Seznam zajímavých lokalit v katastru města Strakonic stav k 10/2015.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Seznam zajímavých lokalit v katastru města Strakonic stav k 10/2015."

Transkript

1 Seznam zajímavých lokalit v katastru města Strakonic stav k 10/2015. Tento dokument obsahuje seznam zajímavých přírodních lokalit, které je možno lokalizovat v katastru města Strakonice v souvislosti s dokumentem ÚZEMNÍ PLÁN STRAKONICE PRÁVNÍ STAV PO ZMĚNĚ Č. 2. Severozápadní část. NBK56, NBK 57, NBK 61 funkční biokoridor mezi Starým Dražejovem a Krty. Významný pro pernatou a srnčí zvěř. Název v mapě: biokoridor mezi Starým Dražejovem a Krty LBC256 výskyt káně lesní, krkavce velkého + niva potoka Kolčavky důležitý mokřadní prvek a vodoteč pro zamokření ploch ke Střelskému rybníku, kde plochy 472/3, 472/5, 1408, 509/32, 509/20, 509/18, 509/24, 509/9, 458 slouží jako hnízdiště čejky chocholaté, kulíka říčního. Evidována rovněž bekasina otavní. Název v mapě: hnízdiště čejky chocholaté Střela 1, hnízdiště čejky chocholaté střela 2. NBK63 funkční koridor spojující okolí severozápadní okolí města Strakonic s nedalekým Tisovníkem. Název v mapě: koridor k Tisovníku Severozápadní okraj lesa kvóty Hliničná zajímavá motýlí fauna, vycházková zóna pro obyvatele Strakonic, polní cesta spojující Habeš s Krty. Severovýchodní svah konzultovat s archeology. Jedno z míst, kde probíhal archeologický výzkum B. Dubského. Název v mapě: Pod Hliničnou. LBC266 smíšený les s vtroušeným bukem lesním. Doporučujeme zvětšit podíl buku lesního. Útulek pro zvěř. Název v mapě: Opeřová. RBC13 PR Kuřidlo, výskyt chráněných a ohrožených rostlin hned při pěšině vedoucí z východu na západ. Doporučujeme úzkostlivě dbát na dodržování ochranného pásma pro zvláště chráněná území v šíři 50 m podle 37 odst. 1 zákona 114/1992 Sb. Mimo území PR Kuřidlo na mýtinách zaznamenán výskyt batolce duhového a další motýlí fauny. Název v mapě: PR Kuřidlo rozšíření. IP210 významné biocentrum pro zvěř, doporučujeme konzultaci této lokality s historiky a archeology. Název na mapě: Na Borku. Severní část Ochranné pásmo PP Ryšovy 37 odst. 1 zákona č. 114/1992 Sb. u plochy ST3 a ST5, chráněné druhy rostlin v lese PP. Výstavba zde neměla být vůbec povolena! V PP Ryšovy dbát úzkostlivě o současnou vtroušenou bučinu. (Severní svah majka obecná, svižník zvrhlý. Není v katastru Strakonic) Severovýchodní svah Ryšov, lýkovec jedovatý. Název na mapě: Ochranné pásmo PP Ryšovy. Šibeniční vrch Západní svah se zanikajícími vápencovými lomečky. Jižní svah v zahrádkách lomečky na rulu. Severovýchodní svah pod kótou konzultovat s archeology. Název na mapě: Šibenice a lomečky. RP Vinice Šibeník xerotermní sešlapávané trávníky při jižním okraji zahrádkářské kolonie červeno-seznamový měkkýš trojzubka stepní. Název na mapě: Vinice Trojzubka stepní.

2 Pozemek 634/4 při Radomyšlské silnici moruše černá, moruše bílá poslední vzrostlé stromy tohoto rodu ve Strakonicích. Název na mapě: Radomyšlská - moruše Pozemek 675/1 při Radomyšlské silnici kaštanovník setý velký vzrostlý strom ojedinělého charakteru: Název na mapě: Radomyšlská kaštanovník Pozemek 677/2 -> 676/2 pozemky mezi nimiž migruje každým rokem rosnička zelená. Název na mapě: Radomyšlská migrace rosnička zelená. Pozemek 768 budova bývalé cihelny. Poslední budova cihelny v bezprostředním okolí Strakonic. Název na mapě: Cihelna. IP220 Okrouhlík, ST22 výskyt rosničky zelené, vodní mokřad po bývalé cihelně, biologický průzkum, ochrana IP220. Název na mapě: Okrouhlík hliniště. ST23 polokulturní louka jediné větší plochy v okolí Strakonic, v minulosti hnízdiště čejky chocholaté, dnes srnčí a pernatá zvěř, káně lesní, od Dolního řepického rybníku zajímavá niva stejnojmenného potoka: Název na mapě: Na Krtinách. Parcela 663 budova bývalé strakonické elektrárny architektonický prvek. Název na mapě: Bývalá elektrárna. Západní část IP211 háj v okolí hradu Střela, staré dřeviny, doporučujeme konzultaci této lokality s historiky a archeology. Ochrana samotného hradu a středověké sýpky v podhradí! Název na mapě: Hrad Střela a okolí. Parcela č. 345, 345, 344, 338, 333 východně od toku Kolčavka pod Střelou hnízdiště čejky chocholaté! V 11/2015 opakovaně zaveden do agroenvironmentálního opatření na ochranu hnízdišť čejky chocholaté na orné půdě evidovaných AOPK a krajskými úřady. Název v mapě: Pod sázky čejka chocholatá. Parcela 326/5, 326/II, 326/14, 326/18 zátopová oblast s občasnými tůňkami, zřejmě sejpy konzultovat s archeology a historiky, výskyt červeno-seznamového měkkýše levotočky bažinné. Název v mapě: Dražejov tůňky. RBC14 Bažantnice ojedinělý biotop mokřadních společenstev a hájového společenství, herpetologický výzkum? Výskyt červeno-seznamového měkkýše levotočky bažinné. V areálu budov Bažantnice socha štvaného jelena od Fr. Průši. Název na mapě: Přírodní rezervace Bažantnice u Pracejovic. Louka od Drahňovského potoka k lokalitě Na ostrovci území s památným stromem, vzácnými a chráněnými rostlinami, periodicky vysychajícími mokřady, nutná stejná ne-li citlivější ochrana. Název na mapě: Na ostrovci. Parcela 458/II, Brušákova tůň opět jedna z ojedinělých tůní v blízkosti Strakonic. Biologický průzkum neproveden. Název na mapě: Brušákova tůň. ST50 Velká louka, háj s porostem topolů kanadských, rekreačně využíván. Řeka Otava s výskytem ledňáčka říčního, skorce vodního, vydry říční, mihule říční a mřenky mramorované. V peřejovité části předpokládaný výskyt vranky obecné. Samotný ostrov se

3 starými doupnými stromy. V okolí zjištěn výskyt netopýrů, předpokládané hnízdiště letounů. Název na mapě: Velká louka. Parcela č. 94/3 na protějším břehu Otavy výskyt užovky obecné. Parcela 6/46 slepýš křehký. Název na mapě: Břeh Otavy. IP255 Škvorňovský rybník staré stromy s doupnými dutinami, potápka malá, kopřivka obecná. Herpetologický průzkum? Název na mapě: Škvorňovský rybník. U židovského hřbitova biologický průzkum? Malakologický zčásti proveden. Název na mapě: Židovský hřbitov. Parcela 151/4 přístupová cesta k obytným domům u pískovny užovka obecná. Název na mapě: K pískovnám. Parcela 484/12 a přilehlé pískovna V Holi výskyt břehule říční, ropuchy obecné, ropuchy zelené, kuňky ohnivé, blatnice skvrnité, skokana hnědého, čolka obecného, čolka velkého, majky obecné, majky duhové, svižníka zvrhlého, svižníka lesního, blanokřídlí výzkum. Název na mapě: Pískovna V Holi 1. Písečný rybník zaznamenán výskyt kopřivky obecné, čírky modré, potápky malé, skokana zeleného. Po vykácení stromů a přilehlého borového lesa pod hrází lokalita degradována. Název na mapě: Písečný rybník. Dětský rybník výskyt ropuchy obecné, skokana hnědého. Název na mapě: Dětský rybník. Velkoholský rybník hnízdiště vodního ptactva, pozorován kulík říční, čejka chocholatá. Název na mapě: Velkoholský rybník. Mělká Pálenina LBC309 - hnízdiště vodního ptactva, herpetologický průzkum pobřežního porostu, neprozkoumáno. Nedaleko významné hnízdiště volavky popelavé - parcela 251/I. Název na mapě: Mělká Pálenina. Parcela 154/1 Velký městský les periodicky vysychající tůňky. Přenesené mraveniště mravence lesního. Celkově neprozkoumáno. Název na mapě: Velký městský les. Parcela 167/2 druhá pískovna V Holi, dnes využívána jako řízená skládka. Ojedinělý výskyt břehule říční v severní a východní stěně pískovny. K rozšíření by bylo nutné odstranit stromy před stěnami. Výskyt nemapovaných blanokřídlých. V tůňkách ojediněle kuňka ohnivá, tento rok neprokázána. Tůňky jsou takřka zničeny. Název na mapě: Pískovna V Holi 2. Střed města Parcela 477/13, 76/2 civilní letiště V Lipkách sysel obecný cca 40 jedinců, hlášen ve veřejných sítích Biolib. Výskyt u plošky pro lezecké modely, při Božích mukách za hangáry a v ploše letiště při silnici na Mutěnice. Název na mapě: Letiště sysel obecný. Parcela 43/I Blatský rybník, výskyt chráněných a ohrožených druhů rostlin u západního břehu, výskyt škeble rybničné, ledňáčka říčního, rybáka obecného - Birdlife, pozorován orlovec říční. Dle sdělení rybářů občasné návštěvy vydry říční. V sádkách skokan zelený. Název na mapě: Blatský rybník.

4 Frýzlovka rybník s výskytem škeble rybničné. Název na mapě: Frýzlovka. Parcela 91 Podskalí, Kalvárie výskyt chráněných rostlin, zejména lilie zlatohlavé, skokan hnědý. Doupné stromy. Ledňáček říční, mihule říční, škeble říční. Zvažovat biologický výzkum zaměřený na hlodavce. Název na mapě: Kalvárie. Švandova lípa Název na mapě: Švandova lípa. Parcela 10/2 Panská zahrada pronajeté a biologicky nevyhodnocené území! Předpoklad hnízdiště drobného ptactva a netopýrů. Název na mapě: Panská zahrada. Parcela 17/1, 17/5 - předpoklad hnízdiště drobného ptactva a netopýrů, poblíž chátrající zadní trakt budovy paláce, zhodnotit architektonicky. Název na mapě: Parčík u Paláce. Parcela 2 kostel sv. Prokopa a hrad. Evidován výskyt netopýrů např. netopýra velkého ČESON. Hnízdiště poštolky obecné, kavky obecné. Název na mapě: Hrad a kostel sv. Prokopa. Pětikolský jez pod ním prokázány zbytky lastur perlorodky říční. Název na mapě: Pětikolský jez. Soutok Otavy a Volyňky. Významné zimoviště vodního ptactva. Prokázán morčák velký, hvízdák eurasijský, lžičák pestrý, potápka malá, potápka roháč, potáplice severní, labuť velká, lyska černá. Zjištěny požerky od vydry říční u mostu přes Otavu Ellerova ulice Birdlife. Název na mapě: Soutok Otavy a Volyňky. Parcela 494/I koryto řeky Volyňky ledňáček říční, skorec vodní od železničního mostu po Mutěnice. Evidováno v Birdlife. Název na mapě: Volyňka ledňáček říční. Parcela č. 304 kostel sv. Markéty předpoklad výskytu netopýrů. Název na mapě: Kostel sv. Markéty. Parcela č. 168/3 a okolní parcely s domy hnízdiště kavky obecné. Název na mapě: Střed města kavka obecná. Střed města - cihlový komín zřejmě poslední výškový cihlový komín ve středu města. Možné hnízdiště netopýrů. Název na mapě: Střed města - cihlový komín Parcela č. 1339/I Mlýnský náhon okolní stromy slouží často jako stromy doupné, samotný náhon je významným trdlištěm pro bílou rybu, výskyt ledňáčka říčního, z měkkýšů předpoklad svinutce zploštělého. Název na mapě: Mlýnský náhon 1. Topol Hvězda. Název na mapě: Topol Hvězda. Parcela 595/I, 789/2, 789/5 významné hnízdní místo drobného zpěvného ptactva. Parcela 595/I nabízí se unikátní řešení terasovitého parku, ochrana stávající sochy, třebaže v duchu doby minulé nutno provést. Název na mapě: Mlýnský náhon 2. Parcela 1340/I Otava Na Křemelce pod jezem prokázány zbytky lastur perlorodky říční. Každoročně zimoviště morčáka velkého. Název na mapě: Na Křemelce. Čelakovského ulice výskyt a hnízdiště rorýsa obecného, nutno průběžně mapovat. Název na mapě: Čelakovského ulice rorýsi, netopýři

5 Rennerovy sady doupné stromy, u kaple sv. Jana Nepomuckého zaznamenáno letní stanoviště netopýrů. Název na mapě: Rennerovy sady. Rennerovy sady středověká bašta. Květnatá louka pod Rennerovými sady nedaleko bašty. Ve zdi hnízdění drobného ptactva. Archeologický průzkum. Název na mapě: Rennerovy sady středověká bašta. Sídliště Na Ohradě - výskyt a hnízdiště rorýsa obecného, nutno průběžně mapovat, pozornost věnovat bývalému hotelu Bavor. Název na mapě: Na Ohradě. Sídliště Mír - výskyt a hnízdiště rorýsa obecného, nutno průběžně mapovat. Název na mapě: Sídliště Mír. Sídliště Máj - výskyt a hnízdiště rorýsa obecného, nutno průběžně mapovat. Název na mapě: Sídliště 1. máje. Parcela 1066/129 u bývalé výtopny ČD každoroční výskyt slavíka obecného v přilehlých křovinách. Název na mapě: U výtopny ČD. Hřbitov u kostela sv. Václava předpoklad hnízdiště netopýrů v kostele, na hřbitově rosnička zelená. Název na mapě: Kostel sv. Václava. Parcela 191/8 zaniklý lom s písmenkovou žulou nedaleko studánky pod kapličkou Panny Marie. Název na mapě: Lom a kaplička Panny Marie. Podsrpenské lípy torzo lipové aleje při silnici ze Strakonic na Podsrp. Název na mapě: Podsrpenské lípy. Parcela 140/I, 140/2 Holý vrch výrazná dominanta Strakonic, místo se širokým výhledem na Blatensko. Stavebně uzavřít. Název na mapě: Holý vrch. Václavská lípa 400 let stará lípa při silnici ze Strakonic na Podsrp. Název na mapě: Svatováclavská lípa. Velká Kakada východně od kóty 530 lesní studánka. Název na mapě: Vodníkova studánka. Srpská kóta 560 místo s občasným výskytem sov. Vlastní zjištění + dotaz u dalších pozorovatelů ptactva. Nezveřejněno. Název na mapě: Srpská. Východní část U Blatenského mostu okolí ČOV výskyt koroptev polní. Název na mapě: U Blatenského mostu. Parcela 1340/47 za soutokem řeky Otavy se Starou řekou. Významné zimoviště vodního ptactva. Pozorování viz Birdlife. Název na mapě: Zimoviště na Otavě Stará řeka. Stará řeka slepé říční rameno představující původní koryto řeky Otavy. Výskyt ohrožených a chráněných rostlin a živočichů. Rybí trdliště. Ptačí oblast. Název na mapě: Stará řeka. PP Tůně u Hajské, výskyt chráněných rostlin a živočichů, více než nutné je provést zhodnocení stávajících tůní s nově založenými v rámci revitalizace. Zaznamenán klesající počet živočišných druhů, zejména obojživelníků, drobného ptactva a bezobratlých. Stávající

6 mokřadní porost mezi sejpy a xerotermní na nich se posouvá do kulturní louky! Název na mapě: PP Tůně u Hajské. Studánka U Hajské lidová studánka při cestě do Hajské. Název na mapě: Studánka U Hajské. Úpravna vody v Hajské parcela 189/6 výskyt ropuchy zelené. Název na mapě: Úpravna vody Hajská. Parcela 541/I háj na sejpech po těžbě zlata protnutý cyklostezkou. Významné hnízdiště ptactva, útulek pro pernatou a srnčí zvěř. Herpetologický výzkum. Východní okraj lokality, funkční tůňky kuňka ohnivá. Výskyt červeno-seznamového měkkýše levotočky bažinné v tůňkách při západním okraji háje. Název na mapě: Sejpy Hajská. Parcela 443/2 významné hnízdiště ptactva, útulek pro pernatou a srnčí zvěř. Herpetologický výzkum. Archeologický průzkum (B. Dubský) chráněné naleziště. Název na mapě: Chráněné naleziště - Modlešovice. Jižní část Sídliště Šumavská panelové domy s výskytem rorýsů a drobného ptactva. Název na mapě: Sídliště Šumava. RP Nad Vaněčků lomem - útulek pro pernatou a srnčí zvěř, výskyt koroptve polní. Název na mapě: Nad Vaněčků lomem. Ptákovická vodoteč biokoridor pro zvěř, výskyt drobného ptactva a obojživelníků. Studánka. Název na mapě: Ptákovická vodoteč. V9 areál bývalé společnosti Vajax migrační zóna obojživelníků. Označení na mapě: Areál Vajax. Seznam bude v případě nových poznatků aktualizován. K seznamu lokalit se váže mapový podklad, které je umístěn pod odkazem: Vyhotovil Ing. Vilém Hrdlička

Vyhodnocení možnosti využití řeky Opavy v úseku Vrbno pod Pradědem Nové Heřminovy pro vodáctví s důrazem na problematiku ochrany přírody a krajiny

Vyhodnocení možnosti využití řeky Opavy v úseku Vrbno pod Pradědem Nové Heřminovy pro vodáctví s důrazem na problematiku ochrany přírody a krajiny Vyhodnocení možnosti využití řeky Opavy v úseku Vrbno pod Pradědem Nové Heřminovy pro vodáctví s důrazem na problematiku ochrany přírody a krajiny Zpracoval: RNDr. Marek Banaš, Ph.D. Spolupracoval: doc.

Více

A.14 - Přehled všech maloplošných ZCHÚ ve vazbě na vody

A.14 - Přehled všech maloplošných ZCHÚ ve vazbě na vody A.14 - Přehled všech maloplošných ZCHÚ ve vazbě na vody Číslo Název 118 NPR Hrabanovská černava Zbytek polabské černavy s typickými společenstvy 1933 Horní a střední Labe 132 PR Chropotínský háj Zbytek

Více

CHKO Litovelské Pomoraví

CHKO Litovelské Pomoraví CHKO Litovelské Pomoraví AOPK ČR Správa chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví Správa CHKO Litovelské Pomoraví, Husova ul. 906/5, Litovel Společenský význam ZCHÚ a Správa CHKO Litovelské Pomoraví

Více

Opatření obecné povahy č. 3/2011

Opatření obecné povahy č. 3/2011 Opatření obecné povahy č. 3/2011 ÚZEMNÍ PLÁN VIMPERK Správní orgán Město Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 Vimperk o vydání rozhodlo zastupitelstvo obce dne 27.06.2011 usnesení č. 186 nabytí účinnosti dne

Více

Obnova biotopů na Pístovských mokřadech

Obnova biotopů na Pístovských mokřadech Pobočka České společnosti ornitologické na Vysočině Úvoz 23, 586 01 Jihlava, IČO 75107988 www.cso.cz/vysocina.html Obnova biotopů na Pístovských mokřadech Závěrečná zpráva projektu Foto: A. Mašterová Jan

Více

1. Celkový pohled na lesní část, olšina s porostem ostřice třeslicovité.

1. Celkový pohled na lesní část, olšina s porostem ostřice třeslicovité. 7. Přírodní rezervace Novodvorský močál Na jihovýchodním okraji Panských Nových Dvorů tam, kde začíná lesní komplex bývalého vojenského lesa a kde byl kdysi rybník, vzniklo samovolnou sukcesí (vývojem)

Více

Terestrické biotopy obojživelníků

Terestrické biotopy obojživelníků Terestrické biotopy obojživelníků - ochrana a péče Jaromír Maštera Havlíčkův Brod, leden 2012 Ochrana obojživelníků = Ochrana a péče o biotopy rozmnožování = vodní biotopy + Ochrana a péče o biotopy mimo

Více

stupeň ohrožení Silně ohrožený

stupeň ohrožení Silně ohrožený Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území ve smyslu ustanovení 40 odst. 1 zákona č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny v platném znění a 4 vyhlášky č. 64/2011 Sb. Přírodní památka Blatná Datum

Více

SEZNAM MAPOVÝCH ZNAČEK MAPY SM5

SEZNAM MAPOVÝCH ZNAČEK MAPY SM5 SEZNAM MAPOVÝCH ZNAČEK MAPY SM5 MAPOVÉ ZNAČKY KATASTRÁLNÍ SLOŽKY Mapová značka Předmět Poznámka BODY BODOVÝCH POLÍ HRANICE PARCEL Bod polohového bodového pole (včetně přidruženého bodu) Bod tíhového bodového

Více

Cílem je realizace inventarizačních průzkumů vybraných skupin organismů na níže uvedených lokalitách.

Cílem je realizace inventarizačních průzkumů vybraných skupin organismů na níže uvedených lokalitách. Cílem je realizace inventarizačních průzkumů vybraných skupin organismů na níže uvedených lokalitách. motýli Průzkum bude zaměřen na denní i noční motýly. Výstupem bude zpráva se seznamem nalezených druhů

Více

Čelákovice. Územní plán Čelákovic ideový návrh. město na řece, město kontrastů, život mezi Labem a polem. textová část

Čelákovice. Územní plán Čelákovic ideový návrh. město na řece, město kontrastů, život mezi Labem a polem. textová část Územní plán Čelákovic ideový návrh textová část Čelákovice město na řece, město kontrastů, život mezi Labem a polem Propojování, prolínání, sjednocování... Seznam příloh: A.1 - Hlavní výkres, měř. 1 :

Více

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014 ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014 na základě ustanovení 55 odst.1 zákona č.183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů (dále jen: stavební

Více

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012)

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) Základní údaje o obci Název obce Strachotín Typ obec Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) 51,7 ha Počet obyvatel (dle SLBD 2011)

Více

Višňovce 1291 Hulín 76824 Pavel Šálek - předseda IČO:65270011 Zdenka Tupá - hospodářka Bankovní spojení:1482174349/0800 Miroslava Matulová -

Višňovce 1291 Hulín 76824 Pavel Šálek - předseda IČO:65270011 Zdenka Tupá - hospodářka Bankovní spojení:1482174349/0800 Miroslava Matulová - Sídlo ZO: Výbor ZO: Višňovce 1291 Hulín 76824 Pavel Šálek - předseda IČO:65270011 Zdenka Tupá - hospodářka Bankovní spojení:1482174349/0800 Miroslava Matulová - revizorka E-mail:zde.tu@seznam.cz Josef

Více

Územní plán. včetně místních částí Pašínovice, Sedlo u Komařic, Stradov TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

Územní plán. včetně místních částí Pašínovice, Sedlo u Komařic, Stradov TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Územní plán KOMAŘICE včetně místních částí Pašínovice, Sedlo u Komařic, Stradov NÁVRH PRO VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Tento územní plán byl vydán usnesením Zastupitelstva obce Komařice

Více

Vyhodnocení předpokládaných důsledků navrhovaného řešení na zemědělský půdní fond (dle příl. č.3 k vyhlášce 13/1994 Sb. o ochraně půdního fondu)

Vyhodnocení předpokládaných důsledků navrhovaného řešení na zemědělský půdní fond (dle příl. č.3 k vyhlášce 13/1994 Sb. o ochraně půdního fondu) Vyhodnocení předpokládaných důsledků navrhovaného řešení na zemědělský půdní fond (dle příl. č.3 k vyhlášce 13/1994 Sb. o ochraně půdního fondu) (Zemědělská příloha) OBSAH: 1. Údaje o pozemcích dotčené

Více

Život ve vodě a u vody

Život ve vodě a u vody Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 5.,7.28 Vzdělávací oblast: Přírodověda - Autor: Mgr. Aleš Hruzík Jazyk: český Očekávaný výstup: žák správně definuje základní probírané pojmy a jejich vzájemné vztahy

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ÚZEMNÍ PLÁN H L U Š O V I C E

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ÚZEMNÍ PLÁN H L U Š O V I C E OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ÚZEMNÍ PLÁN H L U Š O V I C E Autoři: Urbanismus Ing. arch. Petr Leinert Schweitzerova 19, 779 00 Olomouc tel.fax: 585 436 923, m.: 603 495 430, e-mail: leinert@volny.cz Doprava

Více

Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území

Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území ve smyslu ustanovení 40 odst. 1 zákona č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny v platném znění a 4 vyhlášky č. 64/2011 Sb. Přírodní památka Trotina 1. Název

Více

Natura 2000. Údolí Oslavy a Chvojnice. www.dedictvivysociny.cz

Natura 2000. Údolí Oslavy a Chvojnice. www.dedictvivysociny.cz Natura 2000 Natura 2000 1 Údolí Oslavy a Chvojnice Natura 2000 je celistvá evropská soustava území se stanoveným stupněm ochrany, která umožňuje zachovat typy evropských stanovišť a stanoviště evropsky

Více

PLOCHY OBČANSKÉHO VYBAVENÍ PLOCHY OBČANSKÉHO VYBAVENÍ VEŘEJNÉ INFRASTRUKTURY OV

PLOCHY OBČANSKÉHO VYBAVENÍ PLOCHY OBČANSKÉHO VYBAVENÍ VEŘEJNÉ INFRASTRUKTURY OV tab. č. 1 PLOCHY OBČANSKÉHO VYBAVENÍ PLOCHY OBČANSKÉHO VYBAVENÍ VEŘEJNÉ INFRASTRUKTURY OV - stavby a zařízení areálu farního kostela Navštívení Panny Marie ve Vésce - stavby pro kulturu a církve - stavby

Více

OBEC PĚČÍN. Veřejná vyhláška OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY: ÚZEMNÍ PLÁN PĚČÍN

OBEC PĚČÍN. Veřejná vyhláška OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY: ÚZEMNÍ PLÁN PĚČÍN OBEC PĚČÍN Číslo opatření obecné povahy: 1/08 Dne: 23.07.2008 Veřejná vyhláška OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY: ÚZEMNÍ PLÁN PĚČÍN Zastupitelstvo obce, příslušné podle 6 odst. 5) písm. c) zákona č. 183/2006 Sb.,

Více

UPRAVENOST HYDROGRAFICKÉ SÍTĚ A PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘENÍ V POVODÍ OTAVY

UPRAVENOST HYDROGRAFICKÉ SÍTĚ A PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘENÍ V POVODÍ OTAVY UPRAVENOST HYDROGRAFICKÉ SÍTĚ A PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘENÍ V POVODÍ OTAVY MILADA MATOUŠKOVÁ*, MIROSLAV ŠOBR* * Katedra fyzické geografie a geoekologie, PřF UK; e-mail: matouskova@natur.cuni.cz, sobr@natur.cuni.cz

Více

ZMĚNU Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU HROBČICE

ZMĚNU Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU HROBČICE OBEC HROBČICE Hrobčice 41, 417 57 Hrobčice ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU HROBČICE Zastupitelstvo obce Hrobčice, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

Číselník typů prvků prostorových dat KN, udržovaný periodicky na základě dat ČÚZK

Číselník typů prvků prostorových dat KN, udržovaný periodicky na základě dat ČÚZK Číselník typů prvků prostorových dat KN, udržovaný periodicky na základě dat ČÚZK KN_KOD KN VVZNAM 18 Číslo (def.bod) pozemkové parcely 28 Číslo (def.bod) stavební parcely 101 Bod polohového bodového pole

Více

Ú Z E M N Í P L Á N N A P A J E D L A TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU

Ú Z E M N Í P L Á N N A P A J E D L A TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU Ú Z E M N Í P L Á N N A P A J E D L A TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU URBANISTICKÝ ATELIÉR ZLÍN S.R.O. TŘ. T.BATI 399, 763 02 ZLÍN ZÁŘÍ 2015 Pořizovatel: Městský úřad Napajedla Masarykovo nám. 89 763 61 Napajedla

Více

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ k. ú. Bělá u Staré Paky Správní orgán, který územní plán vydal: Zastupitelstvo obce Bělá, usnesením č. Číslo jednací: Datum vydání: ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Oprávněná úřední osoba

Více

Návrh územního plánu Horažďovice. Horažďovice. Změna č.1 územního plánu Návrh pro společné jednání TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

Návrh územního plánu Horažďovice. Horažďovice. Změna č.1 územního plánu Návrh pro společné jednání TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Návrh územního plánu Horažďovice Změna č.1 územního plánu Návrh pro společné jednání TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán vydávající územní plán: Zastupitelstvo města Horažďovice Číslo veřejné

Více

HLAVICE ÚZEMNÍ PLÁN. návrh. odbor hlavního architekta oddělení územního plánování Ing. arch. M. Štěpánek, ARCH SEVIS Leknínová 1063, 463 11 Liberec 30

HLAVICE ÚZEMNÍ PLÁN. návrh. odbor hlavního architekta oddělení územního plánování Ing. arch. M. Štěpánek, ARCH SEVIS Leknínová 1063, 463 11 Liberec 30 pořizovatel: projektant: návrh HLAVICE Magistrát města Liberec odbor hlavního architekta oddělení územního plánování Ing. arch. M. Štěpánek, ARCH SEVIS Leknínová 1063, 463 11 Liberec 30 nadřízený orgán

Více

A. ÚZEMNÍ PLÁN LUDGEŘOVICE

A. ÚZEMNÍ PLÁN LUDGEŘOVICE SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ OBSAH ELABORÁTU A. ÚZEMNÍ PLÁN LUDGEŘOVICE A. TEXTOVÁ ČÁST A. GRAFICKÁ ČÁST A.1 ZÁKLADNÍ ČLENĚNÍ ÚZEMÍ MĚŘ. 1 : 5 000 A.2 HLAVNÍ VÝKRES

Více

HUSTOPEČE NAD BEČVOU

HUSTOPEČE NAD BEČVOU ÚZEMNÍ PLÁN HUSTOPEČE NAD BEČVOU A.1. ÚZEMNÍ PLÁN OBEC OKRES KRAJ POŘIZOVATEL PROJEKTANT Urbanismus Doprava Energetika Vodní hospodářství Zásobování plynem, odpady Krajinný ráz, ÚSES Ekologie, ÚSES Geografie,

Více

OBEC VODĚRADY. Veřejná vyhláška OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY: ÚZEMNÍ PLÁN VODĚRADY

OBEC VODĚRADY. Veřejná vyhláška OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY: ÚZEMNÍ PLÁN VODĚRADY OBEC VODĚRADY Číslo opatření obecné povahy: 1/09 Dne: 25.06.2009 Veřejná vyhláška OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY: ÚZEMNÍ PLÁN VODĚRADY Zastupitelstvo obce, příslušné podle 6 odst. 5) písm. c) zákona č. 183/2006

Více

6. Zeleň na území hlavního města Prahy

6. Zeleň na území hlavního města Prahy 6. Zeleň na území hlavního města Prahy (Ing. Miroslav Kubový) Pro potřeby tohoto úkolu zpracoval stať týkající se zeleně v Praze Ing. Miroslav Kubový, autorizovaný architekt pro obor krajinářská architektura.

Více

URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boţí 11, 586 01 Jihlava ÚZEMNÍ PLÁN BŘEZSKÉ

URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boţí 11, 586 01 Jihlava ÚZEMNÍ PLÁN BŘEZSKÉ URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boţí 11, 586 01 Jihlava ÚZEMNÍ PLÁN BŘEZSKÉ zakázkové číslo: 03-30 Jihlava, srpen 2011 Záznam o účinnosti územně plánovací dokumentace Název dokumentace

Více

KRAJINNÝ PARK V TELČI

KRAJINNÝ PARK V TELČI MĚSTSKÝ ÚŘAD V TELČI ODBOR ROZVOJE A ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Na základě zákona č. 183/2006 Sb. o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) a prováděcích předpisů jako pořizovatel regulačního plánu

Více

Ježkovice. prameniště/studánka. evidenční číslo 1

Ježkovice. prameniště/studánka. evidenční číslo 1 studánka evidenční číslo 6 typ lokality: studánka místní název: U Pražcovny/2 zaměření N 49 8 53,7 EO 6 53 24, 488 m n.m. katastr Ježkovice lokalizace - v lesním svahu na pravém břehu zdrojnice Lažáneckého

Více

Obec Kunčice. Kunčice 8, PSČ 503 15 Nechanice

Obec Kunčice. Kunčice 8, PSČ 503 15 Nechanice Obec Kunčice Kunčice 8, PSČ 503 15 Nechanice Územní plán Kunčice právní stav po vydání Změny č.1 Projektant: Autorský kolektiv: Objednatel: Obec Kunčice Ing. arch. Jana Šejvlová, RNDr. Lukáš Zemánek, Ph.D,

Více

STŘELSKÉ HOŠTICE ÚZEMNÍ PLÁN. včetně místních částí NÁVRH ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

STŘELSKÉ HOŠTICE ÚZEMNÍ PLÁN. včetně místních částí NÁVRH ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ÚZEMNÍ PLÁN STŘELSKÉ HOŠTICE včetně místních částí NÁVRH ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Tento územní plán byl vydán usnesením Zastupitelstva obce Střelské Hoštice č.j... ze dne Územní plán nabyl účinnosti dne Datum

Více

Územní plán PLEŠE. Záznam o účinnosti. Zpracovatel: vydávající správní orgán: Zastupitelstvo obce Pleše. číslo jednací: VÚP 24768/12/Pb

Územní plán PLEŠE. Záznam o účinnosti. Zpracovatel: vydávající správní orgán: Zastupitelstvo obce Pleše. číslo jednací: VÚP 24768/12/Pb Územní plán PLEŠE Záznam o účinnosti vydávající správní orgán: Zastupitelstvo obce Pleše datum vydání: oprávněná úřední osoba pořizovatele jméno a příjmení: Ivana Přibylová funkce: referent Městského úřadu

Více

Mapa 1: Celkové zobrazení okolních atraktivních měst kolem Chýnova

Mapa 1: Celkové zobrazení okolních atraktivních měst kolem Chýnova Obsah 1. Chýnov..2 1.Směr Pelhřimov... 2 2.Směr Kamenice nad Lipou... 4 3.Směr Milevsko... 7 4.Směr České Budějovice... 9 5. Atraktivní města tentokrát od Tábora... 13 5.1 Z Tábora na Týn... 13 5.2 Z Tábora

Více

ÚZEMNÍ PLÁN ČERNIV (k.ú. Černiv) TEXTOVÁ ČÁST NÁVRHU ÚZEMNÍHO PLÁNU. PAFF - architekti

ÚZEMNÍ PLÁN ČERNIV (k.ú. Černiv) TEXTOVÁ ČÁST NÁVRHU ÚZEMNÍHO PLÁNU. PAFF - architekti ÚZEMNÍ PLÁN ČERNIV (k.ú. Černiv) TEXTOVÁ ČÁST NÁVRHU ÚZEMNÍHO PLÁNU PAFF - architekti ŘÍJEN 2008 POŘIZOVATEL: Městský úřad Lovosice adresa: Městský úřad Lovosice Odbor územního plánu Školní 2 410 30 Lovosice

Více

Kojatice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Kojatice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Kojatice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace územně analytických podkladů

Více

Foto katalog alergologicky rizikových lokalit v zájmových oblastech území města Olomouce

Foto katalog alergologicky rizikových lokalit v zájmových oblastech území města Olomouce Foto katalog alergologicky rizikových lokalit v zájmových oblastech území města Olomouce Jonáš Gazdík 2014 0 Oblast 5, Envelopa Obr. 1 výsadba lip srdčitých na tř. Kosmonautů (22. 6. 2014) Obr. 2 vrby

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU BRATRONICE

ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU BRATRONICE ZMĚNA č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU BRATRONICE 1 Obsah: Lokalita č.1....3 Lokalita č.2 5 Lokalita č.3....6 Lokalita č.4....8 Lokalita č.5..10 Lokalita č.6.. 11 Lokalita č.7..13 Lokalita č.8..14 2

Více

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA PEDAGOGICKÁ KATEDRA PEDAGOGIKY FAKTOGRAFICKÁ ANALÝZA REGIONU STRAKONICKA A JEJÍ VYUŽITÍ V PRIMÁRNÍ ŠKOLE DIPLOMOVÁ PRÁCE Eva Tesařová Učitelství pro 1. stupeň ZŠ

Více

ÚZEMNÍ PLÁN HUTISKO-SOLANEC

ÚZEMNÍ PLÁN HUTISKO-SOLANEC Městský úřad Rožnov pod Radhoštěm, Odbor výstavby a územního plánování ÚZEMNÍ PLÁN HUTISKO-SOLANEC NÁVRH ZADÁNÍ Pořizovatel : MěÚ Rožnov pod Radhoštěm odbor výstavby a ÚP Letenská 1918 756 61 Rožnov pod

Více

Studie záplavového území toku Bochovský potok

Studie záplavového území toku Bochovský potok Studie záplavového území toku Bochovský potok Návrh na stanovení záplavového území ř.km 0,000 10,750 Technická zpráva červen 2013 A - TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 Základní údaje Název toku : Bochovský potok ID toku:

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE MALÁ ÚPA ZMĚNA Č.1 VYHODNOCENÍ VLIVŮ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE MALÁ ÚPA NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE MALÁ ÚPA ZMĚNA Č.1 VYHODNOCENÍ VLIVŮ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE MALÁ ÚPA NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ ÚZEMNÍ PLÁN OBCE MALÁ ÚPA ZMĚNA Č.1 VYHODNOCENÍ VLIVŮ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE MALÁ ÚPA NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ KVĚTEN 2013 Schvalující orgán : Zastupitelstvo Obce Malá Úpa 542 27 Malá Úpa 116

Více

VLACHOVO BŘEZÍ k. ú. Chocholatá Lhota, Dachov, Dolní a Horní Kožlí, Mojkov, Uhřice u Vlachova Březí, Vlachovo Březí

VLACHOVO BŘEZÍ k. ú. Chocholatá Lhota, Dachov, Dolní a Horní Kožlí, Mojkov, Uhřice u Vlachova Březí, Vlachovo Březí PROJEKTOVÝ ATELIÉR AD s.r.o. Ing. arch. Jaroslav DANĚK Husova 4, České Budějovice 370 01, telefon 387 311 238, mobil +420 605 277 998 ÚZEMNÍ PLÁN VLACHOVO BŘEZÍ k. ú. Chocholatá Lhota, Dachov, Dolní a

Více

H O L Á S E C K Á J E Z E R A

H O L Á S E C K Á J E Z E R A Přírodní památka H O L Á S E C K Á J E Z E R A Botanický průzkum Autor: Ing. Jindřich Šmiták Česká 32 602 00 Brno Datum zpracování: duben-červenec 2012 1. Stručná charakteristika Přírodní památka Holásecká

Více

Nové parky na Rohanském ostrově

Nové parky na Rohanském ostrově Blok - Funkce zeleně ve struktuře města Nové parky na Rohanském ostrově -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3561 250,6 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3561 250,6 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika Zliv Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

Návrh ZÁKON. ze dne.. 2014, kterým se mění zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I

Návrh ZÁKON. ze dne.. 2014, kterým se mění zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I Návrh III. ZÁKON ze dne.. 2014, kterým se mění zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 114/1992

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1991. Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1991. Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1991 Vyhlásené: 10.05.1991 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 164 N A Ř Í Z E N Í V L Á

Více

Operační program. Životní prostředí

Operační program. Životní prostředí Operační program Životní prostředí (avíza, květen 2015) Přehled prvních výzev OP ŽP plánovaných k zahájení příjmu žádostí v srpnu 2015 Prioritní osa 1: Zlepšování kvality vod a snižování rizika povodní...

Více

Studie proveditelnosti zprůchodnění migračních překážek na vodních tocích v povodí Vltavy

Studie proveditelnosti zprůchodnění migračních překážek na vodních tocích v povodí Vltavy Studie proveditelnosti zprůchodnění migračních překážek na vodních tocích v povodí Vltavy 4. Katalog příčných překážek BLANICE a ZLATÝ POTOK Vodohospodářský rozvoj a výstavba, a.s. Divize 02 1 STUDIE

Více

A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území města, ochrany a rozvoje jeho hodnot 2 C. Urbanistická koncepce, včetně vymezení

A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území města, ochrany a rozvoje jeho hodnot 2 C. Urbanistická koncepce, včetně vymezení I. ÚZEMNÍ PLÁN I.A TEXTOVÁ ČÁST Obsah A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území města, ochrany a rozvoje jeho hodnot 2 C. Urbanistická koncepce, včetně vymezení zastavitelných

Více

PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽERANOVICE

PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽERANOVICE PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽERANOVICE NA OBDOBÍ LET 2015-2020 Tento dokument schválilo Zastupitelstvo obce Žeranovice na svém 9. zasedání dne 8. ledna 2016 usnesením č. 9/5. Platnost od 8. ledna 2016. PROGRAM

Více

Ř Í M O V Textová část

Ř Í M O V Textová část 1 N Á V R H K V E Ř E J N É M U P R O J E D N Á N Í Ú Z E M N Í P L Á N Ř Í M O V Textová část ZÁZNAM O ÚČINNOSTI: Vydal: Zastupitelstvo obce Římov Usnesení č. Datum vydání: Nabytí účinnosti: Pořizovatel:

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Pelhřimov Počet částí obce: 27 Počet katastrálních území: 24 Výměra obce: 9527 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 16707 Hustota

Více

Obsah dokumentace: Obsah textové části: 1. Návrh. Textová část

Obsah dokumentace: Obsah textové části: 1. Návrh. Textová část Obsah dokumentace: Textová část Grafická část 1. Výkres základního členění území M 1 : 5 000 2. Hlavní výkres M 1 : 5 000 3. Výkres veřejně prospěšných staveb, opatření a asanací M 1 : 5 000 2. Odůvodnění

Více

List1. Stránka 1. Příloha č. 25 Turistické atraktivity. Atraktivita. Rozhledna Čebínka výška 30 m

List1. Stránka 1. Příloha č. 25 Turistické atraktivity. Atraktivita. Rozhledna Čebínka výška 30 m Příloha č. 25 Turistické atraktivity Obec Čebín Drásov Hradčany Malhostovice Sentice Rozhledna Čebínka výška 30 m Atraktivita Přírodní amfiteátr v bývalém lomu Na kamínce - hraje se zde divadlo VKP Lesní

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Krajský úřad Libereckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství Adresátům dle rozdělovníku VÁŠ DOPIS ZNAČKY/ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA/E-MAIL LIBEREC 18.12. 2013 KULK 8380/2014 OŽPZ 1626/2013

Více

Ekologické sítě v krajině

Ekologické sítě v krajině Ekologické sítě v krajině Ekologicky významné segmenty krajiny. Kostra ekologické stability. Sestavila: Eva Boucníková Proč vytváříme ekologické sítě? 1938 1953 1984 Cíle vytváření ekologických sítí Uchování

Více

I. ÚZEMNÍ PLÁN PRAVICE. Textová část ÚP. Zpracování územního plánu bylo spolufinancováno Jihomoravským krajem

I. ÚZEMNÍ PLÁN PRAVICE. Textová část ÚP. Zpracování územního plánu bylo spolufinancováno Jihomoravským krajem I. ÚZEMNÍ PLÁN PRAVICE Textová část ÚP Zpracování územního plánu bylo spolufinancováno Jihomoravským krajem březen 2014 OBEC: OBEC PRAVICE 671 65 pošta Břežany u Znojma POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD ZNOJMO

Více

Obec Kořenov. číslo usnesení 54/15 V Kořenově dne 27.05.2015

Obec Kořenov. číslo usnesení 54/15 V Kořenově dne 27.05.2015 Obec Kořenov číslo usnesení 54/15 V Kořenově dne 27.05.2015 Zastupitelstvo obce Kořenov, příslušné podle ustanovení 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

DRAHŇOVICE NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ČÁST ZPRACOVATEL: Ing.arch. Tomáš Russe Na Čeperce 533, 25751 Bystřice autorizace ČKA 03228

DRAHŇOVICE NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ČÁST ZPRACOVATEL: Ing.arch. Tomáš Russe Na Čeperce 533, 25751 Bystřice autorizace ČKA 03228 DRAHŇOVICE NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ČÁST ZPRACOVATEL: POŘIZOVATEL: Ing.arch. Tomáš Russe Na Čeperce 533, 25751 Bystřice autorizace ČKA 03228 OÚ Drahňovice DATUM: srpen 2014 OBSAH TEXTOVÉ ČÁSTI: a.

Více

Koncepce rozvoje příměstské rekreace, zvýšení protierozních opatření, revitalizace cestní sítě

Koncepce rozvoje příměstské rekreace, zvýšení protierozních opatření, revitalizace cestní sítě Koncepce rozvoje příměstské rekreace, zvýšení protierozních opatření, revitalizace cestní sítě 2008-2015 VIZE : Krajina za městem je také naší krajinou I. fáze (roky 2008-2010) II. fáze (roky 2010-2015)

Více

Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území a jeho ochranného pásma

Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území a jeho ochranného pásma Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území a jeho ochranného pásma ve smyslu ustanovení 40 odst. 1 zákona č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny v platném znění a 4 vyhlášky č. 64/2011 Sb. Přírodní

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 20. června 2012 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 27624/2012 KUSP 27624/2012 ŽPZE-MJ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 20. června 2012 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 27624/2012 KUSP 27624/2012 ŽPZE-MJ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 20. června 2012 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 27624/2012 KUSP

Více

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU TULEŠICE

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU TULEŠICE ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU TULEŠICE ZMĚNU ÚZEMNÍHO PLÁNU VYDAL: OBEC TULEŠICE Tulešice 18, 671 73 Tulešice POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD MORAVSKÝ KRUMLOV Odbor výstavby a územního plánování, nám. Klášterní 125,

Více

TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU

TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU Ú Z E M N Í P L Á N Z A Š O V Á TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU (NÁVRH PRO SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ) Červenec 2015 Pořizovatel: Městský úřad Valašské Meziříčí Odbor územního plánování a stavebního řádu Soudní 1221

Více

Biomonitoring a záchranné transfery

Biomonitoring a záchranné transfery Biomonitoring a záchranné transfery Biomonitoring slouží k poznání určité lokality. Na rozdíl od jednorázového biologického průzkumu monitoruje změny, např. ve velikosti populací sledovaných, vzácných

Více

1. Palkovické hůrky se zvedají z údolí Ostravice hned za městem.

1. Palkovické hůrky se zvedají z údolí Ostravice hned za městem. 17. Krajinou Palkovických hůrek Palkovické hůrky jsou při pohledu z Ostravské pánve směrem k jihu k Moravskoslezským Beskydám prvním vyšším horským pásmem prudce se zvedajícím nad mírně zvlněnou plošinou.

Více

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3635 256 obyv/km2 3718 261 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3635 256 obyv/km2 3718 261 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika Zliv zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU KOMAŘICE

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU KOMAŘICE ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU KOMAŘICE včetně místních částí Pašínovice, Sedlo u Komařic, Stradov 1. TEXTOVÁ ČÁST NÁVRH PRO VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ Vydávající správní orgán: Zastupitelstvo obce Komařice Záznam

Více

Základní škola Kaznějov, příspěvková organizace, okres Plzeň-sever

Základní škola Kaznějov, příspěvková organizace, okres Plzeň-sever Základní škola Kaznějov, příspěvková organizace, okres Plzeň-sever DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Název projektu Registrační číslo projektu UČENÍ JE SKRYTÉ BOHATSTVÍ INOVACE VÝUKY ZŠ KAZNĚJOV CZ.1.07/1.1.12/02.0029

Více

ÚZEMNÍ PLÁN VELKÉ MEZIŘÍČÍ

ÚZEMNÍ PLÁN VELKÉ MEZIŘÍČÍ URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boţí 11, 586 01 Jihlava -------------------------------------------------------------------- ÚZEMNÍ PLÁN VELKÉ MEZIŘÍČÍ NÁVRH zakázkové číslo: 24-38

Více

Naučné stezky okresu Znojmo: (stav poznání k 7. 9. 2014)

Naučné stezky okresu Znojmo: (stav poznání k 7. 9. 2014) Naučné stezky okresu Znojmo: (stav poznání k 7. 9. 2014) 1. Lovecká stezka bítovských pánů 2. NS Krumlovsko-rokytenské slepence 3. NS moravského včelařství v Mikulovicích 4. NS Miroslavské kopce a IP u

Více

Libín. Vybavenost obce Požární zbrojnice Hostinec Hřiště Knihovna Hřbitov Ubytování

Libín. Vybavenost obce Požární zbrojnice Hostinec Hřiště Knihovna Hřbitov Ubytování Libín Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

Územní plán BÍLÝ ÚJEZD

Územní plán BÍLÝ ÚJEZD Územní plán BÍLÝ ÚJEZD katastrální území : u Dobrušky, Hroška, Masty A. TEXTOVÁ ČÁST ARCHTEAM, Weyrova 3, 547 01 Náchod Vedoucí projektant : Ing.arch. Milan Rak, Ph.D. Vypracoval : Ing.arch. Iveta Raková

Více

POŘIZOVATEL: OBEC ÚJEZD U VALAŠSKÝCH KLOBOUK: PROJEKTANT: Městský úřad Valašské Klobouky. Oddělení regionálního rozvoje a územního plánu.

POŘIZOVATEL: OBEC ÚJEZD U VALAŠSKÝCH KLOBOUK: PROJEKTANT: Městský úřad Valašské Klobouky. Oddělení regionálního rozvoje a územního plánu. ÚZEMNÍ PLÁN ÚJEZD U VALAŠSKÝCH KLOBOUK - NÁVRH - TEXTOVÁ ČÁST 1 POŘIZOVATEL: Městský úřad Valašské Klobouky Oddělení regionálního rozvoje a územního plánu Josef Mana OBEC ÚJEZD U VALAŠSKÝCH KLOBOUK: určený

Více

Územní plán sídelního útvaru Kvilda změna č. 6

Územní plán sídelního útvaru Kvilda změna č. 6 Návrh zadání změny č. 6 ÚPSÚ Kvilda St rana 1 (celkem 13) Územní plán sídelního útvaru Kvilda změna č. 6 Návrh zadání Podle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, v platném znění,

Více

DATUM ZPRACOVATEL IX/2011 ETAPA

DATUM ZPRACOVATEL IX/2011 ETAPA POŘIZOVATEL ZPRACOVATEL MěÚ TANVALD ŽALUDA, projektová kancelář AUTORSKÝ KOLEKTIV ING. EDUARD ŽALUDA, ING. ARCH. MICHAL ČAPEK, ING. ARCH. ALENA ŠVANDELÍKOVÁ, ING. RENATA KAŠPÁRKOVÁ, ING. KRISTINA LEJKOVÁ,

Více

Městský úřad Strakonice

Městský úřad Strakonice Městský úřad Strakonice Odbor rozvoje Náměty k řešení studentské práce Město Strakonice tradičně spolupracuje se studenty vysokých škol, především se studenty fakult architektonického, stavebního a dopravního

Více

Aktualizace č. 1 Zásad územního rozvoje Moravskoslezského kraje

Aktualizace č. 1 Zásad územního rozvoje Moravskoslezského kraje Aktualizace č. 1 Zásad územního rozvoje Moravskoslezského kraje Hodnocení vlivů koncepce na evropsky významné lokality a ptačí oblasti, podle 45i zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, v

Více

Zpráva o aktuálním a historickém rybářském hospodaření v EVL Krkonoše

Zpráva o aktuálním a historickém rybářském hospodaření v EVL Krkonoše LIFE11 NAT/CZ/490 Zpráva o aktuálním a historickém rybářském hospodaření v EVL Krkonoše Aktivita A.6 2013 Verze 2013.07.14 Obsah Úvod... 3 Hospodaření a působnost jednotlivých místních organizací Českého

Více

ÚZEMNÍ PLÁN ČESKÁ SKALICE

ÚZEMNÍ PLÁN ČESKÁ SKALICE ÚZEMNÍ PLÁN ČESKÁ SKALICE Návrh ke společnému jednání 03/2015 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Územní plán Česká Skalice vydalo Zastupitelstvo města Česká Skalice Číslo usnesení: Datum vydání: Datum nabytí účinnosti:

Více

3.2.7 loděnice a sádky 93 KDE? v místě původních sádek CO? Zklidněné říční rameno, neudržovaný přírodní břeh a rampa nevalné estetické kvality, která spojuje ostrov a zastávku s centrem města. u lávky

Více

RYBY. Nejpočetnější skupina obratlovců. Studenokrevní. Rozmanitý tvar těla (vřetenovité, zploštělé)

RYBY. Nejpočetnější skupina obratlovců. Studenokrevní. Rozmanitý tvar těla (vřetenovité, zploštělé) Přírodopis VII. RYBY Nejpočetnější skupina obratlovců Studenokrevní Rozmanitý tvar těla (vřetenovité, zploštělé) Dýchání - žábrami (kryté skřelemi), O2 rozpuštěný ve vodě Tělo kryto kůží - šupiny Plynový

Více

Pístovské mokřady 2009

Pístovské mokřady 2009 Pobočka České společnosti ornitologické na Vysočině 5. května 15, 586 01 Jihlava, IČO 75107988 www.cso.cz/vysocina.html Pístovské mokřady 2009 Zpráva o činnosti na pronajatých pozemcích p.č. 485/1 a 485/3

Více

Územní plán Boháňka právní stav

Územní plán Boháňka právní stav Územní plán Boháňka právní stav textová část Autorský kolektiv : Urbanistická část : Krajinná ekologie : Doprava : Vodní hospodářství : Elektrorozvody : PUPFL : Grafika : ing.arch.jiří Kodýtek ing.arch.jana

Více

Územní systém ekologické stability (ÚSES)

Územní systém ekologické stability (ÚSES) Ochrana přírody v Čelákovicích I ve zdánlivě jednotvárné České křídové tabuli, kam spadáme, se místy ještě zachovala říční krajina s dnes již mrtvými rameny (tj. postupně zazemňovanými úseky řeky oddělenými

Více

NOVÝ DŮM ÚZEMNÍ PLÁN

NOVÝ DŮM ÚZEMNÍ PLÁN NOVÝ DŮM ÚZEMNÍ PLÁN POŘIZOVATEL: Obecní úřad Nový Dům PROJEKTANT: září 2011 Název územně plánovací dokumence: Územní plán Nový Dům Řešené území: Administrativní území obce Nový Dům zahrnující katastrální

Více

PŘÍLOHA Č.1 PROBLÉMY K ŘEŠENÍ V ÚPD JEDNOTLIVÝCH OBCÍ

PŘÍLOHA Č.1 PROBLÉMY K ŘEŠENÍ V ÚPD JEDNOTLIVÝCH OBCÍ PŘÍLOHA Č.1 PROBLÉMY K ŘEŠENÍ V ÚPD JEDNOTLIVÝCH OBCÍ OBEC BOJANOVICE Zachovalá koryta vodních toků (Kocába) oblast nezatížená nadměrným hlukem a znečištěním ovzduší registrovaný VKP zachovalé území původních

Více

Revitalizace pozemků veřejné zeleně U vlečky zakázka č. 0653 prosinec 2006

Revitalizace pozemků veřejné zeleně U vlečky zakázka č. 0653 prosinec 2006 Obsah textu: 1. Identifikační údaje...2 2. Přehled výchozích podkladů...2 3. Širší vztahy...2 4. Současný stav...2 5. Návrh úprav...3 5.1 Varianta č. 1...3 5.2 Varianta č. 2...4 5.3 Varianta č. 3...4 5.4

Více

ÚZEMNÍ PLÁN BOHUSLAVICE NAD VLÁŘÍ

ÚZEMNÍ PLÁN BOHUSLAVICE NAD VLÁŘÍ ÚZEMNÍ PLÁN BOHUSLAVICE NAD VLÁŘÍ (Návrh pro společné jednání, listopad 2015) A TEXTOVÁ ČÁST NÁVRH Objednatel: Obec Bohuslavice nad Vláří Pořizovatel: Městský úřad Luhačovice Zhotovitel: Atelier proregio,

Více

ÚZEMNÍ PLÁN JESENNÝ v právním stavu po vydání změny č. 1

ÚZEMNÍ PLÁN JESENNÝ v právním stavu po vydání změny č. 1 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ÚZEMNÍHO PLÁNU JESENNÝ V PRÁVNÍM STAVU PO VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 1 Zastupitelstvo obce Jesenný, jako příslušný správní orgán, vydalo Změnu č. 1 Územního plánu Jesenný dne : 3.12.2015 usnesením

Více

ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA LEDVICE

ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA LEDVICE MĚSTO LEDVICE Mírová 422/42, 417 72 Ledvice Č.j.: 520/2014 V Ledvicích 30.09.2014 ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA LEDVICE Zastupitelstvo města Ledvice, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D S T R Á Ž P O D R A L S K E M

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D S T R Á Ž P O D R A L S K E M P O Ř I Z O V A T E L MĚŘÍTKO M Ě S T S K Ý Ú Ř A D S T R Á Ž P O D R A L S K E M - R E V O L U Č N Í Č P. 1 6 4 4 7 1 2 7 S T R Á Ž P O D R A L S K E M P Ř Í L O H A P R O J E K T A N T I N G. A R C H.

Více