Bulletin Trojúhelníků Září 2013 Č. 185 Finální text. Strana 1: Éter

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Bulletin Trojúhelníků Září 2013 Č. 185 Finální text. Strana 1: Éter"

Transkript

1 Bulletin Trojúhelníků Září 2013 Č. 185 Finální text Strana 1: Éter Éter je popisovaný jako to, co dělá všechny vztahy možnými (Telepathy and the Etheric Vehicle, (Telepatie a éterické vozítko), str. 114 v originále). V jistém smyslu éter uvádí do vztahu jednotlivce k planetě, k solárnímu systému a k vesmíru. Každá forma je ve vzájemném vztahu a ohromné proudy energie konstantně cirkulují skrze toto univerzální energetické pole. Tyto energie galvanizují fyzickou rovinu do aktivity jednoho nebo jiného druhu podle podstaty a síly jakéhokoliv typu energie dominujícího éterickému tělu v jakémkoliv daném čase. (Telepathy and the Etheric Vehicle, str. 2). Zatímco univerzální větvení tohoto širokého pole energie je mimo naše chápání, lidstvo má nicméně hlubokou roli ke ztvárnění při transformaci planetárního éteru do sítě světelných trojúhelníků cirkulujících čistou energii lásky. Po nějaké době se tato trojúhelníková matice stane těsněji vetkávanou do textury světa forem, takže lidstvo se stane více a více odpovídajícím na vyšší otisky. Je možné, že rozšíření komunikačních technologií je jednou z indikací, že fyzická a éterická rovina se stávají více úzce vzájemně propojené. Schopnost těchto nových věd umožnit lidem vzájemně komunikovat a propojovat se jeden s druhým v reálném čase bez překážek prostoru a času je velmi pravděpodobně odrazem rolí, které budou hrát telepatie a intuice, jak se rozvine rasa. Jak se pohybujeme do éry, kde jsou pravé hodnoty, a významně intuice, rozvíjeny, jednoduchost (v duchovním smyslu) a osvobození od komplexit nižší mysli se postupně stane normou. Ve světě dneška je vnější forma stále velkou měrou neschopná přenést krásu a čistotu impulsu Vodnáře. Duchovní filozofie nám připomíná, že všechny formy existují pro to, aby vyjádřily pravdu. (Light of the Soul, (Světlo duše), str. 73 v originále). Jak se světlo a dobrá vůle slučují a mísí v rámci sítě Trojúhelníků, osvětlená dobrá vůle je promítaná do světa forem. Tyto transformující energie ovlivňují lidské mysli s vizionářskými a vznešenými idejemi, které jsou nástrojem při tvarování nových nebes a nové země. Vzorec pravých vztahů k tomu, co je nad a k tomu, co je pod, vysvítá, zvěstujíc přemostění vnitřních a vnějších světů. Objevení nebo spíše uznání existence éterických rovin volá. Nebude to pravděpodobně mnoho let, kdy se vizionářští vědci prolomí do těchto jemnějších sfér věštících novou éru ve studiu a použití energie, magnetismu a záření pro prospěch celku. Naše vnitřní práce dohromady rozšiřuje naše uvědomění od čistě lidské perspektivy k přijetí našich zodpovědností k planetě a ke všem královstvím v přírodě.

2 Strana 2: Úvahy o éteru V manifestovaném vesmíru solárním, planetárním nebo různých království v přírodě není nic, co by nevlastnilo energetickou formu, jemnou a nehmatatelnou, ale pevnou, která kontroluje, řídí a podmiňuje vnější fyzické tělo. To je éterické tělo. Alice Bailey (Telepathy and the Etheric Vehicle, str. 142 v originále) Éter je univerzální maticí, ze které pramení mnoho aktivních proudů a naopak tyto aktivní proudy jsou příčinou elementů Vzduchu, Ohně, Vody a Země a labyrintem vytvořených forem. Aether: The Transcript Éterické úrovně roviny budou plné zvyšující se aktivity a pomalu, ale jistě, jak plynou dekády, se člověk stane vědomým si těchto úrovní, a bude si uvědomovat jejich obyvatele. Okamžitým efektem této větší éterické energie bude to, že početně větší číslo lidí bude mít éterickou vizi, a budou schopni normálně a přirozeně žít vědomě na éterických rovinách. Většina lidí funguje vědomě na třech nižších úrovních fyzična na plynné, kapalné a husté a éterické úrovně jsou pro ně tak zapečetěné, jako jsou astrální. V přicházejících stoletích bude normálním domovem člověka celá fyzická rovina až k, pokud ne včetně, druhé pod-rovině. Čtvrtá a třetí úroveň mu bude tak známá jako obvyklé fyzické krajiny, kterým je nyní zvyklý. Střed pozornosti studentů medicíny a vědy bude zaměřen na éterické tělo a závislost fyzického těla na éterickém těle bude rozpoznána. To změní postoj medicínských profesí, a magnetické léčení a vibrační stimulace nahradí současné metody chirurgie a asimilaci lékům. Vize člověka, která bude pak běžně éterická, bude mít na něho vliv nutícího rozpoznat to, co je nyní nazýváno neviditelným světem, nebo nadpřirozeným. Lidé ve svých éterických tělech budou registrováni a bude s nimi komunikováno, a dévové a elementály éteru budou studováni a uznáni. Když k tomuto dojde, pak skutečné využití ceremoniálního rituálu jako ochrany a zabezpečení člověku převezme své pravé místo. Alice Bailey (A Treatise on Cosmic Fire, (Pojednání o kosmickém ohni), str. 474 v originále) éterické tělo se manifestuje skrze pohyby, skryté pohyby uvnitř živoucích bytí cirkulace krve, pohyb mízy ve stromech Éter je o rytmu a čase. Aether: The Transcript Uvědomění si éteru je to, co kriticky chybí v naší současné západní vědě a kultuře. A tato absence je srdcem a kořenem mnoha našich problémů, velkých i malých. tamtéž Éterické nebo energetické tělo každé lidské bytosti je tedy integrální částí éterického těla planety samotné a následně solárního systému. Skrze tento prostředek je každé lidské bytí v podstatě spřízněné s každým dalším vyjádřením Božského Života, drobného nebo velkého. Funkcí éterického těla je dostávat energetické impulsy a být vtažený těmito impulsy, nebo proudy síly, do aktivity emanující se z nějakého jednoho nebo jiného vyvolávajícího zdroje. Éterické tělo není ve

3 skutečnosti nic než energie. Skládá se z nesčetně vláken síly nebo malinkých proudů energie držených ve vztahu k emocionálnímu a mentálnímu tělu a k duši jejich koordinačním účinkem. Tyto proudy energie, v jejich otáčce, mají vliv na fyzické tělo a rozkomíhají ho do aktivity nějakého druhu podle podstaty a síly jakéhokoliv typu, který dominuje éterickému tělu v jakémkoliv dílčím čase. Alice Bailey (Telepathy and the Etheric Vehicle, str. 2 v originále)

4 Strana 3: Planetární síť Planetární síť světla, lásky a služby transformuje mentální klima planety, přeorientovává lidstvo k duchovním postojům a hodnotám. Skupiny a aktivity komentované v Bulletinu odrážejí různé aspekty sítě. Éter: znalost je síla Kniha Aether: The Transcript je kompilací sebraných myšlenek nezávisle myslících vědců, umělců, léčitelů a učitelů. Autor knihy píše: tento projekt vzešel z celoživotní fascinace celou ideou éteru, který vypadá, že je, pod různými jmény, ve všech kulturách celosvětově. Jde cestou zpět mimo historii. Je to široký, neomezený námět, ale někde musíte začít. Tato práce je takovým startem. Kniha vznikla ze sérií nahraných rozhovorů s duchovními mysliteli z různých prostředí. Některá z diskutovaných témat zahrnují: éter, celistvost, polarita, vědomí, světlo a tma, levitace a gravitace, množství a neměřitelnost, chaos a vesmír, evoluce a involuce, vědomí a doporučení... Aether: The Transcript je k dispozici jako kniha, CD-ROM, nebo jako e-kniha ve formátu pdf. Nadace éteru (Aether Foundation) Aether Foundation byla založena v roce 1992 ve Francii a zaměřuje se na nekonvenční energie a objevy zaznamenané od starověku. Účelem Nadace je: rozšiřovat s konečnou platností světlo do podstaty toho, co bylo v minulosti nazýváno pátý element a propagovat progresivní integraci této znalosti v zúčastněných aktivitách lidského pole. Jejím cílem je rozvíjet nový úhel pohledu na fenomén našeho fyzického světa a dát racionální vědecké myšlence konkrétní klíč k dosažení bližšího pochopení sfér přírody a sil, které je řídí. Určitá slova jsou používaná dnes k popsání tohoto postoje, jako naturalistická věda nebo přirozená fyzika. Mluvíme zde o inovativním způsobu pozorovat, myslet, a respektovat svět, který spojuje intuici svět idejí a slučuje ji s analytickým myšlením, s úrovněmi vědomí, které orientálci nazývali buddhi a manas a moderní psychologie je nazývá mozkovým párem nebo pravým a levým mozkem. Nadace pracuje skrze dva hlavní činitele: mezinárodní univerzitu a výzkumné centrum. Univerzita nabízí dva typy korespondenčních kurzů 3letý cyklus a delší 5letý. Kurzy se stahují v pdf formátu. (prosíme, všimněte si, že materiál ke kurzu je psaný ve francouzštině, ale studijní práce může být odevzdaná v angličtině).

5 Výzkumné centrum je zaměřené na základní výzkum na poli éteru, na uveřejňování informací přes webové stránky, a na rozvoj užitečných technologií založených na těchto nových paradigmatech. info@fondation-aether.org The Radionic Association Asociace bude pořádat konferenci od 11. do 13. října ve Velké Británii na následující adrese: Poundon House, Poundon, Bicester, OX27 9BB ( Tématem konference je: Energetická medicína ve věku Vodnáře. Další detaily mohou být nalezeny na:

6 Strana 4: Síla idejí Obvykle si neuvědomujeme, jak mnoho jsou naše chování a životní vzorce podmiňovány idejemi. Ale čas od času nás krize donutí probudit se a rozpoznat, co jsou zač. Lidstvo prochází takovou krizí nyní. Musíme pochopit, které ideje nás vedly ke krizi a potřebujeme uchopit nový set idejí, které nás budou inspirovat, abychom udělali nezbytné změny, a povedou nás do lépe vyrovnaného světa. To je známý vzorec lidské zkušenosti, který leží za frází idea, jejíž čas nadešel. Můžeme si představit takové ideje, jak postávají za scénami, pozorujíc rozvíjející se události světa, čekajíc na správný moment k inkarnaci a k naplnění jejich účelu. To je správný, i když spíše pitoreskní způsob popisující dešťový mrak poznatelných věcí Patanjali, ze kterého jsou ideje vysrážené v odezvě na následné požadavky lidské krize. Z tohoto, a pro dodání odvahy, můžeme dovodit, že není krize bez řešení! Ale rozhodneme se pro nově ozářenou stezku? Nebo se pokusíme pokračovat v módu jako obvykle, doufajíce, že krize zmizí? Tyto otázky indikují pravdu, že každá krize je stručně testem naší schopnosti rozlišovat, udělat správné rozhodnutí a konat podle něho s nově osvícenou myslí. Opět pro dodání odvahy můžeme pozorovat, že zvyšující se počet lidí dává do praxe ideu, kdy dobrá vůle a spolupráce musí nahradit staré paradigma osobní soutěživosti. Jiný příklad leží v globální ekonomické krizi. Rostoucí počet lidí a specializovaných skupin zjišťuje pravdu, že stále se rozšiřující ekonomie založená na globální konzumaci je předurčená ztroskotat. Mnozí nyní pomáhají konstruovat a magnetizovat ideu, která bude brzo hlavním směrem, že lidstvo by mělo žít v rámci našich omezení planetárními zdroji, a sloužit všem formám života na planetě spíše než jich bezmyšlenkovitě využívat. Síť trojúhelníků, budovaná taková, jaká je, na geometrické struktuře hodnot duše a vztahů, je skvělým nástrojem pomáhajícím uchopit nové ideje, které prosakují z intuice, a proměnit je do jasných, zářících myšlenkových forem. Naše denní vizualizace této sítě světelné lásky nám všem pomáhá přemýšlet o mnoha nových konstruktivních idejích, osévající mysl lidstva živostí a kvalitami duše, a účastnící se budování světa pravých vztahů.

Bulletin Trojúhelníků Červen 2011 Č. 176 Finální text Strana 1: Odhalování Plánu Boha

Bulletin Trojúhelníků Červen 2011 Č. 176 Finální text Strana 1: Odhalování Plánu Boha Bulletin Trojúhelníků Červen 2011 Č. 176 Finální text Strana 1: Odhalování Plánu Boha Vznešené emanace Božstva stále vlévají potence světla a lásky do mysli a srdce lidské rasy. Velká Bytí na vnitřní straně

Více

Bulletin Trojúhelníků Červen 2013 Č. 184

Bulletin Trojúhelníků Červen 2013 Č. 184 Bulletin Trojúhelníků Červen 2013 Č. 184 Strana 1: Rok vynoření: Chopme se příležitosti A Year of Emergence: Let s Seize the Opportunity V minulém roce, roce 2012, nebudeme přehánět, když řekneme, že se

Více

Festival Berana Londýn Březen 2016 Vycházím a z roviny mysli vládnu. C. Aagaard

Festival Berana Londýn Březen 2016 Vycházím a z roviny mysli vládnu. C. Aagaard Festival Berana Londýn Březen 2016 Vycházím a z roviny mysli vládnu. C. Aagaard Dobrý večer všem a vítejte na festivalu Berana, který označuje začátek Tří duchovních festivalů a Velikonoc, následovaný

Více

Bulletin Trojúhelníků Září 2014 Č. 189. Finální text. Strana 1:

Bulletin Trojúhelníků Září 2014 Č. 189. Finální text. Strana 1: Bulletin Trojúhelníků Září 2014 Č. 189 Finální text Strana 1: Síla dobré vůle Pokud je vůbec zvažovaná inteligentními mysliteli a komentátory lidských záležitostí, o dobré vůli je zřídka uvažováno jako

Více

SKRYTÁ MYSTÉRIA VÝCHODNÍCH CHRÁMÙ

SKRYTÁ MYSTÉRIA VÝCHODNÍCH CHRÁMÙ O S H O SKRYTÁ MYSTÉRIA VÝCHODNÍCH CHRÁMÙ Byly doby, kdy chrámy, poutnická místa, nošení značek na čele, uctívání idolů, používání růženců, zaklínadel a kouzel, posvátné texty, rituály a astrologie, víra

Více

Podklady poznámky pro PPT1

Podklady poznámky pro PPT1 Podklady poznámky pro PPT1 Slide 1 Změna klimatu Věda nabízí přesvědčivé důkazy Cílem prezentace je představit téma klimatických změn a poskytnout (stručný) přehled aktuálních vědeckých poznatků. Naposledy

Více

Léčba stresu. Eva Kubenková, Michal Chýlek

Léčba stresu. Eva Kubenková, Michal Chýlek Eva Kubenková, Michal Chýlek 2013 Podrobné informace k programu Léčby stresu, informace o lektorech Léčby stresu a technické informace o místu konání, termínech, cenách, platbách a kontaktech. Podrobný

Více

PŘEDSTAVUJEME ZPRAVODAJ ČSVTS

PŘEDSTAVUJEME ZPRAVODAJ ČSVTS Česká kosmická kancelář Česká kosmická kancelář (Czech Space Office, CSO) je nezisková organizace, která byla založena v roce 2003 s cílem zajišťovat pro Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT)

Více

JEMNOHMOTNÁ ENERGIE. Životní energie

JEMNOHMOTNÁ ENERGIE. Životní energie SYSTÉM ČAKER Systém čaker je model, který zachycuje plynutí jemnohmotných energií, jež procházejí veškerým životem, včetně energetického systému člověka. Je to takový žebřík, po němž stoupáme od fyzické

Více

MANUÁL INICIACE DO KRISTOVY SÍLY

MANUÁL INICIACE DO KRISTOVY SÍLY MANUÁL INICIACE DO KRISTOVY SÍLY Originál: www.sokaisi.eu Česká verze: http://vzestup.stesticko.cz Zakladatelem tohoto systému je Armand Manuel Ratundu CHRISTIC FORCE Initiation (INICIACE DO KRISTOVY SÍLY

Více

Osobnostní profil na základě výsledků v dotazníku GPOP

Osobnostní profil na základě výsledků v dotazníku GPOP Osobnostní profil na základě výsledků v dotazníku GPOP ZÁKLADNÍ INFORMACE Dotazník GPOP vychází z následujících předpokladů: Rozdíly v osobnosti se projevují různými sklony, resp. preferencemi. Různé sklony

Více

Evropská unie. Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Malé a střední podnikání

Evropská unie. Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Malé a střední podnikání Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Malé a střední podnikání Definice MSP Malý a střední podnik je v Evropské unii charakterizován třemi obecnými kritérii počet zaměstnanců, ekonomické hodnocení,

Více

2. kapitola. Šamanský pohled na svět

2. kapitola. Šamanský pohled na svět 2. kapitola Šamanský pohled na svět Mýty a legendy existujících šamanských kmenů nám mohou poskytnout vodítka k odpovědi na otázku, jak a kdy šamanismus vznikl, ale vždy musíme mít na paměti, že každý

Více

Čtvrtá kapitola. Přenos myšlenek

Čtvrtá kapitola. Přenos myšlenek Čtvrtá kapitola Přenos myšlenek 65 Shrnutí Přenos myšlenek, ač probíhá neustále a všude kolem nás, je z velké části nevědomý a neřízený. Přenos myšlenek probíhá dvěma způsoby. Buď z mozku do mozku v jemné,

Více

Každý si zaslouží, žít život naplněný, radostný a v zdravém těle s bystrou myslí. I Vy si to zasloužíte!

Každý si zaslouží, žít život naplněný, radostný a v zdravém těle s bystrou myslí. I Vy si to zasloužíte! Ctěná paní, ctěný pane, pokud máte zdravotní i jiný problém a hledáte řešení k uzdravení/vyřešení Vašeho problému našli jste neobyčejné přesto to nejpřirozenější řešení. Ať je Vaše situace jakkoliv vážná,

Více

Sedm proroctví starých Mayů

Sedm proroctví starých Mayů Sedm proroctví starých Mayů První proroctví oznamuje konec současného cyklu. Říká, že od roku 1999 po dalších 13 let se každý člověk nachází v jakémsi zrcadlovém sále, aby ve svém nitru objevil mnohorozměrnou

Více

nití či strunou. Další postup, barevné konturování, nám napoví mnoho o skutečném tvaru, materiálu a hustotě objektu.

nití či strunou. Další postup, barevné konturování, nám napoví mnoho o skutečném tvaru, materiálu a hustotě objektu. Úvodem Již na počátku své dlouhé a strastiplné cesty lidé naráželi na záhadné a tajemné věci nebo úkazy, které nebyli schopni pochopit. Tak vzniklo náboženství a bohové. Kdo ale ti bohové byli ve skutečnosti?

Více

CHRÁM DUŠE SVINUTÉ DIMENZE

CHRÁM DUŠE SVINUTÉ DIMENZE CHRÁM DUŠE SVINUTÉ DIMENZE KONCEPCE MULTIMEDIÁLNÍ INSTALACE VÝTVARNÝCH DĚL DANY PUCHNAROVÉ VE SPOLUPRÁCI S Dr. H. BLOCHOVOU (klášter ČESKÝ KRUMLOV, UC UP OLOMOUC, zámek DOBŘICHOVICE aj.) IDEOVÁ BÁZE PROJEKTU:

Více

Okultismus a principy magie v larpu Arkanum

Okultismus a principy magie v larpu Arkanum Okultismus a principy magie v larpu Arkanum Dovednost Okultismus Dovednost okultismu zastřešuje několik schopností, všechny jsou soustředěny na schopnost manipulovat s manou. Naučením se okultismu se postava

Více

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková ÚVOD Při otevření této knihy se možná ptáte, k čemu je potřeba další kniha o zdraví, když už jich byly napsány stovky? Asi máte pravdu, ale můj velký zájem o možnosti sebeléčení s cílem pomoci sama sobě

Více

OBČANSKÁ VÝCHOVA Charakteristika předmětu - 2. stupeň

OBČANSKÁ VÝCHOVA Charakteristika předmětu - 2. stupeň OBČANSKÁ VÝCHOVA Charakteristika předmětu - 2. stupeň Obsahové, časové a organizační zařazení Předmět Občanská výchova je realizován v 6., 7. A 9. ročníku 1 hodinu týdně. Výuka probíhá v kmenové nebo multimediální

Více

Rozprava v Řádu Lyricus

Rozprava v Řádu Lyricus Rozprava v Řádu Lyricus Prožitek Navigátora Celistvosti Tyto rozpravy přeložil James, tvůrce materiálů o Tvůrcích Křídel. Jsou velmi významnou součástí učebních metod, které používají instruktoři Výukového

Více

Poselství od archanděla Michaela, přijaté Ronnou Herman pro měsíc červen 2010.

Poselství od archanděla Michaela, přijaté Ronnou Herman pro měsíc červen 2010. Poselství od archanděla Michaela, přijaté Ronnou Herman pro měsíc červen 2010 VITAMÍN D - BOŽSKÝ VITAMÍN Rona H: Nejdražší přátelé, poselství pro tento měsíc musím začít vysvětlením Během uplynulých tří

Více

Obsah. Dětský pohled Lillian Alnev 117 Jak mohu pomoci? Joanne Friday 121 Skutečné já Glen Schneider 125 Praxe s přítelem Elmar Vogt 129

Obsah. Dětský pohled Lillian Alnev 117 Jak mohu pomoci? Joanne Friday 121 Skutečné já Glen Schneider 125 Praxe s přítelem Elmar Vogt 129 Obsah ÚVOD DÍTĚ V NAŠEM NITRU 7 ČÁST PRVNÍ UČENÍ O LÉČBĚ A UZDRAVENÍ 1. Energie uvědomění 15 2. Jsme našimi předky i našimi dětmi 23 3. Prvotní strach, prvotní touha 33 4. Jak dýchat, chodit a nechat věci

Více

Jóga v prostoru víry (úvod)

Jóga v prostoru víry (úvod) www.jogadnes.cz Jóga v prostoru víry (úvod) Olga Remešová připravila nový seriál, kde prostřednictvím laických informací zasazených do odbornějšího rámce, získáte povědomí o tom, co spojuje jógu s křesťanstvím,

Více

Bezpodmínečné přijetí žáka a vyjadřování pozitivních očekávání

Bezpodmínečné přijetí žáka a vyjadřování pozitivních očekávání Bezpodmínečné přijetí žáka a vyjadřování pozitivních očekávání Jméno a Příjmení lektora Etická výchova, o.p.s. datum Při styku s lidmi jsem pochopil, že jim nedokáži pomoci, jestliže nebudu sám sebou.

Více

Ústav sociální práce Univerzita Hradec Králové. Přijímací zkoušky 2014/2015

Ústav sociální práce Univerzita Hradec Králové. Přijímací zkoušky 2014/2015 Ústav sociální práce Univerzita Hradec Králové Přijímací zkoušky 2014/2015 Studijní program: N6734 Sociální politika a sociální práce Studijní obor: Sociální práce navazující magisterské studium Varianta

Více

,,Umění všech umění je vzdělávat člověka, tvora ze všech nejvšestrannějšího a nejzáhadnějšího. J.A.Komenský

,,Umění všech umění je vzdělávat člověka, tvora ze všech nejvšestrannějšího a nejzáhadnějšího. J.A.Komenský Otázka: Novodobá pedagogika Předmět: Základy společenských věd Přidal(a): luculd Úvod,,Umění všech umění je vzdělávat člověka, tvora ze všech nejvšestrannějšího a nejzáhadnějšího. J.A.Komenský Pedagogické

Více

Paradigmata v dějinách a jejich vztah k výchově Paideia a řecká inspirace

Paradigmata v dějinách a jejich vztah k výchově Paideia a řecká inspirace Paradigmata v dějinách a jejich vztah k výchově Paideia a řecká inspirace Jana Skácelová Člověk je ze všech živočichů nejrozumnější, ježto má ruce. Anaxagorás Bylo by nesnadno najít lepší metodu vyučovací

Více

MUZIKOTERAPEUTICKÉ CENTRUM PAEDDR. LUBOMÍRA HOLZERA

MUZIKOTERAPEUTICKÉ CENTRUM PAEDDR. LUBOMÍRA HOLZERA MUZIKOTERAPEUTICKÉ CENTRUM PAEDDR. LUBOMÍRA HOLZERA www.muzikoterapie.net Lubomír Holzer je speciální pedagog, muzikoterapeut, profesionální umělec (hudebník, zpěvák, herec, skladatel, textař, libretista

Více

Všeobecná etická teorie a profesní etika záchranáře

Všeobecná etická teorie a profesní etika záchranáře Všeobecná etická teorie a profesní etika záchranáře Etika je filozofická disciplína, která zkoumá morálku nebo morální konání a jeho normy.je disciplínou praktické filozofie, která se zaobírá lidským konáním

Více

Děti migrantů v monokulturní zemi. Gergõ Pulay

Děti migrantů v monokulturní zemi. Gergõ Pulay Leden 2007 Děti migrantů v monokulturní zemi Gergõ Pulay Recenze na jednu z nejzajímavějších knih, která v poslední době vyšla v Maďarsku o migraci. Zabývá se druhou generací migrantů v Maďarsku. Recenze

Více

TRITON Praha / Kroměříž

TRITON Praha / Kroměříž TRITON Praha / Kroměříž Jan Bouzek JAK SE DOMLUVIT S JINÝMI? Úvod do mezikulturní komunikace Jan Bouzek JAK SE DOMLUVIT S JINÝMI? Úvod do mezikulturní komunikace T R I T O N autor: Prof. PhDr. Jan Bouzek,

Více

Vědecké důkazy o Bohu

Vědecké důkazy o Bohu Vědecké důkazy o Bohu Nexistujeme jen tak, ale z nějaké příčiny! Příčina naší existence je vně našeho času a prostoru! 3. Jak vysvětlit řád vysmíru? V našem světě není chaos (jinak by věda nebyla možnou)!

Více

Vysoká pec ve vašem nitru

Vysoká pec ve vašem nitru Obsah Předmluva... 7 Úvod... 10 Chcete-li objevit své pravé Já, já musí zemřít... 19 Vysoká pec ve vašem nitru... 49 Jak nechávat vše plynout a pozorovat... 80 Jak kráčet beze stop... 95 Mysl: velká pokladnice

Více

7. třída - Boží pomoc k růstu člověka Vazba učiva 7. třídy na klíčové kompetence: Kompetence k učení Na základě zprávy o stvoření žák porozumí

7. třída - Boží pomoc k růstu člověka Vazba učiva 7. třídy na klíčové kompetence: Kompetence k učení Na základě zprávy o stvoření žák porozumí 7. třída - Boží pomoc k růstu člověka Vazba učiva 7. třídy na klíčové kompetence: Kompetence k učení Na základě zprávy o stvoření žák porozumí symbolickému způsobu vyjadřování v jazyce Bible a v jazyce

Více

Kapitola 3: Energetika lidského těla

Kapitola 3: Energetika lidského těla Kapitola 3: Energetika lidského těla Léčení bez léků Aby bylo možné naučit se ovládat svou vlastní energii, na které závisí zdraví, je třeba nejdřív získat povědomí o tom, jaká je energetická struktura

Více

NEDISKRIMINACE PLUS POZITIVNÍ AKCE ROVNÁ SE SOCIÁLNÍ INTEGRACE

NEDISKRIMINACE PLUS POZITIVNÍ AKCE ROVNÁ SE SOCIÁLNÍ INTEGRACE MADRIDSKÁ DEKLARACE NEDISKRIMINACE PLUS POZITIVNÍ AKCE ROVNÁ SE SOCIÁLNÍ INTEGRACE My, přes 400 účastníků Evropského kongresu o osobách se zdravotním postižením, konaném v Madridu, velmi vítáme prohlášení

Více

Bulletin Trojúhelníků Březen 2012 Č. 179. Finální text

Bulletin Trojúhelníků Březen 2012 Č. 179. Finální text Bulletin Trojúhelníků Březen 2012 Č. 179 Finální text Strana 1: Vpouštět světlo Století procházejí, cykly přicházejí a odcházejí, a lidské záležitosti jsou v nepřetržitém proudění, ale záření duchovního

Více

VODA S ENERGIÍ Univerzita odhalila tajemství vody Objev hexagonální vody

VODA S ENERGIÍ Univerzita odhalila tajemství vody Objev hexagonální vody VODA S ENERGIÍ Univerzita odhalila tajemství vody Objev hexagonální vody Čtvrté skupenství vody: Hexagonální voda: Na univerzitě ve Washingtonu bylo objeveno čtvrté skupenství vody, což může vysvětlit

Více

Období klasické řecká filosofie II. Zuzana Svobodová

Období klasické řecká filosofie II. Zuzana Svobodová Období klasické řecká filosofie II Zuzana Svobodová Platón (428/7-348/7 př. Kr.) vl. jm. Aristoklés, Platon přezdívka daná učitelem gymnastiky (platys široký) aristokrat (na rozdíl od Sokrata) snaha o

Více

BRIAN L. WEISS mistrù poselství

BRIAN L. WEISS mistrù poselství BRIAN L. WEISS poselství mistrù Pøeložil Jiøí Martínek Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Copyright Brian L. Weiss, 2000 Translation Jiøí Martínek, 2005, 2009, 2012, 2013 All rights

Více

Výstavba na Petrském náměstí Názory občanů žijících v této lokalitě Výsledky průzkumu veřejného mínění

Výstavba na Petrském náměstí Názory občanů žijících v této lokalitě Výsledky průzkumu veřejného mínění Výstavba na Petrském náměstí Názory občanů žijících v této lokalitě Výsledky průzkumu veřejného mínění Praha, 14. listopadu 2008 Představení průzkumu Cíl průzkumu: Zjistit názor občanů žijících v oblasti

Více

KLÍČOVÉ KOMPETENCE V OBLASTI

KLÍČOVÉ KOMPETENCE V OBLASTI KLÍČOVÉ KOMPETENCE V OBLASTI ZDRAVÉHO ŢIVOTNÍHO STYLU SEMINÁŘ POŘÁDÁ: REGIONÁLNÍ KONZULTAČNÍ CENTRUM PRO ÚSTECKÝ KRAJ: LEKTOR SEMINÁŘE: MGR. BC. ANNA HRUBÁ GARANT SEMINÁŘE: ING. MICHAELA ROZBOROVÁ Obsah

Více

Výklad osobního horoskopu

Výklad osobního horoskopu Výklad osobního horoskopu Zpracoval: Jiří Kubík ČÁST PRVNÍ - ZÁKLADNÍ INFORMACE O HOROSKOPU POLARITA ZNAMENÍ MUŽSKÁ: 8 Silně zdůrazněná mužská znamení naznačují dominanci, vlastní aktivní přístup v nejrůznějších

Více

Vítejte v jednotě! Poselství pro srpen 2011

Vítejte v jednotě! Poselství pro srpen 2011 Poselství pro srpen 2011 Přijala Barbara Bessen, http://www.kryon-deutschland.com/ Překlad Marketa Selinijana, www.zemeandelu.cz Vítejte v jednotě! Buďte pozdraveni milí přátelé, zde je KRYON z magnetické

Více

Školský management a. téma rovných příležitostí ve vzdělávání

Školský management a. téma rovných příležitostí ve vzdělávání Školský management a téma rovných příležitostí ve vzdělávání Je téma rovných příležitostí významným tématem školského managementu? Jde o významné téma pedagogiky, psychologie, sociologie i vzdělávací politiky

Více

Student: Jak může člověk poznat svůj vnitřní hlas od hlasu, který se naučil v tomto světě?

Student: Jak může člověk poznat svůj vnitřní hlas od hlasu, který se naučil v tomto světě? Strana 1 ROZPRAVA 06 Techniky intuitivní inteligence Student: Jak může člověk poznat svůj vnitřní hlas od hlasu, který se naučil v tomto světě? Učitel: Hlas tohoto světa může být přirovnán k egocentričnosti,

Více

VĚDOMÍ A JEHO VÝZNAM PRO POROZUMĚNÍ INDIVIDUÁLNÍM POTŘEBÁM LIDÍ S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM. individuálního plánování poskytovaných

VĚDOMÍ A JEHO VÝZNAM PRO POROZUMĚNÍ INDIVIDUÁLNÍM POTŘEBÁM LIDÍ S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM. individuálního plánování poskytovaných VĚDOMÍ A JEHO VÝZNAM PRO POROZUMĚNÍ INDIVIDUÁLNÍM POTŘEBÁM LIDÍ S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM (Individuální plánování poskytovaných služeb) Jiří Miler Anotace: I lidé s mentální retardací mají vědomí sebe sama.

Více

Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno

Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZDRAVOTNICKÉ LYCEUM od 1. 1. 2012 1 Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno

Více

Při mapování symboliky číselné řady se tímto 13. dílem dostáváme až k symbolu 4. Tento symbol jakoby nám uzavíral jednu stranu rovnice BYTÍ.

Při mapování symboliky číselné řady se tímto 13. dílem dostáváme až k symbolu 4. Tento symbol jakoby nám uzavíral jednu stranu rovnice BYTÍ. Při mapování symboliky číselné řady se tímto 13. dílem dostáváme až k symbolu 4. Tento symbol jakoby nám uzavíral jednu stranu rovnice BYTÍ. (??) Počkejte, já Vám nerozumím. Jaké rovnice BYTÍ? Máme číselnou

Více

Nižší arkany - Meče ESO MEČŮ (ACE OF SWORDS) Klíčová slova: Intelektuální jasnost, originální myšlení, jasná myšlení, božská inspirace.

Nižší arkany - Meče ESO MEČŮ (ACE OF SWORDS) Klíčová slova: Intelektuální jasnost, originální myšlení, jasná myšlení, božská inspirace. Nižší arkany - Meče ESO MEČŮ (ACE OF SWORDS) Klíčová slova: Intelektuální jasnost, originální myšlení, jasná myšlení, božská inspirace. Na čepeli zeleného meče je vyryto řecké slovo, jehož význam je jasnost.

Více

EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance)

EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance) EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance) 1. Emoce jsou velmi důležité. - Emoce působí na naše tělo a mohou vyvolat onemocnění. - Emoce působí na naši mysl a mohou způsobit, že

Více

Seznámit účastníky se základními principy bezpečnosti práce. Cíl výukový: Návod pro práci s dospělými, jak předávat informace o BOZP.

Seznámit účastníky se základními principy bezpečnosti práce. Cíl výukový: Návod pro práci s dospělými, jak předávat informace o BOZP. Název lekce: Bezpečnost práce /1L/ Seznámit účastníky se základními principy bezpečnosti práce Návod pro práci s dospělými, jak předávat informace o BOZP Technické zabezpečení: Zpětný projektor, počítač,

Více

Teprve když měli vše potřebné, začali lidé filozofovat. Aristoteles

Teprve když měli vše potřebné, začali lidé filozofovat. Aristoteles Filozofie Teprve když měli vše potřebné, začali lidé filozofovat. Aristoteles Filozofie je velmi zprofanované slovo. Na vysoký školách můžete vystudovat stovky studijních oborů, ve kterých získáte po završení

Více

Most do páté dimenze. Tattatuo

Most do páté dimenze. Tattatuo Motto: Nezapomeňte! Každá nemoc a problém je nevyjádřená síla, která se zhmotnila, abychom jí prošli. Je to síla, která se obrátila dovnitř místo ven. Anita Moorjani Podzim 2015 Stránka 1 I. Úvod Milí

Více

Vyučování Zákona na konferenci Dafa v New Yorku o Velikonocích, 2004

Vyučování Zákona na konferenci Dafa v New Yorku o Velikonocích, 2004 Vyučování Zákona na konferenci Dafa v New Yorku o Velikonocích, 2004 (Li Hongzhi, 11. dubna 2004) Zdravím vás! (Publikum: Vítejte Mistře! Potlesk) Máme tu velkou událost. (Potlesk) Na tuto konferenci Zákona

Více

Zdravé klima ve škole komunikační situace a jejich aspekty

Zdravé klima ve škole komunikační situace a jejich aspekty komunikační situace a jejich aspekty Vzdělávání pro celou sborovnu nebo část dané střední školy Mgr. Karel Opravil opravil.karel@seznam.cz Financováno z projektu Cesta rozvoje středních škol v JmK č. CZ.1.07/1.3.10/02.0041

Více

Jak porozumět veřejné politice

Jak porozumět veřejné politice Jak porozumět veřejné politice Desátá lekce kursu Veřejná politika Martin Potůček O čem bude tato přednáška? Obtíže vědeckého poznávání veřejných politik Pravidla postupu poznávání Postup řešení poznávací

Více

Moje rodina, kamarádi a já!

Moje rodina, kamarádi a já! Žijeme ve společnosti, kterou charakterizuje ohromné množství moderních technických přístrojů, jež zmenšují vzdálenost mezi lidmi a dávají vzniknout jinému světu světu on-line. Protože dnešní děti v tomto

Více

Kaskádový výklad trojcestného modelu, teorie larpové situace a kognitivní optimum Soví příslib

Kaskádový výklad trojcestného modelu, teorie larpové situace a kognitivní optimum Soví příslib Kaskádový výklad trojcestného modelu, teorie larpové situace a kognitivní optimum Soví příslib Kaskádový výklad trojcestného modelu, sopví teorie mysli larpové situace a kognitivní optimum kulturní krajiny

Více

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc!

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Čtení: Lukáš 9:18 27 Asi před deseti lety se promítal film o třech přátelích z New Yorku, kteří se blížili ke čtyřicítce a měli velký zmatek ve svých životech, zaměstnáních,

Více

VYSOKOVIBRAČNÍ OLEJE S VÝTAŽKY Z ČERSTVÝCH ROSTLIN KARAIMI

VYSOKOVIBRAČNÍ OLEJE S VÝTAŽKY Z ČERSTVÝCH ROSTLIN KARAIMI VYSOKOVIBRAČNÍ OLEJE S VÝTAŽKY Z ČERSTVÝCH ROSTLIN KARAIMI Představuji Vám transformační kompozice živých olejů, které ručně a s nadšením vyrábím v Haluzicích. Používám oleje v Bio kvalitě a Fair trade

Více

Tøi metody výkladu pro všechny typy otázek

Tøi metody výkladu pro všechny typy otázek Tøi metody výkladu pro všechny typy otázek V této knize naleznete tøi výkladové metody, které vám pomohou zodpovìdìt všechny otázky, jež jsou obecnì kartám kladeny. K tomuto úèelu existují pro každou kartu

Více

školní vzdělávací program ŠVP ZŠ Český Krumlov, Plešivec 249 RVP ZV Základní vzdělávání Zeměpis Základní škola Český Krumlov, Plešivec 249

školní vzdělávací program ŠVP ZŠ Český Krumlov, Plešivec 249 RVP ZV Základní vzdělávání Zeměpis Základní škola Český Krumlov, Plešivec 249 školní vzdělávací program ŠVP ZŠ Český Krumlov, Plešivec 249 PLACE HERE ŠVP ZŠ Český Krumlov, Plešivec 249 Název školy Adresa Název ŠVP Plešivec 249, 381 01 Český Krumlov ŠVP ZŠ Český Krumlov, Plešivec

Více

Rituály a magie řídily každý krok, každou myšlenku i čin v životě našich předků. S nimi byl spjatý čas uctívání, tedy čas oslav související s ročními

Rituály a magie řídily každý krok, každou myšlenku i čin v životě našich předků. S nimi byl spjatý čas uctívání, tedy čas oslav související s ročními Rituály a magie řídily každý krok, každou myšlenku i čin v životě našich předků. S nimi byl spjatý čas uctívání, tedy čas oslav související s ročními cykly setby a sklizně a po nich nazvaný. Nyní, po mnoha

Více

Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství.

Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství. Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství. První věc, kterou je dobré ráno udělat, je smát se, protože to udá směr celému vašemu dni. Pokud budete vstávat se smíchem na rtech,

Více

Systémové elektrické instalace EIB/KNX Ing. Josef Kunc

Systémové elektrické instalace EIB/KNX Ing. Josef Kunc Systémové elektrické instalace EIB/KNX Ing. Josef Kunc Úvod S rostoucími nároky na elektrické instalace se klasické ukládání vnitřních elektrických rozvodů stávalo stále komplikovanějším. Při vysokých

Více

Metaparadigma, paradigma ošetřovatelství. Mgr. Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové

Metaparadigma, paradigma ošetřovatelství. Mgr. Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové Metaparadigma, paradigma ošetřovatelství Mgr. Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové Teorie ošetřovatelství Začínají se formovat ve 2.polovině 20.století v USA a Kanadě Současnost specifické ošetřovatelské

Více

Pravé poznání bytosti člověka jako základ lékařského umění. Rudolf Steiner Ita Wegmanová

Pravé poznání bytosti člověka jako základ lékařského umění. Rudolf Steiner Ita Wegmanová Pravé poznání bytosti člověka jako základ lékařského umění Rudolf Steiner Ita Wegmanová Poznání duchovního člověka V tomto spise poukazujeme na nové možnosti lékařského vědění a působení. To co tu podáváme,

Více

Vlídná povzbuzení na každý den. Josef Schultz

Vlídná povzbuzení na každý den. Josef Schultz Vlídná povzbuzení na každý den Josef Schultz KATALOGIZACE V KNIZE - NÁRODNÍ KNIHOVNA ČR Schultz, Josef Vlídná povzbuzení na každý den / Josef Schultz. -- Vyd. 1. -- Praha : Portál, 2002. -- 384 s. ISBN

Více

Odkládáme-li lásku k sobě. samým na dobu, kdy. budeme dokonalí, promarníme život. Už jsme. dokonalí právě tady a. právě nyní.

Odkládáme-li lásku k sobě. samým na dobu, kdy. budeme dokonalí, promarníme život. Už jsme. dokonalí právě tady a. právě nyní. Jsem dokonalý takový, jaký jsem. Odkládáme-li lásku k sobě samým na dobu, kdy budeme dokonalí, promarníme život. Už jsme dokonalí právě tady a právě nyní. Nejsem ani příliš mnoho, ani příliš málo. Nikomu

Více

Rozhovor ředitele Centra bezpečnostních studií Ing. Jaroslava Salivara pro Parlamentní listy na téma migrace

Rozhovor ředitele Centra bezpečnostních studií Ing. Jaroslava Salivara pro Parlamentní listy na téma migrace Rozhovor ředitele Centra bezpečnostních studií Ing. Jaroslava Salivara pro Parlamentní listy na téma migrace CEBES, 2.4. 2015 Řecko a Itálie svou vlastní nečinností, pod dozorem Bruselu, otevřeli Evropu

Více

CELOSTNÍ ARCHITEKTURA polarita prostoru přírodní cykly orientace stavby tvar obydlí úsporný dům harmonie místa

CELOSTNÍ ARCHITEKTURA polarita prostoru přírodní cykly orientace stavby tvar obydlí úsporný dům harmonie místa orientace stavby tvar obydlí Téma: Holistická architektura, ekologické stavby a materiály obytný prostor v řádu přírody, vnímavost k životnímu prostředí, duchovní péče o materiály a prostor Pořádá: Městská

Více

Rychlost světla. Kapitola 2

Rychlost světla. Kapitola 2 Kapitola 2 Rychlost světla Michael Faraday, syn yorkshirského kováře, se narodil v jižním Londýně roku 1791. Byl samoukem, který školu opustil ve čtrnácti, aby se stal učněm u knihaře. Zajistit si vstup

Více

Partnerské vztahy. Podrobný program konference

Partnerské vztahy. Podrobný program konference Partnerské vztahy Podrobný program konference Veronika Vinterová Vztahová koučka, mentorka Majitelka rozvojové a seznamovací agentury Náhoda Veronika Vinterová má praxi 15 let ve vyšším managementu finančních

Více

Modul 2 Nové metody a postupy hodnocení účinnosti podpory přírodovědné gramotnosti

Modul 2 Nové metody a postupy hodnocení účinnosti podpory přírodovědné gramotnosti Modul 2 Nové metody a postupy hodnocení účinnosti podpory přírodovědné gramotnosti Modul 2 představuje základní informace o důvodech a potřebách vyvinutí nových inspekčních standardů pro hodnocení rozvoje

Více

Lateralita (Carter, P., Russell, K.: Testy osobnosti 2. Computer Press, Brno, 2004, ISBN 80-722-6997-6, str. 101-108)

Lateralita (Carter, P., Russell, K.: Testy osobnosti 2. Computer Press, Brno, 2004, ISBN 80-722-6997-6, str. 101-108) TEST: Lateralita (Carter, P., Russell, K.: Testy osobnosti 2. Computer Press, Brno, 2004, ISBN 80-722-6997-6, str. 101-108) Následující test zjišťuje, zda přednostně využíváte pravou či levou mozkovou

Více

Slaďování v každodenní praxi. 8.12.2014, VŠCHT Mgr. Ivana Šindlerová

Slaďování v každodenní praxi. 8.12.2014, VŠCHT Mgr. Ivana Šindlerová Slaďování v každodenní praxi 8.12.2014, VŠCHT Mgr. Ivana Šindlerová Program 11:00 12:30 Krátká rekapitulace Jak efektivně plánovat výklad, cvičení, individuální práce 12:30 13:00 pauza 13:00 14:00 Tipy

Více

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Integrovaný blok Tématický okruh (celek) Témata Co je nám nejblíže To jsou moji kamarádi CO JE KOLEM NÁS Co najdeme v naší třídě Už znáš celou školku

Více

THE KNOWLEDGE VOLUNTEERS

THE KNOWLEDGE VOLUNTEERS PROJEKT THE KNOWLEDGE VOLUNTEERS -POKYNY PRO SENIORY The Knowledge Volunteers www.mondodigitale.org THE KNOWLEDGE VOLUNTEERS Číslo grantové smlouvy: 2011-3279/001-001 Tento projekt byl realizován za finanční

Více

Abstrakty příspěvků z konference Naše společná přítomnost (2010)

Abstrakty příspěvků z konference Naše společná přítomnost (2010) Abstrakty příspěvků z konference Naše společná přítomnost (2010) Miloslav Lapka, Zdenka Sokolíčková, Jan Vávra Naše společná přítomnost: Globální výzvy pro kulturní a sociální ekologii Současné globální

Více

PÝCHA. Pocit vlastní důležitosti

PÝCHA. Pocit vlastní důležitosti PÝCHA Pocit vlastní důležitosti Pýcha, egoismus a pocit vlastní důležitosti jsou základem všech životních problémů člověka.* Víme, že všechna světová náboženství věnují tomuto ničivému pocitu hodně pozornosti.

Více

www.printo.it/pediatric-rheumatology/cz/intro

www.printo.it/pediatric-rheumatology/cz/intro www.printo.it/pediatric-rheumatology/cz/intro Candle Verze č 2016 1. CO JE CANDLE 1.1 Co je to? Chronická atypická neutrofilní dermatóza s lipodystrofií a zvýšenou teplotou (CANDLE) patří mezi vzácná dědičná

Více

Memorandum BISE 1. k inteligentní energii ve městech a obcích nových členských zemí, kandidátských zemí a zemí západního Balkánu. 29.

Memorandum BISE 1. k inteligentní energii ve městech a obcích nových členských zemí, kandidátských zemí a zemí západního Balkánu. 29. Memorandum BISE 1 k inteligentní energii ve městech a obcích nových členských zemí, kandidátských zemí a zemí západního Balkánu 29. října 2004 118 účastníků 2 ze sedmdesáti východoevropských zemí zahrnujících:

Více

Arteriální hypertenze vysoký krevní tlak

Arteriální hypertenze vysoký krevní tlak Arteriální hypertenze vysoký krevní tlak Onemocnění charakterizované zvýšeným tepenným tlakem ve velkém krevním oběhu je hypertenze arteriální. Jedno z nejčastějších onemocnění, jehož příčina není známa.

Více

NÁVRH ZPRÁVY. CS Jednotná v rozmanitosti CS 2009/2157(INI) 17. 12. 2009. o zemědělství EU a změně klimatu (2009/2157(INI)) Zpravodaj: Stéphane Le Foll

NÁVRH ZPRÁVY. CS Jednotná v rozmanitosti CS 2009/2157(INI) 17. 12. 2009. o zemědělství EU a změně klimatu (2009/2157(INI)) Zpravodaj: Stéphane Le Foll EVROPSKÝ PARLAMENT 2009-2014 Výbor pro zemědělství a rozvoj venkova 17. 12. 2009 2009/2157(INI) NÁVRH ZPRÁVY o zemědělství EU a změně klimatu (2009/2157(INI)) Výbor pro zemědělství a rozvoj venkova Zpravodaj:

Více

Staňme se architekty vlastního života i světa

Staňme se architekty vlastního života i světa Staňme se architekty vlastního života i světa Miluše Kubíčková Všichni lidé se rodíme do proměnlivého a velmi členitého světa, který je podivuhodně vnitřně spojitý a celistvý. V něm společně se vším stvořeným

Více

Evropská jazyková cena Label 2016

Evropská jazyková cena Label 2016 Evropská jazyková cena Label 2016 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ NA OCENĚNÍ PRO INOVATIVNÍ PROJEKTY V OBLASTI JAZYKOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ 1. CÍLE Cílem Evropské jazykové ceny Label je podporovat kvalitní inovativní

Více

Klima školní třídy. Kateřina Lojdová lojdova@phil.muni.cz

Klima školní třídy. Kateřina Lojdová lojdova@phil.muni.cz Klima školní třídy Kateřina Lojdová lojdova@phil.muni.cz Někdy to funguje a někdy ne, proč? Klima školní třídy sociálněpsychologické jevy, které se ve třídě odehrávají aktéři utvářející klima třídy: všichni

Více

Slow Food a jídlo z blízka: význama výzvy. Roberto Burdese President Slow Food Italia

Slow Food a jídlo z blízka: význama výzvy. Roberto Burdese President Slow Food Italia Slow Food a jídlo z blízka: význama výzvy Roberto Burdese President Slow Food Italia Co je to Slow Food? je to mezinárodní asociace působící v dnešní době ve 153 zemích světa, s více než 100 000 aktivními

Více

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 10/2010

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 10/2010 Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 10/2010 2 Bulletin Dobrovolnického centra ADRA České Budějovice OBSAH Podzim.....3 Supervize....4 Mezinárodní den dobrovolníků......6 Kalendář uskutečněných

Více

Vesmír. Anotace: Registrační číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/21.3075. Šablona: I/2. Sada: VY_12 _INOVACE_02VM

Vesmír. Anotace: Registrační číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/21.3075. Šablona: I/2. Sada: VY_12 _INOVACE_02VM Registrační číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/21.3075 Šablona: I/2 Sada: VY_12 _INOVACE_02VM Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 31 Ověření ve výuce: Předmět: ČaJS Třída: V.A Datum: 1. 11. 2013 Předmět:

Více

ZPRÁVY. Centrum základního výzkumu školního vzdělávání zpráva o řešení projektu LC 06046 za rok 2006

ZPRÁVY. Centrum základního výzkumu školního vzdělávání zpráva o řešení projektu LC 06046 za rok 2006 131 ZPRÁVY Centrum základního výzkumu školního vzdělávání zpráva o řešení projektu LC 06046 za rok 2006 Následující zpráva stručně informuje čtenáře o řešení projektu v roce 2006. Připomínáme, že v rámci

Více

Rozvoj zaměstnanců metodou koučování se zohledněním problematiky kvality

Rozvoj zaměstnanců metodou koučování se zohledněním problematiky kvality Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta Katedra andragogiky a personálního řízení studijní obor andragogika studijní obor pedagogika Veronika Langrová Rozvoj zaměstnanců metodou koučování se zohledněním

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ. o odvětví lnu a konopí {SEK(2008) 1905}

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ. o odvětví lnu a konopí {SEK(2008) 1905} CS CS CS KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 20.5.2008 KOM(2008) 307 v konečném znění ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ o odvětví lnu a konopí {SEK(2008) 1905} CS CS ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU

Více

MARKETING NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ. Radim Bačuvčík

MARKETING NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ. Radim Bačuvčík MARKETING NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ Radim Bačuvčík Radim Bačuvčík VeRBuM, 2011 2 KATALOGIZACE V KNIZE NÁRODNÍ KNIHOVNA ČR Recenzovali: prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. doc. Ing. Marie Dohnalová, CSc. Knihu doporučila

Více

GMO POHLED SOCIÁLNÍCH VĚD

GMO POHLED SOCIÁLNÍCH VĚD GMO POHLED SOCIÁLNÍCH VĚD Adéla Seidlová Na prahu jednadvacátého století se z vědy stává stále více věc veřejná. Doba, kdy vědci bádali nezávisle na společenské poptávce, skončila již v polovině minulého

Více

Vzdělávací materiál. vytvořený v projektu OP VK CZ.1.07/1.5.00/34.0211. Anotace. Transformátory transformace napětí VY_32_INOVACE_F0219.

Vzdělávací materiál. vytvořený v projektu OP VK CZ.1.07/1.5.00/34.0211. Anotace. Transformátory transformace napětí VY_32_INOVACE_F0219. Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy: Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu: Název projektu: Číslo a název klíčové aktivity: CZ.1.07/1.5.00/34.0211 Zlepšení podmínek

Více

Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty. pro školní rok

Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty. pro školní rok Základní škola Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem, okres Nymburk Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty pro školní rok 2012/2013 1 1. ÚVOD Školní program EVVO vychází z Metodického

Více