresní stra na zá sil ky. V mís tě pro ad re su pří jem ce byl před - tiš těn a pod tr žen údaj Prag - Pra ha V. NC - čp. 250 a P.T. a v dol ní čás ti ad

Více

Obsah. 2B Z áže hový m o to r 1.6 - o p ra vy pro váděné. ve v o z id le... 61. O b s a h... 78. Stupně o btížnosti... 61. Všeobecné ú d a je...

Obsah. 2B Z áže hový m o to r 1.6 - o p ra vy pro váděné. ve v o z id le... 61. O b s a h... 78. Stupně o btížnosti... 61. Všeobecné ú d a je... Obsah P ře d s ta v u je m e...10 Účel a uspořádání kn ih y... 10 Bezpečnost především!...11 Opravy během jíz d y... 13 Nelze nastartovat motor, protože se neotáčí startér. 13 Nelze nastartovat motor,

Více

Do pisni ce z ghet ta do pro tek to rá tu z 21. 8. 1944 s po moc ným ra zít kem ŽRS v Pra ze. /Sou kro má sbír ka, SRN/

Do pisni ce z ghet ta do pro tek to rá tu z 21. 8. 1944 s po moc ným ra zít kem ŽRS v Pra ze. /Sou kro má sbír ka, SRN/ Do pisni ce z ghet ta do pro tek to rá tu s no vým po moc ným ra zít kem po pře jme no vá ní Ži dov ské ná bo žen ské ob ce na Ži dov skou ra du star ších v Pra ze. /ŽM/ Do pisni ce z ghet ta do pro tek

Více

Á Á Ě ÉŘ É Á Ú Á Í Ý Á Í Í Í Í Í Ý é řá á é á é ý ž é ů ř ů é ý é ř ý ý á ů á ř ř š ý á á á ř ý ř á ý ý á á á ř ý ř á ý ý á á ý áž ý ř ý ř á ý ý á á á ý ř ý ř á ý á á á ý Ť á ý ý ý á á á áž á ý ř á ý ý

Více

Obsah. Předmluva. I. Hodím se ke včelaření? II. Včela a včelstvo A. Včelstvo a jeho příslušníci 1. Tri včelí kasty a jejich úkoly

Obsah. Předmluva. I. Hodím se ke včelaření? II. Včela a včelstvo A. Včelstvo a jeho příslušníci 1. Tri včelí kasty a jejich úkoly Obsah Předmluva I. Hodím se ke včelaření? II. Včela a včelstvo A. Včelstvo a jeho příslušníci 1. Tri včelí kasty a jejich úkoly a) Matka b) Dělnice c) Trubci d) Včelstvo jako celek 2. Vývoj plodu B. Včelstvo

Více

Zdeněk Svěrák. Jaroslav Uhlíř

Zdeněk Svěrák. Jaroslav Uhlíř Zdeněk Svěrák Jaroslav Uhlíř Barbora píše z tábora 2 Maminko, tatínku posílám vám vzpomínku z letního tábora Jistě víte, že vám píše vaše dcera Barbora Strava se nedá jíst dneska byl jen zelný list polívka

Více

Ě Ý Č ř Ř Ň Á řč ž ú ě ý ě řč ý ý ý ř ř ě ě ě ý ě ř ě Ž Ť ě ř ý řč ý ě ý ě řč č ě ť ý ý ě ž ý Á ě ý ú ÁŠ ý ř ý ě ě ř ý Ť ý ž ó ř č ž ý ě ě ó ě ž ý č ě ý ý Ž ý ě Ó ě ý ý ěž ý ó ý ž ř ý ř ž ě ú š ě ý ý ý

Více

UNHOŠŤ NABÍDKA DOMŮ A BYTŮ SPOLEČ NOSTI JUNG.CZ

UNHOŠŤ NABÍDKA DOMŮ A BYTŮ SPOLEČ NOSTI JUNG.CZ DRŽITEL CERTIFIKÁTU ISO 9001:2001 a k c i o v á s p o l e č n o s t NABÍDKA DOMŮ A BYTŮ SPOLEČ NOSTI JUNG.CZ UNHOŠŤ Údaje o území Město Unhošť se nachází 21 km západně od Prahy v blízkosti okresního města

Více

é ř ý ä ů ř é ě ĺž š ě š ě Ú ý é ĺ Ě É Í Ě É É Ý é ř ĺž Á č ó é é é ř ý ů ř é ě Ú č ů ů š š ř ý č č ý é ĺ ř ý ů ž ĺ ý ů é é ř ý ě ů ř é ě ř ň ě č é č ř ú ě ř é é š ě é Čĺ ř ý ř Ą Í č ř ý ř Í ř ý ý ó Ż

Více

Český svaz chovatelů ZO Strakonice 1 PROVOZNÍ A TRŽNÍ ŘÁD

Český svaz chovatelů ZO Strakonice 1 PROVOZNÍ A TRŽNÍ ŘÁD Český svaz chovatelů ZO Strakonice 1 PROVOZNÍ A TRŽNÍ ŘÁD v areálu ZO ČSCH Strakonice 1 Podsrpenská 339 ( za hřbitovem ) schválený výborem ZO dne 13.03.2015 Oddíl I. Při vstupu do areálu si musí návštěvníci

Více

a ff k j k k k k k k kkekk k j k k k k k k k k k kek k a ff k j k k k k k k k kek k k j k k k k k k ek k a ff k j k k k j j k k k k k k k k k

a ff k j k k k k k k kkekk k j k k k k k k k k k kek k a ff k j k k k k k k k kek k k j k k k k k k ek k a ff k j k k k j j k k k k k k k k k Tropár: 1. Hlas a ff k j k k k k k k kkekk k j k k k k k k k k k kek k Hoc aj Ži-dia ka-meň za-pe-ča-ti - li a vo-ja-ci Tvo-je svä-té te-lo strá-ži - li, a ff k j k k k k k k k ek k k j k k k k k k ek

Více

MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE NOVÉ TRENDY3.0

MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE NOVÉ TRENDY3.0 Petr Frey MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE NOVÉ TRENDY3.0 3. rozšířené vydání M A N A G E M E N T P R E S S, P R A H A 2 0 1 1 Marketingova komunikace 2011 na web.indd 3 14.10.2011 16:38:50 Petr Frey, 2005, 2008,

Více

Tři verze ukázkového kompostoviště v Těšenicích u Olomouce

Tři verze ukázkového kompostoviště v Těšenicích u Olomouce Tři verze ukázkového kompostoviště v Těšenicích u Olomouce U školy v Těšenicích bude vybudováno ukázkové kompostoviště, jehož hlavní funkcí je osvěta obyvatel obce. V úvahu připadají především tři varianty

Více

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola.

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola. Milé děti, za oknem bude ještě chviličku kralovat zima, ale já už jsem pro Vás připravil jarní číslo mých novin. Mám toto období moc rád. Chvilku prší a chvilku svítí sluníčko. Rád šlapu do kaluží, poslouchám

Více

DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: raná péče NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Jiloro raná péče Měsíční 3, Šternberk

DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: raná péče NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Jiloro raná péče Měsíční 3, Šternberk NÁZEV ŽADATELE: Charita Šternberk DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: raná péče NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Jiloro raná péče Měsíční 3, Šternberk FORMULÁŘ A Popis realizace poskytování sociální služby

Více

mozek mozkový V zásadě jsou hormony něco jako malí chemičtí

mozek mozkový V zásadě jsou hormony něco jako malí chemičtí Fakta Holky prochází pěti různými stádii puberty a každé z nich je odstartováno hormony. Ty máme všichni. U některých se ale začnou probouzet dříve, u jiných později. Jak to všechno začne? Na začátku se

Více

Š K O L N Í Ř Á D. Mateřská škola Havlovice

Š K O L N Í Ř Á D. Mateřská škola Havlovice .. Mateřská škola Havlovice Š K O L N Í Ř Á D Adresa: Základní škola a Mateřská škola, Havlovice nad Úpou, okres Trutnov, Havlovice 38, 542 32 Úpice IČO : 710 03 878 Telefon: 499 882 284 Zřizovatel: Obec

Více

í ů č Č Ú é Á í Ú í ě é Ž é é ů š ě é ů ť í ů é ř ř ý ý é š é Ž é ř é š š č ý í ž ě Í š íč í š č ý í ž í úč í úč í ří í ř š í Ť š č ý ž í í š í í ž ž Š ý ří č č ý í ž í ů ě Ú ž ť ř é ý í č Ú í ě ě ší ř

Více

Benjamínek váš mateřský klub

Benjamínek váš mateřský klub Benjamínek váš mateřský klub Seznam našich básniček Pozdrav Dobrý den, dobrý den, to je ale krásný den, nohy máme na běhání, a ručičky na tleskání, dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem, ne ne ne.

Více

VELKÝ LETNÍ VÝPRODEJ

VELKÝ LETNÍ VÝPRODEJ VELKÝ LETNÍ VÝPRODEJ Všechny položky v letáku jsou do vyprodání zásob! Výprodej je definitivním ukončením prodejů položek v letáku. Výprodej slouží k tomu, abychom v našem skladě uvolnili místo pro další

Více

Í ř ď č ť Ř Í Á ř Ú Í ž č ř ů ř ů ř čů ř č Ž č č č č č č č č č č Ž č Ž č ř ř ř č Ž ř č Ž Ž č Ž č š č š ř č ů ů ř ř č š ř Ž č ř ů ů Š Š š ř č ů Ž Ž č ř ř ř ř č Ž Ó š č ř č ů š Ž č š ř ů ř ů Ž ů Š ů Ž Ž

Více

ZÁVĚREČNÉ PROCVIČOVÁNÍ Z ČESKÉHO JAZYKA PRO ČTVRŤÁKY S KONTROLOU

ZÁVĚREČNÉ PROCVIČOVÁNÍ Z ČESKÉHO JAZYKA PRO ČTVRŤÁKY S KONTROLOU ZÁVĚREČNÉ PROCVIČOVÁNÍ Z ČESKÉHO JAZYKA PRO ČTVRŤÁKY S KONTROLOU 1. Zopakujte si vyjmenovaná slova. Doplňte y,ý/i,í. Pak si práci zkontrolujte a zapište počet získaných bodů. Skl zeň ob lí se v dařila.

Více

Katalog pomůcek Montessori a didaktických pomůcek

Katalog pomůcek Montessori a didaktických pomůcek Katalog pomůcek Montessori a didaktických pomůcek 1 Komu? Všechny pomůcky bezplatně zapůjčujeme dětem s těžkým zdravotním postižením prostřednictvím jejich rodin, učitelů, vychovatelů, škol apod. Proč?

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Cvičení pro uvolnění ruky jsou určeny pro vzdělávání žáků v základní škole speciální a plně respektují

Více

JARNÍ ZPRAVODAJ 2014. Skleníky IQTHERM. www.thermowell.cz, info@eurobytplus.cz, tel. 376 38 29 38. Vážení přátelé,

JARNÍ ZPRAVODAJ 2014. Skleníky IQTHERM. www.thermowell.cz, info@eurobytplus.cz, tel. 376 38 29 38. Vážení přátelé, www.thermowell.cz, info@eurobytplus.cz, tel. 376 38 29 38 JARNÍ ZPRAVODAJ 2014 Vážení přátelé, Letošní způsob zimy, zdá se mi poněkud podivuhodný a nejen mně. Vlekaři, zimní areály a střediska, majitelé

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY Č. 4 Třídy 5.B Ahoj spolužáci 1. až 5. tříd! V tomto vánočním čísle na vás čeká spousta čtení a luštění. Vánoční příběh, pohádkový test, pohádka Hrnečku vař, kterou jistě neznáte. Nechybí

Více

Obsahové rozvržení učiva pro 1. ročník základní školy praktické: Český jazyk

Obsahové rozvržení učiva pro 1. ročník základní školy praktické: Český jazyk listopad říjen září Obsahové rozvržení učiva pro 1. ročník základní školy praktické: Český jazyk měsíc téma Projekty + mezipředmětové vztahy Čt Cesta do školy vyprávění podle obrázku Ps Správné psací návyky,

Více

Schůzka rodičů ze dne 2. září 2015

Schůzka rodičů ze dne 2. září 2015 Schůzka rodičů ze dne 2. září 2015 1. Organizační záležitosti a) Rozdělení dětí do tříd - třídy jsou pojmenovány - berušky - p.uč. Hana Veselá a Bc. Pavlína Jašková, DiS. - sluníčka - p.uč. Bc. Hana Bednářová

Více

Jednání Rady města Broumova č. 88 ze dne 3. února 2010. ᖗ剧ítomni: JUDr. Růთ南ková, Mgr. Schejbalová, pan Slezák, pan Marek, pan Trojan a Ing. Blažková tajemnice. 南ml 南ven : Bc. 南ranc, pan Uzel oz 南ní pᖗ剧ícho

Více

Soubor lidových písní na SBZ

Soubor lidových písní na SBZ Subr lidvých písní SBZ PF UJEP Verze : meldie písní Edid by Verni Mchvcvá 08 Obsh:. Jk jsi ksné viňát.... Velé Vánční hdy.... Jenm ty mě, pn, věz... 4. Měl jm chlpce, m nic...4. Ej, d Buchlv větr věje...4.

Více

Do ru če ní ba líč ků a ba lí ků

Do ru če ní ba líč ků a ba lí ků Do ru če ní ba líč ků a ba lí ků Po ukon če ní a schvá le ní evi den ce by ly zá sil ky pře dá ny ba lí ko vé vý dejně poš ty v ghet tu k do ru če ní. Při něm se ne rozli šo va ly zá sil ky vá za né na

Více

Ej horenka horuje. 1. Ej, horenka horuje, ej, panenka banuje, ej, horenko nehoruj, ej, panenko nebanuj.

Ej horenka horuje. 1. Ej, horenka horuje, ej, panenka banuje, ej, horenko nehoruj, ej, panenko nebanuj. Ej horenka horuje 1. Ej, horenka horuje, ej, panenka banuje, ej, horenko nehoruj, ej, panenko nebanuj. 2. Ej, běžela ovečka, ej, hore do kopečka, ej, a beránek za nu, ej, vyskočil si na ňu. 3. Ej, gajdošku

Více

ť Č Č š Č Č ř ž ú šť ý Č š ů š Ž š š š ř Ž Ž š š š š ý ř š š Í š š š Ú Í Š Ě Í Ú Í š ří Í ř ř ý Ý Á š š ů ň š ň Š ý ň Í š ý ř Š š Í š Á ň š š ú š Ž ý ý ř Í Ž ř ý ý ýš ý ž š ú Č Č š ý Š š š ý ý ř š š Ú

Více

Můj milý deníčku To mi hlava nebere!

Můj milý deníčku To mi hlava nebere! Můj milý deníčku To mi hlava nebere! také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Jim Benton Můj milý deníčku To mi hlava nebere! e-kniha Copyright Fragment, 2013 Všechna práva vyhrazena. Žádná

Více

Liščí mazurka (taneček)

Liščí mazurka (taneček) Liščí mazurka (taneček) Metla liška pokojíček, metla taky síň, našla v koutku žlutý knoflík, chlubila se s ním. Lišák na ní hej, ten knoflík mi dej, dej, dej! Lišák na ní hej, ten knoflík mi dej. Metla

Více

práce žáků 6. ročníku ZŠ Londýnská

práce žáků 6. ročníku ZŠ Londýnská práce žáků 6. ročníku ZŠ Londýnská Bára Obrdová : Óda na čokoládu Čokoláda - to je věc, mám ji ráda, žádný kec. Hořká, sladká s medem a už do ráje jedem. Čokoládu miluju, dám ji k večeři i obědu a potom

Více

š Č ú ď Š Á É Č ú ž š š ž ž š š Ť ů ž ž ů ž Ž ž ú ž Ť ž ž š ň š š Ť ů ž ž Č Ž Š š ď ž ů ť ž ú ú Š ž ž ž Á Š š ó ž ů ž ó š Á Ž ů ž ň Ž ůž ž ž Ž Ň š ť š ž ů É ť ž ň ú ž ň Ě š ž ú ú ů Ž ú Á ů ú Ý ů ž ž ž

Více

5. cvičení 4ST201_řešení

5. cvičení 4ST201_řešení cvičící. cvičení 4ST201_řešení Obsah: Informace o 1. průběžném testu Pravděpodobnostní rozdělení 1.část Vysoká škola ekonomická 1 1. Průběžný test Termín: pátek 26.3. v 11:00 hod. a v 12:4 v průběhu cvičení

Více

Á Ú Ý Š Ý Ť Ú Ú Ý Ú ď Ť Ý Ý Ú Ú Ú Ú Á Ú Ú ň Ý Ď Ú Ý Ú Ú Ú ň ň Ú Ú Ý Ú Ť Ú ň Č Č É ň É Á Ú Š ŠČ ň Ú Ú Ú Ú Ú ň ŠÚ ň Ú Č ň Ú Ú Ý Ú Č Á É Ú ď ň É Ú Ý Ú Ť Ť ň ň ď Ú ď Ý ň ň É Ú É Ý ď Ú Ú Ú Ú Ť É Ň ď Ť Á ŤŤ

Více

10 je 0,1; nebo taky, že 256

10 je 0,1; nebo taky, že 256 LIMITY POSLOUPNOSTÍ N Á V O D Á V O D : - - Co to je Posloupnost je parta očíslovaných čísel. Trabl je v tom, že aby to byla posloupnost, musí těch čísel být nekonečně mnoho. Očíslovaná čísla, to zavání

Více

Počet hráčů: 2-4 Věk: od 10 let Hrací doba: cca 45 minut. byliny = 3 body (5/5) lebka (0/10)

Počet hráčů: 2-4 Věk: od 10 let Hrací doba: cca 45 minut. byliny = 3 body (5/5) lebka (0/10) Počet hráčů: 2-4 Věk: od 10 let Hrací doba: cca 45 minut Obsah 200 destiček: 112 letních a 88 zimních destiček Potrava bobule = 1 bod (30 letních/30 zimních destiček) hlízy = 2 body (18/18) Vzácný majetek

Více

slavnost Těla a Krve Páně

slavnost Těla a Krve Páně 1. nešpory slvnost Těl Krve Páně Jkub Pvlík 1. nt. - I.f (Žlm 111) Hospodn m lo srd ný dobro t vý: u stnovl p ku n své d vy, dl po krm těm, kdo se ho bo jí. 2. nt. - VIII.c (Žlm 147-II) Bůh nás sy tí j

Více

stupnice, akordy... 7 sluchová cviçení... 11 rozklady... 12 frázování... 25 vzory (licks, patterns)... 28 vlastní tvorba... 44

stupnice, akordy... 7 sluchová cviçení... 11 rozklady... 12 frázování... 25 vzory (licks, patterns)... 28 vlastní tvorba... 44 stupnice, akordy.................................................. 7 sluchová cviçení................................................. 11 rozklady.......................................................

Více