OBSAH PŘEDMLUVA / 9 POLITIKA A DIPLOMACIE / 33

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OBSAH PŘEDMLUVA / 9 POLITIKA A DIPLOMACIE / 33"

Transkript

1 OBSAH PŘEDMLUVA / 9 ÚVOD / 13 Několik poznámek k státoprávním a národnostním představám o Československu / 14 Státoprávní chápání Slovenska / 15 Postoj vládnoucích kruhů k národnostní otázce v Československu / 22 Otázka státního občanství v poválečném Československu a dekrety prezidenta Beneše / 29 POLITIKA A DIPLOMACIE / 33 Československo-sovětská jednání o repatriacích / 34 I. Československo-sovětská smlouva z 8. května 1944 a její nerespektování Sovětským svazem v roce 1945 / 34 II. Československé a sovětské informace a argumenty v roce 1946 / 45 III. Prosazení selektivního přístupu / 97 Prověrky a transporty / 120 I. Repatriační tábor v Luisdorfu u Oděsy / 120 II. Repatriační tábor Marmaros Siget v Rumunsku / 152 III. Závěrečná fáze prověřování v Luisdorfu a v Sigetu / 167 Exkurs: Českoslovenští diplomaté v Moskvě pověření agendou repatriací / 177 Oficiální ukončení repatriací a jejich epilog / 189 I. Reakce československých institucí, počty a výkazy / 189 II. Repatriační závazky SSSR a mezinárodní diplomacie / 210 III. Návraty deportovaných a zajatců ze SSSR do Československa po oficiálním ukončení repatriací / 217 IV. Další rozměry repatriační diplomacie / 232 Obsah ( 5 )

2 ČESKOSLOVENSKO A JEHO OBYVATELÉ JAKO OBĚTI DEPORTACÍ / 253 Deportace ze Slovenska / 254 I. Okolnosti deportací / 254 II. Lidské osudy: deportovaní civilisté / 281 III. Lidské osudy: válečné zajetí, pomocné práce a Levente / 312 Další deportace z Československa do SSSR / 324 I. Deportace bývalých ruských a ukrajinských emigrantů a nucená repatriace sovětských občanů / 324 II. Podkarpatská Rus / 353 III. Slezsko, Hlučínsko, Kravařsko / 357 Odškodnění deportovaných / 360 I. Snahy na federální úrovni / 360 II. Uzákonění odškodnění na Slovensku / 364 III. Odškodnění v České republice / 372 PŘÍLOHY / 381 Dokumentační příloha ke kapitole Československo-sovětská jednání o repatriacích / 382 Dohoda o poměru mezi československou správou a sovětským vrchním velitelem po vstupu sovětských vojsk na československé území / 382 Seznam výrobních táborů NKVD pro válečné zajatce a internované s vyznačením jejich maximálního počtu / 384 Seznam ozdravovacích táborů NKVD pro válečné zajatce a internované s vyznačením jejich maximálního počtu / 390 O činnosti UPVI GUPVI MVD SSSR a jeho periferijních orgánů v období Velké vlastenecké války / 391 Charakteristika a rozbor vypovídací hodnoty vybraných pramenů UPVI / 398 ( 6 ) Obsah

3 Dokumentační příloha ke kapitole Oficiální ukončení repatriací a jejich epilog / 413 Zpráva TASSu o repatriaci německých válečných zajatců z / 413 Zpráva TASSu z 10. ledna 1949 o prohlášení Informační kanceláře sovětské vojenské správy v Německu / 414 Správa TASSu z 5. mája 1950 o skončení repatriácie nemeckých vojnových zajatcov zo Sovietskeho zväzu / 415 Rezoluce schválená Bundestagem Spolkové republiky Německa 5. května 1950 / 415 Note addressed by the Embassy of the United Kingdom in Moscow to the Soviet Government of 14 July 1950 concerning the repatriation of German prisoners of war / 416 United Nations General Asembly, Fifth Session, August 28, 1950, 4/1339 / 419 Dokumentační příloha ke kapitole Deportace ze Slovenska / 422 Přehled repatriací na Slovensku podle okresů k 31. lednu 1948 / 422 Exkurs: Kolik? / 424 I. Počty československých občanů deportovaných a repatriovaných v závěru 2. světové války a v poválečném období v odborné literatuře / 424 II. Perzekuce osob z území Československa v Sovětském svazu celkem / 430 Komentář k seznamu civilních osob deportovaných z československého území do SSSR v závěru 2. světové války / 436 ZÁVĚR / 442 SEZNAM ZKRATEK / 450 LITERATURA K PROBLEMATICE A PRAMENY / 453 POZNÁMKY / 477 SUMMARY / 507 Obsah ( 7 )

4 PŘEDMLU VA Na začátku práce na tomto projektu v samém počátku devadesátých let přede mnou leželo téma, které bylo skutečnou výzvou. Po dlouhých desetiletích tabuizace bylo nezdokumentované, neanalyzované a téměř neznámé. Dostávalo se mu však poměrně značné pozornosti veřejnosti i úředních míst, otevírala se problematika odškodnění, a tak absence vědeckého zpracování založeného na archivním výzkumu byla zřetelně pociťována. Chtěla bych poděkovat všem, kdo mi pomohli při studiu a zpracování této problematiky a svou podporou, radou a informacemi přispěli k dokončení práce. Tato studie vznikla postupně na třech pracovištích. V Ústavu mezinárodních vztahů v letech jsem provedla značnou část heuristiky, formulovala první závěry a absolvovala badatelskou cestu do Moskvy. Děkuji tehdejšímu řediteli Ústavu mezinárodních vztahů prof. dr. Otto Pickovi za podporu práce na tomto projektu. V Ústavu pro soudobé dějiny Akademie věd ČR v letech dostala předkládaná studie první obrysy. Napsala jsem tam podstatnou část základního textu, podnikla díky podpoře Akademie věd ČR badatelskou cestu po Slovensku za pamětníky a oběťmi deportací a do slovenských odborných institucí a dostala příležitost prezentovat svůj výzkum odborné veřejnosti. Jsem vděčna vedení ÚSD za podporu mé práce na tomto tématu a zvláště řediteli ústavu PhDr. Oldřichu Tůmovi a zástupci ředitele doc. PhDr. Jiřímu Kocianovi, CSc., za jejich zájem a pochopení. Konečnou podobu dostala tato studie na půdě Anglo-americké vysoké školy v letech Děkuji jejímu vedení, zvláště rektorům Kevinu Capuderovi a Alanu Krautstenglovi, Ph.D., za prostor a podporu, které byly finalizaci této studie věnovány, a prof. Zbyňku Zemanovi, s nímž jsem práci konzultovala a jehož připomínek si velmi vážím. Dvouletý badatelský grant Central European University v letech 1992 až 1994 byl neocenitelnou pomocí v první fázi mé práce, kdy jsem prováděla především pramenný výzkum, a umožnil mi studium v Moskvě. Děkuji tehdejšímu velvyslanci ČR v Moskvě ing. Rudolfu Slánskému za jeho Předmluva ( 9 )

5 zájem a podporu mého studia. Jsem také zavázána dr. Sylvii Rohanové, která řadu let působila na Central European University a v Open Society Fund, za její podporu. Paní Olga Hulínová, která v počátcích mého bádání působila ve Středisku pro dokumentaci protiprávnosti komunistického režimu, mi byla oporou a povzbuzením. Děkuji archivářům v Archivu ministerstva zahraničních věcí v Praze a paní Márii Knížkové ze Slovenské asociácie násilne odvlečených do ZSSR orgánmi NKVD, Bratislava. Dále mi pomohli především Obecní úřad ve Veľkém Blhu, starosta obce Hrhov (okres Rožňava) Tibor Izsák, Michal Tancár z Gelnice, Štátny okresný archív Spišská Nová Ves, Štátny okresný úrad Gelnica, ředitelka Štátného okresného archívu Poprad Mgr. Božena Makovcová, redaktorka Rádia Svobodná Evropa Marta Csontosová, JUDr. František Stano z Košic, Viktorie Petrašovičová z Bratislavy, Dobroslav Pustaj, Vladimír Bystrov a doc. PhDr. Mečislav Borák, CSc. Jsem vděčná všem pamětníkům či jejich rodinným příslušníkům, kteří mi v různých fázích mé práce napsali, zatelefonovali nebo se mi svěřili se svými životními osudy. Chtěla bych všem poděkovat a omluvit se těm, kterým jsem nedokázala zodpovědět jejich dotazy na osud jejich blízkých nebo pomoci odkazem na archivní prameny k jejich případu. Přes nejlepší vůli se prameny nepodařilo vždy nalézt a ne vždy se dochovaly. Byli to především Gejza Pásztor, žijící nyní v Ulmu v Německu, Barnabás Elek a Julius Pecsők z Veľkého Blhu, Ján Kardos z Hrhova, Jan (Johann) Jachmann a Andrej Lang z Chmelnice u Staré Ľubovně, Ján Antal z Kežmarku, Rudolf Stybar z Košic, Štefánia Čadecká z Kysuckého Nového Mesta, vdova po odvlečeném manželovi Rudolfovi Čadeckém, Eva Demková z Bratislavy, Margita Beláková z Hronovců, okres Levice, Jan Jusko ze Sliepkovců, okres Michalovce, Ján Mičura z Košic, Anna Grondžáková z Kežmarku, Hortenzia Sarvašová-Laborecká z Prešova, Eva Tolarovičová z Trnavy, Štefan Kanyai z Nitry, Ján Kekeš ze Zatína, pošta Boľ, Margita Lichvárová z Košic, vdova po deportovaném Ladislavu Lichvárovi, Vladimír Juskiv z Prešova, Stanislav Jurko z Michalovců a Margita Bencová z Dolního Turečka. Na závěr, ale nikoli na posledním místě, musím poděkovat své rodině za podporu a pochopení. Svou práci bych chtěla uvést citátem ze vzpomínek amerického znalce střední a východní Evropy, diplomata a politologa G. F. Kennana: ( 10 ) Předmluva

6 Československo nevedlo válku se Sovětským svazem. Oficiálně mělo status osvobozené země. Nějakým způsobem, který jsem nikdy nepochopil snad jako výsledek velké popularity, které se Beneš v západních státech těšil panoval na Západě dojem, že v této zemi je znovu nastolena nezávislá vláda. Byl to předpoklad, pro který jsem neviděl žádný důkaz.... To málo, co jsme se byli schopni dozvědět o tom, co se odehrává na té části československého území, která byla okupovaná sovětskými silami, zřetelně ukazovalo, že do hry byly nasazeny všechny způsoby infiltrace, zastrašování a intrik s cílem vybudovat v této zemi základy pro nastolení komunistického mocenského monopolu... 1 Praha, červenec 2005 Předmluva ( 11 )

PROMĚNY MEDIÁLNÍHO DISKURSU

PROMĚNY MEDIÁLNÍHO DISKURSU METROPOLITNÍ UNIVERZITA PRAHA KATEDRA POLITOLOGIE A HUMANITNÍCH STUDIÍ, CENTRUM PRO STUDIUM MEDIÁLNÍ KULTURY, KATEDRA MEDIÁLNÍCH STUDIÍ MEZINÁRODNÍ VĚDECKÁ KONFERENCE PROMĚNY MEDIÁLNÍHO DISKURSU budova

Více

Publikace je určena pro získání základních informací o postupném vývoji integračních a unifikačních snah v Evropě od nejstarších dob do současnosti.

Publikace je určena pro získání základních informací o postupném vývoji integračních a unifikačních snah v Evropě od nejstarších dob do současnosti. 1 Bratislava 2011 2 Publikace je určena pro získání základních informací o postupném vývoji integračních a unifikačních snah v Evropě od nejstarších dob do současnosti. Autoři: Doc. JUDr. Karel Schelle,

Více

Významná domácí a mezinárodní ocenění pracovníků Historického ústavu AV ČR od roku 2007 (HÚ AV ČR veřejnou výzkumnou institucí)

Významná domácí a mezinárodní ocenění pracovníků Historického ústavu AV ČR od roku 2007 (HÚ AV ČR veřejnou výzkumnou institucí) Významná domácí a mezinárodní ocenění pracovníků Historického ústavu AV ČR od roku 2007 (HÚ AV ČR veřejnou výzkumnou institucí) 2007 prof. PhDr. Eva Semotanová, DrSc. PhDr. Kateřina Valentová, PhD. Blanický

Více

Z á p i s. ze 49. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 6. listopadu 2012

Z á p i s. ze 49. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 6. listopadu 2012 Z á p i s ze 49. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 6. listopadu 2012 Z důvodu zahraniční pracovní cesty předsedy AV ČR řídil jednání místopředseda AV ČR M. Tůma. I. Ověření zápisu ze 48. zasedání

Více

EVA VOLNÁ MARTIN KOTYRBA MICHAL JANOŠEK VÁCLAV KOCIAN

EVA VOLNÁ MARTIN KOTYRBA MICHAL JANOŠEK VÁCLAV KOCIAN Doc. RNDr. PaedDr. Eva Volná, PhD. RNDr. Martin Kotyrba, Ph.D. RNDr. Michal Janošek, Ph.D. Mgr. Václav Kocian UMÌLÁ INTELIGENCE Rozpoznávání vzorù v dynamických datech Praha 2014 Anotace: Cílem knihy je

Více

EVROPSKÁ UNIE A SOUČASNÁ MIGRAČNÍ KRIZE

EVROPSKÁ UNIE A SOUČASNÁ MIGRAČNÍ KRIZE ACADEMIA RERUM CIVILIUM VYSOKÁ ŠKOLA POLITICKÝCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD a GALERIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Program mezinárodní vědecké konference EVROPSKÁ UNIE A SOUČASNÁ MIGRAČNÍ KRIZE Konference se koná pod

Více

ŠTĚPÁNEK VÁCLAV 1897-1953. Inventář. (NAD č.: 1747) (Č. pomůcky: 566)

ŠTĚPÁNEK VÁCLAV 1897-1953. Inventář. (NAD č.: 1747) (Č. pomůcky: 566) Archivní pomůcky Archivu hlavního města Prahy 110200/22 ŠTĚPÁNEK VÁCLAV 1897-1953 Inventář (NAD č.: 1747) (Č. pomůcky: 566) Zora Damová Praha 2015 I. Vývoj původce fondu Václav Štěpánek byl pražský mlynář,

Více

PhDr. Martin CHVÁL, Ph.D. doc. PhDr. Martina ŠMEJKALOVÁ, Ph.D. PhDr. Ivana KOLÁŘOVÁ, CSc. Mgr. Jitka ALTMANOVÁ. doc. RNDr. Eduard FUCHS, CSc.

PhDr. Martin CHVÁL, Ph.D. doc. PhDr. Martina ŠMEJKALOVÁ, Ph.D. PhDr. Ivana KOLÁŘOVÁ, CSc. Mgr. Jitka ALTMANOVÁ. doc. RNDr. Eduard FUCHS, CSc. Nezávislá odborná komise, která je poradním orgánem při přezkoumávání žádostí žadatelů v procesu přezkoumání výsledků zkoušek z didaktických testů pro rok 2014 (podle 82 školského zákona). Rozpočtové prostředky

Více

Konference Krajané a čeština, Praha, 10-12. 9. 2014

Konference Krajané a čeština, Praha, 10-12. 9. 2014 Konference Krajané a čeština, Praha, 10-12. 9. 2014 jméno stát instituce Balev Anna USA Baslerová Helena Rakousko Kulturní klub Čechů a Slováků, Vídeň Basler Richard Rakousko Kulturní klub Čechů a Slováků,

Více

Vrcholoví šachisté a sovětská společnost. případ Michaila Botvinnika

Vrcholoví šachisté a sovětská společnost. případ Michaila Botvinnika Barbora Umancová Vrcholoví šachisté a sovětská společnost případ Michaila Botvinnika Teritoria svazek 10 Univerzita Karlova v Praze Fakulta sociálních věd Dokořán Práce vznikla v rámci projektu Specifického

Více

Informace pro Radu Ústavu pro studium totalitních režimů o činnosti Archivu bezpečnostních složek

Informace pro Radu Ústavu pro studium totalitních režimů o činnosti Archivu bezpečnostních složek Informace pro Radu Ústavu pro studium totalitních režimů o činnosti Archivu bezpečnostních složek Předkládá: PhDr. Ladislav Bukovszky, ředitel Archivu V Praze dne 25.11.2009 Obsah: I. Zpráva o jednání

Více

Příkaz ministra č. 4/2014 ze dne 28.1.2014, kterým se upravuje poskytování stipendií k zahraničním mobilitám

Příkaz ministra č. 4/2014 ze dne 28.1.2014, kterým se upravuje poskytování stipendií k zahraničním mobilitám Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č.j.: MSMT-44726/2013 Příkaz ministra č. 4/2014 ze dne 28.1.2014, kterým se upravuje poskytování stipendií k zahraničním mobilitám Ministr školství, mládeže

Více

Z á p i s. z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 2. prosince 2014

Z á p i s. z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 2. prosince 2014 Z á p i s z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 2. prosince 2014 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. I. Ověření zápisu z 23. zasedání Akademické rady

Více

Ženy a management Kreativita inovace etika kvalitativní management

Ženy a management Kreativita inovace etika kvalitativní management Zdenek Dytrt a kolektiv Ženy a management Kreativita inovace etika kvalitativní management Bizbooks Brno 2014 Ženy a management Kreativita inovace etika kvalitativní management ZDENEK DYTRT A KOLEKTIV

Více

Aktivity NKVD/KGB a její spolupráce s tajnými službami střední a východní Evropy 1945-1989, II

Aktivity NKVD/KGB a její spolupráce s tajnými službami střední a východní Evropy 1945-1989, II Aktivity NKVD/KGB a její spolupráce s tajnými službami střední a východní Evropy 1945-1989, II mezinárodní konference 19.-21. listopadu 2008 Praha, Jednací sál Senátu Parlamentu České republiky Program

Více

Z á p i s ze 44. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 25. března 2008 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR V. Pačes. I. Ověření zápisu ze 43. zasedání Akademické rady AV

Více

Seznam akademiků navržených na jmenování

Seznam akademiků navržených na jmenování Seznam akademiků navržených na jmenování 1. doc. Ing. Ladislav Bocák, Ph.D. pro obor zoologie 2. doc. Ing. Jindřich Čítek, CSc. pro obor genetika živočichů návrh Vědecké rady Mendelovy univerzity v Brně

Více

Informace o projektu APSYS

Informace o projektu APSYS Informace o projektu APSYS Název projektu: Aplikovatelný systém dalšího vzdělávání ve VaV Poskytovatel podpory: Evropský sociální fond, přes MŠMT Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Datum

Více

Rada vysokých škol. Z á z n a m z 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol uskutečněného dne 21. května 2015 v Karolinu

Rada vysokých škol. Z á z n a m z 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol uskutečněného dne 21. května 2015 v Karolinu Rada vysokých škol Agentura Rady vysokých škol, José Martího 31, 162 52 Praha 6 - Veleslavín Tel., Fax 220560221, E-mail: arvs@ftvs.cuni.cz ALMA MATER: http://www.radavs.cz Z á z n a m z 2. zasedání sněmu

Více

Ředitel ND: akad. arch. Daniel Dvořák Šéf činohry ND: Michal Dočekal Tisková zpráva William Shakespeare Richard III. Premiéra 2. a 4. března 2006 ve Stavovském divadle William Shakespeare (1564 1616) RICHARD

Více

Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea. Zuman František

Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea. Zuman František Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea Zuman František (1890-1950) Prozatímní inventární seznam NAD č. 589 evidenční pomůcka č. 211 Honzáková Valerie Praha 1971 František Zuman (2.

Více

BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 4/2013

BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 4/2013 BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 4/2013 Úvodní slovo předsedy ČUS Vážení přátelé, bulletin vychází krátce po skončení letošní výroční konference, a proto mi dovolte, abych se k ní krátce vrátil.

Více

Plzeňská diplomatická simulace, o.s.

Plzeňská diplomatická simulace, o.s. Plzeňská diplomatická simulace, o.s. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTSKÉHO MODELU VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ OSN 2013 Vážení přátelé PDS, právě začínáte číst Závěrečnou zprávu III. ročníku Studentského modelu Valného

Více

Ústav českých dějin. Navazující magisterský studijní obor: Historie české dějiny v evropském kontextu

Ústav českých dějin. Navazující magisterský studijní obor: Historie české dějiny v evropském kontextu Ústav českých dějin Navazující magisterský studijní obor: Historie české dějiny v evropském kontextu Ústav českých dějin - struktura Ředitel ústavu: prof. PhDr. Ivan Šedivý, CSc. Zástupci ředitele: doc.

Více

Z á p i s. z 2. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 16. dubna 2013

Z á p i s. z 2. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 16. dubna 2013 Z á p i s z 2. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 16. dubna 2013 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. I. Informace o závěrech předsednictva Akademické rady

Více

Studentem i učitelem v Romské střední škole sociální

Studentem i učitelem v Romské střední škole sociální David Tišer Studentem i učitelem v Romské střední škole sociální Romská škola Romskou střední školu sociální založil před několika lety v rámci aktivit své neziskové nevládní organizace Dr. Rajko Djurič

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkanka prof. Čeňková, proděkan doc. Skarnitzl, proděkan dr. Souček, prorektor prof. Jakubec, proděkan prof.

Více

Zápis z vědecké rady Z VR/ F3-01/09. Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 25.

Zápis z vědecké rady Z VR/ F3-01/09. Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 25. Strana 1/ 5 Program: 1. Zahájení - prof. Ing. Jaromír Veber, CSc. Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 25. února 2009 2. Habilitační řízení PhDr. Ing.

Více

III. ČESKOSLOVENSKÁ AKADEMIE VĚD A DALŠÍ INSTITUCE

III. ČESKOSLOVENSKÁ AKADEMIE VĚD A DALŠÍ INSTITUCE OBSAH Úvodem 11 I. SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ Pozdrav prof. Ing. Rudolfa Zahradníka, DrSc., předsedy Akademie věd ČR 15 Pozdrav prof. PhDr. Miloslava Petruska, CSc., prorektora University Karlovy 19 Pozdrav prof.

Více

NÁVRHY TÉMAT BAKALÁŘSKÝCH/DIPLOMOVÝCH PRACÍ KGE 2015/2016 BAKALÁŘSKÉ PRÁCE:

NÁVRHY TÉMAT BAKALÁŘSKÝCH/DIPLOMOVÝCH PRACÍ KGE 2015/2016 BAKALÁŘSKÉ PRÁCE: NÁVRHY TÉMAT BAKALÁŘSKÝCH/DIPLOMOVÝCH PRACÍ KGE 2015/2016 BAKALÁŘSKÉ PRÁCE: RNDr. Stanislav Kraft, Ph.D. 1. Každodenní prostorová mobilita obyvatel České republiky využití moderních geoinformačních technologií.

Více

Prof. PhDr. Oskar Krejčí, CSc, 1996, 2001, 2007, 2010 EKOPRESS, s. r. o., 2001, 2007, 2010 ISBN 978-80-86929-60-6

Prof. PhDr. Oskar Krejčí, CSc, 1996, 2001, 2007, 2010 EKOPRESS, s. r. o., 2001, 2007, 2010 ISBN 978-80-86929-60-6 Prof. PhDr. Oskar Krejčí, CSc, 1996, 2001, 2007, 2010 EKOPRESS, s. r. o., 2001, 2007, 2010 ISBN 978-80-86929-60-6 OSKAR KREJČÍ MEZINÁRODNÍ POLITIKA Vydalo nakladatelství EKOPRESS, s. r. o., K Mostu 124,

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Doc. JUDr. Michal Spirit, Ph.D. Úvod do studia práva Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 234 264 401, fax: +420

Více

Státní oblastní archiv v Plzni 5. oddělení

Státní oblastní archiv v Plzni 5. oddělení Státní oblastní archiv v Plzni 5. oddělení Velkostatek Kozolupy 1915 1948 Inventář č. EL NAD: 20060 Číslo. AP: 600 Ladislava Váňová Klatovy 2006 2 OBSAH Str. Úvod I. Vývoj původce archivního souboru...

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE REDAKČNÍ RADA TERMÍNY ČLENĚNÍ PŘÍSPĚVKŮ

ZÁKLADNÍ INFORMACE REDAKČNÍ RADA TERMÍNY ČLENĚNÍ PŘÍSPĚVKŮ ZÁKLADNÍ INFORMACE Periodikum OSTRAVA, příspěvky k dějinám a současnosti Ostravy a Ostravska vydává od r. 1963 Archiv města Ostravy (odbor Magistrátu města Ostravy). Od r. 2011 vychází opět každoročně.

Více

Bakalářský studijní obor: Historie. Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin

Bakalářský studijní obor: Historie. Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin Bakalářský studijní obor: Historie Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin Ústav českých dějin - struktura Ředitel ústavu: prof. PhDr. Ivan Šedivý, CSc. Zástupce

Více

Domácí násilí a práva poškozených a obětí v trestním řízení. Domestic violence and rights of victims in criminal proceedings

Domácí násilí a práva poškozených a obětí v trestním řízení. Domestic violence and rights of victims in criminal proceedings Domácí násilí a práva poškozených a obětí v trestním řízení Domestic violence and rights of victims in criminal proceedings 2-3 November 2015 / 2.-3.november 2015 JUDICIAL ACADEMY OF THE CZECH REPUBLIC

Více

EKONOMICKÉ DŮSLEDKY SJEDNOCENÍ NĚMECKA

EKONOMICKÉ DŮSLEDKY SJEDNOCENÍ NĚMECKA Masarykova univerzita Ekonomicko-správní fakulta Studijní obor: Hospodářská politika EKONOMICKÉ DŮSLEDKY SJEDNOCENÍ NĚMECKA Economic Consequences of German Reunification Bakalářská / Diplomová práce Vedoucí

Více

38. SJEZD ČSSD. Zpráva o činnosti odborného zázemí. Praha 13. 14. 3. 2015. Předkládá: PaedDr. Alena Gajdůšková. místopředsedkyně ČSSD

38. SJEZD ČSSD. Zpráva o činnosti odborného zázemí. Praha 13. 14. 3. 2015. Předkládá: PaedDr. Alena Gajdůšková. místopředsedkyně ČSSD 38. SJEZD ČSSD Zpráva o činnosti odborného zázemí Praha 13. 14. 3. 2015 Předkládá: PaedDr. Alena Gajdůšková místopředsedkyně ČSSD 38. SJEZD ČSSD NÁVRH USNESENÍ: 38. sjezd ČSSD schvaluje Zprávu o činnosti

Více

KORUNA ČESKÁ. Ing. Václav Černý, Ph.D. číslo dekretu Komory auditorů ČR: 1684 Na Okruhu 387/17 142 00 Praha 4

KORUNA ČESKÁ. Ing. Václav Černý, Ph.D. číslo dekretu Komory auditorů ČR: 1684 Na Okruhu 387/17 142 00 Praha 4 KORUNA ČESKÁ Monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska Senovážné náměstí 24, 110 00 Praha 1 ZPRÁVA AUDITORA o ověření roční účetní závěrky k 31.12.2010 Ing. Václav Černý, Ph.D. číslo dekretu Komory

Více

Okresní úřad ochrany práce Jičín

Okresní úřad ochrany práce Jičín STÁTNÍ OBLASTNÍ ARCHIV V ZÁMRSKU č. ev. listu NAD: 3359 č. archivní pomůcky: 8984 Okresní úřad ochrany práce Jičín (1940) 1945-1949 inventář PhDr. Aleš Valenta, Ph.D. Zámrsk 2015 O b s a h Úvod 3 I. Vývoj

Více

Pojistný trh České republiky 1991 2010

Pojistný trh České republiky 1991 2010 Úvodník V editorialu. čísla teoretického bulletinu Pojistné rozpravy se předseda redakčního kruhu ing. Jaroslav Mesršmíd, CSc., věnuje pro pojišťovnictví velmi významné událostí, ke které došlo v období

Více

Program. Středa 24. 4. 2013. Seminář Češi a Němci na Vysočině / Seminar Tschechen und Deutsche in Vysočina. 24. 26. dubna 2013 Havlíčkův Brod

Program. Středa 24. 4. 2013. Seminář Češi a Němci na Vysočině / Seminar Tschechen und Deutsche in Vysočina. 24. 26. dubna 2013 Havlíčkův Brod Seminář Češi a Němci na Vysočině / Seminar Tschechen und Deutsche in Vysočina Středa 24. 4. 2013 24. 26. dubna 2013 Havlíčkův Brod Program 09:00 10:30 Příjezd a registrace účastníků 10:30 10:50 Přivítání

Více

Výroční zpráva o činnosti Legislativní rady vlády za rok 2006

Výroční zpráva o činnosti Legislativní rady vlády za rok 2006 Výroční zpráva o činnosti Legislativní rady vlády za rok 2006 I. Obecné údaje a) Název poradního orgánu vlády: Legislativní rada vlády b) Postavení Legislativní rady vlády Postavení Legislativní rady vlády

Více

Polemika vzbuzující naději na konsenzus Reakce na polemiku Rudolfa Pomazala s publikací České vysoké školství na křižovatce

Polemika vzbuzující naději na konsenzus Reakce na polemiku Rudolfa Pomazala s publikací České vysoké školství na křižovatce skými vysokými školami, což může nesporně výrazným způsobem pozitivně působit na dynamiku vývoje inovačního potenciálu fakult. Za zásadní nedostatek této brožury je možno považovat zjevnou absenci systémového

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, které se konalo ve středu 9. května 2018.

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, které se konalo ve středu 9. května 2018. Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, které se konalo ve středu 9. května 2018. Přítomni: A. N. Tejkalová, M. Černý, M. Dohalská, Z. Drábek, J. Karlas, M. Kejak, T.

Více

Přesídlování a vyhlazování obyvatelstva syndrom moderních dějin

Přesídlování a vyhlazování obyvatelstva syndrom moderních dějin si Vás dovoluje pozvat na mezinárodní vědeckou konferenci Přesídlování a vyhlazování obyvatelstva syndrom moderních dějin 11. 12. listopadu 2014 Vila Lanna, Praha Historický ústav Akademie věd ČR, v. v.

Více

Oslavy 5. výročí založení Ústavu OPZHN Univerzity obrany

Oslavy 5. výročí založení Ústavu OPZHN Univerzity obrany Oslavy 5. výročí založení Ústavu OPZHN Univerzity obrany Dne 8. října 2009 se uskutečnily v prostorách společenského klubu kasáren DĚDICE oslavy 5. výročí založení Ústavu OPZHN Univerzity obrany, jenž

Více

JEDNOTNÁ ZEMĚDĚLSKÁ DRUŽSTVA

JEDNOTNÁ ZEMĚDĚLSKÁ DRUŽSTVA JEDNOTNÁ ZEMĚDĚLSKÁ DRUŽSTVA Ze samotného zákona není snadné poznat, že jeho cílem je vybudovat kolektivní zemědělský systém. V prvním paragrafu se dočteme, že: V zájmu zajištění blahodárného rozvoje zemědělského

Více

BULLETIN EVROPSKÉ SPOLEČNOSTI PRO PRÁVNÍ DĚJINY, Z. S.

BULLETIN EVROPSKÉ SPOLEČNOSTI PRO PRÁVNÍ DĚJINY, Z. S. BULLETIN EVROPSKÉ SPOLEČNOSTI PRO PRÁVNÍ DĚJINY, Z. S. Zvláštní číslo 1 roč. 2 16. březen 2016 ISSN 2464-4889 Vážení členové Evropské společnosti pro právní dějiny, z. s., rádi bychom Vás informovali,

Více

DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY

DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY CENTRUM LOCIKA VÁS SRDEČNĚ VÍTÁ NA KONFERENCI DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY AKCE SE KONÁ POD ZÁŠTITOU MINISTERSTVA PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ PROFILY VYSTUPUJÍCÍCH A ANOTACE PŘÍSPĚVKŮ PŘÍBĚH O LOCICE

Více

DSP Obor délka Aktuální počet Platnost. Specializace v pedagogice Teorie výtvarné výchovy 3 11/13 1. 3. 2014

DSP Obor délka Aktuální počet Platnost. Specializace v pedagogice Teorie výtvarné výchovy 3 11/13 1. 3. 2014 Zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů/oborů na Pedagogické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Akreditační komise (dále jen AK) rozhodla na svém

Více

Veřejná místa pro intimní chvilky

Veřejná místa pro intimní chvilky DOCUMENTA PRAGENSIA MONOGRAPHIA Jaroslav Jásek Veřejná místa pro intimní chvilky proměny pražských veřejných záchodků Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Archiv hlavního města Prahy

Více

Telefonní a e-mailový seznam zaměstnanců ZSF JU řazeno dle organizačních jednotek

Telefonní a e-mailový seznam zaměstnanců ZSF JU řazeno dle organizačních jednotek Telefonní a e-mailový seznam zaměstnanců ZSF JU řazeno dle organizačních jednotek Centrální spojovatelka recepce Vltava J. Boreckého 27 389 03 7511 recepce@zsf.jcu.cz Podatelna J. Boreckého 27 7512 Fax

Více

MEZINÁRODNÍ MIGRACE V EVROPSKÉM KONTEXTU

MEZINÁRODNÍ MIGRACE V EVROPSKÉM KONTEXTU ACADEMIA RERUM CIVILIUM VYSOKÁ ŠKOLA POLITICKÝCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD, s.r.o V KOLÍNĚ a INFORMAČNÍ KANCELÁŘ RADY EVROPY V PRAZE Mezinárodní vědecká konference, která se koná pod záštitou paní MUDr. Džamily

Více

Bílá kniha terciárního vzdělávání - nedostatečný a nebezpečný materiál pro kvalitu vysokého školství 5.3.2009 blisty.cz str. 0

Bílá kniha terciárního vzdělávání - nedostatečný a nebezpečný materiál pro kvalitu vysokého školství 5.3.2009 blisty.cz str. 0 Bílá kniha terciárního vzdělávání - nedostatečný a nebezpečný materiál pro kvalitu vysokého školství 5.3.2009 blisty.cz str. 0 Text Hradeckého prohlášení My, níže podepsaní, odmítáme způsob přípravy Bílé

Více

Seznam členů vědeckých rad Fakulty stavební

Seznam členů vědeckých rad Fakulty stavební Seznam členů vědeckých rad Fakulty stavební 2006 Doc. Ing. Jaroslav Broul, CSc., FAST VŠB-TU Ostrava (do 17.11.2006) Doc. Ing. Radim Čajka, CSc., FAST VŠB-TU Ostrava Ing. František Kuda, CSc., FAST VŠB-TU

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0571 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast Předmět Téma ŠVP (RVP) Dějepis v kostce Základy společenských

Více

Zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů na uměleckých vysokých školách: na Janáčkově akademii múzických umění v Brně

Zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů na uměleckých vysokých školách: na Janáčkově akademii múzických umění v Brně Úvod Zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů na uměleckých vysokých školách: na Janáčkově akademii múzických umění v Brně duben 2010 Akreditační komise (dále jen AK) rozhodla

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů. Navazující magisterské studijní obory. Fakulty mezinárodních vztahů pro systém ECTS

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů. Navazující magisterské studijní obory. Fakulty mezinárodních vztahů pro systém ECTS Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů Navazující magisterské studijní obory Fakulty mezinárodních vztahů pro systém TS Akademický rok 2009/2010 2 Informace zde obsažené jsou platné

Více

Bakalářský studijní obor: Historie. Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin

Bakalářský studijní obor: Historie. Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin Bakalářský studijní obor: Historie Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin Ústav českých dějin - struktura Ředitel ústavu: prof. PhDr. Ivan Šedivý, CSc. Zástupce

Více

Angličtina pro mezikulturní komunikaci (jednooborové studium) B 7303 (Platnost akreditace: 21.2. 2011 1.11. 2017)

Angličtina pro mezikulturní komunikaci (jednooborové studium) B 7303 (Platnost akreditace: 21.2. 2011 1.11. 2017) Angličtina pro mezikulturní komunikaci (jednooborové studium) B 7303 (Platnost akreditace: 21.2. 2011 1.11. 2017) SZ společný základ SZ 1 Úvod do filozofie Y SPOLEČNÉHO ZÁKLADU POVINNÉ 2p + 0s 2p + 0s

Více

Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea

Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea Černý Richard (14. 8. 1885 28. 7. 1923) (1891 1923 (1924)) INVENTÁŘ NAD č. 804 evidenční pomůcka č. 301 Kamila Mádrová Praha 2008 Obsah: I.

Více

Zápis z 21. zasedání Etické komise ČR

Zápis z 21. zasedání Etické komise ČR Zápis z 21. zasedání Etické komise ČR Datum: 28. ledna 2014 Přítomní členové: Mgr. Jiří Kaucký, Miloslav Nerad, prof. PhDr. Jan Sokol, CSc., Ph.D., Mgr. Miloš Rejchrt, PhDr. Prokop Tomek, Ph.D., JUDr.

Více

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO 1. ÚVOD Úplný název soukromé vysoké školy (dále jen SVŠ ): SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO s.r.o. Používaná zkratka názvu SVŠ: SVŠE Adresa SVŠ: Loucká 656 /21, Znojmo 669 02 Adresa studijního střediska

Více

Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019

Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019 Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019 Přítomni: dle prezenční listiny 1. Zahájení 2. Jmenování nového člena VR FMV Ing. Peter Drábik, Ph.D., děkan Obchodní fakulty Ekonomické

Více

Nakladatelství děkuje firmě ZENTIVA, a. s., generálnímu sponzorovi knihy, za finanční podporu, která umožnila vydání této publikace.

Nakladatelství děkuje firmě ZENTIVA, a. s., generálnímu sponzorovi knihy, za finanční podporu, která umožnila vydání této publikace. 2 Pochybení a sankce při poskytování lékařské péče Nakladatelství děkuje firmě ZENTIVA, a. s., generálnímu sponzorovi knihy, za finanční podporu, která umožnila vydání této publikace. 4 Pochybení a sankce

Více

O ABSOLVOVÁNÍ STUDIA

O ABSOLVOVÁNÍ STUDIA B3-02/5-SR SMĚRNICE REKTORKY (SR) B3-02/5-SR VYDÁVÁNÍ DOKLADŮ O ABSOLVOVÁNÍ STUDIA NA UNIVERZITĚ PALACKÉHO V OLOMOUCI Obsah: Zpracoval: Platnost a účinnost: Tato směrnice se vydává za účelem stanovení

Více

Lenka Válková. Rehabilitace kognitivních funkcí v ošetřovatelské praxi

Lenka Válková. Rehabilitace kognitivních funkcí v ošetřovatelské praxi Lenka Válková Rehabilitace kognitivních funkcí v ošetřovatelské praxi Poděkování Vedení Fakultní nemocnice Ostrava Vedení Traumatologického centra FNO, doc. MUDr. Leopoldu Plevovi, CSc., vrchní sestře

Více

Katedra obchodu (192)

Katedra obchodu (192) Katedra obchodu (192) Adresa katedry: Studentská 13, České Budějovice, 370 05 Katedra obchodu vznikla 1. 9. 1999. Patří tedy mezi dvě nejmladší katedry fakulty. Vyčlenila se z katedry řízení a obchodu.

Více

DATABÁZE AUTORŮ DIGITALIZOVANÉHO KNIHOPISU

DATABÁZE AUTORŮ DIGITALIZOVANÉHO KNIHOPISU DATABÁZE AUTORŮ DIGITALIZOVANÉHO KNIHOPISU Václav Pumprla Úvod Oblastí výzkumu mého zájmu je česky a slovensky psaná literatura raného novověku, konkrétněji literární produkce obsažená v Knihopisu českých

Více

1. Úvod Přehled akreditovaných DSP/DSO: Hospodářská politika a správa

1. Úvod Přehled akreditovaných DSP/DSO: Hospodářská politika a správa Závěrečná zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů na Ekonomické fakultě Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava září 2012 O hodnocení doktorských studijních programů

Více

ZÁPIS O PRŮBĚHU VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ 2. kolo posouzení kvalifikačních předpokladů

ZÁPIS O PRŮBĚHU VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ 2. kolo posouzení kvalifikačních předpokladů VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Technická 3058/10, 616 00 Brno Osoba oprávněná jednat: prof. Ing. Jarmila Dědková, CSc., děkanka fakulty, dále jen»vyhlašovatel«zápis

Více

Z á p i s. z 33. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 6. října 2015

Z á p i s. z 33. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 6. října 2015 Z á p i s z 33. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 6. října 2015 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. Ředitel Biologického centra AV ČR, v. v. i., prof.

Více

Autentická výpověď o cikánské třídě ve Starém městě

Autentická výpověď o cikánské třídě ve Starém městě Ctibor Nečas Autentická výpověď o cikánské třídě ve Starém městě V lokalitě Přední kruhy na staroměstském obecním katastru, který je dnes součástí areálu města Uherského Hradiště, stávala kdysi poměrně

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti soukromé vysoké školy pro rok 2007

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti soukromé vysoké školy pro rok 2007 Evropský polytechnický institut, s.r.o. Osvobození 699, 686 04 Kunovice, tel./fax: 572 549 018, 572 549 018, http://www.vos.cz/epi, e-mail: epi@vos.cz Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké,

Více

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Balkánská, eurasijská a středoevropská studia

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Balkánská, eurasijská a středoevropská studia DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Balkánská, eurasijská a středoevropská studia Katedra ruských a východoevropských studií Založena roku 1994 jako součást Institutu mezinárodních studií (historie viz http://tarantula.ruk.cuni.cz/krvs-8.html)

Více

Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina

Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor Univerzity Karlovy Prof. MUDr.

Více

3 Složení orgánů VŠE v Praze

3 Složení orgánů VŠE v Praze 3 Složení orgánů VŠE v Praze 3.1 Vedení VŠE v Praze Vedení VŠE v Praze do 31. 1. 2003 Rektorka doc. Ing. Jaroslava Durčáková, CSc. Prorektor pro rozvoj a informační systém, statutární zástupce rektorky

Více

Jmenování nových profesorů vysokých škol v pražském Karolinu

Jmenování nových profesorů vysokých škol v pražském Karolinu Jmenování nových profesorů vysokých škol v pražském Karolinu Jmenování nových profesorů vysokých škol v pražském Karolinu V pražském Karolinu dnes proběhne slavnostní jmenování šedesáti pedagogů vysokých

Více

Informační a poradenský systém ÚČETNÍ PORADCE. Odborný tým Svazu účetních:

Informační a poradenský systém ÚČETNÍ PORADCE. Odborný tým Svazu účetních: Informační a poradenský systém ÚČETNÍ PORADCE Metodická sekce Svazu účetních: Odborný tým Svazu účetních: Ing. Jana Pilátová prezidentka Svazu účetních, šéfredaktorka časopisu Metodické aktuality Svazu

Více

Schéma organizační struktury Slovanského ústavu AV ČR

Schéma organizační struktury Slovanského ústavu AV ČR Výroční zpráva Slovanského ústavu AV ČR za rok 2005 Slovanský ústav AV ČR (dále jen SLU) Adresa: Valentinská 1 110 00 Praha 1 IČ: 68378017 Telefon: +420 224 800 251 Fax: +420 224 800 252 Adresa el. pošty:

Více

7.3.2013 15:03. Věnování hrdinům padlých v boji

7.3.2013 15:03. Věnování hrdinům padlých v boji 7.3.2013 15:03 Věnování hrdinům padlých v boji Projekt OBĚTI A HRDINOVÉ Jméno a příjmení Údaje o autorech příspěvku Název školy ZŠ Paskovská 46 Adresa školy Kontaktní osoba (učitel) e-mail kontaktní osoby

Více

prof. T. Fiala, prof. J. Hatrík, prof. J. Skopal, prof. K. Steinmetz, Obrázek 12 - Diplom Filosofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze

prof. T. Fiala, prof. J. Hatrík, prof. J. Skopal, prof. K. Steinmetz, Obrázek 12 - Diplom Filosofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Seznam příloh Obrázek 1 - Rodiče Jaromír a Jarmila Jelínkovi Obrázek 2 - Svatba manželů Jenčkových 24. 6. 1988 Hradec Králové Obrázek 3 - Eva Jenčková se synem Ondřejem (vlevo) a Oldřichem Obrázek 4 -

Více

Spolek Vltavan v Praze

Spolek Vltavan v Praze Spolek Vltavan v Praze Výroční zpráva 2014 Spolek Vltavan v Praze IČ 005 52 429 Výroční zpráva 2014 Spolek Vltavan v Praze Výroční zpráva 1 z 9 Spolek Vltavan v Praze občanské sdružení, registrovaný MV

Více

Muzeum 2/2008 Obsah Téma Jiří Wolf Lidová zbožnost v Krušnohoří a Podkrušnohoří na počátku 19. století Preventivní konzervace Petra Štefcová Výstava Albrecht z Valdštejna a jeho doba z hlediska ochrany

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Konference s mezinárodní účastí Perspektivy bankovnictví po roce 2000 v České republice a ve světě Středa 22. října 1997, Malý sál 9,00

Více

Typy a užívání razítek na Univerzitě Palackého v Olomouci

Typy a užívání razítek na Univerzitě Palackého v Olomouci B3-07/4-SR UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE REKTORA UP (SR) B3-07/4-SR Typy a užívání razítek na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah: Zpracoval: Tato směrnice rektora Univerzity Palackého v Olomouci

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č.j.: 714/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 235 ze dne 20.09.2016 Založení Nadačního fondu na podporu realizace pavilonu Alfonse Muchy na vrchu Vítkově pro Slovanskou

Více

Výroční zpráva. Nadace CZECH TECHNICAL UNIVERSITY MEDIA LABORATORY. za rok 2012

Výroční zpráva. Nadace CZECH TECHNICAL UNIVERSITY MEDIA LABORATORY. za rok 2012 Výroční zpráva Nadace CZECH TECHNICAL UNIVERSITY MEDIA LABORATORY za rok 2012 Obsah: Činnost Nadace v roce 2012 1 Nové skutečnosti po skončení roku 2012 2 Složení orgánů a rad k 31.12.2012 3 Zřizovatelé

Více

R e š e r š e. Vypracovala: Krajská vědecká knihovna Rumjancevova 1362/1 460 53 Liberec. tel. +420-48-24 12 111 fax +420-48-24 12 222

R e š e r š e. Vypracovala: Krajská vědecká knihovna Rumjancevova 1362/1 460 53 Liberec. tel. +420-48-24 12 111 fax +420-48-24 12 222 R e š e r š e (Dokumentografická výběrová jednorázová rešerše) Historie českého státu v 10.-11. století. Vypracovala: Krajská vědecká knihovna Rumjancevova 1362/1 460 53 Liberec tel. +420-48-24 12 111

Více

BULLETIN EVROPSKÉ SPOLEČNOSTI PRO PRÁVNÍ DĚJINY, Z. S. Zvláštní číslo 3 roč listopad 2018 ISSN

BULLETIN EVROPSKÉ SPOLEČNOSTI PRO PRÁVNÍ DĚJINY, Z. S. Zvláštní číslo 3 roč listopad 2018 ISSN BULLETIN EVROPSKÉ SPOLEČNOSTI PRO PRÁVNÍ DĚJINY, Z. S. Zvláštní číslo 3 roč. 4 25. listopad 2018 ISSN 2464-4889 Vážení členové Evropské společnosti pro právní dějiny, z. s., rádi bychom Vás informovali,

Více

Strategie vlády v boji s korupcí na období let 2013 a 2014

Strategie vlády v boji s korupcí na období let 2013 a 2014 Strategie vlády v boji s korupcí na období let 2013 a 2014 úkol č. 2.2.4. Zveřejňování poradců a poradních orgánů Poradní orgány Název orgánu Člen orgánu Předmět činnosti Odměna Rada muzea Předseda: Prof.

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI NÁRODNÍHO ARCHIVU V PROJEKTU INTERPI ZA ROK 2013

ZPRÁVA O ČINNOSTI NÁRODNÍHO ARCHIVU V PROJEKTU INTERPI ZA ROK 2013 ZPRÁVA O ČINNOSTI NÁRODNÍHO ARCHIVU V PROJEKTU INTERPI ZA ROK 2013 INTERPI Interoperabilita v paměťových institucích Program aplikovaného výzkumu a vývoje národní a kulturní identity (NAKI) (DF11P01OVV023)

Více

Zápis ze 14. schůze VZOB dne 6. června 2007 od 10,00 hodin

Zápis ze 14. schůze VZOB dne 6. června 2007 od 10,00 hodin Zápis ze 14. schůze VZOB dne 6. června 2007 od 10,00 hodin Omluveni: sen. J. Pospíšil, R. Slavotínek, T. Töpfer Program: 1) Schválení programu a zápisu Schůzi řídil předseda sen. R. Sequens. Program viz

Více

Institut komunikačních studií a žurnalistiky

Institut komunikačních studií a žurnalistiky Institut komunikačních studií a žurnalistiky Institut komunikačních studií a žurnalistiky Smetanovo nábřeží 995/1, 110 01 Praha 1 bakalářské studium: telefon 222 112 260, fax 222 112 219 bakalářské studium

Více

Personalistika a vzdělávání ve veřejné správě

Personalistika a vzdělávání ve veřejné správě Pozvánka na konferenci Personalistika a vzdělávání ve veřejné správě Stěžejní témata: Pracovněprávní vztahy ve veřejné správě Nový občanský zákoník jaké změny přinese nový občanský zákoník do veřejné správy

Více

z 4/10 jednání zastupitelstva obce, které se konalo dne 17. května 2010 od 18,00 hodin na obecním úřadě v knihovně.

z 4/10 jednání zastupitelstva obce, které se konalo dne 17. května 2010 od 18,00 hodin na obecním úřadě v knihovně. Zápis z 4/10 jednání zastupitelstva obce, které se konalo dne 17. května 2010 od 18,00 hodin na obecním úřadě v knihovně. Přítomni dle prezenční listiny příloha č. 1 Zasedání zastupitelstva obce Tuřany

Více

PROGRAM Wellness, zdraví a kvalita života 2013

PROGRAM Wellness, zdraví a kvalita života 2013 PROGRAM Mezinárodní vědecká konference Wellness, zdraví a kvalita života 2013 17. 18. 10. 2013 Vysoká škola tělesné výchovy a sportu PALESTRA, Praha Čtvrtek 17. října 2013 8:30 14:00 REGISTRACE ÚČASTNÍKŮ

Více

FILOZOFICKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI. Téma GULAGu v českém prostředí

FILOZOFICKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI. Téma GULAGu v českém prostředí FILOZOFICKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI KATEDRA SLAVISTIKY Téma GULAGu v českém prostředí Magisterská diplomová práce Vypracoval: Daniel Němec Vedoucí práce: doc. PhDr. Zdeněk Pechal, CSc.

Více