Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě"

Transkript

1 Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Článek 1 Základní ustanovení (1) Doktorský studijní program se na fakultě uskutečňuje v souladu se statutem fakulty, statutem OU a Studijním a zkušebním řádem OU. (2) Doktorské studium se uskutečňuje v rámci akreditovaných studijních programů. Seznam doktorských studijních programů a jejich oborů je zveřejněn na úřední desce. (3) Doktorský studijní program na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity v Ostravě je zaměřen na studijní, výzkumnou, publikační, pedagogickou a samostatnou tvůrčí činnost jednotlivých studentů. (4) Standardní doba studia je tři nebo čtyři roky dle akreditace daného studijního programu. Maximální doba studia je rovna standardní době studia s navýšením dvou let. (5) Doktorské studijní programy se uskutečňují formou: a) prezenčního studia; b) kombinovaného studia. Článek 2 Oborová rada (1) Studium v doktorském studijním oboru sleduje a hodnotí oborová rada. Členy oborové rady jmenuje děkan po schválení vědeckou radou fakulty. (2) Oborová rada je nejméně pětičlenná, přičemž minimálně 2 členové nejsou zaměstnanci OU. Předsedu oborové rady volí ze svého středu její členové. Předseda je zvolen nadpoloviční většinou všech členů. (3) Zasedání oborové rady svolává její předseda podle potřeby, nejméně však jedenkrát ročně. O výsledcích tohoto jednání se pořizuje zápis, který předseda oborové rady odevzdává děkanovi. (4) Oborová rada je schopna se usnášet, je-li přítomna nadpoloviční většina jejích členů. Usnesení oborové rady je přijato, pokud se pro něj vysloví nadpoloviční většina přítomných členů. Hlasování oborové rady lze uskutečnit i elektronicky. V případě elektronického hlasování je usnesení oborové rady přijato, pokud se pro něj vysloví nadpoloviční většina všech členů oborové rady. (5) Oborová rada: a) upřesňuje obsah doktorského studijního oboru a podílí se na jeho organizaci, zodpovídá za soulad doktorského studijního oboru s vnitřními předpisy OU a fakulty; b) posuzuje, zda individuální studijní plány studentů jsou v souladu s obsahem oboru; c) navrhuje děkanovi jmenování školitelů a jejich odvolání; d) schvaluje témata disertačních prací a jejich změny; e) nejméně v ročních intervalech projednává a hodnotí společně se školitelem průběh studia každého studenta a o výsledcích jednání pořizuje zápis; f) navrhuje děkanovi předsedu a členy komise pro přijímací zkoušku a specifikuje požadavky k přijímací zkoušce; g) navrhuje děkanovi ukončení studia v doktorském studijním oboru, jestliže student neplní své studijní povinnosti; h) navrhuje děkanovi předsedu a členy komise pro státní doktorskou zkoušku; i) navrhuje děkanovi oponenty disertační práce, předsedu a členy komise pro obhajobu disertační práce.

2 Článek 3 Školitelé (1) Studium v doktorském studijním oboru probíhá podle individuálního studijního plánu pod vedením školitele. Školitele pro daného studenta jmenuje a odvolává děkan na základě návrhu oborové rady. (2) Školitelé jsou navrhováni z řad profesorů a docentů. Seznam školitelů je dán schváleným akreditačním spisem příslušného studijního oboru. Ve výjimečném případě může děkan po schválení vědeckou radou jmenovat školitelem jiného odborníka z řad docentů, profesorů, zahraničních expertů v oboru nebo akademických či vědeckých pracovníků s titulem DrSc., D.Sc., Ph.D., CSc. nebo Dr., popřípadě titulem ekvivalentním. (3) Školitel: a) sestavuje za účasti studenta jeho individuální studijní plán; b) navrhuje po dohodě se studentem téma disertační práce a vede studenta při práci na tomto tématu; c) vede odbornou přípravu studenta; d) provádí kontrolu studijních povinností studenta a jejich plnění; d) vyjadřuje se k ročnímu hodnocení studenta. Článek 4 Přijímací řízení (1) Podmínkou přijetí ke studiu v doktorském studijním programu je řádné ukončení studia v magisterském studijním programu a úspěšné vykonání přijímací zkoušky. (2) Lhůtu pro podání přihlášek ke studiu, podmínky přijetí, termín a způsob ověřování jejich splnění, formu a rámcový obsah zkoušky a kritéria pro její vyhodnocení zveřejní fakulta na základě písemného návrhu oborové rady s předstihem nejméně 4 měsíců na úřední desce fakulty. Návrh předkládá oborová rada děkanovi fakulty. (3) Přijímací zkouška se koná před komisí sestavenou z členů oborové rady a školitelů. Komise je nejméně tříčlenná a jejím předsedou je zpravidla předseda oborové rady. (4) Přijímací komise navrhne/nenavrhne uchazeče k přijetí ke studiu. O přijetí ke studiu rozhodne děkan fakulty. (5) Přijatý uchazeč se stává studentem doktorského studijního programu dnem zápisu ke studiu na Přírodovědecké fakultě OU. Článek 5 Průběh studia (1) Studium v doktorském studijním oboru probíhá podle individuálního studijního plánu pod vedením školitele. (2) Studium v doktorském studijním oboru probíhá v souladu s akreditačním spisem a se zásadami kreditního systému v doktorských studijních programech na OU, které jsou specifikovány vnitřním předpisem univerzity. 1 (3) Individuální studijní plán vyplní student v příslušném formuláři pod vedením školitele v souladu se standardním studijním plánem doktorského studijního oboru. Standardní studijní plán stanovuje povinné, povinně volitelné, eventuálně výběrové předměty (studijní povinnosti) doktorského studijního 1 Studenti zapsáni do doktorského studijního programu před akademickým rokem 2008/2009 realizují průběh doktorského studia mimo kreditní systém.

3 oboru, jejich kreditní ohodnocení a způsob jejich zakončení. Individuální studijní plán schvaluje oborová rada. (4) Student po ukončení každého roku studia vyplní ve spolupráci se školitelem Roční hodnocení studenta doktorského studia a předkládá je ke schválení oborové radě. (5) Student si každoročně pro daný akademický rok zapisuje předměty do elektronického informačního systému. (6) Absolvování jednotlivých předmětů je evidováno v elektronickém informačním systému a současně ve zkouškovém katalogu. Údaje o absolvování předmětů vkládá do elektronického informačního systému pracoviště garantující předmět. (7) Veškeré studijní povinnosti s výjimkou obhajoby disertační práce musí být vykonány nejpozději ve třetím resp. čtvrtém roce doktorského studia. S výjimkou odůvodněných případů se nesplnění tohoto požadavku může považovat za porušení studijních povinností s následnou možností ukončení studia. Návrh na ukončení studia předkládá děkanovi předseda oborové rady. Článek 6 Státní doktorská zkouška (1) Státní doktorská zkouška se koná v souladu s Článkem 16 Studijního a zkušebního řádu OU. (2) Student může konat státní doktorskou zkoušku, jestliže absolvoval všechny studijní povinnosti stanovené v jeho individuálním studijním plánu. Student, který zahájil studium v akademickém roce 2008/2009 nebo letech následujících musí zároveň získat příslušný počet kreditů. (3) Ke státní doktorské zkoušce se student písemně přihlašuje na studijním oddělení fakulty. (4) Rozsah požadavků na znalosti vychází z akreditačního spisu daného studijního oboru a individuálního studijního plánu studenta. (5) Komisi pro státní doktorskou zkoušku včetně předsedy komise jmenuje děkan fakulty na základě návrhu předsedy oborové rady z řad profesorů, docentů nebo významných odborníků v daném oboru. Tato komise je nejméně pětičlenná a nejméně dva její členové jsou z jiné vysoké školy případně jiného odborného pracoviště. (6) Termín a místo konání státní doktorské zkoušky navrhuje předseda oborové rady. Termín a místo konání musí být zveřejněny nejméně měsíc předem. (7) Průběh a vyhlášení výsledků státní doktorské zkoušky jsou veřejné. (8) Zkušební komise na neveřejném zasedání zhodnotí průběh státní doktorské zkoušky a tajným hlasováním rozhodne o výsledku. Komise je usnášeníschopná, je-li přítomna nadpoloviční většina jejích členů. Pro úspěšné vykonání státní doktorské zkoušky je potřebné získat hlasy alespoň nadpoloviční většiny všech členů komise. (9) O vykonání zkoušky se vyhotovuje zápis do protokolu, který podepíší všichni přítomní členové komise. Předseda komise předá protokol na studijní oddělení fakulty. (10)Státní doktorskou zkoušku lze opakovat jen jednou. (11)Nedostaví-li se student ke státní doktorské zkoušce ve stanoveném termínu a neomluví-li přijatelně svou neúčast do 5 dnů po stanoveném termínu, je hodnocen stupněm nevyhověl.

4 Článek 7 Obhajoba disertační práce (1) Obhajoba disertační práce se koná v souladu s Článkem 16 Studijního a zkušebního řádu OU. (2) Disertační práce musí obsahovat původní a uveřejněné výsledky samostatné tvořivé vědecké práce nebo výsledky přijaté k uveřejnění. (3) Student může konat obhajobu disertační práce, jestliže absolvoval všechny studijní povinnosti stanovené v jeho individuálním studijním plánu včetně úspěšného vykonání státní doktorské zkoušky. Student, který zahájil studium v akademickém roce 2008/2009 nebo letech následujících musí zároveň získat příslušný počet kreditů. (4) K obhajobě disertační práce se student písemně přihlašuje na studijním oddělení fakulty. K přihlášce studenta se musí vyjádřit jeho školitel. (5) S přihláškou k obhajobě disertační práce student odevzdá současně: a) disertační práci ve 4 vyhotoveních (disertační práce může být po schválení oborovou radou předložena v cizím jazyce); b) strukturovaný seznam publikačních výstupů studenta; c) autoreferát ve formě a počtu stanovených oborovou radou; d) strukturovaný životopis studenta včetně všech odborných aktivit v průběhu doktorského studia; e) komentář školitele shrnující práci studenta po celou dobu doktorského studia. (6) Předseda oborové rady navrhne děkanovi nejméně 2 oponenty, kteří jsou odborníky v příslušném vědním oboru, z nichž dva jsou z jiné vysoké školy, případně jiného odborného pracoviště. Oponentem nemůže být školitel studenta. Oponenty jmenuje děkan fakulty. (7) Oponenti práci posoudí a vyhotoví písemný posudek, který nejpozději do 6 týdnů ode dne přijetí oponentury, odevzdají ve trojím vyhotovení na studijní oddělení fakulty. Oponent v posudku zhodnotí kvalitu disertační práce, vlastní přínos studenta a zejména jeho schopnost samostatné tvůrčí činnosti ve výzkumné či vědecké oblasti. Posoudí rovněž jazykovou a formální úroveň práce. V závěru posudku oponent explicitně uvede, zda student prokázal nebo neprokázal tvůrčí schopnosti v dané oblasti výzkumu a zda práce splňuje nebo nesplňuje požadavky standardně kladené na disertační práce v daném oboru. Zároveň musí být v posudku jednoznačně uvedeno, zda oponent práci k obhajobě doporučuje nebo nedoporučuje. (8) Disertační práce je k dispozici k nahlédnutí minimálně 5 pracovních dnů před konáním obhajoby na studijním oddělení fakulty. (9) Komisi pro obhajobu disertační práce včetně předsedy komise jmenuje děkan fakulty na základě návrhu předsedy oborové rady z řad profesorů, docentů nebo významných odborníků v daném oboru. Tato komise je nejméně pětičlenná a nejméně dva její členové jsou z jiné vysoké školy případně jiného odborného pracoviště. (10)Termín a místo konání obhajoby navrhuje předseda oborové rady nebo předseda komise. Termín a místo konání musí být zveřejněny nejméně měsíc předem. (11)Při obhajobě disertační práce uchazeč seznámí komisi s výsledky své práce a zodpoví případné dotazy oponentů a členů komise. (12)Průběh a vyhlášení výsledků obhajoby disertační práce jsou veřejné. (13)Komise na neveřejném zasedání zhodnotí průběh obhajoby a tajným hlasováním rozhodne o výsledku. Komise je usnášeníschopná, je-li přítomna nadpoloviční většina jejích členů. Pro úspěšné obhájení disertační práce je potřebné získat hlasy alespoň nadpoloviční většiny všech členů komise.

5 (14)O vykonání obhajoby se vyhotovuje zápis do protokolu, který podepíší všichni přítomní členové komise. Předseda komise předá protokol na studijní oddělení fakulty. (15)V případě neúspěšné obhajoby je možné přepracovat a doplnit disertační práci a to jen jednou. Přepracovanou práci musí student odevzdat nejpozději do 6 měsíců od prvního termínu obhajoby. (16)Student doktorského studijního oboru může podat žádost o stažení a přepracování již odevzdané disertační práce a to nejpozději měsíc před termínem konání obhajoby práce. K žádosti se vyjadřuje školitel studenta a schvaluje ji předseda oborové rady. I tento postup je považován za neúspěšnou obhajobu. Student musí dále postupovat dle odst. 15 tohoto článku. (17)Nedostaví-li se student k obhajobě disertační práce ve stanoveném termínu a neomluví-li přijatelně svou neúčast do 5 dnů po stanoveném termínu, je hodnocen stupněm nevyhověl. (18)Disertační práce, u které proběhla obhajoba, musí být zveřejněna včetně posudků oponentů a výsledku obhajoby v databázi VŠKP. (19)Obhajobu disertační práce musí student úspěšně vykonat do maximální doby studia příslušného studijního programu. (20)Úspěšným vykonáním obhajoby doktorské disertační práce je ukončeno studium v doktorském studijním programu. Článek 8 Ukončení studia (1) Studium v doktorském studijním programu se řádně ukončuje složením státní doktorské zkoušky a obhajobou disertační práce. (2) Dokladem o řádném ukončení studia v doktorském studijním programu je vysokoškolský diplom a dodatek k diplomu. (3) Absolventům doktorského studijního programu se uděluje akademický titul doktor (ve zkratce Ph.D. uváděné za jménem). (4) Studium v doktorském studijním programu se dále ukončuje: a) zanecháním studia na vlastní žádost; b) na návrh oborové rady, neplní-li student požadavky vyplývající ze studia v doktorském studijním programu; c) nesplní-li student požadavky týkající se kreditního minima v souladu s vnitřními předpisy univerzity; d) odnětím akreditace nebo zánikem akreditace doktorského studijního programu; e) při nesplnění podmínek pro absolvování studia ve stanovené maximální době studia; f) vyloučením ze studia podle 65 odst. 1 písm. c) nebo podle 67 zákona o vysokých školách. (5) O ukončení studia rozhoduje děkan fakulty.

ŘÁD STUDIA V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU

ŘÁD STUDIA V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU ŘÁD STUDIA V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Tento vnitřní předpis vychází ze zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

Úvod do doktorského studia Agronomické fakulty MENDELU 30. září 2011

Úvod do doktorského studia Agronomické fakulty MENDELU 30. září 2011 Úvod do doktorského studia Agronomické fakulty MENDELU 30. září 2011 Studijní a zkušební řád doktorského studia, doporučený postup studia Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou

Více

Článek 1 Obecná ustanovení

Článek 1 Obecná ustanovení ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIA NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Článek 1 Obecná ustanovení 1. Tento řád vychází ze zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách (zákon o vysokých školách) v platném znění

Více

ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIA

ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIA Přírodovědecká fakulta Ostravské univerzity ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIA 1 Organizace doktorského studia (1) Doktorský studijní program se na fakultě uskutečňuje v souladu se statutem fakulty a statutem OU,

Více

Vnitřní předpisy Veterinární a farmaceutické univerzity Brno

Vnitřní předpisy Veterinární a farmaceutické univerzity Brno Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 4. května 2007

Více

Příloha a) Studijního a zkušebního řádu FAMU ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU FAMU

Příloha a) Studijního a zkušebního řádu FAMU ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU FAMU Příloha a) Studijního a zkušebního řádu FAMU ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU FAMU 1. Obecná ustanovení 1.1. Doktorský studijní program je zaměřen na vědecké bádání a samostatnou tvůrčí činnost v oblasti

Více

Studijní a zkušební řád pro studenty doktorských studijních programů Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od do 31.8.

Studijní a zkušební řád pro studenty doktorských studijních programů Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od do 31.8. Studijní a zkušební řád pro studenty doktorských studijních programů Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od 15.2.2002 do 31.8.2004) Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Studijní a zkušební řád pro

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V KARVINÉ

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V KARVINÉ Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ RIGORÓZNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 15. ZÁŘÍ 2010

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ RIGORÓZNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 15. ZÁŘÍ 2010 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006

Více

Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Syllabova 19 703 00 Ostrava 3 Řád rigorózního řízení. č.j. OU-12592/11-2011 V Ostravě dne 21.2.

Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Syllabova 19 703 00 Ostrava 3 Řád rigorózního řízení. č.j. OU-12592/11-2011 V Ostravě dne 21.2. Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Syllabova 19 703 00 Ostrava 3 Řád rigorózního řízení č.j. OU-12592/11-2011 V Ostravě dne 21.2.2011 Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Řád rigorózního

Více

UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ RIGORÓZNÍ ŘÁD FAKULTY HUMANITNÍCH STUDIÍ

UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ RIGORÓZNÍ ŘÁD FAKULTY HUMANITNÍCH STUDIÍ UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ RIGORÓZNÍ ŘÁD FAKULTY HUMANITNÍCH STUDIÍ Akademický senát Fakulty humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně podle čl. 6 odst. 1 písm. a) Statutu Univerzity Tomáše

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE Ročník 2014 Praha dne 15. září 2014 Částka: 11 O B S A H Pokyn rektora Policejní akademie České republiky v Praze, kterým

Více

Rigorózní řád Farmaceutické fakulty v Hradci Králové

Rigorózní řád Farmaceutické fakulty v Hradci Králové UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Rigorózní řád Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. g) zákona č. 111/1998

Více

Vyhláška děkana č. 1D/16 Řád rigorózního řízení Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni

Vyhláška děkana č. 1D/16 Řád rigorózního řízení Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni V Plzni dne 8. 6. 2016 ZCU 015914/2016 Vyhláška děkana č. 1D/16 Řád rigorózního řízení Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni Část první Základní ustanovení Článek 1 Úvodní ustanovení Toto

Více

ŘÁD RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ Fakulty filozofické Univerzity Pardubice

ŘÁD RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ Fakulty filozofické Univerzity Pardubice ŘÁD RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ Fakulty filozofické Univerzity Pardubice ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení Řád rigorózního řízení upravuje v souladu s 46 odst. 5, 99 odst. 5 zákona č. 111/1998

Více

ČÁST TŘETÍ DOKTORSKÉ STUDIJNÍ PROGRAMY

ČÁST TŘETÍ DOKTORSKÉ STUDIJNÍ PROGRAMY ČÁST TŘETÍ DOKTORSKÉ STUDIJNÍ PROGRAMY Článek 17 Individuální studijní plán (1) Doktorský studijní program (dále jen DSP ) je zaměřen na vědecké bádání a samostatnou tvůrčí činnost v oblasti výzkumu nebo

Více

Směrnice děkana č. 7/2010 a 10/2013 Opatření děkana pro organizaci studia na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze

Směrnice děkana č. 7/2010 a 10/2013 Opatření děkana pro organizaci studia na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze Směrnice děkana č. 7/2010 a 10/2013 Opatření děkana pro organizaci studia na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto Opatření děkana pro organizaci studia

Více

KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA

KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA Č.j. 810/13 V Praze dne 16. května 2013 OPATŘENÍ DĚKANA č. 4/2013 Státní doktorská zkouška a obhajoba disertační práce na Katolické teologické fakultě

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE Ročník 2014 Praha dne 15. září 2014 Částka: 11 O B S A H Pokyn rektora Policejní akademie České republiky v Praze, kterým

Více

Vyhláška děkanky č. 23VD/2014 o rigorózním řízení

Vyhláška děkanky č. 23VD/2014 o rigorózním řízení Děkanka Fakulty pedagogické Sedláčkova 38, 306 14 Plzeň Tel.: +420 377 636 000 Fax: +420 377 636 002 e-mail: coufalov@fpe.zcu.cz V Plzni 15. prosince 2014 ZCU /2014/DFPE/Pel Vyhláška děkanky č. 23VD/2014

Více

Článek 1 Základní ustanovení

Článek 1 Základní ustanovení UNIVERZITA PARDUBICE FAKULTA ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY Směrnice č. 9/2014 Věc: Obhajoba disertačních prací v doktorském studijním programu P2612 Elektrotechnika a informatika na Fakultě elektrotechniky

Více

Směrnice děkana č. 4/2013 Rigorózní řízení

Směrnice děkana č. 4/2013 Rigorózní řízení Směrnice děkana č. 4/2013 Rigorózní řízení Článek 1 Úvodní ustanovení Tato směrnice o rigorózním řízení na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerizty (dále jen FSpS MU ) v souladu s 46 odst. 5 a

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 31. března 2014

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu se Studijním a zkušebním řádem Vysokého učení technického ze dne 20. 9.

Více

Směrnice, kterou se provádí některá ustanovení. Studijního a zkušebního řádu UP

Směrnice, kterou se provádí některá ustanovení. Studijního a zkušebního řádu UP A-14/5/SD A-14/5/SD PŘÍRODOVĚDECK[ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PŘF Směrnice, kterou se provádí některá ustanovení Studijního a zkušebního řádu UP Obsah: Provedení některých

Více

ŘÁD VZDĚLÁVÁNÍ V PROGRAMECH MEZINÁRODNĚ UZNÁVANÉHO KURSU. Článek 1 Úvodní ustanovení

ŘÁD VZDĚLÁVÁNÍ V PROGRAMECH MEZINÁRODNĚ UZNÁVANÉHO KURSU. Článek 1 Úvodní ustanovení ŘÁD VZDĚLÁVÁNÍ V PROGRAMECH MEZINÁRODNĚ UZNÁVANÉHO KURSU Článek 1 Úvodní ustanovení Tento Řád vzdělávání v programech mezinárodně uznávaného kursu (dále jen Řád ) provádí některá ustanovení Řádu celoživotního

Více

Informace o rigorózním řízení ve studijním oboru. Mezinárodní a regionální vztahy v průmyslovém vlastnictví

Informace o rigorózním řízení ve studijním oboru. Mezinárodní a regionální vztahy v průmyslovém vlastnictví Informace o rigorózním řízení ve studijním oboru Mezinárodní a regionální vztahy v průmyslovém vlastnictví V souvislosti ze získáním akreditace pro uskutečňování rigorózního řízení ve studijním programu

Více

Rámcová pravidla doktorského studia Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze platná od 1. listopadu 2017

Rámcová pravidla doktorského studia Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze platná od 1. listopadu 2017 Rámcová pravidla doktorského studia Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze platná od 1. listopadu 2017 Studium v doktorském studijním programu na FAMU probíhá v souladu se zněním

Více

SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN

SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN FILOZOFICKÁ FAKULTA UP SMĚRNICE DĚKANA SD-01/2013 SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN Obsah: Směrnice stanoví podrobnosti konání rigorózního řízení na FF UP Zpracoval: doc. PhDr.

Více

Studijní a zkušební řád pro studenty doktorských studijních programů Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od do 31.8.

Studijní a zkušební řád pro studenty doktorských studijních programů Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od do 31.8. Studijní a zkušební řád pro studenty doktorských studijních programů Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od 1.9.2004 do 31.8.2006) Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Studijní a zkušební řád pro

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 1.

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 1. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. února 2013 pod

Více

Směrnice EkF_SME_07_ 003 ke studiu v doktorských studijních programech a jednací řád oborových rad

Směrnice EkF_SME_07_ 003 ke studiu v doktorských studijních programech a jednací řád oborových rad Účinnost dokumentu od: 3. 1. 2017 Směrnice EkF_SME_07_ 003 ke studiu v doktorských studijních programech Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka

Více

Č.j: OU-93783/ V Ostravě Směrnice děkana č. 16/2015

Č.j: OU-93783/ V Ostravě Směrnice děkana č. 16/2015 Přírodovědecká fakulta OU v Ostravě 30.dubna 22 701 03 Ostrava Č.j: OU-93783/31-2015 V Ostravě 16. 12. 2015 Směrnice děkana č. 16/2015 O státních závěrečných zkouškách na Přírodovědecké fakultě OU a obhajobách

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Kód: SD/01/18 Druh: Směrnice děkana Název: Pokyny pro organizaci, průběh a hodnocení státních závěrečných zkoušek na Fakultě aplikované informatiky UTB ve Zlíně Organizační Fakulta aplikované informatiky

Více

METODICKÉ POKYNY KE STÁTNÍM ZÁVĚREČNÝM ZKOUŠKÁM V DOKTORSKÉM STUDIU

METODICKÉ POKYNY KE STÁTNÍM ZÁVĚREČNÝM ZKOUŠKÁM V DOKTORSKÉM STUDIU METODICKÉ POKYNY KE STÁTNÍM ZÁVĚREČNÝM ZKOUŠKÁM V DOKTORSKÉM STUDIU Úvodní stanovení 1. Státní závěrečné zkoušky se řídí 53 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů,

Více

Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech

Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech Jméno Funkce Datum Podpis Garant: doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D. proděkanka pro 18. 10. 2018 vědu a výzkum Právní kontrola: Mgr.

Více

Rigorózního řádu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. ze dne

Rigorózního řádu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. ze dne I. úplné znění Rigorózního řádu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze ze dne 23. 1. 2015 Akademický senát Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst.

Více

RIGORÓZNÍ ŘÍZENÍ NA FTK UP V OLOMOUCI

RIGORÓZNÍ ŘÍZENÍ NA FTK UP V OLOMOUCI 13/2 SD 13/2 SD SMĚRNICE DĚKANA (SD) RIGORÓZNÍ ŘÍZENÍ NA FTK UP V OLOMOUCI OBSAH: Tato směrnice upřesňuje Řád rigorózního řízení UP v Olomouci pro FTK UP ZPRACOVAL: doc. PhDr. Zbyněk Svozil, Ph.D. doc.

Více

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO FARMACEUTICKÁ FAKULTA RIGORÓZNÍ ŘÁD

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO FARMACEUTICKÁ FAKULTA RIGORÓZNÍ ŘÁD VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO FARMACEUTICKÁ FAKULTA RIGORÓZNÍ ŘÁD 1 Všeobecná ustanovení 1) Rigorózní řád vychází ze zákona č. 111/1998 Sb. ze dne 22. dubna 1998, o vysokých školách a o změně

Více

OPATŘE Í DĚKA KY Č. 10/2009 O PRŮBĚHU STUDIA V DOKTORSKÉM STUDIJ ÍM PROGRAMU

OPATŘE Í DĚKA KY Č. 10/2009 O PRŮBĚHU STUDIA V DOKTORSKÉM STUDIJ ÍM PROGRAMU JIHOČESKÁ U IVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH PEDAGOGICKÁ FAKULTA OPATŘE Í DĚKA KY Č. 10/2009 O PRŮBĚHU STUDIA V DOKTORSKÉM STUDIJ ÍM PROGRAMU 1. Všeobecná ustanovení a) Doktorský studijní program (DSP)

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 4. dubna 2017

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 4. dubna 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 4. dubna 2017

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 13.

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 13. Účinnost dokumentu od: 1.9.2007 STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 13. července 2007 Řízená kopie č.: Razítko:

Více

DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA UNIVERZITA PARDUBICE. Směrnice č. 18/2017. Organizace doktorského studia na Dopravní fakultě Jana Pernera

DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA UNIVERZITA PARDUBICE. Směrnice č. 18/2017. Organizace doktorského studia na Dopravní fakultě Jana Pernera DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 18/2017 Věc: Působnost: Organizace doktorského studia na Dopravní fakultě Jana Pernera studenti doktorských studijních programů Den vydání:

Více

Úplné znění studijního a zkušebního řádu doktorského studia Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24.

Úplné znění studijního a zkušebního řádu doktorského studia Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. Úplné znění studijního a zkušebního řádu doktorského studia Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. července 2017 Opava, červenec 2017 Úplné znění studijního a zkušebního

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 15

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 15 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006

Více

Mgr. Jl;~l;~~-~~~~~ová ředitelka odboru vysokých škol

Mgr. Jl;~l;~~-~~~~~ová ředitelka odboru vysokých škol ..... ~:. Mgr. Jl;~l;~~-~~~~~ová ředitelka odboru vysokých škol v Rád rigorózního řízení Slezské univerzity v Opavě ze dne 8. srpna 2017 Opava, srpen 2017 v Rád rigorózního řízení Slezské univerzity v

Více

Studijní a zkušební řád Vysoké školy realitní - Institut Franka Dysona s.r.o. článek 1 Organizace studia. článek 2 Zápis ke studiu

Studijní a zkušební řád Vysoké školy realitní - Institut Franka Dysona s.r.o. článek 1 Organizace studia. článek 2 Zápis ke studiu Studijní a zkušební řád Vysoké školy realitní - Institut Franka Dysona s.r.o. článek 1 Organizace studia 1. Studium v akreditovaném bakalářském studijním programu je ve Vysoké škole realitní - Institut

Více

Normy upravující konání státních závěrečných zkoušek

Normy upravující konání státních závěrečných zkoušek Normy upravující konání státních závěrečných zkoušek v bakalářských a magisterských studijních programech na Přírodovědecké fakultě JU (vybrané části norem a komentáře, stav v srpnu 2013). ZÁKON Č. 111/1998

Více

U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ , datová schránka hkraife

U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ , datová schránka hkraife U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife Čj. MO 113516/2018-2994 Počet listů: 4 Schvaluji: brigádní generál prof. Ing. Bohuslav Přikryl, Ph.D., v. r.,

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ OBRANY V BRNĚ

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ OBRANY V BRNĚ U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife REGISTROVANÝ VNITŘNÍ PŘEDPIS ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ OBRANY V

Více

Rigorózního řádu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. ze dne

Rigorózního řádu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. ze dne II. úplné znění Rigorózního řádu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze ze dne 8. 4. 2016 Akademický senát Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst.

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ RIGORÓZNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE ZE DNE 28. DUBNA 2006

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ RIGORÓZNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE ZE DNE 28. DUBNA 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 17. června 1999

Více

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TU Ostrava

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TU Ostrava Garant dokumentu: Proděkan pro vědu a výzkum FAST_SME_10_005 Verze:H Účinnost dokumentu od: 10.6.2014 Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava Podmínky přijetí

Více

ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY

ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY Druhá novela POS schválená AS UK dne 14. prosince 2018 ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Právnické fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst.

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FAKULTA TĚLESNÉ KULTURY SMĚRNICE DĚKANA. Studium v doktorském studijním programu Kinantropologie na FTK UP Olomouc

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FAKULTA TĚLESNÉ KULTURY SMĚRNICE DĚKANA. Studium v doktorském studijním programu Kinantropologie na FTK UP Olomouc UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FAKULTA TĚLESNÉ KULTURY SMĚRNICE DĚKANA Studium v doktorském studijním programu Kinantropologie na FTK UP Olomouc OBSAH: Studium v doktorském studijním programu Kinantropologie

Více

Směrnice děkana FZV UP ke Studijnímu a zkušebnímu řádu. Univerzity Palackého v Olomouci. postgraduální studium

Směrnice děkana FZV UP ke Studijnímu a zkušebnímu řádu. Univerzity Palackého v Olomouci. postgraduální studium FZV-SD-1/2014 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA Směrnice děkana FZV UP ke Studijnímu a zkušebnímu řádu Univerzity Palackého v Olomouci postgraduální studium Obsah: Touto směrnicí

Více

Směrnice děkana pro obhajoby disertačních prací na FEL

Směrnice děkana pro obhajoby disertačních prací na FEL Směrnice děkana pro obhajoby disertačních prací na FEL Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice upravuje náležitosti disertační práce, způsob jejího odevzdání, další materiály povinně předkládané k

Více

Směrnice děkana č. 2/2017 ZÁVĚREČNÉ PRÁCE A STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH

Směrnice děkana č. 2/2017 ZÁVĚREČNÉ PRÁCE A STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH Směrnice děkana č. 2/2017 Název: ZÁVĚREČNÉ PRÁCE A STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant: prof. Dr. Ing. Petr Lenfeld děkan

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE PEDAGOGICKÁ FAKULTA PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA Akademický senát Pedagogické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1 písm. e) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

Směrnice děkana č. 10/2011. K uskutečňování doktorských studijních programů. Část první

Směrnice děkana č. 10/2011. K uskutečňování doktorských studijních programů. Část první Vysoké učení technické v Brně Fakulta strojního inženýrství V Brně dne 24. 11. 2011 Směrnice děkana č. 10/2011 K uskutečňování doktorských studijních programů (směrnice fakulty k provedení Studijního a

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH VŠB-TUO Studijní a zkušební řád pro studium v doktorských studijních programech Účinnost dokumentu od: 11.12.2017 STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ

Více

Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU

Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice doplňuje a rozvádí čl. 46 až 56 Studijního a zkušebního řádu

Více

RIGORÓZNÍ ŘÁD PRÁVNICKÉ FAKULTY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Podávání přihlášek

RIGORÓZNÍ ŘÁD PRÁVNICKÉ FAKULTY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Podávání přihlášek Univerzita Karlova v Praze RIGORÓZNÍ ŘÁD PRÁVNICKÉ FAKULTY Čl. I Úvodní ustanovení Tento řád upravuje postup při přijímání přihlášek ke státní rigorózní zkoušce v oblasti práva, její předmět, průběh a

Více

Studium v doktorských studijních programech Článek 36 Doktorský studijní program

Studium v doktorských studijních programech Článek 36 Doktorský studijní program FAKULTA FILOZOFICKÁ Studium v doktorských studijních programech V souladu s čl. 1 odst. 3 a čl. 36 odst.4 Studijního a zkušebního řádu ZČU v Plzni (dále jen SZŘ) děkan FF svým Rozhodnutím č. 7/05 blíže

Více

ACADEMIA RERUM CIVILIUM - VYSOKÁ ŠKOLA POLITICKÝCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD, s.r.o. STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ACADEMIA RERUM CIVILIUM - VYSOKÁ ŠKOLA POLITICKÝCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD, s.r.o. STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ACADEMIA RERUM CIVILIUM - VYSOKÁ ŠKOLA POLITICKÝCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD, s.r.o. STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 1. Studium v bakalářském studijním programu je uskutečňováno

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Záhlaví Schválení AS FIT: 13. 11. 2018 Platnost: dnem schválení Účinnost: dnem platnosti Odpovědnost: proděkan pro tvůrčí činnost a doktorské

Více

k provedení Studijního a zkušebního řádu Univerzity Palackého v Olomouci ze dne na Právnické fakultě UP

k provedení Studijního a zkušebního řádu Univerzity Palackého v Olomouci ze dne na Právnické fakultě UP PRÁVNICKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANKY S-2/2011 v platném znění k provedení Studijního a zkušebního řádu Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 1. 7. 2011 na Právnické fakultě UP ve znění směrnice

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FAKULTA TĚLESNÉ KULTURY SMĚRNICE DĚKANA. Studium v doktorském studijním programu Kinantropologie na FTK UP Olomouc

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FAKULTA TĚLESNÉ KULTURY SMĚRNICE DĚKANA. Studium v doktorském studijním programu Kinantropologie na FTK UP Olomouc UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA Studium v doktorském studijním programu Kinantropologie na FTK UP Olomouc OBSAH: Studium v doktorském studijním programu Kinantropologie na FTK UP Olomouc

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 1. ZÁŘÍ 2017

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 1. ZÁŘÍ 2017 Vnitřní předpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STÁTNÍ RIGORÓZNÍ ZKOUŠKY NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STÁTNÍ RIGORÓZNÍ ZKOUŠKY NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY Úplné znění po schválení novely AS UK dne 15. června 2018 PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STÁTNÍ RIGORÓZNÍ ZKOUŠKY NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Právnické fakulty Univerzity Karlovy

Více

Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU

Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice doplňuje a rozvádí čl. 46 až 56 Studijního a zkušebního řádu

Více

SMĚRNICE DĚKANA Č. 1/2018

SMĚRNICE DĚKANA Č. 1/2018 SMĚRNICE DĚKANA Č. 1/2018 Studium v doktorských studijních programech RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D., děkan SMĚRNICE PRO FSE UJEP Platná od: 11. 4. 2018 Účinná od: 11. 4. 2018 Vydal: doc. RNDr. Jaroslav

Více

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V PLZNI

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V PLZNI V Plzni dne 5. prosince 2017 Č. j.: 2134/2017/LFP Opatření děkana č. 10/2017 Hodnocení výuky studenty Lékařské fakulty v Plzni Univerzity Karlovy Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto opatření stanovuje podrobnosti

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA FILOZOFICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA FILOZOFICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA FILOZOFICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Studium v doktorském studijním programu

Více

SMĚRNICE DĚKANA č. 1/2017 PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA ZAHRADNICKÉ FAKULTĚ MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ

SMĚRNICE DĚKANA č. 1/2017 PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA ZAHRADNICKÉ FAKULTĚ MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ SMĚRNICE DĚKANA č. 1/2017 PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA ZAHRADNICKÉ FAKULTĚ MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice upravuje v souladu se zákonem č.

Více

Opatření k doktorskému studiu na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE v Praze ze dne

Opatření k doktorskému studiu na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE v Praze ze dne Opatření k doktorskému studiu na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE v Praze ze dne 19. 10. 2011 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

RIGORÓZNÍ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY ZE DNE 14. PROSINCE 2016

RIGORÓZNÍ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY ZE DNE 14. PROSINCE 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 14. prosince 2016

Více

Vnitřní předpisy České zemědělské univerzity v Praze

Vnitřní předpisy České zemědělské univerzity v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 29. března 2017

Více

LÉKAŘSKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI směrnice děkana 3/2002

LÉKAŘSKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI směrnice děkana 3/2002 3/2002 LÉKAŘSKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI směrnice děkana 3/2002 STUDIJNÍ, ZKUŠEBNÍ A ORGANIZAČNÍ ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Zpracovali: proděkanka

Více

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 24. ČERVNA 2011

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 24. ČERVNA 2011 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 25. dubna 2006

Více

U N I V E R Z I T A O B R A N Y

U N I V E R Z I T A O B R A N Y U N I V E R Z I T A O B R A N Y PRAVIDLA PRO PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU na Univerzitě obrany pro akademický rok 2015/2016 v doktorském studijním programu Vojenská logistika B r n o 2

Více

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Lékařské fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b)

Více

RIGORÓZNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, O.P.S.

RIGORÓZNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, O.P.S. RIGORÓZNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, O.P.S. Čl. 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Rigorózní řád Metropolitní univerzity Praha, o.p.s. upravuje 1 postup přijímání přihlášek ke státní rigorózní zkoušce, která

Více

k provedení Studijního a zkušebního řádu Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 1. 7. 2011 na Právnické fakultě UP

k provedení Studijního a zkušebního řádu Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 1. 7. 2011 na Právnické fakultě UP PRÁVNICKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI S-2/2011 SMĚRNICE DĚKANKY k provedení Studijního a zkušebního řádu Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 1. 7. 2011 na Právnické fakultě UP Obsah: Zpracoval: Na základě

Více

DOKTORSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ MASARYKOVY UNIVERZITY

DOKTORSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ MASARYKOVY UNIVERZITY č. j.: MU-IS/66974/2019/895930/LF-1 Směrnice Lékařské fakulty Masarykovy univerzity č. 1/2019 DOKTORSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ MASARYKOVY UNIVERZITY Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 sb.,

Více

Opatření rektora č. 66/2017

Opatření rektora č. 66/2017 Opatření rektora č. 66/2017 Název: Výjimky z pravidel studia stanovených Studijním a zkušebním řádem Univerzity Karlovy pro studium v rámci mezinárodního společného studijního programu typu joint-degree

Více

Čl. 4 Přijímání ke studiu Čl. 5 Zápis do studia

Čl. 4 Přijímání ke studiu Čl. 5 Zápis do studia STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 25. 4. 2018 Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Přírodovědecká

Více

FAKULTA VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

FAKULTA VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ FAKULTA VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ VNITŘNÍ NORMA Ev. č. 44/8/2010-2994/FVZ V Hradci Králové dne 19. února 2010 Výtisk jediný Počet listů: 12 Schvaluji: plk. doc. MUDr. Roman Chlíbek, Ph.D. děkan FVZ Směrnice

Více

~~; r:::: :~vá ředitelka odboru vysokých škol

~~; r:::: :~vá ředitelka odboru vysokých škol Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě ~~; r:::: :~vá ředitelka odboru vysokých škol Studijní a zkušební řád pro studenty doktorských studijních programů uskutečňovaných Slezskou univerzitou v Opavě

Více

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ACADEMIA RERUM CIVILIUM - VYSOKÁ ŠKOLA POLITICKÝCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD, s.r.o. STATUT ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Základní ustanovení 1) Academia Rerum Civilium - Vysoká škola politických a společenských

Více

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od SMĚRNICE DĚKANA FAKULTY STAVEBNÍ č. 4/2012 Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od 1.1. 2016 Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů,

Více

PRAVIDLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU na Fakultě vojenských technologií Univerzity obrany pro akademický rok 2016/2017

PRAVIDLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU na Fakultě vojenských technologií Univerzity obrany pro akademický rok 2016/2017 V Brně dne 3. listopadu 2015 Výtisk jediný Počet listů: 7 PRAVIDLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU na Fakultě vojenských technologií Univerzity obrany pro akademický rok 2016/2017 Doktorský

Více

Směrnice děkana č. 4/2017 Organizace studia v doktorském studijním programu na FAVU VUT

Směrnice děkana č. 4/2017 Organizace studia v doktorském studijním programu na FAVU VUT FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ datum vydání: 10. 5. 2017 č. j.: FaVU/316/2017 za věcnou stránku odpovídá: doc. MgA. Filip Cenek účinnost: 10. 5. 2017 závaznost: všechny součásti

Více

Doktorské studium 2013-2014

Doktorské studium 2013-2014 Doktorské studium 2013-2014 Proč a jak studovat v doktorském studiu? Doktorské studium 3. a nejvyšší stupeň VŠ vzdělání Bakalářské (Bc.) Magisterské (Mgr., Ing.) Doktorské (Ph.D. za jménem) Doktorské studium

Více

O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 37/ Č. j. 9642/2017. O podrobnostech pro závěrečné práce

O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 37/ Č. j. 9642/2017. O podrobnostech pro závěrečné práce Zpracovali: proděkanky pro studium Odpovídá: děkan fakulty O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 37/ 2 0 1 7 Č. j. 9642/2017 K provedení Studijního a zkušebního řádu Univerzity Karlovy (dále jen SZŘ ), Rigoróznímu

Více

Organizace studia v doktorském studijním programu na FAVU VUT

Organizace studia v doktorském studijním programu na FAVU VUT Organizace studia v doktorském studijním programu na FAVU VUT Kód, č. j.: Druh: Název: Závaznost: SD4/2017, FAVU/316/2017 směrnice děkana Organizace studia v doktorském studijním programu na FAVU VUT všechny

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD Článek 1 Úvodní ustanovení Studijní a zkušební řád Archip s.r.o. (dále jen ARCHIP ) je vnitřním předpisem ARCHIP v souladu se zákonem č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE Platnost: 12. 9. 2017 Účinnost: 2. 10. 2017 STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE Akademický senát Policejní akademie České republiky

Více

Fakulta financí a účetnictví

Fakulta financí a účetnictví Vyhláška děkana Fakulty financí a účetnictví č. 4/2007 upravující některé podmínky studia na Fakultě financí a účetnictví 1 Rozsah platnosti Tato vyhláška v souladu se Studijním a zkušebním řádem VŠE (dále

Více

SMĚRNICE DĚKANA PRO REALIZACI BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ NA FAKULTĚ STAVEBNÍ ČVUT V PRAZE

SMĚRNICE DĚKANA PRO REALIZACI BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ NA FAKULTĚ STAVEBNÍ ČVUT V PRAZE Změna 16/12/2015 10:11 SMĚRNICE DĚKANA PRO REALIZACI BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ NA FAKULTĚ STAVEBNÍ ČVUT V PRAZE Preambule Pravidla pro studium v bakalářských, magisterských a doktorských

Více