Úvod do spolupráce školy a firmy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Úvod do spolupráce školy a firmy"

Transkript

1 Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru vzdìlání Charakteristika daného oboru ve škole Název firmy Historie spolupráce mezi školou a firmou Klady spolupráce Integrovaná stední škola Centrum odborné pípravy a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Valašské Mezií!í, Palackého 49, Valašské Mezií!í Integrovaná stední škola Centrum odborné pípravy a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Valašské Mezií!í vznikla slou!ením n"kolika právních subjekt#: v roce 1994 Stedního odborného u!ilišt" elektrotechnického, Stedního odborného u!ilišt" chemického a Státní jazykové školy. V roce 2006 došlo ke slou!ení se Stedním odborným u!ilišt"m potravináským Valašské Mezií!í. Vznikl tak vzd"lávací subjekt s pestrou nabídkou!tyletých, tíletých a nástavbových obor# v elektrotechnickém, strojním, potravináském a chemickém sm"ru, který ve školním roce využívá 635 žák# L/01 Chemik operátor Obor chemik operátor je zam"en na pípravu k výkonu povolání v chemickém pr#myslu, v r#zných odv"tvích zpracovatelského pr#myslu chemického zam"ení a v r#zných typech laboratoí. Absolvent se správn" orientuje v principech provád"ných technologických operací, má vytvoeny pedpoklady k tomu, aby po píslušné praxi byl schopen se samostatn" orientovat ve funk!ních technologických schématech, samostatn" obsluhovat chemicko-technologická zaízení a aparatury a aby rozpoznal variability technologických proces#. Absolvent je sou!asn" vybaven znalostmi, v"domostmi a dovednostmi pro práci v chemické laboratoi, sestavuje jednoduché laboratorní aparatury, provádí odb"r vzork# a jejich laboratorní rozbory, pr#b"žn" je vyhodnocuje za ú!elem kontroly píslušných technologických úsek# chemické výroby, pi práci využívá nabyté zru!nosti a pesn" dodržuje laboratorní reglement. Absolvent dodržuje na všech technologických úsecích chemických výrob a v chemických laboratoích zásady bezpe!nosti a hygieny práce. Uplatní se v povoláních chemický technik, v typových pozicích technolog, dispe!er, kontrolor jakosti, mistr, normova!, technický manažer provozu, obsluha technologických zaízení, pé!e o životní prostedí a dalších. DEZA, a. s., Valašské Mezií!í Dlouholetá spolupráce. Zajišt"ní odborné praxe žák#, pomoc s náborem.

2 Zápory spolupráce Plánování spolupráce Okolnosti ovlivòující kvalitu spolupráce Smluvní vztah Výsledky uèení Výbìr žákù pro pracovištì Kontrola Hodnocení spolupráce Prostor pro vlastní sd!lení a názory Nejsou. Na školní rok dop!edu. Po"et a kvalita žák# v oboru chemik operátor. Smlouva o poskytování odborné praxe mezi firmou a školou, smlouva mezi žákem a firmou, smlouva o poskytování stipendií. Vyplývají ze ŠVP oboru, hlavn$ odborných p!edm$t# a odborné praxe. Žáci 3. a 4. ro"níku. Pov$!ený pracovník školy, zástupce firmy. Velmi dobrá.

3 Nábor nových žáků Popis realizace Název a adresa školy Integrovaná střední škola Centrum odborné přípravy a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Valašské Meziříčí, Palackého 49, Valašské Meziříčí Kód a název oboru vzdělání L/01 Chemik operátor Název a adresa firmy DEZA, a. s., Valašské Meziříčí Organizační zajištění: Firma se účastní náboru formou prezentace na dnu otevřených dveří propagačními materiály, poskytuje žákům oboru stipendium a odměny za dosažený prospěch v pololetí a na konci školního roku. časový rozsah DOD jedná se o jednorázové akce v období listopad leden, stipendium je poskytováno měsíčně v období celého školního roku, v pololetí a na konci školního roku jsou vypláceny odměny za dosažený prospěch. materiálně technické zabezpečení DOD jsou realizovány v prostorách školy, firma zajišťuje dostatek propagačních materiálů (letáky, brožury). Finanční prostředky na stipendium (200 Kč/žák/měsíc) jsou firmou převedeny na účet školy a prostřednictvím školy vypláceny žákům. personální zajištění Za firmu zajišťuje tuto akci jeden pověřený pracovník personálního a propagačního oddělení. legislativní a finanční zajištění Škola má sepsanou smlouvu s firmou o spolupráci a veškeré náklady na propagaci, stipendium a odměny za prospěch hradí firma. Hodnocení Popis zkušeností (vč. minulých školních roků), plán do budoucna, návrhy inovace formy spolupráce Do jaké míry se daří naplňovat představu o fungování spolupráce v dané oblasti Na den otevřených dveří má přístup široká veřejnost a škola sleduje počet zájemců o daný obor pomocí dotazníku, který je následně vyhodnocen. Stipendium má motivační charakter pro žáky vede ke zvýšení počtu zájemců o obor a zlepšení studijních výsledků. Spolupráce s firmou na dnech otevřených dveří má dlouholetou tradici. Stipendium a odměny za prospěch jsou v letošním školním roce poskytovány poprvé a zaujaly veřejnost, proto v tomto směru budeme pokračovat. V příštích letech je možnost přizvat odborníka z praxe i na besedy s budoucími žáky, případně třídní schůzky budoucích žáků do základních škol. Velmi dobře.

4 Odborná praxe (L) Název a adresa školy Kód a název oboru vzdělání Místo výkonu praxe Cíle odborné praxe v reálném pracovním prostředí Popis činností vykonávaných v reálném pracovním prostředí Kompetence: Popis realizace Integrovaná střední škola Centrum odborné přípravy a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Valašské Meziříčí, Palackého 49, Valašské Meziříčí L/01 Chemik operátor OP je realizována v prostorách firem DEZA, a. s., ve Valašském Meziříčí. OP je realizována tak, aby žáci získávali představu o reálném pracovním prostředí a rozvinuli návyky související s bezpečností práce a ochranou zdraví při práci na pracovišti, využili technologické vybavení firmy a osvojili si etický kodex ve firmě. Odborná praxe žáků se uskutečňuje v laboratořích, případně v provozu na pracovišti DEZA, a. s. V běžném pracovním procesu musí žáci aplikovat již nabyté kompetence, zároveň si průběžně osvojují a upevňují dovednosti nové, spojené s konkrétními pracovními pozicemi. Podle charakteru pracoviště se zvyšuje zručnost v odborných chemických činnostech, v technice obsluhy a manipulace s laboratorním vybavením a zařízením, analytickými přístroji, případně zařízením a stroji v chemickém provozu, v aplikaci zásad bezpečnosti práce a protipožárních předpisů, v profesní komunikaci s používáním odborné terminologie, v uplatňování principů ekonomického a ekologického provozu. Smyslem odborné praxe pro žáky je procvičit si získané školní znalosti a dovednosti v praxi, získat nové rozšiřující praktické dovednosti a naučit se spolupracovat v pracovním kolektivu. Tzn. rozvíjet následující odborné kompetence: - zajišťovat dílčí technologické procesy v chemické výrobě - pracovat s přístroji, stroji a zařízeními - provádět chemickou kontrolu - dbát na bezpečnost práce a ochranu zdraví při práci - usilovat o nejvyšší kvalitu své práce, výrobků nebo služeb - jednat ekonomicky a v souladu se strategií udržitelného rozvoje Organizační zajištění: OP je realizován v provozních prostorách firmy ve 3. a 4. ročníku vždy v rozsahu 10 pracovních dnů. Žáci jsou zařazeni na provozní střediska firmy, kde vykonávají pracovní činnosti pod dozorem pověřeného pracovníka firmy. počet zúčastněných žáků OP je povinná pro všechny žáky v rozsahu dle ročníku. Ve 3. i 4. ročníku se účastní všichni žáci daného oboru, v letošním školním roce celkem 17 žáků. časové rozmezí, hodinová dotace Délka OP žáků je stanovena podle ročníků, 3. i 4. ročník mají 2 týdny za školní rok. OP probíhá ve třetím ročníku v květnu a ve 4. ročníku v říjnu vždy pro všechny žáky společně. Pracovní doba je stanovena na 8 hodin za den. materiálně technické zabezpečení Zajišťuje firma na svých provozních pracovištích.

5 personální zajištění Na pracovišti je pověřený pracovník firmy. Při OP zhodnotí jejich vykonanou práci po odpracování předepsaných hodin. Výsledné hodnocení uvádí do pracovního deníku a hodnoticího formuláře. Hodnocení praxe je součástí hodnocení předmětu odborný výcvik a splnění podmínkou pro klasifikaci uvedeného předmětu. legislativní a finanční zajištění Žáci nepobírají žádnou odměnu. Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů; zákon č. 563/2004 Sb. ze dne 24. září 2004, o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů; zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů; zákon č. 179/2006 Sb., vyhláška č. 13/2005 Sb., o středním vzdělávání a vzdělávání v laboratoři, ve znění pozdějších předpisů. Hodnocení Pro hodnocení OP se využívá hodnoticí formulář a evidence docházky žáka. Hodnotí se jeho tvořivost, přesnost a pracovitost při výkonu praxe. Hodnocení praxe je součástí hodnocení předmětu odborný výcvik a splnění podmínkou pro klasifikaci Popis zkušeností (vč. minulých školních roků), plán do budoucna, návrhy inovace formy spolupráce Do jaké míry se daří naplňovat představu o fungování spolupráce v dané oblasti uvedeného předmětu. OP na tomto pracovišti je ve školním roce 2012/2013 realizována poprvé. Pracoviště vyhovuje potřebám OP, včetně vyškoleného instruktora a vybavenosti. V dřívějších letech na pracovištích firmy probíhala část odborného výcviku s velmi dobrými zkušenostmi. Spolupráce s firmou probíhá bez problémů. Velmi dobře.

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru vzdělání Charakteristika daného oboru ve škole Škola vzdělává žáky v oblasti gastronomie, obchodu a služeb.

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Popis realizace IT Škola, název, adresa Střední škola Podorlické vzdělávací centrum, Dobruška Pulická 695, 518 01 Dobruška Charakteristika školy Kód a název oboru vzdělání

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií, Praha 2, Podskalská 10 Charakteristika školy Škola

Více

Historie spolupráce mezi školou a firmou

Historie spolupráce mezi školou a firmou Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Střední zdravotnická škola odborného zaměření. Studijní obory: asistent zubního technika, laboratorní asistent, masér sportovní

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Gymnázium a Střední průmyslová škola elektrotechniky a informatiky, Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Křižíkova 1258, 744 01 Frenštát

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Návod k vyplnění Škola, název, adresa Charakteristika školy Charakteristika daného oboru ve škole Název firmy Historie spolupráce mezi školou a firmou Klady spolupráce

Více

Počet a kvalita žáků v oboru chemik.

Počet a kvalita žáků v oboru chemik. Případová studie Úvod do školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru Charakteristika daného oboru ve škole Název firmy Continental Barum s. r. o. Historie mezi školou a firmou

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Střední zemědělská škola Rakovník, Rakovník, Pražská 1222 Charakteristika školy Tradiční škola v regionu, 135 let. Zaměření na zemědělskou prvovýrobu,

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Návod k vyplnění Škola, název, adresa Charakteristika školy Charakteristika daného oboru ve škole Název firmy Historie spolupráce mezi školou a firmou Klady spolupráce

Více

Případové studie: M/01 Dopravní prostředky SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, Jablunkov Stav ke dni: 29.7.

Případové studie: M/01 Dopravní prostředky SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, Jablunkov Stav ke dni: 29.7. 1 Případové studie: 23-45-M/01 Dopravní prostředky Škola: SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, 739 91 Jablunkov Stav ke dni: 29.7.2014 Úvodní komentář k případové studii: SOŠ a SOU podnikání

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Návod k vyplnění Škola, název, adresa Střední škola technická a zemědělská Mohelnice, 1.máje 2, 78985 Mohelnice Charakteristika školy Škola zahájila svou činnost v roce

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Střední průmyslová škola a Obchodní akademie, Bruntál, příspěvková organizace, Kavalcova 814/1, 792 01 Bruntál. Z původních dvou

Více

Případové studie: H/01 Chemik Střední průmyslová škola Otrokovice Tř. Tomáše Bati 1266, Otrokovice Stav ke dni: 24.7.

Případové studie: H/01 Chemik Střední průmyslová škola Otrokovice Tř. Tomáše Bati 1266, Otrokovice Stav ke dni: 24.7. 1 Případové studie: 28-52-H/01 Chemik Škola: Střední průmyslová škola Otrokovice Tř. Tomáše Bati 1266, 765 02 Otrokovice Stav ke dni: 24.7.2014 Úvodní komentář k případové studii: Střední odborná škola

Více

Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství

Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství Název ŠVP: 23 41 M/01 Strojírenství Zaměření: Počítačová grafika a CNC technika Základní údaje Stupeň poskytovaného vzdělání: Délka a forma studia:

Více

Kód a název oboru vzdělání: 2954H/01 Cukrář. Název školního vzdělávacího programu: CUKRÁŘ

Kód a název oboru vzdělání: 2954H/01 Cukrář. Název školního vzdělávacího programu: CUKRÁŘ Kód a název oboru vzdělání: 2954H/01 Cukrář Název školního vzdělávacího programu: CUKRÁŘ Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Tříleté denní střední vzdělání s výučním

Více

Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství

Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství Název ŠVP: 23 41 M/01 Strojírenství Zaměření: Řízení kvality Základní údaje Stupeň poskytovaného vzdělání: střední vzdělání s maturitní zkouškou Délka

Více

Hodnoticí standard. Dělník v chemické výrobě (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Dělník v chemické výrobě (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu Dělník v chemické výrobě (kód: 8-059-E) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 8) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: Odborná

Více

Hodnoticí standard. Chemický technik analytik (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Chemický technik analytik (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Chemický technik analytik (kód: 28-034-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Chemický technik Kvalifikační

Více

Hodnoticí standard. Výroba potravin a krmiv (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba potravin a krmiv (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba potravin a krmiv (kód: 29-010-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Obsluha potravinářských strojů a zařízení

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru vzdělání Charakteristika daného oboru ve škole Název firmy Historie spolupráce mezi školou a firmou Vyšší odborná

Více

Kód a název oboru vzdělání: 64-41-L/51 Podnikání Název školního vzdělávacího programu: Podnikání

Kód a název oboru vzdělání: 64-41-L/51 Podnikání Název školního vzdělávacího programu: Podnikání Kód a název oboru vzdělání: 64-41-L/51 Podnikání Název školního vzdělávacího programu: Podnikání Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Datum platnosti ŠVP : Dvouleté

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Mladá Boleslav, Jičínská 762 se sídlem: Jičínská 762, 293 01, Mladá Boleslav Charakteristika školy

Více

Kód a název oboru vzdělání: 63-41-M/01, Ekonomika a podnikání. Název školního vzdělávacího programu: OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ ČINNOST

Kód a název oboru vzdělání: 63-41-M/01, Ekonomika a podnikání. Název školního vzdělávacího programu: OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ ČINNOST Kód a název oboru vzdělání: 63-41-M/01, Ekonomika a podnikání Název školního vzdělávacího programu: OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ ČINNOST Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání:

Více

Hodnoticí standard. Chemik pro obsluhu zařízení (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Chemik pro obsluhu zařízení (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Chemik pro obsluhu zařízení (kód: 28-0-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Chemik pro obsluhu zařízení Kvalifikační

Více

Hodnoticí standard. Operátor soloven sýrů (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Operátor soloven sýrů (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Operátor soloven sýrů (kód: 29-053-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Operátor soloven sýrů Kvalifikační úroveň

Více

Model spolupráce škol a zaměstnavatelů úroveň H. Vymezení skupiny oborů

Model spolupráce škol a zaměstnavatelů úroveň H. Vymezení skupiny oborů OBSAH Model spolupráce škol a zaměstnavatelů úroveň H Modul odborného výcviku...1 Modul využití odborníků z praxe...4 Modul stáží a jiných forem praxe učitelů odborných předmětů a učitelů vybraných všeobecně

Více

Profil absolventa. Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary

Profil absolventa. Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary školní vzdělávací program Laboratorní asistent Laboratorní asistent Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary Dosažený stupeň vzdělání : střední vzdělání s maturitní zkouškou

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Návod k vyplnění Škola, název, adresa Integrovaná střední škola automobilní, Brno, Křižíkova 15 Křižíkova 15 612 00 Brno Charakteristika školy Integrovaná střední škola

Více

Prospěchová stipendia ve školním roce 2014/2015 a vývoj počtu žáků v Pardubickém kraji

Prospěchová stipendia ve školním roce 2014/2015 a vývoj počtu žáků v Pardubickém kraji Prospěchová stipendia ve školním roce 2014/2015 a vývoj počtu žáků v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Prospěchová stipendia od

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Mladá Boleslav, Jičínská 762 se sídlem: Jičínská 762, 293 01, Mladá Boleslav Charakteristika školy

Více

Případové studie: H/01 Strojní mechanik Škola: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého Domažlice

Případové studie: H/01 Strojní mechanik Škola: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého Domažlice 1 Případové studie: 23-51-H/01 Strojní mechanik Škola: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 344 01 Domažlice Úvodní komentář k případové studii: Mezi školou a firmou existuje velmi

Více

Hodnoticí standard. Výroba potravin (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba potravin (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba potravin (kód: 29-090-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Pracovník výroby potravin Kvalifikační úroveň

Více

Provozovatel přírodních a umělých koupališť (kód: R)

Provozovatel přírodních a umělých koupališť (kód: R) Provozovatel přírodních a umělých koupališť (kód: 69-054-R) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK

Více

Technik pro řízení výroby v masném průmyslu (kód: M)

Technik pro řízení výroby v masném průmyslu (kód: M) Technik pro řízení výroby v masném průmyslu (kód: 29-078-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Technik v potravinářství

Více

Hodnoticí standard. Technik úpravy vody (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Technik úpravy vody (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Technik úpravy vody (kód: 36-140-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Vodárenský technik úpravy pitné vody Kvalifikační

Více

Kód a název oboru vzdělání: H/01 Pekař. Název školního vzdělávacího programu: PEKAŘ

Kód a název oboru vzdělání: H/01 Pekař. Název školního vzdělávacího programu: PEKAŘ Kód a název oboru vzdělání: 29-53-H/01 Pekař Název školního vzdělávacího programu: PEKAŘ Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Datum platnosti ŠVP : Tříleté, denní

Více

Manipulant v rafinerii cukru - krystalizaci (kód: H)

Manipulant v rafinerii cukru - krystalizaci (kód: H) Manipulant v rafinerii cukru - krystalizaci (kód: 29-088-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň

Více

Střední průmyslová škola Hranice

Střední průmyslová škola Hranice ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM APLIKOVANÁ CHEMIE Kód a název oboru vzdělání 28-44-M/01 (zaměření Analytická chemie, Chemická technologie) Stupeň poskytovaného vzdělání Střední vzdělání s maturitní zkouškou

Více

Hodnoticí standard. Výroba knedlíků v potravinářství (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba knedlíků v potravinářství (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba knedlíků v potravinářství (kód: 29-072-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Pracovník výroby knedlíků

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru vzdělání Charakteristika daného oboru ve škole Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD Šilheřovice,

Více

Škola, název, adresa Střední průmyslová škola dopravní, a.s., Plzeňská 298/217a, Praha 5. Dopravní podnik hl. města Prahy, akciová společnost

Škola, název, adresa Střední průmyslová škola dopravní, a.s., Plzeňská 298/217a, Praha 5. Dopravní podnik hl. města Prahy, akciová společnost Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Střední průmyslová škola dopravní, a.s., Plzeňská 298/217a, Praha 5 Charakteristika školy Kód a název oboru vzdělání Charakteristika daného oboru ve

Více

Hodnoticí standard. Mlékař (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29)

Hodnoticí standard. Mlékař (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Mlékař (kód: 29-036-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Pracovník výroby mléčných produktů Kvalifikační úroveň

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru vzdělání Charakteristika daného oboru ve škole Název firmy Historie spolupráce mezi školou a firmou Vyšší odborná

Více

Hodnoticí standard. Operátor pasterační stanice (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Operátor pasterační stanice (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Operátor pasterační stanice (kód: 29-051-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Operátor pasterační stanice Kvalifikační

Více

Pracovník výroby sušené zeleniny a ovoce (kód: H)

Pracovník výroby sušené zeleniny a ovoce (kód: H) Pracovník výroby sušené zeleniny a ovoce (kód: 29-098-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Konzervář Kvalifikační

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Popis realizace Škola, název, adresa Charakteristika školy Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kladno, Dubská. Dubská 967, 27203 Kladno Střední odborná škola

Více

ŠVP - Profil absolventa Střední odborná škola a Střední odborné učiliště řemesel, Kutná Hora, Čáslavská 202

ŠVP - Profil absolventa Střední odborná škola a Střední odborné učiliště řemesel, Kutná Hora, Čáslavská 202 1. Profil absolventa Název vzdělávacího programu: Truhlář Motivační název: Kód a název oboru: 33-56-H/01 Truhlář Stupeň vzdělání: Střední vzdělání s výučním listem Délka studia (v letech): 3 Forma studia:

Více

Mechanik seřizovač - mechatronik Studijní obor: Mechanik seřizovač

Mechanik seřizovač - mechatronik Studijní obor: Mechanik seřizovač Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace Mechanik seřizovač - mechatronik Studijní obor: Mechanik seřizovač (čtyřletý - ukončený maturitní zkouškou) Vyučované odborné předměty:

Více

Hodnoticí standard. Výroba majonéz a omáček (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba majonéz a omáček (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba majonéz a omáček (kód: 29-029-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Lahůdkář Kvalifikační úroveň NSK -

Více

Hodnoticí standard. Technolog v konzervárenství (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Technolog v konzervárenství (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Technolog v konzervárenství (kód: 29-094-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Technolog v potravinářství a krmivářství

Více

Hodnoticí standard. Sýrař (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29)

Hodnoticí standard. Sýrař (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Sýrař (kód: 29-037-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Pracovník výroby mléčných produktů Kvalifikační úroveň

Více

Hodnoticí standard. Obsluha gumárenských zařízení (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Obsluha gumárenských zařízení (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Obsluha gumárenských zařízení (kód: 28-055-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Obsluha gumárenských zařízení

Více

Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v konzervárenství (kód: M)

Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v konzervárenství (kód: M) Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v konzervárenství (kód: 29-093-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD. Střední škola umělecká a řemeslná. Nový Zlíchov 1, 150 00 Praha 5 příspěvková organizace

STIPENDIJNÍ ŘÁD. Střední škola umělecká a řemeslná. Nový Zlíchov 1, 150 00 Praha 5 příspěvková organizace Střední škola umělecká a řemeslná Nový Zlíchov 1, 150 00 Praha 5 příspěvková organizace STIPENDIJNÍ ŘÁD Tento stipendijní řád je vydán ředitelkou Střední školy umělecké a řemeslné, Praha 5, Nový Zlíchov

Více

Hodnoticí standard. Manipulant surovárny (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Manipulant surovárny (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Manipulant surovárny (kód: 29-056-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Seřizovač vstřikovacích lisů pro zpracování plastů (kód: H)

Seřizovač vstřikovacích lisů pro zpracování plastů (kód: H) Seřizovač vstřikovacích lisů pro zpracování plastů (kód: 28-057- H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Kvalifikační

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Návod k vyplnění Škola, název, adresa Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56; Vejprnická 56, 31800 Plzeň Charakteristika školy SOUE vzniklo 1.

Více

Duální systém vzdělávání na Slovensku Schaeffler Production CZ s.r.o.

Duální systém vzdělávání na Slovensku Schaeffler Production CZ s.r.o. Duální systém vzdělávání na Slovensku Schaeffler Production CZ s.r.o. Vytváříme mobilitu zítřka 0 Skupina Schaeffler ve světě, v ČR Schaeffler Group 90 000 zaměstnanců 170 závodů v 50 zemích Georg F. W.

Více

Prospěchová stipendia ve školním roce 2014/2015 a vývoj počtu žáků v Pardubickém kraji

Prospěchová stipendia ve školním roce 2014/2015 a vývoj počtu žáků v Pardubickém kraji Prospěchová stipendia ve školním roce 2014/2015 a vývoj počtu žáků v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Prospěchová stipendia od

Více

Orientace v technologii výroby papíru 4

Orientace v technologii výroby papíru 4 Papírenský přípravář (kód: 28-052-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Papírenský přípravář Kvalifikační

Více

Prodej výsekového masa, masných výrobků, drůbežího masa, drůbežích výrobků, králíků, zvěřiny a ryb (kód: H)

Prodej výsekového masa, masných výrobků, drůbežího masa, drůbežích výrobků, králíků, zvěřiny a ryb (kód: H) Prodej výsekového masa, masných výrobků, drůbežího masa, drůbežích výrobků, králíků, zvěřiny a ryb (kód: 29-018-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Návod k vyplnění Škola, název, adresa Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56; Vejprnická 56, 31800 Plzeň Charakteristika školy SOUE vzniklo 1.

Více

Hodnoticí standard. Skladování a distribuce potravin (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Skladování a distribuce potravin (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Skladování a distribuce potravin (kód: 29-091-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Pracovník skladování a distribuce

Více

Hodnoticí standard. Keramický technik mistr (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Keramický technik mistr (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Keramický technik mistr (kód: 28-028-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Keramický technik mistr Kvalifikační

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Hodnoticí standard. Výroba těstovin (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba těstovin (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba těstovin (kód: 29-005-E) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Pekař Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 2 Odborná

Více

Obsluha složitých strojů v kamenické výrobě (kód: H)

Obsluha složitých strojů v kamenické výrobě (kód: H) Obsluha složitých strojů v kamenické výrobě (kód: 36-008-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Kameník Kvalifikační

Více

Hodnoticí standard. Chemický technik analytik (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Chemický technik analytik (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Chemický technik analytik (kód: 28-034-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Chemický technik analytik Kvalifikační

Více

Přenos zkušeností při tvorbě na praxi zaměřených odborných vzdělávacích programů ve školsky orientovaných vzdělávacích systémech

Přenos zkušeností při tvorbě na praxi zaměřených odborných vzdělávacích programů ve školsky orientovaných vzdělávacích systémech TRAWI dotazník pro zaměstnavatele Cílem dotazníku prováděného v rámci mezinárodního projektu TRAWI je zmapovat požadavky zaměstnavatelů na kompetence zaměstnanců působících v chemickém sektoru. Je určen

Více

Obsluha soustruhů a vrtaček v kamenické výrobě (kód: H)

Obsluha soustruhů a vrtaček v kamenické výrobě (kód: H) Obsluha soustruhů a vrtaček v kamenické výrobě (kód: 36-097- H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Kvalifikační

Více

Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v masném průmyslu (kód: M)

Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v masném průmyslu (kód: M) Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti v masném průmyslu (kód: 29-077-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a ářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Technik

Více

Hodnoticí standard. Likérník (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29)

Hodnoticí standard. Likérník (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Likérník (kód: 29-069-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Likérník Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Hodnoticí standard. Obsluha mlýnských strojů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Obsluha mlýnských strojů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Obsluha mlýnských strojů (kód: 29-038-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Mlynář Kvalifikační úroveň NSK - EQF:

Více

Stipendijní pravidla SSI Schäfer s.r.o SPŠ Hranice

Stipendijní pravidla SSI Schäfer s.r.o SPŠ Hranice Stipendijní pravidla SSI Schäfer s.r.o SPŠ Hranice I. Cíl a účel stipendijního programu Cílem a účelem stipendijního programu SSI Schäfer s.r.o (dále jen SSI ) je podpora řádného studia a rozvoj odborných

Více

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Obuvník pro plastikářskou výrobu (kód: 32-030-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Kvalifikační

Více

Kód a název oboru vzdělání: 6551H/01 Kuchař číšník. Název školního vzdělávacího programu: KUCHAŘ ČÍŠNÍK

Kód a název oboru vzdělání: 6551H/01 Kuchař číšník. Název školního vzdělávacího programu: KUCHAŘ ČÍŠNÍK Kód a název oboru vzdělání: 6551H/01 Kuchař číšník Název školního vzdělávacího programu: KUCHAŘ ČÍŠNÍK Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Tříleté denní střední

Více

Skladování, balení a expedice mlýnských výrobků (kód: H)

Skladování, balení a expedice mlýnských výrobků (kód: H) Skladování, balení a expedice mlýnských výrobků (kód: 29-040- H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Mlynář Kvalifikační

Více

Hodnoticí standard. Výroba nečokoládových cukrovinek (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba nečokoládových cukrovinek (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba nečokoládových cukrovinek (kód: 29-046-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Cukrář Kvalifikační úroveň

Více

Hodnoticí standard. Technolog zpracování plastů (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Technolog zpracování plastů (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Technolog zpracování plastů (kód: 28-060-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Technolog zpracování plastů

Více

Osnovy kurzů profesních kvalifikací

Osnovy kurzů profesních kvalifikací profesních kvalifikací Základní informace V tomto materiálů najdete osnovy pěti komplexních kurzů. Tyto kurzy odpovídají svým obsahem požadavkům kvalifikačních standardů jednotlivých profesí podle národní

Více

Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v mlékárenství (kód: M)

Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v mlékárenství (kód: M) Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v mlékárenství (kód: 29-080-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání:

Více

Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v pekárenství (kód: M)

Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v pekárenství (kód: M) Technik pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v pekárenství (kód: 29-095-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání:

Více

Hodnoticí standard. Operátor přípravy zákysů (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Operátor přípravy zákysů (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Operátor přípravy zákysů (kód: 29-052-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Operátor přípravy zákysů Kvalifikační

Více

Hodnoticí standard. Výroba perníků (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba perníků (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba perníků (kód: 29-043-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Pekař Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Původní podklad dodaný školou ke stažení na:

Původní podklad dodaný školou ke stažení na: 1 Případové studie: 53-41-H/01 Ošetřovatel Škola: Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická, Poděbradská 2, 360 01 Karlovy Vary Stav ke dni: 14.3.2014 Úvodní komentář k případové studii:

Více

Hodnoticí standard. Pracovník výroby ovocných nápojů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Pracovník výroby ovocných nápojů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Pracovník výroby ovocných nápojů (kód: 29-074-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Konzervář Kvalifikační úroveň

Více

Obsluha strojů a strojních zařízení v kamenické výrobě (kód: H)

Obsluha strojů a strojních zařízení v kamenické výrobě (kód: H) Obsluha strojů a strojních zařízení v kamenické výrobě (kód: 36-015-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání:

Více

Hodnoticí standard. Výroba nečokoládových cukrovinek (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba nečokoládových cukrovinek (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba nečokoládových cukrovinek (kód: 29-027-E) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Cukrář Kvalifikační úroveň

Více

Hodnoticí standard. Výroba majonéz a omáček (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba majonéz a omáček (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba majonéz a omáček (kód: 29-029-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Lahůdkář Kvalifikační úroveň NSK -

Více

Aktivity MPO v oblasti středního školství

Aktivity MPO v oblasti středního školství Spolupráce na více úrovních Úřad práce Zaměstnavatelé NÚV Predikce potřeb trhu práce Sektorové dohody MPO, MZe Zřizovatelé (kraje) MŠMT Financování? Otevírání oborů Optimalizace sítě SŠ Přizpůsobení ŠVP

Více

Kód a název oboru vzdělání: H/01 Truhlář. Název školního vzdělávacího programu: TRUHLÁŘ

Kód a název oboru vzdělání: H/01 Truhlář. Název školního vzdělávacího programu: TRUHLÁŘ Kód a název oboru vzdělání: 33-56-H/01 Truhlář Název školního vzdělávacího programu: TRUHLÁŘ Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Tříleté denní střední vzdělání

Více

Hodnoticí standard. Výroba zmrzlin (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba zmrzlin (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba zmrzlin (kód: 29-014-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Cukrář Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Hodnoticí standard. Výroba lahůdek (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba lahůdek (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba lahůdek (kód: 29-030-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Lahůdkář Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Hodnoticí standard. Lihovarník (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29)

Hodnoticí standard. Lihovarník (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Lihovarník (kód: 29-068-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Lihovarník Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Hodnoticí standard. Sommelier (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65)

Hodnoticí standard. Sommelier (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Sommelier (kód: 65-010-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Číšník Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIM-1131/11-M. Sídlo: 787 01 Šumperk, Hlavní třída 31

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIM-1131/11-M. Sídlo: 787 01 Šumperk, Hlavní třída 31 Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIM-1131/11-M Název kontrolované osoby: Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, Hlavní třída 31

Více

PROFIL ABSOLVENTA. SZŠ a VOŠZ, Merhautova 15, 613 00 Brno

PROFIL ABSOLVENTA. SZŠ a VOŠZ, Merhautova 15, 613 00 Brno PROFIL ABSOLVENTA Škola: SZŠ a VOŠZ, Merhautova 15, 613 00 Brno Pracoviště: Lipová 18, 602 00 Brno Zřizovatel: Jihomoravský kraj Obor vzdělávání: Laboratorní asistent Kód vzdělávání: 53-43 - M/01 Platnost

Více

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Praha, Holečkova ul. 5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy 5. 2. Evaluační činnosti Evaluační (sebehodnotící, autoevaluační) činnosti

Více